فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ آزادی بیان در کشورهای غربی از زبان کارشناس صدای آمریکا
ملیحه محمدی در واکنش به ادعاهای حاتم قادری استاد علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس:
🔻اگر یک استاد دانشگاه در آلمان راجع به جنگ اوکراین یا فلسطین اینگونه حرف بزند، کارش تمام است!
🔻تمام رسانههای بزرگ دنیا در دست صهیونیست هاست که دروغ به خورد مردم دنیا میدهند!
#صدای_آمریکا
#آزادی_بیان_غربی
#رسانههای_اسرائیلی
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
🌐 چه متغیرهایی در رأیدهی آمریکاییها تعیینکننده است؟
#تحلیل_کوتاه
#Tabyin_US_n
🔸 اینکه چه چیزی تصمیم رأیدهندگان در انتخابات را تعیین میکند، وابسته به عوامل گوناگونی است. فرد در خلأ رأی نمیدهد و ذهنش لوح سفید نیست. باورهای ایدئولوژیک، ترجیحات و فضای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بر رفتار انتخاباتی او تأثیر میگذارد. در مورد انتخابات آمریکا نیز این موضوع صادق است و برای تحلیل رفتار رأیدهنده باید به طیف گستردهای از عوامل رجوع کرد.
💢 هویتیابی حزبی
🔸 هویتیابی حزبی به این معنی است که فرد رأیدهنده برای توصیف ارزشهای سیاسی مدنظرش، خود را طرفدار یک حزب سیاسی اعلام کند. طبق نظرسنجی گالوپ در سال ۲۰۲۲، ۴۱٪ از مردم خود را مستقل (کاملاً مستقل یا متمایل به یکی از #احزاب) میدانستند و در مقابل ۲۸٪ میگفتند که جمهوریخواه و ۲۸٪ نیز دموکرات هستند. ما در یکونیم دهه گذشته شاهد رشد خیرهکننده قشر مستقل (۳۱٪ در ۲۰۰۵ به ۴۱٪ در ۲۰۲۰) بودهایم. کسانی که هویت خود را به یکی از دو حزب متصل میکنند، تحت هر شرایطی به نامزد حزب رأی خواهند داد؛ بنابراین نه ترجیحات آنها، بلکه ترجیحات مستقلین مهمتر است.
💢 اقتصاد و نوسانهای اقتصادی
🔸 به طور عمومی، اقتصاد اولویت نخست اکثریت مردم آمریکاست؛ اما در میان قشر مستقل ارزش بسیار مهمی دارد. نظرسنجی سپتامبر فاکس نیوز نشان میداد که ۴۵٪ از رأیدهندگان مستقل اقتصاد را اولویت نخست خود میدانند. این موضوع در میان جمهوریخواهان هم مسئله مهمی بوده و ۵۰٪ آنان به مسائل اقتصادی اولویت میدهند. این رقم برای دموکراتها نیز ۲۵٪ بود.
🔸 اما منظور از وضعیت اقتصادی چیست؟ نرخ #تورم، میزان اشتغال و درک مردم از رونق اقتصادی بسیار اهمیت دارند. دولتی که حزبش در انتخابات حضور دارد باید تلاش کند که در طول انتخابات، متغیرهای اقتصادی دچار نوسان نشوند و وضعیت مطلوبی داشته باشند. به عنوان مثال فرض کنید که نرخ تورم ماهانه از ۲.۵٪ به ۴٪ یا ۵٪ جهش کند. در این صورت کمپین هریس متحمل آسیب بزرگی میشود. البته دولت میتواند از ابزارهای خود به نفع نامزد مطلوب نیز استفاده کند. به عنوان مثال، اقدام اخیر فدرال رزور –هرچند مستقل از دولت است- در کاهش نرخ بهره فدرال به ۴.۷۵ تا ۵ درصد عملاً به نفع گروههای متعددی (دریافتکنندگان وام، خریداران خانه، افراد جویای کار و...) بود و این میتواند در رای دهی آنها تاثیر داشته باشد.
