#تبلیغ_ما_و_دیگران 3
📙مجله درسهایی از مکتب اسلام
جامعه سالم وقتی بوجود خواهد آمد که افراد آن سالم و تربیت یافته باشند، احادیث کثیری از پیشوایان اسلام این حقیقت را که گفتیم تایید می کنند، مولف کتاب وافی حدیث مفصلی از علی علیه السلام نقل می کند که آن حضرت وقتی آیه شریفه " المومنون و المومنات بعضهم اولیاء بعض یامرون بالمعروف و ینهون عن المنکر " را تلاوت می فرمود، چنین بیان داشت: خداوند متعال در میان همه اوصاف برجسته مومنین صفت امر به معروف و نهی از منکر ( که تبلیغات رشته ای از آن است ) را بدان جهت بر سایر صفات پسندیده مقدم داشت که اگر به دو اصل امر به معروف و نهی از منکر بطور کامل عمل شود، کلیه دستورات اسلامی جامعه عمل خواهد پوشید.
▫️تبلیغات ما و دیگران، مجله درس هایی از مکتب اسلام، مرداد 1346، سال هشتم، شماره 9، صص 54 تا 57
@duzduzani_ir👈👈
◾️صل الله علیک یا مظلوم یا محمد بن علی الباقر صلوات الله علیهم
به مناسبت #شهادت حضرت #امام #محمد #الباقر علیه السلام #مجلس_عزا و سوگواری در دفتر حضرت آیت الله العظمی #دوزدوزانی_تبریزی مدظله العالی برگزار می گردد.
▫️زمان: یکشنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۰، از ساعت ۱۱:۳۰
▫️مکان: #قم، خیابان معلم، کوچه ۱۱، پلاک ۳۷
@duzduzani_ir👈👈
▪️سلام ما به بقیع و بقاع ویرانش
▫️بر آن حریم که باشد ملک نگهبانش
▪️سلام ما به بقیع، آن تجسّم غربت
▫️گواه بر سخنم تربت امامانش
⚫️فرا رسیدن سال روز شهادت پنجمین قافله سالار شیعیان پارسا و الگوی بینش و پرهیز، حضرت امام محمّد باقر علیه السلام
بر تشنگان معرفت دوست تسلیت
#شهات_امام_محمد_باقر
@duzduzani_ir👈👈
شهادت امام باقر علیه السّلام
در چنین روزی مصادف با دوشنبه، در سال 114 هجری امام باقر علیه السّلام توسّط هشام بن عبدالملک مسموم و شهید شد.(1)
در شب شهادت به امام صادق علیه السّلام فرمودند: «من امشب جهان را بدرود خواهم گفت. هم اکنون پدرم علی بن الحسین علیه السّلام را دیدم که شربتی گوارا نزد من آورد و نوشیدم و مرا به سرای جاوید و دیدار حق بشارت داد». در روایت دیگری فرمودند: «ای فرزند گرامی، مگر نشیندی که حضرت علی بن الحسین از پس دیوار مرا ندا کرد: «ای محمّد بیا، زود باش که ما انتظار تو را می کشیم».(2)
آن حضرت چندین روز و به قولی سه روز در حالت درد از سم به سر می بردند تا به شهادت رسیدند. فردای آن روز بدن مطهر و پاک آن دریای بیکران دانش خدائی را در خاک بقیع کنار مزار امام مجتبی و امام سجاد علیهماالسّلام به خاک سپردند.(3)
آن حضرت هشتصد درهم برای تعزیه و ماتم خود وصیت فرمود.(4) حضرت صادق علیه السّلام فرمودند: پدرم فرمود: «ای جعفر، از مال من مقداری وقف کن برای ندبه کنندگان که ده سال در منی در موسم حج بر من گریه کنند، و مراسم ماتم را تجدید نمایند».(5)
آقا و مولایمان حضرت باقر علیه السّلام در کربلا شرف حضور داشت. شب یازدهم، بازار کوفه، کنار سرهای مطهر، اسارت شام و مجلس یزید را دیده است و هر زمان که متذکر شهادت حسین بن علی علیه السّلام و اسارت عمه هایش می شد، اشک از چشم مبارکش مانند دُر جاری می گشت.
2️⃣ خطبه حضرت عباس علیه السّلام در مکه
در این روز درسال 60 هجری یک روز قبل از خروج مولانا ابوعبدالله الحسین علیه السّلام از مکه به کربلا حضرت قمر بنی هاشم علیه السّلام بر فراز خانه خدا رفت و خطبه ای قرّاء ایراد فرمود. شروع خطبه چنین بود: حمد مخصوص پروردگاری است که این خانه را به قدوم پدرم (امیرالمؤمنین علیه السّلام) شرافت بخشید.
سپس در عظمت و بزرگی و علو مقام حضرت سید الشهدا علیه السّلام و پیروی از آن حضرت و اینکه اگر اجازه دهند همینجا مانند باز شکاری عصبانی در بین گنجشکان قرار می گرفتم و تکلیف را روشن می کردم...
در ادامه فرمودند: چه کسانی را از مرگ می ترسانید؟ کسانی که در کودکی مرگ بازیچه آنان بوده چه رسد به بزرگی...!
آنگاه فرمود: قریش خواستند رسول خدا صلی الله علیه وآله را به قتل برسانند ولی ممکن نبود چون امیرالمؤمنین علیه السّلام بود. چطور می خواهید اباعبدالله الحسین علیه السّلام را بکشید مادامی که من زنده هستم؟ بیایید مرا بکشید تا مرادتان حاصل شود... در پایان فرمود: لعنت خدا بر شما و بر اجداد شما.(6)
3️⃣ بردن امام کاظم علیه السّلام به زندان بصره
در این روز امام کاظم علیه السّلام را در حالی که در غل و زنجیر بسته بودند، به بصره بردند و مدت یکسال نزد عیسی بن جعفر بن ابی جعفر منصور محبوس کردند و سپس حضرت را به بغداد بردند.
عیسی آن حضرت را در یکی از حجرات خانه خود که نزدیک به دیوانخانه بود محبوس کرد و مشغول فرح و سرور گردید. از یکی از کاتبان او که نصرانی بود نقل شده که می گفت: «این عبد صالح و بنده شایسته خود -یعنی موسی بن جعفر علیه السّلام- در ایامی که در این خانه محبوس بود چیزهائی از لهو و لعب شنید که گمان ندارم هرگز بر خاطر شریف آن حضرت خطور کرده باشد».
آقا و مولایمان حضرت کاظم علیه السّلام مدت یکسال در بصره محبوس بودند، و بعد از یکسال آن حضرت را به بغداد بردند و نزد فضل بن ربیع حبس کردند.(7)
➖➖➖➖➖➖➖➖
❇️ 📚 منابع:
1. توضیح المقاصد: ص 29. فیض العلام: ص 110. و...
2. کافی: ج 1، ص 260. بصائر الدرجات: ص 502. و...
3. فیض العلام: ص 110. انوار البهیه: ص 69.
4. کافی: ج 3، ص 217. و...
5. کافی: ج 5، ص 117. الغدیر: ج2 ص21. و...
6. خطیب کعبه، از علی اصغریونسیان، به نقل از مناقب السادة الکرام عین العارفین هندی.
7. فیض العلام: ص 111. و...
@duzduzani_ir👈👈
📷#گزارش تصویری مراسم #شهادت امام #محمد_باقر علیه السلام در دفتر حضرت آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی مدظله العالی
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈👈🏼
#ذوالحجه_الحرام
#خطبه_مفاخره
#انا_الشفیع_المشفع
✨«وَ لَسَوْفَ يُعْطِيكَ رَبُّكَ فَتَرْضَى»
{و به زودى پروردگارت [مقام شفاعت امت در روز قیامت را] به تو عطا مى كند تا راضى شوى}
(سوره مبارکه ضحی، آیه ۵)
ا┅═✧❁ ⚜️ ❁✧═┅ا
🕋قال مولانا أميرالمؤمنين علي (علیه السلام) : ▫️ أَنَا الْمُبْطِلُ الْأَرْوَع
من آن دلاور پرهیزکار هستم
🕋قالت مولاتنا و سیدتنا فاطمة الزهراء (سلام الله علیها):
✨أَنَا الشَّفِيعُ الْمُشَفَّعُ▫️و من آن شفاعت کننده ای هستم که شفاعتش پذیرفته می شود.
