چرا جبهه سکولار، راهپیمایی اربعین را تحمل نمیکند؟ -۲
✍دکتر محمد ایمانی
4- ارزش و قیمت آدمی، به اندازه همان چیزی است که دوست میدارد و نیک می شمارد. بلکه آدمی، همان است که می خواهد و میستاید. پيامبر اعظم(ص) فرمود: «مَنْ اَحَبّنا كانَ مَعَنا يَومَ القيامَهًْ وَ لَوْ اَنَّ رَجُلاً اَحَبَّ حَجَراَ لَحَشَرَهُ اللهُ مَعَه. هر كس ما را دوست بدارد، روز قيامت با ما خواهد بود. و اگر انسان، سنگي را دوست بدارد، همانا خداوند او را با همان سنگ محشور ميكند».
مولوی بر همین مبنا میگوید «تا در طلب گوهر کانی، کانی- تا در هوس لقمه نانی، نانی/ این نکته رمز اگر بدانی، دانی- هر چیز که در جستن آنی، آنی». البته مشابه این ابیات را به ابوسعید ابوالخیر نسبت دادهاند: «گر در طلب گوهر کانی، کانی- ور زنده به بوی وصل جانی، جانی/ القصه حدیث مطلق از من بشنو- هر چیز که در جستن آنی، آنی».
5- از عارف واصل، آیتالله بهجت(ره) نقل است که درباره فلسفه زندگی می فرمود: «ما آمدهایم زندگی کنیم تا قیمت پیدا کنیم، نه اینکه با هر قیمتی زندگی کنیم».
برای ارزشمند و تابناک شدن هر گوهری، باید ناخالصی آن گرفته شود. آینه زنگار گرفته، آینه نیست؛ و فلز زنگ زده، بُرندگی و تابندگی ندارد. جان آدمی تا صیقل نخورد، جلا و بها پیدا نمیکند. این توهم است که انسان در جهان انباشته از رنج، می تواند بی رنج و زحمت سپری کند.
قاعده خلقت، آفرینش و پویش آدمی در متن رنج، تا زمان ملاقات آفریدگار است. همان خداوندی که فرمود: «لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ فِي كَبَدٍ. همانا ما انسان را در رنج و آفریدیم»، همچنین فرمود «يَا أَيُّهَا الْإِنْسَانُ إِنَّكَ كَادِحٌ إِلَى رَبِّكَ كَدْحًا فَمُلَاقِيهِ. هان ای انسان! همانا تو با کوشش و رنج و مشقت بسیار به حضور پروردگار خود می روی و او را ملاقات خواهی کرد».
محدوده اختیار انسان، انتخاب میان رنج یا عدم آن نیست. بلکه میتواند مقصد و منتهای این پویش توام با رنج را خود بسازد و با همان که ساخته و پرداخته، رو به رو شود. اقتضای فطرت، کمال طلبی است؛ فارغ از اینکه افق دید و دانایی اش تا کجا باشد. به همین دلیل هم، هر کس در همین دنیا، چیزی را ارزشمند می پندارد و در طلب آن حرکت می کند، ناچار ریاضت میکشد و به زحمت می افتد. کسی که می خواهد در ورزش قهرمانی سرآمد شود، باید خود را به رنج و ریاضت بیفکند تا ورزیدگی و آمادگی مصاف های سخت را پیدا کند. و هر کس که بخواهد در آزمونی موفق شود، ناچار است لوازم معرفتی آن را تدارک کند.
6- قیمت پیدا کردن در محضر پروردگار، ادب و آداب خود را دارد. چنان که به پیامبر خویش امر فرمود: «قُلْ مَا يَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّي لَوْلَا دُعَاؤُكُمْ. بگو پروردگار من براى شما وزن و ارزشى قائل نيست، اگر دعاى شما نباشد». و نیز فرمود «قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَاللهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ». مشیت الهی بر این بود که پیامبران بزرگ، بر مصیبت امام حسین (ع) بگریند و در گرفتاری ها به او متوسل شوند. اصلا محبت حسین (ع)، مرز ایمان با کفر و نفاق است. اگر به بیان شریف پیامبر اعظم (ص)؛ «حُسَيْنٌ مِنِّی وَ أَنَا مِنْ حُسَيْنٍ. أَحَبَّ اللهُ مَنْ أَحَبَّ حُسَيْناً. حسین از من است و من از حسین هستم. خدا دوست دارد كسی را كه حسین دوست بدارد» و «إنّ لِقَتلِ الحُسينِ حَرارَهًْ في قُلوبِ المُؤمِنينَ لاتَبرُدُ اَبَداً. برای شهادت حسین، حرارتی در دل های مؤمنان است که هرگز سرد نمی شود»، بنابراین، نقطه مقابل، غیظ و خشمی است که این محبت عوام و خواص، در طول تاریخ در دل طاغوت ها و مستکبران بر انگیخته است.
💢ادامه دارد💢
چرا جبهه سکولار، راهپیمایی اربعین را تحمل نمیکند؟ -۳
✍دکتر محمد ایمانی
7- هیچ جای تعجب نیست که عناصر وابسته به بهائیت، وهابیت، داعش، سازمان تروریستی منافقین، منافقین جدید، (بوقچیهای انگلیس، آمریکا، اسرائیل و رژیم سعودی) به شکل پر حجم علیه زیارت اربعین عقده گشایی کنند.
این اعتراف از عبدالکریم سروش است که 4 اسفند 1388 در دانشگاه دلفت هلند گفت: «تز سکولارها درباره جدایی حکومت از دین، در جهان واژگونه شده؛ به این دلیل که وجود دین را در عمق زندگی ایرانیان و بازگشت دین را در مغرب زمین میتوانیم ببینیم. آنچه گمان می رفت رو به احتضار می رود یا مُرده، خوب یا بد، ظاهرا تجدید حیات کرده، برخاسته و دیگران را به نگرانی افکنده است. سکولاریسم که قرار بود نسبت به ادیان بی طرف باشد، اکنون ستیزه گر شده و با برخی ادیان رسماً در میآویزد و می ستیزد و وجود اجتماعی آنان را تحمل نمی کند».
او همچنین 11 مرداد 1386 در جمع عناصر ضد انقلاب در پاریس تصریح کرد: «رفته رفته سکولاریسم وارد دوره ستیزگر و میلیتانت میشود و مدارا و هاضمه قوی پیشین را از دست داده است. پیش بینی ضعیف شدن تدریجی ادیان باطل از آب درآمده. در این 20، 30 سال از جامعه شناسان بزرگ میشنوید که ادیان در حال قوت گرفتن هستند. سکولاریسم و لیبرالیسم هاضمهاش برای بلعیدن ادیان ضعیف، قوی بود اما دین قوی و فربه از گلویش پایین نمیرود و لذا ستیزهگر میشود».
8- پادوهای فکری، سیاسی و رسانهای جبهه استکبار، در طول سال هزینه انبوه می کنند تا وانمود کنند ملت ایران از دین و اعتقاداتش دور شده، اما محرم و صفر و عاشورا و اربعین هر سال که میرسد، همه آن رشته ها پنبه میشود. هیچ جای دنیا سابقه ندارد که 25 یا 30 میلیون ارادتمند از 80 ملیت و کشور، به چنین راهپیمایی خیره کنندهای همت بگمارند. این راهپیمایی، پشت شیطان را می شکند.
بیهوده نیست که درباره زائر امام حسین (ع) فرمودهاند «هر یک قدم که با پاى پیاده بردارد، موجب هزار حسنه و آمرزش هزار گناه و بالا رفتن هزار درجه، براى زائر مىشود» و «هر قدم که پیاده بردارد، ثواب آزاد کردن یک بنده از فرزندان اسماعیل را دارد».
قدم نهادن در مسیر زیارت اربعین و به خشم در آوردن دشمنان حق، مصداق وعده و بشارت الهی است که فرمود «... لَا يُصِيبُهُمْ ظَمَأٌ وَ لَا نَصَبٌ وَ لَا مَخْمَصَهًْ فِي سَبِيلِ اللهِ وَ لَا يَطَئُونَ مَوْطِئًا يَغِيظُ الْكُفَّارَ وَ لَا يَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَيْلًا إِلَّا كُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ إِنَّ اللهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ... هيچ تشنگى و گرسنگی و رنجى در راه خدا به آنان نمى رسد و در هيچ مكانى كه كافران را به خشم آورد، قدم نمى گذارند، و از دشمن غنيمتى به دست نمى آورند، مگر اينكه به سبب آن، عمل صالحى براى آنان نوشته مىشود؛ زيرا خدا پاداش نيكوكاران را ضايع نمى كند».
9- محبت حضرت سیدالشهدا(ع) به آب و گل مومنان سرشته است. حکایت دلدادگان با مولایشان، دو حرف بیشتر نیست: «از واقعهای تو را خبر خواهم کرد- و آن را به دو حرف مختصر خواهم کرد/ با عشق تو در خاک نهان خواهم شد- با مِهر تو سر ز خاک بر خواهم کرد». 💢روزنامه کیهان💢
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚩 هر چه به ظهور نزدیک میشویم، خون حسین(ع) بیشتر به خروش میآید
🛑 شما همان غلغلهای هستید که در خون اباعبدالله الحسین هست.
