سلسله نشست های تجربیات پژوهشی
♦️نشست چهارم با حضور استاد حجت الاسلام والمسلمین عبدالحمید واسطی
♦️عضو هیات علمی پژوهشکده حکمت و دینپژوهی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🌐 مکان: مدرسه علمیه سلیمانیه، نمازخانه طبقه همکف
🕙 زمان: پنجشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۲، ساعت ۸ تا ۹:۳۰
#پژوهش_مدرسه_علمیه_سلیمانیه_مشهد
«به بهانه دیدار رهبر معظم انقلاب با طلاب»
یادداشت وارده:
✅ یک وسعت معنایی برای «تبلیغ» در سخنان امروز رهبر انقلاب دیده می شد. وسعت معنایی ای که اگر نادیده گرفته شود، دستاویز خوبی خواهد بود برای انتقاد به دیگر نهادهای حوزوی.
🔸مقاممعظم رهبری منبر را به عنوان یک قالب سنتی و مهم تبلیغ ذکر کردند اما در کنار آن" تحقیق" (پژوهش) را نیز با ذکر مثال های فراوانی از کتب علما به عنوان قالب تبلیغی معرفی کردند.
به عنوان مثال کتاب کاملا پژوهشی «اصول فلسفه و روش رئالیسم» علامه طباطبایی را یک کنش تبلیغی برای پاسخ به مارکسیسم ذکر فرمودند.
🔹 این تبیین در کنار دیگر فرمایشات آقا نشان می دهد، تبلیغ دایره وسیعی دارد. یعنی هر کنشی که خلاءی در دین را رفع کند، کنش تبلیغی ست.
لذا اعزام مبلغ برای تصحیح قرائت نماز یک پیرمرد در روستا تبلیغ است، نگارش کتاب فلسفی و کلامی در یک پژوهشگاه برای پاسخ به اندیشه های باطل نیز تبلیغ است.
🔸 اتفاقا تأکید حضرت آقا مبنی بر مقابله با ریشه های فکری، اهمیت تبلیغ "پژوهش محور" را بیشتر نمایان می کند.
واضح است که پژوهش باید ناظر به خلأ دینی بوده و ترجیحا نتایجش امتداد اجتماعی پیدا کند.
@ahmad_olyaei
💎 اللهم عجل لولیک الفرج
❇️ جهاد علمی
#اطلاع_رسانی
📣 فراخوان پانزدهمین جشنواره علامه حلی آغاز شد.
📊 شرایط و مهلت ثبت نام:
1️⃣ طلاب جوان (زیر ۳۵ سال) حوزههای علمیه برادران و خواهران سراسر کشور (متولدین ۱۳۶۷/۰۱/۰۱ و مابعد آن] تا پایان روز یکشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ فرصت دارندفرایند ثبتنام در این جشنواره را تکمیل نمایند.
2️⃣ استادان حوزههای علمیه منوط به داشتن شرط سنی زیر 50 سال [متولدین ۱۳۵۲/۰۱/۰۱ و مابعد آن] و داشتن کد استادی در حوزههای علمیه برادران در سال جاری یا مجوز تدریس در حوزههای علمیه خواهران و جامعة الزهراء «سلام الله علیها» در سال جاری، میتوانند در بخش استادان این جشنواره شرکت نمایند.
📝 آثار ارسالی میبایست در یکی گروههای علمی دهگانه جشنواره شامل: «تفسیر و علوم قرآنی»، «علوم حدیث و درایه»، «کلام»، «اخلاق و تربیت»، «فقه و حقوق اسلامی»، «فلسفه و منطق»، «اصول فقه»، «تاریخ اسلام»، «ادبیات» و «علوم انسانیِ مرتبط با حوزه دین» و در قالب: «مقاله»، «کتاب»، «تحقیق پایانی سطح دو» و «پایاننامه سطح سه حوزه یا کارشناسی ارشد دانشگاهی طلاب» باشد.
♨️ «نقش حوزههای علمیه در راهبردهای فرهنگ عمومی و دینداری جامعه» به عنوان موضوع بخش ویژه جشنواره پانزدهم است و افرادی که در این موضوع آثار خود را به جشنواره ارسال نمایند از ۵ امتیاز ویژه در ارزیابی آثار و در صورت برگزیده شدن، معادل ۱.۵ برابر جوایز منتخبین بخش عادی جشنواره بهرهمند خواهند شد.
