🔹 فاطمه(س) در آزادنامه:
🔹 فهرست و آدرس مطالب منتشرشده درباره "حضرت فاطمه(س)" در کانال تلگرامی آزادنامه:
✍ دکتر علیرضا آزاد
▪️حضرت فاطمه در آثار اسلامپژوهان غربی
https://t.me/Dr_AlirezaAzad/765
▪️حضرت فاطمه(س) به روایت اهل سنت
https://t.me/Dr_AlirezaAzad/501
▪️فاطمه در مدرسه (بررسی انتقادی بازتاب شخصیت حضرت فاطمه در کتب درسی)
https://t.me/Dr_AlirezaAzad/926
▪️عرفان فاطمی در سبک زندگی ۱
https://t.me/Dr_AlirezaAzad/760
▪️عرفان فاطمی در سبک زندگی ۲
https://t.me/Dr_AlirezaAzad/761
▪️عرفان فاطمی در سبک زندگی ۳
https://t.me/Dr_AlirezaAzad/762
▪️عرفان فاطمی در سبک زندگی ۴
https://t.me/Dr_AlirezaAzad/763
▪️عرفان فاطمی در سبک زندگی ۵
https://t.me/Dr_AlirezaAzad/764
▪️شرح احادیث فاطمی ۱
https://t.me/Dr_AlirezaAzad/937
▪️شرح احادیث فاطمی ۲
https://t.me/Dr_AlirezaAzad/938
▪️شرح احادیث فاطمی ۳
https://t.me/Dr_AlirezaAzad/939
▪️شرح احادیث فاطمی ۴
https://t.me/Dr_AlirezaAzad/940
▪️شرح احادیث فاطمی ۵
https://t.me/Dr_AlirezaAzad/941
▪️علت فاطمهگریزی
https://t.me/Dr_AlirezaAzad/957
▪️معرفی کتابخانه تخصصی امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س)
https://t.me/Dr_AlirezaAzad/615
@Dr_AlirezaAzad
نقد فیلم I,Robot - دکتر آزاد - دی ۱۴۰۲.m4a
15.94M
🎙 فایل صوتی
🔹 نقد فیلم I,Robot
(درآمدی بر دوره هوش مصنوعی و زندگی انسان)
▪️دکتر علیرضا آزاد
فهرست مطالب:
00:05 معرفی فیلم
00:57 نمادها و دیالوگها و صحنههای ماندگار فیلم
08:50 چالش اصلی فیلم
10:25 مرور تاریخچه فیلمهای رباتها و هوش مصنوعی
15:15 تحلیل فلسفی فیلم
19:14 قوانین اخلاقی رباتها
25:20 فرصت و تهدید هوش مصنوعی برای علوم انسانی
30:31 ده سوال اصلی فیلم
➖ دی ۱۴۰۲
➖ ۳۲ دقیقه
@Dr_AlirezaAzad
22.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌑 فرزند دانشگاه
گمان مَبَر که به پایان رسید، کار مُغان
هزار بادهی ناخورده در رگِ تاک است
🔆 در "آزادنامه" با شما هستم:
🌐https://t.me/Dr_AlirezaAzad
🌐https://instagram.com/alireza_azad_amoli
@Dr_AlirezaAzad
🌑 فرزند دانشگاه
✍ دکتر علیرضا آزاد
هیأت علمی سابق دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد
▪️پس از ۲۶ سال حضور در دوره کارشناسی، ارشد، دکتری، سربازی، هیأت علمی و مدیریت در زادبوم علمیام، دانشگاه فردوسی مشهد، دستور رسید که خانهام را ترک کنم.
ما گذشتیم و گذشت آنچه تو با ما کردی
تو بمان و دِگران، وای به حالِ دِگران
دلِ چون آینهی اهلِ صفا، میشکنند
که ز خود بیخبرند، این ز خدا بیخبران
سهل باشد همه بگذاشتن و بگذشتن
کاین بوَد عاقبتِ کارِ جهانِ گذران...
▪️ آزادگی، شرافت، شجاعتِ اندیشیدن و گذر از دانشجویی به حقیقتجویی مهمترین درسهایی بود که به دانشجویانم دادم. آخرین درسم این است: "وقتی هدف زیباست، تاوان لذتبخش است." به قول منصور حلاج: "در مقام عشق، نمازیست که وضویش جز به خون، نشاید."