⚠️ امروز اگر کسی با این اربعین متحول نشود علامت خطر است!
🔻 به اربعین نمیشود بیتفاوت بود..
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اربعین هم مثل غدیره،
امام حسین(علیهالسلام) داره برای امام زمان (عج) بیعت میگیره...❤️
🎙مداحی جدید #محمد_حسین_پویانفر
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کربلا ۹۴ سال قبل
🔹قدیمیترین فیلم از کربلا بهعنوان جدیدترین اثر یافت شده از حرم حضرت سیدالشهدا و حضرت عباس منتشر شد.
🔹این فیلم کوتاه توسط فردریک گادمر در سال ۱۹۲۷ میلادی تهیه شده، او یک عکاس و فیلمبردار فرانسوی بوده که به کشورهای مختلفی سفر کرده و تصاویر بسیاری را ثبت کرده است.
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
37.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ جاسوسان مشغولند، مراقب باشید
🔸 چهار گروه در ایران به جاسوسان موساد برای انجام ماموریتشان کمک می کنند ، مردم باید مراقب این چهار گروه باشند!
💬 استاد حسن عباسی
🗓 ۱۵ آذر ۹۹
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برای سالگرد نوید افکاری جمع شدن سر قبرش دست میزنن.
ته حرکت برانداز جماعت همین شده
✍پی نوشت:
شعری که انقلابیون در عصر پالان شاه دوم پهلوی علیه رژیم سفاک می گذاشتند امروز بر عکس حزب پالان شاه طلب علیه انقلاب می گذارند از جمله در انتخابات 88 خودم شاهد بودم بعد از میدان انقلاب به طرف میدان آزادی این شعر انقلابی را پالان شاه طلبان گذاشته بودند و بعد که اسم رمز تاسیس حکومت پالان شاهی با عنوان تقلب صادر شد
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شیعہ باید عزادارۍاش یڪ چیزۍ اضافہ تر از سایر ملݪ باشہ( مہدوی باشہ)...🌱
-استادرائفیپور و استادشجاعۍ
#امامزمان
#عزاداریحسین🖤
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥روایت تکاندهنده یک مستندساز از جنایات رژیم بعث در مسیر پیادهروی اربعین
امیر تاجیک:
🔹اگر صاحب خانهای میزبان زائران میشد، بار اول هر دو پای او قطع و بار دوم اعدام میشد!
🔹هرچه سختگیری رژیم بعث بیشتر میشد خلاقیت زائران و خادمانشان بیشتر میشد، مثلا غذا را در تابوت میگذاشتند و به زائران میدادند!
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
🍃 چند توصیه آیه الله بهجت رحمه الله علیه:
1️⃣ برای دوری از #ریا، لاحول و لاقوه الا بالله زیاد بگویید
2️⃣ برای درمان #عصبانیت، زیاد #صلوات بفرستید
3️⃣ برای #تمرکز_فکر، زیاد لااله الا الله بگویید
4️⃣ برای رفع اختلاف زوجین، #صدقه متعدد به افراد متعدد بدهید
5️⃣ برای #دفع_شر و بلا بخوانید: اللهم صل علی محمد و آله و امسک عنا السوء
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹✨روایت تاریخ نگار انگلیسی از جنایتهای استعمار ملکه و اینکه چطوری هنوز ادامه دارد
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
🌹اگر نبود نهضت امام حسین(علیه السلام)یزید و اتباع یزید اسلام را وارونه به مردم نشان می دادند.
♦️امام خمینی (ره):
ملت ما از طفل شش ماهه تا پیرمرد هشتاد ساله را در راه خدا فدا کرد. و این اقتداء به بزرگمرد تاریخ حضرت سیدالشهدا ( سلام الله علیه ) است.
♦️حضرت سیدالشهدا (سلام الله علیه) به همه آموخت که در مقابل ظلم ، در مقابل ستم ، در مقابل حکومت جائر چه باید کرد. با اینکه از اول دانست که در این راه که می رود راهی است که باید همه اصحاب خودش و خانواده خودش را فدا کند و این عزیزان اسلام را برای اسلام قربانی کند ، لکن عاقبتش را هم می دانست.
♦️اگر نبود این نهضت ، نهضت حسین علیه السلام ، یزید و اتباع یزید اسلام را وارونه به مردم نشان می دادند و از اول، اینها اعتقاد به اسلام نداشتند و نسبت به اولیاء اسلام حقد و حسد داشتند.
📚صحیفه نور جلد ۱۷ صفحه ۵۸
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
آيت الله محمدعلى شاه آبادى(ره):
"اگر اینجا نادم نشوی، آنجا به نارالله مبتلا خواهی شد."
