18.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
📌 نماهنگ قاب ماندگار یک جهاد مقدس:
📝 تبیین ماجرای بیعت همافران با امام در «۱۹ بهمن ۱۳۵۷»، توسط رهبر انقلاب. | نگاه پدرانه و مهربانانه امام ره به جوانان ارتشی زمان پادشاهی.
📷 همراه با تصاویر جذاب و:
🎥 انتشار فیلمی دیده نشده از دیدار رهبر انقلاب با عبدالحسین پرتوی «خالق تصویر تاریخی بیعت همافران با امام»
📆 ۱۹ بهمن ماه روز نیروی هوایی. | گرامیداشت شهدای والامقام نیروی هوایی.
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
#نیروی_هوایی #تاریخ #اسناد
.
15.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
📌 بعثت راه رفع ظلم را به مردم میفهماند؛
🌸 امام خمینی رحمت الله علیه:
🔹 بعثت رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم برای این است که راه رفع ظلم را به مردم بفهماند، راه اینکه مردم بتوانند با قدرتهای بزرگ مقابله کنند را به مردم بفهماند.
🔹 بعثت برای این است که اخلاق مردم را، نفوس مردم را، ارواح مردم را و اجسام مردم را، تمام اینها را از ظلمتها نجات بدهد، ظلمات را بکلی کنار بزند و به جای او نور بنشاند.
🔹 ظلمت جهل را کنار بزند و به جای او نور علم بیاورد، ظلمت ظلم را به کنار بزند و به جای او عدالت بگذارد، نور عدالت را به جای او بگذارد ... فهمانده است که تمام مردم، تمام مسلمین برادر هستند و باید با هم وحدت داشته باشند، تفرق نداشته باشند.
📆 ۲۱ اردیبهشت ۱۳۶۲.
🌹 عید مبعث بر تمامی مسلمانان و آزادگان جهان مبارک باد 🌹
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
#بعثت #عید_مبعث #امام_خمینی
.
مرکز اسناد دفاع مقدس
📷 تصویر نقشه عملیات والفجر ۸ : ⬇️
.
🔥 عملیات والفجر ۸
● منطقه: جبهه جنوبی؛ فاو
● رمز: یا فاطمةالزهرا سلامالله
● تاریخ: ۶۴/۱۱/۲۰ تا ۶۴/۱۲/۰۱
● هدف: تصرف فاو و تهدید بصره از جنوب
● منطقه تصرف شده: ۹۴۰ کیلومتر مربع
🔹 پس از عملیات بدر در سطوح عالی جنگ پذیرفته شد که سپاه و ارتش ضمن پشتیبانی از یکدیگر هر کدام مستقلاً به طرح ریزی و اجرای عملیات بپردازند. همچنین مدتی پس از این تصمیم امام خمینی سپاه را موظف کرد تا همچون ارتش قوای سه گانه زمینی، هوایی و دریایی تشکیل دهد. البته سپاه همزمان با عملیات خیبر یگان دریایی تشکیل داده بود. لیکن ایجاد نیروی دریایی مسئله جدیدی بود. عملیات والفجر ۸ اولين نبرد سپاه بعد از دریافت حکم تشکيل سه نیرو بود. در این عملیات هر سه نیروی سپاه به کار گرفته شدند؛ هر چند که نیروی هوایی آن از پدافند هوایی و موشکی فراتر نرفته بود.
🔹 بدین ترتیب عملیات والفجر ۸ با طراحی و فرماندهی سپاه پاسداران اجرا شد. برای پشتیبانی از این عملیات سپاه یک تک فریب در هور و یک تک پشتیبانی در امالرصاص انجام داد. تک فریب در هور که بیشتر بر فعالیتهای مهندسی استوار بود، سبب غافل گیری نیروهای عراقی شد و به نیروی خودی امکان داد قبل از هوشیار شدن عراقیها موقعیت خود را در منطقه فاو مستحکم سازد. همچنین تک پشتیبانی سپاه در جزیره امالرصاص که به شکستن خط دشمن و آزادی این جزیره انجامید تأثیر مهمی در پشتیبانی عملیات والفجر ۸ داشت هر چند در این عملیات پس از ۴۸ ساعت بر اثر فشار دشمن منطقه تصرف شده تخلیه گردید.
🔹 عملیات اصلی در فاو در حالی که دشمن غافل بود با عبور نیروهای غواص از رودخانه عریض اروند آغاز شد و در زمانی کوتاه با گسترش سرپل گرفته شده رأس البيشه، كارخانه نمک، سایتهای موشکی و شهر فاو تصرف شد و نیروهای خودی آماده مقابله با پاتکهای دشمن شدند. از سوی دیگر دشمن که در آغاز عملیات با یگانهای موجود خود در منطقه به مقابله با رزمندگان برخاسته بود پس از فروریختن مواضعش یگانهای گارد را به سرعت وارد نبرد کرد تا با ایجاد تأخیر فرصت لازم را برای ورود یگانهای احتیاط ارتش عراق فراهم آورند. اما یگانهای گارد نه تنها نتوانستند در تثبیت مواضع آزاد شده تأخیر ایجاد کنند بلکه سازمانشان نیز متلاشی شد و عقب نشینی کردند.
🔹 ورود یگانهای احتياط ارتش عراق به میدان نبرد نیز مؤثر نبود و ۷۵ روز پاتک آنها فقط بر آمار تلفات و خسارتهای دشمن افزود چندان که سرفرماندهی ارتش عراق به یقین رسید که تلاش برای باز پس گیری فاو به جایی نمیرسد و به جز انهدام یگانهایش نتیجهای ندارد لذا پاتکها را متوقف کرد. بدین ترتیب سواحل عراق در کنار خلیج فارس و هم مرز با کویت در تصرف رزمندگان ایران باقی ماند.
📚 منبع: کتاب اطلس جنگ ایران و عراق، چاپ سوم ۱۳۹۲ صفحه ۷۴.
📷 تصویر نقشه عملیات والفجر ۸ : ⬇️
https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/223
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
#عملیات_والفجر۸ #اسناد
.
📷 تصاویر نمایشنامه تحول صفحه ۹ تا آخر | صحنه چهارم؛
🎭 گروه تئاتر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی.
🔹 منطقه ۴ | ثامن الائمه | خراسان.
👤 کاری از: حسین فرزین. | ۲۲ مهر ۱۳۶۷.
👈 پایان ⬇️