مرکز اسناد دفاع مقدس
📷 تصویر نقشه عملیات والفجر ۸ : ⬇️
.
🔥 عملیات والفجر ۸
● منطقه: جبهه جنوبی؛ فاو
● رمز: یا فاطمةالزهرا سلامالله
● تاریخ: ۶۴/۱۱/۲۰ تا ۶۴/۱۲/۰۱
● هدف: تصرف فاو و تهدید بصره از جنوب
● منطقه تصرف شده: ۹۴۰ کیلومتر مربع
🔹 پس از عملیات بدر در سطوح عالی جنگ پذیرفته شد که سپاه و ارتش ضمن پشتیبانی از یکدیگر هر کدام مستقلاً به طرح ریزی و اجرای عملیات بپردازند. همچنین مدتی پس از این تصمیم امام خمینی سپاه را موظف کرد تا همچون ارتش قوای سه گانه زمینی، هوایی و دریایی تشکیل دهد. البته سپاه همزمان با عملیات خیبر یگان دریایی تشکیل داده بود. لیکن ایجاد نیروی دریایی مسئله جدیدی بود. عملیات والفجر ۸ اولين نبرد سپاه بعد از دریافت حکم تشکيل سه نیرو بود. در این عملیات هر سه نیروی سپاه به کار گرفته شدند؛ هر چند که نیروی هوایی آن از پدافند هوایی و موشکی فراتر نرفته بود.
🔹 بدین ترتیب عملیات والفجر ۸ با طراحی و فرماندهی سپاه پاسداران اجرا شد. برای پشتیبانی از این عملیات سپاه یک تک فریب در هور و یک تک پشتیبانی در امالرصاص انجام داد. تک فریب در هور که بیشتر بر فعالیتهای مهندسی استوار بود، سبب غافل گیری نیروهای عراقی شد و به نیروی خودی امکان داد قبل از هوشیار شدن عراقیها موقعیت خود را در منطقه فاو مستحکم سازد. همچنین تک پشتیبانی سپاه در جزیره امالرصاص که به شکستن خط دشمن و آزادی این جزیره انجامید تأثیر مهمی در پشتیبانی عملیات والفجر ۸ داشت هر چند در این عملیات پس از ۴۸ ساعت بر اثر فشار دشمن منطقه تصرف شده تخلیه گردید.
🔹 عملیات اصلی در فاو در حالی که دشمن غافل بود با عبور نیروهای غواص از رودخانه عریض اروند آغاز شد و در زمانی کوتاه با گسترش سرپل گرفته شده رأس البيشه، كارخانه نمک، سایتهای موشکی و شهر فاو تصرف شد و نیروهای خودی آماده مقابله با پاتکهای دشمن شدند. از سوی دیگر دشمن که در آغاز عملیات با یگانهای موجود خود در منطقه به مقابله با رزمندگان برخاسته بود پس از فروریختن مواضعش یگانهای گارد را به سرعت وارد نبرد کرد تا با ایجاد تأخیر فرصت لازم را برای ورود یگانهای احتیاط ارتش عراق فراهم آورند. اما یگانهای گارد نه تنها نتوانستند در تثبیت مواضع آزاد شده تأخیر ایجاد کنند بلکه سازمانشان نیز متلاشی شد و عقب نشینی کردند.
🔹 ورود یگانهای احتياط ارتش عراق به میدان نبرد نیز مؤثر نبود و ۷۵ روز پاتک آنها فقط بر آمار تلفات و خسارتهای دشمن افزود چندان که سرفرماندهی ارتش عراق به یقین رسید که تلاش برای باز پس گیری فاو به جایی نمیرسد و به جز انهدام یگانهایش نتیجهای ندارد لذا پاتکها را متوقف کرد. بدین ترتیب سواحل عراق در کنار خلیج فارس و هم مرز با کویت در تصرف رزمندگان ایران باقی ماند.
📚 منبع: کتاب اطلس جنگ ایران و عراق، چاپ سوم ۱۳۹۲ صفحه ۷۴.
📷 تصویر نقشه عملیات والفجر ۸ : ⬇️
https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/223
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
#عملیات_والفجر۸ #اسناد
.
📷 تصاویر نمایشنامه تحول صفحه ۹ تا آخر | صحنه چهارم؛
🎭 گروه تئاتر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی.
🔹 منطقه ۴ | ثامن الائمه | خراسان.
👤 کاری از: حسین فرزین. | ۲۲ مهر ۱۳۶۷.
👈 پایان ⬇️
مرکز اسناد دفاع مقدس
.
📝 بخشی از نمایشنامه تحول:
✉️ وصیتنامه شهید در نمایشنامه:
🔹 بنام او، بنام خدا که از اوئیم، برای اوئیم، هستیمان برای اوست و رفتنمان نیز برای اوست و بازگشتمان نیز بسوی اوست.
🔹 يا ايها اللذين آمنوا لا تلهكم اموالكم ولا اولادكم عن ذكر الله و من يفعل ذالك فاولائك هم الخاسرون (سوره منافقون - ۹) ● الا ای اهل ایمان، مبادا هرگز مال و فرزندان شما را از یاد خدا غافل سازد و کسانیکه به امور دنیا از یاد خدا غافل شوند، آنها بحقیقت زیانکاران عالمند.
🔹 با درود و سلام به پیشگاه با سعادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) و نائب برحقش حضرت امام خمینی و با درود و سلام به شهدای اسلام و جنگ تحمیلی و با آرزوی پیروزی نهایی برای رزمندگان اسلام.
🔹 باید بگویم که: در انفجار جهل جاهلیت عصر اتم، عصر طلایی تزویر عصری که کباده کشان صلح و پیشکسوتان آزادی (سیا، موساد، کگب) بار دیگر طاق نصرت حقوق بشر را با استخوانهای شکسته و اندام قطعه قطعه شدهی انسانهای آزاده و بیآزار آزین بستند، در اینجا بود که خون شهدای ما شهاب وار بر دامنهای پوشالی آنها زده و به آتششان کشید. و این آتش فشانی است که میرود دنیا را فرا گیرد و ریشه پوسیده غارتگران را در نوردد و شب تاريک مستضعفان را روشن گرداند و همین آتش است که این عروسک خیمه شب بازی که هر روز بدست کسی و آلت دست کسیست، این صدام بعثی افلقی تکریتی را نیز سوزانیده و خاکستر گردانید.
🔹 همچنانکه با منافقان سیه روی و خفاشان شب پرست شبانگاه کرد. و بر امت حزب الله است که در پشت جبهه با این سیه رویان نابکار، بمبارزه برخیزند و بر شما است عموی عزیز، چنانکه بارها گفتهام بر این مردک پلید شکم فراخ و گلو گشاد و این محتکر زیبا روی زشت صیرت قیام نموده و دست ابر جنایتکاران را که حال از آستین امثال این خبیث بیرون آمده است، قطع نمائید.
🔹 در پایان دستهای پینه بستهات را میبوسم و از خداوند سبحان میخواهم که شما را در این امر خطیر موفق بدارد.
🤲 خدایا خدایا تا انقلاب مهدى خمینی را نگهدار.
● والسلام عليكم و رحمه اله و بركاته. / مهدی.
📷 تصاویر صفحه ۹ تا آخر نمایشنامه تحول: ⬇️
https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/226
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
#نمایش_نامه #اختصاصی #اسناد
.
9.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
🎥 جشن و راهپیمایی مردم در ۲۲ بهمن ماه، در شرایط "جنگی" و "بمباران" شهرها توسط رژیم بعثی عراق.
➖➖➖➖➖
🌸 امام خامنهای مدظلهالعالی:
1⃣ هرگاه و هرجا که از پیروزی ۲۲ بهمن یادی و نامی آورده میشود، چهرهی شهید و نقش خونین شهادت، در برابر چشمها پدیدار میگردد. | ۱۳۶۸/۱۱/۱۹.
2⃣ روز ۲۲ بهمن و راهپیمایی ۲۲ بهمن مظهر اقتدار ملی است؛ مظهر اقتدار ملت ایران است؛ مظهر حضور مردمی و اراده و عزم ملی ملت ایران است که مرد و زن و پیر و جوان، در همهی شرائط به خیابانها میآیند و خودشان را در سرتاسر کشور در مقابل چشم بینندگان قرار میدهند؛ این خیلی با عظمت است.| ۱۳۸۶/۱۱/۱۹.
🇮🇷 فردا ۲۲ بهمن ماه همه میآییم ...
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
#رهبر_انقلاب #دهه_فجر #روایت_فتح
.