سورة #البقرة
وَإِن كُنتُمْ فِي رَيْبٍ مِّمَّا نَزَّلْنَا عَلَىٰ عَبْدِنَا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِّن مِّثْلِهِ وَادْعُوا شُهَدَاءَكُم مِّن دُونِ اللَّهِ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ23
و اگر در آنچه بر بنده خود نازل کرده ایم شک دارید پس سوره ای همانند آن بیاورید و گواهانتان را فرا بخوانید غیر از خدا اگر راستگو هستید
اين دليلي عقلي است بر راستگو بودن پيامبر (ص) ودرست بودن آنچه که آورده است. « وَإِن کُنتُم» و شما اي مخالفان پيامبر که دعوت او را رد مي کنيد و گمان مي بريد او دروغ مي گويد! اگر در مورد آنچه ما بر بنده خود نازل کرده ايم دچار شک و ترديد هستيد که حق است يا نه؟ بدانيد که او نيز مانند شما انسان است و در ميان شما بزرگ شده و از همان دوران کودکي او را مي شناسيد، او نه مي تواند بنويسد و نه خواندن و نوشتن بلد است اکنون کتابي براي شما آورده و مي گويد از جانب خدا است، اما شما مي گوييد اين کتاب ساخته و پرداخته خود او است. پس اگر مانند آن بسازيد و از کساني که دستتان به آنها مي رسد کمک بگيريد. اين براي شما کار آساني است به ويژه که اهل فصاحت و بيان هستيد و دشمني تان با پيامبر بس بزرگ است. پس اگر سوره اي مانند آن آورديد، آن کتاب همان طور است که شما گمان مي بريد، و اگر سوره اي مانند آن نياورديد و از انجام اين کار در مانديد پس اين دليل روشن و آشکاري بر راستگو بودن او و راست بودن آنچه که آورده است، مي باشد. و شما بايد از او پيروي کنيد و از آتشي که افروزينه آن انسان و سنگ است خود را دور بداريد.
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
سورة #البقرة24
فَإِن لَّمْ تَفْعَلُوا وَلَن تَفْعَلُوا فَاتَّقُوا النَّارَ الَّتِي وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ ۖ أُعِدَّتْ لِلْكَافِرِينَ24
و اگر چنین نکردید و هرگز نخواهید توانست چنین کنید پس بپرهیزید از آتشی افروزینه آن مردم و سنگ هستند و برای کافران آماده شده است
اين آتش مانند آتش دنيا نيست که با هيزم افروخته شود، اين آتش براي کافران و منکران خدا و پيامبرانش آماده شده است. پس، از کفر ورزيدن به پيامبر که روشن شده است او پيامبر خدا است بپرهيزيد. اين آيه و امثال آن را آيه « تحدي» و « به مبارزه طلبيدن» مي نامند، يعني ناتوان کردن مخلوق از اينکه همانندي براي قرآن بياورد و با آن مخالفت و مبارزه کند. خداوند متعال مي فرمايد: « قُل لَّئِنِ اَجتَمَعتِ الإِنسُ وَالجِنُّ عَلَي أَن يأتُوا بِمِثل هَذَا القُرءانِ لَا يأتُونَ بِمِثلِه وَلَو کَانَ بَعضَّهُم لِبَعضِ ظَهيرا» اي پيامبر! بگو: « اگر انسان ها و جن جمع شوند که مانند اين قرآن را بسازند، نمي توانند همانند آن را بسازند گرچه بعضي پشيبان بعقضي ديگر باشند.»
چگونه سخن مخلوق خاکي مانند سخن پروردگار جهانيان است؟ و چگونه موجود نيازمندي که از هر نظر ناقص است و کمبود دارد مي تواند سخن بياورد که مانند سخن ذات مقدس خدا کامل باشد؛ خدايي که داراي کمال مطلق است و از هر جهت بي نياز است؟ اين نه ممکن است و نه در توان انسان مي باشد، و هرکس که کمترين شناختي نسبت به انواع کلام و گفتارها داشته باشد و اين قرآن را با گفتار بليغان و فصيحان بسنجد، تفاوت آشکار آن و ديگر سخن ها را به وضوح مشاهده خواهد کرد.
آيه « وَإِن كُنتُمْ فِي رَيْبٍ» بيانگر آن است کسي که در شک و حيرت بسر مي برد و هنوز حق را از گمراهي تشخيص نداده است، به شرطي که صادقانه در پي حق باشد و حق برايش روشن شود اميد هدايتش مي رود. اما انسان مخالف و کينه توزي که حق را مي شناسد و آن را رها مي کند راه بازگشتي ندارد، زيرا او حق را از روي عناد و لجاجت رها کرده است، نه به سبب جهل و ناداني، پس هيچ راه بازگشتي براي وي وجود ندارد.
