عبرت هایی از نهضت عاشورا 👇
علل شکلگیری نهضت کربلا:
🔺انحراف در شناخت ها و گرایش ها
🔺سستی در جان فشانی برای دین
🔺خنثی بودن در جامعه اسلامی
🔴چرا معصومین علیه السلام از علم غیب خود، برای شهید و مسموم نشدن استفاده نمیکردند؟
✅ امامان وظیفه نداشتند در تمام موارد، از علم غیب خود استفاده کنند،
🔆 بلکه تکالیف دینی آنان همواره طبق علومی بود که از راههای عادی پیدا میشد.
🔵روش و رفتار آنان در زندگی، در معاملات، معاشرت، زناشویی، پوشیدن، تندرستی و بیماری، صلح و جنگ، فقر و توانگری،مثل سایر مردم است.
🌹مثلا پیامبر و امامان علیه السلام منافقان را خوب میشناختند و میدانستند که آنها ایمان واقعی ندارند، ولی هرگز با آنها مانند کفار برخورد نمیکردند،
چون قرار نبود از علم غیبی خود استفاده کنند.
❤️معصومان(علیه السلام ) میتوانستند در خود مصونیتی به وجود بیاورند که ضربه شمشیر و سم در آنها اثر نکند، یا اگر مؤثر شد، سریعا از راه اعجاز خود را شفا بدهند، ولی این کار را نکردهاند...
🍀 زیرا بشر هستند و قضای کلی الهی بر این است که در زندگی مانند سایر مردم عمل کنند. از این رو وقتی مریض میشدند، به طبیب مراجعه کرده و از دارو استفاده میکردند و درد را تحمل میکردند و در بستر بیماری میافتادند. زیرا اگر غیر از این بود امتحان، آزمایش، صبر و مقاومت در برابر مشکلات معنا نداشت.
🌸گرچه امامان(علیه السلام ) از علم خدادادی برخوردار بودند و از گذشته و آینده خبر میدادند و از نحوه شهادت خود با خبر بودند،
⛔️ ولی مؤظف نبودند طبق علمشان عمل کنند، بلکه در همه موارد مطابق آن چه علوم عادی اقتضا میکرد، عمل مینمودند.
✨همان گونه که خداوند میتوانست در تمام برخوردهای بین کفر و توحید، پیامبران و اولیای الهی را پیروز گرداند و کفر و کافران را مغلوب کند، ولی این کار را جز در موارد استثنایی انجام نداد،.
💥چرا که سنت الهی بر این است که جریان امور دنیوی به طور عادی و طبیعی پیش رود. در غیر این صورت دنیا بستر آزمایش برای بشر نخواهد شد.
🌻امام حسین(علیه السلام ) بر اساس علم عادی خود و در پی نامههای گوناگون شیعیان کوفه و اضطرار خروج از مدینه به سمت کوفه حرکت میکنند، هر چند به علم امامت میدانند که این سفر به داستان کربلا منجر خواهد شد.
🌸همان طور که برای علی(علیه السلام) بر اساس علم عادی بشری، شب نوزدهم رمضان سال چهلم هجری مانند سایر شبهاست.
🌱 به همین جهت به سمت مسجد حرکت میکند. علم غیبی که به اذن خداوند در مورد شهادت خود دارد، برای ایشان تکلیفی ایجاد نمیکند و مأمور است که بر اساس علم عادی عمل کند.
⚡️البته اگر از راه طبیعی، کسی به ایشان خبر میداد که امشب بنا است شما را در مسجد ترور کنند، حضرت از رفتن خودداری میکرد، یا احتیاط بیشتری به خرج میداد.
🌺چنان که وقتی چنین خبری به امام حسن(علیه السلان) داده شد، حضرت زیر لباس خود زره پوشیدند تا از خود محافظت کنند.
📙 ثقة الاسلام کلینی، الکافی، دار الکتب الإسلامیة تهران، 1365 ه ش، ج1، باب: ان الائمة اذا شاؤوا ان یعلموا علموا.
📗 علامه مجلسی، بحارالأنوار. نشر اسلامیه، تهران بی تا، ج 42؛ ص 258 و 259.
❌ پاسخ به شبهات
تناقض در قرآن!
قرآن یه جا میگه رب المشرق، یه جا میگه رب المشرقین یه جا میگه رب المشارق! بالاخره یه مشرق داریم یا دو تا یا چند تا؟
✅ پاسخ
🔹 هیچ تناقضی در این تعابیر وجود ندارد. اگر بگویند «خدای انسان» و بعد بگویند «خدای انسانها» بین این دو تعبیر تناقض است؟ البته که خیر و البته که این تفاوت تعبیر دلیلی داشته و در هرکدام به دلیلی از مفرد یا جمع استفاده شده است.
اما درباره تعبیر «رب المشرقین (خدای دو مشرق...)» مفسران چند نظر دارند:
برخی معتقدند منظور مشرق و مغرب خورشید و ماه است، برخی میگویند منظور مشرق و مغرب نیمکره شمالی و نیمکره جنوبی است و برخی دیگر میگویند مربوط به بالاترین مشرق و مغرب در تابستان و پایین ترین مشرق و مغرب در زمستان (مدار شمالی و جنوبی) است. هرکدام از این تفاسیر مد نظر باشد (که پذیرش هر سه نیز امکانپذیر است) اشاره به نکتهای است که در تعابیر قبل وجود ندارد و خلاصه تناقضی در آنها وجود ندارد.
لازم به ذکر است همین پرسش از امیرالمومنین علیهالسلام هم شده که ایشان برخی پاسخهای بالا را مطرح کردهاند. (تفسیرنورالثقلین، ج۷، ص۲۱۳.)
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
💠 اوصاف و شان امام حسین (ع) در قرآن 💠
1⃣ هدایتگر مردم به امر الهی در پرتو صبر و یقین و عبادت :
«وَ جَعَلْناهُمْ أَئِمَّةً یهْدُونَ بِأَمْرِنا وَ أَوْحَینا إِلَیهِمْ فِعْلَ الْخَیراتِ وَ إِقامَ الصَّلاةِ وَ ایتاءَ الزَّکاةِ وَ کانُوا لَنا عابِدینَ» (أنبیاء۷۳)
«وَجَعَلْنا مِنْهُمْ أَئِمَّةً یهْدُونَ بِأَمْرِنا لَمّا صَبَرُوا وَ کانُوا بِایاتِنا یوقِنُونَ» (سجده۲۴)
امام حسین علیه السلام مظهر این وصف برجسته انبیای الهی است. از این رو، پیامبر اکرم او را مصباح و چراغ فروزان هدایت معرفی کرده است.
2⃣ امر به معروف:
قرآن می فرماید: شما بهترین امّت هستید، در صورتی که امر به معروف و نهی از منکر کنید:«کُنْتُمْ خَیرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ» (آل عمران۱۱۰)
حضرت سیدالشهدا نیز در هدف از قیام خود می فرماید: من برای احیای امر به معروف و نهی از منکر خروج کردم.
3⃣ معلّم عزّت و عمل صالح:
قرآن مجید می فرماید: هر کس خواهان عزّت است، عزّت در پرتو ایمان و عمل صالح پدید می آید: «مَنْ کانَ یریدُ الْعِزَّةَ فَلِلّهِ الْعِزَّةُ جَمیعًا إِلَیهِ یصْعَدُ الْکَلِمُ الطَّیبُ وَ الْعَمَلُ الصّالِحُ یرْفَعُهُ»(فاطر۱۰)
امام حسین علیه السلام در قیام خود در کربلا، طالب عزّت بود و گریزان از ذلّت: «هَیهاتَ منِّی الذّلّة».
4⃣ معلّم ایثار و انفاق:
«لَنْ تَنالُوا الْبِرَّ حَتّی تُنْفِقُوا مِمّا تُحِبُّونَ»(آل عمران۹۲) به مقام نیکان نایل نمی شوید، مگر با انفاق برخی چیزهایی که دوست دارید. امام حسین علیه السلام در روز عاشورا تمام آنچه را که در اختیار داشت و همه آنها محبوب او بود، در راه خدا انفاق کرد.
5⃣ صاحب نفس مطمئنّه:
« یا ایتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ؛ ارْجِعی إِلی رَبِّکِ راضِیةً مَرْضِیةً؛ فَادْخُلی فی عِبادی؛ وَ ادْخُلی جَنَّتی» (فجر30-27)
امام حسین علیه السلام صاحب نفس مطمئنّه بود که خداوند از او راضی و او از خداوند راضی بود. (و یکی از مصادیق بارز این آیه شریف، امام حسین علیه السلام است)
6⃣خوف و خشیت الهی:
قرآن مجید در وصف انبیا می گوید: پیامبران پیشین کسانی بودند که در تبلیغ رسالت الهی، از خدا می ترسیدند و از هیچ کس دیگر هراسی نداشتند:
«الَّذینَ یبَلِّغُونَ رِسالاتِ اللّهِ وَ یخْشَوْنَهُ وَ لا یخْشَوْنَ أَحَدًا إِلاَّ اللّهَ» (أحزاب۳۹)
امام حسین علیه السلام نیز دارای این دو خصیصه برجسته است:
🔹️تنها از خداوند می ترسید. در دعای عرفه می فرماید: «اللهم اجْعلنی أَخشاکَ کَأنّی أراک»؛ خدایا! مرا آن گونه قرار ده که از تو بترسم، آن سان که گویی تو را می بینم.
🔸️از غیر خدا نمی ترسید. امام حسین علیه السلام می فرماید: اگر در دنیا، هیچ پناهگاهی نداشته باشم و کسی مرا حمایت نکند، من با یزیدبن معاویه بیعت نخواهم کرد.
#اوصاف #امام #حسین(ع)
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
7⃣ پیشتازی و پیش دستی در نیکیها:
«فَاسْتَبِقُوا الْخَیراتِ»(مائده 48)؛ در خوبیها بر یکدیگر پیشی بگیرید.
در روایت معروفی آمده است: «بالاتر از هر نیکی، نیکی دیگری هست؛ اما اگر که انسانی در راه خدا به شهادت برسد، بالاتر از آن چیز دیگری نیست.» این خیر بزرگ شهادت، آن چنان جلوه گری می کرد و مشتاقان را به سبقت از یکدیگر در عرصه آسمانی نینوا می کشانید که تا یاران امام حسین علیه السلام زنده بودند، اجازه نمی دادند که یک نفر از خاندان بنی هاشم، پای به میان بگذارد و فرزند برومند حسین، علی اکبر، در میان بنی هاشمیها سبقت می گرفت و هر کدام بر دیگری پیشی می جستند.
8⃣ عارف به قرآن:
سیدالشهداء علیه السلام فرمود: « القرآن ظاهرهُ أَنیقُ و باطِنُه عَمیقٌ » قرآن، ظاهرش زیبا و شگفت انگیزست و باطنش ژرف و عمیق.
همان طور که قرآن صامت از ظاهری شگفت و باطنی ژرف برخوردار است، وجود امام حسین علیه السلام به عنوان قرآنی ناطق از همین شگرفی و ژرفی در ظاهر و باطن و صورت و سیرت برخوردار است و ما در زیارت ناحیه مقدّسه در اوصاف آن امام می خوانیم: «و عَظیم السّوابق ...»؛ تو دارای برتریهای با عظمت هستی.
9⃣ دوستدار واقعی قرآن:
امام حسین علیه السلام می فرماید: «خدا می داند که من نماز و تلاوت قرآن را دوست می دارم». در شب عاشورا که امام حسین علیه السلام به تلاوت قرآن مشغول بود، گروهی از لشگریان پسر سعد برای اطّلاع از احوال امام حسین علیه السلام و یاران از او نزدیک خمیه ها آمدند و ملاحظه کردند که امام با یک صورت ملکوتی و جذّاب ؛ ایاتی از سوره آل عمران را تلاوت می کند. امام حسین علیه السلام در ظهر عاشورا نیز در بحبوحه جنگ، نماز را به همراه یارانشان در کربلا اقامه می کنند.
🔟 اِحیاگر قرآن:
از آنجا که قرآن کریم بعد از پیامبر به دست اُمویان و عوامل آنها مطابق میل و منافعشان تفسیر می شد، امام حسین علیه السلام رسالت اِحیای قرآن را با پیام بلند عاشورا آغاز کرد. این بار قرآن از حنجره امام حسین علیه السلام تلاوت شد و رسوم جاهلیت را در هم شکست و خفقان جامعه آن روز مسلمانان را از بین بُرد و ایشان را از خواب غفلت بیدار کرد. خود ایشان درباره احیاگری قرآن می فرماید: «شما را به زنده ساختن ایات قرآن و از میان بُردن بدعتها فرا می خوانم. اگر دعوت مرا بپذیرید، به راه راست و هدایت خواهید رسید.»
#اوصاف #امام #حسین(ع)
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆 سبک_زندگی
[این کلیپ رو از دست ندید]
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
پنجاه و هفتمین مسابقه راه روشن 🌞کلیپ بالا رو گوش کنید و به سوالات زیر جواب دهید.
🔶
۲. ویژگی افراد حسود را می دانید؟
۱. حسادت چه اثراتی درزندگی دارد؟
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
جواب سوالات، همراه با
نام و نام خانوادگی
و شماره تماس
بفرستید😊🎁
و شارژ ده هزارتومنی جایزه بگیرید🎁🎁😊
🌺🌺🌺
🌺🌺🌺🌺
این مسابقه هر هفته سه شنبه ها،با همکاری کانون خانواده و موسسه سیدالشهداء و معاونت اجتماعی سپاه پاسداران شهرستان برخوار برگزار میگردد.
🌺🌺🌺🌺
╆━━┅═💙🌞❤️═┅┅──╆🌟👩❤️👨
*اللهم صل علی محمد و آل محمد*
*شما دعوت شدید به گروه راه روشن* 🌞
*مهارت زندگی هدیه بدهیم* 😘
┅═💙🌞❤️═─
https://chat.whatsapp.com/KpnE77vCm3aKgKn8RsXJFl
https://chat.whatsapp.com/CA0OAFQh7K54mUWaPXDvww
https://chat.whatsapp.com/KCYPKnby9MNJosYYVw7Bf6
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
در ایتا به آیدی زیر
@Zelahinegahe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
واقعا زیباست🙈🌊
سلام صبح بخیر
@hamyanquran
❁﷽❁ [ #تامل ]
يَغْفِرُ اللهُ لَكُمْ وَهُوَ اَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ
خداوند شما را مى بخشد و او مهربانترين مهربانان است.
یوسف۹۲
@hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞نماهنگ جدید|ویژه سوگواری ماه محرم
⭕️غریب مادر،حسین
⚜همخوانی فارسی-عربی در مدح حضرت امام حسین علیه السلام
🌀برگرفته از اشعار عربی منسوب به حضرت سکينه سلام الله علیها
🚧کاری از:
💠گروه تواشیح نونهالان تسنیم💠
📺مشاهده و دریافت فیلم باکیفیت:
🌐 aparat.com/v/AeoZE
#محرم
#امام_حسین
@hamyanquran
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
🔵خدا و خرما
در حادثه کربلا با سه نمونه شخصیت روبرو میشویم.
🔸اول: #امام حسین علیه السلام
حاضر نیست تسلیمِ حرفِ زور و ناحق بشود.
تا آخر میایستد.خودش و فرزندانش کشته میشوند.
هزینه انتخابش را میدهد و به چیزی که نمیخواهد تن نمیدهد.
از آب میگذرد، از آبرو نه
🔸 دوم: #یزید بن معاویه (لعن الله)
همه را تسلیم میخواهد.
مخالف را تحمل نمیکند.
سرِ حرفش میایستد.
نوه پیغمبر و اهل بیت اش را سر می برد و به اسارت میبرد
بی آبرویی را به جان میخرد و به چیزی که میخواهد میرسد
🔸سوم: #عمرِسعد
به روایتِ تاریخ تا روزهشتم محرّم در تردید است.
هم خدا را میخواهد هم خرما،
هم دنیا را میخواهد هم آخرت.
هم میخواهد حسین را راضی کند هم یزید را.
هم اماراتِ ری را میخواهد،هم احترامِ مردم را.
نه حاضر است از قدرت بگذرد،نه از خوشنامی.
هم آب میخواهد هم آبرو.
🔸دستِ آخر اما عمرِ سعد تنها کسی است که به هیچکدام از چیزهایی که میخواهد نمیرسد.
نه سهمی از قدرت میبرد نه از خوشنامی
چون که بعد از بودن سردوراهی .....راه نادرست رو انتخاب کرد
🔸ما آدمهایِ معمولی راستش نه جرات و ارادهِ امام حسین صلوات الله علیه شدن را داریم،
نه قدرت و حماقت یزید شدن را،
اما در درونِ همه ما یک عمرِ سعد هست!
من بیش از همه از عمر سعد شدن میترسم.
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
@hamyanquran
ماه محرم، ماه عجیبی است. ماه جلوه گری حسین علیه السلام است. ماه جلوه گری ولایت است؛ مخصوصاً دهه اول محرم، که چه خبر است درآن؟!
در روایت دارد که خداوند در ازای شهادت امام حسین علیه السلام چهار خصلت در این دنیا به ایشان عطا کرد:
استجابت دعا را در زیر قبه حضرت قرار داد؛ یعنی هر کس زیر قبه امام حسین علیه السلام دعا کند دعایش مستجاب است،
دوم اینکه شفای بیماری ها را در تربت ایشان قرار داد.
و سوم اینکه امامان بعدی را از نسل ایشان قرار داد.
و چهارم اینکه زائران او ایامی که زائر ایشان هستند از عمرشان محسوب نمی شود.
@hamyanquran
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
💠وقایع روز دوازدهم محرم سال ۶۱ق؛ ورود اهل بیت(علیهم السلام) به کوفه💠
✍ چون به ابن زیاد خبر رسید که اهل بیت(علیهم السلام) به کوفه نزدیک شده اند امر کرد سرهاى شهداء را که عمر بن سعد از پیش فرستاده بود خارج کرده و نزد اهل بیت(علیهم السلام) ببرند و در کوچه و بازار بگردانند تا سلطنت یزید بر مردم معلوم شود.
✅ مردم کوفه چون از ورود اهل بیت(علیهم السلام) خبردار شدند از کوفه بیرون آمدند و اهل بیت(علیهم السلام) را سوار بر شتران وارد کوفه نمودند در حالى که زنان کوفه براى تماشا بالاى بامها رفته بودند. زنى از بام صدا زد: من اىّ الاسارى انتنّ. شما از کدام مملکت و قبیله هستید؟ گفتند: نحن اسارى آل محمد(صلى الله علیه وآله). چون آن زن این را شنید هر چه چادر و مقنعه داشت درآورد و بر ایشان پخش نمود. مخدّرات گرفتند و خود را با آنها پوشانیدند.
💧سهل گوید: چون وارد کوفه شدم، دیدم بوق مى زدند و پرچمها را افراشته بودند که ناگاه لشکر وارد شد، و سرهاى شهداء را که بر فراز نیزه نصب کرده بودند، آوردند. صداى ضجه و ناله برخاست و سرهاى شهدا را كه بر فراز نيزه نصب كرده بودند آوردند در پيش سرها، سر مبارك امام حسين(ع) مثل ماه مى درخشيد.
🌺 سر امام(ع) در نوک نیزه آیه مبارکه را تلاوت مى نمود: اَمْ حَسِبْتَ أَنّ أَصْحابَ الْکَهْفِ وَ الْرَقیمِ کانُوا مِنْ ایاتِنا عَجَباً، سهل گوید: گریه کنان گفتم: یا ابن رسول اللّه رأسک اعجب، یعنى تکلّم رأس شریف تو از قصه اصحاب کهف و رقیم عجیب تر است. سپس حضرت زینب(علیها السلام) مردم را امر به سکوت نمود و شروع به خواندن خطبه اى نمود.
#وقایع #دوازدهم #محرم
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
کوفه؛ محل بهظهورآمدنِ عظمتهای حضرت علی«علیهالسلام» نگاهی پدیدارشناسانه....pdf
127.8K
📜 موضوع : کوفه محل به ظهور آمدن عظمتهای حضرت علی«علیهالسلام»
💓 #استاد_طاهرزاده
◽️#محرم ، #کربلا
◾️#حضور_حسینی
4_5866274024610335192.mp3
9.01M
🕊🌿🕊🌿
🌿🕊🌿
🕊🌿
🌿
#خانواده_آسمانی ۱۳
#استاد_شجاعی 🎤
#استاد_پناهیان
امیرالمؤمنین علیهالسلام از راز دیگری از نظام خلقت پرده برداشته،
✦ و برادر مومن را از برادر تنی،
حقیقیتر، قویتر، و پیوند آنها را محکمتر و ماندنیتر بیان کرده است.
چه رازی در خلقت است که این استحکام و اتصال قدرتمند روحی را به وجود آورده است ؟
#ریشه_حقیقی
#ارتباط_موفق
🕊
🌿🕊
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #پرسمان_حسینی ۱
🚩☀️ولادت و شهادت امامحسین علیه السلام شبیه کدام پیامبر بود❓
🌹 *هر روز یک آیه 230*🌹
(برداشت های تربیتی ازآیات قرآن)
✳️ *وَ لَوْ لا إِذْ دَخَلْتَ جَنَّتَكَ قُلْتَ ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ إِنْ تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنْكَ مالًا وَ وَلَداً*
✳️ و چرا آنگاه كه وارد باغت شدى، نگفتى: ماشاءاللّه (آنچه خدا بخواهد)، هيچ نيرويى جز به (قدرت) خدا نيست. اگر مرا از نظر مال و فرزند، كمتر از خويش مىبينى؟ ( کهف/۳۹)
✒️ *هدف تربیتی* :
نحوه شکرگزاری نعمت های الهی ( مال و فرزندان و سایر نعمت ها )
✒️ *هدف رفتاری* :
نعمت ها را از خدا بدانید و نسبت به دیگران اظهار بزرگی نکنید.
✒️ *واژه شناسی* :
*مَا شَآءَ اللهُ* : یعنی این چیزی است که خدا خواسته است.
🌹 *برداشت از آیه:*
✅ 1/ انسان ها در زندگی خود با فراز و نشیب های فراوان از داشتن و نداشتن، فقر و غنا، سلامتی و بیماری، توانایی و ناتوانی، عسر و یسر، روبرو هستند. نحوه برخورد و تعامل با این شرایط به شخصیت و شاکله و نحوه رشد و تربیت فرد و سایر عوامل فردی و اجتماعی بستگی دارد.
✅ 2/ قرآن می گوید برخی انسان ها در نعمت ها و شرایط آسایش و رفاه خود و خدا را فراموش می کنند اما چون گرفتار بلا و محنت و بیماری ها، سختی و مصیبت شدند دعا و تضرع می کنند و به سوی خدا بر می گردند. ( *ثُمَّ إِذَا كَشَفَ الضُّرَّ عَنْكُمْ إِذَا فَرِيقٌ مِنْكُمْ بِرَبِّهِمْ يُشْرِكُونَ* )
✅ 3/ این گونه رفتار در ارتباط با خداست، اما رفتار اجتماعی این گونه افراد بیشتر قابل تأمل است و نیاز به بازنگری دارد. این گونه افراد به دلیل ضعف شخصیت و عدم پختگی، داشتن مال و فرزندان را دلیل بر قدرت و توانایی و برتری عقلی و فکری و یا مدیریتی خویش و حتی جایگاه و مقام معنوی خود نزد خدا تلقی می کنند و نسبت به دیگران فخر فروشی می کنند. ( این افراد از درون خالی هستند).
✅ 4/ داشتن ثروت و مقام، تعداد فرزندان، جایگاه و مقام دنیایی، علم و معرفت و حتی مقام معنوی را دلیل برتری خویش ندانیم.
✅ 5/ اگرصاحب فرزند هستیم بر بی فرزندان فخر نفروشیم، چنانچه شغلی داریم بر بیکاران ننازیم، ثروت خویش را به رخ فقیران نکشیم که هر آن چه هست امتحان و آزمایش است تا شکرگزار باشیم و دیگران را در نعمتی که خداوند بر ما ارزانی کرده است شریک کنیم.
🌹 *بازخورد تربیتی* :
تواضع و فروتنی را در کنار داشتن عزت و کرامت نفس از همان آغاز کودکی به فرزندان و دانش آموزان یاد دهیم.
🌹🌹🌹┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ1
به نام خداوند بخشنده مهربان
بِسْمِ اللهِ يعني آغاز ميکنم با استعانت از تمام نامهاي خداوند متعال، زيرا کلمه «اسم» مفرد و مضاف است، بنابراين تمام اسماء حسني را شامل ميشود. اللهِ به معني خداوند و معبود است و از آنجا که خداوند به صفات الوهيت که صفات کمال هستند متصف ميباشد سزاوار است که تنها او پرستش شود. الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ دواسم از اسماء مبارک خداوند هستند و بیانگر آنند که او تعالي داراي عظمت و رحمت گستردهاي است که هرچيز و هر موجود زندهاي را دربر ميگيرد و خداوند بندگان پرهيزگارش را که از پيامبرانش پيروي ميکنند، از آن برخوردار ميسازد. پس رحمت بيکران خدا شامل حال اين دسته از انسانها است و ديگران فقط بهرهاي از آن دارند. بدان که يکي از قواعدي که سلف و پيشوايان اين امت بر آن اتفاق دارند ايمان به اسماء و صفات الهي و احکام متعلق به صفات است. بهطور مثال آنها معتقد بودند که خداوند «رحمان» و «رحيم» بخشنده و مهربان استو دارای رحمتی است که بدان متصف است. بنابراين همة برکات و نعمتها اثري از آثار رحمت او ميباشند. آنان در رابطه با ساير اسماء الهي نيز چنين اعتقادي داشتند. مثلا معتقد بودند که «عليم» به معني دانا و داراي علم است و هرچيزي را که ميداند، و «قدير» يعني خدايي که داراي توانايي است و بر هر چيزي توانايي دارد.
الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ2
ستایش مخصوص خداوندی است که پروردگار جهانیان است
الْحَمْدُ للّهِ حمد يعني ستايش خداوند به خاطر صفات کمال و افعالي که از سرِ فضل و بزرگواري و يا عدل و دادگري از وي صادر ميشود. پس ستايش کامل براي اوست. رَبِّ الْعَالَمِينَ رب يعني پروردگار تمام جهانيان، چرا که خداوند جهان هستي و تمامي موجودات را آفريده و نعمتهاي فراواني را در اختيار آنان قرار دادهاست که اگر آن را از دست بدهند بقا و دوامي براي آنها ممکن نخواهد بود. پس خداوند مربي و پروردگار آنها است، زيرا آنان هر نعمتي را که دارند از جانب خداوند تعالي است. خداوند به دو صورت آفريدههايش راپرورش ميدهد، يکي به صورت عام وفراگير و ديگري به صورت خاص و ويژه. پرورش عام اين است که او آفريدگان را آفريده و به آنها روزي داده و آنها را بهسوی منافعشان که بقا و حياتشان به دنيا به آن بستگي دارد، هدايت و راهنمايي کرده است. پرورش خاص نيز عبارت از پرورش اولياء ميباشد، خداوند با ايمان و يقيني که به آنان عطا ميکند آنها را پرورش داده و به آنها توفيق ميدهد که ايمان بياورند، و ايمان را براي آنها کامل ميگرداند و موانعي را که ميان او و آنها حايل است دور ميکند. حقيقت اين نوع تربيت عبارت است از: موفق شدن به انجام دادنِ هر خير و نيکي و پرهيز نمودن از ارتکاب هر زشتي و بدي. به همين خاطر بيشتر دعاهاي پيامبران با کلمه «رب» شروع شده است، زيرا همه خواستههاي آنان در چارچوب ربوبيت ويژه خداوند تحقق يافته است، پس فرمودة: رَبِّ الْعَالَمِينَ بيانگر يگانه بودن خداوند در آفريدن و تدبير امور و اعطاي نعمتها، و بينيازي او، و نيازمندي تمام جهانيان به او ميباشد.
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #پرسمان_حسینی ٢
🚩 آیا واقعه کربلا در قرآن آمده است؟
4_6021838242582638573.mp3
12.44M
▪️" صباحاً و مساءً "
بشنویم مصیبتی را که او هر صبح و شام میبیند و خون میگرید!
🎵روایت اول:
فردای روز واقعه...
#صباحا_و_مساء
#اطلس_قرآن
بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است...
(عنکبوت ۲۰)
با«اطلس قرآن»از آفرینش بیشتر بدانیم👇
🆔 @hamyanquran
ماه محرم، ماه عجیبی است. ماه جلوه گری حسین علیه السلام است. ماه جلوه گری ولایت است؛ مخصوصاً دهه اول محرم، که چه خبر است درآن؟!
در روایت دارد که خداوند در ازای شهادت امام حسین علیه السلام چهار خصلت در این دنیا به ایشان عطا کرد:
استجابت دعا را در زیر قبه حضرت قرار داد؛ یعنی هر کس زیر قبه امام حسین علیه السلام دعا کند دعایش مستجاب است،
دوم اینکه شفای بیماری ها را در تربت ایشان قرار داد.
و سوم اینکه امامان بعدی را از نسل ایشان قرار داد.
و چهارم اینکه زائران او ایامی که زائر ایشان هستند از عمرشان محسوب نمی شود.
@hamyanquran