به ساعتهای هوشمند برای اندازهگیری قند خون اعتماد نکنید.
صرفنظر از شرکت سازنده یا برند، استفاده از این ابزارها برای پایش قندخون افراددیابتی تحت کنترل بخصوص بیماران انسولینی توصیه نمی شود .
این دستگاهها با CGM / اپلیکیشنهای ساعت هوشمند که دادههای دستگاههای اندازهگیری قند خون مورد تایید FDA را که با سوراخکردن پوست نمایش داده میشوند، متفاوتاند.
هیچ ساعت هوشمند یا حلقه هوشمندی که بدون سوراخ کردن پوست برای اندازهگیری یا تخمین مقادیر قند خون مجاز باشد، تایید نشده و ایمنی و اثربخشی آنها ارزیابی نشده است.
قرائت نادرست گلوکز خون میتواند منجر به اشتباهاتی در مدیریت دیابت شود، از جمله مصرف دُز اشتباه انسولین یا سایر داروهایی که بهسرعت سطوح قند خون را کاهش میدهند.
🔼 توصیه هایی برای روزه داری بیماران دیابتی
بیماران دیابتی تیپ ۲ ( نوع ۲) قبل از بروزعلایم کهنسالی مثل لاغرشدن وازدست دادن توده ی عضلانی و گروهی ازبیماران دیابتی که دچار عوارض قلبی - عروقی شدید ، عوارض نفروپاتی ( درگیری کلیه ها وسیستم ادراری ) ، عوارض چشمی و زخم دیابتی نشده اند ، با مصرف مایعات کافی درفاصله ی افطار تا سحر و کنترل مرتب قند خون باتوصیه های پزشکی می توانند روزه بگیرند وضمن آرامش روحی ازانجام فریضه ی دینی خود ازمزایای روزه داری برخوردارشوند .
روزه داری و دیابت
میزان قند خون افراد سالم در اوایل روزه داری ماه رمضان کمی ازمحدوده ی طبیعی کاهش می یابد و در ادامه ماه رمضان به مقدار قبل باز می گردد.
ولی در دیابتی ها بسته به شدت بیماری، سطح کنترل قند خون، نوع و مقدار داروهای مصرفی تغییرات متفاوتی در قند خون اتفاق می افتد .
با توجه به این که سبک زندگی و رعایت رژیم غذایی مناسب از اصول اصلی کنترل قند خون است، چگونگی تغییرات الگوی غذایی بیماران دیابتی روزه دار می تواند سبب افزایش و یا کاهش قند خون شود.
درصورت عدم رعایت ملاحظات لازم حتی درجریان روزه داری حتی ممکن است بیماران باافزایش قندخون نیز طی روزه داری مواجه شوند .
علت افزایش قند خون بیماران دیابتی در ماه رمضان می تواند به علل زیاد زیر باشد:
- بالا بودن قندخون قبل از ماه رمضان
- کاهش داروی مصرفی توسط بیماران بدون مشورت با پزشک
- مصرف نامنظم داروها
- افزایش مصرف غذا و مواد افزایش دهنده قند خون بخصوص به هنگام افطار
- کاهش فعالیت بدنی در ماه رمضان
🍏 سلام ودرود به اعضای گرانقدر کانال .
ضمن تبریک عیدشورانگیزنوروز، بهارطبیعت که امسال بابهارقرآن ورمضان الکریم همراه است راصمیمانه شادباش می گویم وسلامتی وبهروزی عزیزان راازایزدتوانا خواستارم وقبولی طاعاتتان راآرزومی کنم .
🌺عیدتان مبااااااااااارک .🌺
باسلام به اعضای کانال به اطلاع می رساند :
درتعطیلات نوروزی مطب و درمانگاهها ، ارتباط ، ویزیت وپیگیری بیماران به صورت مجازی دردسترس است وطی ارزیابی ها نسخه الکترونیک قابل ثبت است .
حق ویزیت نیز طی فرآیند انتقال وجه قابل پرداخت است .
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
اموری که در ویزیت مجازی انجام می شود :
* ثبت نسخه دارویی
داروهایی مثل داروهای فشار خون، دیابت و داروهای قلبی که به صورت همیشگی مصرف می شوند و بعد از اتمام باید تکرارشوند ، با ارسال کد ملی بدون صرف وقت جهت مراجعه حضوری و ماندن درصف نوبت به این طریق ثبت می شود ( با ارائه شماره ملی وکدرهگیری ثبت نسخه به داروخانه مراجعه ودریافت می شوند)
*درخواست آزمایشات دوره ای ، کنترل سیربیماری وارزیابی درمان
*درخواست پیگیری های تصویربرداری ( رادیولوژی ، سونوگرافی ، اسکن ، ام آرآی و .... ) بسته به ضرورت های علمی وتشخیص اولیه پزشکی .
* ارائه مشاوره درخصوص بیماری های خاص ومزمن
* فراهم نمودن مسیرارجاعات تخصصی و .... درصورت نیاز ویاراهنمایی برای راههای پیگیری
◀️با توجه به الکترونیکی شدن نسخه ها نیاز به نوشتن نسخه کاغذی نیست.
سیجیام یا سیستمهای پایش مداوم قند خون
پایش مداوم قند خون (CGM )
پایش مداوم قند خون (CGM) روش جدیدتری نسبت به دستگاه تست قند(گلوکومتر) است که نیازی به خونگیری و استفاده از سوزن ندارد و به منظور مدیریت بهتر دیابت و کنترل مناسب قند خون طراحی و ساخته شده اند. استفاده مناسب از آنها برای مدیریت قند خون میتواند کیفیت زندگی افراد مبتلا به دیابت را بهبود ببخشد. این سیستم ها به صورت پیوسته و در فواصل مشخص قند فرد را اندازهگیری میکند.
سیستم های CGM معمولا شامل سنسور، اپلیکاتور (وسیله ای برای نصب سنسور)، فرستنده و گیرنده دیجیتال (برای دریافت و خوانش اطلاعات سنسور) است. قند توسط سنسور، که زیر پوست قرار میگیرد، اندازه گیری و توسط فرستنده به دستگاه گیرنده یا تلفن همراه فرد منتقل میشود. دستگاه گیرنده میتواند خوانشگر یا Reader سنسور باشد و یا فرد میتواند تنها با استفاده از تلفن همراه و نصب اپلیکیشن متناسب با سنسور، اطلاعات را از فرستنده دریافت کند.
در ادامه راجع به موارد زیر در رابطه با دستگاه های پایش مداوم قند خون (CGM) میپردازیم:
– انواع سیستمهای پایش مداوم قند خون
– مزایای استفاده از سیستمهای پایش مداوم قند خون
– ویژگی سیستمهای سیجیام
– بررسی برخی سیستمهای موجود
ارتباط بین سیگار کشیدن و عوارض دیابت
استعمال سیگار هم عامل خطر ابتلا به دیابت است و هم عوارض دیابت راافزایش وشدت می دهد.
افراد سیگاری مبتلا به دیابت به احتمال زیاد کنترل ضعیف قند خون، مقاومت به انسولین و افزایش نیاز به انسولین را تجربه میکنند.
همچنین سیگار در بروز عوارض قلبی عروقی، کلیوی، نوروپاتی و رتینوپاتی( آسیب شبکیه چشم و نابینایی ) موءثراست .
درک ارتباط بین سیگار کشیدن و عوارض دیابت، فوریت و اهمیت ترک سیگار را برای افراد مبتلا به دیابت تقویت میکند.
سیگارکشیدن یا نکشیدن ازعوامل خطر قابل تغییراست ولی سن ، جنس ، عوامل ژنتیک غیرقابل تغییرند .
بنابراین ترک سیگار یک تلاش چالش برانگیز اما مفید است، به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت.
3 S
اولین S:
Schaual
(برنامه داشتن )
دومین S:
Smoking
( نه به سیگار ودخانیات وحذف آن اززندگی )
سومین S:
SMBG
( Self Mounitoring Blood Suger)
خودپایشی قندخون بااندازه گیری مرتب قند باگلوکومتر
مدیریت دیابت باتوجه به این Sها نقشی کلیدی درکنترل ودرمان وپیشگیری ازعوارض دیابت دارد .
تنظیم قند خون و تناسب اندام
افرادی دیابتی در مواردی دچار کاهش ناگهانی وزن می شوند که این افراد باید به تغذیه و مصرف درست داروهای خود بسیار توجه کنند . چاقی و اضافه وزن هم میتواند در بسیاری از افراد سبب ابتلا به دیابت نوع ۲ شود؛ به همین دلیل برای پیشگیری از ابتلا ، لازم است افراد وزن خود را کنترل کنند و در محدوده سالم و طبیعی نگه دارند. البته این بدان معنا نیست که افرادی که وزن مناسبی دارند، هیچگاه به دیابت مبتلا نمیشوند. پیروی از یک رژیم غذایی سالم و داشتن تحرک در عدم ابتلا به دیابت نوع دو یا اکتسابی بسیار موثر است.