فایننشال تایمز: اسرائیل در غزه
شکست در لبنان را تکرار می کند
روزنامه فایننشال تایمز تاکید کرد جنگ فعلی غزه یادآور شکست سال ۱۹۸۲ اسرائیل در لبنان است.
این روزنامه به قلم یک دیپلمات اسبق انگلیسی نوشت: جنگ غزه شدیدا برای من یادآور حمله سال 1982 اسرائیل به لبنان است. من مسئول میز اعراب و اسرائیل در وزارت خارجه انگلیس بودم.
تلاش برای ترور سفیر اسرائیل در لندن، بهانهای شد تا آریل شارون وزیر دفاع اسرائیل برای بیرون راندن ساف از لبنان اقدام کند. ارتش اسرائیل ضمن حمله گسترده، بخش غربی بیروت را محاصره کردند، جایی که مقر ساف بود و غذا، آب و برق را قطع کردند.
برای مدتی کوتاه به نظر میرسید شارون به پیروزی مهمی رسیده، اما همه چیز خراب شد. بشیر جمیل، رئیسجمهور جدید لبنان و متحد اسرائیل، ترور شد. در اقدامی تلافی جویانه، غیرنظامیان فلسطینی در اردوگاههای آوارگان صبرا و شتیلا قتل عام شدند.
دولت اسرائیل نیروهای خود را از بیروت عقب راند. این موجب شد دولت لبنان قادر به جلوگیری از حضور حزبالله با حمایت ایران که خود را در جنوب مستقر کرده نباشد.
تجربه اسرائیل در لبنان با درس دردناکی که آمریکا و انگلیس بعداً در افغانستان، عراق و لیبی آموختند، انطباق دارد. مداخلات نظامی اهداف سیاسی را عملی نمیکند. اسرائیلیها درباره اینکه در صورت توقف جنگ در غزه چه برنامهای دارند، حرفی نزدهاند. تاکید آنها بر نابودی حماس است.
مناسبات اسرائیل با سازمان ملل آنقدر بد است که تصور اداره غزه از سوی این سازمان دور از ذهن است. کشورهای خلیجفارس و دیگر دولتهای معتدل عربی تنها منبع قابل تصور بودجه و پرسنل برای انجام چنین وظیفهای هستند.
اما این تنها در صورتی اتفاق میافتد که اسرائیل با شیوهای جنگ را جلو برد و با همکاری با کسانی که ممکن است مایل به تحمل بار پس از جنگ باشند، این امکان را فراهم کند.
در آغاز جنگ ۱۹۸۲ لبنان، مناخیم بگین، نخستوزیر اسرائیل وعده داد که این جنگ ۴۰ سال صلح را به ارمغان خواهد آورد، اما حزبالله به تهدیدی بسیار قدرتمندتر از حماس برای امنیت اسرائیل تبدیل شد.
@IMANI_mohammad
برای همهچیز میتوان طول عمر مفید و تاریخ مصرف فرض کرد، امّا شعارهای جهانی این انقلاب دینی از این قاعده مستثنا است؛ آنها هرگز بیمصرف و بیفایده نخواهند شد، زیرا فطرت بشر در همهی عصرها با آن سرشته است. آزادی، اخلاق، معنویّت، عدالت، استقلال، عزّت، عقلانیّت، برادری، هیچ یک به یک نسل و یک جامعه مربوط نیست تا در دورهای بدرخشد و در دورهای دیگر افول کند. هرگز نمیتوان مردمی را تصوّر کرد که از این چشماندازهای مبارک دلزده شوند. هرگاه دلزدگی پیش آمده، از رویگردانی مسئولان از این ارزشهای دینی بوده است و نه از پایبندی به آنها و کوشش برای تحقّق آنها| رهبر حکیم انقلاب اسلامی، بیانیه گام دوم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نصرالله: غزه ۳۰ روز است که مقابل غرب و مدعیان حقوق بشر بمباران میشود
@mashreghnews_channel
قال امیرالمومنین (علیه السلام(:
إِنْ لَمْ تَكُنْ حَلِيماً فَتَحَلَّمْ فَإِنَّهُ قَلَّ مَنْ تَشَبَّهَ بِقَوْمٍ إِلَّا أَوْشَكَ أَنْ يَصِيرَ مِنْهُمْ
اگر بردبار نيستی خود را بردبار جلوه ده، زيرا كمتر كسی است كه خود را شبيه گروهی كند و بزودی يكی از آنان نشود.
