✍امام صادق عليه السلام
در پندهاى لقمان (ع) به پسرش :اى پسرم! دنيا ، درياى عميقى است كه بسيارى در آن هلاك گرديده اند . پس كشتى ات را در دنيا ، ايمان به خدا قرار بده و بادبان آن را توكّل بر خدا ، و توشه راهت را تقواى خداوند عز و جل قرار بده ؛ اگر نجات يافتى، از رحمت خداست و اگر هلاك شدى، به سبب گناهانت خواهد بود .
📙بحار الأنوار، ج 13، ص411
💠@hamyanquran
27.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 کلیپ : ارزش تفکر
👤 #حجت_الاسلام_والمسلمین_فرحزاد
🆔 @hamyanquran
✍پیامبر گرامی اسلام صَلی الله عَلیه وَ آلهِ وَ سَلّم فرمودند:
انسان بخشنده در راه رضای خدا و در راه مورد رضایت او میبخشد که اگر بخشنده در راه غیر رضای او ببخشد مورد خشم خداوند قرار میگیرد.
مثال: کسی که برادر و همسرش اختلاف دارند به جای تلاش برای رفع این اختلاف، از ثروت و بخشندگی خود استفاده کند و آنان را به طلاق برساند، یا کسی اطعام کند و دست و دلباز باشد ولی در سر سفرۀ خود شراب بگذارد.
📖بحارالأنوار
💠@hamyanquran
✨﷽✨
#پندانه
✅درست زندگی کنیم
✍همه ما میمیریم، همه ما.بدون استثنا، کمی دیرتر، کمی زودتر، یک دفعه ناگهانی، تمام میشویم.
یک روز همین خانهای که سقف دارد، خانه عنکبوتها و لانه خفاشها میشود، همین ماشینی که دوستش داریم زیر باران در یک گورستان ماشین زنگ میزند، همین بچههایی که نفسمان به نفسشان بند است، میروند پی زندگیشان و حتی نمیآیند آبی بریزند روی سنگ مزارمان.
قبل از ما میلیاردها انسان روی این کره خاکی راه رفتهاند و مغرورانه گفتهاند:
مگر من اجازه بدم!
مگر از روی جنازه من رد بشید...
و حالا کسی حتی نمیتواند استخوانهای جنازهشان را پیدا کند که از روی آن رد بشود یا نشود!
قبل از ما کسانی زیستهاند که زیبا بودهاند،
دلفریب، مثل آهو خرامان راه رفتهاند، زمین زیر پای تکان خوردن جواهراتشان لرزیده، سیبها از سرخی گونههایشان رنگ باختهاند و حالا کسی حتی نامشان را هم به خاطر نمیآورد.
قبل از ما کسانی بودهاند که در جمجمه دشمنانشان شراب ریختهاند و خوردهاند. سرداران و امیرانی که گرزهای گران داشتهاند، پنجه در پنجه شیر انداختهاند، از گلوله نترسیدهاند و حالا کسی نمیداند در کجای تاریخ گم شدهاند!
▫️همه این کینهها،
▫️همه این تلخیها،
▫️همه این زخم زبان زدنها،
▫️همه این تلخ کردن دقیقهها به جان هم،
▫️همه تهمت زدنها،
▫️توهین کردنها به هم... تمام میشود.
از یاد میرود و هیچ سودی ندارد جز اینکه زندگی را به جان خودمان و همدیگر زهر کنیم.
اگر میتوانیم به هم حس خوب بدهیم، کنار هم بمانیم، و اگر نه، راهمان را کج کنیم. دورتر بایستیم و یادمان نرود که همه ما میمیریم. همه ما، بدون استثنا، کمی دیرتر، کمی زودتر، یک دفعه، ناگهانی ...
🔰درست زندگی کنیم و بگذاریم دیگران هم درست زندگی کنند!
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
@hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥اجرای زیبای قاری نوجوان ایرانی باعث تعجب داوران عراقی شد
🔹مجری عراقی که خود قاری قرآن است ، با صوت زیبا این آیه شریفه را می خواند اما وقتی که از قاری نوجوان ايرانی می خواهد آن را بخواند، او با قرائتی بسیار زیباتر همه را شگفت زده می کند
@hamyanquran
*هر روز یک آیه 220*🌹
( برداشت های تربیتی ازآیات قرآن )
✳️ *فَلَوْلا کانَتْ قَرْیَةٌ آمَنَتْ فَنَفَعَها إیمانُها إِلاّ قَوْمَ یُونُسَ لَمّا آمَنُوا کَشَفْنا عَنْهُمْ عَذابَ الْخِزْیِ فِی الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ مَتَّعْناهُمْ إِلى حین*
✳️ *چرا هیچ یک از شهرها و آبادىها ایمان نیاوردند که (ایمانشان به موقع باشد، و) به حالشان مفید افتد؟! مگر قوم یونس، هنگامى که آنها ایمان آوردند، عذاب رسواکننده را در زندگى دنیا از آنان برطرف ساختیم و تا مدت معینى (اجلشان) آنها را بهرهمند کردیم».* (یونس/ 98)
✒️ *هدف تربیتی* :
بیان چگونگی رهایی از خشم و عذاب الهی
✒️ *هدف رفتاری* :
پیش از گرفتار شدن در هلاکت و بلا و سقوط، به سوی خدا برگردیم.
✒️ *واژه کلیدی* :
*یونس* عليه السّلام نام مباركش چهار بار در قرآن مجيد آمده است ونيز به لفظ *ذا النون* و *صاحب الحوت* از او ياد شده است.
*كشفنا*: كشف: اظهار كردن و از بين برد، «كشفنا» زايل كرديم.
🌹 *برداشت از آیه* :
✅ 1/ یکی از سنت های الهی که در قرآن کریم به شکل قصه و داستان تاریخی بیان شده نازل شدن عذاب گروهی و از بین رفتن برخی از اقوام و ملل و تمدن های گذشته است که در اثر عناد و دشمنی و ظلم و ستم و شرک و کفر عمومی اتفاق افتاده است. مطالعه علل نزول این بلاها و عذاب های الهی عبرتی است برای بازسازی ارتباط انسان با خدا، تغییر فکر و نگرش و اعتقاد خویش، جبران رفتار ظالمانه و تعدی منشانه گذشته و بازسازی رفتار و عملکرد خود.
✅ 2/ در مطالعه داستان قوم حضرت یونس علیه السلام چند نکته مهم وجود دارد که اصلی مهم در فلسفه تاریخ و بررسی علل پدیده های اجتماعی و سنن الهی است.
✅ *الف* : قوم حضرت یونس پس از سالیان دراز موعظه و هدایت گری به اختیار ایمان نیاوردند ولی همین که آثار اولیه و پیش نشانه های عذاب الهی را دیدند به جای توجیه و عذر تراشی و بهانه جویی به فکر راه چاره افتادند.
✅ *ب* : قوم حضرت یونس به صورت گروهی از رفتار و اعمال خویش توبه کردند و به سوی خدا برگشتند.
✅ *ج* : در بین این قوم عالمی درد آشنا، متعهد، مردم دار ، روشن ضمیر در کنار مردم ماند و آنها را راهنمایی کرد.
✅ *د* : برگشت مردم به سوی خدا با راهنمایی یک عالم خدا شناس و دلسوز به صورت توبه واقعی دسته جمعی همراه با گریه واقعی، ناله و ضجه دردناک و سوزناک بود.
✅ 3/ علت این که اقوام قبلی تباه و هلاک شدند این بود که : وقتی پیش نشانه های عذاب را دیدند آنها را باورنکردند و شروع به توجیه کردند مثلا ابرهای سیاه عذاب را ابر باران زا تصور کردند و هنگامی ایمان آوردند که عذاب الهی قطعی شده بود.
✅ 4/ در همه این عذاب ها، علت اصلی رفتار ظالمانه خود انسان ها بیان شده است که پس از بیان دلایل متقن و معجزات و هدایت گری پیامبران الهی و انواع تذکرات و بیم و امید در اثر نافرمانی نازل شده است ( *و ما ظلمناهم و لکن کانوا انفسهم یظلمون*)
🌹 *بازخورد* :
علاج و جبران گناه فردی، ایمان، توبه و بازگشت به موقع و به هنگام فرد است و گناه های گسترده گروهی وجمعی، ایمان و توبه دسته جمعی را می طلبد. توبه و بازگشت واقعی و به هنگام و به موقع، چاره ساز بسیاری از عذاب ها و گرفتاری ها است.
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
🌹🌹🌹
4_5857087656499872140.mp3
1.97M
🔹 غدیر سه روز است!
🔺 چطور دو ماه عزاداری میکنیم، سه روز نمیتوانیم جشن بگیریم؟
🎙#استاد_پناهیان
⚜📜⚜📜⚜📜⚜📜
📜⚜📜⚜📜⚜
⚜📜⚜📜
📜⚜📜
⚜
#وارث_غدیر
#ولیّ
2⃣ 1⃣قسمت دوازدهم
❇️خاتمه اولی الامر
💠آنچه در مطالب پیشین بیان شد، اثبات معنای اولی الامر در آیه شریفه اطاعت ( آیه ۵۹ سوره مبارکه نساء) بود که این معنا بر وجود مقدس حضرات معصومین، ائمه اطهار (علیهم السلام) از اولین ایشان حضرت ابو الائمه (علیه السلام) ، تا خاتم ایشان حضرت بقیه الله الاعظم (ارواحنا له الفداء) اطلاق دارد.
✅چنانچه حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) در شرح آیه شریفه ۵۹ سوره مبارکه نساء خطاب به حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) می فرماید: «فَإن خِفْتُمْ تَنازُعَا فِى أمرٍ فَأرْجِعُوهُ إلَى اللّهِ وَ الرَّسولِ وَ اُولِى الأَمْرِ»؛ پس اگر از اختلاف در امرى ترسيديد، آن را به خدا و پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و اولى الأمر، ارجاع دهيد.
امام على (عليه السلام) از پيامبر (صلى الله عليه و آله) پرسيدند: اى پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله)! ايشان [اولی الامر]، كيانند؟ فرمود: «تو نخستين آنهايى».
📗 شواهد التنزيل، ج ۱، ص ۱۸۹.
🔹 حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) می فرماید: «"أَطِيعُوا اَللّٰهَ وَ أَطِيعُوا اَلرَّسُولَ وَ أُولِي اَلْأَمْرِ مِنْكُمْ" فَهُوَ لَنَا أَهْلَ اَلْبَيْتِ خَاصَّةً دُونَ غَيْرِنَا فَانْقَلَبْتُمْ عَلَى أَعْقَابِكُمْ وَ اِرْتَدَدْتُمْ وَ نَقَضْتُمُ اَلْأَمْرَ وَ نَكَثْتُمُ اَلْعَهْدَ وَ لَمْ تَضُرُّوا اَللَّهَ شَيْئاً وَ قَدْ أَمَرَكُمُ اَللَّهُ أَنْ تَرُدُّوا اَلْأَمْرَ إِلَى اَللَّهِ وَ إِلَى رَسُولِهِ وَ إِلَى أُولِي اَلْأَمْرِ مِنْكُمُ اَلْمُسْتَنْبِطِينَ لِلْعِلْمِ فَأَقْرَرْتُمْ ثُمَّ جَحَدْتُمْ»؛ ⚜همانا خداوند با عظمت و كريم آن هنگام كه مخلوقات را خلق نمود و بهترين از خلقش را اختيار كرد و او را از برگزيدگان بندگانش برگزيد، رسولش را بر آنان فرستاد، كتابش را بر آنان نازل فرمود، دين را بر آنان تشريع نمود و فرائض خود را بر آنان واجب و حتمى نمود؛ از اين رو فرمود: «از خدا اطاعت كنيد و از پيامبر و صاحبان امر اطاعت كنيد» پس اين مقام اطاعت براى ماست و به ما اهل بيت (علیهم السلام) اختصاص دارد نه غير ما. پس شما به گذشته خود باز گشتيد و از دين برگشتيد و امر الهى را نقض كرديد و عهد الهى را شكستيد. البته اين عمل شما هيچ ضررى به خداى تعالى نمى رساند. خداى تعالى به شما در برگرداندن امورتان به خدا و رسول او و به صاحبان امرتان كه كاوشگران در علم اند دستور داد. شما در اجابت به اين دستور الهى اقرار كرديد؛ اما پس از آن، اين امر را منكر شديد.
📗 تفسیر کنز الدقائق، ج ۳، ص ۲۳۹؛
🔹از مباحث مذکور که تا کنون ذکر شد، استنباط می شود که ولایت و سلطنت کلیه از آن «اولی الامر» است، زیرا معنای امر فرماندار، صاحب حکم نافذ و سلطنت است.
🔸 اولی الامر از جانب ذات احدیت اصطفی و اجتباء می شوند پس فرمانداران تمام عالم آفرینش هستند و این سلطنت مقید به موعد و وعده گاه خاصی نیست و أمر و نهی حجج معصومین (علیهم السلام) نسبت به همه خلایق، نافذ و همه امور ارزاق و حیات و ممات و... مخلوقات در ید قدرت ایشان است و اراده ایشان که همان شاءالله است در عالم امکان جاری و ساری است. 👈🏻چنانچه حضرت ابی محمد الحسن العسکری (علیه السلام) می فرمایند: ... قُلُوبُنَا أَوْعِيَةٌ لِمَشِيَّةِ اللَّهِ فَإِذَا شَاءَ شِئْنَا وَ اللَّهُ يَقُولُ وَ ما تَشاؤُنَ إِلَّا أَنْ يَشاءَ اللَّهُ» بلکه قلب های ما ظرف های مشیت خداوند است و هر چه خدا بخواهد ما اراده می کنیم و خداوند می فرماید: نمی خواهید مگر آن چه را که خدا بخواهد.
📗 الغيبة للحجة، ص۲۴۷
*تدبر یعنی چی؟*
تصور کنید که شخصی داره سخنرانی می کنه
در واقع اون آدمی که داره سخنرانی می کنه و کلمات رو پشت سر هم می چینه و داره سعی می کنه منظوری رو بفهمونه، داره تدبیر می کنه
و کسی که مخاطبه و داره به حرفای سخنران گوش میده، داره تدبر می کنه...
*پس تدبر یعنی چی؟*
تدبر یعنی دریافت و درک این چینش حکیمانه جهت کشف هدف آن
معنی تدبر در قرآن
به نظر میاد حالا وقتشه بریم سراغ *معنی تدبر در قرآن*
اگر قرآن رو سخنرانی خدا بدونیم و ما هم پامنبری های سخنرانی، خدا تدبیر کرده و ما هم باید تدبر کنیم؛ همین!
اگر نیاز به توضیح بیشتر دارین چند خط پایین رو مطالعه کنید:
*خداوند در قرآن، آیات و سوره ها رو به صورت حکیمانه کنار هم گذاشته تا منظوری رو برسونه...*
خداوند حروف، کلمات، عبارات، جمله ها، آیات و سوره ها رو کنار هم گذاشته تا به هدفی برسه...
*و ما اون هدف رو متوجه نمیشیم مگر این که دقت کنیم، تأمل کنیم و در نهایت تدبر کنیم.*
ما با *تدبر کردن،* هدف قرآن رو درک می کنیم و در واقع منظوری که قرآن می خواد برسونه رو متوجه میشیم؛ چیزی که بدون تدبر به دست نمیاد...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام صبحتون بخیر ونیکی
@hamyanquran
بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ
أَفَحَسِبْتُمْ أَنَّمَا خَلَقْنَاكُمْ عَبَثًا وَأَنَّكُمْ إِلَيْنَا لَا تُرْجَعُونَ
آیا پنداشتهاید كه شما را بیهوده و عبث آفریدیم، و اینكه به سوی ما بازگردانده نمیشوید؟!
مومنون - 115
@hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
📺سخنرانی استاد رفیعی
✍️موضوع: بوسیدن و احترام به مادر
🆔 @hamyanquran
AUD-20220203-WA0070.mp3
19.28M
منوع بودن انسان، یکی از عوامل حال بد
@hamyanquran
#جلسه_ششم
🤔 عفاف چیست⁉️
🔮 در زبان عربی،برای صدفی که مرواریدی را درون خود پنهان کرده، فعل «عَفَّ» رابه کار میگیرند؛ یعنی:« صدف از دست درازی کردن به مرواریدش جلوگیری کرد».
✅ صدف، مروارید را آن قدر محکم در درونِ خود پنهان کرده که هرگز نمیتوانیم آن را بیرون بکشیم، مگر آن که صدف را که یک موجود جاندار است بکُشیم و بشکنیم.
💠 این تعبیر زیبا که در قرآن کریم و در زبان عربی برای «پاکدامنی» به کار میرود، بیانگر این است که عفاف یعنی یک دژِ محکم و نفوذ ناپذیر(رویین دژ) که انسان، گرداگرد خود میکشد تا به شخصیّت، آبرو و دین او لطمهای وارد نشود.
💢 و انسانِ عفیف نباید به هیچ عنوان، به نامحرم اجازهی ورود به حریم شخصیّت خود را بدهد؛ حتّی اگر به خاطر دفاع از پاکدامنیِ خود، جانش را از دست بدهد!
❇️ امام علی(ع) میفرمایند:« کادَ العَفیفُ أن یکونَ مَلَکاً»، یعنی:« بسیار نزدیک است که انسان عفیف، فرشته شود»( نهجالبلاغه،حکمت۴۷۴).
یعنی انسان با حفظ پاکدامنی، میتواند به فرشتهای در زمین تبدیل شود؛ زیرا شیطان نمیتواند در انسان پاکدامن اثر کند. به همین دلیل است که به حضرت زهرای اطهر(س)، «إنسیِّهی حَوراء» یعنی انسانِ فرشته صفت میگویند.
✨ خداوند در قرآن کریم، در آیهی ۳۳ نور، میفرماید:«وَلیَستَعفِفِ الَّذینَ لا یَجِدُونَ نِکاحاً»؛ یعنی:« باید پاکدامنی ورزند کسانی که به هر دلیلی نمیتوانند ازدواج کنند».
🔶 این که قرآن در این آیه، به طور مطلق و بدون هیچ تبصره و استثنایی، همهی افراد، اعّم از پیر و جوان و زن و مرد را در هر زمانی و در هر جامعه و مکانی، آن هم با وجود مجرّد بودن، امر به تَعفُّف و پاکدامنی میکند، راه بهانه را بر همه میبندد!
📚 بخشی از مقالهی نوش دارو
🔺 @hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ سوال
❓آیا می شود نماز وحشت را هر شب به نیت شیعیان و مومنانی که در آن روز فوت کرده اند خواند؟
❓در نماز شب ذکر ها حتما باید به اندازه ای که مشخص شده گفته بشه؟
🎙استاد محمدی شاهرودی
┏━💠💠🆔💠💠━┓
@hamyanquran
┗━💠💠🆔💠💠━
🌸🌺🌸
🌺🌸
🌸
عرض سلام و تبریک به مناسبت میلاد پر خیر و برکت باب الحوائج، امام موسی کاظم علیه السلام
میلاد سراسر نور ایشان را به همه ی شما شیعیان و دوست داران واقعی حضرت تبریک و تهنیت عرض میکنم.
هدیه به وجود پر برکت ایشان صلواتی هدیه بفرمایید.
🌸اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🌸
🔹در فرمایشی أمیرالمومنین (علیه السلام) فرموده اند: «وَ أَنَا صَاحِبُ الْعَصَا وَ الْمِيسَمِ وَ أَنَا الَّذِي سُخِّرَتْ لِيَ السَّحَابُ وَ الرَّعْدُ وَ الْبَرْقُ، وَ الظُّلَمُ وَ الْأَنْوَارُ، وَ الرِّيَاحُ وَ الْجِبَالُ وَ الْبِحَارُ، وَ النُّجُومُ وَ الشَّمْسُ وَ الْقَمَرُ».
📗 مختصر البصائر ، ص۱۳۴
🔹و همچنین در كتاب شریف بصائر الدرجات از امام محمد باقر العلوم (علیه السلام) نقل شده است که: ذوالقرنين در ميان ابرها مى نشست و مركب ذلول را به خدمت گرفته بود «وَ ذَخَرَ لِصَاحِبِكُمُ الصَّعْبَ مَا كَانَ مِنْ سَحَابٍ فِيهِ رَعْدٌ وَ بَرْقٌ وَ صَاعِقَةٌ» و ابرى بنام صعب را كه داراى رعد، برق و صاعقه فراوانى است براى صاحب شما يعنى قائم آل محمد (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به ذخيره نهاد.
📗 بصائر الدرجات في فضائل آل محمّد (صلّى الله عليهم)، ج۱، ص۴۰۸
🔹با عنایت به احادیث فوق الذکر ابر، رعد، برق، ظُلَم، نور، ارزاق و... به دستور و أمر صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و امام وقت حادث می شوند که شانی از شئون اولی الامر است.
👈🏻پس باید دانست که هر آنکس که بر حسب جهالت، شقاوت، عناد و یا با بغض خود از اطاعت اولی الامر این حکمرانان الهی عصیان کرده و مبتلا به معصیت و تمرد است؛ همه جهات تکوینی او به أمر و فرمان موالیان امر بوده و آنی از تحت لوای اطاعت ایشان طوعا اَو کرها خارج نیست.
⚜از این رو ذات اقدس حق فرموده: «وَ لِلَّهِ يَسْجُدُ مَنْ فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ طَوْعاً وَ كَرْهاً وَ ظِلالُهُمْ بِالْغُدُوِّ وَ الاصال.
✨کسانی که در آسمان ها و زمین هستند، از روی میل و رغبت یا بی میلی و کراهت و نیز سایه هایشان بامداد و شام گاه برای خدا سجده می کنند.
📗سوره مبارکه رعد آیه ۱۵
❇️پس صاحبان امر (اولی الامر) متصدیان مقام امر و سرپرستان عالم امر و به یک معنا در اختیار داران امر هستند.
قدرتمندانی که فرمان به هر شیء دهند مطیع ایشان می شوند و امر نمایند که موجود باش موجود خواهد شد.
🔹سلاطین عالم امر، ائمه اثنی عشر (علیهم السلام) همان حجت های الهی برخلق هستند 👈🏻وحضرت محمد بن الحسن المهدی العسکری صاحب الامر و الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در این دهر و زمان، آخرین اولی الامری که در حضرت قرآن الصامت و در فرمایشات منوّر حضرت خاتم النبیین (صلی الله و علیه و آله) و کلام انور حجج معصومین (علیهم السلام) معرفی شدند و در حقیقت برای ولایت ایشان در روز غدیر نیز از مردم بیعت گرفته شده است همانگونه که برای حضرت ابو الائمه (علیه السلام) بیعت گرفته شد.
۱۳
⚜
📜⚜
⚜📜⚜📜
📜⚜📜⚜📜⚜
⚜📜⚜📜⚜📜⚜📜
🌸 #امام_کاظم علیه السلام به هشام فرمود:
ای هشام! آفریدگان برای فرمانبرداری از خدا آفریده شده اند و نجاتی نیست جز در فرمانبرداری از خدا. فرمانبرداری با #دانش و دانش با #یادگیری و یادگیری با خرد استوار می گردد و دانش جز از #عالم ربانی به دست نیاید و شناخت دانشمند به خرد حاصل گردد... یا هشام نصب الخلق لطاعة الله...
📖 تحف العقول، ص۷۰۴
💐ولادت با سعادت باب الحوائج امام موسی بن جعفر علیه السلام مبارک باد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹سلام علیکم ✋
#حدیث 🌸🍃
🌸 🍃امام موسی کاظم (علیه السّلام ) :
☘ دنیا دریای عمیقی است که بسیاری از خلق در آن غرق شده اند
پس باید که کشتی تو در این دریا تقوای خدا باشد
و بار و بنه اش ایمان،
بادبانش توکل
و ناخدایش خرد
و راهنمایش دانش
و سکانش شکیبایی.
📗 اصول کافی ج ۱، ص ۱۶
✍تهیه و تنظیم :عاشوری
🌺🍃🌸🍃🌹🍃🌸🍃🌺
4_5976292742928533789
3.08M
🌼 میلاد امام کاظم (علیه السلام) مبارک 🌼
🔷 گل بریزید گل بریزید، آمده موسی بن جعفر
💭 #حاج_محمدرضا_بذری
✅ #ویژه_میلاد_امام_کاظم(ع)
🌹 *هر روز یک آیه 221*🌹
(برداشت های تربیتی ازآیات قرآن)
✳️ *ذَرْهُمْ يَأْكُلُوا وَ يَتَمَتَّعُوا وَ يُلْهِهِمُ الْأَمَلُ فَسَوْفَ يَعْلَمُونَ*
✳️ *آنان را (به حال خود) رها كن تا بخورند و بهرهمند شوند و آرزوها سرگرمشان كند، پس به زودى خواهند فهميد.*( حجر/۳)
✒️ *هدف تربیتی*:
شناخت آرزوها و نقش و آثار آنها در زندکی و سرنوشت انسان
✒️ *هدف رفتاری*:
آرزوهای دور و دراز و غیر واقعی شما را از کارهای ارزشمند و هدف های مهم زندگی غافل نکند.
✒️ *واژه شناسی*:
*يلههم:* لهو: مشغول شدن به چيزى كه مشغول مى كند.
آن توأم با غفلت است.
راغب گويد: لهو آن است كه انسان را از مشغول شدن به چيز مهمّ باز دارد.
*وَ یُلْهِهِمُ الْأَمَلُ* یعنی آرزوها آنان را سرگرم میکند.
🌹 *برداشت از آیه* :
✅ 1/ در این آیه که مرتبط با کافران است، چند ویژگی اعتقادی و رفتاری کافران و مشرکان نکوهش و علت سقوط معرفی شده است. متأسفانه ممکن است هر کدام از ما مسلمانان نیز یک یا چند صفت از اینها را داشته باشیم از جمله داشتن آرزوهای سرگرم کننده خالی از عمل صالح.
✅ 2/ موتور محرکه و انرژی بخش انسان در حرکت به سمت آینده، داشتن آرزوها است که به شکل تصورات ذهنی و ترسیم آینده شروع می شود. اگر تصورات و تخیلات همراه با برنامه عملیاتی باشد ثمر خواهد داشت، اما چنانچه فقط در حد آرزو و تخیلات و تصورات ذهنی باشد، عقیم و نازا خواهند بود و فرد را از واقعیت های زندگی دور می کند و از هرگونه پیشرفت باز می دارد.
✅ 3/ برخی از آرزوهایی که سبب سقوط انسان می شود و او را از دیدن واقعیت باز می دارد عبارتند از :
👈🏼 *الف : آرزو بیش از عمل*: باید بین تعداد آرزوها و عمل گرایی ( اقدام ) تناسب منطقی ایجاد کرد اگر همیشه در حال تخیل و تصور آرزوها باشیم، پس کی اقدام و عمل؟ آرزو و امل را باید به عمل تبدیل کرد.
👈🏼 *ب: آرزوهای طولانی* : بین آرزو و زمان نیز باید تناسب ایحاد کرد، برخی آرزوها را باید برای کوتاه مدت انتخاب کرد و برخی مربوط به میان مدت و تعدادی را برای بلند مدت در نظر گرفت، حواله کردن همه آرزوها به بلند مدت ( طول الامل ) هیچ نتیجه کاربردی و ملموس ندارد جز خسته کردن ذهن، از بین رفتن آرامش و ایجاد تشویش و اضطراب نتیجه دیگری ندارد.
البته منظور این نیست که هدف های بلندمدت نداشته باشیم، اعتقاد به آخرت و داشتن برنامه برای آخرت گرایی یعنی داشتن هدف بلندمدت و غایی.
👈🏼 *ج: آرزوهای غیر واقعی و غیر اجرایی* : برخی آرزوها انسان را سرگرم می کنند ولی هیج قابلیت عملی و اجرایی ندارند.
👈🏼 *د:آرزوهای معکوس* :
از رفتار بد انتظار و آرزوی خوب گرفت، از دنیاگرایی محض آرزوی بهشتداشتن، از کشت جو آرزوی گندم درو کردن: واقعاً ببینیم بین نوع رفتار ما و آرزوهای دور و دراز ما چه نسبتی وجود دارد؟
🌹 *بازخورد تربیتی* :
به فرزندان و دانش آموزان چگونگی انتخاب هدف و رسیدن به آن را آموزش دهیم. گام ها و قدم های مرحله ای تحقق هدف ها را یاد دهیم، به فرزندان خودهدف گرایی، هدف مندی و برنامه ریزی را به عنوان ماده درسی آموزش دهیم.
🌹┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
😊 خنده در قرآن
وَ أَنَّهُ هُوَ أَضْحَكَ وَ أَبْكىٰ (نجم ۴۳)
و قطعا اوست(خداوند) که میخنداند و میگریاند
راغب اصفهاني ميگويد:ضحك:باز شدن و شادابي چهره و ظاهر شدن دندانها از سرور و شادي روح است.
✅ خنده موجب رسيدن اكسيژن بيشتر به ششها و عميقتر شدن تنفس مي شود و موجب تحريك بيشتر و بهبود جريان خون ميگردد
✅خنده يك درجه از لبخند بالاتر است و تمام اثرات مثبت خنده در لبخند نيز وجود دارد، حتي اثبات شده كه يك خنده لطيف و با صداي پايين،جذابترين خندههاست و به مراتب نسبت به خنده با صداي بلند، خوشايندتر ميباشد.
از ويژگيهاي اخلاقي ائمه(ع)، متبسم بودن آنها ميباشد، كه در روايات به آن اشاره گرديده و به عنوان يك خصلت پسنديده، مطرح گشته است.
ادامه دارد....👇
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
😊 انواع خنده در قرآن👇
1⃣ خنده از روی تعجب😀
فَتَبَسَّمَ ضٰاحِكاً مِنْ قَوْلِهٰا وَ قٰالَ رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ اَلَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَ عَلىٰ وٰالِدَيَّ وَ أَنْ أَعْمَلَ صٰالِحاً تَرْضٰاهُ وَ أَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبٰادِكَ اَلصّٰالِحِينَ (نمل ۱۹)
وَ اِمْرَأَتُهُ قٰائِمَةٌ فَضَحِكَتْ فَبَشَّرْنٰاهٰا بِإِسْحٰاقَ وَ مِنْ وَرٰاءِ إِسْحٰاقَ يَعْقُوبَ (هود۷۱)
2⃣خنده تمسخر آمیز😛
فَلَمّٰا جٰاءَهُمْ بِآيٰاتِنٰا إِذٰا هُمْ مِنْهٰا يَضْحَكُونَ (زخرف۴۷)
وَ تَضْحَكُونَ وَ لاٰ تَبْكُونَ (نجم ۶۰)
إِنَّ اَلَّذِينَ أَجْرَمُوا كٰانُوا مِنَ اَلَّذِينَ آمَنُوا يَضْحَكُونَ (مطففین ۲۹)
3⃣ خنده از روی شادی😜
ضٰاحِكَةٌ مُسْتَبْشِرَةٌ (عبس۳۹)
4⃣ محرومیت از خنده به علت جهادگریزی😷
فَلْيَضْحَكُوا قَلِيلاً وَ لْيَبْكُوا كَثِيراً جَزٰاءً بِمٰا كٰانُوا يَكْسِبُونَ (توبه ۸۲)
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
🌹 القاب کلی بهشت در قرآن 📖 🌹
1⃣ دارالسلام 🏞
در قرآن📖 آيات بسياري بر وجود نعمتهاي مادي تصريح دارد که نقطه شروع آن نعمتها ، صحراي محشر است که از آنجا بهشتيان به دارالسلام که يکي از القاب بهشت است خوانده ميشوند: ﴿وَاللّهُ يَدْعُو إِلَى دَارِ السَّلاَمِ وَيَهْدِي مَن يَشَاءُ إِلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ﴾(يونس، آيه ٢۵)
2⃣ دارالارث 🏞
«بهشت را پرهيزگاران به ارث ميدهند»: ﴿تِلْکَ الْجَنَّةُ الَّتِي نُورِثُ مِنْ عِبَادِنَا مَن کَانَ تَقِيًّا﴾(مريم، آيه ۶۳)
3⃣ دارالرضا 🏞
بهشت ، عالم تجرد و اطلاق است و براي مؤمنان به مجرد درخواست باطني و مشيت دروني هرچه بخواهند موجود ميشود ﴿لَهُم مَّا يَشَاؤُونَ عِندَ رَبِّهِمْ﴾(شوري، آيه ٢٢)
4⃣ دارالمقام 🏞
بهشت جایگاهی است که همه در آن جاودانه می شوند و کسی از آن کوچ نمی کند . به همین خاطر همه به حمد و ستایش پروردگار مشغولند ﴿وَقَالُوا الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَذْهَبَ عَنَّا الْحَزَنَ إِنَّ رَبَّنَا لَغَفُورٌ شَکُورٌ * الَّذِي أَحَلَّنَا دَارَ الْمُقَامَةِ مِن فَضْلِهِ لَا يَمَسُّنَا فِيهَا نَصَبٌ وَلَا يَمَسُّنَا فِيهَا لُغُوبٌ﴾(فاطر، آيات ۳۵ و ۳۴)
# اعتقادی # بهشت
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