و همچنين فردي که دچار شک و ترديد است اما صادقانه در پي کشف حقايق نيست بلکه از حق روي گردان است و براي رسيدن به آن تلاش نمي کند، غالبا چنين کسي موفق به يافتن حق نمي شود.
نيز در اين آيات، پروردگار جلّ جلاله صفت عبوديت را براي رسول گرامي اسلام ذکر مي کند، و اين بيانگر آن است که بزرگترين صفت او انجام بندگي است، صفتي که هيچ فردي از گذشتگان و آيندگان در اين امر به پاي او نمي رسند. در مقام « اسراء» نيز خداوند او را به عبوديت توصيف نموده و مي فرمايد: « سُبحَنَ الَّذِي أَسرَي بِعَبِدهِ لَيلاً» پاک و منزه است خداوندي که شب هنگام بنده اش را برد. و در مقام نازل کردن قرآن بر او مي فرمايد: « تَبَارَکَ الَّذِي نَزَّلَ الفُرقَانَ عَلَي عَبِدِه» بزرگوار و والا مقام است ذاتي که فرقاني را بر بنده اش نازل کرد. آيه « أُعِدَّتْ لِلْكَافِرِينَ» و آيات ديگري که در اين باب موجود هستند، بيانگر صحت مذهب اهل سنت و جماعت مي باشند که معتقدند بهشت و جهنم در حال حاضر موجود مي باشند. برخلاف معتزله . نيز اين آيات بيانگر آنند که يکتاپرستان براي هميشه در جهنم باقي نخواهند ماند گرچه مرتکب بعضي از گناهان کبيره شده باشند، زيرا خداون
د متعال فرموده است: « أُعِدَّتْ لِلْكَافِرِينَ» براي کافران آماده شده است، پس اگر گناهکاران يکتاپرست براي هميشه در آن باقي مي ماندند جهنم تنها براي کافران آماده نمي شد، برخلاف خوارج و معتزله که خلاف اين مطلب را باور دارند. نيز اين آيات بيانگر آنند که انسان به وسيله فراهم نمودن اسباب عذاب مستحق آن مي گردد، و اسباب عذاب، کفر وعصيان است.
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
🔻 ادعاهای دروغین منافقین در کلام نور 🔻
1⃣ خود را اصلاح طلب می دانند🌻
«وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ لَا تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ قَالُوا إِنَّمَا نَحْنُ مُصْلِحُونَ» بقره۱۱
«أَلا إِنَّهُمْ هُمُ الْمُفْسِدُونَ وَلَكِن لاَّ يَشْعُرُونَ» بقره۱۲
منافقان هدف خود را اصلاحات بیان میکنند در حالی که اصلاحات آنها جز فساد و فحشا نیست.
2⃣ ادعای روشنفکری دارند🌻
«وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ آمِنُوا كَمَا آمَنَ النَّاسُ قَالُوا أَنُؤْمِنُ كَمَا آمَنَ السُّفَهَاءُ أَلَا إِنَّهُمْ هُمُ السُّفَهَاءُ وَلَٰكِنْ لَا يَعْلَمُونَ» بقره۱۳
منافقان خود را عاقل و هوشیار میدانند و مؤمنان را ساده لوح و خوش باور؛ درحالیکه ساده لوحان واقعی خودشان هستند.
3⃣ به ظاهر خود را مسلمان و مومن معرفی می کنند🌻
«وَاللَّهُ يَشْهَدُ إِنَّ الْمُنَافِقِينَ لَكَاذِبُونَ» منافقون۱
میخواستند ازاعتقاد خود به نبوت او خبر دهند؛ و گواهی خدا خبر از دروغگو بودن آنان را میدهد.
«وَإِذَا لَقُوا الَّذِينَ آمَنُوا قَالُوا آمَنَّا وَإِذَا خَلَوْا إِلَىٰ شَيَاطِينِهِمْ قَالُوا إِنَّا مَعَكُمْ إِنَّمَا نَحْنُ مُسْتَهْزِئُونَ» بقره۱۴
به اهل ایمان برسند گویند: ما ایمان آوردیم؛ و وقتی با شیاطین خود خلوت کنند گویند: ما با شماییم.
4⃣ شعار خدمت رسانی می دهند🌻
«أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ نَافَقُوا يَقُولُونَ لِإِخْوَانِهِمُ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ لَئِنْ أُخْرِجْتُمْ لَنَخْرُجَنَّ مَعَكُمْ..»حشر۱۱
آنان که نفاق ورزیدند به برادرانشان همان یهود کافر گویند: اگر شما از دیارتان اخراج شوید البته در راه حمایت شما از احدی ابدا اطاعت نخواهیم کرد و شما را مدد میکنیم.
5⃣ برای فرار از جهاد خرابی خانه ها را بهانه میگیرند🌻
«هُنَالِكَ ابْتُلِيَ الْمُؤْمِنُونَ وَزُلْزِلُوا زِلْزَالًا شَدِيدًا» احزاب۱۱
در آنجا مؤمنان امتحان شدند و ضعیفان در ایمان سخت متزلزل گردیدند.
6⃣ آمادگی نظامی برای جهاد🌻
«سَيَحْلِفُونَ بِاللَّهِ لَكُمْ إِذَا انْقَلَبْتُمْ إِلَيْهِمْ لِتُعْرِضُوا عَنْهُمْ فَأَعْرِضُوا عَنْهُمْ إِنَّهُمْ رِجْسٌ وَ مَأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ جَزَاءً بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ» توبه ۹۵
منافقان براى شما به خدا سوگند مىخورند تا از گناه و سرزنشِ آنان چشم بپوشيد. پس، از آنان اعراض و دورى كنيد كه آنان پليدند.
#اجتماعی #منافقین
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
إِنَّرَبِّيلَسَمِيعُالدُّعَاءِ
خدایمنشنوندهیدعاست.
"سورهمبارکهیابراهیم،آیهشریفهی۳۹"
@hamyanquran
اگر یک مجتهد و یک کارگر ساده، هر دو تسلیم و مطیع محض خدا باشند، آیا در بهشت درجه شان برابر است؟.mp3
1.7M
⭕️ سوال
❓ اگر یک مجتهد و یک کارگر ساده، هر دو تسلیم و مطیع محض خدا باشند، آیا در بهشت درجه شان برابر است؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
@hamyanquran
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
😔😔 آخ الهی بمیرم که این والدین مظلوم و غریب، هرچه سن و عمرشان بالاتر میرود،
👈 هی بچه تر میشوند و بهانه گیر؛
👈 زودرنج میشوند و عاطفی!
🌸👇باهم ببینیم:
🌴 آیه 68 سوره یاسین🌴
🕋 وَ مَنْ نُعَمِّرْهُ نُنَكِّسْهُ فِي الْخَلْقِ
⚡️ترجمه:
و هر كه را طول عمر دهيم، او را در آفرينش واژگونه (عقبگرد قوای جسمانی و روحانی) مىكنيم.
🔹 سنّت خداوند بر آن است كه پيرى همراه با شكستگى باشد.
🔹 این خاصیت پیری است و نوبت خودمان هم میرسد!
🔔 پس عین کودکانمان بیشتر هوایشان را داشته باشیم.
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
@hamyanquran
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
🕊مراحل آفرینش آفریدگان الهی در کلام وحی
1⃣ بَارِئُ ❄
از "بَرَء"به معنای خلقت ذکر شده است یعنی چیزی که یافت نشود و موجود نباشد و خداوند آن را موجود کند. خداوند ذرات خاک را بَارِئُ کرد و کسی نمیداند از کجا آن را بوجود آورده است.
✨📖✨« هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ » حشر۲۴
⚡️اوست خدای آفرینندۂ عالم امکان و پدیدآورندۂ جهان و جهانیان!
🌴به عنوان مثال: حضرت حقتعالی در یک درخت خرما قند را "بَارِئُ" میکند که هیچکس نمیداند این قند را از کجا موجود میکند چون نه در خاک و نه در تنهٔ درخت و نه در آب قند وجود ندارد.
✨📖✨«وَقَالَ إِنِّي بَرِيءٌ مِنْكُمْ» انفال۴۸
⚡️شما چیزی که میجویید و میخواهید در من یافت نمیشود.
🔹این آیه از قول شیطان است وقتی از هدفش عاجز می شود، زمانی که بر انسان که اعمال زشت او را زینت میدهد و گمان دارد کار نیک میکند.
🔰میگویند: از مشرکان برائت جویید (از آنان دور شوید)، چون چیزی که از توحید شما به دنبال آن هستید هرگز در مشرک پیدا نمیشود.
2⃣ خَلَقَ ❄
به معنای آفریدن است. یعنی حقتعالی همان ذرات خاک را که بَارِئُ و وجود بخشیده بود بهم متّصل کرد و کرۂ زمین را خلق نمود.
✨📖✨«اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ»ابراهیم۳۲
⚡️خداست که آسمانها و زمین را آفرید.
🗼انسان میتواند با خَلْق در خداوند مشترک باشد و از خاک و سنگ آثاری خَلق کند اما هرگز انسان نمیتواند بَارِئُ شود، یعنی بدون خاک و سنگ مجسمهای بسازد.
3⃣ بَدِيعُ ❄
از ٳبداع به معنای آفرینش بِکر و بدون تقلید از چیز دیگر را گویند. به عبارت دیگر بهتر آفریدن بدون الگو را گویند که نشانِ عظمت فکری آفریننده است.
✨📖✨ «بَدِيعُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْض» بقره۱۱۷
⚡️و آفرینندۂ آسمانها و زمین است.
🕊پرندگانی زیبا و متفاوت از هم خَلق کرد و میوههایی رنگارنگ با عطر و بو و طعم خاص و متفاوت از هم آفرید بدون اینکه از کسی یا جایی الگو یا نمونهبرداری کرده باشد.
4⃣ ٳنشاء ❄
از نَشاء یا همان ایجاد است که یک شئ از شئ دیگر به وجود میآید یعنی به طور مستقیم در ارادۂ الهی قابلِ ایجاد نیست.
🌸 مثال: اشاره به خلقت انسان در شکم انسان دیگر دارد.
✨📖✨«ثُمَّ أَنشَأْنَاهُ خَلْقًا آخَرَ فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ»مؤمنون۱۴
⚡️سپس آن را آفرینش تازهاى بخشیدیم. پس بزرگ و پربرکت است خدایى که بهترین آفرینندگان است!
🔹یا اشاره به خلقت درختان دارد که درخت توسط دانه و در زمین خلق میشود.
✨📖✨«فَأَنشَأْنَا لَكُم بِهِ جَنَّاتٍ مِّن نَّخِيلٍ وَأَعْنَابٍ» مؤمنون۱۹
⚡️پس بوسیله آن باغهایى از درختان نخل و انگور براى شما ایجاد کردیم.
🔹و نیز در بهشت و سرای دیگر اشاره به ٳنشاء و اشاره به خلقت حورالعین دارد.
✨📖✨«إِنَّا أَنشَأْنَاهُنَّ إِنشَاءً »واقعه ۳۵
⚡️ما آنها را آفرینش نوینى بخشیدیم.
5⃣ فَطَر ❄
یعنی آسمان و زمین را آفرید و به آن حرکت بخشید، که اگر تحرّک و پویایی نبخشیده بود خلقت بیمعنا بود.
✨📖✨«الْحَمْدُ لِلَّهِ فَاطِرِالسَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ»فاطر۱
⚡️سپاس خدای راست که آفرینندۂ آسمانها و زمین است.
#اعتقادی #توحیدی #آفرینش
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
@hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
❤️چهار ذکر قرآنی آرامش بخش
که توی زندگیت معجزه میکنه 👌
💫 حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَکیلُ
برای وقتایی که ترس و اضطراب داری
💫 لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ
وقتی خیلی ناراحتی و دلت گرفته
💫 أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَی اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِیرٌ بالْعِباد
برا وقتایی که میخوای خدا مکر و حیله دیگران رو در حق تو خنثی کنه
💫 ما شآءَ اللَّهُ لاحَوْلَ وَلا قُوَّةَ الّا بِاللَّهِ
برا وقتایی که طالب زیبایی در دنیا هستی
#ذکر_قرآنی
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
@hamyanquran
(برنامه)شور و نور - شنبه 12 شهریور 1401_بخش 1 - ساعت 2030_1897400.mp3
3.2M
🎙فایل صوتی
📻 رادیو ایران
☑️👌 از نمونه صوتهای
برنامه ی شور و نور اپلیکیشن ایران صدا
✅ بهترین مفاهیم و آموزههای قرآنی را در کوتاهترین زمان بیاموزید...
🔊🎵 با هم میشنویم
@hamyanquran
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
سورة #البقرة24
فَإِن لَّمْ تَفْعَلُوا وَلَن تَفْعَلُوا فَاتَّقُوا النَّارَ الَّتِي وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ ۖ أُعِدَّتْ لِلْكَافِرِينَ24
و اگر چنین نکردید و هرگز نخواهید توانست چنین کنید پس بپرهیزید از آتشی افروزینه آن مردم و سنگ هستند و برای کافران آماده شده است
اين آتش مانند آتش دنيا نيست که با هيزم افروخته شود، اين آتش براي کافران و منکران خدا و پيامبرانش آماده شده است. پس، از کفر ورزيدن به پيامبر که روشن شده است او پيامبر خدا است بپرهيزيد. اين آيه و امثال آن را آيه « تحدي» و « به مبارزه طلبيدن» مي نامند، يعني ناتوان کردن مخلوق از اينکه همانندي براي قرآن بياورد و با آن مخالفت و مبارزه کند. خداوند متعال مي فرمايد: « قُل لَّئِنِ اَجتَمَعتِ الإِنسُ وَالجِنُّ عَلَي أَن يأتُوا بِمِثل هَذَا القُرءانِ لَا يأتُونَ بِمِثلِه وَلَو کَانَ بَعضَّهُم لِبَعضِ ظَهيرا» اي پيامبر! بگو: « اگر انسان ها و جن جمع شوند که مانند اين قرآن را بسازند، نمي توانند همانند آن را بسازند گرچه بعضي پشيبان بعقضي ديگر باشند.»
چگونه سخن مخلوق خاکي مانند سخن پروردگار جهانيان است؟ و چگونه موجود نيازمندي که از هر نظر ناقص است و کمبود دارد مي تواند سخن بياورد که مانند سخن ذات مقدس خدا کامل باشد؛ خدايي که داراي کمال مطلق است و از هر جهت بي نياز است؟ اين نه ممکن است و نه در توان انسان مي باشد، و هرکس که کمترين شناختي نسبت به انواع کلام و گفتارها داشته باشد و اين قرآن را با گفتار بليغان و فصيحان بسنجد، تفاوت آشکار آن و ديگر سخن ها را به وضوح مشاهده خواهد کرد.
آيه « وَإِن كُنتُمْ فِي رَيْبٍ» بيانگر آن است کسي که در شک و حيرت بسر مي برد و هنوز حق را از گمراهي تشخيص نداده است، به شرطي که صادقانه در پي حق باشد و حق برايش روشن شود اميد هدايتش مي رود. اما انسان مخالف و کينه توزي که حق را مي شناسد و آن را رها مي کند راه بازگشتي ندارد، زيرا او حق را از روي عناد و لجاجت رها کرده است، نه به سبب جهل و ناداني، پس هيچ راه بازگشتي براي وي وجود ندارد.
و همچنين فردي که دچار شک و ترديد است اما صادقانه در پي کشف حقايق نيست بلکه از حق روي گردان است و براي رسيدن به آن تلاش نمي کند، غالبا چنين کسي موفق به يافتن حق نمي شود.
نيز در اين آيات، پروردگار جلّ جلاله صفت عبوديت را براي رسول گرامي اسلام ذکر مي کند، و اين بيانگر آن است که بزرگترين صفت او انجام بندگي است، صفتي که هيچ فردي از گذشتگان و آيندگان در اين امر به پاي او نمي رسند. در مقام « اسراء» نيز خداوند او را به عبوديت توصيف نموده و مي فرمايد: « سُبحَنَ الَّذِي أَسرَي بِعَبِدهِ لَيلاً» پاک و منزه است خداوندي که شب هنگام بنده اش را برد. و در مقام نازل کردن قرآن بر او مي فرمايد: « تَبَارَکَ الَّذِي نَزَّلَ الفُرقَانَ عَلَي عَبِدِه» بزرگوار و والا مقام است ذاتي که فرقاني را بر بنده اش نازل کرد. آيه « أُعِدَّتْ لِلْكَافِرِينَ» و آيات ديگري که در اين باب موجود هستند، بيانگر صحت مذهب اهل سنت و جماعت مي باشند که معتقدند بهشت و جهنم در حال حاضر موجود مي باشند. برخلاف معتزله . نيز اين آيات بيانگر آنند که يکتاپرستان براي هميشه در جهنم باقي نخواهند ماند گرچه مرتکب بعضي از گناهان کبيره شده باشند، زيرا خداوند متعال فرموده است: « أُعِدَّتْ لِلْكَافِرِينَ» براي کافران آماده شده است، پس اگر گناهکاران يکتاپرست براي هميشه در آن باقي مي ماندند جهنم تنها براي کافران آماده نمي شد، برخلاف خوارج و معتزله که خلاف اين مطلب را باور دارند. نيز اين آيات بيانگر آنند که انسان به وسيله فراهم نمودن اسباب عذاب مستحق آن مي گردد، و اسباب عذاب، کفر وعصيان است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
🏞 #قرآن_در_طبیعت
🏞 #آرامش_با_قــرآن
پیامبراکرم(ص):اگر سوره حمد را در یک کفهٔ ترازو و باقی سورههای قرآن را در کفهٔ دیگر قرار دهند، سورهحمد هفتبرابر سنگینتر است.
#هر_روز_با_قرآن
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حسنیة
#شهادت_امام_حسن_علیه_السلام
⚜السلام علیک یا حسن بن علی (علیهماالسلام)⚜
🏴 هفتم صفر المظفر، سالروز شهادت حضرت سیدالاکبر، امام حسن مجتبی (علیه السلام) را محضر حضرت صاحب العصر و الزمان (ارواحنا فداه) و عموم شیعیان و محبینشان تسلیت عرض می نماییم.
🏴◾️🏴◾️🏴◾️🏴
🔲 قال الإمام البقیع الإمام حسن مجتبی (علیه السلام):
⚜ و له الحمد - فیما ادخل فیه نبیه (صلی الله علیه و آله)، و اخرجنا و نزهنا مما اخرجه منه و نزهه عنه، کرامة اکرمنا الله عزوجل بها، و فضیلة فضلنا علی سائر العباد؛
▪️ پس ستایش او را سزاست که ما در هر چه پیامبرش را در آن داخل ساخت، داخل گرداند. و از آن چه پیامبرش را از آن منزه دانست، ما را نیز منزه نمود. و این، کرامتی است که خداوند ما را به آن گرامی داشت و فضیلتی است که ما را بر سایر مردم برتری داد.
📓 کافی، ج۸، ص۲۳۸.
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
🏴◾️🏴🏴◾️🏴
امام علی علیه السلام:
در فتنه ها چونان شتر دو ساله باش، نه پشتى دارد كه سوارى دهد و نه پستانى تا او را بدوشند.
نهج البلاغه، حکمت1
@hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
🏞 #قرآن_در_طبیعت 🍎🍒🍇
🏞 #آرامش_با_قــرآن 🌴🌾🌱
و زمین را برای خلایق آفرید، که در آن میوه ها و نخلهای پرشکوفه است، و دانههایی که همراه با ساقه و برگیست که به صورت کاه در میآید، و گیاهان خوشبو.
پسکدام نعمت پروردگارتان را تکذیب میکنید؟
انسان را از گل خشکیدهای همچون سفال آفرید و جنرا از شعلههای آتش.سوره الرّحمن
پسکدام نعمت پروردگارتان را تکذیب میکنید؟
#به_ترجمه_آیات_دقت_کنید
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
@hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
🌷امام علی علیه السلام می فرمایند:
دنیا گذرگاه عبور است نه جای ماندن و مردم بر آن دو دسته اند یکی آنکه خود را در دنیا می فروشد و به تباهی میکشاند و دیگری آنکه خود را خرید و آزاد کرد...
📚 نهج البلاغه حکمت ۱۳۳
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
@hamyanquran
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
💫مصادیق هدایت شدگان درقرآن 💫
1⃣ مومنین ، نمازگزاران ، انفاق کنندگان 🌼
«الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ»بقره ۳
2⃣ انبیاء الهی 🌷
«وَمِنْ آبَائِهِمْ وَذُرِّيَّاتِهِمْ وَإِخْوَانِهِمْ وَاجْتَبَيْنَاهُمْ وَهَدَيْنَاهُمْ إِلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ»انعام۸۷
3⃣ اهل یقین 🌸
«هَٰذَا بَصَائِرُ لِلنَّاسِ وَهُدًى وَرَحْمَةٌ لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ» جاثیه ۲۰
4⃣ محسنین 🌺
«هُدًى وَرَحْمَةً لِلْمُحْسِنِينَ» لقمان۳
5⃣ مردان خدا 🌼
«رِجَالٌ لَا تُلْهِيهِمْ تِجَارَةٌ وَلَا بَيْعٌ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَإِقَامِ الصَّلَاةِ وَإِيتَاءِ الزَّكَاةِ ۙ يَخَافُونَ يَوْمًا تَتَقَلَّبُ فِيهِ الْقُلُوبُ وَالْأَبْصَارُ» نور۳۷
6⃣ صابرین 🌺
«الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِيبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ» بقره۱۵۶
«أُولَٰئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَوَاتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ» بقره۱۵۷
7⃣ راسخان در علم 🌷
«هُوَ الَّذِي أَنْزَلَ عَلَيْكَ الْكِتَابَ مِنْهُ آيَاتٌ مُحْكَمَاتٌ هُنَّ أُمُّ الْكِتَابِ وَأُخَرُ مُتَشَابِهَاتٌ...وَمَا يَعْلَمُ تَأْوِيلَهُ إِلَّا اللَّهُ وَالرَّاسِخُونَ فِي الْعِلْمِ يَقُولُونَ آمَنَّا بِهِ كُلٌّ مِنْ عِنْدِ رَبِّنَا..رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ..» آل عمران۷،۸
8⃣ شهیدان🌹
«..وَالَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَلَنْ يُضِلَّ أَعْمَالَهُمْ سَيَهْدِيهِمْ وَيُصْلِحُ بَالَهُمْ»محمد۴،۵
«وَلَهَدَيْنَاهُمْ صِرَاطًا مُسْتَقِيمًا*وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُولَٰئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ ۚ وَحَسُنَ أُولَٰئِكَ رَفِيقًا» نساء ۶۸،۶۹
9⃣ نعمت داده شدگان 🌼
«اهدِنَا الصِّرطَ المُستَقيم • صِرطَ الَّذينَ انعَمتَ عَلَيهِم غَيرِ المَغضوبِ عَلَيهِم ولَا الضّالّين» حمد۶،۷
«اُولِئكَ الَّذينَ انعَمَ اللَّهُ عَلَيهِم مِنَ النَّبيّينَ مِن ذُرّيَّةِ ءادَمَ ومِمَّن حَمَلنا مَعَ نوحٍ ومِن ذُرّيَّةِ ابرهيمَ واسرءيلَ ومِمَّن هَدَينا واجتَبَينا اذا تُتلى عَلَيهِم ءايتُ الرَّحمنِ خَرّوا سُجَّدًا وبُكيّا»مریم ۵۸
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
@hamyanquran
(برنامه)شور و نور - یکشنبه 13 شهریور 1401_بخش 1 - ساعت 2030_1898216.mp3
3.44M
🎙فایل صوتی
📻 رادیو ایران
☑️👌 از نمونه صوتهای
برنامه ی شور و نور اپلیکیشن ایران صدا
✅ بهترین مفاهیم و آموزههای قرآنی را در کوتاهترین زمان بیاموزید...
🔊🎵 با هم میشنویم
@hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞#استادطاهرزاده❣️
✨غلبه باطن اربعین برظاهر آن و جهانی شدنش ✨
>> ✧. ✧. ✧<<
🎙گویا ارادهای از طرف حضرت حق پیش آمده که پیادهروی اربعینیِ ما را برای هرچه بیشتر گسترده شدن آن، آن را معراجی و کیفی کند و وجه باطنی آن را بر وجه زمینی آن غالب گرداند، بدون آنکه بتوان از وجه زمینی آن چشم پوشید. آیا ما نیز میتوانیم کنار زائرین اباعبدالله«علیهالسلام» در پیادهروی اربعینی با هویتی کیفی و معراجی حاضر باشیم و عبوری را تجربه کنیم که بشر امروز به دنبال آن است تا آن انسانی بشویم که به دنبال آن است؟ به همان معنایی که معراج رسول الله«صلواتاللهعلیه وآله» دو مرحله داشت؟ مرحله سیر از مسجد الحرام به مسجد الاقصی و مرحله سیر از مسجد الاقصی تا قربی که در وصفش فرمود: « لي مَعَ اللَّهِ وَقْتٌ لَا يَسَعُنِي فِيهِ مَلَكٌ مُقَرَّب ».
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پادکست
# هم پای - قافله
🖤اسارت بازماندگان کربلا وورود به دمشق
🎤 در ماه صفر ، سلسله روایتهای عقیله بنی هاشم درمسیر کربلا تاشام
ضیافت اربعین.pdf
6.54M
🔖فیش منبر 🔖
💠ضیافت اربعین 💠
#اربعین
◾️۲۶ سخنرانی و روضه ویژه سفر کربلا خصوصا اربعین
◾️سخنرانی ویژه ورودی نجف و حضوردر نجف اشرف
◾️سخنرانی ویژه ورودی کربلا و حضور در کربلا
◾️ سخنرانی کوتاه عربی
◾️نکات ناب جهت بهره مندی از سفر اربعین
#کربلا
#پیاده_روی_اربعین
🌹 *هر روز یک آیه 240*🌹
(برداشت های تربیتی ازآیات قرآن )
✳️ *ما كانَ إِبْراهِيمُ يَهُودِيًّا وَ لا نَصْرانِيًّا وَ لكِنْ كانَ حَنِيفاً مُسْلِماً وَ ما كانَ مِنَ الْمُشْرِكِينَ*
✳️ *و ابراهيم نه يهودى بود و نه نصرانى، بلكه او فردى حقگرا و تسليم خدا بود و هرگز از مشركان نبود.*
(آل عمران/ ۶۷)
✒️ *هدف تربیتی* :
حق گرایی ملاک شخصیت های الهی است
✒️ *هدف رفتاری* :
طرفدار حق باشید نه آیین ها و مسلک ها، احزاب و جناح ها
✒️ *واژه کلیدی* :
*حنيف*: مايل به حق، مراد از آن در اينجا موحد است، در اصل به معنى ميل به حق است.
🌹 *برداشت از آیه:*
✅1/گرایش ها و تمایلات انسان ها بر اساس نوع شخصیت و میزان رشد و تکامل و پختگی متفاوت است. تمایلات برخی انسان ها غرایز شخصی و تمایلات نفسانی یعنی خورد و خوراک و پوشاک و سایر لذت های مادی است. برخی دیگر نیز تمایلات متفاوت و متنوع دیگری براساس نوع شخصیت خود دارند.
✅ 2/ برخی انسان ها به تعصبات و گرایش های قومی و قبیله ای گرایش و تمایل دارند و کورکورانه تبعیت می کنند و عقلل، فکر، اندیشه و خرد خود را به کار نمی گیرند. برخی نیز به جناح، حزب، گروه و یا صنف خاصی تمایل و تعصب دارند.
✅ 3/ گرایش های مذهبی، مسیحی یا یهودی بودن نباید ملاک و معیار اصلی تفکر و اندیشه و تمایلات انسان باشد، صرف اعتقاد و تعلق به دین و مسلک خاصی ملاک تقوا و دیانت نیست بلکه اولین گام است.
✅ 4/ از ویژگی های انسان های رشد یافته و خودشکوفا همچون حضرت ابراهیم،. حق گرایی و پاکی از تعصبات و ذهنیت های انحرافی بود ( *إِنَّ إِبْراهِيمَ لَأَوَّاهٌ حَلِيمٌ*).
شخصیت ابراهیم دارای ابعاد وجودی متعالی و رشید و مستحکم بود.
✅ 5/ گرایش به حقیقت و دفاع از آن، دوری از پیشداوری های قومی، قبیله ای ، مذهبی و دینی و تسلیم حق بودن( حنیفا مسلما) خواسته و توصیه قرآن به همه مسلمانان است یعنی پیرو آیین حضرت ابراهیم حنیف باشیم.
🌹 *بازخورد تربیتی:*
اسلام دین تسلیم در برابر حق و حقیقت است. هر که طرفدار امت ابراهیمی است باید طرفدار و مدافع حق در کلام و اعتقاد وعمل و رفتار باشد.
🌹🌹🌹┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
🏴▪️🏴▪️🏴
🏴▪️
#حسینیه
#صفر_المظفر_۱۴۴۴
#الرجل_الفقیه
▪️ امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کلامی فرموده اند:
«النَّاسُ ثَلَاثَةٌ :
➖ عَالِمٌ رَبَّانِيٌّ
➖ وَ مُتَعَلِّمٌ عَلَى سَبِيلِ نَجَاةٍ
➖ وَ هَمَجٌ رَعَاعٌ أَتْبَاعُ كُلِّ نَاعِقٍ يَمِيلُونَ مَعَ كُلِّ رِيحٍ لَمْ يَسْتَضِيئُوا بِنُورِ الْعِلْمِ وَ لَمْ يَلْجَئُوا إِلَى رُكْنٍ وَثِيقٍ» ؛
مردم سه گروهند:
➖ عالم ربانی (دانشمند خداشناس)
➖ دانش جوي در راه رستگاري
➖ فرومايگاني بي اراده و سرگردان كه هر دعوتي را اجابت مي كنند و به هر طرف كه باد بيايد به همان طرف مي روند، از نور دانش روشنايي نمي گيرند و به پايگاه محكمي پناه نمي برند.
👈🏻 هرگاه عبد به این درجه و به حقیقت عبودیت برسد، عبادتش عبادتی از سنخ «عشق العبادة»، «عبادت أحرار» و «مستغنی از ماسوا» خواهد بود.
در نتیجه ثابت و پابرجا و بی نیاز از غیر است؛
مثل اینکه در امور علمی محتاج تعالیم خارجی نخواهد بود، بلکه علم از مشکات قلب او می جوشد، بدون نیاز به کثرت تعلّم و این همان ویژگی عالم ربّانیّ در مقابل همج رعاع است که آرایی مشتت دارند و یمیلون مع کلّ ریح می باشند
۷
🏴▪️
🏴▪️🏴▪️🏴
🏴▪️🏴▪️🏴
🏴▪️
#حسینیه
#صفر_المظفر_۱۴۴۴
#الرجل_الفقیه
ا❁﷽❁ا
📜 الرجل الفقیه
◼️ قسمت سوم
☑️ حقیقة العبودیة
✍️ بیان شد که عبودیت در حدیث عنوان بصری در هیئت ترکیب اضافی (حقیقتِ عبودیت) به همراه قیدی که بیانگر ظرفیتِ تحقق آن است، آمده (فی نفسک).
در قسمت گذشته به معنای حقیقت عبودیت اشاره شد و در اینجا به تبیین ظرفِ حقیقت عبودیت می پردازیم:
▪️مراد از این عبارت که (اطْلُبْ فِي نَفْسِكَ حَقِيقَةَ الْعُبُودِيَّةِ) یعنی درون نفس خویش باید حقیقت عبودیت را یافت، همان رجعت هر عبدی به سوی اصل و فطرت خویش است.
▪️ زمانیکه عبد به اصلِ فطرت خود بازگردد، یعنی به سوی ربّش و امامش بازگشته است؛ «سَأَلْتُهُ عَنِ الْفِطْرَةِ لِمَنْ هِيَ؟ قَالَ: لِلْإِمَام».
📓 الكافي (ط - الإسلامية)، ج ۴، ص ۱۷۴
▪️ قرار گرفتنِ نفس در این مقام، متوقف بر این است که:
عبد از أنانیت و هوای نفسانی که بزرگترین مانع در برابر بجای آوردن حق عبودیت است، خارج شده باشد؛
در برابر عظمت مولا و امامش، تذلّل تام و سرسپردگی کامل داشته باشد؛
به گونه ای که احساس مالکیت به چیزی نداشته باشد، چون او خودش عبید و مملوک مولاست؛
تدبیر امور را به دست مولای خود سپرده باشد؛
و با تمام وجود مشغول امتثال از امر و نهی مولا باشد؛
و محور انجام تمام اعمال، کسب رضایت مولا باشد.
این سیر بندگی تا آنجا ادامه می یابد که کمال انقطاع در عبد ایجاد شود و عبد با حلّ و فانی شدن در ربِّ فاطر، به سوی او رجعت کند و به مقام «نفس مطمئنه» نایل شود. این همان کُنه عبودیت یعنی ربوبیت یا عالم ربانی شدن است.
۶
🏴▪️
🏴▪️🏴▪️🏴