💢 خاطرات تبلیغی
✅ اینجا مسجد الغدیر دارالسلام است و امروز توفیق داشتم برای نماز جمعه در این مسجد حاضر شوم.
🔻 امام جماعت، شیخ جلاله است که از علمای معروف بومی شیعه در تانزانیاست. عمدتا دروس حوزوی را در لبنان خوانده است و چفیه ای را که در عکس می بینید همیشه روی دوشش می اندازد.
🔹منبرهای پرشوری دارد و جزء کسانی است که در میان شیعیان تانزانیا، به انقلابیِ پرشور معروفند. بعضی از ایرانی ها، او را "پناهیانِ تانزانیا" نامیده اند. ظاهرا خودش تا به امروز نشنیده بود چون وقتی به او گفتم بسیار خندید و انگار این نام، به دلش نشست.
🔸 گروهی از شیعیان تانزانیا همانند شیخ جلاله، معتقد به اظهار علنیِ باورهای انقلابی و طرفداریِ آشکار از جمهوری اسلامی ایران و حزب الله هستند. برای نمونه، در راهپیمایی روز قدس، ابایی از به همراه داشتن تصاویر مقام معظم رهبری و سید حسن نصرالله و پرچم حزب الله ندارند.
🌹 گروه دیگر بر این باورند که این شیوه، مناسب کشورهایی نظیر تانزانیا نیست و باید رویکرد متعدل تری داشت تا حساسیت برانگیز نباشد.
👌 در هر حال، دیدار دلنشینی بود. کلّا خارج از ایران، هر گاه وارد جمعی می شوی که ولایت امیرالمومنین ع در دل دارند، انگار برای دقایقی هم که شده، حسّ غربت و دوری از وطن، از بین می رود و احساس می کنی در خانه ای!
🖌مرتضی کریمی
@hararememoirs
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
🟢 اسلام و مسیحیت از نگاه اندیشمندان و مستشرقین
💎 از ویژگیهای اسلام و قرآن در برابر مسیحیت، جامعیتِ آن است. برخلاف مسیحیت و کتابمقدس، این اسلام و قرآن است که برنامه تکاملی بشر تا پایان تاریخ را به ارمغان آورده است.
✍ جان دیون پورت نویسنده مسیحی و مشهور انگلیسی در کتابِ عذر تقصیر به پیشگاه محمد(ص) و قرآن مینویسد:
🔹قرآن مطابق تحقيقات كومب با انجيل فرق دارد؛ زيرا انجيل داراى مكتب و روش فقاهتى نيست؛ بلكه به طور كلى محتويات آن مركب است از قصص و روايات و بيانات تحریص و ترغيب بشر در نشر عواطف و احساسات عالى و فداكارى و... ولى هيچ نوع عامل و رابطهی منطقى جالب و جاذبى كه اين معانى را با يكديگر ربط دهد در انجيل وجود ندارد.
🔻 از اين گذشته قرآن مانند اناجيل نيست كه فقط به عنوان ميزان و شاخصى درباره عقايد دينى و عبادت وعمل پیروان آن شناخته شده است. بلکه دارای مکتب و روش سیاسی نیز هست.
💢 عذر تقصير به پيشگاه محمد(ص) و قرآن، جان دیون پورت، صفحه ۹۹
@ChristianityandBible
#قرآن #مسیحیت #موسسه_فطرت
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
🇧🇷 سفر نوشت (کشور برزیل)
🔹بخش چهارم: تجربه تدریس فلسفه در دانشگاههای برزیل (۲)
✍ خاطرات سفر دکتر محمدمهدی چگینی
(مدیر موسسه بینالمللی فطرت)
🔸 در طول ایامی که توفیق تدریس فلسفه اسلامی در دانشگاههای برزیل را داشتم، بارها با این سؤال از سوی دانشجویان مواجه شدم که چرا ما تاکنون حرفی از فلاسفه مطرح اسلامی نشنیدهایم؟ زمانی که میان دیدگاههای فلاسفه بزرگ غرب با برخی از فلاسفه مهم اسلامی مانند ملاصدرا و ابنسینا مقایسهای انجام میدادم، همواره این سؤال جدی مطرح میشد که بهراستی چطور ممکن است دانشمندان بزرگ اسلامی چنین سخنان نابی داشته باشند درحالیکه در تمام دانشگاهها و مراکز علمی جهان، تنها سخنان و آثار فلاسفه بزرگ غرب مورد بحثوبررسی قرار میگیرد.
🔺متأسفانه دلیل اصلی این مسئله، به ضعف و کمکاری ما باز میگردد. ما نتوانستیم آثار با ارزشی که داریم را بهدرستی به دنیا معرفی کنیم. ما نتوانستیم اقتضائات جهان در عرصههای علمی را بهدرستی فهم کنیم و باتوجهبه آن، آثار خود را عرضه کنیم. بهعنوان نمونه، از مهمترین ابزارها در دنیای آکادمیک، نظام ارجاع (citation) است که بهعنوان یکی از اصلیترین ملاکها در اهمیت آثار دانشمندان به شمار میرود. درحالیکه در جهان اسلام هزاران اثر در نقد و بررسی آثار فلاسفه بزرگ ما به رشته تحریر درآمده است، اما توجهنکردن به اقتضائات نظام ارجاع سبب شده است که نتوانیم آثار مهم دانشمندان را بهعنوان آثار مرجع به جهانیان معرفی کنیم. (البته در همین زمینه لازم است اشاره کنم که مجمع جهانی اهلبیت، اخیرا پروژهای را در همین زمینه آغاز کرده است تا آثار بزرگان ما در نظامات ارجاع استاندارد جهان قرار گیرد که لازم است از ابتکار عمل و تلاشهای آنها قدردانی شود)
🔹نکته دیگری که همواره در مقایسه میان فلاسفه بزرگ اسلامی و فلاسفه غرب به آن توجه میدادم، توجه به زندگی شخصی شخص فیلسوف بهعنوان یکی از ملاکهای مهم برای درستی و بطلان فلسفه او است. اگرچه در غرب هرگز از این زاویه، فلاسفه بزرگ مورد داوری قرار نگرفتهاند؛ اما من همواره تأکید میکردم که چگونه ممکن است فردی جهانبینی و فلسفه کاملی ارائه کند؛ ولی خروجی این فلسفه در خود او، تبلور شکستخوردهای داشته باشد؟ چگونه است که بسیاری از فلاسفه مطرح غرب در طول زندگانی شخص خود با مشکلات عمیقی از جمله افسردگی و انزوای شدید مواجه بودهاند و درعینحال مدعی بودهاند که جهانبینی آنها قابلارائه و عرضه به دیگران است؟ چطور ممکن است فیلسوفی که برای دستیابی به کامیابی و سعادت برای دیگران نسخه میپیچد خود دست به خودکشی بزند؟ اینها سؤالات مهمی است که متأسفانه در نظام آموزشی غرب به آنها پرداخته نمیشود و تنها از فلسفه این افراد گفته میشود.
🔺حال نگاهی بیندازیم به فلاسفه بزرگ اسلامی و سیره عملی و زندگی شخصیشان که از جهات بسیاری در اوج قرار دارد. افرادی مانند خواجهنصیر طوسی که بارها ندای «این الملوک و ابناء الملوک» را سر داده بودند! بزرگانی چون ملاصدرا که حاضر نشدند ارزشهای معنوی زندگی خود را فدای منافع کوتاهمدت خود کنند و برای آن هم هزینه بسیاری دادند و افرادی مانند ملا هادی سبزواری که اسوه پارسایی و مناعت طبع بودند بهطوریکه پادشاهان زمانه نیز به احوال آنها رشک میبردند. آری؛ ما معتقدیم که یکی از بهترین راهها برای بررسی درستی و بطلان فلسفه وجهان بینی افراد، بررسی وضعیت زندگی شخصی آنهاست که خود بهتنهایی نشان از مطالب فراوانی دارد؛ بنابراین باور ما این است که خروجی فلسفه در قالب زندگی افراد و جوامع نمود پیدا میکند و نمیتوان این دو را از هم منفک کرد.
#سفرنوشت
#برزیل
@Dr_MahdiChegini
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
#تازه_های_نشر
📚معرفی کتابچه رایگان" آشنایی با فعالیت های بین المللی دفتر تبلیغات اسلامی " در کتابخوان همراه پژوهان
🔻دفتر تبلیغات اسلامی در بیانیه مأموریت خود براساس اسناد بالادستی، علاوه بر جنبه اجرایی بر جنبه فکری و پژوهشی و تولید آثار علمی در سطح بین المللی تاکید داشته است، فلذا بخش های مختلف این مجموعه از جمله «معاونت پژوهش» ، «معاونت آموزش» ، «معاونت فرهنگی تبلیغی» ، «معاونت فضای مجازی هنر و رسانه» ، «مرکز پاسخگویی به سؤالات دینی» و «قطب های فکری فرهنگی» از سال ها قبل فعالیت هایی را در حوزه بین الملل آغاز نموده اند.
🔹 این کتابچه ضمن معرفی این بخش ها و براساس ماموریت حوزه بین الملل دفتر تبلیغات اسلامی، به معرفی مهمترین فعالیت های صورت گرفته در این رابطه پرداخته است.
🎯مطالعه رایگان در اپلیکیشن پژوهان
https://pajoohaan.ir/document/7411-آشنایی-با-فعالیت-های-بین-المللی-دفتر-تبلیغات-اسلامی-حوزه-علمیه-قم
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
✅ نشست هم اندیشی نخبگانی عرصه تبلیغ دینی ایرانیان خارج از کشور با حضور دستیار وزیر امور خارجه
🔹 نشست هم اندیشی نخبگانی عرصه تبلیغ دینی ایرانیان خارج از کشور از سوی معاونت ارتباطات و بینالملل حوزههای علمیه در قم برگزار شد.
🔻 این نشست با حضور آقای دکتر سهرابی مدیر کل محترم امور ایرانیان خارج از کشور و حجت الاسلام و المسلمین حسینی کوهساری معاون ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه و همچنین رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی و تانزانیا و جمعی از فعالان و پژوهشگران عرصه امور دینی ایرانیان خارج از کشور در مرکز مدیریت حوزههای علمیه برگزار شد.
#تبلیغ #بینالملل #موسسه_فطرت
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پند
♦️داستان زن آمریکایی که رفت اسلام یاد بگیرد تا بتواند با آن مبارزه کند تحت تاثیر منطق حق اسلام و قرآن قرار گرفت و مسلمان شد.
#تبلیغ #بین_الملل #موسسه_فطرت
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
🟠 #هر_روز_یک_کتاب_جدید
📚 انتشار ترجمه کتاب فلسفه زیارت
به زبان انگلیسی
#معرفی_کتاب
#مجمع_جهانی_اهل_بیت
#موسسه_بین_المللی_فطرت
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
📣 فراخوان کنفرانس مطالعات تطبیقی قرآن و عهدین، انجمن ادبیات کتاب مقدس، هلند
💢 نشست بینالمللی انجمن ادبیات کتاب مقدس قرار است در شهر آمستردام برگزار شود.
🔹در این نشست فراگیر یک پنل اختصاصی به موضوع «قرآن و سنت اسلامی در چشم اندازی مقایسهای» اختصاص داده شده است.
🔻 علاقمندان برای ارسال چکیده تا ۲۵ بهمن فرصت دارند. برای اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه کنید.
https://www.sbl-site.org/meetings/Congresses_CallForPaperDetails.aspx?MeetingId=44&VolunteerUnitId=518
#کنفرانس #قرآن #اسلام
#موسسه_بین_المللی_فطرت
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 لطفا مسجد را در یک کلمه توصیف کنید⁉️
🔻 توصیف زیبای #مسجد در بیان نامسلمان ها بعد از آشنایی با اسلام
#مسجد #اسلام #موسسه_فطرت
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
🤔 صدای محبوب هر دین، کیست؟
🔹 رشد عجیب و غریب پادکستها در جهان ، موجب شده که این چندساله، در "ترینها"ی سال، پادکستها نیز در لیستهایی نظیر Feedspot دسته بندی شوند.
✅ طبق این دستهبندی پادکستهای مسیحی بیش از دیگران شنونده داشتهاند با اینکه عمدتاً متکی بر یک مبلغ بودهاند. حال آنکه پادکستهای اسلامی گفتگومحور و با مهمانان متنوعتری بودهاند.
📌 در برخی لیستها، نام پادکستهای شیعی نیز به چشم میخورد. پادکست هایی نظیر میزان یا یاسین که جنبه آموزش معارف داشتهاند، در حالیکه در دیگر پادکستهای اسلامی پرداختن به حوزه خانواده، زنان، معرفی مسلمانان شاخص و... بیشتر به چشم میخورد.
🔸 یهودیان هم که امسال بیش از سالهای قبل در کانون توجه قرار گرفتند، همچنان سعی در خلق پادکستها حول متون مقدس داشتند.
