🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 آیه 12 سوره نساء
🌸 وَلَكُمْ نِصْفُ مَا تَرَكَ أَزْوَاجُكُمْ إِنْ لَّمْ يَكُنْ لَّهُنَّ وَلَدُ فَإِنْ كَانَ لَهُنَّ وَلَدٌ فَلَكُمْ الرُّبُعُ مِمَّا تَرَكْنَ مِنْ بَعْدِ وَصِيَّةٍ يُوصِينَ بِهَآ أَوْ دَيْنٍ وَ لَهُنَّ الرُّبُعُ مِمَّا تَرَكْتُمْ إِنْ لَّمْ يَكُنْ لَّكُمْ وَلَدٌ فَإِنْ كَانَ لَكُمْ وَلَدٌ فَلَهُنَّ الثُّمُنُ مِمَّا تَرَكْتُمْ مِّنْ بَعْدِ وَصِيَّةٍ تُوصُونَ بِهَآ أَوْ دَيْنٍ وَإِنْ كَانَ رَجُلٌ يُورَثُ كَلالَةً أَوْ امْرَأَةٌ وَلَهُ أَخٌ أَوْ أُخْتٌ فَلِكُلِّ وَاحِدٍ مِّنْهُمَا السُّدُسُ فَإِنْ كَانُواْ أَكْثَرَ مِنْ ذَلِكَ فَهُمْ شُرَكَآءٌ فِى الثُّلُثِ مِنْ بَعْدِ وَصِيَّةٍ يُوصى بِهَآ أَوْ دَيْنٍ غَيْرَ مُضَآرٍّ وَصِيَّةً مِّنَ اللَّهِ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَلِيمٌ
🍀 ترجمه: و براى شما مردان نصف ارثى است كه همسرانتان به جا گذاشته اند، اگر آنان فرزندى نداشته باشند، ولى اگر براى آنان فرزندى باشد، یک چهارم میراث برای شما است، البتّه پس از عمل به وصیّتى كه كرده اند یا اداى بدهی كه دارند و اما برای زنان شما یک چهارم از چیزى است كه به جا گذاشته اید، البتّه اگر فرزندى نداشته باشید، ولى اگر فرزندى داشته باشید برای زنان یک هشتم از چیزى است كه بر جاى نهاده اید. (این تقسیم) پس از عمل به وصیّتی که کرده اید یا پس از ادای بدهی كه دارید و اگر مرد یا زنى كه از او ارث مى برند كلاله باشد و براى او برادر یا خواهر باشد، براى هر یک از آنان یک ششم است و اگر آنان (خواهر و برادر) بیش از یكى باشند، همه آنان در یک سوّم، به تساوى شریكند، (البتّه) پس از انجام وصیّتِ میّت یا اداى بدهیِ او، بى آنكه وصیّت، ضرر به وارث داشته باشد. این، سفارشى از سوى خداست و خداوند، دانا و بردبار است.
🔴 در آیه قبلی، ارث فرزندان و والدین بیان شده و در این آیه، ارث زن و شوهر و برادر و خواهر مادرى مطرح است.
🌸 ابتدای آیه می فرماید: و لکم نصف ما ترك أزواجكم إن لم يكن لهن ولد: و برای شما مردان نصف ارثی است که همسرانتان به جا گذاشته اند، اگر آنان فرزندی نداشته باشند. فإن كان لهن ولد فلكم الربع مما ترکن: ولی اگر برای آنان فرزندی باشد، یک چهارم #میراث برای شماست. این فرزند چه فرزند شما باشد چه از ازدواج قبلی با شوهر دیگری باشد یک چهارم میراث برای شما مردان است. البته این تقسیم بعد از پرداخت بدهی های همسر و انجام وصیت های مالی اوست که می فرماید: من بعد وصیة يوصين بهآ أو دين: البته پس از عمل به وصیتی که کرده اند یا ادای بدهی که دارند.
🌸 و لهن الربع مما ترکتم إن لم يكن لكم ولد: و اما براى زنان شما يک از چیزی است که به جا گذاشته اید، البته اگر فرزندی نداشته باشید. سپس می فرماید: فإن كان لكم ولد فلهن الثمن مما تركتم: ولى اگر فرزندی داشته باشید برای زنان یک هشتم از چیزی است که بر جای گذاشته اید. این فرزند چه فرزند شما از ازدواج با این زن باشد چه از ازدواج با خانم دیگری باشد سهم این زن یک هشتم است. من بعد وصیة توصون بهآ أو دين: اين تقسيم پس از عمل به وصیتی که کرده اید یا پس از ادای بدهی که دارید.
