41.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
─────⊰
────⊰مجموعه بخش های مهمی از مستند اخراج شدگان
⁉️چی میشه اگر تو سعی کنی و سعی کنی و آستین هات رو بالابزنی و به شدت کار کنی و اونها بهت بگن اگر کلمه " طراحی هوشمند" رو بیان کنی ماتورو اخراجت میکنیم؟
💢ماموریت ما در دانشگاه جورج ماسون:
♨️دانشجویان متعددی تربیت کنیم تا در فضای آزادی لجام گسیخته آکادمیک فکر کنند ورشد کنند.
🚫سرنوشت دکتر کارولین کراکر زمانی که در کلاس زیست شناسی خود موضوع طراحی هوشمند را عنوان کرد :( نه تنها شغل خود را در دانشگاه جورج ماسون از دست داد ناگهان خود را در لیست سیاه دید که دیگر هرگز شغلی را نمیتوانست پیدا کند)
➕تنها تلاش می کردم درسی مورد موافقت دانشگاه را تدریس کنم و این آزادی آکادمیک! است.
🔴این تنها زیست شناسان نبودند که خشم داروینیست هارا احساس می کردند.ببینید و بشنوید از پزشکان و جراحانی که...
#تکامل🌏
#اخراج_شدگان
#طراحی_هوشمند💫
#مستند
⊶ eitaa.com/Evolve ⊷
─────⊰
────⊰💥داروینیسم؟🤔، خلقت باوری؟🤔، طراحی هوشمند؟🤔
✍حمید امامی فر
❇️ داروینیسم در "مقابل" دو نظریه «خلقت باور» و «طراحی هوشمند» استعمال میشود. فهم این دو مفهوم کمک شایانی به درک بهتر داروینیسم میکند؛ چرا که به دلیل شباهت و قرابت آنها دیده میشود که عده ای این دو را با یکدیگر اشتباه می کنند.
📍به همین خاطر، نخست این دو مفهوم را توضیح داده و سپس به توضیح داروینیسم میپردازیم.
✳️ به صورت خیلی خلاصه،
خلقت باوری عبارت است از این نظریه که تمام عالم هستی و ازجمله موجودات زنده، فعل مستقیم یا باواسطه خداوند متعال است.
📍تمام عالم آنگونه که در کتب مقدس آسمانی بیان شده "بهصورت دفعی" ایجاد شده است.
👥به اعتقاد خلقت باوران، خلقت موجودات زنده و از جمله آنان، انسان بهصورت مستقیم و دفعی از خاک با طی کردن مراحلی که در متون مقدس بیان شده، صورت پذیرفته و نه بهصورت تکاملی از تکسلولی تا انسان. معمولاً پیروان ادیان الهی توحیدی بر این باور هستند.
↩️از طرف دیگر نظریهی طراحی هوشمند نظریهای است که برای توضیح ساختمان پیچیده و غنی اطلاعات بیولوژی، وجود عواملی هوشمندانه را لازم میداند. این عوامل ازلحاظ تجربی قابلتشخیص هستند.
👀 در این نگاه، نمادهای مخصوصی در زیستشناسی، توضیح استاندارد تصادفی داروینی را رد میکنند، چرا که به نظر میرسد باید طرحی وجود داشته باشد که این خود نشانه وجود طراحی هوشمند است.
👥طرفداران نظریه طراحی هوشمند که بهعنوان نهضتی نوظهور و در برابر داروینیسم سر برآوردهاند، معتقدند که " برخی از اجزاء جهان و بهخصوص موجودات زنده را قطعاً نمیتوان توسط انتخاب طبیعی داروین تبیین نمود"؛ چراکه در آنها «پیچیدگیهای تقلیل ناپذیری» مشاهده میشود که تبییین آن بدون دخالت طراحی هوشمند، ناممکن است.
👀 این نگاه به نوعی در پی توجیه کردن وجود خالق در عالم هستی است. ایشان تلاش دارند که از مفاهیم فرا طبیعی استفاده نکنند و به همین جهت نظریه خود را نظریهای دینی نمیدانند. به همین جهت گنجاندن این نظریه بهصورت قانونی در برنامههای درسی آمریکا که باید حتماً علمی باشند، بدون مشکل بود، تا اینکه در سال 2005 این نظریه در دادگاه شهر هریزبرگ ، همان نظریه خلقتباورانه و دینی دانسته شد که تلاش دارد خود را در قالب نظریهای علمی جا بزند.
