سواد رسانه ای
این قسمت: تفکر انتقادی لازمه سواد رسانه ای
در زمانه ای که رسانه ها مرزها جغرافیایی را درنوردیدند و به بازیگران اصلی در عرصه قدرت و سیاست تبدیل شدند، داشتن سواد رسانه ای و تفکر انتقادی(thinking critical) یک ضرورت است چرا که شناخت ما را نسبت به واقعیت های پنهان و آشکار رسانه ها وآنچه که پشت پرده آنها می گذرد آشنا می کند.
تفکر انتقادی، به معنای عیب جویی و انتقادکردن نیست بلکه توانایی اندیشیدن مستقل و انعطاف بدون تعصب و عاری از سطحی نگری را افزایش می دهد به گونه ای که اخبار را به خوبی تحلیل و نقد و ارزیابی می کند.
در در دوره ای که جنگ رسانه ها آغاز گشته و صاحبان قدرت از آن برای پیشبرد آهداف و امیالِ سودجویانه خود استفاده می کنند، تفکر انتقادی به ماکمک می کند که با طرح سوال هایی همچون
•چه کسی گفته؟!
• چه چیزی را گفته؟!
• با چه هدفی گفته؟!
•از کجا گفته؟!
ما را به این کنکاش وادارد که چرا برخی از دست اندرکاران رسانه هادر بازنمایی وقایع،آن طور که خود می خواهندخبر و پیام را بازسازی می کنند؟!
و یا چرا تنها بخشی از خبر را که به نفعشان هست نشان می دهند؟! و یا به چه دلیل کلیشه ای نادرست و سیاه در ذهن مخاطب و بیننده ترسیم می کنند؟
از این رو سواد رسانه ای و تفکر انتقادی ضامن زندگی فردی واجتماعی است چرا که باعث می شود ذهن و اندیشه ما دچار انفعالو انجماد نگردد و بدور از هیجانات و احساسات، عاقلانه بیندیشم و آگاهانه رفتار کنیم و اسیر دروغ پردازی ها و نیرنگ های رسانه ای نگردیم.
عطاران_ یک معلم
15.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹ایت الله ناصری در مورد شهید حمید قبادی نیا فرمودند:
🍃«کمترین مقام ایشان در بهشت اینست که ایشان مستجاب الدعوه است»
توسل به این شهید را از دست ندهید.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
9.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
علت دروغ های خانواده های مهسا امینی و کیان👆
♦️ این کلیپ ها باید در تمامی کانال ها برای روشنگری مردم پخش شود
آری همیشه تاریخ تکرار میشود و این ماهستیم که از گذشته درس میگیریم یا تاریخ را بار دیگر تکرار می کنیم
ژانوس سیاست
این قسمت: روح تئوکراسی در کالبد دموکراسی
دموکراسی، مکتب و ایده سیاسی که می خواست زیر سایه پرچمِ آزادی ،برابری و برادری را برای بشریت به ارمغان آورد.مکتبی که می خواست پس از سالهادست و پازدنِ غرب به استبدادِ پادشاهان و سلاطین پایان دهد و نقطه آغازینی شود برای عصر روشنگری.
شایدآن روزکه قطارِدموکراسی بوق آزادی خواهی را سرمی دادو بسیاری ازمسافران به شوق رسیدن به شهر آرزوها بر آن سوار شدند،باورشان نمی شد که روزی این قطار پس از بستن گذرگاهها از ریل خارج خواهد شد و خود دراستبدادی دیگر خواهد افتاد.
گویی در نظام دموکراسی، پادشاهان دوباره بر اریکه قدرت نشسته اند اما این بار به نام مردم.
گویی لیبرالیسم تنها بهانه ای شد برای مشروع خواندن سردمداران ثروت و قدرت( الیگارشیسم) چرا که پرچمداران دموکراسی همان خوی برتری طلبی و استبداد( تئوکراسی) را از شاهان (استبداد کهن) به ارث برده اند و جهان را وارداستبدادِی نو کرده اند.
چرا که جنایت ها و فجایعی که علیه بشریت و انسانیت درتاریخ مدرنیته به نام دموکراسی و لیبرالیسم صورت گرفت، در طول تاریخ استعمار کهنه اینچنین روی نداد.
در عصر مدرنیته باهمه پیشرفت ها و نوآوری ها، هرچند بشر توانست به اوج آسمان ها و اعماق دریاها برود اما نتوانست روی زمین به خوبی راه گام بردارد.
شاید آن روز که مسافران دموکراسی بر این ارابه سوارمی شدند،نمی پنداشتند بزودی باید در ایستگاه پشیمانی پیاده شوند.
شاید اگر آن روز که ایده پردازان دموکراسی و لیبرالیسم می دانستند، قدرت معرکه هوس بازی اهل ثروت وقدرت خواهدشدواین ژانوس دوچهره به نامِ آزادی جهان را در اسارت بردگی می برد، از گفتن ایده خود پشیمان می شدند.
پایانِ دموکراسی،به معنای مرگ مکاتب بشری است چرا که تاریخ پس از تجربه های نافرجام جهان بینی مادی( اومانیسم) هیچ راهی برای سعادت ندارد جزء پیوستن به اندیشه های الهی.
عطاران _یک معلم
آموزش و پرورش قلب توسعه فرهنگی
این قسمت: تَاخُر فرهنگی
توسعه فرهنگی هرجامعه با توسعه آموزش و پرورش همراه هست و قلب فرهنگی هرجامعه نظام آموزشی آن جامعه است.
پیوند عمیق و ناگسستنی فرهنگ با نظام آموزش و پرورش بیانگر جایگاه این نهاد تاثیر گذار در عرصه فرهنگ و پیشرفت جامعه است.
هرچند که می توان تاخر فرهنگی را در فاصله افتادن بین عناصر فرهنگ معنوی و مادی دانست اما همین تاخر را می توان در فاصله افتادن بین دانش آموزان با ارزش ها و اخلاقیات دانست. طرح این سوال که آیا سیستم آموزش و پرورش توانسته است فرهنگ ملی و دینی را به بدنه اصلی جامعه تزریق کند.؟! می تواند چالش انگیز ترین موضوع در عدم دستیابی به توسعه فرهنگی باشد.
آیا آموزش و پرورش توانسته است پاسخگوی نیازهای نسل امروز (دانش آموزان) باشد و آنها را افرادی مسولیت پذیر و متعهد تربیت کند؟!
ما را به این نگرانی مواجه می کند که آیا با وضعیت موجود می توان بر اساس چشم انداز ۱۴۰۴ دانش آموزانی مومن، رضایتمند، ایثارگر، برخوردار از وجدان کاری و انضباط اداری ، متعهد به نظام اسلامی و مفتخر به ایرانی بودن تربیت کر؟!د.
از این رو اگر بنا باشد بر اساس این چشم انداز گام برداریم لازم است با تحولی بنیادین در سیستم آموزش و پرورش خطر تاخر فرهنگی را گوشزد کنیم در غیر اینصورت بین جامعه (فرهنگ مادی) و ارزش ها و باورها و عقاید آن جامعه ( فرهنگ معنوی) فاصله خواهد افتاد.
عطاران_ یک معلم
💢 ویزای آمریکایی علی کریمی صادر شد ((:
🔴به پویش #سربازان_رهبری بپیوندید👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/538181826C023db549b8