فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #کلیپ در #فضائل امیرالمومنین امام علی بن ابیطالب علیه السلام
بیانات مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی در فضائل امیرالمومنین امام علی بن ابیطالب علیه السلام
درس خارج فقه 13 رجب 1438
دفتر مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir
#تولد_علی_در_کعبه_شکاف_دیوار_کعبه
❔چگونه میگویید علی در کعبه متولد شده و دیوار کعبه شکاف خورده و هم اکنون نیز این شکافها قابل مشاهده است ، در حالی که کعبه بارها تخریب شده و دوباره بازسازی شده و طبیعتا اثری نیز از شکاف مذکور نباید در آن باشد ❗️
💠#پاسخ💠
👌مساله ولادت امیرمؤمنان علیه السلام در خانه کعبه و شکافته شدن دیوار خانه کعبه و ورود فاطمه بنت اسد مادر حضرت علی به خانه #کعبه مورد اتفاق تمام مسلمین اعم از شیعه و سنی است و قابل انکار نمی،باشد .
🔶شیخ مفید می،نویسد :
«علی در خانه کعبه متولد شد و نه پیش از امیر مومنان و نه پس از او کسی درون خانه خدا چشم به جهان نگشوده و این نیست جز کرامت و جلالتی که به پاس مقام و جایگاه بلند آن حضرت از سوی خداوند عطا گردیده است».📚الارشاد، ج1، ص5
👌یزید بن قنعب که به همراه عباس بن عبدالمطلب نظاره گر جریان بودند گوید:
«دیدیم که پشت کعبه باز شد و دیوار کعبه شکافت و فاطمه بنت اسد داخل شد و از دید ما پنهان گشت و دیوار کعبه به هم بر آمد، خواستیم قفل در را بگشاییم اما گشوده نشد پس دانستیم که این امر امری از امور خدای متعال است، سپس فاطمه پس از چهار روز بیرون آمد در حالی که علی را در دست داشت ...»
📚علل الشرایع یک جلدی ص135📚معانی الاخبار ص62📚امالی صدوق ص194📚امالی طوسی ص706
👌امام سجاد علیه السلام فرمود:
«فاطمه بنت اسد را درد زایمان گرفت ، در حالی که طواف خانه خدا را می،کرد ، دیوار کعبه شکافته شد و او وارد کعبه شد و امیر مومنان را در آنجا به دنیا آورد»
📚بحارالانوار، ج35، ص23
❕این مساله مورد تصریح علمای اهل،سنت هم قرار گرفته است .
🔶مسعودی شافعی می نویسد:
«محل تولد علی خانه کعبه است»
📚 مروج الذهب ج1 ص313
👌 حاکم نیشابوری مینویسد:
«روایات متواتری در باب ولادت علی بن ابی طالب توسط فاطمه بنت اسد در داخل کعبه وارد شده است»
📚 المستدرک علی الصحیحین ج3 ص550
👌 سبط بن جوزی مینویسد:
«روایت شده فاطمه بنت اسد در حالی که باردار بود خانه خدا را طواف میکرد درد زایمان او را گرفت درب خانه کعبه به روی او باز شد او داخل خانه کعبه شد و فرزندش را به دنیا آورد»
📚 تذکره الخواص ص20
👌 گنجی شافعی مینویسد:
«امیرمؤمنان علی شب جمعه سال 30 رجب پس از عام الفیل داخل خانه خدا به دنیا آمد کسی پیش تر و پس از ان حضرت داخل خانه کعبه به دنیا نیامده واین از فضایل اختصاصی او است که خداوند به جهت بزرگداشت مقام او عطا کرده است»
📚 کفایه الطالب ص407
👌 آلوسی میآورد:
"«این که امیر مومنان علی در درون کعبه به دنیا امده شهرت جهانی داشته و در کتاب های شیعه وسنی امده واین افتخار نصیب هیچ شخص دیگری نشده است»
📚 شرح الخریده الغیبیه ص15
❕در نقل دیگری آمده: در لحظات آخر عمر شریف حضرت علی هر یک از صحابه ایشان به بالین ایشان حاضر می شدند و سوالات خود را مطرح می کردند ، یکی از این افراد صعصعه بن صوحان بود.
👌صعصعه سوال از برتر بودن حضرت امیر بر انبیا می کرد تا انجا که رسید و گفت:
❔ تو برتر هستی یا عیسی؟ علی علیه السلام فرمود:
من افضل از عیسی هستم چرا که پس از انکه مریم بواسطه دمیدن جبرییل در گریبان او به قدرت خدا حامله شد همین که زمان وضع حملش شد وحی شد ای مریم از بیت المقدس خارج شو زیرا که این خانه محل عبادت است نه زایشگاه و محل ولادت لذا از بیت المقدس بیرون رفت ودر میان صحرا پای نخله خشکیده عیسی بدنیا آمد
👌اما من وقتی مادرم فاطمه بنت اسد را درد زاییدن گرفت به کعبه پناه برد و گفت خدایا بحق این خانه و بحق کسی که این خانه را بنا کرده این درد زاییدن را بر من آسان گردان همان ساعت دیوار خانه شکافته شد ندای غیبی برخاست که ای فاطمه داخل خانه شو،فاطمه مادرم وارد شد و من در همان خانه کعبه به دنیا آمدم
📚 شبهای پیشاور ص476
❕بنابراین تولد امیرمؤمنان علیه السلام در خانه کعبه و شکاف خوردن دیوار کعبه قابل انکار و تردید نمیباشد.
