#پرسش_پاسخ
8️⃣5️⃣3️⃣ماجرای «پاوه» چه بود؟
✍در روز ۲۳ مرداد سال ۵۸ پاوه از شهرستانهای کردستان، به محاصره نیروهای ضد انقلاب گروهک های قدرت طلب با حمایت اجانب از جمله رژیم بعث عراق با هدف تجزیه مناطقی از کشور درآمد که آنان در پاوه جنگ داخلی به راه انداختند و با غارت پادگان ها دست به شورش و ایجاد جو ترور و نا امنی در استان های مرزی زدند.
مصطفی چمران به عنوان وزیر دفاع و نماینده دولت(دولت موقت مهدی بازرگان)، مأموریت می یابد تا با حضور در پاوه، مسأله را از طریق مذاکره با بزرگان منطقه حل و فصل کند.
به این ترتیب ۲۵ مرداد سال ۵۸، شهید چمران همراه «سرتیپ شهید فلاحی» با هواپیما وارد کرمانشاه شدند و از آنجا هم با بالگرد به پاوه رفتند.
در چنین شرایطی امام خمینی با صدور فرمانی شدید اللحن خواهان اعزام نیرو به این شهر می شود و در پی آن نیروهای نظامی به سوی پاوه گسیل شده و شهر از سقوط حتمی نجات مییابد.
#شهدا
#چمران
#شهید_چمران
@EttelaateSiyasi
#پرسش_پاسخ
9️⃣5️⃣3️⃣این جمله از کیست؟
«ایشان فرمان امام را، امر امام را، عشق به امام را از همه صبغه ها و رنگ هایی که در عالم سیاست و خطوط سیاسی وجود دارد، مرجّح می دانست و این خصوصیت دکتر چمران بود.»
✍آیت الله سید علی خامنه ای
#شهدا
#چمران
#خامنه_ای
#شهید_چمران
@EttelaateSiyasi
#پرسش_پاسخ
0️⃣6️⃣3️⃣سرانجام سید مصطفی چمران کی و در کجا به شهادت رسید؟
✍شهید چمران در تاریخ ۳۱ خرداد ۱۳۶۰ برای سرکشی به منطقه جنگی دهلاویه رفته بود که در خط مقدم نبرد، بر اثر اصابت ترکش خمپاره ۶۰ دشمن، از ناحیه پشت سر زخمی می شود که فورا او را توسط آمبولانس به اهواز می رسانند که سرانجام فقط پیکر بی جان او به اهواز می رسد و در همان تاریخ به شهادت می رسد و در آرامگاه بهشت زهرا(س) تهران به خاک سپرده می شود.
#شهدا
#چمران
#شهید_چمران
@EttelaateSiyasi
#پرسش_پاسخ
1️⃣6️⃣3️⃣«صنعت نفت ایران» چه زمانی ملی شد؟
✍صنعت نفت ایران با تصویب قانون ملی توسط مجلس شورای ملی در روز ۲۹ اسفند سال ۱۳۲۹ ملی شد.
#نفت
#نفت_ایران
#صنعت_ملی_نفت
@EttelaateSiyasi
#پرسش_پاسخ
2️⃣6️⃣3️⃣کدام شخصیتها در راستای ملی شدن صنعت نفت، بیشترین تلاش را کردند؟
۱)«دکتر محمد مصدق»(نماینده مجلس شورای ملی) با شعار [صنعت نفت ایران باید ملی شود.]
۲)«آیت الله سید ابوالقاسم کاشانی» با شعار [نفت ایران متعلق به ملت ایران است.]
که سرانجام این دو شعار مکمل هم شدند و با اتحاد دو قشر «ملی گراها» و «روحانیت» مسیر ملی شدن نفت هموار شد و سرانجام به تصویب رسید.
#نفت_ایران
#دکتر_مصدق
#صنعت_ملی_نفت
#ابوالقاسم_کاشانی
@EttelaateSiyasi
#پرسش_پاسخ
3️⃣6️⃣3️⃣هدف «محمد مصدق» و طرفداران ملی شدن صنعت نفت چه بود و در نهایت چه شد؟
✍هدف محمد مصدق این بود که؛
اولا؛ ایران اختیار صنعت نفت خود را در دست داشته باشد.
ثانیا؛ ایران بتواند آزادانه با شرکتهای خارجی بر مبنای سهم مناسبی قرارداد نفتی ببندد.
در حالی که این موقعیت هیچگاه به او داده نشد و همه پیشنهادهای نفت متاثر از وضعیت اسفبار گذشته بودند.
رد پیشنهادهای نفت باعث شد غربیها به این نتیجه برسند که مذاکره با مصدق بیهوده است و کودتا برای بیرون راندن او از صحنه سیاست ایران تنها راه حل بحران است که در نهایت همه کشورهای غربی را در برابر مصدق قرار داد و به کودتای ۲۸ مرداد انجامید.
#کودتا
#نفت_ایران
#دکتر_مصدق
#صنعت_ملی_نفت
@EttelaateSiyasi