تصنیف غرر / حدیث ۶۴۳۵
جنگ افکار عمومی؛
باخت اسرائیل در ۳ جبهه
🔹رژیم صهیونیستی در حوزه افکار عمومی، در ۳ جبهه داخلی، منطقه و جهان غرب، باخت سنگین و غیر قابل جبرانی را متحمل شده است.
🔹بر اساس نظرسنجی شبکه۱۳ تلویزیون اسرائیل، نظر صهیونیست ها درباره نتانیاهو به این شکل است:
🔻٪۴۷ خواستار استعفای وی پس از جنگ.
🔻٪۲۹ خواستار استعفای فوری، بی توجه به جنگ.
🔻٪۱۸ می گویند نتانیاهو، پس از جنگ هم نخست وزیر بماند.
🔻۵۶ درصد به مدیریت جنگ توسط نتانیاهو اعتماد ندارند.
🔹از سوی دیگر، بر اساس نظرسنجی هفته گذشته روزنامه معاریو؛
🔻در حالی که ۸۰ درصد اسرائیلی ها نتانیاهو را مسئول شکست ۷ اکتبر می دانند، حامیان حمله زمینی به غزه از ۶۵ درصد، به ۲۹ درصد کاهش یافته است.
🔹در مقابل، انتشار نتایج یک نظرسنجی در لبنان، موجب شوک در محافل رسانه ای اسرائیل شد. بر اساس نظرسنجی روزنامه الاخبار که تایمز اسرائیل بازتاب داده،
🔻۸۰ درصد لبنانیها از عملیات «طوفان الاقصی» حمایت کرده و تنها ۵ درصد، حماس را مقصر تحولات اخیر می دانند.
🔻حمایت از حماس در میان شیعیان لبنان ۹۸ درصد، در میان سنیها و دروزیها ۸۶ درصد و در میان مسیحیان حدود ۶۰ درصد بوده است.
🔹امروز در هر کشور منطقه که نظرسنجی شود، اکثریت قاطع ملت ها پای مقاومت می ایستند. موازنه همیشگی حمایت از رژیم صهیونیستی در برخی کشورهای غربی بنیانگذار اسرائیل هم در اثر جنایات بی سابقه این رژیم در معرض وارونگی است؛
🔹ایهود باراک (نخستوزیر اسبق و فرمانده پیشین ارتش پیشین اسرائیل) چند روز قبل به مجله فارن پالیسی گفت:
🔻"اسرائیل احتمالاً حمایت افکار عمومی را از دست خواهد داد.
🔻می دانیم در عرض یک یا دو هفته، احتمالاً حمایت افکار عمومی را در بسیاری از نقاط جهان آزاد از دست خواهیم داد و ظرف دو یا سه هفته دیگر ممکن است حمایت بسیاری از دولت ها را از دست بدهیم.
🔻فکر میکنم آمریکا همچنان با ما خواهد بود، اما پشت سر ما ماندن برای آنها پیچیده و پیچیدهتر خواهد شد".
@IMANI_mohammad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انهدام بدون مانع
♦️توانمندی موشکی حزب الله لبنان، زبانزد محافل عبری- غربی است و طی سال گذشته، هفته ای نبوده که آنها به زرادخانه حزب الله شامل دست کم ۱۵۰ هزار راکت و موشک نپرداخته باشند.
🔹ابعاد این توانمندی مهیب، همچنان در هاله ای از ابهام است و کابوس آن، صهیونیست ها را از حیفا و تل آویو تا جنوب رها نمی کند. اینها غیر از قدرت پهپادی حزب الله و توان نفوذ در عمق سرزمین های اشغالی است.
♦️صهیونیست ها در حالی که نگران موشک های دوربرد و نقطه زن حزب الله بودند، با غافلگیری دیگری مواجه شدند. فردای سخنرانی دبیر کل حزب الله و تاکید بر رونمایی از ابعاد جدید در ساعات آینده، پنج پایگاه اسرائیل با راکت های قدرتمند منهدم شد.
🔹گفته شده پرتابه شلیک شده، "برکان" است؛ راکت پر قدرتی با سر جنگی ۵۰۰ کیلویی و قدرت انفجار بسیار بالا (۱۰ برابر شاهد ۱۳۶ ). برخی هم رد کرده اند، اما فارغ از نام پرتابه، قدرت و صدای انفجار آن چنان که دیده می شود، بسیار شدید است.
♦️نکته مهم تر، شلیک بی درد سر یگان موشکی حزب الله و انهدام اهداف است. اسرائیل اگرچه در غزه، به سامانه پدافندی خود می نازد، در جبهه شمالی کاملا زمینگیر است.
@IMANI_mohammad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 استاد حسن عباسی
🔰 تلاش آمریکا برای براندازی نظام با 10 تریلیون دلار خرج در عراق و افغانستان
📕سلام فرمانده سرودی محلی که سرود ملی شد و دیگر کشورها را درنوردید
___________________
🖌#پی_نوشت:
📕بودچه کلان برای پرورش گوساله های دست آموز از اصلاح طلب تا لائیک و سلطنت طلب
✨ دستاورد سیستم و دستاورد سیاستمدار
اخیرا بر سر افتتاح یک فرودگاه و یک خط آهن، بحثی در فضای مجازی میان برخی مدیران دولت آقای رئیسی و دولت آقای روحانی در گرفت. مدیران دولت آقای رئیسی، افتتاح این موارد را افتخار خود میشمردند و مدیران دولت آقای روحانی، عدد و رقم مینوشتند که چه میزان از این پروژهها در زمان دولت آقای روحانی انجام شده بود و چیزی به اتمام نمانده بود و...
اینکه یک دولتی پروژههای آغاز شده و پیش رفته در دولتهای سابق را به اتمام رسانده و افتتاح کند، چیز جدیدی نیست. همه دولتها هم افتتاحکننده پروژههایی هستند که سابقا آغاز شدهاند، هم کلنگزننده پروژههایی هستند که ممکن است تکمیل و افتتاح آن به دولت آینده موکول شود. چنانکه بسیاری از پروژههای عظیم (نظیر پارس جنوبی) که در دولت آقای روحانی افتتاح شد، حاصل میلیاردها دلار سرمایهگذاری در دولت آقای احمدینژاد بود.
در چنین شرایطی، این موفقیتها و دستاوردها باید به نام چه کسی ثبت شود؟!
پاسخ این پرسش را باید در تفکیک دو مبحث "دستاورد سیستم" و "دستاورد سیاستمدار" جستجو کرد.
نظام جمهوری اسلامی، در طول ۴۵ سال گذشته، روز به روز بر داشتههای قبلی خود افزوده است. هر دولتی آمده، بخشی از این مسیر را پیموده، آجری روی آجر گذاشته و این بنا را مرتفع کرده است. در طول این ۴.۵ دهه، زیرساختهایی ایجاد شده، توانمندیهایی تکوین یافته و ظرفیتهایی خلق شده که یک بستر و زمینه برای تاسیسها و اکتشافات و اختراعات و... است؛ شجره طیبه ای که پیوسته ثمر میدهد. وقتی یک کارخانهای تاسیس میشود، یا کشف علمی صورت میگیرد، در واقع برونداد سیستم است. خروجی آن زیرساختهایی است که دههها برایش زحمت کشیده شده است. این، دستاورد سیستم است.
اما پرسش اینجاست که چگونه این دستاوردهای سیستم را از دستاوردهای یک سیاستمدار تفکیک کرده و او را ارزیابی کنیم؟ پاسخ اینجاست که برای تفکیک دستاورد سیستم از دستاورد سیاستمدار، باید پروژههای اعلام شده سیاستمدار را، یا وعدههای او را ملاک ارزیابیاش قرار داد.
دستاوردی متعلق به سیاستمدار است که وعدهاش را داده باشد، پروژهای را برای تحقق آن وعده تعریف کرده باشد، پی در پی از پیشرفت آن پروژه و کامیابیها و حتی ناکامیهایش با مردم سخن گوید، مشکلاتش را بیان و راهکارهایش را تبیین نماید، مردم اجرای آن راهکارهای اعلامی سیاستمدار را توسط بدنه دولت مشاهده کنند و پیشرفت کار را ببینند. این دست پروژهها حتی اگر تا پایان عمر یک دولت به فرجام نرسد، روشن است که متعلق به کدام سیاستمدار است.
مبدع پروژههایی نظیر مسکن مهر یا سهام عدالت، آقای احمدی نژاد بود. این پروژهها مقداری در دولت خود وی پیش رفت، مقداری پس از پایان دولت وی. یا برجام، پروژه خاص منتسب به آقای روحانی بود. حتی اگر این پروژه در دولت آقای رئیسی به فرجام موفق میرسید، در کارنامه آقای روحانی ثبت میشد.
غرض اینکه مجادله بر سر تصاحب ثمره سیاسی این یا آن پروژه توسط این یا آن جریان، مجادله نابجایی است. آنچه ملاک داوری مردم و نخبگان درباره یک سیاستمدار است، نه کلنگزنیهای اوست، نه افتتاحهای او. چه، اینها پروژهها و دستاوردهای طبیعی سیستم هستند. هر چند ممکن است همت - و امکانات- افراد در پیشبرد پروژهها متفاوت باشد. اگر بناست جریانهای سیاسی بر سر کارنامه رقابت کنند، محل رقابت باید پروژههای اختصاصی سیاستمدارانشان باشد، نه دستاوردهای سیستم.
🖌سید یاسر جبرائیلی
#نماز_شب
♨️نماز شب در قرآن
🔸خداوند میفرماید:
إِنَّ الْمُتَّقِينَ فِي جَنَّاتٍ وَ عُيُونٍ آخِذِينَ ما آتاهُمْ رَبُّهُمْ إِنَّهُمْ كانُوا قَبْلَ ذلِكَ مُحْسِنِينَ كانُوا قَلِيلًا مِنَ اللَّيْلِ ما يَهْجَعُونَ وَ بِالْأَسْحارِ هُم يَسْتَغْفِرُونَ
🔸به یقین پرهیزکاران در باغهای بهشت و میان چشمه ها قرار دارند و از آنچه پروردگارشان به آنان بخشیده دریافت میکنند؛ زیرا پیش از آن در دنیا از نیکوکاران بودند، آنها کمی را میخوابیدند و در سحرگاهان استغفار میکردند.
📚سوره ذاريات آیات 15-18
📌آری! بهشت برین الهی، پاداش کسانی است که از خواب شب بر می خیزند و به عبادت و استغفار مشغول می شوند.
💢 اسرائیل، از نظر حقوق بینالملل، یک حکومت اشغالگر است و حق دفاع از خود را ندارد.
💬 نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در واکنش به ادعای رژیم موقت صهیونیستی برای لزوم پاسخ دادن به عملیات طوفانالاقصی در یک اشاره دقیق حقوقی در نشست ویژه مجمع عمومی سازمان ملل درباره فلسطین اعلام کرد:
🔻 اسرائیل، طبق نظر دادگاه بینالمللی در سال ۲۰۰۴، «اشغالگر» محسوب شده و بنابراین «حق دفاع از خود برایش قابل تعریف نیست»؛ «حق دفاع از خود» به معنی «حق حمله نظامی به دشمن و از بین بردن توان حمله او» است؛ اسرائیل به عنوان اشغالگر، از نظر حقوق بینالملل، چنین حقی ندارد.
🔻 روسیه تلاش های کشورهای عربی برای عادیسازی روابط با اسرائیل، قبل از حلوفصل مناقشه اسرائیل و فلسطین را محکوم کرد.
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: یکشنبه - ۱۴ آبان ۱۴۰۲
میلادی: Sunday - 05 November 2023
قمری: الأحد، 20 ربيع ثاني 1445
🌹 امروز متعلق است به:
🔸مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها)
🔰#سرخط_دیدار | مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار دانشآموزان و دانشجویان ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
💠درباره حوادث تاریخی ۱۳ آبان
در میان سه مناسبتی که در۱۳ آبان اتّفاق افتاده، در دو مناسبت آمریکاییها ضربه زدند به ملّت ایران، در یک مناسبت ملّت ایران ضربه زد به آمریکاییها.
🔖ضربه آمریکاییها به ملت ایران:
1️⃣تبعید امام در۱۳ آبان۴۳
2️⃣کشتار دانشآموزان در۱۳ آبان۵۷
🔖ضربه ملت ایران به آمریکا:
☑️۱۳ آبان سال ۵۸ بود که دانشجوها رفتند وارد سفارت آمریکا شدند و آن سفارت را تسخیر کردند
🔎شما جوانِ امروز باید از قضایای مختلف تحلیل داشته باشید؛ صِرف احساسات کافی نیست.
❇️شما باید از:
📌اصل انقلاب اسلامی
📌قضیّهی دفاع مقدّس
📌قضایای گوناگونی که در دهه۶۰ اتّفاق افتاد
📌واگراییهایی که در دهه۷۰ اتّفاق افتاد
📌حوادث گوناگونی که در دهه ۸۰ و ۹۰ اتّفاق افتاد
✅ تحلیل داشته باشید
🔖درباره مسئله مقابله ما با آمریکا
📍خود آمریکاییها دشمنیهای خودشان با ملّت ایران را به مسئله سفارت منسوب میکنند.
❌این دروغ بزرگی است؛ قضیّه این نیست.
🗄فعالیتهای سفارت آمریکا براساس اسناد به دست آمده:
⭕️توطئه و جاسوسی علیه ایران
⭕️طرّاحی کودتا
⭕️طرّاحی جنگ داخلی
⭕️طرّاحی چگونگی نفوذ در حکومتِ جدیدِ انقلابی
⭕️مدیریت و هدایت رسانههای ضدّانقلابِ داخل کشور
⭕️برنامهریزی برای تحریم
⁉️پس قضیّه چیست؟
❇️من دوست دارم و مایلم شما جوانها و نوجوانها روی این مسائل با دقّت و با فکر کار کنید؛
🌟چون فردا مال شما است،
💪بازوهای پیشرفت کشور شما هستید،
👇یک مقداری عمیقتر برویم مسائل را بسنجیم.
🚨مسئله نفوذ غربیها در ایران از انگلیسها شروع شد
📜قضیّه انحصار تنباکو
📜قرارداد وثوقالدّوله
📜قرارداد رویتر و...
🔥اغلب این قراردادها به وسیله علمای دین باطل شد.
↙️دولت انگلیس دید آن نقشهای که در هند عمل کردند، در ایران عملی نیست... به فکر افتادند که باید یک دولتِ دیکتاتورِ خشنِ صد درصد وابسته به خودشان را در ایران سر کار بیاورند.
👇کارهای که به دست رضاشاه کردند:
💢منکوب کردن روحانیّت
💢مرعوب کردن ملّت
💢مخالفت علنی با احکام دینی مثل حجاب
💢تصرّف منابع مالی و اقتصادی
⭕️در اواسط دهه۲۰شمسی ضعف انگلیس موجب شد که آمریکا بیاید وسط میدان
👇اقدامات آمریکاییها:
💢راه انداختن کودتای ۲۸مرداد
💢مقدّرات کشور را در دست گرفتند:
💢از لحاظ سیاسی و اقتصادی کشور را به طور کامل به خودشان وابسته کردند
💢بازکردن پای رژیم صهیونیستی به ایران
💢تشکیل ساواک
💢وارد کردن چند ده هزار مستشار نظامی به ایران همراه با هزینهی سنگین اداره آنها
💢اشاعه فساد، به صورت برنامهریزیشده
💢عقبماندگی در علم و فنّاوریها
💢شدّت تبعیض طبقاتی به صورت هولناک
🔥حدود یک هفته به پیروزی انقلاب، «هایزر» آمد تهران برای اینکه یک کودتا راه بیندازد
عزم راسخی مثل امام بزرگوار در مقابل اینها قرار داشت.
✊اینکه شما میگویید «مرگ بر آمریکا»، این صرفاً یک شعار نیست، این یک خطّمشی است.
💠درباره قضایای فلسطین و غزه
❗️الان آن کاری که هایزر میخواست در ایران بکند، آمریکاییها دارند در غزّه میکنند.
⭕️در ظرف سه هفته، نزدیک به چهار هزار کودک به دست اینها کشته شدهاند!
🔖امت اسلامی میدان را تشخیص بدهد
🔥میدان، میدان غزّه و اسرائیل نیست، میدان حق و باطل است.
💢قدرت استکبار با فشار نظامی و بمباران پیش میآید، امّا قدرت ایمان بر همهی اینها غلبه پیدا خواهد کرد.
❇️آن که در میدان پیروز است مردم غزّه و فلسطینند:
1️⃣ با ایستادگی خودشان، نقاب دروغین حقوق بشر را از چهرهی آمریکا و فرانسه و انگلیس و امثال اینها کنار کشیدند، اینها را رسوا کردند
2️⃣ عملیّات طوفانالاقصیٰ نشان داد چگونه یک گروه اندک با امکانات بسیار کم امّا با ایمان و عزم راسخ، میتواند دولتهای متکبّر و مستکبر عالم را تحقیر کند.
🔖توقعات از دولتهای مسلمان
☑️هر کس هر جور میتواند به فلسطین کمک کند
✅بر قطع فوری جنایتها و بمبارانها در غزّه پافشاری کنند
☑️راه صدور نفت و ارزاق به رژیم صهیونیستی را ببندند
✅با رژیم صهیونیستی همکاری اقتصادی نکنند
☑️در همه مجامع جهانی با صدای بلند این جنایت را، بدون تردید و بدون لکنت محکوم کنند
بایستی همه دنیای اسلام علیه رژیم صهیونیستی بسیج بشوند
️الان رژیم صهیونیستی دچار حیرت است و هر کاری که میکند از روی اضطرار است.
⚠️اگر کمک آمریکا نبود و نباشد، قطعاً رژیم صهیونیستی در ظرف چند روز فلج خواهد شد.
🚨در این قضیّهی مهم و تعیینکننده، آن کسی که در مقابلِ فلسطینِ مظلوم ایستاد:
👈آمریکا بود، فرانسه بود، انگلیس بود
🔼دنیای اسلام در معاملاتشان، در معادلاتشان، در تحلیلهایشان فراموش نکنند این را
🍀انشاءاللّه پیروزی نهایی و نه چندان دیر، با مردم فلسطین و فلسطین خواهد بود.