👌 بعد از ولادت امیرمؤمنان ع کعبه چندین بار بازسازی و یا تجدید بنا شده است، بنابراین به طور طبیعی باید آثار شکافی که برای تولد حضرت علی در کعبه ایجاد شده بود از بین رفته باشد و این مطلبی است که هیچ یک از شیعیان منکر آن نیستند، و اهمیتی هم ندارد که اثر آن شکاف به دلیل تجدید بنا از بین رفته باشد، چون آنچه که اهمیت دارد خود اعجاز شکاف کعبه هست که به طور حتم به وقوع پیوست و منابع معتبر شیعه و اهل سنت آن را به وفور بیان کردهاند.
👈🏻در ثواب نشر سهیم باشید👉🏻
🆔 #کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
🌐 @duzduzani_ir
#قرآن_ناطق
ا❁﷽❁ا
✨«لَهُ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فِي الْأَرْضِ وَ هُوَ الْعَلِيُّ الْعَظيمُ»
{آنچه در آسمانها و آنچه در زمين است از آن اوست و او بلندمرتبه و بزرگ است} (سوره مبارکه شوری آیه ۴)
🕋حضرت قرآن ناطق امیرالکونین علی (علیه السلام) در مقام معرفی خویش ، در خطبه مشهور به نورانیت، وجود مبارکشان را اینگونه معرفی نمودند:
⚜ «أَنَا الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ» (۱)
من بلندمرتبه ی بزرگ هستم
ا┅═✧❁🔶❁✧═┅ا
☑️«العلیّ العظیم» از اسامی ذات اقدس اله است که بر علوّ و عظمت آن ذات مقدس اشاره می نماید و اولین اسمی است که خداوند عزوجل برای خود اختیار نمود؛ چنانکه حضرت السلطان علی بن موسی الرضا (علیه السلام) فرمودند:
▫️لَكِنَّهُ اخْتَارَ لِنَفْسِهِ أَسْمَاءً لِغَيْرِهِ يَدْعُوهُ بِهَا لِأَنَّهُ إِذَا لَمْ يُدْعَ بِاسْمِهِ لَمْ يُعْرَفْ فَأَوَّلُ مَا اخْتَارَ لِنَفْسِهِ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ لِأَنَّهُ أَعْلَى الْأَشْيَاءِ كُلِّهَا فَمَعْنَاهُ اللَّهُ وَ اسْمُهُ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ هُوَ أَوَّلُ أَسْمَائِهِ عَلَا عَلَى كُلِّ شَيْءٍ (۲)
➖خداوند عزوجل برای خود، اسماء ای را برگزید تا دیگران او را به آن اسماء بخوانند؛ چرا که خداوند تا به اسمش خوانده نشود، شناخته نمی شود؛ پس اولین اسمی که برای خویش برگزید، «العلی العظیم» است ؛ زیرا که بر تمامی اشیاء برتری و علوّ دارد؛ پس معنای آن، الله است و اسم آن «العلی العظیم» است و آن اولین اسم خداوند است که برتر از کلّشیء است.
☑️مطابق این فرمایش نورانی، «العلیّ العظیم» (همچون سایر اسماءالله) اسمی است که بر معنا دلالت می نماید، به عبارت دیگر «العلیّ العظیم» اسم است و معنا، الله است ؛ «العلیّ العظیم» اسمی است که خداوند با آن بندگان را به ذات اقدس خود دلالت و راهنمایی می نماید؛ اما اولین اسمی است که برای خویش برگزیده، چرا که بر کلّ شیء علوّ و برتری دارد.
⏪حقیقت این اسم آن وجود مبارکی است که آيه عظمای ذات اقدس اله است؛ وجودی که جمیع اسماء الله در آن وجود جمع و متجلّی است؛ حضرت علی اعلی (علیه السلام)؛ و لذا چنانکه در حدیث وارد شده، خداوند عزوجل، از میان اسماء خود، نام مبارک «علیّ» را بر آن حضرت نهاد و آن را از اسم «العلیّ العظیمِ» خود، مشتق نموده است:
▫️قَالَ اللَّهُ تَعَالَى:يَا آدَمُ،هَذِهِ أَشْبَاحُ أَفْضَلِ خَلاَئِقِي وَ بَرِيَّاتِي، هَذَا مُحَمَّدٌ، وَ أَنَا الْمَحْمُودُ الْحَمِيدُ فِي أَفْعَالِي، شَقَقْتُ لَهُ اسْماً مِنِ اسْمِي،وَ هَذَا عَلِيٌّ، وَ أَنَا الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ، شَقَقْتُ لَهُ اسْماً مِنِ اسْمِي (۳)
➖خداوند عزوجل فرمود: ای آدم! این اشباح برترین خلائق و آفریدگانم هستند؛ این محمد است و من محمود حمید (مورد ستایش و پسندیده) در کارها هستم، برای او اسمی از اسماء خود را مشتق کردم؛ این علی است و من علی عظیم هستم و برای او اسمی از اسماء خود را مشتق کردم
🖋بنابراین حضرت امیرالکونین علی (علیه السلام) در فرازی از خطبه گرانقدرشان، در تبیین این معرفت به نورانیت فرمودند:
▫️كنت و محمدا نورا نسبّح قبل المسبّحات، و نشرق قبل المخلوقات، فقسم اللّه ذلك النور نصفين.. فقال اللّه عز و جل لذلك النصف: كن محمدا، و للآخر كن عليا.. محمد النبي الكريم و أنا الصراط المستقيم، محمد الرءوف الرحيم و أنا العليّ العظيم (۴)
➖من و محمد نور واحدی بودیم که قبل از تسبیح کنندگان، تسبیح می کردیم و قبل از مخلوقات، می درخشیدیم؛ پس خداوند آن نور را به دو نیم تقسیم کرد.. به آن نیم گفت: محمد باش و به نیم دیگر گفت: علی باش؛.. محمد، نبی کریم است و من صراط مستقیم هستم؛ محمد رئوف رحیم و من علیّ عظیم هستم.
ا┅═✧❁ 📔منابع ❁✧═┅ا
(۱).مشارق أنوار اليقين في أسرار أمير المؤمنين عليه السلام ؛ ص۲۵۷؛ شرح توحید صدوق ج۱ ص۶۲۲
(۲). الكافي ج۱ ص۱۱۳؛عيون أخبار الرضا عليه السلام ؛ ج۱ ؛ ص۱۲۹؛ تفسیر نورالثقلین ج۳ ص۲۳۲؛ تفسیر کنز الدقائق و بحر الغرائب ج۷ ص۵۳۳؛ معانی الاخبار النص ص۲
(۳).البرهان في تفسير القرآن ج۱ ص۱۹۶؛ تفسیر کنز الدقائق و بحر الغرائب ج۱ ص۳۷۷؛ المناقب (للعلوي) / الكتاب العتيق ؛ ص۴۸؛ تأويل الآيات الظاهرة في فضائل العترة الطاهرة ؛ ص۶۰۴
(۴).مشارق أنوار اليقين في أسرار أمير المؤمنين عليه السلام ؛ ص۲۵۷؛ شرح توحید صدوق ج۱ ص۶۲۲؛ بحار الأنوار ، ج۲۶ صص ۱ تا ۷
🆔 #کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
🌐 @duzduzani_ir
#زیارت_مجازی
حرم آقا امیرالمومنین علی علیهالسلام در نجف اشرف
#پاناروما
🔅🔗http://www.imamali.net/vtour
🆔 #کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
🌐 @duzduzani_ir
📷مراسم مدح و سرور و عمامه گذاری طلاب علوم دینی بمناسبت میلاد فرخنده حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام در بیت مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی مدظله العالی
📣 کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
🆔 @duzduzani_ir
1401-11-16.WAV
6.5M
📔 درس #خارج_فقه #مضاربه
آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی
جلسه ۱۰۶
یکشنبه ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
📣 کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir
▪️ شیعه دارد آبرو زیرا دلش با زینب است
▪️ آبرو دار حقیقی در دو دنیا زینب است
▪️ راه ما راه حسین و مقصد ما کربلاست
▪️ افتخار و اعتبار مکتب ما زینب است
🏴 سالروز وفات حضرت زینب کبری سلام الله علیها تسلیت باد
📣 کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
🆔 @duzduzani_ir
▪️ﻭﻓﺎﺕ ﺣﻀﺮﺕ ﺯﻳﻨﺐ ﻋﻠﻴﻬﺎ السلام
🔘ﻭﻓﺎﺕ ﻣﻈﻠﻮﻣﺎﻧﻪ ﻭ ﻏﺮﻳﺒﺎﻧﻪ ﺍﻡّ ﺍﻟﻤﺼﺎﺋﺐ ﺣﻀﺮﺕ ﻓﺎﻃﻤﻪ ﺻُﻐﺮﻯ ﻋﻘﻴﻠﻪ ی ﺑﻨﻰ ﻫﺎﺷﻢ ﺯﻳﻨﺐ ﻛُﺒﺮﻯ ﻋﻠﻴﻬﺎ السلام ﺩﺭ ﺷﺐ ﻳﻜﺸﻨﺒﻪ 15 ﺭﺟﺐ ﺳﺎﻝ 62 هـ ﺑﻪ ﻭﻗﻮﻉ ﭘﻴﻮﺳﺘﻪ ﺍﺳﺖ. (3)
ﺩﺭ ﻣﺪّﺕ یک ﺳﺎﻝ و چند ماه ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻭﺍﻗﻌﻪ ی ﻛﺮﺑﻠﺎ، ﺯﻧﺪﮔﺎﻧﻰ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ اشک ﻭ ﺁﻩ ﻭ ﺧﺎﻃﺮﺍﺕ إﺳﺎﺭﺕ ﻭ ﻛﺮﺑﻠﺎ ﺳﭙﺮﻯ ﮔﺸﺖ. ﺩﺭ ﻋﻈﻤﺖ ﺁﻥ ﻣُﺨﺪّﺭﻩ ﻫﻤﻴﻦ ﺑﺲ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺟﺎﻧﺐ ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﻴﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﻧﻴﺎﺑﺖ ﺧﺎﺻّﻪ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﺗﺎ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺑﻴﻤﺎﺭﻯ ﺍﻣﺎﻡ ﺯﻳﻦ ﺍﻟﻌﺎﺑﺪﻳﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺗﻤﺎﻡ ﻧﺸﺪﻩ ﺑﻮﺩ، ﺍﻳﻦ ﻧﻴﺎﺑﺖ إﺩﺍﻣﻪ ﺩﺍﺷﺖ.(4)
← ﻧﺎﻡ ﮔﺬﺍﺭﻯ ﺣﻀﺮﺕ
🔸ﻫﻨﮕﺎﻡ ﻭﻟﺎﺩﺕ ﺟﺒﺮﺋﻴﻞ ﺍﺯ ﺟﺎﻧﺐ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻣﺘﻌﺎﻝ ﺑﺮ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺻﻠّﻰ الله ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﻧﺎﺯﻝ ﺷﺪ ﻭ ﻋﺮﺽ ﻛﺮﺩ: «ﻳﺎ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻪ، ﺍﺳﻢ ﺍﻳﻦ ﺩﺧﺘﺮ ﺭﺍ ﺯﻳﻨﺐ ﺑﮕﺬﺍﺭ».
ﺁﻧﮕﺎﻩ ﺟﺒﺮﺋﻴﻞ ﮔﺮﻳﺴﺖ. ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺻﻠّﻰ الله ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﭘﺮﺳﻴﺪ: ﺳﺒﺐ ﺍﻳﻦ ﮔﺮﻳﻪ ﭼﻴﺴﺖ؟
ﻋﺮﺽ ﻛﺮﺩ: ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺍﻳﻦ ﺩﺧﺘﺮ ﺍﺯ ﺁﻏﺎﺯ ﺯﻧﺪﮔﺎﻧﻰ ﺗﺎ ﭘﺎﻳﺎﻥ ﺭﻭﺯﮔﺎﺭ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺳﺮﺍﻯ ﻧﺎﭘﺎﻳﺪﺍﺭ ﺑﺎ ﺭﻧﺞ ﻭ ﺩﺭﺩ ﻭ ﺑﻠﺎ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺯﻳﺴﺖ. ﮔﺎﻫﻰ ﺑﻪ ﺩﺭﺩ ﻣﺼﻴﺒﺖ ﺷﻤﺎ ﻳﺎ ﺭﺳﻮﻝ الله ﻣﺒﺘﻠﺎ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ، ﻭ ﮔﺎﻫﻰ ﺩﺭ ﻣﺎﺗﻢ ﻣﺎﺩﺭﺵ ﻭ ﮔﺎﻫﻰ ﺩﺭ ﻣﺼﻴﺒﺖ ﭘﺪﺭ ﻭ ﮔﺎﻫﻰ ﺑﻪ ﺩﺭﺩ ﻓﺮﺍﻕ ﺑﺮﺍﺩﺭﺵ ﺣﺴﻦ ﻣﺠﺘﺒﻰ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺩﭼﺎﺭ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺷﺪ.
ﺍﺯ ﻫﻤﻪ ﺑﺎﻟﺎﺗﺮ ﺑﻪ ﻣﺼﺎﺋﺐ ﻛﺮﺑﻠﺎ ﻭ ﻧﻮﺍﺋﺐ ﺩﺷﺖ ﻧﻴﻨﻮﺍ ﮔﺮﻓﺘﺎﺭ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ چنان که ﻣﻮﻳﺶ ﺳﻔﻴﺪ ﻭ ﻗﺎﻣﺘﺶ ﺧﻤﻴﺪﻩ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﮔﺮﺩﻳﺪ.
ﺍﻳﻦ ﺧﺒﺮ ﺭﺍ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺷﻨﻴﺪﻧﺪ ﻭ ﺍﻧﺪﻭﻫﻨﺎک ﻭ ﮔﺮﻳﺎﻥ ﺷﺪﻧﺪ. ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺻﻠّﻰ الله ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺑﺮ ﺻﻮﺭﺕ ﺣﻀﺮﺕ ﺯﻳﻨﺐ ﻋﻠﻴﻬﺎ السلام ﻧﻬﺎﺩ ﻭ ﮔﺮﻳﺴﺖ.
ﺣﻀﺮﺕ ﺻﺪﻳﻘﻪ ﻃﺎﻫﺮﻩ ﻋﻠﻴﻬﺎ السلام ﻓﺮﻣﻮﺩ: ﻳﺎ أﺑَﺘﺎ، ﺍﻳﻦ ﮔﺮﻳﻪ ﺑﺮﺍﻯ ﭼﻴﺴﺖ ؟ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺩﻳﺪﻩ ﻫﺎﻯ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻧﮕﺮﻳﺎﻧﺪ.
ﻓﺮﻣﻮﺩ: ﺍﻯ ﻓﺎﻃﻤﻪ، ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻣﻦ ﻭ ﺗﻮ ﺍﻳﻦ ﺩﺧﺘﺮ ﺩﭼﺎﺭ ﺑﻠﺎﻫﺎ ﻭ ﻣﺼﺎﺋﺒﻰ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ.
ﺣﻀﺮﺕ ﺻﺪﻳﻘﻪ ﻋﻠﻴﻬﺎ السلام ﻓﺮﻣﻮﺩ :
ﭼﻪ ﺛﻮﺍﺏ ﺩﺍﺭﺩ ﺁﻥ ﻛﺴﻰ ﻛﻪ ﺑﺮ ﺩﺧﺘﺮﻡ ﺯﻳﻨﺐ ﻋﻠﻴﻬﺎ السلام ﮔﺮﻳﻪ ﻛﻨﺪ ؟
ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﻓﺮﻣﻮﺩ :
«ﺍﻯ ﭘﺎﺭﻩ ﺗﻨﻢ ﻭ ﺍﻯ ﻧﻮﺭ ﭼﺸﻤﻢ، ﺛﻮﺍﺏ ﻛﺴﻰ ﻛﻪ ﺑﺮ ﺑﺮ ﺍﻭ ﻭ ﺑﺮ ﻣﺼﺎﺋﺐ ﺍﻭ ﮔﺮﻳﻪ ﻛﻨﺪ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺛﻮﺍﺏ ﻛﺴﻰ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺮ ﺑﺮﺍﺩﺭانش امام حسن و امام ﺣﺴﻴﻦ علیهما السلام ﮔﺮﻳﻪ ﻛﻨﺪ». ﺳﭙﺲ ﻧﺎﻡ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺭﺍ «ﺯﻳﻨﺐ» ﻧﻬﺎﺩ. (5)
🔹ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ یک ﺳﺎﻝ ﻭ ﭼﻨﺪ ﻣﺎﻩ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻭﺍﻗﻌﻪ ی ﻛﺮﺑﻠﺎ ﺑﺎ ﻗﻠﺒﻰ ﭘﺮ ﺍﺯ ﺍﻧﺪﻭﻩ ﺍﺯ ﻣﺼﺎﺋﺐ ﻛﺮﺑﻠﺎ ﺩﺭ ﺧﺎﻧﻪ ﺧﻮﺩ ﺭﺣﻠﺖ ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ ﻭ ﺩﺭ ﻫﻤﺎﻥ ﺧﺎﻧﻪ ﺩﻓﻦ ﺷﺪﻧﺪ. ﺩﺭ ﻭﻓﺎﺕ ﺁﻥ ﻣُﺨﺪَّﺭﻩ ی ﻣﻈﻠﻮﻣﻪ ﺭﻭﺯﻫﺎﻯ ﺩﻫﻢ ﻣﺎﻩ ﺭﻣﻀﺎﻥ ﺭﺍ ﻫﻢ ﮔﻔﺘﻪ ﺍﻧﺪ. (6)
📚 منابع :
3. ﺯﻳﻨﺐ ﺍﻟﻜﺒﺮﻯ (ﻧﻘﺪﻯ) : ﺹ 114. و ...
4. کمال الدین : ص 501، 507. و ... .
5. الطراز المذهب : ص 22. و ... .
6. ﺍﻟﻮﻗﺎﻳﻊ ﻭ ﺍﻟﺤﻮﺍﺩﺙ : ﺝ 1، ﺹ 113. وقائع الشهور : ص 166.
دفتر مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir
✨اعمال 15 رجب جهت برآمدن #حاجات و رفع گرفتاریها
این روز، روز #مبارکى است و برای آن روز انجام چند عمل توصیه شده است:
🔺1- غسل .
🔺2- زیارت حضرت امام حسین علیه السلام . از ابن ابى بصیر نقل شده است که گفت از امام رضا ع پرسیدم که در چه ماهی امام حسین ع را زیارت کنیم؟
حضرت فرمودند: در نیمه رجب و نیمه شعبان.
🔺3- اقامه نماز سلمان
🔺4- اقامه چهار رکعت نماز که دو تا دو رکعتی خوانده شود
🔺5- عمل #امّ_داود که عمده اعمال این روز است و براى برآمدن حاجات و برطرف شدن غصهها و دفع ظلم ظالمان مؤثّر است.
💠در روز پانزدهم رجب هنگام ظهر غسل کند و سپس نماز ظهر و عصر را بجا آورد در حالتی که رکوع و سجودشان را نیکو کند و در مکان خلوتی باشد که چیزی او را مشغول نسازد و انسانی با او تکلم ننماید.
چون از نماز فارغ شود، رو به قبله کند و اعمال را اینگونه به جا بیاورد:
🔘صد مرتبه سوره حمد
🔘صد مرتبه سوره اخلاص
🔘ده مرتبه آیة الکرسی
🔘قرائت سورههای انعام، بنی إسرائیل، کهف، لقمان، یس، صافات، سجده، شوری، دخان، فتح، واقعه، ملک، قلم، انشقاق و ما بعدش را تا آخرقرآن.
🔘دعای استفتاح مشهور به دعای ام داوود
🔺در ثواب نشر سهیم باشید
🆔 @duzduzani_ir👈👈
1401-11-07.WAV
7.64M
📔 درس #خارج_فقه #مضاربه
آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی
جلسه ۱۰۷
دوشنبه ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
📣 کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir
#وظیفه_شما_در_فتنه
#نهج_البلاغه
♨️وَ لاَ تُدْخِلُوا بُطُونَکُمْ لُعَقَ الْحَرَامِ، فَإِنَّکُمْ بِعَيْنِ مَنْ حَرَّمَ عَلَيْکُمُ الْمَعْصِيَةَ، وَ سَهَّلَ لَکُمْ سُبُلَ الطَّاعَةِ
🌎 «لقمه هاى حرام را هر چند اندک باشد وارد شکم خود نسازيد; چرا که شما در معرض نگاه کسى هستيد که گناه را بر شما حرام کرده و راه هاى اطاعت را براى شما آسان ساخته است»
✍بى شک، به هنگام سلطه ظالمان و بروز فتنه ها اموال حرام در دست مردم زياد مى شود و استفاده از آن آثار بسيار شومى در وجود انسان دارد; قلب را تاريک و انسان را از خدا دور مى سازد ودر مسير شيطان قرار مى دهد. امام عليه السلام در اين زمينه هشدار مى دهد و در ضمن مى فرمايد: هيچ گاه راه طاعت و کسب حلال به روى شما بسته نمى شود; زيرا در هر شرايطى خداوند طرقى براى نجات از معاصى و روى آوردن به طاعت الهى به روى مردم گشوده است.
📘#خطبه_151
🆔 #کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
🌐 @duzduzani_ir
1401-11-18.WAV
7.83M
📔 درس #خارج_فقه #مضاربه
آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی
جلسه ۱۰۸
سه شنبه ۱۴۰۱/۱۱/۱۸
📣 کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir
◾️ پیام تسلیت مرجع عالیقدر آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی بمناسبت زلزله ترکیه
خبر زلزله ترکیه و جانباختن تعداد زیادی از مردم آن، موجب تاثر شد.
اینجانب ضمن تسلیت و همدردی با مردم شریف ترکیه و خانواده های داغدار، آرزوی بهبودی حال مجروحان و اجر جانباختگان را دارم.
همچنین بر مومنین لازم است از خیرات و مبرات و زکوات در مورد مذکور صرف نمایند و به جهت وسعت خرابی می توانند ۱/۳ خمس شان را در مورد زلزله زدگان و ساخت مسکن مصرف نمایند.
یدالله دوزدوزانی
◾️ Ayetullah el-Uzma Duzduzanî Tebrizî'den Depremzedeler İçin Taziye Mesajı
Merkez üssü Türkiye olan de yoğun bir şekilde hissedilen depremde çok sayıda insanın hayatını kaybettiği haberlerini derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım.
Aziz Türkiye halkına ve kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar, hayatını kaybedenlere rahmet ve mağfiret diliyorum.
Ayrıca bu durumda müminlerin sadaka ve yardımlarını infak etmeleri ve zekâtlarını bu konuda vermeleri gerekmektedir. Ve hasarın büyüklüğünden ötürü humuslarının 1/3'ünü depremzedelere ve konut yapımına harcayabilirler.
Yadullah Duzduzanî
🌐 متن پیام در سایت معظم له
📣 کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir
1401-11-19.WAV
8.85M
📔 درس #خارج_فقه #مضاربه
آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی
جلسه ۱۰۹
چهارشنبه ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
📣 کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir
💎 «دعای مُعَلّی» در ماه رجب
یونُس بن ظَبیان گفت: #ماه_رجب بود و نزد مولایم #حضرت_صادق علیه السلام بودم. مُعَلَّی بن خُنَیس وارد شد و سخن از دعای در ماه رجب به میان آمد. معلّی عرض کرد:
ای سرور من! دعایی به من بیاموز که جامع همه (خیراتی) باشد که شیعه در کتاب هایش نوشته و به ودیعه گذارده است. پس حضرتش فرمود: ای معلّی! بگو:
🌼« *اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ صَبْرَ الشَّاكِرِينَ لَكَ، وَ عَمَلَ الْخَائِفِينَ مِنْكَ، وَ يَقِينَ الْعَابِدِينَ لَكَ، اللَّهُمَّ أَنْتَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ وَ أَنَا عَبْدُكَ الْبَائِسُ الْفَقِيرُ، وَ أَنْتَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ وَ أَنَا الْعَبْدُ الذَّلِيلُ، اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آلِ مُحَمَّدٍ، وَ امْنُنْ بِغِنَاكَ عَلَى فَقْرِي، وَ بِحِلْمِكَ عَلَى جَهْلِي، وَ بِقُوَّتِكَ عَلَى ضَعْفِي، يَا قَوِيُّ يَا عَزِيزُ! اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ الْأَوْصِيَاءِ الْمَرْضِيِّينَ، وَ اكْفِنِي مَا أَهَمَّنِي مِنْ أَمْرِ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ، يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ*!»
سپس حضرت فرمود:
ای معلّی! به خدا قسم! این دعا، جامع همه دعاهای از زمان حضرت ابراهیم خلیل علیه السلام تا زمان حضرت محمّد صلّی الله علیه وآله است.
📚(بحارالأنوار، ج98، ص390 به نقل از اقبال الاعمال/ اقبال الاعمال، ص142)
🆔 #کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
🌐 @duzduzani_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 حسین آقام...
همه میرن تو میمونی برام...
#شب_جمعه
🆔 #کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
🌐 @duzduzani_ir
🔅#زیارت حضرت مهدی (عج الله تعالی فرجه الشریف) در روز جمعه:
ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳَﺎ ﺣُﺠَّﺔَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻓِﻲ ﺃَﺭْﺿِﻪِ ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳَﺎ ﻋَﻴْﻦَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻓِﻲ ﺧَﻠْﻘِﻪِ ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳَﺎ ﻧُﻮﺭَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺍﻟَّﺬِﻱ ﻳَﻬْﺘَﺪِﻱ ﺑِﻪِ ﺍﻟْﻤُﻬْﺘَﺪُﻭﻥَ ﻭَ ﻳُﻔَﺮَّﺝُ ﺑِﻪِ ﻋَﻦِ ﺍﻟْﻤُﺆْﻣِﻨِﻴﻦَ ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﺃَﻳُّﻬَﺎ ﺍﻟْﻤُﻬَﺬَّﺏُ ﺍﻟْﺨَﺎﺋِﻒُ ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﺃَﻳُّﻬَﺎ ﺍﻟْﻮَﻟِﻲُّ ﺍﻟﻨَّﺎﺻِﺢُ ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳَﺎ ﺳَﻔِﻴﻨَﺔَ ﺍﻟﻨَّﺠَﺎﺓِ ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳَﺎ ﻋَﻴْﻦَ ﺍﻟْﺤَﻴَﺎﺓِ ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﺻَﻠَّﻰ ﺍﻟﻠَّﻪُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻭَ ﻋَﻠَﻰ ﺁﻝِ ﺑَﻴْﺘِﻚَ ﺍﻟﻄَّﻴِّﺒِﻴﻦَ ﺍﻟﻄَّﺎﻫِﺮِﻳﻦَ ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻋَﺠَّﻞَ ﺍﻟﻠَّﻪُ ﻟَﻚَ ﻣَﺎ ﻭَﻋَﺪَﻙَ ﻣِﻦَ ﺍﻟﻨَّﺼْﺮِ ﻭَ ﻇُﻬُﻮﺭِ ﺍﻟْﺄَﻣْﺮِ ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳَﺎ ﻣَﻮْﻻﻱَ ﺃَﻧَﺎ ﻣَﻮْﻻﻙَ ﻋَﺎﺭِﻑٌ ﺑِﺄُﻭﻻﻙَ ﻭَ ﺃُﺧْﺮَﺍﻙَ ﺃَﺗَﻘَﺮَّﺏُ ﺇِﻟَﻰ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺗَﻌَﺎﻟَﻰ ﺑِﻚَ ﻭَ ﺑِﺂﻝِ ﺑَﻴْﺘِﻚَ ﻭَ ﺃَﻧْﺘَﻈِﺮُ ﻇُﻬُﻮﺭَﻙَ ﻭَ ﻇُﻬُﻮﺭَ ﺍﻟْﺤَﻖِّ ﻋَﻠَﻰ ﻳَﺪَﻳْﻚَ، ﻭَ ﺃَﺳْﺄَﻝُ ﺍﻟﻠَّﻪَ ﺃَﻥْ ﻳُﺼَﻠِّﻲَ ﻋَﻠَﻰ ﻣُﺤَﻤَّﺪٍ ﻭَ ﺁﻝِ ﻣُﺤَﻤَّﺪٍ ﻭَ ﺃَﻥْ ﻳَﺠْﻌَﻠَﻨِﻲ ﻣِﻦَ ﺍﻟْﻤُﻨْﺘَﻈِﺮِﻳﻦَ ﻟَﻚَ ﻭَ ﺍﻟﺘَّﺎﺑِﻌِﻴﻦَ ﻭَ ﺍﻟﻨَّﺎﺻِﺮِﻳﻦَ ﻟَﻚَ ﻋَﻠَﻰ ﺃَﻋْﺪَﺍﺋِﻚَ ﻭَ ﺍﻟْﻤُﺴْﺘَﺸْﻬَﺪِﻳﻦَ ﺑَﻴْﻦَ ﻳَﺪَﻳْﻚَ ﻓِﻲ ﺟُﻤْﻠَﺔِ ﺃَﻭْﻟِﻴَﺎﺋِﻚَ ﻳَﺎ ﻣَﻮْﻻﻱَ ﻳَﺎ ﺻَﺎﺣِﺐَ ﺍﻟﺰَّﻣَﺎﻥِ ﺻَﻠَﻮَﺍﺕُ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻭَ ﻋَﻠَﻰ ﺁﻝِ ﺑَﻴْﺘِﻚَ ﻫَﺬَﺍ ﻳَﻮْﻡُ ﺍﻟْﺠُﻤُﻌَﺔِ ﻭَ ﻫُﻮَ ﻳَﻮْﻣُﻚَ ﺍﻟْﻤُﺘَﻮَﻗَّﻊُ ﻓِﻴﻪِ ﻇُﻬُﻮﺭُﻙَ ﻭَ ﺍﻟْﻔَﺮَﺝُ ﻓِﻴﻪِ ﻟِﻠْﻤُﺆْﻣِﻨِﻴﻦَ ﻋَﻠَﻰ ﻳَﺪَﻳْﻚَ ﻭَ ﻗَﺘْﻞُ ﺍﻟْﻜَﺎﻓِﺮِﻳﻦَ ﺑِﺴَﻴْﻔِﻚَ ﻭَ ﺃَﻧَﺎ ﻳَﺎ ﻣَﻮْﻻﻱَ ﻓِﻴﻪِ ﺿَﻴْﻔُﻚَ ﻭَ ﺟَﺎﺭُﻙَ ﻭَ ﺃَﻧْﺖَ ﻳَﺎ ﻣَﻮْﻻﻱَ ﻛَﺮِﻳﻢٌ ﻣِﻦْ ﺃَﻭْﻻﺩِ ﺍﻟْﻜِﺮَﺍﻡِ ﻭَ ﻣَﺄْﻣُﻮﺭٌ ﺑِﺎﻟﻀِّﻴَﺎﻓَﺔِ ﻭَ ﺍﻟْﺈِﺟَﺎﺭَﺓِ ﻓَﺄَﺿِﻔْﻨِﻲ ﻭَ ﺃَﺟِﺮْﻧِﻲ ﺻَﻠَﻮَﺍﺕُ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻭَ ﻋَﻠَﻰ ﺃَﻫْﻞِ ﺑَﻴْﺘِﻚَ ﺍﻟﻄَّﺎﻫِﺮِﻳﻦَ..
أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج
🆔 #کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
🌐 @duzduzani_ir
💢 #مهدویت
✅ چرا غیبت به دو قسمت صغری و کبری تقسیم شده، آیا بین این دو ظهوری صورت گرفته که مرز این تفکیک دو غیبت شده باشد..!؟
✍️ تفاوت های متعددی میان غیبت کبری و غیبت صغری وجود دارد که این دو را از هم جدا می سازد.
🔹ازجمله اینکه غیبت صغری، با دوران سفارت و نیابت خاصه همراه بود و طی آن نواب خاص بین مردم و حضرت و ساطت می کردند، اما این نیابت و وساطت با آغاز غیبت کبری منقطع شد. در واقع در دوران غیبت صغری، ارتباط شیعیان با حضرت ولیعصر ارواحنا فداه به طور کامل قطع نشده بود، بلکه چهار نفر از نواب خاص و مشخص بودند که میان شیعیان و آن حضرت ع واسطه بودند و همه شیعیان آنها را می شناختند. برخلاف دوران غیبت کبری که نائبان خاص وجود ندارند و هیچ شخص مشخصی میان شیعیان و امام زمان علیه السلام وساطت نمیکند.
🔸از اینرو تعداد دیدار کنندگان حضرت ولیعصر ارواحنا فداه در غیبت صغری به طور نسبی بیش از غیبت کبری است. از آنجا که دوره اولی کوتاه و دومی طولانی تر بوده است، برخی علت نامگذاری این دو دوره به غیبت صغری و غیبت کبری را همین نکته دانسته اند. البته برخی نیز علت این نحوه نامگذاری را بدین جهت دانسته اند که در غیبت صغری، احتجاب و عدم دیدار کمتر، و در غیبت کبری است.
•┈┈┈┈••••✾••✾•••┈┈┈┈•
🆔 #کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
🌐 @duzduzani_ir
2023_02_12_08_18_26_128kbs.mp3
32.77M
📔 درس #خارج_فقه #مضاربه
آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی
جلسه ۱۱۰
یکشنبه ۱۴۰۱/۱۱/۲۳
📣 کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir
#مناجات_شبانگاهی
📚صحیفه سجادیه
💥 فَإِلَيْكَ أَفِرُّ ، و مِنْكَ أَخَافُ ، وَ بِكَ أَسْتَغِيثُ ، وَ إِيَّاكَ أَرْجُو ، وَ لَكَ أَدْعُو ، وَ إِلَيْكَ أَلْجَأُ ، وَ بِكَ أَثِقُ ، وَ إِيَّاكَ أَسْتَعِينُ ، وَ بِكَ أُومِنُ ، وَ عَلَيْكَ أَتَوَكَّلُ ، وَ عَلَى جُودِكَ وَ كَرَمِكَ أَتَّكِلُ .
💫به سوی تو میگریزم و از تو میترسم و به تو فریادرسی میکنم و تو را امیدوارم و تو را میخوانم و به تو پناه میآورم و به تو اعتماد میکنم و از تو یاری میخواهم و به تو ایمان میآورم و بر تو توکّل میکنم و بر سخاوت و بزرگواریات تکیه میزنم.
🆔 #کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
🌐 @duzduzani_ir
💢 #قرآنی
✅ چرا خداوند در #قرآن از خود تعریف میکند؟
✍️چند نکته در این خصوص وجود دارد:
1️⃣ خداوند شایسته و لایق ستایش است زیرا سرچشمه هر خیر و برکتی است؛ لذا ستایش خداوند از خود، نوعی بیان حقیقت است.
2️⃣ این معرفی و شناساندن خداوند است برای انسان؛ زیرا چه کسی بهتر از خداوند می تواند خودش را برای بنده اش معرفی کند.
3️⃣ تعلیم انسان به ستایش خدایی که لایق ستایش است تا با شناخت خدایی که لایق ستایش است، به ستایش غیر خدا روی نیاورد. یعنی هم به انسان تعلیم داده می شود که چرا باید خدا را ستایش کند و هم این که غیر خدا، لایق ستایش نیست زیرا هیچ موجودی نمی تواند بدین گونه سرچشمه خیر و برکت باشد.
4️⃣ستایش خداوند، نوعی ارتقای درجه و کمال است برای انسان؛ و از آن جا که انسان آفریده شده تا به کمال و سعادت برسد، خداوند با این کار، یک مسیر رسیدن به کمال را به او نشان می دهد. بنابر این؛ خداوند نیازی به ستایش ندارد بلکه این انسان است که نیازمند است تا خالقش را بشناسد؛ بداند چه کسی لایق ستایش است؛ بداند چگونه او را ستایش کند و بداند چرا باید او را ستایش کند.
📲 @Duzduzani_ir