ور داشته ، با شهید چمران در جبهه بوده وبا همسرایشان صمیمی بوده است.
من از بعض علما و بزرگان میپرسیدم که آیا درست است که یک زن به جبهه برود؟ میگفتند مگر در زمان پیغمبر(ص) زنها نبودند که شمشیر کشیدند و از پیامبر اکرم(ص) دفاع کردند.
من با وجود فضایی که در زمان پهلویها بود مایل نبودم که فرزندانم بیسواد باشند و از دیگران عقب بیفتند؛ به همین دلیل از همان ابتدا آنها را به مدرسه میفرستادم اما در عین حال بر ضرورت حفظ شئونات اسلامی از سوی آنها هم اصرار داشتم.
زمانی که ما در تهران زندگی میکردیم، فرزندان را به مدارس اسلامی میفرستادم و آنها در آنجا تربیت میشدند اما زمانی که به مشهد آمدیم، شرایط مانند تهران برای فرزندانم ، مهیا نبود. آنزمان رئیس آموزشوپرورش مشهد فردی بود به نام آقای میر عابدینی. من خودم شخصا رفتم با او صحبت کردم و صراحتا به او گفتم من با حکومت مخالفم اما نمیخواهم فرزندانم بیسواد یا سربار اجتماع باشند. به او گفتم که بچهها در تهران در مدرسه اسلامی درس خواندهاند و در مشهد هم مایل نیستم بیحجاب باشند. به او گفتم آنها فرزندان نواب هستند. جالب این است که او آنزمان موافقت کرده بود که آنها سرکلاس باحجاب باشند.
شهید سیدمجتبی نوابصفوی شجاع بود و مصمم. او گویی در مکتب بلافصل پیامبر تربیت شده بود. همه کارش برای خدا بود و من این را از نزدیک درک میکردم. زندگی من با شهید نواب بسیار شیرین بود و به آن افتخار میکنم. وقتی ایشان اذان میگفت گویی در خانه همه با ایشان اذان میگفتند.
در جماران سه بار با حضرت امام ملاقات داشتم. امام میفرمودند راه و نظر شما مورد تأیید ما بود. میفرمودند نواب رحمتاللهعلیه بسیار خالص بود که نیازی به تعریف من هم ندارد. شهید نواب خودش استنباط فقهی داشت؛ درس خوانده بود و البته اجازه هم داشت.ایشان حتی به من هم آموزش میدادند. شهید نواب معتقد بود که باید در مقابل دشمنان دین و خدا ایستاد. البته ایشان قبل از اقدام، هشدارهای لازم را هم میدادند ، و نصیحت میکردند .
انقلاب اسلامی لذتبخش بود. شما زمان پهلوی را درک نکردید تا بدانید چه خفقان و چه فساد سیاسی، اخلاقی، فرهنگی و اقتصادی گستردهای بود. امروز میدانیم که شب اگر بیرون برویم امنیت داریم. زمانی بود که اگر شب از منزل بیرون میرفتیم همه زنها ترس از تجاوز داشتند. پس قدر امنیت را باید بدانیم.
امروزمشکلی اگر هست مربوط به مردم نمیشود؛ مسئولان در هر قوه و دستگاهی که هستند باید پاسخگو باشند. توصیه من بهعنوان یک مبارز قدیمی این است که دلسوزانه برای مردم کار کنند؛ برای برقراری عدل تلاش کنند.
آرزوی اصلی ما دیدار با امامزمان(عج) است و خدمت به ایشان ،اما ما جزو عشاق امام ورهبر معظم انقلاب هم هستیم .
وقتی رهبر بزرگوار رئیسجمهور بودند من رفتم منزل مادرشان اما منزلی که دیدم منزل مادر یک رئیسجمهور نبود؛ منزلی محقر تا جایی که حتی دیوارهای خرابی هم داشت. به مادر ایشان گفتم شما که مادر رئیسجمهور مملکت هستید چرا اینگونه زندگی میکنید؟ گفتند رئیسجمهور، خادم ملت است. امروز هم حرف من همین است؛ اگر مسئولان، درد مردم را درک کنند و در کاخها زندگی نکنند میتوانند چارهای بیندیشند. من میخواهم از خاطره مادر رهبری به یک نتیجه برسم. معتقدم همهچیز یک فرد، خانواده اوست. یک خانواده خوب میتواند مسئول و مدیر خوب هم تربیت کند. اگر خانواده خوب شد، همهچیز خوب میشود.