🌸 سپس حکم ارث خواهران و برادران را بیان می کند و می گوید: و إن كان رجل يورث كلالة أو امرأة و له أخ أو أخت فلكل واحد منهما السدس: و اگر مرد یا زنی که از او ارث می برند کلاله باشد و برای او برادر یا خواهر باشد، برای هر یک از آنان یک ششم است. یعنی اگر مردی یا زنی از دنیا برود و والدین او وفات کردند و فرزندی نداشته باشد و برادر یا خواهر داشته باشند برای هر کدام یک ششم است. کلالة به خواهران و برادران مادرى که از شخص متوفی ارث می برند گفته می شود. این در صورتی است که از شخص متوفی یک برادر و یک خواهر مادری باقی بماند. در ادامه می فرماید: فإن کانوا أكثر من ذلك فهم شركآء فى الثلث: و اگر آنان ( خواهر و برادر ) بیش از یکی باشند، همه آنان در یک سوم به تساوی شریكند.
🌸 سپس اضافه می کند: من بعد وصیة يوصى بها أو دين غیر مضآر: البته پس از انجام وصیت میت یا ادای بدهی او ، بی آنکه وصیت ، ضرر به وارث داشته باشد. در پایان آیه می فرماید: وصیة من الله و الله عليم حليم: اين، سفارشى از سوى خداست و خداوند دانا و بردبار است. يعنى ، اين توصيه اى است الهى که باید آن را محترم بشمرید ، زیرا خداوند به منافع و مصالح شما آگاه است که این احکام را مقرر داشته و نیز بردبار است و کسانی که بر خلاف فرمان او رفتار می کنند فورا مجازات نمی کند.
🌹🍃🌹🍃🌹
🔹 پیام های آیه 12 سوره نساء 🔹
✅ پرداخت بدهی مردم ، آن قدر مهم است که در آیات 11و12 سوره نساء چهار بار مطرح شده است.
✅ داشتن فرزند اگر چه از همسر دیگر باشد سهم هر یک از زن و شوهر را به نصف کاهش می دهد ، تا فرزندان نیز از متوفی سهم ببرند، خواه فرزند دختر باشد یا پسر
✅ در وصیت برای خود، باید حال وارثان را مراعات کرد تا به آنان زیان نرسد.
✅ اسلام، نه فقط ضرر رسانی در زندگی، بلکه زیان رساندن پس از مرگ را نیز مردود می داند.
✅ تقسیم الهی ارث، هم عالمانه است و هم اگر تخلف کردید، خداوند در قهر خو بردبار است و هم فرصت می دهد اگر اشتباه کردید جبران کنید و اشتباه خود را درست کنید.
آیه ۱۲🌹 ازسوره نساء🌹
وَ لَكُمْ =وبرای شماست
نِصْفُ=نصف
ما تَرَكَ =آنچه برجای نهاده است
أَزْواجُكُمْ=زنانتان
إِنْ=اگر
لَمْ يَكُن=نباشند
لَهُنَّ=برای آنان
وَلَدٌ=فرزندی
فَإِنْ=پس اگر
كانَ=باشد
لَهُنَّ=برایشان
وَلَدٌ=فرزندی
فَلَكُمُ=پس برای شماست
الرُّبُعُ=یک چهارم
مِمَّا=از آنچه
تَرَكْنَ=برجای نهاده اند
مِنْ بَعْدِ=(این تقسیم )پس از (کسر)
وَصِيَّةٍ=وصیتی است
يُوصِينَ=که وصیت می کند
بِها=به آن
أَوْ=یا
دَيْنٍ=(کسر) بدهی است
وَ لَهُنَّ=برای آنان (زنانتان )است
الرُّبُعُ =یک چهارم
مِمَّا=از آنچه
تَرَكْتُمْ=برجای نهاده اید
إِنْ=اگر
لَمْ يَكُنْ=نباشد
لَكُمْ=برایتان
وَلَدٌ=فرزندی
فَإِنْ=پس اگر
كانَ=باشد
لَكُمْ=برای شما
وَلَدٌ= فرزندی
فَلَهُنَّ =پس برای آنان است
الثُّمُنُ=یک هشتم
مِمَّا=از آنچه
تَرَكْتُمْ=برجای نهاده اید
مِنْ بَعْدِ=(این تقسیم )پس از (کسر)
وَصِيَّةٍ= وصیتی است که
تُوصُونَ=وصیت می کنید
بِها=به آن
أَوْ=یا
دَيْنٍ=(کسر) بدهی است
وَ إِنْ=واگر
كانَ=باشد
رَجُلٌ يُورَثُ=مردی که ازوی ارث برده می شود
كَلالَةً= یعنی پدرومادر وفرزند داشته باشد
أَوِ =یا
امْرَأَةٌ=زنی( کلاله باشد)
وَ لَهُ=وبرایش
أَخٌ=برادری
أَوْ=یا
أُخْتٌ=خواهری باشد
فَلِكُلِّ=پس برای
واحِدٍ=هریک
مِنْهُمَا=ازآن دو
السُّدُسُ=یک ششم
فَإِنْ=پس اگر
كانُوا=باشد
أَكْثَرَ=بیشتر
مِنْ=از
ذلِكَ =این
فَهُمْ=آنگاه آنان
شُرَكاءُ =شریکند
فِي=در
الثُّلُثِ=یک سوم
مِنْ بَعْدِ=(این تقسیم )پس( ازکسر)
وَصِيَّةٍ=وصیتی است که
يُوصى=سفارش می شود
بِها =به آن
أَوْ =یا
دَيْنٍ=(کسر )بدهی است
غَيْرَ=بدون آنکه (با وصیتش به ورثه)
مُضَارٍّ =ضرررسانده باشد
وَصِيَّةً=سفارشی است
مِنَ =از (جانب )
اللَّهِ=الله
وَ اللَّهُ =والله
عَلِيمٌ=دانای
حَلِيمٌ =بردبار است
🌹🍃🌹🍃🌹
♨️امام زمان عجل الله فرجه الشریف شاهد و ناظر اعمال ما؛
🔸حضرات معصومین علیهم السلام شاهد و ناظر بر اعمال و رفتار مومنان هستند.
کسی که امام خویش را شاهد و ناظر بر اعمال خود می داند و به این مسأله اعتقاد دارد، همواره تلاش می کند که مبادا با اعمال خود موجبات ناراحتی امام خویش را فراهم اورد و طوری رفتار می کند که وقتی اعمال او بر امامش عرضه شد لبخند رضایت را بر لبان مبارک ایشان بنشاند.
🔸 در واقع اعمال مردم هر صبح و شام به حضور امام عصر عرضه می شود و ایشان از اعمال خوب و پسندیده مردم شاد و از اعمال ناشایست انها اندوهگین می شوند.
🔸وقتی بدانیم از ما عکس و فیلم تهیه می شود، حواسمان را جمع می کنیم که هر کاری انجام ندهیم.
باید بدانیم که همه اعمال و رفتار ما در برابر دید و نگاه #امام_زمان(عجلالله) است و او بر اعمال ما آگاهی دارد؛ همانطور که او فرموده:
ما بر اخبار و احوال شما آگاهیم و هیچ چیز از اوضاع شما بر ما پوشیده و مخفی نمی ماند.[۱]
📌اکنون که او بر همه احوال ما آگاه است و ما نیز آگاهی او را می دانیم، پس باید مراقب باشیم که در برابر دیدگان حضرت مهدی علیه السلام گناه انجام ندهیم و از کارهایی که آن حضرت را ناخشنود می سازد، دوری کنیم.
📚[۱] احتجاج، ج۲، ص۴۹۷: (فانا نحیط علما بانبایکم و لایعزب عنا شی من اخبارکم).
📚 کتاب تمثیلات مهدوی حجت الاسلام قرائتى
@Emam_kh
💠 نظر رهبر انقلاب در مورد دوچرخه سواری دخترها در خیابان ها
🔰رهبر انقلاب (مدظله العالی):
" فرض کنید که شما، ورزش دوچرخه سواری را ترویج کنید، بعد #دخترها در خیابان های تهران #دوچرخه_سواری کنند! بدیهی است این کار، مناسب نیست. این کار، کار بدی است؛ همان #تبرّج است. "
" در دیدار رئیس و معاونین سازمان تربیت بدنی (۷۵/۱۰/۰۸) "
📚منبع:
نقش و رسالت زن، ج۵، ص۱۴۳، انتشارات انقلاب اسلامی (وابسته به موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای)
🇮🇷 @Emam_kh
12.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
توصیههای آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی (ره) برای ماه رجب
@Emam_kh
🔹 یکی از مهمترین مراقبههای ماه رجب، ماه شعبان و ماه رمضان این است که انسان در این ماهها مرتکب معصیت، چه صغیره چه کبیره، نشود.
🔹 هیچ چیزی مثل معصیت مانع حرکت نیست. ممکن است انسان یک عمر زحمت و ریاضت بکشد ولی واقعاً بهخاطر معصیتها و غفلتهایی که دارد درها بهسوی او باز نشود. طبق روایات گاهی انسان معصیتی میکند که مثلاً تا چهل روز توفیق عبادت و بندگی از او گرفته میشود.
#استاد_میرباقری
@Emam_kh