📎 لینک ثبت نام (تمامی طلاب و استادان خواهر و برادر)
🏢 معاونت علمی حوزه علمیه خراسان
🌐http://eitaa.com/joinchat/1842216994C8e88b82cfe
راهنمای ثبتنام در جشنواره.pdf
807K
📘 فایل راهنمای شیوه ثبت نام در پانزدهمین دوره جشنواره علامه حلی «رحمه الله تعالی»
🎤مصاحبه حجت الاسلام دکتر مجید خاموشی به مناسبت روز حجاب و عفاف
حجاب شرعی و عفاف از آداب ضروری زیارت است/ تمام اماکن مقدس دنیا آدابی برای ورود دارند
💢 استاد علوم اسلامی و پژوهشگر مؤسسه بین المللی مطالعات اسلامی در گفتگو با پایگاه بین المللی اعتاب گفت: ورود به حریم اماکن مقدس بدون آداب نیست؛ آداب ظاهری و آداب باطنی دارد؛ چه اینکه در همه دنیا آدابی برای اماکنی که به زعم خودشان مقدس است قرار میدهند. رعایت ظاهر و حفظ حجاب از آداب ظاهری و البته ضروری است.
💢حجت الاسلام دکتر خاموشی ضمن گرامیداشت یاد شهدای واقعه خونین حمله به مسجد گوهرشاد درباره ریشه قرآنی احترام به اماکن مقدس و حرمت هتک حرمت آن گفت: در قرآن در چند جا اسامی مکانهای مقدسی ذکر شده و از آن به بزرگی یاد شده است؛ مثلا در سوره بلد میخوانیم: «لَا أُقْسِمُ بِهَذَا الْبَلَدِ وَأَنْتَ حِلٌّ بِهَذَا الْبَلَدِ» (بلد/۱و۲) ؛ قسم میخورم به این شهر، در حالی که تو در آن جای داری. خداوند در این آیه به سرزمین مکه قسم میخورد به اعتبار اینکه رسول خدا (ص) در این شهر حضور دارد. این حضور باعث بزرگی و تقدس آن سرزمین شده است؛ به گونهای قابلیت مییابد تا مورد قسم خداوند قرار گیرد.
رعایت حجاب و عفاف از آداب ضروری زیارت
💢حجت الاسلام خاموشی در مورد وظایف مردم و نهادها در حفظ حرمت اعتاب مقدسه گفت: در مورد مردم به نظر میرسد کسی که به زیارت عتبات مقدسه میآید با دید احترام وارد میشود و کسی خواسته بیاحترامی به این مکانهای مقدس نمیکند؛ بله گاهی برخی افراد، ممکن است ناخواسته و از روی ناآشنایی برخی آداب و احکام مثل حجاب و آرایش را رعایت نکنند که باید برای زائر فرهنگسازی و اطلاعرسانی شود و این بیشتر متوجه مسئولان اعتاب مقدسه است که با برنامههای متعدد این آگاهی بخشی فراگیر را محقق کنند. خود مردم هم در فضای داخل این اماکن مقدس به یکدیگر تذکر میدهند و باید گفت این حفظ حرمت اعتاب، خواست عمومی و مطالبه خود مردم است و مسئولان اعتاب مجری این مطالبه مردمی هستند.
💢دکتر خاموشی ادامه داد: ورود به حریم اماکن مقدس بدون آداب نیست؛ آداب ظاهری و آداب باطنی دارد؛ چه اینکه در همه دنیا آدابی برای اماکنی که به زعم خودشان مقدس است قرار میدهند. رعایت ظاهر و حفظ حجاب از آداب ظاهری و البته ضروری است؛ خداوند به حضرت موسی (ع) دستور میدهد هنگام ورود به سرزمین مقدس طوی کفشهای خود را دربیاورد و این ادبی ظاهری است و نشانه احترام است. رعایت پوشش استاندارد و شرعی هم هنگام حضور در حرمهای اهلبیت (ع) یکی از این آداب بلکه واجبات ظاهری است که برای حفظ احترام این حرمها باید رعایت شود و این محدودیت در پوشش در همه جای دنیا برای اماکن مقدس مرسوم است.
متن کامل مصاحبه
#پژوهش_مدرسه_علمیه_سلیمانیه
آیین معرفی کتابهای تفسیر سوره صف و منافقون
برگرفته از جلسات تفسیری مقام معظم رهبری
💢 آیین معرفی کتابهای تفسیر سوره صف و سوره منافقون، برگرفته از جلسات تفسیری رهبر معظم انقلاب با حضور حجتالاسلام والمسلمین خیاط، مدیر حوزه علمیه خراسان، بههمت مؤسسه پژوهشی و انتشارات انقلاب اسلامی و با همکاری پژوهش مدرسه علمیه سلیمانیه در محل این مدرسه برگزار شد.
💢در این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین خیاط، مدیر حوزه علمیه خراسان به بررسی ویژگیهای آثار تفسیری مقام معظم رهبری پرداختند و از میان ویژگیهای متعدد، شش ویژگی را تبیین کردند.
💢مدیر حوزه علیمه خراسان، اصطلاحشناسی، بیان محور بحث هر سوره، نوآوریهای خاص تفسیری، تطبیق مباحث بر عصر حاضر، استفاده پررنگ از تمثیل و تأکید بر بیان سنتهای الهی را به عنوان شش ویژگی آثار تفسیری مقام معظم رهبری برشمرده و هر یک را با ذکر نمونههایی از متن این تفاسیر تبیین کردند.
💢حجتالاسلام والمسلمین هاشمی گنابادی، مدیر مدرسه علمیه سلیمانیه نیز در این جلسه به بررسی نقش رهبر معظم انقلاب در نهضت قرآنی و تفسیری قبل و بعد از انقلاب پرداخت.
وی تصریح کرد: رهبری معظم انقلاب، از قرائت تا تفسیر و با سخنرانیهایی در مسجد کرامت و مکانهای دیگر، نهضت قرآنی را قبل از انقلاب آغاز کردند تا امروز به ثمر رسیده و شبکههای رادیویی و تلویزیونی و محافل و مجالس گسترش یافته و امروز میفرمایند: باید ۱۰میلیون حافظ داشته باشیم.
#پژوهش_مدرسه_علمیه_سلیمانیه
هدایت شده از حوزه نیوز خراسان
📣 فراخوان دریافت یادداشت و تحلیلهای طلاب و اساتید
✅ فراخوان دریافت یادداشت و تحلیلهای طلاب و اساتید برای درج در رسانههای جمعی، از سوی مدیریت رسانه و ارتباطات حوزه علمیه خراسان اعلام شد.
✳️ طلاب و اساتید صاحبنظر و اهلقلم حوزه علمیه میتوانند یادداشتها و تحلیلهای خود را با حداکثر ۲ هزار کلمه به شناسه @aliakbaredalatian در پیامرسان ایتا ارسال نمایند.
📝 یادداشتهای رسیده با کمترین ویرایش در وبگاه حوزه علمیه خراسان منتشر شده و در صورت قوت نگارشها، با نام نویسنده در رسانه های جمعی انتشار یافته و حقالتالیف آن نیز برای مؤلف اخذ میگردد.
🖋 همچنین با توجه به روزشمار 🏴 محرم و صفر و آنچه ضروری است در این ایام شریف در خبرگزاریها و روزنامهها منتشر شده و در دسترس عموم قرار بگیرد، در ادامه بعضی موضوعات مورد نیاز را مرور میکنیم:
▪️ اللهم انی اعوذبک من الکرب والبلاء/
▪️مراقبت های پیشنهادی از جسم و روح برای بهره برداری از محرم و صفر شمر یا شیعه؟
▪️چگونه انتخاب ها ما را به امام حسین (ع) می رسانند؟
▪️راه های ورود به کشتی نجات امام حسین(ع) چیست؟
▪️پاسخ به شبهات در مورد کربلای معلی: 1. کربلا از واقعیت تا پرداخت های مذهبی و احساسی؛ 2. چرایی همراهی خانواده در احتمال جنگ و خون ریزی و... حرکت کاروان
🌐حوزه نیوز استانهای خراسان| @hawzahnews_kh
🟢 برنامه محرم ۱۴۴۵/۲۰۲۳ دانشگاه نورثوسترن
🏴شیعیان، دیگر هوای نینوا دارد حسین 🏴
یازده شب از سهشنبه ۱۸ جولای تا جمعه ۲۸ جولای
⏰ برنامه به وقت شیکاگو:
۱۹:۰۰ شام
۲۰:۰۰ سخنرانی (۲۱:۰۰ به وقت شرق آمریکا-
۴:۳۰ صبح به وقت ایران)
۲۰:۴۰ نماز
۲۱:۰۰ زیارت
۲۱:۲۰ عزاداری
شب اول (سهشنبه ۱۸ جولای): «شعر و کربلا»، امینه یووان، دانشگاه شیکاگو
شب دوم (چهارشنبه ۱۹ جولای): «امام و احیای عقل»، سید امیرحسین اصغری، دانشگاه بیلور، تگزاس
شب سوم (پنجشنبه ۲۰ جولای): «چرا حسین؟» دیوید کولیج، دانشگاه جیتییو، برکلی
شب چهارم (جمعه ۲۱ جولای): «یادکرد کربلا از طریق مراقبت از همدیگر»، شیرین یوسف، دانشگاه ویسکانسین، مدیسون
شب پنجم (شنبه ۲۲ جولای): «دیدگاههای اهلسنت نسبت به یزید بن معاویه» فرهاد قدوسی، دانشگاه ایالتی وین، میشیگان
شب ششم (یکشنبه ۲۳ جولای): «پذیرا بودن نسبت به خداوند» آرمان رحمیم، دانشگاه بریتیش کلمبیا، ونکوور
شب هفتم (دوشنبه ۲۴ جولای): «سوگ و فقدان در اندیشه شیعی» جیانی ایزو، دانشگاه آریزونا
شب هشتم (سهشنبه ۲۵ جولای): «تأملی در حقیقت نماز» هاشم مروارید، دانشگاه ایلینوی در شیکاگو
شب تاسوعا (چهارشنبه ۲۶ جولای): «عباس سقا» کریستوفر کلوهسی، موسسه کاتولیک مطالعات عربی و اسلامی، رم
شب عاشورا (پنجشنبه ۲۷ جولای): «امام و بیتالله» حیدر داودی، دانشگاه نورثوسترن
شام غریبان (جمعه ۲۸ جولای): «تربت امام حسین»، زینب وصال، دانشگاه جیتییو، برکلی
عزاداری توسط سعید اشرفینیا، مهدی حمزهای، و مصطفی یگانه
لینک شرکت در برنامه آنلاین:
https://northwestern.zoom.us/j/947854860
مکان برنامه حضوری:
Google Maps
Northwestern University,
2122 Sheridan Road, TGS Commons, Room 140, Evanston, Illinois 60201
هدایت شده از انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#چاپ_اول
🌱 #نقد_مکتب_تفکیک
✨ جلد اول: مبانی
🔹 مکتب تفکیک میکوشد مدعیات خود را متخذ از آیات و روایات انگاشته و مخالفان خود را مکاتبی معرفی کند که از اهل بیت(ع) فاصله گرفته اند. نویسنده در این کتاب برای اولین بار به تحلیل و نقد مدعیات تفکیکیان با استناد به خود آیات و روایات پرداخته و نشان داده است که آنان یا همه آیات و روایات را مورد مطالعه قرار ندادند و یا با تحفظ به ظواهر برخی از نصوص دینی و عدم اهتمام به عقل انسانی، به تفسیر سطحی و ظاهر گرایی(نواخباریان) از حقایق اهل بیت(ع) مبتلا شدند.
📝 # محمدحسن_قدردان_قراملکی
🖨 #سازمان_انتشارات_پژوهشگاه_فرهنگ_و_اندیشه_اسلامی
📇این کتاب در 300 صفحه به قیمت 120000 تومان در پاییز 1401 به چاپ رسیده است.
📌 @Poiictnews
هدایت شده از انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#چاپ_اول
🌱 #نقد_مکتب_تفکیک
✨ جلد دوم: مسائل کلامی
🔹 دربارة تفسیر دین و آموزههای آن، رهیافتهای مختلفی از صدر اسلام مطرح شده است؛ یک رهیافت بیشتر به نقل و از جمله روایات اهتمام دارد، سرآغاز این جریان در اهل حدیث و ظاهرگرایان از اهل سنت در سدههای نخست هجری است. مصداق بارز این رهیافت در تشیع معاصر، مکتب اخباریگری در حوزه فقه و مکتب تفکیک در حوزه عقاید است؛ برخی از دیدگاههای تفکیکیان در مسائل کلامی نه تنها با عقل بلکه با خود آیات و روایات نیز هم خوان نیستند
📝 # محمدحسن_قدردان_قراملکی
🖨 #سازمان_انتشارات_پژوهشگاه_فرهنگ_و_اندیشه_اسلامی
📇این کتاب در 420 صفحه به قیمت 150000 تومان در پاییز 1401 به چاپ رسیده است.
📌 @Poiictnews
سلسله نشست های تجربیات پژوهشی
♦️ پنجمین نشست با حضور آیت الله غلامرضا فیاضی
♦️ استاد سطوح عالی فقه، اصول، تفسیر و فلسفه حوزه علمیه قم، عضو جامعه مدرسین، عضو هیئت امنای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، عضو مجلس خبرگان رهبری
🌐 مکان: مدرسه علمیه سلیمانیه، نمازخانه طبقه همکف
🕙 زمان: پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۲، ساعت ۹تا ۱۰:۳۰
#پژوهش_مدرسه_علمیه_سلیمانیه_مشهد