دره حاکمیت دین کریس !
۱. چند دهه است که تمدن غرب گرفتار پدیدهای عجیب به نام سندرم پرستش سلبریتی (۱) شده است. پیت وارد Pete Ward نویسنده کتابهای celebrity worship و Gods Behaving Badly بیست سالیست که در مورد پدیده #سلبریتیسم مطالعه میکند. او در کتاب «خدایان بدکردار» هشدار میدهد که سلبریتی پدیدهای است که برای خیلی از مردم به درجه خدایی رسیده و خواه ناخواه در حال ایفای نقش خدایی و رواج ایدئولوژی، سبک زندگی و … است.
۲. نزدیک به دو دهه است که سلبریتیسم و سندرم پرستش سلبریتی در کشور ما موضوعیت پیدا کرده، اما در سالهای اخیر توسعه شبکههای اجتماعی عاملی برای رشد نمایی و اوج گرفتن این پدیده در بین مردم خصوصاً نسل جوان ایرانی شده است تا جایی که در پاییز ۱۴۰۱ شاهد شورش این سلبریتیها و برانگیختن مردم علیه نظام جمهوری اسلامی بودیم. ( ناگفته نماند که استراتژی اصلاحطلبان مبنی بر اینکه حرف خود را از زبان سلبریتیها بزنند در جوگیر کردن و القاء حس خدایی آنها بسیار تأثیرگذار بوده است )
۳. اوج این سندرم را در ماجرای آمدن کریس رونالدو (خدای خدایان بدکردار با بیش از ۶۰۰ میلیون فالوور در اینستاگرام) به ایران دیدیم. تأسفبارتر از صحنههایی که از مردم مشاهده شد، بیلبوردهای «اهلا و سهلا یا کریس» شهرداری و «پخش زنده» صداوسیما از ورود وی به ایران بود. آن رفتار مردم و این حرکت نهادهای حکومت دینی در پرستش خدایان بدکردار، پایانی جز سقوط به دره حاکمیت دین، آیین و سبک زندگی آنها ندارد.
۴. همین چند روز پیش بود که امام خامنهای در جمع هیأتهای دانشجویی نوید فتح «قله حاکمیت دین خدا» البته به شرط #استقامت_ورزیدن در این راه را دادند و فرمودند برای مقاومت کردن در مقابل #جاذبههای_شیطانی اراده قوی لازم است.
1. Celebrity Worship Syndrome
@Ebrahim_Nowrouzi
کتاب، نه دیوارنگاره
۱. سالها پیش امام خامنهای گلایه کرده بود که ما حرفهای گمشدهای داریم که هیچگاه به آنها توجهی نمیشود. (نقل به مضمون) بعد از این گلایه، مجموعه کتابهایی با همین عنوان چاپ شد اما واکنش کارگزاران نظام نسبت به این حرفها عملاً این بود که جای مطرح کردن حرفهای گمشده رهبری، کتابی است با تیراژ نهایتا ۵۰۰ جلد که گوشه کتابخانه نهادها و ارگانها خاک بخورد نه کف جامعه که تبدیل به مطالبه مردم از مسئولان شود.
۲. سالها بعد یک مجموعه حزبالهی سعی کرده است یکی از این حرفهای گمشده را فقط «برجسته» کند نه کار دیگری، اما بیخبر از اینکه نباید به حریم بانکها نزدیک شود حتی اگر آن حرف، حرف رهبر جامعه باشد.
۳. بنگاهداری کمترین خلاف یا به عبارتی «کار خوبهی» بانکها است، چون بر اساس قاعده قرآنی «کُلٌ یعمل علی شاکلته» اصولاً نهاد بانک بر پایه ربا شکل گرفته و با قانون بانکداری اسلامی (اسلاممالی بانک) و شورای فقهی این شاکله تغییر نخواهد کرد.
۴. خوب است در حیاط بیت، چاهی حفر کنند تا حضرت آقا حرفهای خود را به چاه بگوید نه به این کارگزاران مردنما.
@Ebrahim_Nowrouzi
مسیر صعود به قله
۱. چند هفته پیش امام خامنهای در دیدار با هیئتهای دانشجویی نوید فتح «قله حاکمیت دین خدا» البته به شرط #استقامت_ورزیدن در این راه را دادند. سالها پیش هم تبیین کرده بودند که برای محقق شدن #جامعه_اسلامی باید #دولت_اسلامی تشکیل شود.
۲. مادامی که از نظامات قبلی دل نکَنیم و زیرنظامهای نظام جمهوری اسلامی را مبتنی بر مفاهیم دینی بازطراحی و بازسازی نکنیم دولت اسلامی شکل نخواهد گرفت. البته این امر به دلیل نبود تجربه قبلی شیعه در حکومتداری، کاری سخت و زمانبر است.
۳. دروازه (Gateway) طراحی و ساخت نظامات مبتنی بر دین، عبور از فقه فردی و تدوین #فقه_حکومتی است. علاوه بر کمکاری و تنبلی حوزه، به نظر میرسد جریانی نفوذی در حوزههای علمیه نگذاشتهاند این امر اتفاق افتد. امام خمینی(ره) در کتاب ولایت فقیه میفرماید: « اینها (استعمارگران) اسلام را طور دیگری معرفی کردهاند و میکنند. تصور نادرستی که از اسلام در اذهان عامه به وجود آورده و شکل ناقصی که در حوزههای علمیه عرضه میشود برای این است که خاصیت انقلابی را از آن بگیرند، مثلاً تبلیغ کردند که اسلام دین جامعی نیست؛ برای جامعه نظامات و قوانین ندارد؛ اسلام فقط احکام حیض و نفاس است. اخلاقیاتی هم دارد؛ اما راجع به زندگی و اداره جامعه چیزی ندارد»
۴. از سویی دیگر، در سالهای اخیر عدهای از تحصیل کردههای بعضاً هم مذهبی در برخی اندیشکدههایی که روی مباحث کلان نظامسازی کار میکنند، خیرخواهانه اما جاهلانه پیگیر مباحث Good Governance شدهاند تا جایی که در دانشگاه تهران دانشکده حکمرانی تأسیس کردهاند. فارغ از اینکه هر متنی در این باره وجود دارد تجربیات غربیها در زمین ایدئولوژی، سیاست و فرهنگ خودشان است و نسبتی با یک جامعه اسلامی ندارد، پرداختن به این مباحث بدون اینکه از دروازه فقه حکومتی وارد مسیر نظامسازی دینی شویم، انحراف در تشکیل دولت اسلامی است.
۵. بنابراین مسیر صعود به قله «حاکمیت دین» از «حکومت دین» میگذرد نه «حکمرانی خوب». حکومت دین یعنی حکمرانی مبتنی بر فقه و لازمه اینکه کارگزاران نظام بتوانند مبتنی بر فقه، حکمرانی کنند، این است که از #توهم خارج و به #تفقه برسند.
@Ebrahim_Nowrouzi
از جنبش تا دولت
۱. وقتی که شیخ احمد یاسین و عبدالعزیز رنتیسی در سال 1987 «حرکة المقاومة الاسلامیه(حماس) » را بنیان نهادند احتمالاً تصور نمیکردند روزی این جنبش به سطحی از قدرت برسد که بتواند عملیات #طوفان_الاقصی را با کیفیتی که در چند روز اخیر شاهدش بودیم انجام دهد.
۲. البته حماس این قدرت را مرهون انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران است، چرا که جمهوری اسلامی بود که به گروههای مبارز مختلف در منطقه #جرأت و جسارت داد و بذر #امید در دل آنها کاشت و روحیه #ما_میتوانیم را در آنها زنده نمود. (علت دشمنی استکبار جهانی با نظام جمهوری اسلامی هم دقیقا همین موضوع است نه مسائلی چون دستیابی به انرژی هستهای و قدرت اتمی بودن، چرا که پاکستان و هند هم بمب اتمی دارند)
۳. امام خامنهای در خرداد ۱۳۹۶ در دانشگاه امام حسین(ع) از عبارت #دولت_مقاومت برای جمهوری اسلامی استفاده کردند و فرمودند: «امروز جمهوری اسلامی دولت مقاومت است. دولت مقاومت با فلان شخصیت و جریان و سازمان مقاومت فرق دارد، البتّه با آنها هم دشمن هستند؛ امّا آنها کجا و دولت مقاومت کجا! ؛ دولت مقاومت یعنی تسلیم زورگویی نشدن و در موضع اقتدار ایستادن»
۴. شاخصه اصلی یک دولت مقاومت، ایستادن در موضع «تُرهِبونَ بِهٖ عَدُوَّ اللهِ وَ عَدُوَّکُم» است. «تُرهِبونَ بِه» همان چیزی است که در ادبیّات سیاسی امروز به آن #قدرت_بازدارندگی Deterrence Power میگویند.
۵. یکی از عوامل اصلی تولید این قدرت در نظام جمهوری اسلامی، نهاد #سپاه_پاسداران_انقلاب_اسلامی است که از دل انقلاب اسلامی متولد شده است و بدیل دیگری در جهان امروز ندارد. اکنون این نهاد توانسته است با حمایت از جنبشهای مقاومت منطقه، آنها را به سطحی از توان و قدرت برساند که به تشکیل دولت مقاومت نزدیک شوند.
@Ebrahim_Nowrouzi
من دیپلمات نیستم!
۱. حضرت امیر در خطبه ۲۷ نهجالبلاغه همراه با سرزنش به مردم کوفه و عراق میفرماید: «عجبا که آنها در باطل خود چنین متحدند و شما در مسیر حقتان اینگونه پراکندهاید.»
۲. تا امروز رئیس جمهور آمریکا و صدر اعظم آلمان و در روزهای آینده نخستوزیر انگلیس و رئیس جمهور فرانسه، با علم به خطرات احتمالی و پذیرفتن آن (مثل اتفاقی که برای صدر اعظم آلمان در فرودگاه روی داد) هر کدام به مثابه یک چریک، با حضور خود در تلآویو از اسرائیل حمایت میکنند و به صهیونیستهای کودککش دلگرمی میدهند؛ اما در این سوی جبهه، جز بیانیه دادن و محکوم کردن کار دیگری انجام نمیشود. دیپلماتهای جهان اسلام واقعاً نمیدانند رژیمی که بیمارستان را بمباران میکند، به بندهای بیانیه سازمان همکاری اسلامی وقعی نمینهد؟
۳. از برخی کشورهای عربی که اَخته شدهاند و در صف عادیسازی روابطشان با رژیم صهیونیستی هستند انتظاری نیست، اما میتوان با همین جنبشهای ریز و درشت مقاومت در منطقه، منطبق با #دکترین_موسکیتو حیات این رژیم را به خطر انداخت. اگر ریشهکن کردن این غده سرطانی از پیکره جهان اسلام، آرمان همه مسلمانان جهان است، که هست، چه موقعیتی مناسبتر از اکنون که این رژیم (به دلیل مناسبات داخلی خود) در ضعیفترین وضعیت ممکن قرار دارد.
۴. این رژیم وحشی زبانی جز زبان زور و قدرت نمیفهمد و لذا مادامی که در کشورهای اسلامی #دولت_مقاومت تشکیل نشود تا با زبان خودشان با آنها حرف بزنند، تجمعات مختلف هر چند میلیونی هم که باشد، کوچکترین تهدیدی برای این رژیم غاصب محسوب نخواهد شد.
۵. امام خامنهای چند سال پیش فرمودند: «من دیپلمات نیستم، انقلابیام». امام خمینی نیز در سال ۱۳۶۶ در جلسه سیاسیون و فرماندهان جنگ پیرامون حضور ناوهای آمریکایی در خلیج فارس و اسکورت کشتی بریجتون و پیامدهای مواجه شدن با آنها فرموده بودند: «اگر من بودم میزدم»
@Ebrahim_Nowrouzi
به خانه برمیگردیم!
🔹۱. بعد از چند هفته از عملیات طوفانالاقصی و شروع جنگ صهیونیستها با حماس (البته دقیقتر این است که بگوییم انتقام صهیونیستها از مردم غزه) شاهد این هستیم که از یک سو دولتمردان #جبهه_استکبار تمامقد و البته «در عمل» از اسرائیل و جنایات جنگیاش حمایت و از سوی دیگر فرماندهان نظامی این جبهه، جنگ را مستقیماً از قرارگاه زیرزمینی تلآویو فرماندهی میکنند؛ اما در #جبهه_ایمان، برخی دولتهای اسلامی (نه ملتهای مسلمان) به دلیل ترس از اَخم آمریکا (۱) و برخی دیگر هم به خاطر مصلحتهایی، اقدامی دیده نمیشود. (فارغ از اقدامات محدود انصارالله یمن که فعلا تاثیر قابل توجهی بر روند جنگ نگذاشته است )
🔹۲. هر چند مسلمانان و آزادیخواهان جهان در این چند هفته اخیر صحنههای بینظیری را در حمایت از مردم مظلوم و بیدفاع غزه خلق کردند اما؛ اما واقعیت امر این است که اسرائیل با ایدئولوژیهای شناخته شدهاش رژیمی نیست که این اجتماعات و محکومیتهای بینالمللی تاثیری بر اقداماتش بگذارد.
🔹۳. استراتژی صهیونیستها (کم کردن تدریجی حساسیت نسبت به جنایتهایش با تکرار آنها) باعث میشود که مردم جهان پس از مدتی نسبت به اخبار جنگ #بیتفاوت و به #سبک_زندگی (لیبرالی) خود مشغول شوند. این استراتژی میتواند
تجمعاتی را که هر روزه جلوی دفاتر سازمان ملل و سفارت آمریکا و اسرائیل برگزار میشود را تعطیل کند و حتی افراد پای کاری را که خود را تا پشت مرز اسرائیل رساندهاند هم به خانه بازگرداند.
🔹۴. به نظر میرسد دکترین #شمشیر_در_نیام جبهه ایمان نیز بعد از چند هفته کارکرد خود را از دست داده و دشمن متوجه شده است که ارادهای برای بیرون کشیدن این شمشیر وجود ندارد، بنابراین بدون رخ دادن اتفاقی خاص و تعیینکننده در میدان جنگ، با فشارهای دیپلماتیک به دو طرف، در هفتههای آینده شاهد آتشبس باشیم.
(۱) "بستن سفارت آمریکا عراق را نابود میکند، به منافع عراق آسیب میزند که پیامدهای بزرگی دارد و هیچ سفارتخانه غربی در عراق باقی نخواهد ماند و همه از عراق خواهند رفت." این جملات را چند روز پیش سخنگوی دولت عراق در واکنش به درخواست تعطیلی سفارت آمریکا بیان کرد. جملاتی واضح و صریح ...
@Ebrahim_Nowrouzi
تقابل قابیلیان و هابیلیان
✍ محمد شمسالدینی
🔸 دشمنان به دروغ خودشان را فرزندان اسرائیل و اسحاق جا زدهاند اما تو نیک بنگر که اینان فرزندان قابیلند که بار دیگر، سودای قتل فرزندان هابیل را پروراندهاند. این معرکه، معرکهی نبرد هابیلیان و قابیلیان است و فلسطین، این بار سخت امیدوار و مطمئن است که ابنای هابیل، در نظر چشم ظاهر هم پیروز خواهند شد.
🔸 معرکهی شگفتی است: در یک سو، لشکری مجهز به تکنولوژیکترین تسلیحاتی که هواپیما پشت هواپیما، از سرزمین شیطان بزرگ و حومههایش، به فلسطین اشغالی ترانزیت شده است و سربازهایی که گویی مرکاوا، مرکب شخصیشان است و در یک سو، فئهی قلیلهای از مؤمنین مجاهد فیسبیلالله که در میدان جنگ، با شلوار سهخط، اما مجهز به سلاح ایمان به صدق وعدههای الهی، پیش از هر شلیکی متذکر میشوند که «الله اکبر و لله الحمد».
🔸 آمریکاییها، ژنرال سه ستارهشان را به غزه فرستادهاند و فلسطینیها، مجاهدانی با شلوار سهخط. این جنگ، از اساس، نابرابر است و دشمن زبون، از همین روی که حریف این مجاهدان حماسهساز نمیشود، بیمارستان و مدرسه و مسجد و کلیسا و آمبولانسها را میزند تا خوی خونآشامیاش را به رخ بکشد.
🔸 «الله اکبر و لله الحمد»، مجاهد فلسطینی با این ذکر، راه گلولهها را با استمداد از تکبیر و تحمید، میگشاید و این ذکر را چنان زمزمه میکند تو گویی دلش سرشار از ایمان به «وما رمیت اذ رمیت و لکن الله رمی» است و گلولهی آتشین، به مدد غیبی طه و یاسین، درست به همان نقطهای میخورد که مقدر شده است.
🔸 دشمن گمان میکند که اگر تونلها را پیدا کند، مجاهدان خدا را شکست خواهد داد، اما دریغ از آنکه آن تونلی که چشمان ظلمانی آنها را بر دیدن مجاهدان فلسطینی کور کرده است، همین مبارکهای است که این رزمندهی فلسطینی، تکرار میکند: «و جعلنا من بین ایدیهم سدا و من خلفهم سدا فاغشیناهم فهم لا یبصرون».
@Ebrahim_Nowrouzi
توهم حفظ نظام
🔹۱. امام صادق (ع) در حدیثی که مرحوم کلینی در کافی آورده است میفرماید: « #ایمان ندارد کسی که #حیا ندارد.»
🔹۲. این روزها که فرایند #حیازدایی در دختر و پسر جوان و نوجوان جامعه ما ( تحت تأثیر انقلاب جنسی که گام نهایی آن برای رسیدن به ژوئیسانس در پاییز ۱۴۰۱ برداشته شد) شدت گرفته است، پیامدی جز #ایمانزدایی از این نسل نخواهد داشت. (نسلی که قرار است روزی خودشان پدر و مادر شوند و این نظام و انقلاب را که ثمره خون صدها هزار شهید است به آنها سپرده شود)
🔹۳. امام خامنهای در ۲۱ تیرماه امسال در جمع طلاب حوزههای علمیه فرمودند: «قوام نظام (اسلامی) به مردم و قوام مردم هم به ایمانشان است، حفظ نظام اوجب واجبات است بنابراین حفظ ایمان مردم واجب است». این جمله یعنی اگر ایمان مردم از آنها گرفته شود، باید فاتحه نظام اسلامی را بخوانیم.