در مورد آخرین دیدار با شهید نواب :
من نمیدانستم آن روز آخرین روز زندگی شهید نواب است، به ما اجازه ملاقات دادند و من به اتفاق بچهها و مادر آقای نواب به دیدن ایشان رفتیم، شهید نواب دستشان به دست یک سرباز دستبند خورده
بود، فاطمه دختر بزرگم که 4، 5 سال بیشتر نداشت و چادر به سرش بود، رنگش به شدت پریده بود، شهید نواب نگران بودند که چرا رنگ فاطمه پریده است، در واقع چهره فاطمه خبر از واقعهٔ تلخی را میداد و انگار گرد یتیمی بر سر و صورتش ریخته شده بود، شهید نواب با همان دستی که دستبند داشتند بچهها را بغل کردند و مادرشان به شهید نواب گفتند «ای کاش ما میمردیم و این روز را نمیدیدیم» بعد شهید نواب خطاب به مادرشان گفتند «خانم اجازه بدهید من پای شما را ببوسم و این را عرض کنم «مرگ برای انسان حق است، انسان در بستر بیماری یا در تصادف یا در غرق شدن در آب، یا در مبارزه در راه خدا و برای دین خدا کشته میشود و در خاک و خون میغلتد ، آیا این مرگی که انسان در راه خدا در خاک بغلتد با عزتتر نیست.»
ناگهان شهید نواب صدایش را خشن و بلند کردند و گفتند «من با این مرتیکه پسر پهلوی، با این مرتیکه محمد رضا شاه اگر بخواهم سازش کنم همین الان جای من اینجا نیست من کشته میشوم ، اما سازش با دشمنان اسلام را قبول نمیکنم و مرگ با عزت بهتر از زندگی با ذلت است.
من نمیدانستم قرار است شهید نواب اعدام شود، خم شدم دست آقا را بوس
یدم و گفتم «شما را به خدا میسپارم به کی بسپارم که از خدا بالاتر باشد.
فقط یک ربع به ما زمان ملاقات داده بودند مامور آمد و گفت زمان ملاقات تمام شده، آقا برگشتند یک نگاه تند و خشم آلود به آن مامور کردند که آن مامور گویا میخواست روح از بدنش بیرون برود از ترس این نگاه شهید نواب، و من در دلم گفتم خدایا در این وجود چه شجاعت و چه قدرتی قرار دادهای؟
آنقدر چشمان آقا نافذ بود که اگر به یک نفر نگاه میکردند تا عمق وجود طرف را میخواندند و کسی قادر نبودند که در دیده گان شهید نواب نگاه کند.
وقتی آقا را میبردند برمی گشتند به پشت سرشان به زن و بچهها و مادرشان نگاه میکردند و من بعد از شهادت ایشان درک کردم که این نگاه آخرین نگاه بود.
سید محمود ضیائی
*🖤إناّ لِله وَ إنّا إليهِ راجعون*🖤 یار و همسر فداكار *شهید والامقام حجّةالإسلام والمسلمين سیّد مجتبی میرلوحی(نوّاب صفوی)* رهبر فقید فدائیان اسلام و برگزیده جایزه جهانی گوهرشاد آسمانی شد.
در چهارمین روز از ماه مبارک رمضان *روح مطهّره حاجیه خانم نیّره إحتشام رضوی* پس از تحمّل یک دوره بیماری به همسر شهیدش پیوست.
🏴 إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
◾️همسر شهید نواب صفوی آسمانی شد
▫️در چهارمین روز از ماه مبارک رمضان روح مطهره حاجیه خانم «نیره احتشام رضوی» همسر شهید سید مجتبی نواب صفوی، پس از تحمل یک دوره بیماری به همسر شهیدش پیوست.
▫️مرحومه رضوی از نوجوانی در مسیر مبارزه بود، از قبل از انقلاب که پدرش یکی از رهبران قیام علیه رضاشاه بود تا بعد از ازدواج که همراه و همصدای مبارزات همسر نامدارش علیه رژیم پهلوی شد.
🔳 کانال تخصصی شهید رابع(ره) این ضایعه تأسف بار را تسلیت عرض می نماید.
🌹«رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
✍ شهید نواب صفوی، حکومت اسلامی و علاقه ویژه او به مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)
🌹 شهید سید مجتبی میر لوحی معروف به نواب صفوی، روحانی مبارز عصر پهلوی 📗 کتابی به نام "رهنمای حقایق(جامعه و حکومت اسلامی۱۳۵۷ش)" دارد که محرم ۱۳۷۰/آبان ۱۳۲۹ چاپ و منتشر شده و حکم مانیفست سازمان تحت رهبری وی"فدائیان اسلام" را دارد. وی در جای جای این کتاب، از مرجع شهید علامه نوری به نیکی یاد و تجلیل کرده است.برای نمونه در بخش مشروطیت و مجلس شورا(ص۵۵)از مرجع شهید به عنوان "مجتهد روحانی و عالی مقام و شهید عزیز اسلام" یاد کرده و کسانی را که با فریفتن مسلمانان نا آگاه و بد بخت، سبب شهادت عزیزترین پیشوای روحانی خود، حضرت شهید معظم، حاج شیخ فضل الله نوری(ره) شدند، نوکران اجرای نقشه شوم استعمار شمرده است.به نوشته او: مسلمانان سالها است که آثار شوم آنرا دیده و دم خروس ها از زیر پرده جنایت پیدا شده و پشیمان شده اند.دیدند که همه چیز خود را باختند و عزیز ترین رجال خود مثل شیخ فضل الله نوری(ره) را از دست داده اند، اینک می سوزند ودر پی چاره می گردند....در ص۶۷ مرجع شهید نوری و حاج آقا حسین قمی(از شاگردان شیخ فضل الله نوری و زعیم قیام گوهر شاد، علیه کشف حجاب رضاخانی) و شهید مدرس را از جمله مسلمانان بیدار و با حقیقتی می داند که یک تنه با اساس سیاست های شوم می جنگند../ک، تنهای شکیبا، علی ابوالحسنی
🌹 شهید نواب صفوی:
اساس این مشروطه از کجا پیدا شد و کدام سیاست، سموم تلخی را در لباس دوستی نشان داد و مسلمانان را بفریفت؟ و آلت اجرای مقاصد شومی شدند؟ معلوم است که از چه شوره زار فاسدی بوده است[انگلیس].
