9.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥موشک این مدلی از سوخت استفاده میکنه
جالبه بدونید اولین موشکهای جهان از باروت به عنوان سوخت استفاده میکردن، به طوری که پس از انفجار باروت در محفظه سوخت، شتابی در موشک ایجاد میشد و به حرکت درمیومد.
✍ محرداد کریمزاده
@Fahma_KanoonTaha
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
موتور ماهواره بر ایرانی آزمایش خودش رو با موفقیت پشت سرگذاشت. خوبه بدونیم این فناوری فقط توی ۴ کشور جهان وجود داره. ما توی مساله های نظامی دنباله رو دنیا نبودیم بلکه در برابر قدرت های بزرگ جهانی با صرف هزینه های کمتر توانمندی های نظامی خودمون رو افزایش دادیم!
👤 کامیار بهشتی
@Fahma_KanoonTaha
🌹امام على(ع) فرمودند:
♦️جاهِدوا فى سَبيلِ اللّهِ بَأَيديكُم فَإِن لَم تَقدِروا فَجاهِدوا بِأَلسِنَتِكُم فَإِن لَم تَقدِروا فَجاهِدوا بِقُلوبِكُم؛
♦️در راه خدا با #دست هاى خود #جهاد كنيد، اگر نتوانستيد با #زبان هاى خود و اگر باز هم نتوانستيد با #قلب خود جهاد كنيد.
📚بحارالأنوار، ج ۱۰۰، ص ۴۹، ح ۲۳
@Fahma_KanoonTaha
💢در سالیان اخیر پاره ای از عناصر و جریانات سیاسی در راستای اهداف و آمال گروهی خویش به فضاسازی علیه مبارزات حق طلبانه و آرمان گرایانه جمعیت فدائیان اسلام و شهید نواب صفوی پرداختهاند. این جریان تبلیغی، القاء دیدگاه منفی حضرت امام (ره) نسبت به حرکت و اقدامات این جمعیت است که از جمله مصادیق آن میتوان به بخشهایی از خاطرات آقای منتظری و نیز مقاله آقای علی اکبر محتشمی در یکی از واپسین شمارههای روزنامه توقیف شده "بیان " اشاره نمود.
💢آنچه در پی میآید خاطرات شماری از منسوبین نزدیک امام(ره)، در جهت تبیین نظرات ایشان نسبت به شهید نواب و زدودن شائبه های مغرضانه از این دست و تجلیل از حرکت آرمان گرایانه و جسورانه آن شهید بزرگوار است که به شفافیت موضوع کمک خواهد کرد.
♦️آیت الله شهید سید مصطفی خمینی(ره)
جمعیتی در ایران معروف بودند به فدائیان اسلام، رئیس آنها مردی بود به نام سیدمجتبی نواب صفوی که واقعا دلیر و توانا بود و از روی احساس سنگ اسلام را به سینه میزد و نمیتوان او را دور از حقیقت دانست. مرد شماره دو آنها دوست عزیز خودم مرحوم سید عبدالحسین واحدی بود. این طایفه از دیر زمانی در قم زیست میکردند. آن وقتها ما قم بودیم و از دور آنها را میپاییدیم. تا آنکه شبانه عدهای با چوب و چماق در پیش چند صد نفر طلبه بر آنها هجوم بردند و آنان را زدند که دیگر کار به آخر رسیده بود و دیگر نتوانستند در قم بمانند. در نتیجه رحل اقامت را به تهران بردند تا سرانجام به دست پسر رضاخان و با سکوت مرگبار علماء آنها را تیرباران کردند. اگر چه دوست من سید عبدالحسین را در جای دیگر از بین بردند و داغش را در دل ما گذاردند.
📚 یادها و یادمانها از آیت الله سید مصطفی خمینی ج ۱، صص ۲۰۴ - ۲۰۵
♦️حجت الاسلام و المسلمین مرحوم حاج سید احمد خمینی (ره)
در قضیه اعدام نواب صفوی و سایر اعضای فداییان اسلام، امام از مرحوم آقای بروجردی و مراجع دلخور شدند که چرا موضع تندی علیه دستگاه نگرفتند و اینها را نجات ندادند. امام در این قضیه خیلی صدمه روحی خوردند. در آن اوضاع و احوال شرایط به گونهای بود که از دیدگاه متحجرین مبارزه با شاه ننگ بود، یعنی استدلال میکردند، حالا که بناست یک روحانی اعدام شود، لباس روحانی را از تن او بیرون بیاورید تا به مقام روحانیت اهانت نشود! درست نقطه مقابل، تفکر امام که اعتقاد داشتند روحانی باید با کسوت مقدس روحانیت شهید شود تا مردم بفهمند و آگاه شوند که اینها در صحنه هستند. از دیدگاه متحجرین مبارزه با شاه ننگ بود در صورتی که از دیدگاه امام مبارزه روحانیون بزرگواری همچون شهید نواب صفوی روشنی بخش حیات اسلام و انقلاب راه مبارزین بود.
