کتاب «درآمدی بر مسئلهشناسی تمدنی جهان اسلام» چند روز آینده منتشر میشود.
این کتاب تحلیلی است از محتوای گفتگو با پژوهشگران و اندیشمندان ایرانی در مسائل تمدنی جهان اسلام همچون مسئله آب، ارتباطات، ورزش، سلامت، مهاجرت، و جمعیت و برخی دیگر از مسئلههایی که نظم تمدنی جهان اسلام را به چالش میکشد.
محتوای این کتاب بیانگر ضعفهای عمیق پژوهشی در درک کاستیها، و البته نشان دهندهٔ زمینهها و ظرفیتهای علمی و عملیاتی بسیار در خیز تمدنیِ مسلمانان در دنیای امروز است.
https://eitaa.com/Habibollah_Babai
مقدمهٔ مطالعات عالی استعمارشناسی ایرانی
این کتاب در ۸۰۸ صفحه و توسط پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منتشر شده است .
این کتاب نوعی مقدمه برای مجموعه تخصصی استعمار شناسی در ایران محسوب می گردد و مدخل شناخت سی اثر برتر در زمینه موضوعات استعمارشناسی می باشد.
🔴 مجموع این آثار می تواند نگاهی جامع و بین رشته ای و تخصصی در سطح عالی دانشگاهی و پژوهشی برای فهم ماهیت و ادوار و نتایج پدیده استعمار به خواننده ارزانی دارد ۰ فهم این منطق البته ما را به سایر مباحث کلیدی و مهم جامعه رهنمون خواهد کرد .
یکی از این مجلدات، کتاب «استعمار و استعمارزدایی در فرایند
ترجمه» است که با همکاری سرکار خانم دکتر خاتمینیا نوشتهایم. https://eitaa.com/drmousanajafi https://eitaa.com/Habibollah_Babai
همایش بینالمللی «تمکین الاسرة، التاسیس الاجتماعی للحضارة الانسانیة» ۶ و ۷ اردیبهشت در جامعة المعارف بیروت برگزار شد. در اولین روز از این همایش دکتر حبیب اله بابایی به ارایه مقالهٔ «سکولاریسم تکثرگرا و تاثیر آن در گسست نظام خانواده» پرداختند. علاوه بر ایشان آقای دکتر حسن خیری و خانم دکتر علاسوند از ایران و پژوهشگرانی از روسیه، عراق، تونس، الجزائر، اوگاندا، و لبنان به ارایه سخنرانی در باب خانواده و چالشهای جهانی و تمدنی آن پرداختند.
علاوه بر سخنرانی در همایش خانواده، دکتر بابایی در مرکز الحضارة لتنمیة الفکر الاسلامی و نیز در معهد المعارف الحکمیة در بارهٔ «غربشناسی انتقادی از منظر رهبر معظم انقلاب» و «مسئلههای تمدنی جهان اسلام» سخنرانی کردند.
https://eitaa.com/Habibollah_Babai
JIPS_Volume 5_Issue 2_Pages 39-67 (1).pdf
703.1K
مقاله «ضرورت تحوّلِ معانی در فرایند تمدنی» از منظر آیت الله خامنهای
در مجله
Journal of Islamic Political Studies
(JIPS)_Volume 5_Issue 2_Pages 39-67(1)
http://jips.isca.ac.ir/article_75464_99e6f8b67b6f8027e942a6725d402f4e.pdf
https://eitaa.com/Habibollah_Babai
«غرب علمی» را متفاوت از «غرب استعماری»، و آن را متفاوت از «غرب انسانی» میدانم. دوران مدرن و پستمدرن، عصر ظهور توأمان «غرب علمی» و «غرب استعماری» بود.
اکنون اوج توحش در غرب استعماری (بویژه در موضوع غزه)، عاملی شده در جهت بیداری غرب فطری و انسانی.
چیزی که با آن هنوز غربباوران ما بیدار نشدهاند !!
https://virasty.com/Habibollah_Babai/1714978029510516007
«مست عشق» را امروز دیدم؛ بهنظرم تمرینی است هنرورزانه برای مسئلهٔ مشترک «المجاز قنطرة الحقیقة» در جهان اسلام؛ جهانی که عشقِ مجازی و عفیفش بکلی تفاوت دارد با سفسطهٔ عشق زمینی و غیرعفیف در گفتمان غرب.
بسیاری از مخاطبان امروزی این فیلم با این تفاوت آشنایی ندارند و سرمایهٔ عشق آسمانی را قدر نمیدانند!
https://eitaa.com/Habibollah_Babai
https://virasty.com/Habibollah_Babai/1715022100670501410
فهمیدن این نکته سخت نیست که «آفاق زمان» برای هر ملتی ریشه در عمق باورها و ارزشهای آن ملت دارد (زمان به مثابه امر فرهنگی)؛ تغییر در «اوقات فرهنگی» هر ملت هم در حقیقت تغییر در فرهنگ و ریشههای هویتیِ آن ملت است.
https://eitaa.com/Habibollah_Babai
https://virasty.com/Habibollah_Babai/1715751913169356146
دفتر اول از کتاب «درآمدی بر تفسیر تمدنی» چند روز آینده منتشر میشود.
مجموعه حاضر، حاصل سلسله نشستهایی در پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی است که بر محور چند پرسش قرآنی ـ تمدنی شکل گرفته است. آنچه از این گفتارها و هماندیشیها به دست آمده، نگاه مشترک، ادبیات مشترک، مبانی مشترک، و گاه روشها، اصول، و قواعد مشترک در ذهنیّت پژوهشگرانِ ممتاز در فهم تمدنیِ قرآن است که در این کتاب توسط خانم دکتر نجم گردآوری و تدوین شده است. بیشک مضامین جدید و رویکردهای متفاوت در تفسیر تمدنی قرآن میتواند افقهای معنایی جدیدی را در نگرش تمدنی و امتپایه به قرآن بگشاید و زمینه را برای تأملات و تحقیقات تمدنیِ قرآنبنیان فراهم سازد.
امید میرود این مجموعه، تا دفتر چهاردهم به صورت ترتیبی و موضوعی ادامه داشته باشد.
https://eitaa.com/Habibollah_Babai
🔰 مخالفت قاطع و صریح آیتالله سبحانی با تعطیلی شنبه
بسم الله الرحمن الرحیم
محضر محترم نمایندگان مجلس شورای اسلامی - دام تاییداتهم
با اهداء سلام، موفقیت همگان را از خداوند متعال خواهانم.
🔹 تصدیع میدهد؛ تعطیلی روزشنبه که در مجلس به تصویب رسید از لحاظ داخلی و خارجی قابل ملاحظه است.
🔸از لحاظ خارجی:
در چنین روزهایی که دشمن صهیونیست فزون از هفت ماه، به نسل کشی پرداخته و هزاران شهروند غزه را به خاک و خون کشیده است آیا صلاح است در چنین شرایط روز تعطیلی دشمن که شنبه است، در جمهوری اسلامی ایران نیز به رسمیت شناخته شود. دنیای خارج که چشمانشان به ایران اسلامی باز است در این مورد چگونه داوری میکنند و آیا این نشانه غلبه فرهنگ غربی نیست؟
🔸از نظر داخلی:
🔹 1. استدلال آقایان بر تعطیلی روز شنبه با منطق آنان همخوان نیست میگویند: «اقتصاد ایران با اقتصاد جهان پیوند ناگسستنی دارد باید کاری کرد که بیشترین روزهای هفته، این پیوند بر قرار باشد» این سخن بسیار منطقی است ولی دلیل بر تعطیلی روز شنبه نمیشود، چون در چنین روزی دنیای خارج نیز تعطیل است. این منطق ایجاب میکند که روزهای پنجشنبه که روز کاری بوده، بیشترین فعالیت را داشته باشد که دنیای خارج نیز فعال است؛ آقایان به جای اصلاح علت سراغ معلول رفتهاند و سبب آن این است که میخواهند تعطیلی هفته از یک روز به دو روز افزایش یابد. و مسئله ارتباط با خارج در درجه دوم است.
🔹2. در خمیره هر ایرانی روز شنبه روز کاری است، مصوبه مجلس بر تعطیلی شنبه، به حکم شنا بر خلاف مسیر آب است و اگر هم اقلیتی تعطیل کنند اکثریت از آن پیروی نمیکنند و این سبب میشود که در جامعه دو دستگی پدید آید که ضرر آن کمتر نیست.
🔹3. سالهاست که بر اثر یک رشته تبلیغات، روز پنجشنبه حالت تعطیلی به خود گرفته و با تصویب تعطیلی روز شنبه، شمار تعطیلی هفته به سه روز خواهد رسید و با بحران تولید که کشور با آن روبروست کاملاً در تضاد است.
🔹4. در دراصل 17 قانون اساسی، تکلیفِ تعطیلی هفته روشن شده است : «تعطیلی رسمی هفتگی روز جمعه است».
باز در این مورد ملاحظاتی است، به همین مقدار بسنده شد امید است تجدید نظر شود.
قم ، جعفر سبحانی
28 اردیبهشت1403
@jahaannews
jahannews.com
https://eitaa.com/Habibollah_Babai
همایش بین المللی خانواده مقاوم؛ چالش_های اخلاقی در جهان متحول-4.pdf
7.41M
جزییات برنامه همایش خانواده مقاوم؛ چالشهای اخلاقی در جهان متحول
@majiddehghan
در پروژهٔ چندین سالهٔ «تجربهنگاری "الهیات خدمت"» در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، «تجربهٔ خدمت» را در ایران فربهتر از «نظریهٔ خدمت» دیدیم، و اهل خدمت را هم در عملیاتشان قویتر از ادبیات و ادعایشان مشاهده کردیم.
https://eitaa.com/Habibollah_Babai
https://virasty.com/Habibollah_Babai/1716182632669326176