آنان که مجتهد و روحانی عالی مقام و شهید عزیز اسلام #مرجع_شهید حاج شیخ فضل الله نوری را با فریفتن مسلمانان بدبخت کشتند، همان ها نوکران اجرای این نقشه شوم بودند، اما مسلمانان، آن روز با دست خود حتی از ریختن خون پاک عزیزترین پیشوای روحانی خود، حضرت شهید معظم حاج شیخ فضل الله نوری خودداری نکردند. سال هاست که آثار شوم آن را دیدند و دم خروس ها از زیر پرده جنایت پیدا شده است و پشیمان شده اند، دیدند همه چیز خود را به دست خود باختند و عزیزترین رجال خود مثل شیخ فضل الله نوری را از دست داده اند. اینک می سوزند و در پی چاره می گردند.../ک، راهنمای حقایق،ص 56-55/نوید شاهد از ماهنامه فرهنگی شاهد یاران/ شماره 102-103
🌹شهید حجت الاسلام سید مجتبی نواب صفوی(در دوره مرحوم حاج آقا حسین بروجردی):
مرجعیت باید بیدار، آگاه و شجاع باشد و به وظایف ذاتی خود به موقع عمل نماید!
کجایند شیخ فضل الله نوری ها؟!/نشریه عبرتهای عاشورا
✳️ @ShahidRabe
انا لله و انا الیه راجعون ، در چهارمین روز از ماه خدا، روح ملکوتی سرکار حاجیه خانم نیره احتشام رضوی همسر شهید حجت الاسلام و المسلمین حاج سید مجتبی نواب صفوی قدس سرهما به ملکوت اعلی پیوست. به همین مناسبت توجه شما را به یک خاطره از این بانوی خدوم که در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۹۹ منتشر گردید جلب می کنم👇. توجه بفرمایید :
بعداز افطار مختصر؛ به آقا گفتم دیگر هیچ چیزی برای سحر و افطار نداریم. حتی نان خشک.
️فقط لبخندی زد.
این مطلب را چند بار تا وقت استراحت شبانه آقا تکرار کردم.
وقت سحر هم آقا برخاست آبی نوشید و گفتم دیدید سحری چیزی نبود؛ افطار هم چیزی نداریم.
باز آقا لبخندی زد.
بعد نماز صبح گفتم.
بعد از نماز ظهر هم گفتم.
تا غروب مرتب سر و صدا کردم که هیچی نداریمااااا.
اذان مغرب را گفتند.
آقا نماز مغرب را خواند و بعد فرمودند: امشب سفره افطار نداریم؟
گفتم پس از دیشب تا حالا چه عرض میکنم؛ نداریم . نیست.
آقا لبخند تلخی زد و فرمود یعنی آب هم در لولههای آشپزخانه نیست؟
خندیدم و گفتم : صد البته که هست.
رفتم و با عصبانیت سفرهای انداختم و بشقاب و قاشق آوردم.
پارچ آب را هم گذاشتم جلوی آقا.
هنوز لیوان پر نکرده بود.
صدای در آمد.
طبقه پایین پسر عموی آقا که مراقب ایشان بود رفت سمت در .
آمد گفت: حدود ده نفری از قم هستند.
آقا فرمود تعارف کن بیایند بالا.
همه آمدند.
سلام و تحیت و نشستند.
آقا فرمود : خانم چیزی بیاورید آقایان روزه خود را باز کنند.
من هم گفتم بله آب در لولهها به اندازه کافی هست.
رفتم و آوردم.
آقا لبخند تلخی زد و به مهمانان تعارف کرد تا روزه خود را باز کنند.
در همین هنگام باز صدای در آمد.
به آقا یوسف همان پسر عموی آقا گفتم: برو در را باز کن این دفعه حتما از مشهدند. الحمدلله آب در لوله ها هست. فراوان.
مرحوم نواب چیزی نگفت.
یوسف رفت در را باز کند.
وقتی برگشت دیدم با چند قابلمه پر از غذا آمد.
گفتم اینا چیه؟
گفت: همسایه بغلی بود؛ ظاهرا امشب افطاری داشته و به علتی مهمانی آنان بهم خورده.
گفت بگویم هر چی فکر کردند این همه غذای پخته را چه کنند؛
خانمش گفته چه کسی بهتر از اولاد زهرای مرضیه سلام الله علیها.
گفته بدهند خدمت آقا سید که ظاهرا مهمان هم زیاد دارد.
آقا یک نگاه به من کرد.
خندید و رفت.
من شرمنده و شرمسار؛ غذاها را کشیدم و به مهمانان دادم.
کارشان که تمام شد، رفتند.
آقا به من فرمود،
دو نکته:
اول این که یک شب سحر و افطار بنا به حکمتی تاخیر شد چقدر سر و صدا کردی؟
دوم وقتی هم نعمت رسید چقدر سکوت کردی؛ از آن سر و صدا خبری نیست؟
بعد فرمود : مشکل خیلیها همینه.
نه سکوتشون از سر انصافه، نه سر و صداشون.
وقتِ نداشتن، جیغ می زنند.
وقتِ داشتن، بخل و غفلت :
خاطره ای بود از همسر محترم روحانی مجاهد و انقلابی، شهید حجت الاسلام و المسلمین
#سید مجتبی نواب صفوی نوّرالله مرقدهما
اللهم صل علی محمد و آل محمد
✒"صبح بیست و هشت دی ماه سی و چهار، از خواب که بلند شدم، در چهره بچه هایم، زردی و رنگ پریدگی ای را دیدم، که علامت یتیمی است! حدسم این بود که دیشب، باید اتفاقی افتاده باشد! رادیو را که باز کردم، گفت: شب گذشته سید مجتبی نواب صفوی و یارانش، اعدام شدند! پی جوی جنازه اش شدم. با پیکر او، می شد یک انقلاب به پا کرد! نهایتا گفتند: آنان را همان نیمه شب، در مسگرآباد دفن کرده اند! رفتم و خودم را به روی قبر محبوبم انداختم، همراه به گریه ای که احساس می کردم، دارد زمین و زمان را می سوزاند! برای مردم سخنرانی کردم، بی پروا اهداف نواب را می گفتم و به شاه می تاختم! روزهای متمادی، کارم همین شده بود! پس از چند روز، شبی آقا به خواب یکی از دوستان آمده و گفته بود: به خانواده ما بگوئید که چند وقت، سر قبر نیاید! بعدها معلوم شد که یکی از کامیون های ارتشی مستقر، ماموریت داشت مرا در حاشیه حضور در قبرستان، زیر بگیرد..."
اینها بخشی از واگویه های زنی بود، که تنها هشت سال با محبوب خویش به سر برد و در بقیه عمر، تنها با خاطرات آن می زیست! او نهایتا پس از دهه ها رنج و حِرمان، بعد از افطارِ دیشب، رهسپار دیدارِ یار شد!
نیرالسادات احتشام رضوی، پدری داشت نامدار و مبارز. هم از این روی وقتی به عقد نواب درآمد، می دانست که زندگی پرتلاطمی در انتظار اوست. با این همه روزگار پس از رفتن همسر، با بدترین چهره خود، به او رخ نمود! دوستان دیروز، دیگر او را نمی شناختند و وی با سه فرزند دختر -که آخری چند ماه پس از شهادت پدر، به دنیا آمده بود- در پیِ قراری بود، که از او می گریخت! صبری که او در برابر محنت های زندگی پر فراز و نشیب خود نشان داد، به جهادِ زنان صدر اسلام می مانست! با این همه و شگفت، آنکه روحیه ای پولادین داشت و گفتار و کردارش، تمثیل متانت، اقتدار و حتی بذله گویی بود! در طول سه دهه آشنایی، هر گاه که در تماس های تلفنی و دیدارهای تهران و مشهد، با او هم کلام می شدم، احساس می کردم که پشت به کوه دارد و در حریم صلابت، ادب و دقت در روایت خاطرات، مسکن گزیده است. با این همه، ناگفته نگذارم که پس از نواب، دنیا با تمامیت اش، هرگز به چشم این زن نیامد! هماره ثناگوی محبوبِ رفته بود و روزش، بی ذکر او به شب نمی رسید! تصور می برم که دیشب، بار دیگر با وصال یار، نیکبختی از او سراغ گرفته باشد. خدایش رحمت کند.
♦️@rkaeini
تصویر ۳ نفره رهبر انقلاب به همراه حاج قاسم و سردار حجازی https://chat.whatsapp.com/EwYc1fGA3ziEJiTKNrvJpO
افسانه سازی علیه فداییان و شهید نواب صفوی
بر همگان روشن است که امام خمینی(ره) با اقدام مسلحانه توسط افراد یا سازمانها موافق نبودند و در صورت سؤال آن را نفی میکردند و اجازه نمیدادند.
به گزارش مشرق، هر چند دعاوی سست جریان موسوم به انحرافی علیه شهید نواب صفوی و جمعیت فداییان اسلام در هفتههای اخیر، بیعیارتر از آن است که ارزش پرداخته شدن داشته باشد، اما از سوی دیگر این نکته نیز مورد توجه است که باید از هر فرصتی برای آشنایی عموم بهویژه جوانان با عقبه سیاسی و فرهنگی انقلاب اسلامی استفاده کرد. از این رو برآن شدیم در باب پارهای از این شایعهپراکنیها با اندیشمند گرانمایه حضرت آیتا... سیدهادی خسروشاهی گفت و شنودی داشته باشیم. امیدواریم انتشار این پرسش و پاسخها، تاریخپژوهان معاصر و عموم علاقهمندان را مفید و مقبول آید.
در روزهای اخیر تلاش برای تخطئه کارنامه شهید سید مجتبی نواب صفوی، ازسوی یکی از وابستگان به جریان انحرافی شدت گرفته است. ارزیابی جنابعالی از این اقدام چیست واین رویکرد چه اهدافی را دنبال میکند؟
اقدام اخیر بعضی از وابستگان به جریان انحرافی که در واقع تکمیل اقدامات قبلی آنان است، ناشی از یک توطئه ناجوانمردانه بر ضد کل حرکت اسلامی ایران و رهبران واقعی آن است. هدف آنها از تخطئه کردن کارنامه شهید نواب صفوی و متهم ساختن آیتا... کاشانی و دیگر شخصیتهای تأثیرگذار در واقع برای مأیوس و ناامیدکردن نسل جدید ایران از جریان اسلامگرایی است و میخواهند به این وسیله، زمینه را برای نفوذ اندیشههای غربگرایانه و سکولاریسم، تحت عنوان آزادیخواهی! آماده سازند و این توطئه، بیشک با پشتیبانی همهجانبه نیروهای دشمن در داخل و خارج اجرا میشود و هزینههای گزاف این اقدامات، بیتردید از بودجههای تعیین شده توسط «سیا» و «بنی سعود» و ارتجاع عرب، پرداخت میشود.
نویسنده در بیان بخش دیگری از یافتههای تاریخی خویش، بدون آنکه به ارتباط موضوع به قبل و بعد آن فکر کند، ادعا کرده: آیتا... کاشانی تحت سیطره دکتر مظفر بقایی بوده و از این طریق، پازل انگلستان را تکمیل کرده است! در این باره چه دیدگاهی دارید؟
این ادعا بسیار ناجوانمردانه و در عین حال خندهدار است. آیتا... کاشانی که رهبری واقعی نهضت ملی شدن صنعت نفت را به عهده داشت و با فتواها و بیانات و اقدامات خود کمر استعمار پیر انگلیس را در ایران شکست و خود سابقه نبرد مسلحانه علیه اشغالگران انگلیس در عراق را داشت و در این رابطه از طرف اشغالگران محکوم به اعدام شد، ولی توانست با هجرت به ایران از این دام رها شود، چگونه میتواند تحت سلطه دکتر بقایی قرار گیرد؟ ظاهرا گوینده این مطلب اطلاع ندارد که دکتر بقایی مانند حسین مکی، حائریزاده و دیگران، با جبهه ملی همکاری داشتند و پس از اقدامات غیرقانونی دکتر مصدق، بهویژه درخواست مجدد اختیارات تامه، اختلاف به وجود آمد و چون آیتا... کاشانی هم با تجدید این اختیارات مخالف بود، افرادی چون دکتر بقایی هم به ایشان پیوستند و اینکه چه کسانی پازل انگلستان را در این جریانات تکمیل کردند، قابل بحث و بررسی است و آگاهان از تاریخ به خوبی میدانند که بسترسازی برای وقوع حادثه 28 مرداد و سقوط دولت آقای دکتر مصدق، خود ایشان بودند. بد نیست مدعیان به مسأله «انحلال مجلس» ـ «همهپرسی» و آزاد کردن دست شاه برای برکناری نخست وزیر، طبق همان قانونی که نخست وزیر را روی کار آورده بود، توجهی داشته باشند تا روشن گردد چه کسانی پازل انگلستان را تکمیل کردند. با تهمت زدن و جعل سند و تحریف تاریخ نمیتوان حقایق را پنهان نگه داشت و بیشک مردم آن آگاهی و بینش را دارند که حقایق را کشف و درک کنند.
استناد به روزنامه نبرد ملت متعلق به مرحوم امیرعبدا... کرباسچیان از دیگر محورهای نماینده این طیف در ربط دادن فداییان اسلام به کودتای 28 مرداد است. آیا نبرد ملت در آن دوره ارگان فداییان اسلام بود؟
اصولا روزنامه نبرد ملت از اول هم ارگان رسمی فداییان اسلام نبود و مانند روزنامه «اصناف» ناشر اندیشههای شهید نواب و اخبار فداییان اسلام بود و مرحوم امیر عبدا... کرباسچیان، «برادر مرحوم علامه مدیر مدرسه علوی» از هواداران این سازمان به شمار میرفت، ولی مدتها قبل از حادثه 28مرداد و سقوط حکومت دکتر مصدق، به دلایلی با شهید نواب صفوی قطع رابطه کرد و متهم به همکاری با دربار شد و در همان دوران، آقای کرباسچیان حزبی را تحت عنوان حزب خلق راهانداخت و روزنامه نبرد ملت ارگان این حزب شد! متأسفانه آقای کرباسچیان در شمارههای بعد از جدایی، به شدت به نواب صفوی تاخت و از اصول و آداب اسلامی دور شد، ولی پس از شهادت نواب صفوی از نوشتههای خود اظهار ندامت کرد. به هر حال روزنامه نبرد ملت، ارگان جمعیت فداییان اسلام نبود و فعالیتهای بعدی او هیچ ارتباطی با شهید نواب صفوی نداشت.
استفاده ابزاری از حاشیه نگاشت امام خمینی بر یکی از نشریات روح
انیون مبارز نجف در زمره به اصطلاح مستندات این طیف به شمار میرود. آیا میتوان از آن دیدگاهی منفی درباره فداییان اسلام برداشت کرد؟ (با توجه به علتی که خود ذکر کردهاند: اصل قضیه این روزها مورد شک و اشکال است... و همچنین شهادت فرزندان و اطرافیان امام در باره دیدگاه مثبت ایشان نسبت به فداییان اسلام؟)
بر همگان روشن است که امام خمینی(ره) با اقدام مسلحانه توسط افراد یا سازمانها موافق نبودند و در صورت سؤال آن را نفی میکردند و اجازه نمیدادند. این امر در مورد مؤتلفه هم صادق بود و امام در مورد منصور با آن موافقت نکرد و البته این به معنی موضعگیری منفی در مورد مؤتلفه یا فداییان اسلام نیست. می دانیم امام به مرحوم نواب صفوی، به شهادت فرزندان، اظهار محبت میکرد و ما خود شاهد بودیم که در مورد جلوگیری از اعدام ایشان هم نهتنها نزد آیتا... بروجردی اقدام کرد، بلکه طبق روایت آیتا... حاج شیخ جعفر سبحانی (از مراجع عظام قم) سه نامه هم به علمای بزرگ تهران نوشته و به ایشان دادند که به آن آقایان برساند و معظم له نامهها را توسط فردی مورد اعتماد به آن آقایان رسانده است (دستخط این مرجع عالیقدر را در این رابطه در خاطرات مربوط به امام خمینی، چاپ دوم، که به زودی چاپ میشود خواهم آورد). در واقع این امر به خوبی نشان میدهد که امام دیدگاه منفی نسبت به فداییان اسلام نداشته است وگرنه معقول نبود که علاوه بر آیتا... بروجردی، سه نامه هم به علمای بزرگ تهران بنویسند که برای جلوگیری از اعدام شهید نواب صفوی و یارانش اقدام کنند. در مورد مؤتلفه هم که شخصیتهای اصلی آن شهید حاج مهدی عراقی و مرحوم عسکراولادی بودند امام عنایت ویژهای به آنها داشتند و با عبارات مختلف از آنان نام برده و تجلیل کردند... مهدی عراقی را «برادر» خود نامیدند و عسکراولادی را امین خود قرار دادند تا آنجا که به ایشان برای دریافت وجوهات شرعیه نمایندگی دادند... ولی عملکرد آنان را در مورد منصور صحیح نمیدانستند، چون اصولا با اقدام مسلحانه موافق نبودند و حتی در مورد «مجاهدین خلق»! هم امام در سخنرانی خود گفتند که من 20 روز در نجف به حرفهای اینها گوش دادم و هیچ حرفی نزدم فقط وقتی گفتند که میخواهند اقدام مسلحانه بکنند. گفتم: «این کار را نکنید. موفق نمیشوید و ضربه میخورید.» پس این موضع کلی امام در این زمینه بود، نه اینکه موضع منفی در قبال فداییان اسلام و مؤتلفه باشد.
یکی دیگر از وابستگان به جریان انحرافی ادعا کرده که: تجلیل رسانهای به ویژه در صداوسیما از شهید نواب صفوی، در دوران حیات امام خمینی رونقی نداشت و بعد از رحلت امام اوج گرفت! به عنوان یکی از فعالان تبیین اندیشه و تاریخچه فداییان اسلام در دوران پس از انقلاب این ادعا را چگونه میبینید؟
تجلیل رسانهای و تشکیل مراسم بزرگداشت شهید نواب صفوی و یارانش از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی به طور رسمی و مردمی همواره جریان داشته و این ادعا که این تجلیلها فقط در دوران پس از رحلت امام آغاز شده است، یک دروغ محض و کذب آشکار است و علاقهمندان میتوانند به روزنامهها و مجلات منتشر شده پس از پیروزی انقلاب مراجعه کنند تا بدانند مسؤولان نظام و شخصیتهای برجسته کشور، همواره از این شهیدان تجلیل کردهاند. انتشار مجدد روزنامه منشور برادری پس از پیروزی انقلاب اسلامی توسط سازمان وفاداران به نواب صفوی، نمونه دیگری از تجلیلهای عملی در دوران امام خمینی است و با مراجعه به دوره کامل این روزنامه با چگونگی بزرگداشت و تحلیلها میتوان آشنا شد.
نمونه اخیر این مراسم بزرگداشت پنجاه و نهمین سالگرد شهادت نواب صفوی است که در سالن همایش شهرداری قم در تاریخ 25/11/93 برگزار شد و در آن پیامهای مراجع عظام و علمای کرام از جمله: ناصر مکارم شیرازی، حسین نوری همدانی، عبدا... جوادی آملی، حائری شیرازی و... در تجلیل از این شهید والامقام و نقش شهادت او در پیروزی حق پخش گردید و خوشبختانه مجموعه آن پیامها در کتاب: «پیش آهنگ جهاد و شهادت»-چاپ تهران-نقل شده است. و حضرت آیتا... خامنهای در ذیل عکس شهید نواب نوشتهاند «سلام بر آن پیشآهنگان جهاد و شهادت در زمان ما» آن وقت فرد مجهولالهویهای مینویسد که من او را شهید نمیدانم!...
هر ساله در آستانه سالروز کودتای 28 مرداد، موجی از جعل و تحریف با هدف تخطئه جریان مذهبی نهضت ملی اعم از آیتا... کاشانی و فداییان اسلام، فضای مجازی را فرا میگیرد. از منظر شما تاریخ پژوهان انقلاب در برابر این پدیده چه مسؤولیتی دارند؟
متأسفانه گروهی از فرصتطلبان و عدهای از دوستان ملی ـ مذهبی، پس از 60 سال همچنان میکوشند حقایق را وارونه نشان دهند. هدف اصلی آنها تخطئه جریان اسلامگرایی و احیای اندیشه ناسیونالیسم و سکولاریسم کور در میان نسل جوان ایران است. البته این موج را فقط در ایران به وجود نمیآورند، بلکه در خارج از کشور، توسط ماهوارههای وابسته به دشمنان و نشریات
و کتابها بهشدت پیگیری میکنند و در این میان، متأسفانه تاریخپژوهان معاصر ما، به وظایف اساسی خود نمیپردازند و بیشتر به نقد! یکدیگر مشغول هستند در حالیکه همین امر، دشمنان را در موجفزایی تقویت میکند و آنها با استفاده از منابع منتشره داخلی به حملات خود ادامه میدهند. مسؤولیت تاریخ پژوهان ما نشر حقایق و اسناد تاریخی و پرداختن به دشمن و کم کردن هجمههای داخلی است.
***
نه واقعی، نه ممنوع!
موضوع دیگری که باعث حاشیه شده، صحبت از نامهای است که سرلشکر آزموده درصدد بوده تا 26 دی 1334 به امضای شهید نواب صفوی برساند. این نامه در مجلد آخر کتاب جمعیت فداییان اسلام در آئینه اسناد منتشر شده است. خسروشاهی درباره این نامه هم روایت جالبی دارد:
نامه مورد اشاره که گویا به تاریخ 26 دی 1334 توسط شهید نواب صفوی نوشته شده، بیتردید از «اسناد جعلی» است و سرلشکر آزموده با تهیه آن میخواسته آن را به امضای شهید نواب صفوی برساند. این سند جعلی، جزو اسناد محرمانه نیست و انتشار آن هم ممنوع نشده، بلکه در کتاب «جمعیت فداییان اسلام در آئینه اسناد» هم نقل شده، ولی پژوهشگر معاصرجناب حجت الاسلام محمد امین گلسرخی که سالیانی دراز در جمعآوری و تحقیق درباره اسناد مربوط به فداییان اسلام تلاش و کوشش داشت، در دیداری به اینجانب گفت که در مجموعه اسناد و گزارشهای موجود در مرکز اسناد انقلاب اسلامی، سندهای جعلی متعدد به چشم میخورد که به هیچ وجه قابل استناد نیستند. از جمله آنها نامهای است که با خط شبیه خط شهید نواب نوشته شده و در آن اسامی کسانی که به فداییان اسلام کمک میکردند آمده است ـ
از جمله آیتا... شریعتمداری ـ که جعلی بودن آن را میرساند. دیدن آن سند جعلی توسط جناب خسرو معتضد، موجب صحت و اصیل بودن آن نمیشود.
بنده هم آن را در مرکز اسناد دیدهام، ولی محتوای آن کاملا نشان میدهد که نامه از شهید نواب نیست. آخرین دفاعیه شهید نواب که در دادگاه ارائه کرده موضع ضددرباری وی و هجمه صریح به شخص شاه را نشان میدهد و ارائهکننده این دفاعیه هرگز به خود اجازه نمیدهد چند روز بعد! در نامهای تقاضای عفو کند و خدمات! خود را مطرح سازد.
شهید نواب صفوی در آخرین دفاع خود در دادگاه نظامی شاه، در پاسخ سرتیپ کیهان خدیو، بازجوی دادستانی ارتش که خواستار ارائه مکتوب آخرین دفاع درباره اتهام «توطئه برهم زدن اساس حکومت و تشکیل جمعیتی که مرام و رویه آن خدمت به سلطنت مشروطه ایران است» میگردد که پاسخ مکتوب شهید نواب در پرونده او موجود ست. آخرین دفاعیه مکتوب شهید نواب صفوی شخص شاه را مسؤول همه مفاسد معرفی میکند .
مایکل جکسون بازی برای هیاهو
آیت ا... خسروشاهی در عین نقد علمی و تاریخی، انتقادات شدید سیاسی هم به جریان انحرافی دارد:
این جریان با عملکرد ضدولایی خود در دوره قبل و تصور قدرقدرتی رضاخانی، ماهیت و شخصیت واقعی خود را به خوبی نشان داد و با نامه نوشتن به ترامپ و تبریک سالروز تولد مایکل جکسون! و ایجاد هیاهو و نشر بیانیه میخواهند همچنان خود را در جامعه مطرح سازد، چون «عددی نیستند». من نام بردن از این افراد را صحیح نمیدانم و به قول معروف «الباطل یموت بترک ذکره» .
او در ادامه تاکید می کند:وقتی ما سردمداران جریان انحرافی و اخبار و افکار و اندیشههای منحط آنان را در رسانهها - به ویژه روزنامهها -مطرح نسازیم خود به خود به فراموشی مطلق سپرده میشوند همانطور که دیگر انحرافگرایان در طول تاریخ چنین شدهاند
هدایت شده از روایتگـــــــر
تصویری که خانم فضه سادات حسینی(مجری و گوینده خبر)، از خودش در آغوش عموی شهیدش منتشر کرد...
تاریخ شهادت جاویدالاثر شهید سید حسن حسینی، ۲۸ فروردین ۱۳۶۷ در فاو
*📸 سردار فلاح زاده، به عنوان جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه منصوب شد.*
🔸به پیشنهاد فرمانده کل سپاه و موافقت و تصویب فرمانده معظم کل قوا، سردار سرتیپ پاسدار محمدرضا فلاح زاده به سمت جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه منصوب شد.
*🔹سردار محمدرضا فلاح زاده پیش از این عهده دار مسئولیت معاون هماهنگ کننده نیروی قدس سپاه بود.*
*📷 تصویری از سردار فلاحزاده، جانشین جدید فرمانده نیروی قدس در کنار رهبر انقلاب در سفر استانی ایشان به یزد در سال۸۶*
🔹۲۹ فروردین۱۳۶۵ مصادف با شهادت صفرعلی گرزین 🌹در ادامه عملیات والفجر ۸ در فاو عراق بعنوان مسئول تسلیحات گردان مسلم ابن عقیل (ع) از ل ۲۵ کربلا🔹صفرعلی همبازی غروبهای "در قله "شاهکوه بود .بعد که اونها در شاهرود وما در گرگان بودیم توفیق زیارتشان رو نداشتم. وقتی خبر شهادتش رسید خیلی حسرت خوردم که چرا ایشان رو در سالهای اخیر ندیدم.تنها چیزی که مرا تسلی داد خواب دیدم دارد اعزام میشود رفتم داخل مینی بوس و کنارش نشستم و صحبت کرده و بدرقه اش کردیم.🔹یادش بخیر بایک مینی بوس از قرآن آباد برای تشیع پیکرش به شاهرود می رفتیم. زن عمو، مادر اکبر عبا تا شاهرود بعنوان عمه شهیدگریه کرد و چقدر دلمان سوخت از این فراق عمه و خواهر زاده.🔹🌹این تصویر رو زمانی که کامپیوتر نبود با عشق آماده کردم🔹یادش گرامی و راهش پر رهرو باد.انشاءلله.🔸مقبره در گلزار شهدای شاهرود🌹🔹🌹🔹🌹
*دوم اردیبهشت یادآور صدور فرمان پیر جماران برای تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است؛ نهادی که در بیش از چهار دهه گذشته همواره نگهبان انقلاب اسلامی بوده و اعضای آن بارها از جان خود برای حفظ انقلاب و آبروی ملت گذشته اند. این روز خجسته را گرامی می داریم.*