📚مجموعه آثار یادگار امام، ج ۱، ص ۶۶۰
♦️همسر حضرت امام (ره)
مرحوم نواب صفوی و برادران واحدی را میخواستند بکشند، من با مادر آنها دوست بودم. آقا رفتند پیش اقای بروجردی که در این کار دخالت کنند ولی ایشان گفتند من در کار آنها دخالت نمیکنم. بعد هم آنها را کشتند.
📚 روزنامه اطلاعات ۱۲ خرداد ۷۳، ص ۱۱
♦️خانم زهرا مصطفوی، دختر حضرت امام(ره)
حدودا سال ۱۳۳۴ بود که فداییان اسلام را محاکمه میکردند. در اتاق ایستاده بودم و مادرم داشتند کار میکردند که امام وارد شدند. صورت ایشان به شدت برافروخته بود و چشم ها حالت فوق العاده عصبانی و ناراحت ایشان را نشان میداد. فقط عبایشان را گوشهای انداختند و با عصبانیت وارد شدند. گویا مادر از جریان خبر داشتند که پرسیدند: نتوانستید کاری کنید؟ گفتند: نخیر، نشد، نتوانستم. ایشان - آقای بروجردی- میگویند من به این کارها کاری ندارم... بعد امام از اتاق بیرون رفتند ولی حالشان خیلی منقلب بود، چون میدانستند نتیجه محاکمه فداییان اسلام یعنی اعدام. این را چون میدانستند، خوب معلوم بود مساله اعدام یک عده جوان بیگناه فعال مبارز طبیعتا چقدر سخت بود. بعد من از مادرم پرسیدم که جریان چیست؟ گفتند: محاکمه فداییان اسلام است و آقا [امام خمینی] پیش آیت الله العظمی بروجردی رفتند که بلکه ایشان جلوی محاکمه و اعدام گرفته شود، اما ظاهرا موفق نشدهاند. چون مرام ایشان (آقای بروجردی) این بود که به حکومت کاری نداشته باشند.
📚روزنامه اطلاعات ۱۷ خرداد ۶۷
@Fahma_KanoonTaha
🔴 روایت مرحومه مرضیه دباغ از رساندن خبر #فرار_شاه به امام خمینی(ره):
♦️ ﺭﻭﺯﻱ ﻛﻪ ﺷﺎﻩ ﺍﺯ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﻓﺮﺍﺭ ﻛﺮﺩ، ﻣﻦ ﺩﺭ ﻓﺮﺍﻧﺴﻪ ﺩﺭ ﺧﺪﻣﺖ ﺣﻀﺮﺕ ﺍﻣﺎﻡ ﺧﻤﻴﻨﻲ(ﺭﻩ) ﺑﻮﺩﻡ.
♦️ﺍﻧﻌﻜﺎﺱ ﺧﺒﺮ ﻓﺮﺍﺭ ﺷﺎﻩ ﺩﺭ ﺗﻤﺎﻡ ﺧﺒﺮﮔﺰﺍﺭﻱﻫﺎ ﻭ ﺭﻭﺯﻧﺎﻣﻪﻫﺎﻱ ﺁﻥ ﺭﻭﺯ ﻣﻄﺮﺡ ﺩﻧﻴﺎ ﭘﻴﭽﻴﺪ ﻭ ﻫﻤﻪ ﻣﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻭﺟﺪ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺑﻮﺩ؛ ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﺩﻟﻴﻞ ﺑﺮﺍﻱ ﺭﺳﺎﻧﺪﻥ ﺍﻳﻦ ﭘﻴﺎﻡ ﺑﻪ ﺣﻀﺮﺕ ﺍﻣﺎﻡ(ﺭﻩ)، ﻟﺤﻈﻪ ﺷﻤﺎﺭﻱ ﻣﻲﻛﺮﺩﻳﻢ ﭼﻮﻥ ﺗﺼﻮﺭﻣﺎﻥ ﺍﻳﻦ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺷﻨﻴﺪﻥ ﺍﻳﻦ ﺧﺒﺮ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﻧﻴﺰ ﺧﻮﺷﺤﺎﻝ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
♦️ﺑﻨﺪﻩ ﺑﺎ ﻫﻤﻴﻦ ﺗﺼﻮﺭ ﺧﺪﻣﺖ ﺣﻀﺮﺕ ﺍﻣﺎﻡ(ﺭﻩ) ﺭﻓﺘﻢ ﻭ ﺑﻪ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﮔﻔﺘﻢ: ﺁﻗﺎ، #ﺷﺎه_ﺭﻓﺖ!