👤 از صاحبنظران مشهور این نظریه، فیلیپ جانسون ، ویلیام دمبسکی ، استفان مایر و مایکل بهی هستند.
#تکامل🌏
#طراحیهوشمند 💫
#خلقتباوری✨
⊶ eitaa.com/Evolve ⊷
─────⊰
────⊰🌀نئوداروینیسم
✍حمید امامی فر
🔵 نئوداروینیسم که بانام دیگر "نظریه ترکیب نوین" هم خوانده میشود، تلفیقی از
🔹ژنتیک مندلی،
🔹انتخاب طبیعی و
🔹زیستشناسی مولکولی است.
🔷 ادعای اصلی نئوداروینیسم، تفاوتی با ادعای داروینیسم ندارد. در این تئوری، چگونگی تنوع در عالم موجودات زنده از حالت ساده به پیچیده توضیح داده شده است.
💠این تئوری برای پاسخگویی به مشکلاتی نظیر " تئوری ناقص توارث داروین که نظریه تکامل در آن زمان با آن مواجه بود" مطرح گردید.
تئوری مطرح و شناختهشده از تکامل از دهه 1940 تا زمان حال با همین نام شناخته میشود.
👤چهرههایی نظیر، سیمپسون، دوبژانسکی و مایر از چهرههای برجسته آن میباشند.
#تکامل🌏
#نئوداروینیسم
⊶ eitaa.com/Evolve ⊷
─────⊰
────⊰🎊 عید میلاد طریق حقیقت طلبان و خداجویان و ره پیمایان، حضرت امام حسین (ع) بر همه همراهان تبریک و تهنیت باد.
🔻ای مهر تو در دلها وی مهر تو بر لبها
وی شور تو در سرها وی سر تو در جانها
🔻تا عهد تو دربستم عهد همه بشکستم
بعد از تو روا باشد نقض همه پیمانها
🔻تا خار غم عشقت آویخته در دامن
کوته نظری باشد رفتن به گلستانها
🔻آن را که چنین دردی از پای دراندازد
باید که فروشوید دست از همه درمانها
🔻گر در طلبت رنجی ما را برسد شاید
چون عشق حرم باشد سهل است بیابانها
⊶ eitaa.com/Evolve ⊷
─────⊰
────⊰♻️سیر تطور نظریات درباره حیات و انسان تا داروین
✍حمید امامی فر
⁉️از جذابترین سؤالهایی که ذهن بشر را به خود معطوف داشته و اکنون هم به همین منوال است، این است که :
❇️ ما از کجا آمدهایم؟
❇️ چرا اینجا هستیم؟
❇️ رابطه ما با دیگر واقعیتها چیست
❇️ و درنهایت چه خواهد شد؟
🔰قطعاً تنوع شگفتآور حیات در اطراف ما و تمامی دنیا، ما را حیرتزده میکند. ناگزیر این سؤال ذهن ما را به خود مشغول میکند:
❓چه چیزی تمام اینها را به وجود آورده است؟ ❓آیا این شگفتی حاصل تصادف، نیاز و نیروهای طبیعی هدایت نشده بوده، یا اینکه جریان دیگری در کار است؟ ❓آیا هدف و طرحی در این نظام عالم وجود دارد؟ طرحی که حاصل یک طراحی باشد؟❓ یا اینکه عالم هستی با این لطافت بیهدف و بهصورت کور به این سمت آمده است؟
⭕️به نظر میرسد، بحث اصلی در نظریه تکامل نیز، همین است. برای ورود به نظریه تکامل خوب است مروری بر "تاریخچه" آن داشته باشیم.
تاریخچه نظریه تکامل
👤مایکل روس که خود یک تکاملگرای متعصب است، میگوید:
↩️از2500 سال پیش تا زمان داروین، اکثر فلاسفه و دانشمندان برجسته؛ افرادی همچون افلاطون، نیوتن و کپلر "جهان را حاصل نوعی طرح و نقشه" میدانستند؛
📍اما با مطرحشدن ایده انتخاب طبیعی داروین، تغییری واقعی حاصل شد، تغییری واقعی در فلسفه علم.
✍به گفته این باربور، علم از نیمه سده سیزدهم تا نیمه سده هفدهم میلادی در مغرب زمین در "چارچوبی کاملاً ارسطویی" تعلیم داده و تلقی میشد، که مانع بسیار بزرگی بر سر راه نگاه تکاملی به موجودات بود.
👁 در نگاه ارسطو، حدومرز مشخصی بین موجودات زنده بهصورت ماهیت باورانه وجود داشت.📗 کتاب طبیعیات ارسطو بر فضای علمی بهطور گسترده سیطره داشت. تنها با فرض گرفتن اصول کلام وی، درباره فروع آن بحث میشد.
📌 از مهمترین ویژگیهای حکمت ارسطویی توجه به علل چهارگانه "مادی، صوری، فاعلی و غایی" است.
🦌 در آثار جانور شناسانه ارسطو در بخش اندامهای جانوران، جستاری درباره علتها و بهویژه، علت غايی مطرح شده است. ارسطو در این بخش، علت غایی را مهمترین علت در فعالیتهای طبیعی میداند.
👤 از برجستهترین چهرههای سدههای میانه و یکی از چندین فیلسوف بزرگ جهان غرب، توماس آکویناس است.
وی براهین پنجگانهای در اثبات صانع دارد که در جهان غرب مشهور هستند. شاید یکی از بهترین برهانهای وی را بتوان برهان غایت شناختی دانست.
💥 آکویناس در این برهان سعی دارد، از شواهد مربوط به طرح و تدبیر در طبیعت، به طراح و سازنده دانا در جهان رهنمون شود. ازاینرو، از نگاه آکویناس و طرفداران فکری وی، نظریه تکامل بر اساس انتخاب طبیعی و امثال آن قابلپذیرش در نظام خلقتباورانه ایشان نبود.
📍ادامه دارد...
#تکامل🌏
#تاریخچهتکامل🗓
⊶ eitaa.com/Evolve ⊷
─────⊰
────⊰♻️ادامه سیر تطور نظریات درباره حیات و انسان تا داروین
✍حمید امامی فر
🗓 در قرن هجدهم، "#هیوم" که فلسفهاش بر اساس تجربهگرایی همهجانبه بود، نظام علّیِ ارسطویی را نفی کرد و برهان طرح و نظم را شدیداً موردانتقاد قرارداد.
🎙او بهصراحت گفت:
⁉️ چرا بهجای آنکه وجود یک آفریدگار را مسلم فرض کنیم، با این حکم که مبدأ نظم، درون جهان قرار دارد یا شاید نیروی مولِّد یا نیروی حیاتی کور وجود داشته باشد، بحث را به پایان نمیبریم؟
⛔️حتی با انتقادات سختی که هیوم نسبت به برهان نظم و براهین غایت انگارانه داشت، «برهان طرح و نظم» همچنان مقبولیتِ همگانیِ بسیاری داشت و مفسران الهیات طبیعی در ابتدای قرن نوزدهم در اینکه با استدلالهای خود میتوانستند طراحی خداوندی در طبیعت را آشکار و مستدل سازند، اطمینان کافی داشتند.
📗 رسالههای بریج واتر و کتاب «الهیات طبیعی» ویلیام پیلی، که تأثیر شگرفی بر افکار اندیشمندان و ازجمله داروین جوان نهاد، " بر همین مبنا" نگاشته شد.
👤 #ویلیامپیلی در کتاب خود، در تلاش برای اثبات طراح و خداوند حکیم " با تبیین ظرافتهای موجودات عالم" است.
🎙 وی بیان میکند که ساختار پیچیده چشم👁، باهدف «دیدن» هماهنگ است. او کوشش کرد که تقریر پذیرفتنیتری از برهان نظم ارائه دهد.
📌 پیلی در این برهان، شخصی را در جزیرهای دورافتاده فرض کرد که با پیدا کردن ساعتی⌚️ به سازنده آن پی میبرد؛ وی نتیجه گرفت که "ساختارهای هماهنگ" در ارگانیزمهای طبیعی، ما را بهسوی پذیرش وجود طراح هوشمند سوق میدهند.
🔱 سلطه ماهیت گرایی افلاطونی نیز یکی دیگر از موانع پدید آمدن تفکر تکاملی بود.
👤#افلاطون معتقد بود که آفریننده اشیاء، این جهان را بر طبق الگوی "صور و مُثُل" میسازد.
⭕️حتی #ارسطو نیز بااینکه مُثُل را قبول نداشت، ماهیات را ثابت میدانست و حرکت در جوهر و ذات اشیاء برای او غیرقابلپذیرش بود.
♨️با توجه به سلطه این فلسفه، میتوان انتظار داشت؛ همانطور که باربور بیان میکند؛ مفهوم تحول و تکامل، در طبیعت، در تفکر "قرن هفدهم و قبل از آن" تقریباً از جایگاهی برخوردار نباشد.
#تکامل🌏
#تاریخچهتکامل🗓
⊶ eitaa.com/Evolve ⊷
─────⊰
────⊰💥ثبات یا تغییر؛⬅️ شروع نزاع در بین دانشمندان علوم طبیعی
✍️حمید امامی فر
🔴 با توجه به مطالب ذکرشده، روشن میشود که پیش از اینکه نظریه تغییر در گونهها به هر شکل آن، بهصورت جدی مطرح شود، آنچه میان فلاسفه و دانشمندان علوم طبیعی مشهور و پذیرفتهشده بود، ثبات انواع بود.
♨️جدالِ تغییر و ثبات گونهها، بهصورت جدی، از نزاع بین "#لامارکوکوویه" در فرانسه شروع میشود.
👤#جرجکوویه فرانسوی، دانشمند دیرینهشناس و پایهگذار تشریح مقایسهای است. کوویه در سال 1795 همزمان با ناپلئون وارد پاریس میشود و کار خود را با اندامشناسی تطبیقی بین موجودات شروع میکند.
🏢وی رئیس موزه تاریخ طبیعی پاریس میشود و کارهای فراوانی در حوزه اندام شناسی موجودات منقرضشده🦖 انجام میدهد.
وی به کشف و مطالعه فسیلها💀 میپردازد و ثابت میکند که نظریه لامارک، در اینکه موجودات منقرض نمیشوند اشتباه است.❌
⭕️ وی بهصورت جدی طرفدار ثبات انواع بود و هرگز نظریه تغییر گونهها را برنمیتابید. کوویه مدعی بود؛ اگر تنها تکه شکستهای از استخوان🦴 موجودی را به وی بدهند، تمام اسکلت آن را از روی آن طراحی میکند؛ چراکه این استخوان به دلیل کارکردی که در کل حقیقت موجود زنده دارد، میتواند بقیه اجزاء آن را برای ما به تصویر بکشد.
🛑 وی معتقد بود که بحرانها و فجایع بزرگی در تاریخ رخداده است که باعث انقراض برخی گونهها شده است. اعتقاد وی بر این بود که این بحرانها و فجایع که باعث به وجود آمدن لایههای مختلف زمین شده است🌎، ظاهراً بهصورت ناگهانی بوده⚡️ که البته وی هیچ توضیح علمی برای این ادعای خود نداشت.
📍وی معتقد بود که بعد از انقراض گونهها خداوند بهصورت معجزهآسا گونههای جدیدی خلق کرده است که جایگزین گونههای نابودشده شوند.
#تکامل🌏
⊶ eitaa.com/Evolve ⊷
─────⊰
────⊰ 📣ویژه توجه
🔹با سلام و احترام
🔵 این بستر جهت بررسی نظرات مخاطبین محترم کانال و جمع آوری و پاسخ دهی به چالش ها و سوالات آماده شده است. سوالات بزرگواران بررسی و پاسخ داده خواهد شد. همچنین مطالب تکمیلی آن در گروه منتشر می شود. این لینک می تواند به صورت دائمی راه ارتباطی شما با کانال باشد.
😊مسلما همکاری شما همراهان عزیز، به عملکرد بهتر کانال جهت تحقق اهداف آن کمک بزرگی خواهد کرد.
🎊اسعدالله ایامکم
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQjG0HQhE_3aiw6tssPibxTx0HmDYAGJznBjzLy94hmrKTrg/viewform?usp=sf_link
⊶ eitaa.com/Evolve ⊷
─────⊰
────⊰ 🎙مصاحبه
💢ضرورت آشنایی حوزویان با علوم جدید
👤دکتر مهدی #گلشنی در پاسخ این سؤل « آیا در زمینه فلسفه علم، نظرات شما با دیگران که در حوزه علمیه یا جاهای دیگر کار میکنند، تفاوت دارد؟» بیان داشتند:
🎙من به #حوزه یک حرف اساسی دارم و بارها هم به آنها گفتهام. حوزویان باید #علوم_روز را بیشتر فرا بگیرند. حتی بیست سال پیش من به مقام معظم رهبری پیشنهاد دادم پنج درصد از حوزویان بیایند و دکترای #فیزیک یا دکترای #زیستشناسی یا سایر علوم را کسب کنند. آنها تا بر علوم مسلط نباشند، مسائل علوم را حس نمیکنند و اظهار نظرهای متقنی نمیتوانند داشته باشند. باید علوم را یاد بگیرند، آن وقت میفهمند چقدر راحت میتوانند جواب شبهات را بدهند. تجربه غرب چه بوده است؟
📌 بگذارید مثالی بزنم. بهترین جوابها به #هاوکینگ و #داوکینز را چه کسانی دادهاند؟ یکی از بزرگترین کیهانشناسان زمان آقای پروفسور #الیس داده است. آقای پروفسور #دیوید_آلبرت در دانشگاه کلمبیا داده است. آدمهای تراز اول در علم جواب دادهاند. چون آنها در فیزیک تخصص دارند، با طرف مقابلشان زبان مشترک دارند و زبان همدیگر را میفهمند. آنها میفهمند که طرف مقابل دارد یک فلسفهای را به جای فیزیک میگذارد. اگر زبان مشترک نداشته باشید، نمیتوانید آنها را قانع کنید که بفهمند چیزی را که میگویند از فیزیک برنمیآید، بلکه از مفروضات فلسفی آنها می آید.
#تکامل🌏
#فلسفه_دین_اسلامی
⊶ eitaa.com/Evolve ⊷
تکامل
─────⊰ ────⊰💥ثبات یا تغییر؛⬅️ شروع نزاع در بین دانشمندان علوم طبیعی ✍️حمید امامی فر 🔴 با ت
─────⊰
────⊰💥ثبات یا تغییر2⃣
✍حمید امامی فر
#لامارک👤
💢 در مقابل کوویه که شدیداً معتقد به ثبات انواع بود، نخستین دانشمندی که نظریه تکامل را بهصورت ماهرانه تدوین کرد، #ژانبتیستدیلامارک، طبیعیدان فرانسوی بود.
⭕️ نگاه تکاملیای که لامارک مطرح کرد، با نگاهی که داروین، بعد از وی بدان معتقد شد، متفاوت بود. تکامل در نگاه لامارک 3⃣سه ویژگی اساسی دارد که نگاه وی را از تکامل داروینی متمایز می کند.
📌بهاختصار به آن اشاره میکنیم:
1⃣در این نگاه، هیچگاه گونهها منقرض نمیشوند: یعنی همان گونههایی که در ابتدا خلقشدهاند، تغییر کرده و به گونههای دیگر تبدیل میشوند؛ به بیان دیگر اینطور نبوده است که موجوداتی قبلاً وجود داشتهاند و بهصورت کلی تمام نسل آنها نابود شده باشد.
2⃣ وی، بااینکه تبدیل یک نوع به نوع دیگر را میپذیرد درعینحال معتقد است که هیچ انشعاب فرعی صورت نمیگیرد؛ یعنی اینطور نیست که از یکگونه، چندگونه متفاوت منشعب شوند و همچنین این سیر ادامه یابد. بهبیاندیگر، تکامل تنها بهصورت نردبانی🪜 و مستقیم اتفاق میافتد و نه بهصورت درختی🌳 (آنچنانکه داروین به شکل درختی آن معتقد بود).
📌 لازمه این باور این است که نیای مشترک و جد یکسان برای موجودات، وجود ندارد؛ یعنی اینطور نیست که موجودی زنده در زمین به وجود آمده باشد، سپس همه موجودات بهصورت درختی از آن منشعب شده باشد و بهصورت کنونی درآمده باشد.
🖇به اعتقاد لامارک، ابتدا انواعی از موجودات به تعداد انواعی که اکنون وجود دارند، خلقشدهاند و تنها گونهها بهصورت خطی و نردبانی به گونه دیگر تبدیلشدهاند.
3⃣ تغییرات در نگاه لامارک، بهوسیله یک سازوکار و نیروی درونی نامشخص در درون موجود زنده اتفاق میافتد. این نیرو بهنوعی والدین را وادار میکند که فرزندانی به وجود بیاورند که متفاوت با خود آنها است.
📍 این تفاوتها و تغییرات، وقتی بهصورت انباشته در چند بعد مختلف، کنار هم قرار میگیرند، باعث به وجود آمدن گونه جدیدی میشوند. تغییرات در صفات اکتسابی والدین، اگر به فرزندان آنها منتقل شود، گونه آنها متحول میشود و گونه جدیدی با خصوصیات جدیدی به وجود می آید.
✅ مثال معروف وی در این زمینه گردن زرافه🦒 است؛ لامارک چنین بیان میکند:
⛔️گردن زرافههای سابق، به بلندی زرافه های امروزی نبوده؛ آنها برای رسیدن به برگهای بالای درخت🌳، گردن خویش را میکشیدهاند، این تلاش موجب شده است که گردن آنها کمی بلندتر شود. گردن درازتر بهصورت ارثی به نسل بعد منتقل میشود و این حالت رشد گردن در چندین نسل متوالی به این شکل بروز میکند که اکنون هست.
📍 البته باید دانست که این تغییرات، مانند دراز شدن گردن زرافه، در نگاه لامارک بهصورت آگاهانه توسط خود حیوان نیست، اگرچه عدهای بهغلط این را به لامارک نسبت داده اند.
#تکامل🌏
⊶ eitaa.com/Evolve ⊷
─────⊰
────⊰💥ثبات یا تغییر3⃣
✍حمیدامامی فر
#آلفردوالاس
🔰بعدازاینکه داروین از سفر مشهور خود در سال 1836 بازگشت، به روستا🏞 رفت و در آنجا تا سال 1859 به مطالعه و بررسی شواهدی که از جزایر گالاپاگوس آورده بود پرداخت.
✳️ در سال 1858، بستهای، از مجمعالجزایر مالایی (اندونزی امروز) دریافت کرد. فرستنده بسته، «آلفرد راسل والاس» طبیعیدان غیر مشهور و جوانی بود که داروین آشنایی سطحیای با وی داشت.
🔺برخلاف داروین، والاس وضع مالی خوبی نداشت و تحصیلات کلاسیک وی در سطح ابتدایی بود. قبلتر هم داروین با نامه دیگری از طرف والاس، شگفتزده شده بود، که در آن والاس استدلال کرده بود که "هرگونه ای به شکلی، نزدیکی فراوانی با گونههای نزدیک خود دارد."
🔬مشاهدات والاس وی را به این نتیجه رسانده بود که موجودات بهصورت مستقیم از یکدیگر انشعاب پیداکردهاند و بهصورت کنونی درآمدهاند.
📦 بستهای که داروین دریافت کرد، دستنویسی از خلاصه نظریه والاس با 3764 کلمه بود. این دستنویس، بیانگر تحقیقات وی در نظریهاش بود. نام تحقیقات وی «تمایل گونهها برای جدا شدنی بی حد و حصر، از یک نوع اصلی» بود.
✍ دستنوشته والاس یک شاهکار بود که تئوری تکامل بهوسیله انتخاب طبیعی را به زیبایی به تصویر کشیده بود. داروین بهصورت کلی ناامید از طرح نظریهای شد، که حدود 25 سال کار شبانهروزی برای آن کرده بود؛ چراکه تمام آنچه را که بر روی آن کارکرده بود، یعنی تکامل بهوسیله انتخاب طبیعی را، والاس در تحقیق کوچک خود بهخوبی به تصویر کشیده بود.
💢درنهایت با اصرار دو دوست خود؛ 🌍زمینشناس متبحر، «#چارلزلایل» و 🌿گیاهشناس مشهور «#دالتونهوکر» ، دستنوشته والاس به همراه نوشتهای از داروین در «انجمن معتبر لینه» منتشر شد؛ درحالیکه نوشته والاس در ذیل تحقیقات داروین قرارگرفته بود تا نشان داده شود که نوشته والاس تقدمی در این زمینه ندارد.
📃 این نوشتهها در سال 1858 در حالی چاپ شد، که والاس، هرگز از بلایی که به سر نوشته هایش آمده بود باخبر نشد. در سال 1859 داروین کار خود را در اثری 540 صفحهای ارائه کرد که با عنوان « منشأ انواع بهوسیله انتخاب طبیعی» منتشر شد.
#تکامل🌏
⊶ eitaa.com/Evolve ⊷