فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فقط چند صد موشک میتونه تمام زیرساختهای حیاتی اسرائیل رو نابود کنه👌
#سید_حسن_نصرالله
#ترور
#لبنان
#رژیم_صهیونیستی
#اسرائیل
#حزب_الله
#سپاه
#سپاه_پاسداران
#موشک
#حمله_ایران
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
🌐 یکسال پس از طوفان؛ فروپاشی انگارۀ شکستناپذیری
#تحلیل_کوتاه
#طوفان_الاقصی
#گام_دوم
🔹عملیات طوفانالاقصی بزرگترین شکست اطلاعاتی-نظامی رژیم از زمان تاسیس آن بوده و مهمترین پیامد آن بیش از هر جا در حوزه سیاسی و امنیتی قابل رهگیری است. برخی از مهمترین پیامدهای سیاسی و امنیتی طوفان الاقصی برای رژیم صهیونیستی را میتوان به شرح ذیل دانست:
1️⃣ شکست روایت تحریف شده رژیم نزد افکار عمومی غرب
🔸کلانروایت مظلومنمایانه و متمدن رژیم در یکسال گذشته فروپاشیده و بخش قابل توجهی از افکار عمومی غرب از میزان خونریزی رژیم در قبال غیرنظامیان فلسطینی شگفتزده شدهاند. نتایج آخرین نظرسنجی گالوپ درباره نگرش مثبت جوانان آمریکایی به فلسطین، فراگیر شدن ترند اینستاگرامی «All Eyes on Rafah» میان ۴۶ میلیون کاربر در سراسر دنیا، موضعگیری سازمانها و نهادهای بینالمللی علیه رژیم و فشار مضاعف بر دولتها برای قطع روابط با آن را میتوان نمود همین تغییر افکار عمومی دانست.
2️⃣ به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین
🔸در سایه عملیات طوفان الاقصی و وقایع پس از آن، بسیاری از کشورهای اروپایی پس از ۷۰ سال انکار واقعیت، به فکر به رسمیت شناختن فلسطین افتادند که از جمله آنها میتوان به اسپانیا، نروژ و ایرلند اشاره کرد. علاوه بر این، تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص ضرورت پایان اشغالگری رژیم با ۱۲۴ رای موافق را میتوان نمودی دیگر از این مسئله دانست.
3️⃣ توقف عادیسازی و روندهای خزنده تثبیت موقعیت رژیم
🔸در حالی که پیشتر روند عادیسازی روابط میان اعراب و رژیم -ازجمله عربستان- با به حاشیه راندن مسئله فلسطین در حال پیشرفت بود، طوفان الاقصی آن را از حاشیه به متن بازگرداند. بهاتکای این حرکت بود که بن سلمان، مذاکرات عادیسازی را برای مدت نامعلومی متوقف و هرگونه توافق احتمالی را مشروط به ایجاد یک کشور فلسطینی در کرانه باختری و غزه به پایتختی بیتالمقدس شرقی دانست.
🔸علاوه براین، در آمریکای لاتین نیز واکنش تندی نسبت به رژیم نشان داده شد. کشورهای کلمبیا، بولیوی و بلیز روابط سیاسی خود را به طور کامل قطع نموده و کشورهای دیگری مثل شیلی و هندوراس، سفرای خود را به نشانه اعتراض از اسرائیل فراخواندند.
4️⃣ اثبات حذفناپذیری مقاومت در غزه و منطقه
🔸علیرغم جنایات گسترده و ضربههایی نظیر ترور اسماعیل هنیه و شهید نصرالله، انفجار پیجرها و حمله به لبنان، رژیم دستاورد قانعکنندهای در حذف حماس از غزه و حزب الله از لبنان نداشته است. همچنین محبوبیت این گروهها نزد مردم افزایش یافته و حملات مقاومت نیز از همه جهات ادامه دارد.
5️⃣ اثبات ناتوانی رژیم در دفاع مستقل
🔸پیش از طوفانالاقصی، رژیم مدعی دسترسی به تسلیحات پیشرفته و توانایی دفاعی خودبنیاد بود. با این وجود، عملیاتهای وعده صادق ۱ و ۲ و ناگزیری آمریکا و سایر بازیگران غربی برای مشارکت در رهگیری موشکها و پهپادها، این محدودیت رژیم را به شکلی آشکار بازتاب داد.
6️⃣ قطبی شدگی افراطی و فقدان احساس امنیت
🔸نقش امنیت در تداوم حیات رژیم بسیار حیاتی است به طوری که بدون ایجاد آن عملا ساکنان سرزمینهای اشغالی امکان زندگی روزمره نخواهند داشت. بر اساس یک نظرسنجی ۶۱% شهرکنشینان صهیونیست احساس امنیت نمیکنند. ۸۶% آمادگی زندگی در شهرکهای اطراف نوار غزه پس از جنگ را ندارند.
🔸اعتماد ۴۱% نیز به ارتش آسیب دیده است. دست آخر، ۳۵% معتقدند که اسرائیل در جنگ با حماس شکست خورده است. فضای داخلی بر سر نحوه مدیریت جنگ و موضوع اسرا پر تنش و بهشدت قطبی شده است و بخشهایی از ساکنان فلسطین اشغالی، سرسختانه با حضور نتانیاهو در راس دولت مخالفند.
7⃣ هدفگیری مقرهای سری اطلاعاتی
🔸هدف قرارگرفتن مکرر مقرهای سری-اطلاعاتی رژیم پس از طوفان الاقصی از جمله دیگر دستاوردهای ۷ اکتبر بود. شکست و ناتوانی رژیم در تشخیص عملیات وعده صادق ۱، منجر به استعفای رئیس سازمان آمان (امنیت و اطلاعات ارتش صهیونیستی) گردید. حزب الله لبنان در عملیات اربعین خود مقر موساد و یگان ۸۲۰۰ ارتش رژیم را هدف قرار داد و پس از آن، در عملیات وعده صادق ۲ نیز علاوه بر پایگاههای نظامی، مقر موساد توسط ایران مورد حمله واقع شد.
✔️جمعبندی
🔸طوفان الاقصی علاوه بر متزلزل ساختن بنیانهای امنیت داخلی و ایجاد بیاعتمادی علیه دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی، منجر به از هم پاشیدن مهمترین پروژههای سیاسی و امنیتی این رژیم همچون عادیسازی روابط با اعراب و تثبیت کلان روایت تحریف شده از موضوع فلسطین گردیده است. از این منظر، فارغ از جنگ در چند جبهه مختلف، رژیم صهیونیستی را باید در میانه یک بحران جدی در سطوح درونی و بیرونی بر شمرد که با تداوم رفتار جنون آمیز کنونی، بیشتر و عمیقتر خواهد شد. رفتاری که هرچه بیشتر منجر به فروپاشیدن انگاره شکستناپذیری رژیم میشود.
#سید_حسن_نصرالله
#ترور
#لبنان
#رژیم_صهیونیستی
#اسرائیل
#حزب_الله
#سپاه
#سپاه_پاسداران
#موشک
#حمله_ایران
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ حقیقتی که هرکس توانایی درک آن را ندارد!
#سید_حسن_نصرالله
#سید_حسن_نصرالله
#ترور
#لبنان
#رژیم_صهیونیستی
#اسرائیل
#حزب_الله
#سپاه
#سپاه_پاسداران
#موشک
#حمله_ایران
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻جیک سالیوان: "برای اولین بار دعای ال میلی راهامیم در کاخ سفید به عبری خوانده شد."
💢 آیا این جمله باید همراه با بغض مشاور امنیت ملی بایدن باشد؟
بله، اگر طرف از ته دل صهیونیست باشد.
وی در همین سخنرانی بدون اسم بردن از سید حسن نصرالله مسؤلیت ترور وی را هم به عهده گرفت.
#سید_حسن_نصرالله
#ترور
#لبنان
#رژیم_صهیونیستی
#اسرائیل
#حزب_الله
#سپاه
#سپاه_پاسداران
#موشک
#حمله_ایران
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻صحبت های مولوی خواجه نجیب الله صدیقی از علمای اهل سنت #افغانستان در واکنش به موشک باران اراضی سرزمین اشغالی توسط #ایران !
💯 امروز ایران خونخوار ترین موجودات قرن را موشک باران میکند و ما به عنوان یک مسلمان ازین مردانگی ایران حمایت میکنیم!
#وعده_صادق۲
#سید_حسن_نصرالله
#ترور
#لبنان
#رژیم_صهیونیستی
#اسرائیل
#حزب_الله
#سپاه
#سپاه_پاسداران
#موشک
#حمله_ایران
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
♦️۷ اکتبر؛ سیاست ایران برای تقابل با نظم بینالمللی لیبرال
#با_فارن_افرز_و_فارن_پالیسی
#فارن_افرز
#گام_دوم
🔸وقایع ۷ اکتبر پس از جنگجهانی دوم بیسابقه بوده و دارای اهمیت تاریخی است. ۷ اکتبر حمله به ایده کشور یهودی و دموکراسی لیبرال و جهانوطنی در خاورمیانه بود. حماس به پشتوانه ایران موفق شد این حمله پیچیده را رقم بزند. نفوذ ایران نیز از ارتباط با چین، کره شمالی و روسیه بهعنوان یک محور اقتدارگرای نوپا ناشی میشود که قصد دارند نظم بینالمللی لیبرال مورد حمایت آمریکا را برهم بزنند.
🔹جامعه بینالملل باید این حمله را دنباله تهاجم روسیه به اوکراین بداند. حمله حماس در ۷ اکتبر نیز توسط ایران حمایت میشد و پشتیبانی ایران از جانب محور اقتدارگرا نیز واضح است. به همین خاطر، ۷ اکتبر یک حمله مستقیم به جهان آزاد بود.
💢بازی در زمین ایران
🔹رهبران قبلی اسرائیل با استفاده از فرآیندهای دیپلماتیک بینالمللی مواجهه هوشمندانهتری با تهدیدات وجودی داشتند، اما نتانیاهو مسیر متفاوتی را در پیش گرفت و بدون مشروعیت بینالمللی و پشتوانه دیپلماتیک و یا حتی یک استراتژی جامع جنگ غزه را آغاز کرد.
اسرائیل بدون تعیین اهداف سیاسی مشخص و دستیافتنی و بدون هرگونه تئوری روشن برای پیروزی، اقدام به عملیات نظامی گسترده کرد و هر روز بیشتر از دیروز در باتلاق غزه فرو رفت و از زمینههای منطقهای و جهانی درگیری غفلت نمود. در حقیقت باید گفت که در زمین بازی دشمنان خود یعنی ایران و حماس بازی کرد.
💢طرح ایران
🔹طرح جامع ایران مشخص است: از بین بردن اسرائیل، تسلط بر جهان عرب، نادیده گرفتن غرب و تشکیل دوباره امپراطوری. برای رسیدن به آن نیز سه لایه استراتژی دارد. نخست دستیابی به سلاح هستهای برای خنثی کردن برتری استراتژیک اسرائیل. دوم ساخت تسلیحات متعارف پیشرفته نظیر انواع موشک و پهپاد بهمنظور کاهش مزیت تکنولوژیک آمریکا و اسرائیل. و در نهایت محاصره اسرائیل با حلقهای از پایگاهها که روزی بتوانند تهاجم کامل خود به کشور یهود را از آن آغاز کنند.
💢نقشه حماس و حزبالله
🔹هدف حماس و حزبالله تبدیل اسرائیل چیزی شبیه به ویتنام جنوبی در دهه ۱۹۶۰ و هدایت افکار عمومی آمریکا بر ضد آن است. سنوار برای انجام این کار از قربانی کردن غیرنظامیان غزه ابایی نداشت. محوریترین اصل کارزار او استفاده از زنان و کودکان کشته شده فلسطینی برای ایجاد حس ترحم آمریکاییها و استفاده از گروگانهای غزه برای شکستن روحیه مردم اسرائیل بود.
💢پرواز کور
🔹حملات هوایی در لبنان بر خلاف غزه، با دقت و هوشیاری حیرتانگیزی انجام گرفت و باعث شد دولت یهود ظرف مدت ده روز مهمترین دارایی استراتژیک خود را بازپس بگیرد: بازدارندگی. اما حمله موشکی ایرانی نشان داد که نبوغ تاکتیکی اسرائیل در ماه گذشته بخشی از یک چارچوب استراتژیک و سیاسی جامع نبوده و هیچ راهحلی برای مشکلات اسرائیل ارائه نکرده است.
