تعبیر وارونه یک رؤیا
🔸 تصاویری که بنیامین نتانیاهو در سازمان ملل به دست گرفته بود و بهخصوص تصویری که با عنوان (The blessing) از سوی وی نمایش داده شد (عکس شماره یک)، حاکی از یک ابرپروژه برای تداوم حیات رژیم صهیونیستی بود. در این تصویر محور و پیکانی که با عنوان خیر و برکت (blessing) عنوان شده است دقیقا با ابرپروژه آیمِک (IMEC) مطابقت دارد.
🔸 عملیات #طوفان_الاقصی فارغ از نتایج متعدد آن در یک سال گذشته، از منظر زمانی اصطلاحاً سر بزنگاه انجام شد که امام خامنهای نیز چند ماه پیش، در 14 خرداد 1403 به آن اشاره کردند. (کلیپ شماره یک) چرا که در حاشیه اجلاس سران گروه ۲۰ در شهریور سال گذشته در دهلی نو ، تفاهم نامهای برای ایجاد کریدور اقتصادی هند ـ خاورمیانه ـ اروپا به نام آیمک (India–MiddleEast–Europe Corridor) مورد توافق قرار گرفت که از هند، از مسیر دریایی تا امارات، عربستان سعودی، اردن و سپس سرزمینهای اشغالی فلسطین تا اروپا امتداد پیدا میکند.
🔸 تبدیل کردن رژیم صهیونی به هاب منطقه با بازیگری در زنجیره ارزش و زنجیره تامین در حوزه های مختلف، افزایش حداکثری اتصال و دسترسی های خود و جلوگیری از دلارزدایی و تداوم بخشی به فرمانروایی دلار از جمله اهداف ابرپروژه آیمک است.
امام خامنهای در خطبه عربی #نمازجمعـه_نصر فرمودند: «تکیه آمریکا و همدستانش بر حفظ امنیت رژیم غاصب، پوششی برای سیاست مهلک تبدیل رژیم به ابزار آنان برای در اختیار گرفتن همه منابع این منطقه و استفاده از آن در درگیریهای بزرگ جهانی است. سیاست آنان، تبدیل رژیم به دروازه صادرات انرژی از منطقه به جهان غرب و واردات کالا و فناوری از غرب به منطقه است و این یعنی تضمین موجودیت رژیم غاصب و وابستگی کل منطقه به آن. رفتار سفاکانه و بیمحابای رژیم با مبارزان، ناشی از طمع به چنین وضعی است....»
🔸 این کریدور حداقل از ۵ منظر برای غرب و رژیم صهیونیستی حائز اهمیت است که میتوان به تکمیل بخش مهمی از پازل مهار چین (مهار ابرپروژه استراتژیک چین موسوم به « ابتکار کمربند و جاده » )، محکم شدن جای پای این رژیم در اقتصاد و جغرافیای منطقه و همچنین محدود کردن هر چه بیشتر کشورهای محور مقاومت (عکس شماره دو) اشاره کرد. آیمک همچنین از منظری دیگر از اهمیت راهبردی نقاط سوقالجیشی سنتی همچون بابالمندب، خلیج عدن، دریای سرخ و همچنین کانال سوئز خواهد کاست.
🔸 از این رو انتخاب عبارت #نظم_نوین برای عملیات ترور سید حسن نصرالله، در راستای رؤیای غرب برای نظم نوین جهانی به خصوص در غرب آسیا و با محوریت رژیم صهیونیستی است. این نام علاوه بر این که اهمیت این ترور را در مسیر ادامه حیات ننگین رژیم صهیونسیتی نشان میدهد، نشانهای از دوره و وقایع جدیدی از سوی جنایتکاران صهیونیست است، دورهای که بیش از هر چیز بر پایه وابستگی بیشتر منطقه به این رژیم و همچنین پیوندهای گستردهتر از پیش اسرائیل با برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای جنوبی بنیان شده است. طرح #پیمان_ابراهیم (Abraham Accords) نیز دقیقاً در راستای همین موضوع شکل گرفته است.
🔸 رژیم صهیونسیتی که روزی رؤیای در اختیار داشتن #نیل_تا_فرات در سر داشت، اکنون آرزویش دستیابی به رؤیای آیمک است، البته به فرموده امام خامنهای در نمازجمعه نصر، «طوفان اقصیٰ و مقاومت یکسالهی غزّه و لبنان، رژیم غاصب را به جایی رساند که مهمترین دغدغهاش، حفظ موجودیّت خود است؛ یعنی همان دغدغهای که این رژیم در سالهای اوّل ولادت نحسش داشت. این بدین معنی است که مجاهدت مردان مبارز فلسطین و لبنان توانسته است رژیم صهیونی را هفتاد سال به عقب برگرداند.» (کلیپ شماره دو)
پی نوشت:
البته آمریکا ظاهرا #تهدید « به خطر افتادن پروژه اقتصادی آیمک» را تبدیل به #فرصت « درگیر کردن جمهوری اسلامی به مسائل منطقه و رها کردن اوضاع داخلی خود و در نتیجه سرعت گرفتن پروژه اجتماعی حجابزدایی از زن ایرانی» کرده است.
@Ebrahim_Nowrouzi
توحید افعالی و افعال توحیدی
🔸 قرنهاست که علمای مسلمان در کنج حجرههای خود درگیر مباحث فلسفی و کلامی حول محور اصول اعتقادی اسلام از جمله اصل #توحید و مراتب آن هستند، فارغ از اینکه آیا این مباحث در این سطح، دردی از کف جوامع مسلمان و حکمرانی اسلامی دوا میکند یا خیر.
به عنوان نمونه، توحید را به دو بخش نظری و عملی و چهار مرتبه توحید ذاتی، صفاتی، عبادی و افعالی تقسیم کردهاند و سپس در موضوع توحید افعالی به نزاع با هم پرداختهاند و وارد بحثهایی از قبیل جبر و اختیار شدهاند ( دعوای اشاعره و معتزله ). این در حالی است که پیامبر اسلام(ص)، توحید را در عبارت « لا اله الا الله» خلاصه میکند و میفرماید « قولوا لا اله الا الله تفلحوا». البته این عبارت صرفاً یک مسئله اعتقادی و ذهنی محض نیست، بلکه منشأ دو فعل است، یک نفی و یک اثبات ( نفی همه الهها و اثبات الله) بنابراین توحید فقط عبارت نیست از اعتقاد به خدا؛ بلکه توحید عبارت است از کفر به طاغوت و سپس اعتقاد به خدا، کما اینکه «فمن یکفر بالطّاغوت و یؤمن باللّه فقد استمسک بالعروة الوثقی»
🔸 امام خامنهای حقیقت توحید را #مبارزه میدانند و میفرمایند: « لازمه توحید این است که انسان در مقابل زورگویی ظالم به مظلوم بِایستد؛ حقیقت توحید این است. ما اگر چنانچه به توحید اعتقاد داریم، نمیتوانیم زیر بار ظلم برویم، نمیتوانیم در مقابل ظالم نَایستیم، این طبیعت توحید است. بدون مبارزه حق، باطل مجبور به عقبنشینی نمیشود». (۱)
🔸 بنابراین توحید یعنی مبارزه، مبارزه بین دوگانههایی که به «ثنویتهای توحیدی» معروفند و یک طرفش ابتدائا باید نفی و از مناسبات اجتماعی جامعه اسلامی حذف شوند و سپس طرف دیگر اثبات. ( و این چیزی است که منطبق با فطرت انسانها و مورد قبول آحاد جامعه است). از این رو هر اقدامی که در راستای نفی طرف اول و سپس اثبات طرف دوم دهها مورد ثنویت توحیدی که در قرآن و احادیث به آنها اشاره شده، انجام شود یک «فعل توحیدی» محسوب میشود.
🔸 آیا بهتر نیست به جای اینکه نوجوان دانشآموز را مجبور به حفظ بحثهای پیچیده و فلسفی مراتب توحید و مراتب شرک کنیم ( که آن هم فقط تا روز امتحان به خاطر دارد) برای او از
مبارزه با کذب و دروغ برای تحقق صدق و راستی،
مبارزه با شر برای تحقق خیر،
مبارزه با پیمانشکنی برای تحقق وفاداری،
مبارزه با ذلت برای تحقق عزت،
مبارزه با جور برای تحقق عدل،
مبارزه با ظلم برای تحقق قسط،
مبارزه با ناامیدی برای تحقق امید و ...
بگوییم و پس از قبول این موارد، آنگاه با او از
مبارزه با حرام برای تحقق حلال،
مبارزه با باطل برای تحقق حق،
مبارزه با کفر برای تحقق ایمان
حرف بزنیم؟
🔸 امام خامنهای سالها پیش در جمع نخبگان حوزوی به آنها تذکر میدهد: « نقص فلسفه ما این است که #امتداد سیاسی و اجتماعی ندارد. فلسفههای غربی برای همه مسائل زندگی مردم، کم و بیش تکلیفی معیّن میکند: سیستم اجتماعی را معیّن میکند، سیستم سیاسی را معیّن میکند، وضع حکومت را معیّن میکند؛ اما فلسفه ما بهطور کلّی در زمینه ذهنیّاتِ مجرّد باقی میماند و امتداد پیدا نمیکند. شما بیایید این امتداد را تأمین کنید؛ کما اینکه خود «توحید» یک مبنای فلسفی و یک اندیشه است؛ اما شما ببینید این توحید یک امتداد اجتماعی و سیاسی دارد. «لاالهالا ّاللَّه» فقط در تصوّرات و فروض فلسفی و عقلی منحصر و زندانی نمیماند؛ وارد جامعه میشود و تکلیف حاکم را معیّن میکند، تکلیف مردم را معیّن میکند. میتوان در مبانی موجود فلسفىِ ما نقاط مهمّی را پیدا کرد که اگر گسترش داده شود و تعمیق گردد، جریانهای بسیار فیّاضی را در خارج از محیط ذهنیّت بهوجود آورد و تکلیف #جامعه و #حکومت و #اقتصاد را معیّن کند. دنبال اینها بگردید، این نقاط را مشخّص و رویشان کار کنید. این، یکی از کارهای اساسی است. این کار را هم هیچکس غیر از شما نمیتواند بکند؛ شما باید این کار را انجام دهید» (۲) از آن دیدار و تذکر، بیست و یک سال میگذرد. امروز ببینید آن نخبگان حوزه با این خواسته امام جامعه چه کردند.
🔸 چند روز پیش نیز در دیدار با اعضای مجلس خبرگان، ایشان تأکید کردند: « هدف انقلاب اسلامی را اگر بخواهیم به طور خلاصه عرض کنیم، عبارت است از محقّق کردن توحید در زندگی مردم» (۳)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱. بیانات در دیدار مردم استان ایلام، ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۳
۲. بیانات در دیدار جمعی از نخبگان حوزوی، ۲۹ دی ۱۳۸۲
۳. بیانات در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری، ۱۷ آبان ۱۴۰۳
@Ebrahim_Nowrouzi
هم زمین، هم زمان
🔸 گایا (Gaia) در اساطیر یونانی تجسم شخصیت زمین و یکی از اصلیترین الهههاست. از این رو در طول تاریخ همیشه از زمین و طبیعت به عنوان جنس مؤنث، زن یا مادر یاد میشود.
🔸 زن در ادبیات و سینما نماد سرزمین است. به همین دلیل در آثار هنری، سرزمین را مام میهن گویند و از طرفی تسلط یا تجاوز به یک زن در یک اثر نمایشی نماد تسلط یا تجاوز به یک سرزمین و کشور است. از این رو در کنار زن و عقیده، سرزمین نیز یکی از نوامیس سهگانه مردان یک جامعه شناخته میشود.
🔸 در قرآن نیز زن نماد زمین است ( نِسَآؤُكُمۡ حَرۡثࣱ لَّكُمۡ ) و همانطور که یک کشاورز با رعایت اصول کاشت، داشت و برداشت، میتواند یک محصول خوب تولید کند، زنان یک جامعه نیز میتوانند عامل تولید و پرورش یک نسل صالح باشند.
خداوند در جایی دیگر میفرماید نتیجه به قدرت رسیدن دشمنان سرسخت اسلام، فساد روی زمین است که منجر به هلاکت حرث و نسل میشود (۱) اما عوامل هلاک شدن حرث ( زنان یک جامعه) که منجر به هلاک شدن نسل ( آن جامعه) خواهد شد چیست؟ کشاورزان دو مورد را عامل از بین رفتن حاصلخیزی زمین میدانند:
۱. کشت بیش از حد معمول در یک زمین
۲. عدم کشت در زمین برای یک دوره طولانی مدت (۲)
🔸 وقتی علیرغم نظر امام جامعه، سیاستگذاریهای کارگزاران نظام، دختران جامعه را ( در بهترین بازه زمانی از نظر بیولوژیکی برای باروری) سرگرم دانشگاه میکند، نتیجهای جز معطل ماندن رَحِم آنان برای طولانی مدت و در نتیجه شیوع فساد و هلاک شدن حرث و نسل نخواهد داشت. (۳)
🔸 در متون دینی، دلیل حرام بودن لواط و مساحقه را اینگونه ذکر کرده اند که شیوع این اعمال، سبب قطع نسل و مفسده در تدبیر و نظم عالم میشود. حال حکم اجرای سیاستهایی که منجر به کاهش نرخ باروری و در نتیجه توقف نسل در طولانی مدت خواهد شد چیست؟
🔸 نقل است که در ابتدای تجاوز ارتش بعث به میهن، ابوالحسن بنیصدر که فرمانده کل قوا بود مانع از حضور نیروهای مردمی در جنگ میشد و احمقانه یا خائنانه میگفت ما « زمین میدهیم و زمان میگیریم». بعدها از این استراتژی برای سرِ کار گذاشتن متولدین دهه شصت و هفتاد با شیوع مدرکگرایی از لیسانس تا پُست دکتری و خرید زمان برای به تاخیر انداختن ورود این نسل به بازار کاری که وجود نداشت استفاده شد؛ غافل از اینکه بیش از نیمی از دانشجویان، دختر بودند و سالهای متمادی مادر شدن آنها را به تأخیر انداختند.
میخواستیم زمین بدهیم تا زمان بخریم، اما ظاهراً هم زمین را دادیم و هم زمان را ؛ و اکنون با میلیونها فرد مجرد متولد این دو دهه مواجه هستیم که خود عاملی شده است برای اختلال در مناسبات اجتماعی و شیوع فسادهای گوناگون در جامعه.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱. وَإِذَا تَوَلَّىٰ سَعَىٰ فِي الْأَرْضِ لِيُفْسِدَ فِيهَا وَيُهْلِكَ الْحَرْثَ وَالنَّسْلَ ۗ وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ الْفَسَادَ، ۲۰۵ بقره
۲. اگر زمین بدون پوشش گیاهی باقی بماند، باد و باران میتوانند لایههای سطحی و حاصلخیز خاک را فرسایش دهند. همچنین نبود کشت یا پوشش گیاهی میتواند فعالیت میکروارگانیسمها و دیگر موجودات خاکزی که برای باروری خاک ضروری هستند را کاهش دهد.
۳. از پیامدهای افزایش درصد دانشجویان دختر تا حدود ۶۰ درصد از جمعیت دانشجویان کشور، میتوان به موارد زیر اشاره کرد: افزایش سن ازدواج دختران، کاهش نرخ باروری، کاهش نرخ رشد جمعیت، کاهش ازدواج دختران دارای مدرک تحصیلات تکمیلی، افزایش تعداد زنان تحصیلکرده مجرد قطعی و ...
@Ebrahim_Nowrouzi
طلا و مس (۱)
🔸 ۱۷۳ سال پیش در چنین روزی ( ۲۰ دی ۱۲۳۰) میرزا محمد تقی خان فراهانی معروف به امیرکبیر به دستور ناصرالدین شاه قاجار به قتل (شهادت) رسید.
حدود دو سال پیش از آن وقتی امیرکبیر قصد ساخت سلاح توپ برای مواجهه با هجوم احتمالی انگلیسیها به جنوب کشور داشت، با کمبود فلزاتی از قبیل مس و قلع برای ساخت یک آلیاژ رو به رو شد، اما در ابتکاری جالب از مردم درخواست کرد قابلمه و دیگهای مسی اضافی خود را به حکومت اهدا کنند یا بفروشند تا از آنها برای تولید توپ و دفاع از کشور استفاده شود؛ اما عُمّال انگلیس از طریق روزنامههای تازه تأسیس آن زمان، در میان مردم شایعه کردند که میرزا تقی خان میخواهد شما غذا نخورید و جنگ راه بیاندازد. ( سیاست دوقطبی جنگ یا اقتصاد که هنوز هم از آن استفاده میکنند)
🔸 آن روز پروژه امیرکبیر شکست خورد و کارگاههای ساخت توپ، راه نیفتاده تعطیل شدند. اما چند سال بعد، انگلیس به جنوب ایران حمله کرد، جزیره خارک و بخشهایی از بوشهر و خوزستان را اشغال کرد و ایران را تحت فشار قرار داد تا این که در نهایت هرات از ایران جدا شد.
🔸 امروز ۱۷۵ سال از آن روزها میگذرد. آن چند روزنامه محدود، تبدیل به هزاران کانال ارتباطی از قبیل تلویزیون و سایتهای اینترنتی و شبکههای اجتماعی شده است و بیست و چهار ساعته مشغول جنگ روانی و شناختی علیه مردم ایران هستند؛ اما ناباورانه میبینند که با یک اشاره کلی نفر اول نظام مبنی بر کمک به مردم مظلوم لبنان و فلسطین، مردم نه تنها از ظروف روی و مس بلکه از طلاهای خود میگذرند تا حرف امام جامعه زمین نماند. ( و پیشتر هم دیدهاند که صدها هزار جوان ایرانی با یک فرمان جهاد خمینی کبیر جان خود را فدای ایران اسلامی کردهاند)
🔸 ژن و فرهنگ مردم ایران در طول ۲۰۰ سال خیلی تغییری نکرده است، اما آن اکسیری که مس وجود مردمان امروز ایران را به طلا تبدیل کرده است، چیزی نیست جز نعمت « ولایت فقیه»، چرا که در طول قرنهای گذشته، هم عالمان دینی کم نبودهاند و هم ایمان مردم آن دوران کمتر از ایمان مردم فعلی نبوده است.
@Ebrahim_Nowrouzi