فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#روزنویس | ریشه «دعای یا مقلبالقلوب» کجاست؟
🔸«یا مقلبالقلوب» احتمالا از پرخاطرهترین دعاهایی هست که همه ما از اولین روز سال توی ذهنمون داریم. حالا نگاهی انداختیم به ریشه این دعا که اصلا از کجا اومد و چطور سالهاست اولین دعای سال جدیدمون شده.
💠 دارایی
🔸 در مناجات های #خواجه_عبد_الله_انصاری این است که دانایی مهم نیست #دارایی مهم است. کسی ممکن است علامه بشود علم فراوان داشته باشد، او داناست؛ البته در جامعه ما محترم است؛ اما دارا نیست، #دارا کسی است که آن علم او را کاملاً حفظ بکند.
🔸 حرف او در مناجات این است که #دانا_در_عالم_فراوان_است، چه در حوزه چه در دانشگاه! یک وقت می بینید که عصبانی می شود و خلاف می کند؛ بیراهه می رود و خلاف می کند؛ یا روی میزی یا زیرمیزی است یا اختلاس است یا نجومی است چه در حوزه چه در دانشگاه، این دانا هست ولی دارا نیست.
🔸 او در مناجات ناله می زند می گوید: خدایا مرا دارای علم بکن نه دانا! چرا فرمود: ﴿أَمَّنْ یجیبُ الْمُضْطَرَّ﴾؟ تا کسی مضطر نباشد... ، الآن اگر ـ خدای ناکرده ـ به کسی بگویند این فرزند جوانت فلان بیماری را دارد، او سراسیمه است، خودش دعا می کند به دیگری می گوید دعا بکند! این سراسیمه است. همه ما یک چنین حالتی را در پیش داریم تا #سراسیمه نشویم، دارا نشویم، ناله نمی زنیم. این #ناله را او دوست دارد. آن عویل را او دوست دارد. #دعا فضیلتی است بین دانایی و دارایی.
#آیت_الله_جوادی_آملی
#باز_نشر
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1396/06/09
🔴 افاضه امور سال آینده از هر امری، از زمان غروب خورشید تا طلوع خورشید بر صاحب الامر...
🌕 احمد بن محمد با اسنادی از داود بن فرقد نقل میکند از حضرت درباره آیات سوره مبارکه قدر سوال کردم فرمودند: «آنچه باید از این سال تا سال آینده بشود از مرگ یا تولد (و مانند آن) مقدراتش نازل می شود. به ایشان عرض کردم: بر چه کسی؟ فرمودند: «گمان داری بر چه کسی نازل شود؟ همانا مردم در آن شب همگی مشغولند و در حال نماز یا دعا و مسألت از خدا می باشند و صاحب این امر در این شب کارش این است که ملائکه بر ایشان نازل میگردد برای افاضه امور سال از هر امری از زمان غروب خورشید تا طلوع مجدد آن و برای ایشان سلامت است تا آن هنگام که فجر طلوع کند.»
حَدَّثَنَا أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ عَلِیِّ بْنِ الْحَکَمِ عَنْ سَیْفِ بْنِ عَمِیرَةَ عَنْ دَاوُدَ بْنِ فَرْقَدٍ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ- إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ- وَ ما أَدْراکَ ما لَیْلَةُ الْقَدْرِ قَالَ نَزَلَ فِیهَا مَا یَکُونُ مِنَ السَّنَةِ إِلَی السَّنَةِ مِنْ مَوْتٍ أَوْ مَوْلُودٍ قُلْتُ لَهُ إِلَی مَنْ فَقَالَ إِلَی مَنْ عَسَی أَنْ یَکُونَ إِنَّ النَّاسَ فِی تِلْکَ اللَّیْلَةِ فِی صَلَاةٍ وَ دُعَاءٍ وَ مَسْأَلَةٍ وَ صَاحِبُ هَذَا الْأَمْرِ فِی شُغُلٍ تَنَزَّلُ الْمَلَائِکَةُ
📗بحارالانوار، ج ۹۴، ص ۲۲
📗بصائرالدرجات، ج ۱، ص ۲۲۰
🌱امام صادق علیه السلام فرمودند:
نوروز، همان روزی است که پیامبر اکرم(ص) برای امیرالمومنین علی(ع) در غدیر خم بیعت گرفت و همگان اقرار به ولایت او کردند؛ پس خوشا بر آنکه بر آن پیمان ثابت ماند و وای بر آن کسی که آن را بشکند.
📗بحارالأنوار، ج ۵۶، ص ۱۱۹
#فضائل_امیرالمؤمنین