💢اتحاد جدید
🔹اکتبر ۲۰۲۳ نشان داد ایران و نیروهایاش چقدر خطرناک هستند و سپتامبر ۲۰۲۴ نشان داد در صورت وجود اراده برای مقابله، چقدر آسیبپذیر هستند. فرصتی که با موفقیت شگفتانگیز اخیر اسرائیل ایجاد شده است نباید از دست برود. اما اسرائیل بهتنهایی از عهده آن برنمیآید و نیازمند یک ائتلاف است. اهداف استراتژیک این ائتلاف باید خنثیسازی تهدید ایران، صلح میان اعراب و اسرائیل و راهحل خلاقانه برای مناقشه اسرائیل و فلسطین(جلوگیری از اجرای راهحل فاجعهبار تک دولتی) باشد.
🔹راه حل خنثیسازی تهدید ایران، تشکیل یک سازمان دفاعی مشترک در خاورمیانه است. این اتحاد میتواند ضمن ایجاد یک محاصره دیپلماتیک و اقتصادی علیه ایران، به جمعیت آزادیخواه ایران کمکهای اخلاقی، مالی و سیاسی کند.
💢پایان عصر قدیم
🔹وقایع اکتبر گذشته پایان ۵۰ سال برتری استراتژیک اسرائیل، ۸۰ سال مهار و سرکوب یهودیستیزی و نیز ۸۰ سال صلح آمریکایی بود که ثبات نسبی، رفاه، آزادی و آرامش را برای جهان به ارمغان آورد. اسرائیل در این موقعیت باید بهعنوان خط مقدم دموکراسی که از ارزشهای خود در برابر شرارتها محافظت میکند بازتعریف شود.
🔹آمریکا باید بداند همه مشکلات از جانب ایران است و ایران تا زمانی که باور دارد تاریخ –چین و روسیه- در کنار آن است متوقف نخواهد شد و به گسترش دامنه نفوذ خود و به مخاطره انداختن جهان متمدن ادامه خواهد داد.
✔️امروز هر دو چهارچوبی که پس از سالهای ۱۹۴۵ و ۱۹۹۰ نظم جهانی را تثبیت کرد با تهدید جدی روبرو هستند. اگر غرب فورا یک سیاست واقعبینانه و قاطع اتخاذ نکند، سومین تهاجم پس از روسیه ۲۰۲۲ و حماس ۲۰۲۳ ممکن است با آزمایش سلاح هستهای ایران و یا فرود موشکهای ایران در تلآویو یا دبی اتفاق بیافتد. تنها رهبری هوشیار، شجاع و الهامبخش آمریکایی است که میتواند مانع واقعی شدن این تصورات گردد.
#سید_حسن_نصرالله
#ترور
#لبنان
#رژیم_صهیونیستی
#اسرائیل
#حزب_الله
#سپاه
#سپاه_پاسداران
#موشک
#حمله_ایران
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ایشون تو آمریکا رفتن دندون پزشکی و برای عصب کشی ۱۷۲۵ دلار پول داده، بیمه هم ۱۱ دلارشو برگردونده بهشون!
ما هروقت به سیستم درمانی غرب انتقاد میکردیم سریع خودتحقیرا میومدن میگفتن بیمه اونجا خیلی خوبه و پولشو میده، این بود بیمه اشون؟
#سید_حسن_نصرالله
#ترور
#لبنان
#رژیم_صهیونیستی
#اسرائیل
#حزب_الله
#سپاه
#سپاه_پاسداران
#موشک
#حمله_ایران
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اندرو گارفیلد: هیچچیز پر اهمیتتر از امروز غزه نیست
🔹اندرو گارفیلد، بازیگر آمریکایی، در برنامه «خوشحال، ناراحت، گیج» در پاسخ به سوالی درباره اینکه این بازیگر چه چیزی در زندگیاش نیاز دارد، گفت:
🔻من در دنیا جزو کسانی هستم که به هیچ چیز نیاز ندارم و بسیار خوشبختم و فکر میکنم بهتر است انرژی خودمان را صرف مسائلی کنیم که واقعا اهمیت دارند. مثل زندگی این روزهای فلسطینیها در غزه.
🔻شاید بهتر باشد که انرژی خود را روی این موضوع و هر کسی که رنج میکشد، سرکوب میشود و زیر سنگینی و وحشت دنیای امروز آزار میبیند و نمیتواند با کرامت انسانی زندگی کند، بگذاریم.
پ.ن: قیمت هر کس به اندازه نوع دغدغه های اوست.
دغدغه های ما در زندگی چیست؟🤔
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نفیسه کوهنورد خبرنگار بیبیسی: چه دوست داشته باشیم چه دوست نداشه باشیم قبل از ۷ اکتبر روند عادیسازی به سرعت پیش میرفت و عملاً فلسطینیها در حال فراموش شدن بودند و فکر میکردند زنده به گور شدند؛ ۷ اکتبر بود که اسم و پرچم فلسطین را یادآوری کرد.
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خندههای مشمئزکننده و وقیحانه صهیونیستها از قتلعام شدن فلسطینیان در برنامه زنده شبکه 14 اسرائیل!
اظهارات بیشرمانه «یوتم زیمری»، خبرنگار صهیونیست در استودیوی کانال 14 اسرائیل که با خندهها و تشویقهای ممتد حاضرین همراه شد:
🔺الان تعداد فلسطینیها کمتر شده؛ ارتش واقعا دارد کارش را خوب انجام میدهد...آفرین! (ارتش موفق شد با کشتن فلسطینیها از تعداد آنها بکاهد)
تنها راه حل برای وضعیتی که در آن قرار داریم تعمیق بیشتر و بیشتر و بیشتر اشغالگری است!
#غزه
#فلسطین
#سید_حسن_نصرالله
#ترور
#لبنان
#رژیم_صهیونیستی
#اسرائیل
#حزب_الله
#سپاه
#سپاه_پاسداران
#موشک
#حمله_ایران
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من میخوام بدون روسری بیام بیرون
مناظره داغ و دیدنی درباره «حجاب»
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ ایران هیچ نقشی در خرید پیجرهای حزبالله نداشته است
صدرالحسینی کارشناس مسائل غرب آسیا:
🔹پیجرها به هیچ عنوان نه در ایران تولید شده و نه توسط هیچ یک از شرکتهای ایرانی خریداری شده. یعنی افراد ایرانی در خرید، حمل و توزیع و نشر آن نقش نداشتهاند.
🔹پیجرها بیش از ۲ سال پیش خریداری شده و از گیتهای ایکسری سه کشور عبور کرده بود و درواقع میتوانیم بگوییم که بهدلیل پیچیدگی و استفاده از فناوریهای بسیار سطح بالا و پیچیده امکان بررسی دقیق این پیجرها برای آزمایشگاهها و دستگاههای ایکسری اکثر کشورها غیرممکن بوده است.
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
#ورق_بزنید | نقش حزباللّه در قطع کردن پای رژیم غاصب از لبنان
▪️تاکمتر از نیمقرن پیش، لبنان برای سالها زیر چکمههای رژیم اسرائیل بود. لبنانی که سراسر آشوب و درگیر جنگهای داخلی و تجاوز خارجی بود و رژیم اسرائیل هم بیروت زیبا را اشغال کرده بود. تا زمانی که در سال ۱۹۸۲ حزباللّه لبنان پا به عرصه مقاومت گذاشت. حزباللهی که امروز به سوگ دبیرکل آن، سید مقاومت، سید حسننصراللّه نشستهایم و اگرچه از دست دادن او ضایعهای بزرگ محسوب میشود اما آنچه لبنان را از چنگال رژیمصهیونیستی بیرون کشید تفکر مقاومت بود. تفکری که همچنان ادامه دارد..
#سید_حسن_نصرالله
#ترور
#لبنان
#رژیم_صهیونیستی
#اسرائیل
#حزب_الله
#سپاه
#سپاه_پاسداران
#موشک
#حمله_ایران
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ آزادی بیان در کشورهای غربی از زبان کارشناس صدای آمریکا
ملیحه محمدی در واکنش به ادعاهای حاتم قادری استاد علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس:
🔻اگر یک استاد دانشگاه در آلمان راجع به جنگ اوکراین یا فلسطین اینگونه حرف بزند، کارش تمام است!
🔻تمام رسانههای بزرگ دنیا در دست صهیونیست هاست که دروغ به خورد مردم دنیا میدهند!
#صدای_آمریکا
#آزادی_بیان_غربی
#رسانههای_اسرائیلی
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
🌐 چه متغیرهایی در رأیدهی آمریکاییها تعیینکننده است؟
#تحلیل_کوتاه
#Tabyin_US_n
🔸 اینکه چه چیزی تصمیم رأیدهندگان در انتخابات را تعیین میکند، وابسته به عوامل گوناگونی است. فرد در خلأ رأی نمیدهد و ذهنش لوح سفید نیست. باورهای ایدئولوژیک، ترجیحات و فضای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بر رفتار انتخاباتی او تأثیر میگذارد. در مورد انتخابات آمریکا نیز این موضوع صادق است و برای تحلیل رفتار رأیدهنده باید به طیف گستردهای از عوامل رجوع کرد.
💢 هویتیابی حزبی
🔸 هویتیابی حزبی به این معنی است که فرد رأیدهنده برای توصیف ارزشهای سیاسی مدنظرش، خود را طرفدار یک حزب سیاسی اعلام کند. طبق نظرسنجی گالوپ در سال ۲۰۲۲، ۴۱٪ از مردم خود را مستقل (کاملاً مستقل یا متمایل به یکی از #احزاب) میدانستند و در مقابل ۲۸٪ میگفتند که جمهوریخواه و ۲۸٪ نیز دموکرات هستند. ما در یکونیم دهه گذشته شاهد رشد خیرهکننده قشر مستقل (۳۱٪ در ۲۰۰۵ به ۴۱٪ در ۲۰۲۰) بودهایم. کسانی که هویت خود را به یکی از دو حزب متصل میکنند، تحت هر شرایطی به نامزد حزب رأی خواهند داد؛ بنابراین نه ترجیحات آنها، بلکه ترجیحات مستقلین مهمتر است.
💢 اقتصاد و نوسانهای اقتصادی
🔸 به طور عمومی، اقتصاد اولویت نخست اکثریت مردم آمریکاست؛ اما در میان قشر مستقل ارزش بسیار مهمی دارد. نظرسنجی سپتامبر فاکس نیوز نشان میداد که ۴۵٪ از رأیدهندگان مستقل اقتصاد را اولویت نخست خود میدانند. این موضوع در میان جمهوریخواهان هم مسئله مهمی بوده و ۵۰٪ آنان به مسائل اقتصادی اولویت میدهند. این رقم برای دموکراتها نیز ۲۵٪ بود.
🔸 اما منظور از وضعیت اقتصادی چیست؟ نرخ #تورم، میزان اشتغال و درک مردم از رونق اقتصادی بسیار اهمیت دارند. دولتی که حزبش در انتخابات حضور دارد باید تلاش کند که در طول انتخابات، متغیرهای اقتصادی دچار نوسان نشوند و وضعیت مطلوبی داشته باشند. به عنوان مثال فرض کنید که نرخ تورم ماهانه از ۲.۵٪ به ۴٪ یا ۵٪ جهش کند. در این صورت کمپین هریس متحمل آسیب بزرگی میشود. البته دولت میتواند از ابزارهای خود به نفع نامزد مطلوب نیز استفاده کند. به عنوان مثال، اقدام اخیر فدرال رزور –هرچند مستقل از دولت است- در کاهش نرخ بهره فدرال به ۴.۷۵ تا ۵ درصد عملاً به نفع گروههای متعددی (دریافتکنندگان وام، خریداران خانه، افراد جویای کار و...) بود و این میتواند در رای دهی آنها تاثیر داشته باشد.
💢 #جنگ و بحرانهای بینالمللی
🔸مردم #آمریکا عموماٌ به مسائل سیاست خارجه و بینالمللی اهمیت کمی میدهند. دو بحران کنونی در اروپای شرقی و جنوب غرب آسیا تأثیر چندانی بر تصمیم رأیدهندگان نگذاشته و در مناظرات کمتر راجع به آنها بحث شده است. آمار فاکس نیوز نشان میدهد که تنها ۴٪ از مستقلها سیاست خارجی را اولویت خود میدانند؛ اما همیشه اینگونه نیست. در صورتی که جنگ گستردهای آغاز گردد و نیروهای آمریکایی نیز به طور مستقیم وارد آن شوند، طبیعتاً مردم بشدت بر روی آن حساس خواهند بود. علاوهبراین، تأثیر جنگها بر بازارهای بینالمللی و به تبع آن، اقتصاد داخلی آمریکا را نباید فراموش کرد. در این صورت نامزد دولت مستقر آسیب شدیدی در انتخابات میبیند.
💢 ترجیحات اقلیتها
🔸 اولویتهای سیاسی اقلیتها (دینی، نژادی و...)، هنگامی اهمیت بیشتر پیدا میکند که بحث ایالتهای چرخشی مطرح باشد. به عنوان مثال اقلیت مسلمان هماکنون به پایان جنگ غزه بشدت توجه دارند و رأی آنها در میشیگان و ویسکانسین حیاتی خواهد بود. سیاهپوستان و اسپانیاییتبارها نیز به همین شکل ترجیحات مهمی دارند. اکثریت آنها مسائل اقتصادی و سیاستهای رفاهی را برای خود اولویت میدانند.
💢 شخصیت نامزد
🔸 بخش مهمی از پیروزی #ترامپ در ۲۰۱۶، ناشی از جدید و جذاببودن سخنان و رفتارش بود. اکنون هریس به دلیل ورود دیرهنگامش به رقابتها هنوز نتوانسته است خود را میان رأیدهندگان مستقل بهخوبی جا بیاندازد. بخشی از رأیدهندگان نه به برنامههای نامزد، بلکه به شخصیت و حافظهای که از او دارند نگاه میکنند. هرچند این عامل خود تغییرپذیر است. اگرچه امروزه توجه مردم بیشتر به برنامه نامزدهاست و نه به ویژگیهای شخصی و رفتارهای جنجالی اما هنوز شخصیت جذاب در اقناع مخاطب نقش خود را حفظ کرده است.
✔️ در انتخابات کنونی دو مسئله دیگر نیز برای رأیدهندگان اهمیت دارد: مهاجرین غیرقانونی و حق سقط جنین. جهتگیری اکثر مردم راجع به آنها در حال شکلگیری است، به نحوی که مخالفت شدید با اولی و موافقت شدید با دومی را دارند. هر نامزدی که بتواند نشان دهد که سیاستش نزدیک به نظر رأیدهندگان در این دو مورد است، موفقیت بزرگی کسب میکند. نامزدهای انتخاباتی با درنظرگرفتن تمامی این موارد، کمپینهای خود را ساماندهی میکنند تا سبد رأی خود را افزایش دهند.
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
🌐 یکسال پس از طوفان؛ چرا عملیات ۷ اکتبر از نظر حقوق بینالملل امری مشروع است؟
#تحلیل_کوتاه
#طوفان_الاقصی
#گام_دوم
🔸 در حالی که یک سال از عملیات تاریخی طوفانالاقصی میگذرد این سوال مطرح است که این عملیات چقدر با موازین حقوق بینالملل سازگار یا در تضاد بوده است.
💢 ضرورت نگرش تاریخی
🔸در بررسی بنیانهای حقوقی عملیات طوفان الاقصی ذکر این نکته ضروری است که ارزیابی آن با معیارهای حقوق بینالمللی بدون اتخاذ یک نگرش تاریخی و توجه به بیش از هفت دهه اشغالگری رژیم صهیونیستی امکانپذیر نخواهد بود؛ اشغالگری که با کشتار، سرکوب، تعقیب و آزار هدفمند، بازداشتهای خودسرانه و ناپدیدسازی اجباری فلسطینان و نقض حقوق بشر بنیادین آنها از جمله حق حیات و حق تعیین سرنوشت آنان همراه بوده است.
💢 توسل به زور و حق تعیین سرنوشت
🔸مطابق موازین حقوق بینالملل، توسل به زور برای اعمال تعیین سرنوشت برای مردم تحت استعمار، اشغال خارجی و حاکمیت یک رژیم نژادپرست به رسمیت شناخته شده است. چنین حقی منبعث از رویکرد حمایتی حقوق بینالملل از استعمارزدایی و مبارزه با اشغال خارجی است. در حال حاضر کمتر کسی در باب حق فلسطینیان برای تعیین سرنوشت و قانونی بودن مبارزه مسلحانه آنان با اسرائیل تردیدی دارد.
🔸توسل به زور در مسیر اعمال حق تعیین سرنوشت و مبارزه با اشغالگر، مغایرتی با اصل منع توسل به زور در منشور ملل متحد ندارد، زیرا بند۴ ماده۲، تهدید به استفاده از زور یا استفاده از آن را تنها در صورتی ممنوع دانسته که در تضاد با اصول و اهداف منشور باشد. این در حالی است که ماده۱ منشور، توسعه روابط دوستانه میان ملتها بر اساس احترام به اصل حق تعیین سرنوشت (بند۲) را جزو اهداف سازمان ملل معرفی میکند.
💢 ماده ۵۱ منشور و دفاع مشروع
🔸مبارزه با رژیم اشغالگر در چارچوب دفاع مشروع و ماده ۵۱ منشور ملل متحد موجه است؛ چراکه قواعد حقوق بینالملل مبارزه مردم عادی علیه حمله مسلحانه قدرت اشغالگر را نیز در مفهوم دفاع مشروع شناسایی نموده است. این در حالی است که پس از عملیات طوفان الاقصی رژیم با توسل به همین ماده حمله همه جانبهای را علیه مردم غزه آغاز نمود؛ استدلالی که اسرائیل برای دهه ها تجاوز و اشغال به آن استناد نموده اما به هیچ وجه قابل قبول نیست. دیوان بینالمللی دادگستری پیشتر در نظر مشورتی خود در قضیه دیوار حائل در سال ۲۰۰۴ بیاساس بودن این استدلال را صریحا اعلام نمود و استدلال کرد که «اسرائیل حق دفاع مشروع در سرزمینی که اشغال کرده است را ندارد». این استدلال پیرامون تهاجم اخیر رژیم صهیونیستی علیه غزه نیز صادق است. زیرا این تهاجم در اصل امتداد اشغالگری و نقض فاحش حقوق بشر فلسطینیان از جمله حق بنیادین و ذاتی تعیین سرنوشت آنها به شمار میآید.
💢 قطعنامههای مجمع عمومی
🔸مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۷۰ در قطعنامه ۲۷۲۸ مشروعیت مبارزه مردم برای حق تعیین سرنوشت و رهایی از سلطه خارجی و اشغال و انقیاد بیگانه از جمله برای مردم فلسطین را تایید نموده و قطعنامه ۳۷/۴۳ سال ۱۹۸۲ ضمن اشاره به حق فلسطینیان برای تعیین سرنوشت از یک سو و تجاوزگری اسرائیل از سوی دیگر، مبارزه ملتها از جمله به شیوههای مسلحانه، جهت استقلال و رهایی از سلطه و اشغال خارجی را مشروع دانسته است.
💢 دیگر نهادهای سازمان ملل
🔸نهادهای دیگر سازمان ملل همچون کمیسیون حقوق بشر سابق و نیز گزارش گزارشگران ویژه این سازمان بر حق مسلم ملت فلسطین برای تعیین سرنوشت تاکید نمودهاند.کمیته حقوق بشر نیز این حق را به عنوان یک قاعده آمره شناسایی نموده و از جمله والاترین حق بشری دانسته است. در همین چارچوب «کمیسیون مستقل تحقیقات بینالمللی سازمان ملل» تنها سه روز بعد از حمله ۷ اکتبر و مبتنی بر یافتههای گذشته خود؛ بر حق فلسطینیان برای تعیین سرنوشت تاکید کرد و تنها راه رسیدن به صلح پایدار در فلسطین را پایان اشغال نظامی از سوی اسرائیل دانست.
💢 کنوانسیون ژنو۱۹۴۹
🔸همچنین از پروتکل اول الحاقی به کنوانسیونهای چهارگانه ژنو نیز میتوان مشروعیت توسل به زور علیه رژیم صهیونیستی را نیز استنباط نمود. مطابق بند۴ ماده۱ پروتکل، مقرارت این سند: «شامل مخاصمات مسلحانهای که در آنها ملتها جهت احقاق حق تعیین سرنوشت خود به نحو مقرر در منشور ملل متحد و ...، به مبارزه با استعمار، اشغال خارجی و رژیم های نژادپرست میپردازند نیز میشود». به این ترتیب پروتکل الحاقی اول، مخاصمه مردم تحت سلطه و اشغال خارجی را «مخاصمه مسلحانه بینالمللی» دانسته است که بر مبنای آن، تمامی مقررات بینالمللی حاکم بر این مخاصمات باید رعایت شود.
✔️با اینحساب عملیات طوفان الاقصی در چارچوب موازین حقوق بینالملل و در حقیقت تجلی اراده مردم فلسطین برای رهایی از اشغالگری مرگبار، خشن و طولانی مدت و تنها چاره آنها بود.
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom