#آیات_امامت_ولایت
269بقره
«يؤتِي الْحِكمَةَ مَن يشَاءُ وَمَن يؤْتَ الْحِكمَةَ فَقَدْ أُوتِي خَيرًا كثِيرًا وَمَا يذَّكرُ اِلاَّ أُوْلُواْ الأَلْبَابِ (۲۶۹)»
[(خدا) به هر كس كه بخواهد حكمت ميبخشد، و به هر كس حكمت داده شود، به يقين، خيري فراوان داده شده است؛ و جز خردمندان، كسي پند نميگيرد.]
1) ابو بصير، روايت مي كند كه از ابو عبد الله عليه السلام راجع به اين سخن باري تعالي پرسيدم كه: «وَمَن يؤْتَ الْحِكمَةَ فَقَدْ أُوتِي خَيرًا كثِيرًا»، و ابو عبد الله، امام جعفر صادق عليه السلام فرمود: منظور اطاعت از خدا و شناخت امام است.#1#
2) ابو بصير، از ابو عبد الله عليه السلام نقل مي كند و مي گويد: شنيدم كه مي فرمود: «وَمَن يؤْتَ الْحِكمَةَ فَقَدْ أُوتِي خَيرًا كثِيرًا»، فرمود: به معناي شناخت امام و دوري از گناهان كبيره كه خداوند بر آن آتش و مجازات را واجب نموده است.#2#
3) سليمان بن خالد نقل مي كند و مي گويد: از ابو عبد الله عليه السلام راجع به اين سخن باري تعالي: «وَمَن يؤْتَ الْحِكمَةَ فَقَدْ أُوتِي خَيرًا كثِيرًا»، پرسيدم و ايشان فرمود: منظور از حكمت، همان شناخت و درك در دين است، پس هر آن كس از شما كه درك كرد [و فقيه] شد، حكيم است، و مرگ هيچ مؤمني براي شيطان گواراتر از مرگ انسان عالم و فقيه نيست.#3#
4) علي بن ابراهيم گفت: خير كثير، شناخت امير المؤمنين عليه السلام و ائمّه اطهار عليهم السلام است.#4#
1 - كافي، ج1، ص142، ح11
2 - كافي، ج2، ص216، ح20
3 - تفسير عياشي، ج1، ص171، ح499
4 - تفسير قمي، ج1، ص100
@Etr_Meshkat
نصیحتی جالب و عمیق از ابوذر
مردی برای ابوذر غفاری نوشت، چیزی از علم را به من هدیه کن.؟
ابوذر در پاسخ نوشت: علم، بسیار است، ولی اگر بتوانی به آنکه دوستش داری، بدی نرسانی، چنین کاری را انجام بده (که بهتر از علم است)
👌 او گفت : مگر کسی به چیزی که دوستش دارد بدی میکند؟
ابوذر گفت : آری، تو جانت را از همه چیز بیشتر دوست داری، وقتی که گناه کردی، در حقیقت به جان خود بدی نموده ای (چرا که گناه برای انسان، هم ضرر دنیوی دارد و هم ضرر آخرتی)
📗 اصول کافی ، باب محاسبة العمل، حدیث ۲۰ ، ص ۴۵۸ - ج ۲
@Etr_Meshkat
#روز_شمار_فراق
🌹امروز418891
روز است که عدالت در فراقت اشک ماتم میریزد و کودکان اسیر غربتت، فریاد این بقیه الله سر میدهند...
⏳ روزشمار نیامدنت را تا ☀️ ظهر☀️ هر روز ثانیه میشمارم بلکه به حق آیه ی 🌸والنهار اذا تجلی🌸 از پرده درایی.....
اما امروز نیز ظهرم به تجلی رسید ولی نور ولایتت هنوز در پرده ی عصیانم محبوس مانده است
کم کم به پایان ماه صفر می رسیم و حزن و اندوه مان لحظه به لحظه بیشتر میشود
به راستی غمی بزرگترین از فقدان رسولِ نور و رحمت، رسول مهربانی و صلح و عشق ،در این جهان یافت نمی شود
و باز هم تو مولای من!
تنها و غریب؛ زیر گنبد خضرایش ؛ عزاداری میکنی و باز هم با این همه حزن، به قلب های ما آرامش و نور می بارانی
ما هم شریکیم در این همه ماتم
آجرت الله یا امامِ خاتم😭😭😭😔
🍃🌸اَلّلهُمَّـ عَجِّللوَلیِّڪَ الفَرَج
بِحَقِّ فاطِمَةَ الزَّهراء🌸🍃
@Etr_Meshkat
🍃⚜🍃🕊🍃⚜🍃🕊🍃
🍃
🕊
📝شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
قسمت 👈0⃣3⃣
🔷این چند فراز را حفظ کنید و در قنوت نماز هایتان حتما بخوانید!
🔹«اَللّٰهُمَ فَثَبِّتْنٖی عَلیٰ دٖینِکَ» خدایا من را در دین خودت پایدار بدار
🔷«وَاسْتَعْمِلْنٖی بِطٰاعَتِکَ» و من را در عمل به طاعت خودت بکار بگیر
🔹«وَ لَیِّنْ قَلْبٖی لِوَلِیِّ اَمْرِکَ» و قلب من را ای خدا نسبت به امام زمان خودت نرم کن
🔷«وَ عٰافِنٖی مِمَّا امْتَحَنْتَ بِهِ خَلْقَکَ» و آن امتحانهایی که در زمان غیبت خلقت را به آن آزمایش می کنی من را در آن امتحانها پیروز بکن
🔹«وَثَبِّتْنٖی عَلیٰ طٰاعَهِ وَلِیِّ اَمْرِکَ» و من را بر اطاعت از امام زمان پایدار بدار!
🔷نکته :
1⃣در قسمت اول، از خدا طلب ثبات قدم
در دین را می کند
2⃣در قسمت دوم، از خدا طاعت و عمل صالح را می خواهد.
3⃣در قسمت سوم، ولایت را می خواهد.
4⃣و در قسمت آخر که بحث «فَصَبِّرْنٖی عَلیٰ ذٰلکَ… اینجا هم صبر از خدا می خواهد.
🔹دقیقا چهار چیز در این فراز از خدا می خواهیم که، همین ها را در ″سوره ی العَصْر″ از خدا می خواهیم!
🔷«بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحیمِ»
وَالْعَصْرِ (۱) که این بحث عصر طبق روایات بحث خروج مولایمان امام زمان (عج) می شود! در کتاب (کمال الدین شیخ صدوق، ج۱،ص ۶۵۶) آمده است.
🔹إنَّ الْإِنْسَـٰنَ لَفٖی خُسْرٍ (۲) منظور از انسانی که در حال زیان است، دشمنان اهل بیت هستند!
🔷إلَّا الَّذِینَ ءَامَنُوا… الا کسانی که ایمان بیاورند، که طبق آیات یعنی ایمان به اهل بیت بیاورند!
🔹وعَمِلُوا الصَّـٰلِحَـٰتِ… یعنی با برادران دینی خودشان در راه امام زمان(عج) و در راه خدا همراهی بکند!
🔷وتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ… و به حق مردم را سفارش بکنند، حق در اینجا یعنی چه؟! یعنی ولایت اهل بیت
🔹و تَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ (۳) یعنی صبر، صبر در چه ایامی!؟ در زمان غیبت امام.
🔷این ″سوره ی العَصْر″ یکی از سوره هایست که نه فقط یک آیه اش، کل سوره مهدوی است! که این «وَالْعَصْر»ِ هم طبق تفسیر روایات به زمان خروج امام زمان (عج) اشاره می کند!
ادامه دارد....
🎙✍استاد احسان عبادی
🍃@Etr_Meshkat
🕊
🍃⚜🍃🕊🍃⚜🍃🕊🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توصیفی زیبا از امام رضا (علیه السّلام) در سریال ولایت عشق...
@Etr_Meshkat
صلوات خاصه امام رضا علیه السلام:
اللهّمَ صَلّ عَلی عَلی بنْ موسَی الرّضا المرتَضی الامامِ التّقی النّقی و حُجَّّتکَ عَلی مَنْ فَوقَ الارْضَ و مَن تَحتَ الثری الصّدّیق الشَّهید صَلَوةَ کثیرَةً تامَةً زاکیَةً مُتَواصِلةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَه کافْضَلِ ما صَلّیَتَعَلیاَحَدٍ مِنْ اوْلیائِک
@Etr_Meshkat
#دق_الباب
برخی از مردم در شب اول ماه ربيعالاول از حدود نيمه شب تا اذان صبح، با در دست داشتن شمع به پشت درب مساجد مراجعه و با كوبيدن به درب مساجد و خواندن اذكارى توسل جسته و حاجات خود را طلب مىنمايند و این عمل را تا هفت مسجد ادامه مىدهند و معتقد هستند بدينوسيله اتمام ماه صفر و آمدن ماه ربيعالاول را خبر مىدهند و خواهان دریافت عیدی از مادر سادات می باشند تا حاجات خود را برآورده نمایند.
و این در حالی است که این عمل، به فرموده همه مراجع، مدرک معتبر روایی و دینی ندارند و از جمله اموری است که موجب انحراف از دین و منجر به بدعت در دین می گردد و انجام آن به عنوان یک عمل مستحب شرعی، جایز نیست.1
نکته: با وجود چنین خرافاتی سال هاست که واقعه مهم اول ربیع الاول یعنی همان واقعه تاریخی لیلة المبیت _خوابیدن امیرمؤمنان در بستر پیامبر _ و سنت روزه گرفتن، به شکرانه سلامتی پیامبر و امیرمؤمنان از گزند کفار و مشرکان و همچنین خواندن زیارت پیامبر ص، تحت الشعاع قرار گرفته و از یادها رفته است.
1. استفتاء از دفتر مراجع عظام:
خامنه ای، مکارم، صافی، فاضل، تبریزی، بهجت، مشکینی و گلپایگانی
@Etr_Meshkat
#دانستنیهــــــــاے مهــــــــدوی2
✨ آستانه سامرا ✨
👈«آستانه سامرا» در شهر سامرا در 120 کيلومتري شمال بغداد و در شرق دجله قرار دارد. مدفن شريف امام هادی (ع) [1] و امام عسکری (ع) [2] ، جد و پدربزرگوار حضرت مهدی (ع) [3] و نيز مقبره نرجس خاتون مادر امام زمان (ع) و حکيمه خاتون عمه پدر آن حضرت (و شاهد ولادت ايشان) در آنجا قرار دارد. 💠
🔰درضلع غربي آستانه،سرداب معروف به
«غَيْبَةُالمَهْدِي»عليه السلام، محل غايب شدن حضرت مهدی(ع) واقع شده است. [4] .
♻شيعه و اهل سنّت، اتفاق نظر دارند که امام هادی (ع)پس از شهادت، در خانه خود به خاک سپرده شد و پس از شهادت امام عسکری (ع) پيکر مطهر ايشان نيز در کنار مرقد مطهر پدربزرگوارشان دفن گرديد.♻️
👌از آنجايي که در اطراف آن پادگان نظامي بود
شيعيان ودوستداران خاندان عصمت وطهارت، به
صورت پنهاني به زيارت آن دوامام ميشتافتند.
اين بارگاه ملکوتي و مکان مقدس، در طول تاريخ، همواره مورد توجه و علاقه دوستداران خاندان وحي بوده و هم اکنون به عنوان يکي از مهمترين زيارتگاههاي شيعيان، هزاران عاشق شيفته را همه روزه در خود جاي ميدهد.
📚منابع:
[1] الکافي، ج 1، ص 498.
[2] کتابالغيبة، ص 218.
[3] مجمعالبلدان، ج 4، ص 123.
[4] ر.ک: همان، ج 3، ص 176
ألـلَّـهُـمَــ عَـجِّـلْ لِـوَلـیِـکْ ألْـفَـرَج
@Etr_Meshkat
🍃🕊🍃🕊
🕊🍃🕊
🍃🕊
🕊
✳️حدیث
ابى بصير گويد: به امام صادق عليه السلام عرض كردم : همانا ابا الخطاب مى گويد كه : بر رسول خدا صل الله عليه و آله اعمال امتش در هر روز پنج شنبه عرضه مى شود، امام صادق عليه السلام فرمود: چنين نيست بلكه اعمال امت پيامبر اكرم صل الله عليه و آله چه نيكوكاران و چه بدكاران در هر صبحگاه بر ايشان عرضه مى گردد و معناى گفتار خداى عزوجل نيز همين است كه مى فرمايد: (و بگو عمل كنيد كه زود باشد عمل شما را خدا و رسول او و مومنان ببينند) و حضرت صادق عليه السلام سكوت فرمود. ابوبصير گويد: همانا از (مومنون ) ائمه عليه السلام را قصد كرده است .
📚جهاد با نفس ⚡️شیخ حر عاملی قدس( سره )
🕊
🍃🕊@Etr_Meshkat
🕊🍃🕊
🍃🕊🍃🕊
هدایت شده از |عطرمشکاتـــ
4_6001048002414772729.mp3
1.22M
#دعــاے_عهـــد»
🎤 محسن فرهمند
📝عهد بستم همه ی نوکری و اشکم را
💥نذر تعجیل فرج،هدیه به ارباب کنم
قرائت دعای عهد به نیت تعجیل در #ظهور_مولا (عج )هر روز صبح
@Etr_Meshkat
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🎀شرح دعای ندبه
🎀يكى از فضائل على(عليه السلام) اين است كه پيامبر دخترش، فاطمه(عليها السلام) را به ازدواج على(عليه السلام) درآورد و نسل پيامبر از على و فاطمه(عليهما السلام) ادامه پيدا كرد.
مناسب است ماجراى خواستگارى على(عليه السلام)را شرح بدهم:
🎀خيلى از ثروتمندان و بزرگان مدينه به خواستگارى فاطمه(عليها السلام)رفته بودند ولى پيامبر به همه آنها جواب منفى داده بود. پيامبر به مردم گفته بود كه ازدواج دخترم فاطمه را به خداى خويش واگذار كرده ام و منتظر تصميم او هستم.
مردم مدينه در اين فكر بودند كه سرانجام چه كسى افتخار همسرى فاطمه(عليها السلام) را پيدا مى كند. هنوز على(عليه السلام) به خواستگارى فاطمه(عليها السلام) نرفته بود.
مردم كوچه و بازار مى گفتند: «چون دست على(عليه السلام)از مال دنيا كوتاه است، به اين امر اقدام نمى كند». آرى، ثروتمندان بزرگ از انصار و مهاجرين خواهان ازدواج با فاطمه(عليها السلام) بودند و در اين ميان، وضع مالى على(عليه السلام) از همه آنها پايين تر بود.
🎀سرانجام يك روز على(عليه السلام) تصميم گرفت تا نزد پيامبر برود و از دختر او خواستگارى كند... پيامبر در منزل همسر خود أُمّ سَلَمه بود، على(عليه السلام) خود را به آنجا رساند و در زد.
أمّ سلمه در حضور پيامبر بود، پيامبر به او گفت: «برخيز و درِ خانه را باز كن، كسى آنجاست كه من او را بيش از همه مردم دوست دارم».
على(عليه السلام)وارد خانه شد، سلام كرد، پيامبر جواب او را داد و او در مقابل پيامبر نشست و سكوت كرد. او سر به زير انداخته بود، گويا خجالت مى كشيد كه خواسته خود را بيان كند.
پيامبر نگاهى به صورت على(عليه السلام)كرد و گفت: «اى على ! فكر مى كنم كه تو براى انجام كارى نزد من آمده اى». على(عليه السلام)پاسخ داد: «اى پيامبر! من كودك بودم كه از پدر و مادر خويش جدا شدم و نزد شما آمدم و شما برايم از پدر و مادر بهتر بودى... شما تنها سرمايه من در دنيا و آخرت هستيد. من دوست دارم كه براى خود همسرى داشته باشم كه مايه آرامش من باشد، من آمده ام تا دخترتان فاطمه را خواستگارى كنم».
🎀پيامبر وقتى اين سخن را شنيد، غرق شادى و سرور شد، او لبخندى زد و رضايت خود را با اين امر، آشكار نمود و سپس نزد فاطمه(عليها السلام) رفت تا به او اين ماجرا را خبر بدهد و نظر او را جويا شود... شب كه فرا رسيد پيامبر جشن عروسى على و فاطمه(عليهما السلام) را برگزار كرد...
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
منبع📚کتاب شرح دعای ندبه/دکترمهدی خدامیان آرانی
@Etr_Meshkat