♦️ﺑﻪ ﺭﻏﻢ ﺗﺼﻮﺭ ﻣﻦ، ﮔﻔﺘﻦ ﺍﻳﻦ ﭘﻴﺎﻡ ﺩﺭ ﻧﮕﺎﻩ ﭘﺮ ﻣﻌﻨﺎ ﻭ ﭼﻬﺮﻩ ﺁﺭﺍﻡ ﺍﻣﺎﻡ، ﻫﻴﭻ ﺗﻐﻴﻴﺮﻱ ﺑﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﻴﺎﻭﺭﺩ ﻭ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺑﺎ ﺁﺭﺍﻣﺶ ﻫﻤﻴﺸﮕﻲﺷﺎﻥ ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ: ﺧُﺐ!
ﻭ ﻫﻴﭻ ﺍﻇﻬﺎﺭ ﻧﻈﺮﻱ ﺩﻳﮕﺮﻱ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺑﺎﺭﻩ ﻧﻜﺮﺩﻧﺪ.
♦️ﻣﻦ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺭﻓﺘﺎﺭ ﺍﻣﺎﻡ(ﺭﻩ) ﺟﺎ ﺧﻮﺭﺩﻡ؛ ﺍﻣﺎ ﺩﺍﻧﺴﺘﻢ ﺍﻳﻦ ﺳﺨﻦ، ﻧﺸﺎﻥ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﻣﺎﻡ خمینی(ﺭﻩ) ﺑﻪ ﺭﻓﺘﻦ ﺷﺎﻩ ﻳﻘﻴﻦ ﻛﺎﻣﻞ ﺩﺍﺷﺘﻨﺪ ﻭ ﺍﮔﺮ ﺍﺗﻔﺎﻗﻲ ﻏﻴﺮ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻣﻲﺍﻓﺘﺎﺩ ﺑﺎﻳﺪ ﺗﻌﺠﺐ ﻣﻲﻛﺮﺩﻳﻢ.
♦️ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺍﻧﺘﺸﺎﺭ ﮔﺴﺘﺮﺩﻩ ﺍﻳﻦ ﺧﺒﺮ، ﺧﺒﺮﻧﮕﺎﺭﺍﻥ ﺭﺳﺎﻧﻪﻫﺎﻱ ﻣﺤﻠﻲ ﻭ ﺭﺳﻤﻲ ﻓﺮﺍﻧﺴﻪ ﺑﺮﺍﻱ ﺩﺭﻳﺎﻓﺖ ﺍﻇﻬﺎﺭ ﻧﻈﺮ ﺍﻣﺎﻡ ﺧﻤﻴﻨﻲ(ﺭﻩ) ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻓﺮﺍﺭ ﺷﺎﻩ، ﭘﺸﺖ ﺩﺭ ﺑﻴﺖ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺟﻤﻊ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ؛ ﻭﻗﺘﻲ ﺍﻳﻦ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﺳﺘﺤﻀﺎﺭ ﺍﻣﺎﻡ ﺭﺳﺎﻧﺪﻳﻢ، ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺍﻋﻼﻡ ﻧﻈﺮ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺭﺍﺑﻄﻪ ﺑﺎ ﻓﺮﺍﺭ ﺷﺎﻩ ﺑﻪ ﺳﺎﻋﺖ ۵ ﺑﻌﺪﺍﺯﻇﻬﺮ ﻣﻮﻛﻮﻝ ﻛﺮﺩﻧﺪ.
@Fahma_KanoonTaha
💢خاطره ای از رهبر معظم انقلاب درباره شهید نواب صفوی:
♦️سخنرانی نواب یك سخنرانی عادی نبود. بلند می شد و می ایستاد و با شعار كوبنده و با شعاری شروع به صحبت می كرد. من محو نواب شده بودم. خودم را از لابلای جمعیت به نزدیكش رسانده و جلوی نواب نشسته بودم. تمام وجودم مجذوب این مرد بود و به سخنانش گوش می دادم و او هم بنا كرد به شاه و به دستگاههای انگلیس و اینها بدگویی كردن.
♦️ اساس سخنانش این بود كه اسلام باید زنده شود. اسلام باید حكومت كند واین كسانی كه در راس كار هستند اینها دروغ می گویند. اینها مسلمان نیستند و من برای اولین بار این حرفها را از نواب صفوی شنیدم و آنچنان این حرفها درون من نفوذ كرد و جای گرفت كه احساس می كردم دلم می خواهد همیشه با نواب باشم. این احساس را واقعا داشتم كه دوست دارم همیشه با او باشم.
📚مرکز اسناد انقلاب اسلامی
@Fahma_KanoonTaha
🌹۲۷ دی سالروز شهادت نواب صفوی و ۳ شهید دیگر فدائیان اسلام
🌹حجه الاسلام سیدمجتبی نواب صفوی، از روحانیون مبارز و رهبر جمعیت «فدائیان اسلام» و از پیشتازان مبارزات اسلامی و مکتبی بر ضد رژیم شاهنشاهی و استعمار بود که در ۲۷ دی ماه سال ۱۳۳۴ همراه به سه تن دیگر از هم رزمان خود (سید محمد واحدی، مظفر ذوالقدر و خلیل طهماسبی) توسط شاه ملعون به شهادت رسید.
🌹یادشان گرامی و راهشان پر رهرو باد شادی روحشان الفاتحه مع الصلوات
@Fahma_KanoonTaha
#۲۷دی_ماه_سالروز_شهادت #شهیدنواب_صفوی
💢اسلام درسخوان زیاد دارد، سگ ندارد که پای دشمنان را بگیرد!!
♦️قرار شد با شهید نواب برای ناهار و دیدن علامه امینی به منزل ایشان برویم.
♦️در آن دیدار علامه به نواب گفتند : من حیفم میاید شما در ایران بمانید ، شما را می کشند ، بیایید بروید نجف درس بخوانید با استعدادی که شما دارید مرجع خواهید شد
♦️ شهید نواب به علامه گفت: اسلام درسخوان زیاد دارد، سگ ندارد که پای دشمنان را بگیرد.
♦️علامه امينی چشمهايش پر از اشك شد، سرش را انداخت پايين و از اتاق بيرون رفت و ديگر صحبتي نشد.
📚 خاطرات محمدمهدی عبدخدایی
@Fahma_KanoonTaha
💢نقش فداییان اسلام در ملی شدن صنعت نفت
♦️تاریخ نشان داده است که هیچ انقلاب و حرکت سیاسی، بدون فداکاری واقدام ایثارگرانه، به نتیجه نمی رسد و برای این که یک حرکت استمرار یابد و به هدف اصلی برسد، باید از موانعی بگذرد که رفع این موانع، بدون شجاعت و چشم بستن از دنیا، امکان پذیز نیست.
♦️در جریان نهضت ملی شدن صنعت نفت که با اقدام آیت الله کاشانی و با حمایت دکتر مصدق و چند تن از نمایندگان مجلس جرقه های آن زده شد، موانع بسیاری وجود داشت.
♦️یکی از موانع بسیار بزرگی که بر سر راه نهضت ملی شدن صنعت نفت قرار داشت و هر گونه اقدام در این مورد را سرکوب می کرد و ترس و دلهره شدیدی بین طرفداران نهضت انداخته بود، نخست وزیر وقت، رزم آرا بود، وی از مزدوران و هواداران سیاست انگلیس در ایران و فردی بسیار مستبد بود، رزم آرا چنان سختگیر و تابع انگلیس بود که حتی اشرف - خواهر شاه – از او می ترسید و نمی توانست روی حرف وی چیزی بگوید.
♦️وکلای جبهه ملی که اغلب از طرفداران نهضت ملی شدن نفت بودند هم از قدرت رزم آرا ترسناک بودند و سقوط رزم آرا را به علت حمایت شدید انگلیس از وی، غیر ممکن می دانستند و به کلی تز «ملی شدن صنعت نفت» را شکست خورده می دانستند.
♦️در این وضعیت، یک روحیه ایثار و فداکاری نیاز بود که در بین اعضای جبهه ملی وجود نداشت؛ اما جمعیتی فداکار به نام فداییان اسلام در میدان بودند که گره های کور تنها با از خود گذشتگی آنها باز می شد.
♦️جمعیت فداییان اسلام که از بدو تشکیل بارها وبارها نشان داده بودند که برای سربلندی اسلام و ملت مسلمان، حتی از جان خود نیز می گذرند، مدیریت کنترل بحران رزم آرا را به دست گرفتند.
♦️فداییان اسلام که در صراحت لهجه و شجاعت، شناخته شده بودند، به رزم آرا تذکر دادند که از مقاومت درمقابل نهضت ملی شدن نفت دست برداشته، به صفوف ملت بپیوندد. وقتی رزم آرا نصیحت فداییان را گوش نکرد، تذکر شدیدی به وی ابلاغ شد که اگر از مسیر حرکت انقلاب کنار نرود، به حکم دفاع از مال، جان، ناموس و دین مسلمین، با اسلحه به مقابله با او خواهند رفت.
♦️رزم آرا که به پشتیبانی و حمایت دربار وانگلیس پشت گرم بود و مستبدانه در مقابل هر گونه اقدامی برخورد می کرد وبرای خود آرزوهای بلندی را ترسیم می کرد، در مقابل تهدید فداییان اسلام هیچ گونه نرمشی نشان نداد و همچنان بر طبل مخالفت با ملی شدن صنعت نفت می کوبید.
♦️جمعیت فداییان اسلام برای برداشتن این مستبد مزدور از مسیر نهضت مردم، برنامه ریزی دقیقی انجام دادند و قرار شد جوانی پارسا و فداکار به نام استاد خلیل طهماسبی که در آن زمان ۲۶ سال داشت، این لکه ننگ را از صحنه روزگار پاک کرده، نفت را به ملی شدن نزدیک تر سازد.
♦️سرانجام در ۱۶ اسفند ۱۳۲۹ در یک مراسم ختم، در مسجد شاه سابق و در بین خیل جمعیت، رزم آرا به قتل رسید و شور و شادی در بین مردم و نمایندگان برپا شد و سرعت و حرکت ملی شدن صنعت نفت، شتاب شدیدی گرفت و می توان به جرات گفت که قتل رزم آرا، نهضت ملی شدن صنعت نفت را زنده کرد و جان دوباره ای به این نهضت داد.
♦️پس از قتل رزم آرا و نخست وزیری خلیل فهیمی، دیگر هیچ یک از نمایندگان وابسته انگلیس نتوانستند در مقابل ملی شدن صنعت نفت که خواسته مردم بود، از خود مقاومت نشان دهند. از این رو، لایحة ملی شدن صنعت نفت برای تصویب به مجلس تقدیم شد و تنها یک روز بعد از قتل رزم آرا، یعنی در ۱۷ اسفند ۱۳۲۹ کمسیون نفت اصل ملی شدن صنعت نفت را در کشور با اکثریت آرا تصویب کرد و گزارش کمیسیون در ۲۴ اسفند ۱۳۲۹ به تصویب مجلس شورا و در ۲۹ اسفند به تصویب مجلس سنا رسید و صنعت نفت درست ۵۰ سال پس از تأسیس آن، ملی اعلام شد.
🌹سید مجتبی نواب صفوی و دیگر یاران جمعیت فداییان اسلام با فداکاری های فراوان در عرصه جهاد برضد استبداد و استکبار، موجب سربلندی و عزت ملت ایران و مسلمانان جهان شدند.
@Fahma_KanoonTaha
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹امام خامنهای: نواب، مرد قَویای بود ۶۳/۱۰/۲۲
♦️ماجرای گوشمالی شاه اردن به وسیلهی شهید #نواب_صفوی
@Fahma_KanoonTaha
🌹شهید نواب صفوی: #آرزو دارم که #حکومت_اسلامی تشکیل شود، و آن زمان #بزرگترین_افتخارم این است که #رفتگر خیابانهایش باشم.
@Fahma_KanoonTaha
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹ببینید|خاطره رهبر معظم انقلاب از اعتراض نواب به کراوات و کلاه شاپو ۶۳/۱۰/۲۲
@Fahma_KanoonTaha