#دین #پادکست #موسسه_فطرت
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
❇️ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار میکند:
🏆 جایزه جهانی شهید صدر
🔹 تقدیر از نظريات و اندیشههای علوم انسانی اسلامی شایسته ارائه جهانی
✍️ رشتههای دانشی:
اخلاق و عرفان
فقه و اصول و حقوق
فلسفه و کلام و دین پژوهی
تفسیر و علوم قرآن و حدیث
سیره و تاریخ و تمدن اسلامی
تعلیم و تربیت و روانشناسی اسلامی
مطالعات اسلامی خانواده و جنسیت
علوم سیاسی اسلامی و علوم اجتماعی اسلامی
مدیریت و حکمرانی اسلامی و اقتصاد اسلامی
📌 مسائل دارای اولویت:
حقوق بشر
محیط زیست
مردم سالاری دینی
تمدن نوین اسلامی
سبک زندگی اسلامی
انسجام مسلمین
🗓 مهلت ارسال آثار:
۱۲ بهمن ماه ۱۴۰۲
👏 مراسم تقدیر:
۱۰ اسفند زادروز شهید محمد باقر صدر
✅ ارسال آثار و جزئیات بیشتر👇
🌐 sadrprize.icro.ir
📞 025 3773 6288
#شهید_صدر
#سازمان_فرهنگ_و_ارتباطات_اسلامی
#موسسه_بینالمللی_فطرت
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
💢 #هر_روز_یک_کتاب_جدید
📚 انتشار کتاب جایگاه واقعی اهل بیت (علیهمالسلام) به زبان تاجیکی
✍ اثر نویسنده بومی محترم حجت الاسلام والمسلمین الیاس قاسم اف
#معرفی_کتاب
#مجمع_جهانی_اهل_بیت
#موسسه_بین_المللی_فطرت
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
Sepehr- 20.pdf
26.67M
🟢 بیستمین شماره «ماهنامه رصد مراکز دینی جهان اسلام و مسیحیت» منتشر شد.
#ماهنامه_سپهر
📌 بیستمین شماره « ماهنامه رصد مراکز دینی جهان اسلام و مسیحیت» به همت مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه و با همکاری اندیشکده راهبردی زمانه منتشر شد.
✅ انقلاب در واتیکان؛ پاپ فرانسیس اجازه داد برای زوجهای همجنس مراسم مذهبی برگزار شود
✅ پاپ: برای اوکراین، فلسطین و اسرائیل دعا کنید
✅ آغاز حذف مخالفان اصلاحات پاپ؟
✅ راهبرد واتیکان درباره کلیسای آلمان؛ سیاست پاپ فرانسیس چیست؟
✅ اسامه الازهری: روحانیون نباید در سیاست ورود کنند
✅ الازهر حادثه تروریستی کرمان را محکوم کرد
✅ دو مقام الازهر در میان 500 شخصیت تأثیرگذار جهان اسلام
✅ اهم فعالیتهای شیخ الازهر در سالی که گذشت
✅ تأکید مفتی سعودی بر لزوم اتحاد مسلمانان و پیروی از حاکم
✅ تقدیر اتحادیه جهان اسلام از اصلاحات در قزاقستان
✅ هشدار عضو هیئت کبارالعلماء نسبت به طلاقهای بیدلیل
✅ محمد العیسی: دین اسلام کامل و غیرقابل تجدید؛ اما اجتهاد تجدیدپذیر است
✅ برنامه اتحادیه جهان اسلام برای مبارزه با نابینایی در پاکستان
✅ اجرای برنامههای تفریحی-فرهنگی برای حجاج و زائران
✅ العیسی: برخی درمانهای برنامهریزی عصبی بیشتر شبیه به جادوگری است
✅ مفتی سعودی: درخواست کمک از پیامبران و اولیا جایز نیست.
@howzehinternational
#مرکز_ارتباطات_و_بینالملل_حوزههای_علمیه
#موسسه_بین_المللی_فطرت
#ماهنامه_سپهر
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
🤝 جذب نیروی مؤسسه فرهنگی با شرایط:
- تسلط به زبان عربی (الزامی)
- تسلط به زبان #انگلیسی (ترجیحی)
- توانمند در تحقیق و پژوهش در موضوعات محوله
- مسلط به مجموعه #آفیس
- توانمند در کار با ابزارهای هوش مصنوعی
- حداکثر ۳۰ ساله
- نوع همکاری : پاره وقت
- مکان : #قم
🔗لطفا رزومه خودتون رو ارسال کنید:
@Mires70
#دعوت_به_همکاری #استخدام
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 تدریس حجت الاسلام بدیعی در دانشگاه پالرمو ایتالیا
#اسلام #ایتالیا #موسسه_بینالمللی_فطرت
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
🟢 سومین همایش بین المللی معرفت و رسالت حسینی
✍ با عنوان: آثار جهانی فرهنگ و شعائر حسینی
💢 محورهای همایش:
🔸اربعين، تعاملات میان فرهنگی و گفتگوی ادیان.
🔹شعائر حسینی و آثار تمدنی و علمی آن
🔸شعائر حسینی و دولت مهدوی
✅ آخرین مهلت ارسال مقالات:
۱۴۰۲/۱۲/۱۰
👌 مقالات به زبانهای فارسی ، عربی و انگلیسی پذیرفته میشود
⏰ زمان: چهارشنبه ۳۰ فروردین۱۴۰۳
🏢 مکان:عراق، کربلای معلا، دانشگاه صنعتی فرات الاوسط
🔻 سایت دریافت مقالات :
arbaeenconf.ir
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute