کفاره روزه
تذکر: انجام مفطرات روزه، موجب قضا میشود، ولی در مورد داشتن کفاره اختلافنظر وجود دارد؛ لذا در هر مورد به رساله مرجع تقلید مراجعه شود.
کفاره عمدی
60 روز روزه که 31 روز آن پشت سر هم میباشد، و یا به 60 فقیر هرکدام یک مُد طعام (آیتالله شبیری زنجانی: معادل 900 گرم؛ بقیه مراجع: معادل 750 گرم) به فقیر بدهد.
کفاره عذری (فدیه)
مریضی که در طول سال قادر به گرفتن روزه نیست و یا پیرمرد و پیر زنی که روزه گرفتن برای آنها خیلی سخت است و یا زن باردار یا شیرده، اگر روزه نگیرند باید برای هرروز یک مُد طعام به فقیر صدقه بدهند.
تذکر: در خصوص پیرمرد و پیرزن و نیز زن باردار یا شیرده، شرایطی برای واجب شدن فدیه بر آنها وجود دارد که هر کس باید مطابق نظر مرجع تقلید خودش عمل نماید.
دادن پول به فقیر در کفاره
همه مراجع: در کفاره عمد یا کفاره تأخیر یا فدیه، انسان باید طعام (مثل گندم، آرد، برنج، خرما، کشمش و ...) به فقیر بدهد و نمیتواند پول یکی از اینها را به فقیر بدهد، مگر آنکه فقیر را از طرف خود وکیل کند تا بجای او با آن پول همان طعامی را که میخواسته به آن فقیر بدهد بخرد و برای خودش بردارد. البته فقیر پس از خرید آن طعام و قبض بهعنوان کفاره، میتواند آن را مصرف نکند و بفروشد و با پول آن، چیز دیگری که نیاز دارد بخرد.
#احكام_روزه
@hamyanquran
#احادیث معصومین
امیرالمؤمنین عليه السلام در وصيت خود پيش از شهادت فرمود: درباره #يتيمان از خدا بترسيد و مبادا يك روز سيرشان كنيد و يك روز گرسنه بمانند و مبادا كه با حضور شما آنان از بين بروند؛ زيرا از رسول خدا صلى الله عليه و آله شنيدم كه مى فرمود: هر كس يتيمى را سرپرستى كند تا آنكه بى نياز شود، خداوند عزّوجلّ با اين كار بهشت را بر او واجب گرداند، همچنان كه آتش دوزخ را بر خورنده مال يتيم واجب ساخته است...
ميزان الحكمه جلد13 صفحه566
@hamyanquran
🔸 برکات انفاق!
🔹"وَمَا أَنْفَقْتُمْ مِنْ شَيْءٍ فَهُوَ يُخْلِفُهُ ۖ وَهُوَ خَيْرُ الرَّازِقِينَ(سبأ-٣٩)
و هر چیزی را (در راه او) انفاق کنید، عوض آن را میدهد (و جای آن را پر میکند)؛ و او بهترین روزیدهندگان است!
🔹چند نکته:
١-با انفاق از روزی انسان کاسته نمیشود!
پرهیزکاران، انفاق کردن را کم شدن مال نمی دانند ، بلکه غنیمت می شمارند، ولی کسانی که از معارف قرآن بهره ای ندارند و از سویی به دنیا علاقه مند هستند، انفاق کردن را غرامت می دانند.
٢-برای اینکه اهمیت مسئله انفاق روشن شود ، خدای سبحان برای تشویق انسان ها فرمود که من شخصاً صدقه را می گیرم؛ همچنان که در بخش زکات ، به رسولش امر کرد که از اموالشان صدقه بگیر تا مالشان پاک گردد و شخص نیز پاک شود ؛ چون تا زمانی که اشخاص پاک نشوند ، نمی توانند از قرآن بهره بگیرند.
٣-ارزش و اهمیت انفاق به اندازه ای است که در قرآن مجید ، در بیش از هشتادآيه بدان پرداخته شده است . قرآن وقتی سیمای پرهیزکاران را بیان می کند، یکی از اوصاف نیک آنان را انفاق کردن ذکر کرده؛ تا آنجا که در اولین ایات قرآن ، خدواند انفاق را از صفات بارز متقین بیان می کند .
٤-پیامبر عالیقدر اسلام در مقام مقایسه میان فقر و غنا و اینکه کدام یک برای سعادت انسان بهتر است، می فرماید:
«تهیدستی از ثروت بهتر است، مگر ثروت ثروتمندی که از مال خود، قرض اشخاص پریشان حال و مقروض را ادا کند و آنان را از زیر بار قرض و فشار زندگی نجات دهد و به مسلمانان بی بضاعت و گرفتار کمک کند».
@hamyanquran
1_5156770561459748919.mp3
1.99M
🎧#کلیپ_صوتی
▪️هفتاد سال نماز شب بخونی ولی اخلاقت با زن و بچت بد باشه ....
🎤#استاد_دانشمند
⭕️@hamyanquran
ایران صادرکننده واکسن میشود
رئیس سازمان غذا و دارو:
🔹برای تولید ۱۹۷ میلیون دوز واکسن کرونا در فروردین سال آینده ظرفیت سازی شده است.
🔹ایران در حال حاضر صادرکننده همه اقلام مربوط به کروناست و در حوزه واکسن ایران حرف برای گفتن دارد.
🆔 @hamyanquran
نمکی: از ویروس آفریقایی میترسم
وزیر بهداشت:
🔹تقریباً از دام ویروس انگلیسی گریختیم اما باید مراقب باشیم که دوباره خیز جدیدی رخ ندهد.
🔹ویروس هندی را در برخی استانها شاهد هستیم و همینطور ویروس آفریقایی نیز در برخی از مناطق کشور مشاهده شده است.
🔹من از ویروس هندی به اندازه ویروس انگلیسی وحشت ندارم، اما از ویروس آفریقایی جنوبی هراس دارم.
🔸معتقدم، مسافرتها عامل بروز موج چهارم بوده است.
🆔 @hamyanquran
حامیان قرآن
یازدهمین مسابقه راه روشن 🌞 ۱. چرا بچه ها را باید در شرایط سخت پرورش داد؟ ۲. چرا زود رنج می شویم؟ ۳.
مهلت ارسال جواب مسابقه تا ساعت۲۰ امشب به آیدی زیر
@ElaheNegahe
🙏❤️🙏تذکّر!
عزیزان و سروران گرامی!
در چند ساعت باقیمانده تا پایان ماه مبارک رمضان، فرصت را غنیمت شمرده، برای فرج و سلامتی مولایمان، حضرت صاحب الزّمان علیه السلام دعا کنیم.
توصیه می گردد دعای فرج؛ یعنی « اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَیْهِ وَ عَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَ فی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَ حافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً.» قرائت شود.
@hamyanquran