📚آسمانی، ص ۱۰۴
#آیت_الله_شاه_آبادی
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #گزارش_خبری | کار، امید، اعتماد
🔻 رهبر انقلاب: به نظر من مهمترین توفیق این دولت، زنده کردن امید و اعتماد در مردم است؛ این بزرگترین توفیق شما است. مجموع عملکرد دولت ــ چه شخص رئیسجمهور محترم، چه مسئولین در بخشهای مختلف ــ به مردم این احساس را داد که دولت وسط میدان است، مشغول کار است، دارد تلاش میکند و برای آنها خدمت میکند، میخواهد خدمترسانی بکند؛ این [کار]، امید مردم را و اعتماد مردم را تا حدود زیادی احیا کرد. ۱۴۰۱/۰۶/۰۸
🔺️ رسانه KHAMENEI.IR در گزارش خبری «کار، امید، اعتماد» مروری بر دیدار اخیر رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت با رهبر انقلاب داشته است.
📥 سایر کیفیتها👇
https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=50930
«سلمان و ابوذر از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم روایت کرده اند که حضرت فرمود:إِنَّ اَللَّهَ أَعْطَانِي مَسْأَلَةً فَأَخَّرْتُ مَسْأَلَتِي لِشفَاعَةِ اَلْمُؤْمِنِينَ مِنْ أُمَّتِي يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ فَفَعَلَ ذَلِكَ؛ خداوند درخواستی را عطایم فرمود و من آن را برای شفاعت مؤمنان امتم در روز رستاخیز ذخیره کردم»
کتاب شفاعت جلوه برتر رحمت ص۹۳
📚 @HadithNegar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تشکر ویژه رهبر انقلاب
🆔 @sireh_agha
چرا «حجاب» باید یکی از نمادهای اسلامگرایی باشد؟
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
❇️ اهتمام ویژهی انقلاب و نظام اسلامی به لزوم رعایت حجاب (چه در بانوان و چه در آقایان) و تأکید کم نظیر بر آن، به دلیل آن است که «انسانیتِ» انسان برایش موضوعیت دارد، نه «جنسیتِ» انسان.
❌ اصالت دادن به «جنسیت»، یکی از موانع عظیم و محکمی است که انسان را از دست یافتن به خوبی ها باز میدارد.
✅ اصالت دادن به «انسانیت»، منشأ تمام خوبی هایی است که انسان می تواند به آنها دست یابد.
⬅️⬅️ «حجاب» نماد اصیل دانستن «هویتِ» انسان و دفاع از «حجاب» به واقع دفاع از «انسانیتِ» انسان می باشد. آیا مبنای اسلام گرایی چیزی جز این است؟
🎯 برای اثبات «مردم داریِ» انقلاب و جمهوری اسلامی، دلیلی بهتر از این؟!
✍ ابَرشاگرد
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
🔸✨متاسفانه برخی رسانهها به تحریف و جعل عادت کردهاند.
بنده مهاجرت فرزندان همه مسئولین کشور به خارج از کشور را امری کاملا قبیح و غیر انقلابی میدانم اگرچه این حق برای مردم عادی باید همواره محفوظ باشد. البته توصیه ام به مردم عادی هم این است که جز برای کسب علم و با هدف بازگشت به کشور و آبادانی ایران در کشور های دیگر اقامت نکنند. اگر هم مسئولی رفتن فرزند خود را برای کشور ضروری میداند، بهتر است خودش استعفا بدهد تا مردم به جای بهره مندی از خدمات مدیریتی او، از خدمات علمی فرزند او بهره مند شوند. نفس حضور فرزندان مسئولان در خارج از کشور حتی اگر برای کار خیر باشد زیانش بیش از منافعش هست.
در مورد فرزند خانم خزعلی هم در مصاحبه با گسترش نیوز تأکید کردم که ایشان را نمی شناسم و از هدف او برای حضور در خارج اطلاعی ندارم.
✍️محمد حسن قدیری ابیانه
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
مشکل حل شد؛ خبر نیست؟!
♦️#مشکل_آب_همدان با تلاش شبانه روزی مسئولان حل شد.
🔹رسانه باید مشکلات را ببیند و بازتاب دهد.
♦️اما اگر منصف و دلسوز است، باید پس از حل مشکل، همان ضریبی را به خبر بدهد که هنگام انعکاس مشکل می داد؛
🔹وگرنه، باید آن رسانه را به عنوان مامور جنگ روانی، سانسور خبر خوب و ناامید کردن مردم شناخت.
@IMANI_mohammad
♦️کسانی که قلم را قمه می پندارند و سالها به همین سیاق زیسته و گردن کلفتی کرده اند، لابد طبیعی است که با قمه کش های زورگیر همذات پنداری کنند و از برخورد قاطع با آنها سر آسیمه شوند.
🔹در غیر این صورت دلیلی ندارد یک قلم به دست سیاسی، از قمه کشی دفاع کند که قبل از زورگیری از یک زن در اتوبان نیایش، سابقه یکصد فقره زورگیری مشابه داشته و ۵۰ نفر از او شکایت کرده اند.
@IMANI_mohammad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️پیرمردی که از امام زمان عج کمک خواست
#استاد_عالی
اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
🔰حرف روز
🔵دولت سیزدهم و اصلاح ساختارهای اقتصادی
براساس مصوبه شورای پول و اعتبار، اگر یک حساب بانکی بیش از ۱۰۰ تراکنش واریز به حساب در ماه به ارزش ۳۵ میلیون تومان داشته باشد، تراکنش تجاری تلقی شده و مشمول پرداخت مالیات میشود. این خبر با واکنشها مختلفی همراه شد که اغلب آنها حاکی از نگرانی افکار عمومی نسبت به آن بود. یکی از مهمترین دلایل این موضوع اطلاعرسانی ناقص دولت است. در این باره توجه به چند نکته ضروری به نظر میرسد:
1️⃣ یکی از مشکلات زیرساختی در اقتصاد ایران این است که همواره سود تجارت و دلالی بسیار بالاتر از تولید است، در این شرایط سرمایهدار، سرمایه خود را به سمت دلالی و تجارت میبرد نه به سمت تولید! برای حل این مشکل باید جذابیت سرمایهگذاری برای تولید را افزایش داد و از جذابیت دلالی کاست. کاهش مالیات بر تولید از 25 درصد به 20 درصد و تلاش برای اخذ مالیات واقعی از فعالین تجاری، سیاست درستی است که به تدریج میتواند باعث تقویت پایههای تولید در کشور شود.
2️⃣ برای جلوگیری از فرار مالیاتی در گام اول باید شفافیت اقتصادی در کشور بهبود بخشیده شود. در این راستا دولت تصمیم گرفته است که حسابهای شخصی را از تجاری تفکیک کند؛ بنابراین کسانی باید از این طرح نگران باشند که به دنبال فرار مالیاتی هستند و سایر نگرانیهای مردم قابل رفع و ترمیم است.
3️⃣ برخی نواقص در این طرح مشاهده میشود که دولت باید برای رفع آنها اقدام و به موقع اطلاعرسانی نماید، مثلا در شرایطی که هر شخصی چند حساب بانکی دارد امکان فرار مالیاتی با توزیع تجارت بین آنها وجود دارد و یا برای اشخاص دارای شغلها و درآمدهای فصلی مانند کشاورزان چه فکری اندیشیده شده است؟ و دیگر اینکه تعداد تراکنش ماهانه بر چه مبنایی عدد 100 انتخاب شده است؟ بسیاری از فعالیت اقتصادی مانند بنگاههای خودرو، تراکنشهای بالای 35 میلیون تومان در ماه دارند ولی لزوما 100 تراکنش واریزی ندارند، آیا حساب آنها تجاری محسوب نمیشود؟
سخن پایانی؛ اجرای این طرح در کنار طرحهای زیربنایی دیگر مانند عملیاتی شدن رمز ریال و انضباط مالی بانکها، زیرساختهایی را فراهم میکند که دولت مبتنی بر آنها میتواند اقتصاد کشور را سامان بدهد. در حقیقت اینگونه اقدامات دولت که در راستای اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور میباشد بسیار ارزشمند بوده که اثرات آن در میانمدت و درازمدت بر همگان هویدا خواهد شد. اقدامات دولت سیزدهم در حوزه اصلاح زیرساختها را میتوان مهمترین وجه تمایز دولت فعلی با دولت گذشته در حوزه اقتصاد دانست.
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
🔰گزارش روز
🔻چرایی استقرار یگان پهپادی آمریکا در منطقه
استقرار یگان پهپادی در منطقه، جدید ترین طرح آمریکاست که در هفته های اخیر از آن رونمایی شده است. ژنرال «چارلز برادفور کوپر» فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که با روزنامه «الایام» بحرین گفتوگو میکرد، اظهار داشته است: «هدف ما این است که با استقرار ۱۰۰ هواپیمای بدون سرنشین موسوم به USB، پیشرفته ترین ناوگان هواپیما های بدون سرنشین در جهان را در منطقه خاورمیانه توسعه و رشد دهیم». کوپر ابراز امیدواری کرده که این پهپاد ها تا تابستان ۲۰۲۳ عملیاتی شوند، اما مشخص نکرده که کدام کشورها در این ناوگان به آمریکا خواهند پیوست.
🔸️گزاره هایتحلیلی: در خصوص اهداف استقرار یگان پهپادی و تقویت حضور شناورهای تجسسی آمریکا که قرار است هزینه آن توسط کشور های عربی تأمین شود توجه به موارد ذیل ضروری است:
1️⃣نظارت از نزدیک بر فعالیت های ایران در منطقه؛
2️⃣جبران ضعف و در واقع پوشاندن «پاشنه آشیل» آمریکا در منطقه؛
3️⃣ رصد هرگونه فعالیت نظامی، امنیتی و پهپادی در منطقه، به ویژه در مناطق و آبراهه های حیاتی و واکنش سریع برای مقابله با این فعالیتها به منظور تأمین امنیت دریایی متحدان و شرکای آمریکا؛
4️⃣تقویت موازنه قوا در منطقه در جهت منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی از این لحاظ که در سال های اخیر با تسلیح مقاومت اسلامیبه یگانهای پهپادی در عراق، سوریه، لبنان، یمن و فلسطین اشغالی منافع، آسیب پذیری آمریکا و رژیم جنایتکار صهیونیستی و شرکای آنها بیشتر شده است.
در خصوص پیامها نیز توجه به این نکات حائز اهمیت است:
1️⃣ آمریکا در عرصه جنگ های نامتقارن که یک کشور ضعیف است و تجهیزات آن کلاسیک پایه هستند، از کارآمدی و اثرگذاری لازم در معادلات میدانی و نظامی منطقه برخوردار نیستند؛
2️⃣ طرح استقرار یگان پهپادی و شناور های تجسسی جز به معنای اذعان به ضعف نظامی با وجود صدها میلیارد دلار هزینه در منطقه نیست؛
3️⃣ مقامات واشنگتن با این ادعا که ناوگان پهپادی تنها برای دفاع از امنیت کشور های متحد عربی ایجاد میشود، سعی دارند هزینه تقویت بخشی از زیر ساخت های نظامی خود در منطقه را از جیب کشورهای عربی تأمین کرده و طرح های خود را به نام آنان عملی کنند.
🔸️نکته راهبردی؛ استقرار شناورهای تجسسی در آبهای منطقه و یگان پهپادی حکایت از این دارد با وجودی که واحد های سنگینشان را از منطقه خارج کردهاند، نمی خواهند مزایای حضورشان در منطقه را از دست بدهند. در واقع راهبرد آمریکا این است که عدم حضور خود را با بهرهگیری از شناورهای کوچک و استقرار یگان پهپادی به گونهای تدوام بخشد و ایمنی را نیز مختل کند. تجربه نشان داده که حضور و مأموریت های نظامی آمریکا در منطقه در اشکال مختلف، نتیجه عکس داده و بیش از آنکه صلح و ثبات را برقرار کند، باعث گسترش ناامنی و بیثباتی و حتی باعث «تهدیدات امنیتی» در کشورهایی شده است که میزبان نیروها و پایگاه های آمریکایی هستند. در همین حال جمهوری اسلامی ایران نیز همچنان که سرلشکر باقری اخیراً هشدار دادند، آمادگی کامل برای مقابله با هرگونه اقدامات ماجرا جویانه آمریکا و رژیم صهیونیستی در زمین و هوا و دریا قرار دارد. آمریکا نمی تواند جای خالی خود را که با عقب بردن ناو های هواپیمابر، بالگرد بر و ناو شکنها از خلیج فارس و دریای عمان به وجود آمده است، با تجهیزات سبک رزمی و تجسسی در هوا و دریا پر کند.
✍️ #حمید_خوشآیند
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
شرکت ملی صنایع مس، که قاعدتا باید تکالیفی در زمینه سرمایه گذاری برای تکمیل زنجیره ارزش این صنعت داشته باشد، پول هایش را به بانک سپرده و ظرف یک سال ۲۷۰۰ میلیارد تومان سود سپرده دریافت کرده است. با فرض نرخ سود ۱۸ درصد، حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه به شکل سپرده بانکی راکد شده است.
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
✨قانون تراشهها و اصل مزیت
یحتمل درباره مفهوم مزیت، فراوان شنیدهاید. یکی از اصول اقتصاد متعارف یا همان اقتصاد بازار، این است که کشورها به تولید کالاهایی که در آن مزیت دارند، بپردازند و هر آنچه مزیت ندارند را از کشورهای دیگر دارای مزیت، وارد کنند. نقطه مقابل اصل مزیت نیز، خودکفایی همهجانبه تعریف شده و اینگونه عنوان میشود که اگر شما قائل به اصل مزیت نیستید، پس قصد دیوارکشی دور کشور و قطع ارتباط با جهان را دارید و میخواهید به جای تهیه ارزان کالاها از بازار جهانی، همهچیز را خودتان و به قیمت گران، تولید کنید.
چنانکه در کتاب "دولت و بازار" استدلال کردهام، مزیت در عمده موارد و به ویژه در حوزه فناوری، طبیعی نیست، بلکه اکتسابی است. یعنی اینگونه نیست که کشوری که در فناوریهای حساس مزیت دارد، این مزیت را بدون صرف زمان و زحمت و هزینه بهدست آورده باشد؛ و وقتی مزیت اکتسابی است، برای دیگران نیز قابلیت کسب دارد و توصیه دیگران به اینکه شما مزیت ندارید و به جای صرف زمان و هزینه و زحمت، کالاهای با فناوری بالا (High Tech) را به قیمت ارزان از کشورهای مزیتدار وارد کنید، توصیه به عقبماندگی است. اینجاست که آن مغلطه و اتهام دیوارکشی و قطع روابط با جهان و تولید پرهزینه همه چیز مطرح میشود و پاسخی عقلایی میطلبد. آیا واقعا در یک سر طیف، دیوارکشی است و در یک سر دیگر، آزادسازی تجاری و واردات مایتحاج از خارج؟
پاسخ تاریخ اقتصاد سیاسی جهان به این پرسش خیر است. یعنی اینگونه نبوده که کشورها یا همهچیز را خودشان تولید کنند، یا اینکه درهای واردات را باز بگذارند تا کالاهایی که مزیت ندارند را ارزان از دیگران خریداری کنند. ترکیب کسب مزیت و بهرهبرداری از مزیتهای دیگران، یک ترکیب ظریفی است که رعایت آن، مستلزم شناخت یک اصل مهم است.
این اصل، عبارتست از "کسب فناوریهای حساس عصر"؛ یعنی شما قرار نیست و ممکن هم نیست که منابع محدود خود برای کسب فناوریهای تولید همه کالاها صرف کنید. اما در هر دورهای از تاریخ، علاوه بر غذا که در صدر کالاهای استراتژیک قرار دارد، کالاها و خدمات استراتژیکی وجود دارند که کسب مزیت در آنها یا عقبماندگی در آنها، جایگاه یک کشور را در نظام بینالملل تعیین میکند. در قرن نوزدهم، اگر بریتانیا موفق به تاسیس یک امپراتوری شد که خورشید در آن غروب نمیکرد، به سبب مزیتی بود که در فناوریهای استراتژیک آن عصر یعنی آهنآلات، بخار و تلگراف به دست آورد. یا آمریکا اگر در قرن بیستم قدرت برتر شد، به جهت کسب مزیت در فناوریهای فلزات، شیمیایی، الکترونیک، فضایی و اطلاعات بود. در قرن حاضر نیز، هر کشوری بتواند در هوش مصنوعی، بیوتکنولوژی، نیمههادیها و فناوریهای ارتباطی تحصیل مزیت کند، قدرت مسلط قرن خواهد بود؛ و به همین جهت، رقابت سختی در جهان حول این فناوریها در جریان است.
قانون اخیر کنگره آمریکا با عنوان CHIPS and Science Act که ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ با امضای بایدن اجرایی شد را باید در همین چارچوب تفسیر کرد. بر اساس این قانون، بالغ بر ۵۲ میلیارد دلار برای تحقیق و توسعه در زمینه نیمههادیها و سایر فناوریها تخصیص خواهد یافت. این اقدام دولت آمریکا، یکی از مصادیق "خلق بازار" است که با تخصیص منابع عمومی، تقاضا برای یک فناوری ایجاد میشود تا با بسیج توان علمی ملی، به بازار عرضه شده و سپس به حوزه تجاری سرریز شود. به عبارت دیگر، این حوزه، حوزهای نیست که به عرضه و تقاضای بازار و توان بخش خصوصی سپرده شود، بلکه نیازمند صرف منابع عمومی است. آمریکا میتوانست به جای صرف این هزینه هنگفت، بر اصل مزیت تکیه کند و از آنجا که در نیمههادیها فاقد مزیت است، اقلام مورد نیاز خود را به قیمت ارزان از شرق آسیا تهیه کند، یا حتی به جای تحصیل فناوری، بعدها به دنبال پروژه "انتقال فناوری" از چین باشد؛ اما نیک میداند که این دو گزینه اخیر، یکی به معنی واسپاری قدرت به چین است و دیگری سراب.
خلاصه سخن اینکه، در فهم مفهوم مزیت، نباید اشتباه کرد. اولا مزیت، طبیعی نیست، اکتسابی است و دستیابی به آن نیازمند صرف زمان و زحمت و هزینه است؛ ثانیا کسب مزیت در همه کالاها نیاز نیست لذا مراد از آن دیوارکشی هم نیست، بلکه باید بر تحصیل فناوریهای برتر دوران تمرکز کرد؛ ثالثا مزیت از طریق سازِکار بازار به دست نمیآید و مستلزم تخصیص منایع عمومی است؛ رابعا، وابستگی در فناوریهای دوران، منتج به حاشیهزیستی سیاسی در جهان است و البته انتقال فناوری نیز، سراب است.
میتوان به جرات مدعی شد در صدر فناوری های برترساز دوران، هوش مصنوعی قرار دارد و تاکید هوشمندانه رهبر حکیم انقلاب اسلامی در آبان ۱۴۰۰ بر ضرورت قرار گرفتن ایران در میان ۱۰ کشور برتر جهان در این زمینه، با جدیت تمام باید در برنامه هفتم توسعه دنبال شود.
✍سید یاسر جبراییلی
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
نمی توانم بپذیرم آمریکایی که اگر تاجری برای صادرات یک قطعه هواپیما به اقتصاد ایران تلاش کند، بازداشتش میکند، فرزندان مسئولین جمهوری اسلامی را برای نقش آفرینی در پیشرفت ایران تربیت کند. دشمنی که دانشمندان مان را در کف خیابان های تهران ترور میکند، برای ما دانشمند تربیت نمیکند.
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: پنجشنبه - ۲۴ شهریور ۱۴۰۱
میلادی: Thursday - 15 September 2022
قمری: الخميس، 18 صفر 1444
🌹 امروز متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علي العسكري عليهما السّلام
✅ با ما همراه شوید...
🔗 ایتا: eitaa.com/taqvim_shia
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نظامی عراقی،
زائر سالخورده ایرانی در مرز را
اینگونه روی دوش خود می برد...
#اربعین_حسینی
📝#یک_خبر_یک_تحلیل
🔻خبر: روزهای اخیر یکی از مسئولان رژیم صهیونیستی، جمهوری اسلامی را تهدید به حمله نظامیکرد، که واکنش برخی از مقامات نظامی سپاه و ارتش را در بر داشته است.
🔸گزارههای خبری:
1⃣ دیوید بارنیا «رئیس سازمان موساد» مدعی شده است که حمله به ایران از داخل ایران صورت خواهد گرفت. او همچنین گفت: «رهبری ایران باید آگاه باشد که استفاده از زور علیه اسرائیلیها با پاسخ دردناکی از سوی طرفهای مسئول! در خاک ایران مواجه خواهد شد. ما دنبال نیابتیها نمیرویم، دنبال فرستندگان میرویم و این اتفاق در تهران، اصفهان یا کرمانشاه خواهد افتاد.»
2⃣ سردار ابوالفضل شکارچی، سخنگوی نیروهای مسلح کشورمان در گفتوگویی اظهار داشت: «برخی صحبتها تنها جنبه عملیات روانی داشته و اهمیت خاصی ندارد. شکست از محور مقاومت، تسلیم بودن و بیعرضگی و فشل بودن رژیم صهیونیستی را میرساند.»
🔴گزارههای تحلیلی:
1⃣ موضع گستاخانه صهیونیستها دقیقا در روزهای حساس مذاکرات هستهای مطرح شده است. این موضوع رخداد تازهای نیست؛ آمریکاییها همیشه سعی دارند از این رژیم به عنوان ابزار فشار در مذاکرات استفاده میکنند و این موضوع به نوعی پررنگ کردن پلن B ادعایی آمریکاییهاست.
2⃣ صحبتهای بارنیا همانند «لاف در غریبی» است؛ زیرا دست آنها برای مردم ایران رو شده است. از یک طرف حمله جمهوری اسلامی به عینالاسد و سرنگونی پهپاد گلوبالهاوک نشان داد که بزرگ و رهبر این جریان در زمانی که فرمان اجرائی کشورشان در اختیار مرد دیوانه آنها بود، جرئت حمله و آغاز تقابل با جمهوری اسلامی ایران را نداشت. چگونه رژیم خودساختهای که توان مقابله با نهضتهای آزادی بخش فلسطین و حزبالله لبنان را ندارد، میتواند خود را هماورد جمهوری اسلامی ایران قرار دهد؟
✍ فرهاد کوچکزاده
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