💢 #جنگ و بحرانهای بینالمللی
🔸مردم #آمریکا عموماٌ به مسائل سیاست خارجه و بینالمللی اهمیت کمی میدهند. دو بحران کنونی در اروپای شرقی و جنوب غرب آسیا تأثیر چندانی بر تصمیم رأیدهندگان نگذاشته و در مناظرات کمتر راجع به آنها بحث شده است. آمار فاکس نیوز نشان میدهد که تنها ۴٪ از مستقلها سیاست خارجی را اولویت خود میدانند؛ اما همیشه اینگونه نیست. در صورتی که جنگ گستردهای آغاز گردد و نیروهای آمریکایی نیز به طور مستقیم وارد آن شوند، طبیعتاً مردم بشدت بر روی آن حساس خواهند بود. علاوهبراین، تأثیر جنگها بر بازارهای بینالمللی و به تبع آن، اقتصاد داخلی آمریکا را نباید فراموش کرد. در این صورت نامزد دولت مستقر آسیب شدیدی در انتخابات میبیند.
💢 ترجیحات اقلیتها
🔸 اولویتهای سیاسی اقلیتها (دینی، نژادی و...)، هنگامی اهمیت بیشتر پیدا میکند که بحث ایالتهای چرخشی مطرح باشد. به عنوان مثال اقلیت مسلمان هماکنون به پایان جنگ غزه بشدت توجه دارند و رأی آنها در میشیگان و ویسکانسین حیاتی خواهد بود. سیاهپوستان و اسپانیاییتبارها نیز به همین شکل ترجیحات مهمی دارند. اکثریت آنها مسائل اقتصادی و سیاستهای رفاهی را برای خود اولویت میدانند.
💢 شخصیت نامزد
🔸 بخش مهمی از پیروزی #ترامپ در ۲۰۱۶، ناشی از جدید و جذاببودن سخنان و رفتارش بود. اکنون هریس به دلیل ورود دیرهنگامش به رقابتها هنوز نتوانسته است خود را میان رأیدهندگان مستقل بهخوبی جا بیاندازد. بخشی از رأیدهندگان نه به برنامههای نامزد، بلکه به شخصیت و حافظهای که از او دارند نگاه میکنند. هرچند این عامل خود تغییرپذیر است. اگرچه امروزه توجه مردم بیشتر به برنامه نامزدهاست و نه به ویژگیهای شخصی و رفتارهای جنجالی اما هنوز شخصیت جذاب در اقناع مخاطب نقش خود را حفظ کرده است.
✔️ در انتخابات کنونی دو مسئله دیگر نیز برای رأیدهندگان اهمیت دارد: مهاجرین غیرقانونی و حق سقط جنین. جهتگیری اکثر مردم راجع به آنها در حال شکلگیری است، به نحوی که مخالفت شدید با اولی و موافقت شدید با دومی را دارند. هر نامزدی که بتواند نشان دهد که سیاستش نزدیک به نظر رأیدهندگان در این دو مورد است، موفقیت بزرگی کسب میکند. نامزدهای انتخاباتی با درنظرگرفتن تمامی این موارد، کمپینهای خود را ساماندهی میکنند تا سبد رأی خود را افزایش دهند.
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
🌐 یکسال پس از طوفان؛ چرا عملیات ۷ اکتبر از نظر حقوق بینالملل امری مشروع است؟
#تحلیل_کوتاه
#طوفان_الاقصی
#گام_دوم
🔸 در حالی که یک سال از عملیات تاریخی طوفانالاقصی میگذرد این سوال مطرح است که این عملیات چقدر با موازین حقوق بینالملل سازگار یا در تضاد بوده است.
💢 ضرورت نگرش تاریخی
🔸در بررسی بنیانهای حقوقی عملیات طوفان الاقصی ذکر این نکته ضروری است که ارزیابی آن با معیارهای حقوق بینالمللی بدون اتخاذ یک نگرش تاریخی و توجه به بیش از هفت دهه اشغالگری رژیم صهیونیستی امکانپذیر نخواهد بود؛ اشغالگری که با کشتار، سرکوب، تعقیب و آزار هدفمند، بازداشتهای خودسرانه و ناپدیدسازی اجباری فلسطینان و نقض حقوق بشر بنیادین آنها از جمله حق حیات و حق تعیین سرنوشت آنان همراه بوده است.
💢 توسل به زور و حق تعیین سرنوشت
🔸مطابق موازین حقوق بینالملل، توسل به زور برای اعمال تعیین سرنوشت برای مردم تحت استعمار، اشغال خارجی و حاکمیت یک رژیم نژادپرست به رسمیت شناخته شده است. چنین حقی منبعث از رویکرد حمایتی حقوق بینالملل از استعمارزدایی و مبارزه با اشغال خارجی است. در حال حاضر کمتر کسی در باب حق فلسطینیان برای تعیین سرنوشت و قانونی بودن مبارزه مسلحانه آنان با اسرائیل تردیدی دارد.
🔸توسل به زور در مسیر اعمال حق تعیین سرنوشت و مبارزه با اشغالگر، مغایرتی با اصل منع توسل به زور در منشور ملل متحد ندارد، زیرا بند۴ ماده۲، تهدید به استفاده از زور یا استفاده از آن را تنها در صورتی ممنوع دانسته که در تضاد با اصول و اهداف منشور باشد. این در حالی است که ماده۱ منشور، توسعه روابط دوستانه میان ملتها بر اساس احترام به اصل حق تعیین سرنوشت (بند۲) را جزو اهداف سازمان ملل معرفی میکند.
💢 ماده ۵۱ منشور و دفاع مشروع
🔸مبارزه با رژیم اشغالگر در چارچوب دفاع مشروع و ماده ۵۱ منشور ملل متحد موجه است؛ چراکه قواعد حقوق بینالملل مبارزه مردم عادی علیه حمله مسلحانه قدرت اشغالگر را نیز در مفهوم دفاع مشروع شناسایی نموده است. این در حالی است که پس از عملیات طوفان الاقصی رژیم با توسل به همین ماده حمله همه جانبهای را علیه مردم غزه آغاز نمود؛ استدلالی که اسرائیل برای دهه ها تجاوز و اشغال به آن استناد نموده اما به هیچ وجه قابل قبول نیست. دیوان بینالمللی دادگستری پیشتر در نظر مشورتی خود در قضیه دیوار حائل در سال ۲۰۰۴ بیاساس بودن این استدلال را صریحا اعلام نمود و استدلال کرد که «اسرائیل حق دفاع مشروع در سرزمینی که اشغال کرده است را ندارد». این استدلال پیرامون تهاجم اخیر رژیم صهیونیستی علیه غزه نیز صادق است. زیرا این تهاجم در اصل امتداد اشغالگری و نقض فاحش حقوق بشر فلسطینیان از جمله حق بنیادین و ذاتی تعیین سرنوشت آنها به شمار میآید.
💢 قطعنامههای مجمع عمومی
🔸مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۷۰ در قطعنامه ۲۷۲۸ مشروعیت مبارزه مردم برای حق تعیین سرنوشت و رهایی از سلطه خارجی و اشغال و انقیاد بیگانه از جمله برای مردم فلسطین را تایید نموده و قطعنامه ۳۷/۴۳ سال ۱۹۸۲ ضمن اشاره به حق فلسطینیان برای تعیین سرنوشت از یک سو و تجاوزگری اسرائیل از سوی دیگر، مبارزه ملتها از جمله به شیوههای مسلحانه، جهت استقلال و رهایی از سلطه و اشغال خارجی را مشروع دانسته است.
💢 دیگر نهادهای سازمان ملل
🔸نهادهای دیگر سازمان ملل همچون کمیسیون حقوق بشر سابق و نیز گزارش گزارشگران ویژه این سازمان بر حق مسلم ملت فلسطین برای تعیین سرنوشت تاکید نمودهاند.کمیته حقوق بشر نیز این حق را به عنوان یک قاعده آمره شناسایی نموده و از جمله والاترین حق بشری دانسته است. در همین چارچوب «کمیسیون مستقل تحقیقات بینالمللی سازمان ملل» تنها سه روز بعد از حمله ۷ اکتبر و مبتنی بر یافتههای گذشته خود؛ بر حق فلسطینیان برای تعیین سرنوشت تاکید کرد و تنها راه رسیدن به صلح پایدار در فلسطین را پایان اشغال نظامی از سوی اسرائیل دانست.
💢 کنوانسیون ژنو۱۹۴۹
🔸همچنین از پروتکل اول الحاقی به کنوانسیونهای چهارگانه ژنو نیز میتوان مشروعیت توسل به زور علیه رژیم صهیونیستی را نیز استنباط نمود. مطابق بند۴ ماده۱ پروتکل، مقرارت این سند: «شامل مخاصمات مسلحانهای که در آنها ملتها جهت احقاق حق تعیین سرنوشت خود به نحو مقرر در منشور ملل متحد و ...، به مبارزه با استعمار، اشغال خارجی و رژیم های نژادپرست میپردازند نیز میشود». به این ترتیب پروتکل الحاقی اول، مخاصمه مردم تحت سلطه و اشغال خارجی را «مخاصمه مسلحانه بینالمللی» دانسته است که بر مبنای آن، تمامی مقررات بینالمللی حاکم بر این مخاصمات باید رعایت شود.
✔️با اینحساب عملیات طوفان الاقصی در چارچوب موازین حقوق بینالملل و در حقیقت تجلی اراده مردم فلسطین برای رهایی از اشغالگری مرگبار، خشن و طولانی مدت و تنها چاره آنها بود.
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
🔘 اینستاگرام و فیسبوک با میکروفون گوشی کاربران را شنود میکنند!
▫️ نیویورکپست نوشت:
▪️براساس گزارش شرکت ۴۰۴میدیا، شرکت رسانهای CGM با گوشدادن به میکروفون تلفنهای هوشمند تبلیغات را برای کاربران شخصیسازی میکند.
▪️ظاهرا CGM، شریک تجاری فیسبوک، گوگل، آمازون و بینگ است.
▪️گوگل پس از تماس ۴۰۴میدیا برای نظردادن در مورد این موضوع، CGM را از وبسایت برنامهٔ شرکای خود حذف کرد.
▪️متا، شرکت مادر فیسبوک و اینستاگرام اعتراف کرد که در حال بررسی CGM است تا ببیند آیا این شرکت شرایط استفاده آن را نقض کرده است یا خیر.
#سواد_رسانه
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ پرسش مجری صدای آمریکا از خواننده اسرائیلی:
وقتی موشکهای ایران به طرف اسرائیل میآمد، دخترت چه حالی داشت؟ میترسید؟ ...
وقتی ترس و نگرانی دخترت رو دیدی، یاد دختران و کودکان غزه زیر بمباران ارتش اسرائیل در این یک سال نیفتادی؟!
#صدای_آمریکا
#موشکهای_ایران
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سخنرانی ثابتی نماینده مجلس درباره جنايات رژیم صهیونیستی در اجلاس اتحادیه بینالمجالس جهانی (IPU) به بهانه نبودِ مترجم قطع و کنسل شد!
🔸امیر حسین ثابتی نماینده مجلس شورای اسلامی در اجلاس اتحادیه بینالمجالس جهانی (IPU): تا زمانی که اسرائیل وجود دارد، دنیا رنگ آرامش را نخواهد دید.
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
♦️یک سال پس از جنگ #غزه: امنیت اردن در چه وضعیتی است؟
◼️معهد السیاسة و المجتمع –اردن
محمد أبو رمان- حسن جابر
#تحولات_الدولية_في_الدراسات_العربية
#اردن
📝جنگ غزه بهعنوان محور اصلی سیاستهای منطقهای و بینالمللی، تأثیرات مستقیمی بر امنیت ملی اردن داشته است. با توجه به موقعیت ژئوپلیتیک اردن و نقش تاریخی و سیاسی این کشور در مسئله #فلسطین، تحولات جاری از اهمیت ویژهای برای امان برخوردار است. #جنگ کنونی، موضوعات حساسی را مطرح میکند؛ از جمله وخامت اوضاع امنیتی در کرانه باختری، شدت فزاینده سیاستهای راستگرایان افراطی در #اسرائیل و خطرات منطقهای ناشی از تشدید تنشها در جنوب لبنان.
🔹اردن نگران است که احتمال انتقال جنگ از غزه به کرانه باختری، منجر به تشدید تنشهای نظامی گردد و این وضعیت بر تحولات منطقهای تأثیر بگذارد. کرانه باختری به دلیل نزدیکی به مرزهای اردن از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار است و اولویت ثبات در این منطقه بهواسطه پیوندهای عمیق اجتماعی میان مردم کرانه باختری و اردن، بسیار حیاتی است.
🔹ظهور دو گرایش در اردن
💢در این راستا، دو گرایش اصلی در محافل سیاسی اردن شکل گرفته است: یک بلوک محافظهکار که عمدتاً شامل نخبگان مسن است که خواستار تلطیف مواضع اردن میباشد و در مقابل آن، ایمن صفدی نماینده جریانی است که خواهان اتخاذ موضع قاطعتری از سوی اردن است. این جریان بر این باور است که امنیت اردن و ثبات کرانه باختری پیوندی ناگسستنی دارند. رویداد ۷اکتبر ۲۰۲۳ این حقیقت را نمایان ساخت که جداسازی امنیت ملی اردن از تحولات #فلسطین غیرممکن است.
🔹موضوع آوارگی اجباری فلسطینیها در سال گذشته بهشدت مورد توجه قرار گرفته و نگرانیها درباره هجوم احتمالی آوارگان فلسطینی به اردن افزایش یافته است. در این زمینه، اردن بهصراحت اعلام کرده که هرگونه جابجایی فلسطینیها از کرانه باختری توسط اسرائیل، عبور از خطوط قرمز محسوب میشود و آن را «اعلان جنگ علیه خود» تلقی میکند. با این حال، رهبران اسرائیلی نظیر وزیر دارایی «اسموتریچ» بهطور علنی از مواضع تحریکآمیزی نظیر ایده «اسرائیل بزرگ» سخن میگویند که شامل اردن نیز میشود؛ این امر تهدیدی جدی برای امان به شمار میآید.
🔹مواضع تحریکآمیز فزاینده دولت اسرائیل، اردن را به اتخاذ مواضع قاطعانهتری در دفاع از حقوق فلسطینیان، بهویژه در خصوص بیتالمقدس و اماکن مقدس اسلامی و مسیحی، سوق میدهد چرا که تولیت اردن بر اماکن مقدس از جمله عناصر اساسی هویتی و مذهبی آن محسوب میشود.
🔹 چالش بحرانهای منطقهای برای اردن
💢بحرانهای منطقهای نظیر تنشهای شدید میان اسرائیل و حزبالله لبنان و تداوم بیثباتی در سوریه، چالشهای جدی برای اردن بهوجود آورده است. اردن ناگزیر است برای حفظ ثبات، روابط خود را با بازیگران کلیدی بینالمللی مانند ایالات متحده و اتحادیه اروپا که همچنان از دولت راستگرای افراطی اسرائیل حمایت میکنند، بهدقت مدیریت کند. با این حال، روابط با قدرتهای منطقهای مانند ایران به دلیل نگرش تهران به اردن بهعنوان متحد غرب، سرشار از تنش است و به لحاظ استراتژیک گزینه مناسبی برای امان به شمار نمیآید.
🔹جمعبندی
💢با گذشت یک سال از جنگ غزه و فقدان شرایط مناسب برای تفاهم و آتشبس، گزینههای اردن در مواجهه با بحرانهای منطقهای تا حدی محدود شده است. وضعیت کنونی ایجاب میکند که اردن راهبردهای دقیقی را اتخاذ کند تا بتواند تعادل لازم را میان تقویت ثبات داخلی و ادامه حمایت از حقوق فلسطینیان برقرار سازد. همچنین، اردن بهمنظور مقابله با چالش های آینده و حفاظت از امنیت ملی خود، باید با ادامه تلاش برای بازگرداندن عمق استراتژیک در کشورهای عربی، به تقویت جایگاه منطقهای و بین المللی خود ادامه دهد.
🔹 گام دوم🔴
@GamDvom
این تصویرِ شفافِ و کریه جهانِ مدرن و انسان مترقی و رسانهٔ ترازِ قرنِ محنت است که لنز دوربین و قلم رسانهاش، گربههای آوارهٔ بیروت را میبیند اما کشتهشدن بیش از ۷۲ هزار انسان بیگناه، ۱۷ هزار کودک بیپناه و ۱۱هزار زن مظلوم در غزه برایش ارزش خبری ندارد و بلاموضوع
است…
اف بر شما و مرامتان!
من هر چه از این کثافت محض، که نامش انسان و رسانهٔ غربیِ مترقی است، بنویسم کم نوشتهام.
ای تیغتان چو نیزه برای ستم دراز
این تیزی سنان شما نیز بگذرد
این عوعو سگان شما نیز بگذرد
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
امام علی علیه السلام:
...فَلا تَحمِل هَمَّ سَنَتِكَ عَلى هَمِّ يَومِكَ، وكَفاكَ كُلَّ يَومٍ ما هُوَ فيهِ، فَإِن تَكُنِ السَّنَةُ مِن عُمُرِكَ، فَإِنَّ اللَّهَ عزّوجلّ سَيَأتيكَ في كُلِّ غَدٍ بِجَديدِ ما قَسَمَ لَكَ، وإن لَم تَكُنِ السَّنَةُ مِن عُمُرِكَ ، فَما تَصنَعُ بِغَمِّ وهَمِّ ما لَيسَ لَكَ
...در يك روز، نگران يك سال نباش؛ كه غم هر روز، برای آن روز کافی است. اگر يك سال از عمرت مانده باشد، خداوند عزّوجلّ از پس هر روز، روزىِ تازه ات را خواهد داد، و اگر يك سال از عمرت نمانده باشد. پس چرا غم و اندوهِ زمانى را مىخورى كه از آنِ تو نيست؟!
حکمت 379 نهج البلاغه
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
🌐 آیا سامانه تاد میتواند از رژیم صهیونیستی محافظت کند؟
#تحلیل_کوتاه
#تاد
#گام_دوم
🔸 در پی عملیات وعده صادق ۲ که سامانههای دفاع هوایی رژیم صهیونیستی شامل گنبد آهنین، فلاخن داود و آرو (پیکان) نتوانستند دفاع موثری در برابر آن انجام بدهند این رژیم اکنون از ایالات متحده خواسته است تا برای تقویت توانمندی ضد موشکی خود اقدام به ارسال و استقرار سامانه ضدموشکی تاد(THAAD) نماید. در این راستا وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که به دستور بایدن، وزیر دفاع مجوز استقرار یکآتشبار سامانه تاد و خدمه مرتبط از پرسنل نظامی آمریکا را در اسرائیل صادر کرده است.
🔸این اقدام آمریکا در راستای تقویت سیستم یکپارچه دفاع هوایی اسرائیل و بخشی از اقدامات گستردهتری است که ایالات متحده در ماههای اخیر برای حمایت از رژیم صهیونیستی انجام داده است. این اولین بار نیست که آمریکا سامانه ضد موشکی تاد را در منطقه مستقر میکند. بایدن سال گذشته پس از حملات ۷ اکتبر به ارتش آمریکا دستور داد یکآتشبار تاد را در غرب آسیا مستقر کند تا از نیروهای آمریکایی و منافع آن در منطقه دفاع کند. ایالات متحده قبلاً در سال ۲۰۱۹ یکآتشبار تاد را برای آموزش و تمرین دفاع هوایی یکپارچه در فلسطین اشغالی آزمایش کرده بود.
🔸سامانه دفاع موشکی ارتفاع بالا تاد (THAAD)، یک سامانه دفاعی برای محافظت در برابر تهدیدات موشکهای بالستیک ساخت شرکت لاکهیدمارتین است که در سال ۲۰۰۸رسماً وارد خدمت در ارتش آمریکا شد و یک «سپر دفاعی لایهای» را برای محافظت از مکانهای استراتژیک یا تاکتیکی با ارزش و تاسیسات راهبردی فراهم میکند. این سامانه از چهار جزء اصلی شامل رادار TPY-2، مرکز فرماندهی و کنترل، پرتابگرها و موشک رهگیر تشکیل شده است. هر آتشبار سامانه تاد معمولاً از شش تا هشت پرتابگر تشکیل میشود که هرکدام قادر به شلیک ۸ موشک هستند به این ترتیب یک آتشبار سامانه تاد توانایی شلیک ۶۴ موشک را دارد، بارگذاری مجدد هر پرتابگر نیز حدود ۳۰ دقیقه طول میکشد.
🔸رادار پیشرفته و بزرگ آرایه فازیAN/TPY-2 سامانه ضد موشکی تاد دارای حدود ۲۵ هزار اِلمان برای کشف موشکهای بالستیک بوده و ۱۰۰۰ کیلومتر برد دارد و البته نزدیک ۶۰ تن نیز وزن دارد که باعث کم تحرکی آن میشود. برد درگیری این رادار کمتر از ۳۰۰ کیلومتر و ارتفاع درگیری آن ۱۵۰کیلومتر است. موشکهای سامانه تاد دارای قابلیت اصابت مستقیم به هدف (Hit to Kill) هستند. این توانمندی با پشتوانه رادار TPY-2 و جستجوگر خود موشک است که از نوع تصویرساز فروسرخ IIR)) است. البته هر قدر هدف از آتشبار تاد دورتر باشد و نیاز به برد بیشتر برای درگیری باشد ارتفاع درگیری موشک نیز کاهش مییابد.
🔸موشکهای سامانه پدافندی تاد میتوانند تا ارتفاع ۱۵۰ کیلومتری و برد ۲۰۰ کیلومتری با موشکهای بالستیک کوتاهبرد تاکتیکی و میانبرد تا سقف سرعت ۱۱ تا ۱۲ ماخ درگیر شوند. سرعت خود موشکهای رهگیر سامانه به ۸.۲ ماخ یا ۲۸۰۰ متر بر ثانیه نیز میرسد و از قابلیت برخورد مستقیم برای نابودی هدف برخوردار است. این موشک ۶.۱۷ متر طول دارد و مجهز به موتور موشک سوخت جامد تک مرحلهای با بردار رانش بوده و وزن پرتاب آن ۹۰۰ کیلوگرم است. از لحاظ کارنامه عملیاتی، در حمله انصارالله یمن به امارات در اواخر ژانویه ۲۰۲۲ سامانه پدافندی ضد بالستیک تاد اولین شکار عملیاتی تاریخ خود را ثبت کرده و موفق به سرنگونی یک فروند موشک بالستیک شد.
🔸سامانههای ضد موشکی مانند تاد حتی اگر به صورت نظری صددرصد موفق عمل کنند (که البته در جنگ یمن و دیگر درگیی ها در منطقه بارها خطا رفتن آنها مشخص شده است) فقط توان درگیری همزمان با ۸ تا ۱۰ هدف بالستیک را دارند و در صورت بالا رفتن تعداد شلیک، امکان درگیری با مابقی موشکهای بالستیک مهاجم را ندارند.
🔸اقدام آمریکا برای استقرار تاد در فلسطین اشغالی، نشانه این است که واشنگتن به خوبی آگاه است که هر اقدام نظامی احتمالی رژیم صهیونیستی علیه ایران، با پاسخ موشکی مواجه خواهد شد و به همین دلیل تلاش میکند تا توانمندی ضد موشکی رژیم صهیونیستی را دربرابر حملات موشکی احتمالی بعدی تقویت نماید.
✔️ بااینحال نیروی هوافضای #سپاه پاسداران پیش از این مقابله با سامانه تاد را از جمله در رزمایش پیامبر اعظم(ص) ۱۴ در سال ۱۳۹۹ تمرین کرده و آمادگی مقابله با آن را دارد. با توجه به تجارب قبلی ایران در حملات موشکی به #فلسطین اشغالی استقرار سامانه تاد عنصر تعیینکنندهای در بازدارندگی و یا افزایش موثر توان ضدموشکی رژیم صهیونیستی نخواهد بود. ضمن اینکه ایران موشکهای هایپرسونیک #فتاح ۱ و فتاح ۲ را در اختیار دارد که تا سال ۲۰۲۴ میلادی هیچ سامانه دفاعی که قادر به رهگیری و انهدام آنها باشد در دسترس نبوده است.
#وعده_صادق
#اسرائیل
#رژیم_صهیونیستی
#موشک
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻قدرت طلبی های آمریکا ،بدهی 7 تریلیون دلاری روی دستش گذاشت جنگ های خود خواسته آمریکا با افغانستان ،لیبی،لبنان،سوریه،عراق حاصل توهم قدرت طلبی آمریکا بود
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ فتنه انگلیسی عامل شکست توپخانه امیرکبیر یا #فتنه بنداز حکمرانی کن قاعده ای که انگلیسی ها برای جدایی #افغانستان از ایران یا دوقطبی سازی انگلیسی توپخانه امیرکبیر را زمین زد یا توپخانه ایران هم مغلوب فتنه انگلیسی شد.
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom