1️⃣ رهبر انقلاب، یکی از رسالتهای اساسی انقلاب اسلامی در عصر حاضر را تمدنسازی دانستهاند و براي تحقق آن قائل به چند محور اصلی هستند.
محور اول توجه به زنجیره تمدنسازی است که شامل پنج مرحله «انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی» است.
بنابراین یکی از مهمترین اندیشههای راهبردی امام خامنهای را باید مراحل پنجگانه تکاملی انقلاب اسلامی یعنی:
۱. وقوع انقلاب اسلامی،
۲. تأسیس نظام اسلامی،
۳. تشکیل دولت اسلامی،
۴. تحقق جامعه اسلامی
و در نهایت
۵. برپایی تمدن بزرگ اسلامی دانست.
2️⃣ پیچیدهترین قسمت این مسیر، مرحله تشکیل دولت اسلامی و گذار از آن به جامعه اسلامی است. ایشان دولت اسلامی را اینچنین تبیین میکنند: «دولت اسلامی، یعنی سازوکارها و نهادسازیهای لازم برای ایجاد آن جامعهی اسلامی. یعنی مجموع دستگاههای مدیریتی کشور که ادارهی یک کشور را بر عهده دارند؛ نظامات گوناگون ادارهکننده کشور» بنابراین ساختارها و همچنین روشها، فرایندها و به طور کلی زیرنظامهای اداره یک نظام اسلامی که بنا است کارگزاران در قالب این ساختارها و نظامها به ارائه خدمت به مردم بپردازند باید اسلامی شوند.
✅ مقدمه ایجاد جامعه اسلامی -که هدف محقق نشده همه پیامبران و امامان معصوم جز چند مورد محدود بوده است – تشکیل یک دولت اسلامی است. دولت یا به عبارتی حکومت نیز چیزی نیست مگر زیرنظامهای تشکیلدهنده آن نظام کلان؛ بنابراین برای تشکیل یک دولت مطلوب، باید زیرنظامهای جامعه که همان نهادها و سازمانهای تشکیلدهنده آن هستند، بهگونهای عمل نمایند که خروجی کار آنها، منطبق با نقشه خدا و هندسه الهی برای رسیدن به یک جامعه اسلامی باشد.
@Ebrahim_Nowrouzi
این رسالت ماست
❇️ امام خامنهای در ۲۰ بهمن ۱۳۶۰ در پیامی به مناسبت افتتاح اولین دوره مسابقات بینالمللی حفظ و قرائت قرآن کریم میفرمایند:
« برای جمهوری اسلامی که خود را عهدهدار رسالت اجرای احکام اسلام و ایجاد فضا و فرهنگ الهی میداند و نور خدا را در منشور جامعهی اسلامی متجلی میخواهد، بازگشت به سرچشمهی هدایت قرآن، امری ضروری و حتمی است.
افتخار ما در مقابل همهی مکاتب و نظامهای بشری با مانیفستهای ساختهی ذهنیتهای حقیر و محدود و وابسته، این است که کتاب انقلاب ما قرآن کریم است که از وحی منشاء گرفته است. این رسالت ماست که حجابهای افکنده بر چهرهی قرآن را کنار بزنیم و آن را از انزوا و غربت خارج سازیم.
اکنون نوبت آن است که با تدبر و تعمق در قرآن و با گسترش و تعمیق فرهنگ اصیل قرآنی در سطح جامعه، یکایک رهنمودها و فرامین قرآن را برای «تشکیل نظام اسلامی» به کار گیریم و «جامعه را قرآن مجسم کنیم». این کار بیشک نیازمند تلاشی بزرگ، درازمدت و پر حوصله است. »
✳️ جامعه زمانی قرآن مجسم خواهد شد که نظامات آن بر اساس مفاهیم قرآنی شکل بگیرد.
@Ebrahim_Nowrouzi
✳️ امام خامنهای در دیدار با خبرگان رهبری در تاریخ ۶ اسفند ۱۳۸۸ فرمودهاند:
«اطاعت از خدا، چند مرتبه دارد:
یک اطاعت، اطاعت موردی است، مثلاً نماز بخوانید یا روزه و زکات و بقیهی امور. این یک جور اطاعت است که انسان امر الهی را اطاعت میکند، نهی الهی را اطاعت میکند.
از این مهمتر، اطاعت خطی است. یعنی روش و راه و نقشهای که خدای متعال برای زندگی معین میکند؛ این را یک مجموعهای از مردم باید اطاعت کنند تا این نقشه تحقق پیدا کند. این نقشه با اَعمال فردی حاصل نمیشود. یک کار جمعی نیاز دارد تا اینکه نقشهی الهی، هندسهی الهی در وضع جامعهی اسلامی تحقق پیدا کند.
فرض بفرمائید که در مکه مسلمانها اعمال خودشان را انجام میدادند؛ اما جامعهی اسلامی در مکه با جامعهی اسلامی در مدینه که حکومت اسلامی در آن تشکیل شد، متفاوت است. اگر این تحقق پیدا کرد، آن وقت زندگی، زندگی خوبی خواهد شد؛ زندگی سعادتمندانهای خواهد شد.
نظام اسلامی به انسانها سعادت میدهد. نظام اسلامی هم یعنی آن نظامی که مبنی بر هندسهی الهی است برای جامعه؛ مبنی بر نقشهی خداست در جامعه.»
✅ برای تحقق جامعه اسلامی، نظامات جامعه باید مبتنی بر نقشه خدا و هندسه الهی پایهریزی و بنا شوند و مادامی که این امر محقق نشود اگر همه ۸۵ میلیون نفر جمعیت کشور هم تمام و کمال مناسک دینی و مذهبی خود را انجام دهند، جامعه دینی نخواهد شد.
@Ebrahim_Nowrouzi