🔹۴. در تقابل با هجمه گسترده ابلیس و جنودش برای گرفتن ایمان مردم ، آیا ما در نظام اسلامی در کنار ستادها و سازمانهای مختلف برای بسط مناسک دین ( از قبیل ستاد اقامه نماز، ستاد احیای زکات، سازمان حج و زیارت و ... )، نهادی برای حفظ و عمقبخشی ایمان مردم داریم؟
🔹۵. #جام_زهر #آزادیهای_اجتماعی که پس از نهادینه شدن انقلاب جنسی در ایران در بطن حوادث پاییز ۱۴۰۱، توسط مسئولان نظام به امام جامعه خورانده شد، در واقع #مغلولالید کردن امام جامعه در پیشبرد اهداف خود ( رساندن نظام جمهوری اسلامی به قله حاکمیت دین خدا برای متعالی کردن آحاد جامعه ) بود. ایده جاهلانه حفظ نظام از طریق افزایش مشارکت اجتماعی ناشی از بسط آزادیهای اجتماعی یک توهم است و این مسئولان متوهم نمیدانند نهتنها نظام با ایمانزدایی مردم ( که پیامد آزادیهای اجتماعی است ) حفظ نخواهد شد بلکه به سمت فروپاشی خواهد رفت.
🔹۶. روزی یکی از شیعیان از امام صادق پرسید چرا قیام نمیکنید، امام در جواب فرمودند: «ما عضد نداریم». امروز نیز در ورای کارهای نمایشی و آمارسازی (به عنوان نمونه، آمارسازی وجود ۳۰ هزار استاد بسیجی در جامعه دانشگاهی کشور) که امامخامنهای چند روز پیش در دیدار با بسیجیان متعرض آن شدند، واقع امر این است که امام جامعه عضد ندارد و افرادی نیستند که برای ولی خود #بسط_ید ایجاد کنند.
@Ebrahim_Nowrouzi
کرمهای ابریشم در قرارگاه
🔸۱. چهل و سه سال پیش در خرداد ۱۳۵۹ حضرت امام (ره) در ادامه مسیر #نهادسازی برای تشکیل #دولت_اسلامی ، بنیان یک نهاد دیگر را گذاشت و آن را ستاد انقلاب فرهنگی نامید. (که چهار سال بعد در آذر ۱۳۶۳ به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارتقاء یافت)
🔸۲. چرایی این نهادسازی را میتوان در دو جمله زیر از امام جستجو کرد که «اگر دانشگاه اصلاح شود، مملکت اصلاح میشود» و « ما از شر رضاخان و محمدرضا خلاص شدیم لکن از شر تربیتیافتگان غرب و شرق به این زودیها نجات نخواهیم یافت»
🔸۳. آن حکیم بزرگ با چشم آیتبین خود خیلی خوب کرم ابریشمهایی که زنبور انگلی علوم غربی با مبنای مادی و غیرتوحیدی در ذهنشان تخمگذاری کرده بود و دیگر امکان متفاوت اندیشیدن نداشتند را شناخته بود، و بنا داشت نظام را از شر آنها نجات دهد و با اصلاح دانشگاه، مملکت اصلاح شود، اما متأسفانه بعدها همین نهاد و زیرمجموعهاش (سازمان سمت) به اعتراف مرحوم حجتالاسلام احمدی (رئیس سابق این سازمان) با چاپ دهها میلیون جلد از دانشهای ذاتا مسموم (۱) عاملی شد برای تربیت افرادی که هر چند به غرب هم نرفته بودند اما در دانشگاههای جمهوری اسلامی به دست خودمان ذهنشان را مسموم کنیم.
🔸۴. این روزها که حدود چهل سال از عمر این نهاد میگذرد، با نیم نگاهی به وضعیت فعلی محیطهای علمی و فرهنگی کشور متوجه میشویم که متأسفانه نه دانشگاه اصلاح شده و نه از شر تربیتیافتگان غرب و شرق نجات پیدا کردهایم و این نهاد نتوانسته رسالت خود را انجام دهد.
🔸۵. دلیل اصلی اختلال در این قرارگاه مرکزی که چند سال پیش نیز امام خامنهای آن را مطرح نمودند(۲) ذهن تخمگذاری شده اعضای این شورا است و مادامی که ذهن فرماندهان نیروهای پنجگانه قدرت علمی- فرهنگی کشور ( ۱. وزارت فرهنگ ۲. وزارت علوم ۳. وزارت آموزشوپرورش ۴. سازمان صداوسیما ۵. سازمان تبلیغات اسلامی ) در حال تغذیه و پرورش تخمهای زنبور انگلی علوم غیر توحیدی است، علم اسلامی تولید نخواهد شد. و دقیقا به همین دلیل است که چند سال پیش حکیم و حاکم(۳) همزمان گفتند «علم، اسلامی و غیر اسلامی ندارد» و «تولید علم دینی تمنای محال است».
۱- بیانات امام خامنهای در دیدار با طلاب، ۱۳۸۹/۷/۲۹
۲- بیانات امام خامنهای در دیدار با دانشجویان، ۱۳۹۶/۳/۱۷
۳- تیتر روزنامه سازندگی مورخ ۱۳۹۶/۱۲/۶
@Ebrahim_Nowrouzi
دموکراسیبازی (۱)
🔸۱. بعد از توهین اکانت علی کریمی به شهدای حادثه تروریستی کرمان، فارغ از اکانتهای فیک، شاهد اهانت اکانتهای حقیقی داخل کشور (بعضاً کارمند دولت و دانشجو ) به حاج قاسم و شهدای آن حادثه بودیم که البته با پیگیری برخی کانالهای انقلابی خوشبختانه تعدادی از آنها به مراجع قضایی معرفی شدند.
🔸۲. آنچه مایه تأسف است این هست که صدها برابر این افراد، از روی سکوهای ورزشگاهها از لیدرشان یعنی علی کریمی حمایت میکنند، به پرچم فلسطین اهانت میکنند، سرودهای مذهبی را هو میکنند و ... ولی هیچگاه نه از طرف مردم و نه از طرف مسئولان نظام این رفتارها تقبیح نشده و فردی به مراجع قضایی معرفی نمیشود.
🔸۳. خداوند در قرآن خطاب به پیامبر (و ما) میگوید که از قواعد کفار تبعیت نکن و با آنها جهاد کبیر کن(۱) ولی متأسفانه چون ما به #قواعد_کفار در #بازی_دموکراسی تن دادهایم، برای بالا بردن #میزان_مشارکت، به رأی افراد فوقالذکر و شبیه به این افراد (که ظاهراً هیچ دلبستگی به نظام و ارزشهایش ندارند) نیاز داریم و مجبوریم به آنها در زمینههای مختلف #باج دهیم. ( که آخرینش را سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد)
🔸۴. مطابق با آنچه حضرت امیر (ع) در فرمانش به مالک اشتر نخعی مرقوم داشته است، تکیهگاه حکومت اسلامی بدنه مردم است (۲)، لذا اصل #مردمسالاری_دینی که در دهه هفتاد از جانب امام خامنهای مطرح شد و دیروز نیز بر آن تأکید کردند (۳) یک اصل با مبنای دینی و الهی است و ربطی به دموکراسی غربی ندارد و لذا قواعد خودش را میطلبد.
🔸۵. امام خامنهای اخیرا قوام نظام را به مردم و قوام مردم را به ایمانشان نسبت دادند (۴) و در بیاناتشان در جمع مردم قم نیز به حضور مردم در صحنه تأکید داشتند و یکی از راهبردهای دشمن برای خارج کردن مردم از صحنه را مأیوس کردن آنها نسبت به آینده دانستند.(۵)
🔸۶. بنابراین آن چیزی که در افزایش میزان مشارکت مردم در انتخابات موثر است حفظ و بسط دو عنصر #ایمان و #امید (مورد اشاره امام خامنهای در ۱۴ خرداد امسال) در دل مردم است نه روشهای مبتذل منطبق با قواعد دموکراسی برای داغ کردن تنور انتخابات.
___________________________
(۱) آیه ۵۲ سوره فرقان
(۲) نامه ۵۳ نهجالبلاغه
(۳) بیانات در دیدار ائمه جمعه کشور ، ۲۶ دی ۱۴۰۲
(۴) بیانات در دیدار طلاب، ۲۱ تیر ۱۴۰۲
(۵) بیانات در دیدار مردم قم ، ۱۹ دی ۱۴۰۲
@Ebrahim_Nowrouzi
دموکراسیبازی (۲)
منتخب آنها، مصطفای ما
🔸 از آغاز غیبت کبری تا کنون، بر طبق شواهد و اسناد تاریخی، ۶۱ مرجع عام، زعامت شیعیان جهان را برعهده داشتهاند. قبل از امام خامنهای و امام خمینی، پنجاه و نهمین زعیم شیعه، آیتالله بروجردی است. از شیوه انتخاب افراد این لیست شصت و یک نفره تا قبل از آیتالله بروجردی اطلاع خاصی در دسترس نیست ولی در آنچه در مورد ایشان نقل شده است نکته بسیار مهمی وجود دارد و آن اینکه آیتالله بروجردی بعد از بازگشت از نجف به قم نمیروند و در بروجرد ساکن میشوند تا اینکه سالها بعد از وفات شیخ عبدالکریم حائری (بزرگ حوزه قم) و سید ابوالحسن اصفهانی ( زعیم شیعه آن دوران)، پس از اصرار چندین ساله مردم و علمای بزرگ قم با اکراه حاضر میشوند به آنجا عزیمت کنند و عهدهدار این مسئولیت بزرگ شوند.
🔸 حال این فرایند انتخاب را مقایسه کنیم با آنچه ما در این سالها خواستهایم مطابق با قواعد دموکراسی غربی در انتخاباتهای مختلف حتی انتخابات مجلس خبرگان اجرا کنیم.
🔸 از سال ۱۳۶۲ که نخستین دوره مجلس خبرگان رهبری تشکیل شد تا ۱۴۰۲ که در آستانه انتخابات ششمین دوره آن هستیم ۴۰ سال میگذرد. چهل سالگی دوران پختگی و کامل شدن است، لذا توقع این است که این نهاد و فرایند انتخاب اعضای آن نیز بعد از چهل سال به یک پختگی نسبی رسیده باشد اما هرچه از تأسیس این نهاد مهم گذشته است، فرایند انتخاب اعضای آن ، بیشتر به انتخابات مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر و روستا با همه جناحبازیهای سیاسی و زد و بندهای اقتصادی و رزومهبازیهای رایجشان شبیه است تا انتخاب عدهای عالم و مجتهد پا به سن گذاشته و وفادار به انقلاب که وظیفه خطیر و حساس انتخاب رهبر را به عهده دارند.
🔸 پختگی فرایند انتخاب اعضای مجلس خبرگان در این است که این افراد از بین علمای شاخص و برجسته هر قوم و دیاری، مطابق با سنت الهی #اصطفی شوند نه به سبک دموکراسی غربی #انتخاب.
🔹 در انتخاب، فرد (نامزد انتخابات) باید خود را به مردم #عرضه کند، اما در اصطفی فرد از طرف مردم مورد #تقاضا قرار میگیرد (یا به عبارتی دیگر در انتخاب، فرد باید به مردم روی آورد اما در اصطفی مردم به فرد روی میآورند.)
🔹 در انتخاب، فرد باید برای برگزیده شدن با دیگران #رقابت کند، اما در اصطفی فرد شخصا تمایلی به قبول مسئولیت ندارد و لذا اصلاً رقابت بیمعناست.
🔹در انتخاب، رضایت #مردم (و تمایلاتشان) مهم است اما در اصطفی رضایت #خدا.
🔹 در انتخاب، #آینده مهم است و وعدههای فرد، اما در اصطفی #عاقبت مهم است و کارنامه فرد.
🔸 اگر مصطفی شدن افراد برای مجالس و شوراهای مختلف محلی و ملی از جمله مجلس شورای اسلامی خیلی از واقعیات فعلی ما فاصله دارد اما حداقل برای مجلس خبرگان رهبری میتوان به آن فکر کرد.
@Ebrahim_Nowrouzi
اگر در ماجرای #کوروش_کمپانی مردم متوجه شوند که #سلبریتی کیست و چه کارکردی دارد، میارزد به همه پولی که مالکش دزدید و برد.
سمفونی کبکها
🔸 میزان مشارکت در انتخابات به میزان انگیزه مردم برای این امر بستگی دارد. انگیزه مردم هم به دو عامل #ایمان و #امید آنها وابسته است.(همان چیزی که در ۱۴ خرداد امسال امام خامنهای بر آن تأکید کردند و پیشرفت ایران را در گرو تقویت این دو عنصر در آحاد جامعه دانستند)
🔸 امام خامنهای اخیرا قوام نظام را به مردم و قوام مردم را به ایمانشان نسبت دادند (۱) و در ضمن یکی از راهبردهای دشمن برای خارج کردن مردم از صحنه را ناامید کردن آنها نسبت به آینده دانستند(۲). بنابراین علاوه بر مؤمن بودن به متعلقات هفتگانه ایمان، تا مردم به این نظام اسلامی و کارآمدیاش ایمان نداشته باشند و معتقد نباشند که این نظام آینده خوبی را پیش روی خود و فرزندانشان قرار میدهد، انگیزه و علاقهای نیز برای حفظ آن نخواهند داشت.
🔸 از این رو نظام برای حفظ و بقای خود منطقا باید با هر عاملی که این دو عنصر را در آحاد مردم تضعیف کند مقابله نماید. یکی از این عوامل تضعیفکننده، رفتار متناقض برخی کارگزاران نظام با ارزشهایی است که نظام از آنها دم میزند و مردم را به آنها فرا میخواند. نمیشود همزمان با مرگ بر آمریکا و انگلیس گفتن، فرزندانمان دنبال اقامت و تابعیت و تحصیل در این کشورها باشند؛ نمیشود همزمان با توصیه به خرید و حمایت از کالای داخلی، اطرافیانمان جهیزیه و سیسمونی خود را از خارج تهیه کنند؛ نمیشود از داخل جکوزی ویلای هزارمتری مردم را به سادهزیستی و قناعت دعوت کرد و از این قبیل تناقضها.
🔸 بنابراین هرچند در داشتن برخی امکانها برای عموم مردم هیچ ایرادی نیست اما یک کارگزار نظام نباید از آن امکان برخوردار باشد. از این رو نظام باید نسبت به این مسئله حساس بوده و با #جرمانگاری این موارد برای کارگزارانش، بین حفظ آبروی نظام و آبروی کارگزارش، آبروی خود را ترجیح دهد. نظام باید علیه مسئولی که نمیفهمد سفر اطرافیانش به فلان کشور برای خرید و درخواست اقامت پسرش به بهمان کشور برای تحصیل (علاوه بر تهدیدات اطلاعاتی-امنیتی برای کشور) چه ضربهای به ایمان و امید مردم میزند (و در پاسخ به مردم میگوید مگر سفر رفتن جرم است) اعلام جرم کند و به او بفهماند که وی مسئله #حفظ_نظام را (که از دیدگاه امام جامعه #اوجب_واجبات است) دچار چالش کرده است. برخورد با فساد مالی فلان سردار و بهمان مسئول بسیج دانشجویی که تازه به پست و مقام رسیده است که دیگر جای خود دارد.
🔸 اما مادامی که همه نهادهای هسته سخت نظام با هم و همصدا این موارد را انکار و سر خود را چون کبک در برف فرو میکنند و به خیال خام خود آنچه آنها نبینند و انکار کنند، مردم هم نخواهند دید، نباید از مردم (که به فرموده حضرت امام از مردم حجاز در عهد رسولالله بهتر هستند) توقع #مشارکت_حداکثری داشت.
___________
۱. بیانات در دیدار طلاب، ۲۱ تیر ۱۴۰۲
۲. بیانات در دیدار مردم قم ، ۱۹ دی ۱۴۰۲
@Ebrahim_Nowrouzi
از دروازه قرآن تا دروازهی قرآن
🔸 بنای «دروازه قرآن» شیراز نماد یکی از رسوم دینی مردم ایران یعنی «از زیر قرآن رد شدن» در چند صد سال اخیر است. در خیلی از موقعیتهای دیگر نیز از قرآن برای مبارک شدن یک امر یا مکان استفاده میشود. هر چند این موارد، جزء آداب و رسوم پسندیده فرهنگ ماست اما کمترین بهره از قرآن (معجزه پیامبر اسلام و اولین و مطمئنترین منبع فقه) است.
🔸 در ماه رمضانی که گذشت فصل دوم برنامه #محفل با پشتیبانی سازمان تبلیغات اسلامی از صداوسیما پخش شد. هر چند این برنامه با توجه به معیارهای رسانهای، یک برنامه موفق و درجه یک تلویزیونی است که به اهدافش رسیده و در سطح خود هیچ ایرادی به آن وارد نیست (و اصولاً از یک برنامه تلویزیونی و حتی صداوسیما هم انتظاری بیش از این نباید داشت ) اما اگر بخواهیم به این برنامه و آثارش در سطح کلان بنگریم باید گفت آنچه این برنامه در ناخودآگاه جامعه مذهبی ایران بیش از گذشته برجسته میکند پرداختن به دو مقوله #قرائت و #حفظ قرآن و احیانا مشهور شدن بدین وسیله است (کلیپ شماره یک)
🔸 اگر صِرف قرآن ز بَر خواندن در چهارده روایت و هفت مقام و به صورت ضربدری و معکوس و ... ، #دولت_اسلامی تشکیل و #جامعه_اسلامی ایجاد میشد، کشور مصر با مصطفی اسماعیل و عبدالباسط عبدالصمد و محمد صدیق منشاوی و شحات انور و راغب مصطفی غلوش، میبایست خیلی پیشتر نه تنها دولت اسلامی و جامعه اسلامی تشکیل میدادند بلکه تمدن اسلامی برپا میکردند نه اینکه اکنون حامی و همکار آمریکا و اسرائیل در ریختن خون دهها هزار مردم مظلوم فلسطین باشند.
بنابراین پرداختن به این موارد نه تنها جامعه را ذرهای قرآنی نخواهد کرد بلکه گاهی اوقات وسوسههای شیطان کار تا جایی پیش خواهد برد که باید در آنچه میشنویم احتیاط کنیم که احیانا مرتکب فعل حرام نشده باشیم. (کلیپ شماره دو)
🔸 معجزه قرآن، مفاهیم آن است و مادامی که قرآن و مفاهیمش را دروازهی (Gateway) نظامسازی قرار ندهیم، دولت اسلامی تشکیل نخواهد شد. بنابراین بهره حداقلی از قرآن برای تبرک کردن خانه و به سلامت سفر رفتن و اخیراً جذب مخاطب، شاید برای دورانی که حکومت اسلامی تشکیل نشده بود ایرادی نداشت، اما امام خامنهای در ۲0 بهمن سال ۱۳۶۰ در پیام خود به مناسبت افتتاح اولین دوره مسابقات بینالمللی حفظ و قرائت قرآن کریم تأکید میکنند: « اما اکنون (که یک نظام اسلامی تأسیس شده است) نوبت آن است که رهنمودها و فرامین قرآن را برای تشکیل نظام اسلامی کامل به کار گیریم و جامعه را #قرآن_مجسم کنیم. »
@Ebrahim_Nowrouzi
سو و سوزنبان (۱)
🔸 امام خامنهای چند هفته پیش در دیدار رمضانی با دانشجویان بیان کردند: «جمهوری اسلامی میتواند آرمانهای خودش را در ذیل دو عنوان کلّی خلاصه کند؛ یک عنوان عبارت است از «ادارهی کشور به شیوهی اسلامی»؛ عنوان دوّم، «ارائهی یک الگو به مردم جهان برای ادارهی خوب یک کشور»
🔸 وقتی ایشان «اداره کشور به شیوه اسلامی» (که تعریف #دولت_اسلامی است) را #آرمان نظام جمهوری اسلامی میداند یعنی نه تنها هنوز دولت اسلامی ( که حلقه واسط بین نظام اسلامی و جامعه اسلامی است) تشکیل نشده است بلکه متأسفانه فاصله زیادی تا تشکیل آن داریم.
🔸 البته ایشان سه سال پیش و باز هم در دیدار رمضانی دانشجویان (۱۴۰۰/۲/۲۱) بیان کردهاند : «رسیدن به این آرمانها پیچیدگیهای زیادی دارد؛ آن روز (اوایل انقلاب)ما به این پیچیدگیها توجّه نداشتیم؛ مسائل را خیلی با نگاهِ اوّلی نگاه میکردیم؛ در واقع بسیاری از مسائل آسانگیری میشد. شور انقلابی موجب بود که کار انجام بگیرد منتها با یک نگاه ابتدائی، با یک نگاه ساده و بدون در نظر گرفتن پیچیدگیها و دشواریها.» (کلیپ شماره یک) و نمونه این #سادهانگاری را در مسئله اسلامی کردن دانشگاه توضیح میدهند.
🔸 در واقع نسبت بین آنچه تا کنون برای اسلامی کردن زیرنظامهای جمهوری اسلامی انجام شده است و توقعی که از فقه برای اداره کشور به شیوه اسلامی داریم ، به این میماند که فقط راننده یک پیکان را عوض کنیم ولی توقع داشته باشیم ماشینمان تبدیل به بنز شده باشد.
🔸 برای تشکیل دولت اسلامی ( که پس از ۴۵ سال هنوز محقق نشده است و آرمان جمهوری اسلامی است) باید #سو و ریل را عوض کرد نه راننده را. در شرکت راه آهن #سوزنبان با یک حرکت ساده ولی مهم تعیین میکند که یک قطار به سمت تبریز حرکت کند یا شیراز. در عالم نظر، مفاهیم نقش سوزنبان را ایفا میکنند و انسان را به پارادایمهای فکری کاملاً متفاوتی جهت میدهند. هر کدام از دوگانههای فلسفه و حکمت، طبیعت و خلقت، مدیریت و هدایت، سیاست و ولایت، صحت و سلامت و ... قابلیت این را دارند که جامعه بشری را به سمت #ضلالت یا #سعادت جهت دهند.
🔸 معجزه قرآن، مفاهیم آن است و مادامی که قرآن و مفاهیمش را دروازهی (Gateway) نظامسازی قرار ندهیم و ریل را عوض نکنیم، دولت اسلامی تشکیل نخواهد شد.
@Ebrahim_Nowrouzi
الگوی فارسی
🔸 هر مسلمانی فارغ از اینکه زبان مادریاش چه باشد باید نماز را به زبان عربی بخواند. این امر علاوه بر داشتن دلایل منطقی، یک دلیل خاص دارد و آن اینکه عبادتی با این کیفیت، جزئی از سنت پیامبر اسلام است (منحصر به فرد و مختص اسلام است) و در ادیان دیگر نظیری ندارد، بنابراین نماز در دین اسلام باید به سبک پیامبر اسلام خوانده شود و قابل ترجمه به هیچ زبانی نیست.
🔸 این روزها و در جریان اعتراضات دانشجویی جهان در حمایت از مردم مظلوم غزه، شاهد این هستیم که بعد از آمریکا، ایتالیا و چند کشور اروپایی، این بار در ژاپن هم شعار «مرگ بر اسرائیل» را نه با لفظ Down with Israel بلکه به #زبان_فارسی میگویند. (کلیپ شماره یک)
🔸 شعار «مرگ بر اسرائیل» ( و «مرگ بر آمریکا» ) مولود جمهوری اسلامی ایران و جزئی از ذات آن است و آزادگان جهان دریافتهاند که این شعار که دیگر به یک منسک اعتقادی-سیاسی تبدیل شده است قابل ترجمه نیست و الزاما باید آن را به زبان اصلی بیان کنند.
🔸 چند هفته پیش امام خامنهای در دیدار با دانشجویان آرمان جمهوری اسلامی را «تشکیل دولت اسلامی» و «ارائه آن به عنوان الگو به مردم جهان» دانستند. برای تحقق این آرمان بلند، مثل شعار مرگ بر اسرائیل که مولود جمهوری اسلامی بوده و اکنون به یک الگو برای مردم جهان تبدیل شده است، دولت اسلامی را الزاماً باید با نهادهایی که از دل انقلاب اسلامی و بر اساس ارزشهای آن متولد شده و میشوند (از قبیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بسیج، جهاد سازندگی، کمیته امداد و ... ) تشکیل دهیم.
🔸 بنابراین با #نظامات_وارداتی که از دل تمدن غرب بیرون آمدهاند نه میتوان دولت اسلامی تشکیل داد و نه میتوان به آزادگان جهان که دنبال یک الگوی جایگزین هستند، الگو ارائه داد.
@Ebrahim_Nowrouzi
بابالخدمة
🏴 در طول هزار و اندی سال گذشته و به عمر فقه شیعه، در اقوال و روایات مختلف بابهای هشتگانهای برای بهشت ذکر شده که معروفترین آنها عبارتند از: ۱. بابالتوبه ۲. بابالصلاه ۳. بابالصبر ۴. بابالزکاه ۵. بابالحج ۶. بابالجهاد ۷. باب اهل المعروف ۸. بابالورع.
به نظر میرسد نامگذاری این ابواب هشتگانه تحت تأثیر فقه فردی در دوران طولانی که زمام حکومت در دست شیعیان نبوده اتفاق افتاده است. (کما اینکه ابواب فقه نیز همینگونه است)
🏴 اما اکنون که به قول امام خامنهای «ما دیگر یک عده شیعه مستضعف مظلوم در یک گوشهای از جهان نیستیم، ما اکنون یک حکومت شیعی هستیم، پس فقه ما باید از سطح فردی عبور و به مسائل کلان حکومتی ورود کند» ، ابوابالجنه نیز میتواند از سطح فردی عبور و به سطح حکومتی برسد.
🏴 #خدمت، نعمت و فرصتی است که خدا در اختیار کارگزاران نظام جمهوری اسلامی قرار داده است. بنابراین آنان میتوانند با #خدمت به نظام و مردم راه رسیدن به بهشت را برای خود هموار کنند و اگر در این راه، جان خود را از دست دهند به فیض شهادت نائل خواهند شد.
البته ظاهراً خدمت به نظام و مردم باید با نیت خالصانه و حتماً در طول امر ولی فقیه باشد تا در دستگاه الهی پذیرفته شود کما اینکه در طول عمر نظام جمهوری اسلامی کارگزارانی بودهاند که هرچند خدماتی انجام دادهاند اما با توهم پشتوانه چندین میلیون رأی، علیه ولی فقیه #طغیان کرده و عاقبت به خیر نشدهاند.
🏴 #شهید_جمهور سید ابراهیم رئیسی کارگزار ترازی است که با تبعیت محض از ولی و خدمت خالصانه خود به نظام و مردم، عاقبت به خیر شد و از مردم لقب #سید_شهیدان_خدمت گرفت.
🏴 به قول شهید حاج قاسم سلیمانی «جمهوری اسلامی حرم است» و هر کس با نیت الهی #خادم این #حرم شد، اجرش را از صاحب حرم خواهد گرفت.
@Ebrahim_Nowrouzi
امامِ نظامسازی
🔸 شصت و یک سال پیش یعنی ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ هجری شمسی و کمی بعد از نیمه قرن بیستم میلادی را باید مبدا یک حرکت عظیم به رهبری سید روحالله برای #به_عرصه_آوردن_دین دانست. در حالی که تمدن غرب در اوج سرمستی خود از پیشرفتهای علمی، خود را بینیاز از خدا میدید و دین را کنار زده بود، مردم ایران ۱۵ سال بعد از آن مبدأ تاریخی، حرکتشان را به ثمر نشاندند و انقلاب اسلامی به وقوع پیوست.
🔸 پس از وقوع انقلاب و تشکیل نظام جمهوری اسلامی، امام (ره) با نگاه بلند خود میدانست که دین باید از مسیر نظامات مختلف در جامعه جاری و ساری شود (همان که سالها پیش امام خامنهای بر آن تأکید کردند و فرمودند: مقدمه تحقق یک جامعه اسلامی، تشکیل دولت اسلامی است) از این رو، به محض اینکه مردم در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ به نظام جمهوری اسلامی رأی مثبت دادند، تشکیل دولت اسلامی را آغاز کردند.
🔸 حضرت امام در طول ده سال حیات با برکتش پس از انقلاب، با ایجاد چندین نهاد مهم از جمله سپاه پاسداران، مجلس خبرگان رهبری، شورای نگهبان، بسیج مستضعفان، جهاد سازندگی، دادگاه انقلاب، کمیته امداد، بنیاد مسکن، بنیاد شهید، شورای عالی انقلاب فرهنگی، نهضت سوادآموزی و ... #تشکیل_دولت_اسلامی را پی گرفتند.
🔸 اما چیزی که در این مسیر دشوار به نظر میرسید و کماکان هم سخت و پیچیده است، زدودن نهادهایی است که از دل تمدن غرب پدید آمدهاند و در دوران مدرن شدن ایران به کشور وارد شدهاند. این نهادهای غربی و سکولار به صورت نامحسوس سبک زندگی مردم را تغییر میدهند و باعث کمرنگ شدن دین و ارزشهای دینی در جامعه میشوند.
🔸 یکی از این نهادهای تمدن غرب، «بیمه» است که نقش دعا و توکل به خدا را در جامعه کمرنگ و بشر را به خیال خام خود در مقابل خدا بینیاز میکند. ( كَلَّآ إِنَّ ٱلۡإِنسَٰنَ لَيَطۡغَىٰٓ، أَن رَّءَاهُ ٱسۡتَغۡنَىٰٓ ) (کلیپ شماره یک)
@Ebrahim_Nowrouzi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ شماره یک
بهتر از این نمیشد نقشی که بیمه در زندگی مردم ایفا میکند را نشان داد (ثانیه ۲۴)
@Ebrahim_Nowrouzi