▪️گفتند: از امضای "نامه حمایت از حقوق دانشجویان و استقلال دانشگاه" در سال گذشته، اعلام برائت کن و از روشنگری و روشنفکری دست بردار و قلمت را در خدمت ما بچرخان تا بگذاریم، بمانی. گفتم: از مولایم حسین(ع) که شما نامش را بر سر دست گرفتهاید و مرامش را زیر پا گذاشتهاید، آموختم: "هیهات منّا الذله"
▪️از ۱۷ سالگی تاکنون، به عشق همجواری با مولایم امامرضا(ع)، در دانشگاه فردوسی مشهد ماندم. با درختان اینجا قد کشیدم. در خوابگاهش زندگی کردم؛ صندلی کلاسها مرا خوب میشناسند؛ در ۲ دانشکدهاش تحصیل و در ۱۱ دانشکدهاش تدریس نمودم.
▪️در این سالها، دانشجویانم را جان و جانان خود دانستم و قلبم را خانه محبت آنها ساختم و آنان نیز بیش از آنچه لیاقتش را داشتم، بر من مِهر ورزیدند و قدر دانستند. هیچگاه درِ اتاقم بسته نبود و هرگز پنجره اتاقم، پرده نداشت. صدها بار طلوع و غروب خورشید را از اتاقم در دانشگاه به نظاره نشستم و با عشق، شبانهروزم را بیمنّت وقف خدمت کردم.
▪️تألیف ۴ کتاب، ۲۵ مقاله، ارائه ۲۲۰ سخنرانی، عرضه ۸۰۰ درسگفتار مجازی، انتشار بیش از ۱۰۰۰ مطلب درباره مسائل تربیتی و اجتماعی، انجام ۲۰۰۰ جلسه مشاوره با دانشجویان و خانوادههایشان و... بخشی از خدمتی بود که طی سالهای حضورم در دانشگاه، در کنار وظایف آموزشی و پژوهشی انجام دادم و برای هیچکدام از این موارد، ریالی از بیتالمال، دریافت نکردم.
▪️امروز، ۷ دی ۱۴۰۲ در حالی اتاقم در دانشکده الهیات را تحویل میدهم و بعد از سه دهه، از خانهام دانشگاه پرافتخار فردوسی مشهد، میروم که وجدانم آسودهتر از همیشه است. امروز انگار رقصکنان در تشییع جنازه خودم شرکت میکنم و فریاد "فُزْتُ وَ رَبِّ الْکَعْبَه" سر میدهم زیرا در این سالها، هیچگاه در بیان آنچه حق میدانستم، فروگذار نکردم و از روی عافیتطلبی و مصلحتاندیشی، از ناحق دفاع ننمودم. هرگز دروغ نگفتم، حتی اگر به سودم بود و راست را گفتم، حتی اگر به زیانم بود.
در طریقت، هر چه پیش سالک آید خیر اوست
در صراط مستقیم ای دل، کسی گمراه نیست
▪️در آخرین روز حضورم در دانشگاه، مُشتی از خاکِ دانشکده الهیات برداشتم و وصیت کردم روزی با من دفن شود تا در درگاه الهی شهادت دهد که علیرضا آزاد در این خاک، جز به تعالی انسانها نیندیشید و هرگز دین خدا را به دنیا نفروخت.
تکیه بر تقوی و دانش در طریقت کافریست
راهرو گر صد هنر دارد، توکل بایدش
▪️در ماههای اخیر، پیگیریهای دلسوزانه همکاران، نامه حمایتِ اعضای محترم هیأت علمی دانشکده الهیات خطاب به مسؤولان نهاد، امضای جمع کثیری از استادان پیشکسوتِ دانشگاه در پای نامه به وزیر علوم، حضور استادان نزد مسؤولان عالیرتبه کشور، همه و همه در برابر اراده عملههای قدرت، بیاثر بود. (شرح آن را بهزودی منتشر خواهم کرد.)
▪️به آینده، امیدوارتر از همیشهام. دانشگاه متعلق به ما و ما متعلق به آیندهایم. هر چند درسهایمان را حذف کردید، اتاقمان را گرفتید، حقوقمان را قطع کردید، حکم اخراج دادید و دروغها گفتید و این ظلم را در حق صدها استاد و دانشجو در سراسر کشور تکرار کردید تا دانشگاه را دانشکاه کنید...
گیرم که میبُرید
گیرم که میبَرید
گیرم که میدَرید
با جوشش جوانهها
با جوجهی نشسته، در آشیانهها
با ریشههای منتظر، در خاکِ خانهها
آخر چه میکنید؟!
اما نترسید. قلب ما چنان مملو از عشق به دانشگاه و دانشجویان و دین و میهن است که جای خالی برای کینهورزی به شما، ندارد. حیف ماست که توان آیندهسازیمان را صرف انتقامگیری از امثال شما کنیم.
▪️ در و دیوار دانشگاه فردوسی را از ما گرفتید اما روزی را میبینم که فریدونوار هر کداممان دانشگاهی به وسعت اندیشه فردوسیِ بزرگ میشویم و ققنوسوار از میان خاکستر، سر برمیکنیم و "بودن" را به "شدن" تبدیل مینماییم.
در جنگهای تنبهتن آغاز میشویم
این رسم ماست، با کفن آغاز میشویم
@Dr_AlirezaAzad
▪️ننگ بر شما!
ما حاضر نیستیم حتی جنازه خود را بر دوش ضحاکصفتانی مانند ایراناینترنشنالها، رجویچیها، سلطنتطلبها و صهیونیستها که مار رسانههایشان، از مغز و اندیشه جوانانمان ارتزاق میکند، قرار دهیم.
هر مشکلی هم داشته باشیم، بی نیاز از اشک تمساح شما اجنبیها، در چارچوب همین نظام و در همین آب و خاک و به دست همین مردم و با همت همین جوانان، حل خواهیم کرد.
من اینجا ریشه در خاکم
من اینجا عاشق این خاک، اگر آلوده یا پاکم...
@Dr_AlirezaAzad
هر عملیات تروریستی که منجر به کشتار مردم میشود، چه خاستگاه سیاسی داشته باشد و چه خاستگاه اعتقادی، قطعاً محکوم است.... علاوه بر آن هر برنامه و ارادهای که به هر بهانه، مردم را در برابر مردم قرار میدهد و همبستگی ملی را ترور میکند نیز محکوم است.
@Dr_AlirezaAzad
🔹 "الهی! همه گویند: بده. حَسَن گوید: بگیر!" (مرحوم علامه حسنزاده آملی)
▪️پیرمرد بود و جوانمرد؛ همتی بلند داشت و توقعی کوتاه؛ کارهای عامالمنفعهاش هویدا بود و رد پایش ناپیدا؛ هم در جبهه جنگیده بود و هم با مسؤولان فاسد؛ اهل خمین بود و خمینیصفت.
▪️مرحوم حاج محمدعلی اکبری را از ۱۸ سال قبل میشناختم. در نمازخانه بینراهی جاده بندرعباس با پدر بزرگوارم آشنا شد. فردای آشنایی، راه کج کردند و با هم به مشهد آمدند. خسته سفر بودند و سر به بالش نرسیده، خوابیدند.
▪️من و عابس عزیز، بنیانگذار کافه کتاب آفتاب، که اکنون آبرویِ فرهنگیِ شهر است، بیست و اندی ساله بودیم و مثل الان و شاید هم بیشتر، عاشق کتاب. تا دمدمهای صبح، در گوشه دیگری از آن اتاق، درباره آغاز نمایشگاه بینالمللی کتاب و جیب پر از خالیمان، دردِدل میکردیم. فهرستِ تازههای نشر را میدیدیم و آه میکشیدیم.
شهریست پُر کرشمه و خوبان ز شِش جهت
چیزیم نیست، ور نه خریدار هر شِشام
▪️فردای آن شب، حاج آقا اکبری صدایم زد و چکی به مبلغ ۱۰۰ هزار تومان نوشت و داد و گفت: "پسرم، این پول، مال خرید کتاب از نمایشگاه." تازه فهمیدم که دیشب، خیلی هم خواب نبوده و حرفهایمان را شنیده است. اما هر چه اصرار کرد، نپذیرفتم. روز بعد، دوباره صدایم زد و دوباره اصرار کرد و باز هم نپذیرفتم.
▪️پیرمرد با آن قد بلند و پشت خمیده، با ریشی سپید و قلبی آکنده، ناگهان بُغضش ترکید. به پهنای صورت، چنان اشک میریخت که محاسناش خیسِخیس شد. با صدایی لرزان گفت:
"پسرم، تو نمیدانی... من به دادنِ این پول، محتاجترم تا تو به گرفتنش... بگیر و خلاصم کن."
▪️این جمله را با چنان اخلاصی گفت که شرمندهی اشکهایش شدم و برخلاف عادتم، چارهای جز قبول محبتش، نداشتم. برگه چک را که گرفتم، رو به قبله، سجده شکر کرد و من محو شانههایش بودم که همنوا با هقهق گریههایش، همچنان میلرزید.
▪️اکنون ۴۰ روز از فوت این بزرگمرد میگذرد. او کسی بود که آداب عطا و بخشش را به من آموخت. روحش غریق رحمت باد. برای ادای دِین آموزگاریاش، اینک من به نوشتن این مطلب، محتاجترم تا تو به خواندنش.
روضهٔ خُلدِ برین، خلوتِ درویشان است
مایهٔ مُحتشمی، خدمتِ درویشان است
آن که پیشش بِنَهَد تاجِ تکبر، خورشید
کبریاییست که در حِشمتِ درویشان است
ای توانگر، مَفُروش این همه نِخوَت که تو را
سَر و زَر، در کَنَفِ همتِ درویشان است
@Dr_AlirezaAzad
🔹 پانزدهمین دوره از سلسله مباحث "هوش مصنوعی و علوم انسانی"
🔸 برگزاری کارگاه:
"هوش مصنوعی و زندگی انسان"
🔘 ارائه: دکتر علیرضا آزاد
🟢 آنچه در این کارگاه میآموزیم:
- اخلاقِ هوش مصنوعی
- حقوقِ هوش مصنوعی
- احساسِ فردی در عصر هوش مصنوعی
- روابط اجتماعی در عصر هوش مصنوعی
⏱ سهشنبهها، ساعت ۱۸-۲۰ (۴ جلسه)
🏃♂ سهشنبه ۱۹ دی
🏛 مشهد، احمدآباد، نبش قائم۴، کافه کتاب آفتاب
📍شرکت حضوری یا مجازی در کارگاه، امکانپذیر است.
➕ جهت ثبت نام به لینکهای زیر مراجعه فرمایید:
🌐 @school_cafe_ketab_aftab
🌐 www.instagram.com/school_cafe_ketab_aftab
@Dr_AlirezaAzad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مدیریتِ اسلامیِ کَشَفرود!
ادامه مطلب 👇
@Dr_AlirezaAzad
🔹 مدیریتِ اسلامیِ کَشَفرود!
✍ دکتر علیرضا آزاد
▪️سال ۱۳۹۹ به عنوان دبیر شبکه ملی جامعه و دانشگاه در استان خراسان رضوی، همراه با رئیس وقت دانشگاه فردوسی مشهد، جلسهای با معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استانداری داشتیم. از آلودگی کَشَفرود و تهدید جدی آن برای محیط زیست کلانشهر مشهد، سخن به میان آمد.
▪️درباره توان علمی دانشگاه و طرحهای پژوهشکده آب برای حل مشکل کَشَفرود، توضیح دادیم. ایشان در پاسخ گفت که دانشگاهیان یک مشت غربزده هستند که از حل مشکلات بومی کشور عاجزند و لذا نمیتواند به آنها اعتماد نماید. سپس ادامه داد که میخواهد با مدیریت اسلامی و الگوگیری از روش حضرت زهرا(س) و اهل بیت(ع)، مشکل کَشَفرود را حل کند! تجربه امنیتی موفق خود در ۳ استان را هم بهعنوان پشتوانه این ادعا، بهرخ کشید...
▪️این طرز فکرِ دینبرانداز و میهنبرافکن را برنتافتیم و در پاسخ او، از سوابق تحصیلات مهندسی و حوزوی و دانشگاهیام و تجربههای ستُرگ دانشگاهیان در حل مشکلات عدیده کشور و تجارب سایر کشورها در ایجاد ارتباط میان جامعه و دانشگاه گفتیم و ادامه دادیم که ما هم دانشگاه را بهتر از شما میشناسیم و هم درباره اسلام و اندیشه اهل بیت(ع) بیش از شما مطالعه کردیم. نه دانشگاهیان یک مشت غربزدهی بیعرضهاند و نه شما و رفقایتان، دینشناسان باعرضه. تأکید کردیم که با این روشها و پندارها، هیچ کاری از پیش نخواهید بُرد و دین و میهن را هم یکجا بر باد خواهید داد.
▪️معضلات زیستمحیطی، تجمعات خیابانی سکولارها نیست که با تحلیلهای امنیتی و شعارهای بهظاهر دینی، جمع شود. مدیریت علمی میخواهد و نه دعا و دخیل. به قول شاعر هُذَلی:
وإذا المنية أنشبت أظفارها
ألفيت كل تميمة لا تنفع
زمانی که مرگ، چنگال خود را (بر جان تو) فرو بَرَد / تمام حِرزها را بیفایده خواهی یافت.
▪️پاسخ جدی ما را که شنید، اندکی کوتاه آمد اما تا پایان مسؤولیتش، حتی وقتی سرپرست استانداری خراسان رضوی شد، هیچگاه از ظرفیت شبکه ملی جامعه و دانشگاه، برای حل مشکلات استان استفاده نکرد.
▪️اکنون کَشَفرود تبدیل به سرطان خاموش شهر شده است و حتی سلامت زائران سراسر ایران که به عشق زیارت امام مهربانیها به مشهد میآیند را تهدید میکند و اگر چاره نشود، تبدیل به معضل ملی خواهد شد.
▪️پویش "درخواست ساماندهی فاضلابهای کَشَفرود" از مسؤولان کشور، اینک به حمایت تکتک شما نیاز دارد. با پیوستن به آن در لینک زیر، میتوانید گامی الهی و انسانی در جهت مدیریت علمی این مشکل ملی، بردارید.
https://www.karzar.net/99046
@Dr_AlirezaAzad
🇵🇸 مرزهای انسانیّت
🔘 در ۳ ماه اخیر، هر ۵ دقیقه، ۱ فلسطینی به ضرب گلوله صهیونیستها، جان باخته است. در این مدت، ما و شما در کجای مرزهای انسانیّت ایستادیم؟
🔘 حمایت از فلسطین، حمایت از دولتها و سیاستها نیست و حتی معنایی فراتر از حفظِ جانِ انسانها دارد. حمایت از فلسطین، صیانت از شرافتِ انسان بودن است. مجالیست تا بدانیم که آیا هنوز چیزی از انسانیًت در وجود ما باقی مانده است؟ یا همه شرافت را به پای سیاست قربانی کردهایم؟!
تو کز محنت دیگران بیغمی
نشاید که نامت نهند آدمی
🔘 از زمانی که شروع به خواندن این متن کردید تا همین لحظه، احتمالاً ۱ کودک فلسطینی دیگر، یتیم شد...🖤🤍
@Dr_AlirezaAzad
🔹 مرامنامه مالی
💡اندیشه شما، سرمایه ماست.
🗞 جهت تحقق عدالت آموزشی، از این پس مرامنامه مالی زیر برای تمام دورههای آموزشی دکتر علیرضا آزاد رعایت خواهد شد تا هیچ علاقهمندی محروم و هیچ استعدادی، ناشکفته نماند:
۱. پرداخت هزینه کامل ثبتنام دورهها، صرفاً مربوط به کسانیست که از امکان انجام آن، برخوردارند.
۲. علاقهمندان میتوانند تنها بخشی از هزینه دورهها را در حد توانشان، پرداخت کنند و در ازای بخش باقیمانده، با هماهنگی ادمین، موارد زیر را به انتخاب خود، انجام دهند:
🔅 تولید محتوای چندرسانهای از مطالب دورهها:
- عکسنوشته، متن متحرک و...
- موشنگرافی، اینوگرافی و...
- کلیپ، پادکست و...
🔅 مطالعه و ترجمه و ارائه خلاصه کتابها و مقالههای معرفی شده مرتبط با محتوای دورهها
🔅 همکاری جهت ارائه رایگان دورههای مشابه برای مناطق محروم و افراد کمبرخوردار
🔅 کمک قابلِ توجه جهت معرفی، اطلاعرسانی، مخاطبآفرینی و برگزاری دورهها
۳. پرداخت اقساطی هزینه دورهها، امکانپذیر است.
۴. افراد زیر میتوانند از تخفیفهای ویژه استفاده کنند:
🔅دانشجویان
🔅 اعضای باشگاه مشتریان
🔅 اعضای فعال انجمنهای علمی
🔅 فعالان تشکلهای مردمنهاد (NGO)
🔅 اعضای محترم خانوادههای تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد
۵. برای اثبات هیچیک از موارد بالا، نیازی به ارسال مدارک نیست زیرا ارزش سخن شما در نزد ما، بیشتر از نوشتههای روی کاغذ است.
🌐 با عضویت در کانالهای مجازی زیر، از دورههای آموزشی پیشِ رو، مطلع شوید:
👈 کانال تلگرام آزادنامه:
https://t.me/Dr_AlirezaAzad
👈 کانال ایتا آزادنامه:
https://eitaa.com/Dr_AlirezaAzad
👈 صفحه اینستاگرام:
https://instagram.com/alireza_azad_amoli
🆔 جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی ثبتنام، به آیدی تلگرامی زیر پیام دهید:
@Admiin_Dr_Azad
💡اندیشه شما، سرمایه ماست.
@Dr_AlirezaAzad
🔹 پیام مهر
پیامهای پر مهر شما عزیزان، همواره گرما و معنابخش وجودم بود. در هفتههای سرد و سخت اخیر، پیامهای بیشمارتان بیش از هر زمانی، در زمستان روزگار، دلم را بهاری کرد.
به پاس این همه لطف، سجده شکر میگزارم و به نشان قدردانی از مهربانی تکتک شما عزیزان، یکی از پیامهای امروز را منتشر مینمایم.
پیام @Vosvaeeyar 👇
سلام بر استاد عزیز ما.
سلام بر شمع وجودتان که همواره در سوختن است و هیچ بادی از بادهای این دنیا توان خاموشیاش را ندارد.
خواستم به بهانه تولدتان صحبت هایی که در دلم مانده و آرام نمیگیرم تا نگویمشان را برایتان بنویسم.
استاد، همیشه برای آن لحظه خدا را شکر میکنم که تازه میخواستم پا به دوران کارشناسی بگذارم و در پورتال، اسم اساتید را نگاه انداختم.
بعد به هوای کنجکاوی و اشتیاق رفتم و اسمها را در گوگل جستجو کردم و برای بعضیها که مطالبی را که دانشجوها برایشان نوشته بودند، خواندم.
در آن میان اسم شما به چشمم آمد. تعریفهای زیادی از کلاسهایتان، از آموختن درس زندگی، از رشدی که کلاسهایتان رقم میزد و البته بعضا از سختی کار کلاسیهایتان کرده بودند.
مشتاقتان شدم و گاه و بیگاه در کلاسهایتان سرک میکشیدم.
از ته دل میگویم که حضورم در کلاسهایتان بهترین دوران عمرم بود.
آنقدر که حتی برای کلاس های ۶ و نیم صبحتان هم خودم را با هرسختی بود، میرساندم. زیرا از شما علم، تنها نمیآموختم بلکه مهارت در کوله بار دانشجوییام میاندوختم.
مانند معلم دلسوز کلاس اولی بودید که حروف الفبای تنها نمیگوید، بلکه نوشتن یاد میدهد، قلم در دست گرفتن می آموزد.
نکته جالب دیگر که در کلاسهایتان دیدم، این بود که ملاک ارزشیابیتان، کار و تمرین و تلاشمان در طول ترم بود و علم آموزیمان را وابسته به یک روز امتحان نمیکردید.
این را هم دوست دارم بگویم که همیشه مشتاقانه طرفدار گفتگو و در جستجوی حقیقت بودید و هیچ وقت تلاش برای القای نظر خاصی به ما نداشتید بلکه فضایی مناسب برای بحث، انتقاد و دفاع باز گذاشتید که دانشگاه جایگاه و بستر مناسب همین کار و اقتضای دانشجویان جوان همین است.
استاد، چند هفته پیش که بعد مدت طولانی توفیق شد و پای درسهایتان نشستم که موضوعش هم اخلاص بود، کنترل اشکهایم را از دست دادم؛ آخر یادم رفته بود که چقدر آدم نکته از کلاسهایتان یاد میگرفت. خلاصه حسرت از دست رفتن فرصت درس گرفتن از شما حسابی بغض گلوگیرم شده بود.
برای همين هاست که از وقتی دیگر آن نور دلگرم کننده اتاق همیشه گشودهتان به رویمان در سالن دانشکده نیوفتاده، غم نداشتن شما در وجودمان خانهنشین شده است و دیگر محروم از آن همه علم و مهارت و محبت های پدرانه و دلسوزانهتان شدهایم.
دوست داشتم همه از درسهای عالیای که به ما دادید، مهارت های مختلف برای علم اندوزیای که در اختیارمان قرار دادید و محبت و دلسوزیهای خالصانهتان، بدانند و باور کنند؛ اما میدانم که خودتان این چیزها را دوست ندارید که حتی منشتان در کلاسها هم، دوتا مثبت قرار دادن برای انتقادات دانشجوها بود.
اما با این وجود من شاهد بودم که در خارج کلاسهایتان هم وقتتان، خستگیتان، امکاناتتان؛ همه را برای دانشجویانی که خواستار بودند؛ خرج میکردید.
من با تمام جانم میگویم که از آموختن علم و مهارت به ما کوتاهی نمیکردید و دلسوزی هایتان برایمان صادقانه و بسیار بود.
کاش خدا به برکت تلاشهای صادقانه شما، ما را دانشجویان خوب و مفیدی برای جامعه که آرزویتان برای مان همین بود و هست؛ قرار دهد.
ان شاءالله تا همیشه وجودتان پر خیر و برکت باشد و خدا راه زندگیتان را برای قد کشیدن تا خودش هموار سازد. همچنین شما را راهنمای بندگانش برای بنده بهتر او شدن، قرار دهد.
پاسخ من:👇
سبزترین سلامها، تقدیم شما
محبت شما دانشجویان و طلاب عزیزم را شعاعی از مهر تابان الهی میدانم و امیدوارم خداوند مرا لایق اینهمه لطف قرار دهد. چه در دانشگاه باشم و چه نباشم، وجودم متعلق به شماست.
با شما و به خاطر شما به آینده، امیدوارتر از همیشهام و امروز در آغاز ورودم به ۴۵سالگی، شکرگزار لحظهلحظه عمری هستم که حاصلش شما عزیزان هستید.
@Dr_AlirezaAzad
📕 کاربرد هوش مصنوعی در پژوهشهای علوم انسانی
(۳ جلسه)
🔻ویژه دانشجویان، استادان، پژوهشگران
🔹مدرس:
دکتر علیرضا آزاد
رئیس سابق اندیشکده دانشگاه فردوسی مشهد
🔸ایدهیابی پژوهشی با هوش مصنوعی
🔸آشنایی با ابزارهای پژوهشی هوش مصنوعی: کتابخوانها، خلاصهسازها، تحلیلکنندهها، دستیارهای مطالعه و...
studentai، vosviewer، typeset ،seaml، zerogpt، paperpal ،Copilot,...
🔸آشنایی با چتباتهای پژوهشی
🔸 نگارش و ویرایش علمی به کمک هوش مصنوعی
🔸محدودیتهای پژوهش با هوش مصنوعی
🔸 اخلاق پژوهش با هوش مصنوعی
✨هزینه دوره ۱،۲۰۰،۰۰۰ تومان
✨(تخفیف ۳۰٪ ویژه دانشجویان + تخفیفهای مَدا)
⏰ زمان برگزاری:
۱۲، ۱۹، ۲۶ بهمن ماه، ساعت ۲۰
🌐 بستر برگزاری:
شبکه اجتماعی Discord
🆔 جهت ثبتنام و کسب اطلاعات بیشتر به آیدی زیر در تلگرام پیام دهید:
@Azad_Dr_Admin
🌱🌱🌱
@Dr_AlirezaAzad
🔹 تمامِ ناتمام؛
هوش مصنوعی و علوم انسانی
✍ دکتر علیرضا آزاد
رئیس سابق اندیشکده دانشگاه فردوسی مشهد
▪️تاریخ بشر، داستان دوگانههای هستیساز است. خیر و شر، ثواب و گناه، متافیزیک و فیزیک، محاسبهناپذیر و محاسبهپذیر، مطلق و نسبی، فرشته و شیطان، دوست و دشمن، لذت و رنج،، باطن و ظاهر، عقبا و دنیا، عرش و فرش، الهی و انسانی، دین و دانش، نامیرا و میرا، عرفان و فلسفه، وجود و عدم، همه و همه آنچه نامش را بهمرور انسان و تمدن انسانی گذاشتیم، ساختهاند.
▪️در مواجهه با این دوگانهها، همواره عدهای جانب یک سو را گرفتهاند و به جنگ با سوی دیگر پرداختهاند؛ غافل از اینکه با وجود این دوگانهها و در چکاچک شمشیر میان آنهاست که انسان، معنا میگردد و معنا، ارزش مییابد و ارزش، آفریده میشود.
▪️خداوندان اندیشه با آگاهی از این مسأله، کوشیدهاند در این جدال، از دیالکتیک این دوگانهها سخن بگویند و امکان زیستن انسانها را در خلال این کشاکشها، مطرح نمایند.
▪️صورتبندیهای نوپدید این دوگانهها را میتوان در چالش سنت و مدرنیته، فلسفههای پوزیتیویسی و فلسفههای قارهای، دینسالاری و مردمسالاری و... مشاهده کرد.
▪️ماجرای هوش مصنوعی و علوم انسانی شاید آخرین اپیزود از این نمایشنامه باشد. اپیزودی که نه به آرماگدون ختم میشود و نه به نیروانا میرسد و نه در سُکر اتوپیایی فرو میرود بلکه شاید بازآفرینی تفسیرِ هستی و حقیقتِ بودن و سیرِ شدن باشد.
هوش مصنوعی نه انقلاب چهارم بلکه انقلابِ انقلابهاست زیرا علاوه بر مصادیق، تقریباً همه مفاهیم را نیز دگرگون خواهد کرد.
▪️عصر هوش مصنوعی، بازگشت انسان از حرکت جوهری به سوی عالم جمادی است؛ عصر بازگشت جان به جهان بیجان؛ عصر یادآوری زادبوم فراموش شده انسان:
آمده اول به اقلیم جماد / وز جمادی در نباتی اوفتاد
سالها اندر نباتی عمر کرد / وز جمادی هیچ ناورد از نبرد
وز نباتی چون به حیوانی فتاد / نامدش حال نباتی هیچ یاد
باز از حیوان سوی انسانیش / میکشد آن خالقی که دانیاش
اینچنین اقلیم تا اقلیم رفت / تا شد اکنون عاقل و دانا و زَفت
▪️با اپیزود «هوش مصنوعی و علوم انسانی» نمایشنامه کهن دوگانههای هستیساز به اوج شکوه خود میرسد و انسان، سیر دیگری را آغاز میکند و با توشهای مملو از آنچه که قرنها اندوخته و نامش را تکنولوژی و علوم انسانی و تمدن و تاریخ گذاشته، راهِ آمده را بازمیگردد و در عصر هوش مصنوعی، نه تنها تمام این داشتهها را بازتعریف میکند بلکه انسان در عصر هوش مصنوعی، آخرین اختراع بشر، ناگزیر به بازتعریف خویش است.
▪️پروژه «هوش مصنوعی و علوم انسانی» را از سالها پیش همراه با دوستانی آغاز کردهام و پس از اخراج مغرضانه از دانشگاه، با فراغت بیشتری دنبال میکنم تا کوششی برای گذار از این دوران و یادگاری برای نامدگان باشد. دست توانایی تکتک شما عزیزانِ اندیشمند را در این تقلّای اندیشه، به گرمی میفشارم.
همتم بدرقهی راه کن ای طایر قدس
که دراز است ره مقصد و من نو سفرم
@Dr_AlirezaAzad
مدرسهٔ آفتاب در زمستان ۱۴۰۲ برگزار میکند:
🔺دینداری؛ برای بیدینها🔻
🔹 با ارائه:
دکتر علیرضا آزاد
⏱ سهشنبهها، ساعت ۱۸
🏃♂: ۲۴ بهمنماه ۱۴۰۲ (۴ جلسه)
🏛 مشهد، خ احمدآباد، نبش قائم۴، کافه کتاب آفتاب
📍شرکت حضوری یا مجازی در کارگاه، امکانپذیر است.
🍃 جهت اطلاع از تخفیفها و ثبت نام به لینکهای زیر مراجعه فرمایید:
🌐https://t.me/school_cafe_ketab_aftab
🌐 https://instagram.com/school_cafe_ketab_aftab
@Dr_AlirezaAzad
📣📣 کانون فکری یاسین برگزار میکند؛
والعصر
|معاصرسازی دینداری برای انسان امروزی|
👤 با ارائه: دکتر علیرضا آزاد
🗓 پنجشنبه، ۱۹ بهمن؛ شروع برنامه: ساعت ۱۶:۱۵؛ شروع ارائه: ساعت ۱۷:۴۵
🔰 مکان: چهارراه چهارطبقه(ایستگاه مترو سعدی خط ۲)، روبروی مدرس۶، سازمان تبلیغات اسلامی، نمازخانه
@kf_yasin
@Dr_AlirezaAzad
📌 انجمن آصف برگزار میکند:
🔴 خُسران
🔻چه نوعی از دینداری منجر به افسردگی، جزمگرایی و خشونتورزی میشود؟
🗣 نشست گفتوگو محور
🎙 با حضور: دکتر علیرضا آزاد
🗓 زمان:
چهارشنبه، ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ — ساعت ۱۶.۳۰
📍مکان: آکادمی جویان
‼️ برای ثبت نام و شرکت در این جلسه لطفاً به آیدی زیر در تلگرام پیام بدهید:
@asefadminn
@Dr_AlirezaAzad
📕 معرفی کتاب دین
(قسمت اول)
▪️از مخاطبان پرسیدم:
"اگر قرار بود که شما بجای من دوره "دینداری برای بیدینها" را برگزار کنید، درباره چه موضوعی صحبت میکردید و گفتگو درباره کدامیک از دوگانههای دینی را برمیگزیدید."
▪️سپس متناسب با پاسخ و نیاز مخاطبان، ۳۵ کتاب درباره جنبههای مختلف دینداری معرفی کردم. 👆
@Dr_AlirezaAzad