🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 آیه 234 سوره بقره
🌸 وَالَّذِينَ يُتَوَفَّوْنَ مِنْكُمْ وَيَذَرُونَ أَزْوَاجاً يَتَرَبَّصْنَ بِأَنْفُسِهِنَّ أَرْبَعَةَ أَشْهُرٍ وَعَشْراً فَإِذا بَلَغْنَ أَجَلَهُنَّ فَلَا جُناحَ عَلَيْكُمْ فِيمَا فَعَلْنَ فِى أَنْفُسِهِنَّ بِالْمَعْرُوفِ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِير
ٌ
🍀 ترجمه:و كسانى از شما كه وفات می کنند و همسران خود را ترک می کنند، آن زنان باید چهار ماه و ده روز خویشتن را در انتظار نگه دارند پس اگر به پایان مهلت (عدّه)شان رسیدند، پس گناهى بر شما نیست در آنچه درباره ى خودشان به طور شایسته انجام دهند. (ازدواج كنند) و خداوند به آنچه انجام می دهید آگاه است.
🌸 یکی از مسائل و مشکلات اساسی زنان ، زندگی بعد از مرگ شوهر است. لذا همیشه در قبایل و سرزمین های مختلف گاهی زنان را در بن بست و اسارت قرار می دادند و گاهی جنایت آميزترين کارها را در مورد آنها مرتکب می شدند قبل از دین اسلام ، بعضی اقوام مانند هندوها معتقد بودند كه باید بعد از مرگ شوهر، زن را زنده بسوزانند. و بعضى قبایل دیگر مى گفتند كه او را به همراه #شوهر، زنده در زیر خاک دفن كنند. بعضى از اقوام مرتکب قتل نمی شدند ولی براى همیشه ازدواج مجدّد همسر را ممنوع مىدانستند. و بعضى زودتر از یک سال را مجاز نمى دانستند. و بعضى قبایل نیز زن را مجبور می کردند که در کنار قبر شوهر خود زیر خیمه سیاه شب و روز خود را بگذراند.
🌸 کدام فرهنگ باید با آن مقابله کند و از مقام زنان دفاع کند و زن را در اوج آزادی و عزت قرار دهد اینجاست که اسلام در میان این فرهنگ های غلط ظهور کرده است و به عنوان مدافع واقعی زن با این عقاید و خرافات و جنایات مقابله می کند و می فرماید فقط 4 ماه و 10 روز نباید ازدواج کنند به این دوره عده می گویند عده زنان مطلقه که در آیات قبل بیان شد 3 ماه است عده طلاق به خاطر این است که از سه حیض یا همان عادت ماهیانه پاک شوند و عده وفات شوهر به خاطر این است که کسی در این مدت به خواستگاری زن نیاید و مدتی بگذرد زیرا اگر بلافاصله کسی به خواستگاری آید آن زن و اقوام آن شوهر را جریحه دار می کند و هم به خاطر این است که اگر آن زن در این مدت علایم بارداری در او نمایان شد باید صبر کند تا وضع حمل کند بعد می تواند ازدواج کند.
🌸 { و الذین یتوفّون منکم و یذرون أزواجا يتربصن بأنفسهن أربعة أشهر و عشرا فإذا بلغن أجلهن فلا جناح عليكم فيما فعلن فى أنفسهن بالمعروف:و کسانی از شما كه وفات مى کنند و همسران خود را ترک می کنند ، آن زنان باید چهار ماه و ده روز خودشان را در انتظار نگه دارند پس اگر به پایان عده رسیدند پس گناهی بر شما نیست در آنچه درباره خودشان به طور شایسته انجام دهند } در احاديث داريم المرأة ريحانه: #زن گل است. شما اگر یک گل را از گلدان بیرون آوردید باید آن را در گلدان دیگری بکارید. اگر این کار را انجام ندهید آن #گل پژمرده می شود زن مثل گل روح لطیفی دارد اگر یار و همدم او وفات کرد نباید مانع ازدواج مجدد او شد.
🌸 اگر عده زن تمام شد دیگر زن کاملا آزادی و اختیار دارد با هر کسی که خواست ازدواج کند حتی نیاز به اجازه کسی ندارد که بخواهد مانع ازدواج او شود. این یعنی معنای واقعی آزادی است وقتی زن در فرهنگ گذشته بعد از مرگ شوهر به او جنایت می شد اکنون در کمال آزادی برای #ازدواج مجدد حتی نیاز به اجازه پدر ندارد و هر کسی از اقوام شوهر مانند برادر شوهر ، پدرشوهر بخواهد دخالت کند اسلام او را محکوم می کند.کلمه معروف یعنی ازدواج بطور شایسته باشد با یک مرد شایسته که در زمینه ازدواج با مشورت پدر و بستگان و تحقیق باشد ولی نیاز به اجازه آنها ندارد.
🌹🌸🌹🌸🌹
🌸 و الله بما تعملون خبیر: و خداوند به آنچه انجام می دهید آگاه است} خبیر یعنی کسی که آگاهی دارد و با خبر است یعنی هرگونه رفتاری که نسبت به آن زن داشتید با خبر است. خداوند در این آیه هشدار می دهد که اگر ظلم و ستمی نسبت به زنی که شوهرش فوت کرده وارد نمودید و بعد از اتمام عده او که چهار ماه و ده روز است مانع ازدواج او شدید در حالی که شما حق دخالت نداشتید و زن کاملا اختیار این را داشت با هر کسی که بخواهد ازدواج کند ولی شما بستگان با ایجاد موانعی، مانع ازدواج او شدید خداوند با خبر است.
🌸 امروزه از طریق قانون ممکن است خانم از حق خود دفاع کند ولی گاهی ممکن است با تهدید از طرف بستگان مانند برادر شوهر یا پدر شوهر یا بستگان دیگرو ... نتواند از طریق قانون به حق خود برسد ولی باور کنید که #خداوند یک روزی شما را در دادگاه عدل الهی محاکمه می کند زیرا خداوند در حساب بسیار دقیق است و عذاب خداوند بسیار شدید است ، درست است که خداوند مهربان است خداوند بخشنده است خداوند بهترین رفیق و یار و همدم است ولی نسبت به کسانی که نسبت به دیگران ظلم و ستمی ایجاد کردند عذابش شدید است و خداوند مدافع مظلومان است.
🌸 و اگر گاهی با تهدید آن زن یا با تهدید خواستگار آن زن مانع ازدواج مجدد او شدید از محاکمه خداوند نمی توانید فرار کنید زیرا شما یک زنی را که بعد از فوت شوهرش که تنها و بی همدم بود مانع ازدواج مجدد او شدید و گاهی توهین و گاهی دشنام و گاهی با چشمانی اشکبار و با قلبی شکسته بدترین ستم ها را به او روا داشتید و او را غریب و تنها به دست آوردید فکر نکنید که می توانید از حساب خداوند فرار کنید همان خداوندی که همنشين قلب های شکسته است همان خداوند که یار و رفیق انسان های بی همدم و بی مونس است و خداوند مدافع و یار مظلومان است و از نفرین آن زن بترسید که گاهی تقاص این ظلم در همین دنیا از شما گرفته می شود زیرا خداوند به هر آنچه که انجام می دهید آگاه است.
🔹 پیام های آیه 234 سوره بقره🔹
✅ عده زنی که شوهرش فوت می کند چهار ماه و ده روز است.
✅ بستگان شوهر ، حق دخالت در تصمیمات زنانی که شوهرشان فوت کرده ندارند.
✅ ایمان به اینکه همه ی کارها و تصمیمات ما زیر نظر خداوند است ، بهترین پشتوانه ی تقواست.
✅ هیچ وقت فراموش نکنیم که #خداوند از تک تک اعمال ما آگاه است
آیه234🌹ازسوره بقره 🌹
وَ الَّذِينَ:وکسانی که
يُتَوَفَّوْنَ:جانشان گرفته می شود
مِنْكُمْ :ازشما
وَ يَذَرُونَ:وبرجای می گذارند
أَزْواجاً:همسرانی را
يَتَرَبَّصْنَ:باید به انتظار نگه دارند زنان
بِأَنْفُسِهِنَّ:خودشان را
أَرْبَعَةَ :چهار
أَشْهُرٍ :ماه
وَ عَشْراً :وده روز
فَإِذا :پس زمانی که
بَلَغْنَ:برسند
أَجَلَهُنَّ:به پایان عده ایشان
فَلا جُناحَ :آنگاه نیست گناهی
عَلَيْكُم:برشما
فِيما:در آنچه
فَعَلْنَ: کنند
فِي:در
أَنْفُسِهِنَّ:حق خودشان
بِالْمَعْرُوفِ:به شایستگی
وَ اللَّهُ:والله
بِما:به آنچه
تَعْمَلُونَ:می کنید
خَبِيرٌ:آگاه است
🌹🍃🌹🍃🌹
4_327849576851570919.mp3
1.37M
آیه ۲۳۴ازسوره بقره
🌹استاد قرائتی
@Emam_kh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ این کلیپ هشداریست جدی برای مسئولین و والدین!
🔻ببینید با اعتقادات جوانان ترکیه چه کردند دشمن همین مسیر را برای کودکان و جوانان ما پیش گرفته.
@Emam_kh
12.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴استاد حاج کاظم روحبخش
🔻طرف میگه: هیچ جا قرآن مجازاتی برای بی حجابی نیاورده، همون طور که مجازاتی برای بی نمازی و غیبت کردن نیاورده...
🔻حجاب هم مثل دروغ و غیبت یک اصل اخلاقی و نمیشه مجبور کرد کسیو...
#تحریف_دین
@Emam_kh
با نامحرم ارتباط نگیر
سعی کنید با نامحرم ارتباط نداشته باشید چه زن باشه چه مرد گفتن آقا مگر مرد هم نامحرم می شود علامه فرمود هرکس با خدا ارتباط ندارد نامحرم است.
علامه حسن زاده آملی رحمت الله علیه
@Emam_kh
🌷 سیره شهدا را فرهنگ عمومی و شخصیت آنان را الگوی جوانان قرار دهید
✍ پیام رهبر انقلاب اسلامی به یادوارهی ۲۴۰۰ شهید بخش کن تهران
✏️ بسماللهالرحمنالرحیم
سلام و رحمت خداوند بر آن شهیدان والا مقام
بزرگداشت شهدای عزیز و احیاء یاد و نام آنان وظیفهئی مقدس است که خداوند توفیق آن را به شما عنایت فرموده است. سعی کنید سیرهی این بندگان شایستهی خدا را فرهنگ عمومی و شخصیت آنان را الگوی جوانان خود قرار دهید.
والسلام علیکم و رحمة الله
۱۴۰۲/۰۳/۰۱
@Emam_kh
🔴 چند نکته از متن و چند نکته در فرامتن لایحه عفاف و حجاب
لایحه اخیر عفاف و حجاب قرار بود! به مجلس تحویل شود و پس از آن تبدیل به قانون شود. اما امروز سخنگوی محترم دولت گفتند این لایحه در حال کارشناسی و تغییر است! اما چند نکته دربارهی قانون ...
1️⃣ آنچه که قانون میشود بسیار اهمیت دارد. به نوعی تا زمان تغییر مجدد، آن قانون؛ متن مقدس محسوب میشود.
قانون فارغ از اینکه چقدر در کشور درست اجرا میشود، فصل مشترکی است که میتوان به واسطه آن جریان عمومی جامعه را متحد کرد، لذا آنچه در قانون میآید باید علاوه بر رعایت اصول، منافع اکثریت جامعه را تأمین کند.
2️⃣ قانون فصلالخطاب و زیربنای طراحی و اجرای هر فکر و فعل بعدی است. دقت کنیم رهبری در همین دیدار دیروز با نمایندگان مجلس چه فرمودند:
«قانون شما غیر از گفتن ماست، گفتن ما مثل حالت نصیحت پیدا میکند؛ قانونِ شما اجرایی و الزامی است.»
و بعد هم ویژگیهایی برای قانون برشمردند:
«قانون باید صریح باشد ... یکی از خصوصیات قانون خوب قابل اجرا بودن است.
[قانون نباید بین تعارضات معطل باشد و اجازه سوء استفاده به قانوندانانِ قانونشکن بدهد]
خب طبیعی است وقتی قانونی نوشته میشود که نقض غرض خودش باشد و به صورت طبیعی در مسیر عرفیسازی آنچه با آن مخالف است باشد، خودش را دارد از اثر میاندازد. ضمن اینکه باید صریح باشد و البته قابل اجرا ...
3️⃣ قانون باید ساختار ایجاد کند، انضباط ایجاد کند، از هرج و مرج جلوگیری کند اما نباید دست ضابط و مجری خود را ببندد!! طبیعی است چنین قانونی کارآمد نخواهد بود. قانونی که نیروی انتظامی را از هر گونه مداخله منع میکند عملاً دست ضابط را بسته است. موردی که شاید در تمام دنیا نظیر نداشته باشد. (طبیعتاً اینکه اجازه هر گون مداخله میدانی از پلیس گرفته شود، راهش نیست بلکه باید برای آفات احتمالی و پیرامونی این موضوع تدبیر کرد.)
4️⃣ ذات جرایم قانونی بر دو چیز استوار است:
الف. تَنَبُه فرد خاطی و دیگران
ب. بازدارندگی از تکرار خطا/ جرم توسط خاطی/ مجرم و دیگران
حال اگر قانونی چنین ویژگیهایی نداشت، اصلاً میتواند اثرگذار باشد؟!
5️⃣ وقتی در قانون میخواهیم متناسب با شرایط روز تصمیم بگیریم و از فناوری استفاده کنیم (دوربینهای هوشمند)، پیش از آن باید بررسی کنیم که فناوری مورد استفاده در صحنه میدان کارآمد بوده یا خیر؟! طبیعی است وقتی چیزی با سی و چند روز استفاده، ناکارآمدی/ کمکارکردی خودش را نشان داده، بنا کردن کاخ روی آن از اساس اشتباه است. سوال ساده است تصویر بازار تهران، امروز با ۳۰ روز گذشته چقدر فرق کرده و فناوری مورد استفاده چقدر کارآمد بوده؟!
6️⃣ قانون باید ناظر به تمام کشور باشد و نه لزوماً چند خیابان تهران! سوال این است که آیا وقتی صحبت از فناوری در قانون میشود، آیا فناوری (دوربینها) در جای جای جزیره هرمز، محله آبشاری یزد، محله باجک قم، محله سرچشمه خوانسار و ... هم حضور دارد یا صرفاً سعادتآباد و میدان تجریش تهران مورد نظر ما بودهاند؟! (فارغ از اینکه همانجا هم کارکرد مثبت داشته یا خیر!)
7️⃣ سوال بعدی اینجاست که آیا جرم کسی که صرفاً یک خیابان و مردم همانجا را درگیر میکند با جرم کسی که ظرفیت این را دارد که کل کشور را درگیر کند، باید نزدیک به هم تلقی شود و جرایمشان نزدیک باشد؟! طبیعی است که باید فرسنگها فاصله داشته باشد و قانون برای افراد دسته دوم (سلبریتیها و رسانهداران) بازدارندگی بزرگتری داشته باشد، نه اینکه خودش راه فرار هم نشان بدهد. (اگر فردی رسانهاش را تحویل ندهد، جریمه مالی خواهد شد!)
پینوشت: طبیعتاً همهی کار در حوزه حجاب و عفاف معطوف به قانونگذاری نیست، اما قانون یک زیربنای بسیار مهم است. طبیعی است که دستگاههای مختلف و گروههای مردمی برای حل این موضوع باید فعال شوند اما آنچه محور عملکرد همه قرار میگیرد، قانون است. لذا اینجا، جایی نیست که به سادگی و با إنشاءالله که گربه است، از کنارش رد شویم.
حمید_کثیری
🇮🇷 @Emam_kh