#تجربه_نوشت
من داشتم ظرف می شستم که اومد جلو گفت مامان یه سوال دارم
گفتم بفرمایید
گفت: مامان چرا از حمام میایم بیرون لباس های قبلی مون رو نمی پوشیم؟؟
می خواستم یه جمله جواب سوال رو بگویم و به بقیه کارهایم برسم، گفتم : چونکه....
اما به ذهنم رسید که جواب سوال را انقدر مستقیم و صاف و پوست کنده و هلو توی گلو ندهم
حرفم را خوردم... گفتم: خودت چی فکر می کنی؟
گفت: به نظر من خبببببب چون کثیفی هامون به لباس ها چسبیده
و این شروعی شد برای اینکه فکر کند و تخیل کند و باهم گفتگو کنیم
اگر کمی به بچه ها فرصت تامل و تفکر بدهیم و سریع پاسخ سوالات آنها را ندهیم و برای آنها حل مسئله نکنیم، هم به مهارت تفکر آنها کمک کردیم و هم باعث پرورش خلاقیت آنها شدیم.
موقع سوال پرسیدن آنها کافیست از آنها بپرسیم :《خودت چی فکر می کنی؟》 یا 《نظرت خودت چیه؟》تا فرصت ارائه و ابراز پاسخ های مختلف را داشته باشند.
#والدین_فرزندپروری
#افزایش_خلاقیت
#پرورش_تفکر
#پرسشگری_کودکان
#والدگری #تربیت_فرزند
برای دریافت مطالب بیشتر به کانال ما بپیوندید.
@Family_literacy
بهار ایمن با...
#چهارشنبه_سوری
✅️به بروزترین کانال جامع تحلیلی آموزشی تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy
بهار ایمن با...
#چهارشنبه_سوری
✅️به بروزترین کانال جامع تحلیلی آموزشی تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy
بهار ایمن با...
#چهارشنبه_سوری
✅️به بروزترین کانال جامع تحلیلی آموزشی تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy
بهارایمن با...
#چهارشنبه_سوری
✅️به بروزترین کانال جامع تحلیلی آموزشی تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy
✅️نقش بازی در تعلیم و تربیت کودکان
✍امیر رحمان زنگنه
از ویژگی های دوره کودکی، بازی کردن است. بازی شیوه طبیعی فعالیت در این دوره است. بازی های کودک در سنین مختلف ویژگی های مخصوصی دارد. ابتدا بازی او با اشیا است و سپس شامل انسان ها می شود. از سنین سه و چهار سالگی به تدریج به بازی های گروهی و اجتماعی روی می آورد. در این بازی ها کودک به قواعد و مقررات بازی های گروهی تن در می دهد و با دیگران همکاری می کند و در این همکاری است که او رفتار با دیگران را تمرین می کند و با اصول و قواعد زندگی جمعی و مراعات انضباط عملی به تدریج آشنا می شود و این به رشد اجتماعی و اخلاقی او کمک می کند.
در هر حال بازی کودکان در حکم آینه ای است که روحیات، استعدادها و زمینه های روانی کودک را نشان می دهد و در شناخت کودکان باید از آن استفاده کرد. کودکان نمی توانند آنچه را که فکر می کنند و می بینند، شرح دهند. بازی اطفال به ما کمک می کند تا زبان آنها را بهتر بفهمیم. اگر بتوانیم بازی کودکان را درک کنیم، مسلما قادر خواهیم بود که افکار و عواطف آنها را بشناسیم.
فواید بازی
ـ بازی می تواند نقش بسیار مثبتی در رشد روانی، هیجانی و بهزیستی کودک داشته باشد. به طور مثال کنجکاوی شدید کودک می تواند از طریق بازی ارضا شود و فرصتی مناسب به او بدهد تا هوش خود را تقویت نماید و موجب رشد و شکوفایی شخصیت کودک گردد.
📲برای مطالب بیشتر مارا دنبال کنید
✅️به بروزترین کانال جامع تحلیلی آموزشی تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy
خانواده و تربیت / جوانه ها
✍ امیررحمان زنگنه
🎭بازی نقش آموزشی دارد و می تواند به کودک کمک کند تا موفق شود کارهایی که در شرایط عادی برای او لذت بخش نیست از طریق بازی بیاموزد.
🎭بازی به کودک فرصت می دهد که پس از خستگی های بدنی و روانی که بزرگسالان او را وادار به یادگیری می کنند، دوباره به رهایی و آرامش درونی دست یابد.
🎭بازی اراده کودک را تقویت و او را وادار می کند که بازی را مظفرانه به پایان برساند و در نیل به هدف خود پایداری کند.
🎭بازی هوش، فکر، عزم و استعدادهای مختلف را در کودک پرورش می دهد و باعث نشاط روح او خواهد شد.
🎭یکی از ویژگی های بازی، زنده نگاه داشتن و شاداب کردن روحیه است. چرا که بازی عبارت است از فعالیتی شادمانه، شور و شوق بازی، خودانگیختگی، شادابی و وجدی که غالبا از آن عاید می شود، تأثیرات بسیار مثبت در سلامت فکری کودکان دارد.
🎭بازی های آموزشی کدامند؟
امروزه بازی های آموزشی به بازی هایی اطلاق می شود که از طریق آنها توانایی های روحی شخصی، آگاهانه تمرین شده، وسعت پیدا می کند. در تمام این نوع بازی ها، بدون اعمال فشار، آزادانه و با رغبت در ضمن با نقشه و هدف، دانستنی های نو آموخته شده یا آموخته ها به تمرین در آمده و وسعت می یابد. به همین دلیل کودکان باید در بین بازیچه های خود مالک چند نوع از این گونه بازی های آموزشی نیز باشند.
🎭انواع بازی های آموزشی
در غالب کلاس های مهد کودک و کودکستان چهار نوع بازی آموزشی معمول است. بازی دستی، بازی بدنی، بازی نمایشی و بازی سرگرم کننده.
🎭بازی دستی: در این بازی، کودک با وسایل کوچکی چون انواع پازل، چوب های اندازه گیری و مجموعه ای میخ چوبی سر و کار دارد. بازی های دستی تا حدی خودشمول است؛ یعنی به رابطه آنها با سایر بازی ها نیازی نیست. هر گاه وسایل لازم را در اختیار کودک قرار دهیم، مستقیما به اهداف مورد نظر دست می یابیم.
🎭بازی بدنی: در این بازی، کودکان اعمال متعددی نظیر دویدن، پریدن یا سه چرخه سواری را انجام می دهند. اهداف این بازی، افزایش مهارت های بدنی کودکان و آشنایی آنها با چگونگی استفاده از این مهارت ها در موقعیت های جدید است.
🎭بازی نمایشی: در این بازی، کودک نقش فرضی را همراه با سایر کودکان بازی می کند. موقعیت هایی که در بازی آنها مطرح می شود، همان هایی است که اغلب در زندگی واقعی پیش می آید. بخش عروسک های کلاس، مناسب ترین جا برای اجرای این بازی است.
🎭بازی سرگرم کننده: هر چند این بازی نوعی فعالیت تفریحی محسوب می شود اما با سایر بازی ها تفاوت دارد. هنگامی که این بازی برای کودکان خردسال اجرا می شود، لازم است عناصر خاصی را در آن بگنجانیم تا به هدف مورد نظر دست یابیم و جنبه آموزشی آن را حفظ کنیم.
✅️پیش از شروع بازی لازم است نکاتی مورد نظر قرار گیرد. اهم این نکات عبارتند از:
1️⃣بگذارید کودک برای خود فکر کند. وقت زیادی در اختیار او قرار دهید. هرگز پاسخ را به کودک نگویید، مگر در موارد استثنایی که آن هم فقط باید به اشاره مختصری اکتفا شود.
2️⃣اجازه دهید هر کاری که لازم است (از قبیل ریختن مایع از ظرفی به ظرف دیگر، جور کردن مکعب های رنگی و غیره) خودِ کودک آن را انجام بدهد. از اینکه وقت زیادی گرفته می شود و یا چیزهایی روی زمین می ریزد و تلف می گردد، نباید نگران بود. باید کاری کنید که بازی را به صورت تجربه لذت بخشی برای کودک در آورید.
3️⃣حداکثر بیش از 10 الی 15 دقیقه به هر بازی اختصاص ندهید، زیرا در صورتی که هر بازی در هر بار زیاد انجام شود، اثر خود را از دست خواهد داد. برای کودکان چهار ساله هر جلسه بازی را کوتاه تر هم می توانید انجام دهید. زمانی که کودک شما هنوز خسته نشده و اشتیاق به بازی را از دست نداده است، بازی را متوقف کنید.
✅️به بروزترین کانال جامع تحلیلی آموزشی تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید 👇
@Family_literacy
هدایت شده از کانال خبری ، تحلیلی گردباد نیوز
🔴هشدار سایبری
🔴پیام زیر کلاهبرداری است و به هیچ عنوان لینک را باز نکنید
اطلاع رسانی سهام عدالت از طریق رسانههای رسمی انجام میشود.
این پیام توسط بدافزار برای تمام مخاطبین شما ارسال میشود.
یک آنتی ویروس بر روی گوشی خود نصب کنید.نشستهای فعال را بر روی پیام رسان خود چک کنید.
💡 هوش سفید| سید علیرضا آلداود
🇮🇷 جنگ شناختی | سواد رسانهای 👇
@aledavood 👈 عضو شوید
هدایت شده از امیررحمان زنگنه
#تجربه_نگاشت
وجود یک رابطه مناسب بین والدین و نوجوان کلید طلایی پیشگیری از آسیبها در همه زمینههاست. برای ایجاد یک رابطه مناسب لازمست والدین نورافکن خود را ازجنبههای منفی رفتارهای نوجوانشان برداشته و با صرف وقت و برنامهریزی زمانهای کوتاهی را در روز به گپ و گفت با او بپردازند و توجه داشته باشند که در این گفتگو از قیچیهای ارتباطی به هیچ وجه استفاده نشود. این قیچیها شامل سرزنش کردن، قضاوت کردن، مقایسه کردن، بازجویی کردن، نصیحت کردن و تهدید و تنبیه کردن نوجوان میشود.
و محتوای موضوعات مورد گفتگوی آنها باید مورد علاقه نوجوان باشد و به نظرات و عقاید او (هر چند به نظر والدین غیرمنطقی باشد) اهمیت و ارزش داده شود تا یک فضای امن و راحت برای گفتگو با نوجوان فراهم شود.
#والدین
#ارتباط_بانوجوان
#مهارتهای_ارتباطی
#والدگری #تربیت_فرزند
برای دریافت مطالب بیشتر به کانال ما بپیوندید.
@Family_literacy
7.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 چهارشنبه سوری را چهارشنبه سوزی نکنید!
🔹 انتظارات مردم از دستگاه های مختلف
🎭به کانال تخصصی خانواده و سواد رسانهای بپیوندید
@Family_literacy
🔰کانال رسمی استاد زنگنه
کارشناس و پژوهشگر رسانه مشاور خانواده کودک ونوجوان در حوزه اعتیاد به اینترنت و شبکه های اجتماعی
@rzangane
✅️آیدی استاد زنگنه به جهت مشاوره آنلاین
@Rzanganh