📓خطبه مفاخره (لإبن شاذان قمی) ص۸۱
ا┅═✧❁ ⚜️ ❁✧═┅ا
📜حضرت مولاتنا فاطمة الزهراء (سلام الله علیها) در فرازی از خطبه مبارکه مفاخره (۱) که در مقام معرفیِ ذوات مقدس حضرات أب الائمة الطاهرین امیرالمومنین علی (علیه السلام) و أمّ الأئمة و الأبرار فاطمة الزهراء (سلام الله علیها) به نورانیت می باشد ، به مقام «#شفاعت» شان اشاره نمودند.
🖋 شأن نزول آیه ۵ سوره مبارکه ضحی به مقام شفاعت حضرت مادر (سلام الله علیها) اختصاص یافته است:
▫️قال رسول الله (صلی الله علیه و آله) : یَا بِنْتَاهْ تَعَجَّلِی مَرَارَهًَْ الدُّنْیَا بِحَلَاوَهًِْ الْآخِرَهًِْ... فَأَنْزَلَ اللَّهُ: وَ لَسَوْفَ یُعْطِیکَ رَبُّکَ فَتَرْضی (۲)
▫️عن الإمام الباقر (علیه السلام) : «وَ لَسَوْفَ یُعْطِیکَ رَبُّکَ فَتَرْضی» الشَّفَاعَهًُْ وَ اللَّهِ الشَّفَاعَهًُْ وَ اللَّهِ الشَّفَاعَهًُْ (۳).
☑️طبق آیات حضرت قرآن، شفاعت، تجلی رحمت ذات اقدس الهی است:✨ «لا يَمْلِكُونَ الشَّفاعَةَ إِلاَّ مَنِ اتَّخَذَ عِنْدَ الرَّحْمنِ عَهْدا» (سوره مریم، آیه ۸۷).
✔️وجود مقدس حضرت مولاتنا فاطمة الزهراء (سلام الله علیها) مظهر مطلق رحمانیتِ مقامِ ربّ العالمینی اند و لذا «شفیعه کبرای صحرای محشر» می باشند که هر کس به دامان مهر و محبت مادریشان، هر چند به نخ باریکی از چادر حضرت مادر متوسل شود، مشمول شفاعت قرار می گیرد:
أَيُّهَا الْمُحِبُّونَ لِفَاطِمَةَ تَعَلَّقُوا بِأَهْدَابِ مِرْطِ فَاطِمَةَ سَيِّدَةِ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ (۴)
منادیِ ذات اقدس إله، در صحرای محشر ندا می دهد: ای محبین فاطمة (عليها السلام) ! به نخ های چادر حضرت فاطمة سيدة نساء العالمين (علیها السلام) ، چنگ زنید [تا از آتش جهنم نجات یابید]
📔منابع
(۱). از جملۀ مصادري که به این خطبه مبارکه اشاره نموده اند، «حلیة الأبرار» متعلق به سید هاشم بحرانی، صاحب كتاب تفسيري «البرهان في تفسير القرآن» می باشد.
(۲). تفسير فرات الکوفی، ص۵۷۰
(۳).مناقب آل أبی طالب، ابن شهر آشوب، ج۳، ص۱۲۰
(۴).التفسير المنسوب إلى الإمام الحسن العسكري عليه السلام، ص ۴۳۳ و ۴۳۴
@duzduzani_ir 👈
امام صادق «سلام الله علیه» فرمودند:
هرکه در یک سال؛ شب نيمهی شعبان، شب عيد فطر و #شب_عرفه، حسين بن علی «سلام الله علیه» را زيارت كند، خداوند براى او هزار حج نیکو و هزار عمره پذيرفته مینويسد، و هزار حاجت از حاجتهاى دنيا و آخرت او را بر آورده میسازد.
📚 تهذیب الاحکام، جلد ۶، صفحهی ۵۱
📿 #اعمال_ذی_الحجه
@duzduzani_ir 👈