#امام_رضا
اخلاق امام(ع) در بيان روايات
او بسيار به مستمندان رسيدگى مى كرد. به دادن صدقه به ويژه در شبهاى تار و به صورت پنهانى بسيار مبادرت مى كرد. با خدمتگزارانش كنار يك سفره مى نشست و غذا مى خورد.
هيچ فرقى ميان غلامان و اشراف و اقوام و بيگانگان نمى گذاشت، مگر براساس تقوا. همواره متبسم و خوشرو بود. بهترين بخش غذاى خود را قبل از تناول، براى گرسنگان جدا مى ساخت. با فقرا مى نشست. در تشييع جنازه شركت مى جست. خدمتكارى را كه مشغول خوردن غذا بود، به خدمت فرا نمى خواند. با صداى بلند و با قهقهه هرگز نمى خنديد.
رفع نياز مؤمنان و گره گشايى از ايشان را بر ديگر كارها مقدّم مى داشت. روى حصير مى نشست. قرآن زياد تلاوت مى كرد. با گفتارش دل كسى را نرنجانيد. سخن هيچ كس را ناتمام نمى گذاشت و نمى شكست. هيچ نيازمندى را تا حد امكان رد نكرد. پاى خود را هنگام نشستن در حضور ديگران دراز نمى كرد. در حضور ديگران همواره از ديوار فاصله داشت و هيچ گاه تكيه نزد.
همواره ياد خدا بر زبان جارى داشت. از اسراف و تبذير سخت پرهيز داشت. به مسافرى كه پول خود را تمام و يا گمكرده بود، بدون چشم داشت، هزينه سفر مى داد. در دادن افطارى به روزه داران كوشا بود. به عيادت بيماران مى رفت.
در معابر عمومى، آب دهان خود را نمى انداخت. از ميهمان شخصا پذيرايى مى كرد. هنگامى كه بر جمعى كنار سفره وارد مى شد، اجازه نمى داد تا براى احترام وى از جاى برخيزند. به سخن ديگران كه وى را مورد خطاب قرار داده، از او پرسشى داشتند، با دقت كامل گوش مى داد.
خويش را به بوى خوش معطر مى كرد، به خصوص براى نماز. به نظافت جسم و لباس به ويژه موى سر توجّه داشت. قبل از غذا دستها را مى شست و با چيزى خشك نمى كرد، بعد از غذا نيز آنها را مى شست و با حولهاى خشك مى كرد.
اگر غذايى از حد نياز زياد مى آمد، آن را هرگز دور نمى ريخت. در حضور ديگران به تنهايى چيزى نمى خورد. بسيار بردبار و شكيبا بود. كارگرى را كه به مبلغ معين اجير مى كرد، در پايان افزون بر مزدش به او عطا مى كرد. با همگان با رافت و خوشرويى روبرو مى شد. بسيار فروتن بود. به فقرا و بيچارگان بسيار مى بخشيد و آن را براى خود پس انداز مى دانست.
اين همه كه ياد شد، بىگمان خوشه اى از خرمن شخصيت اخلاقى آن امام بزرگ است و نه تمام.
🍽 مهمانى و آداب آن
شبى حضرت رضا(ع) مهمانى داشتند كه يك مرتبه چراغ تغييرى كرد- و احتياج به اصلاح داشت- مهمان، دست خود را دراز كرد تا چراغ را درست كند.
حضرت رضا(ع) دست او را كنار زدند و خودشان به اصلاح چراغ پرداختند و فرمودند: «ما قومى هستيم كه مهمانهايمان را به كارى وا نمى داريم» احترام مهمان، بيش از اين است كه به خدمت صاحبخانه بپردازد.
💰حقوق كارگر
سليمان جعفرى مى گويد:... من با حضرت رضا(ع) وارد منزلشان شديم، حضرت ديدند غلامانشان مشغول گلكارى هستند و كارگر سياه چهرهاى هم با آنها مشغول كار است.
حضرت فرمود، اين كيست با شما؟ غلامان گفتند او را آورده ايم به ما كمك كند و چيزى هم به او بدهيم.
حضرت فرمود، آيا مزد او را معين كرده ايد؟ گفتند نه، ما هر چه به او بدهيم راضى است.حضرت بسيار خشمگين شدند به طورى كه مى خواستند غلامان خود را با تازيانه ادب كنند، من پيش رفته گفتم، فدايتان شوم چرا ناراحت شديد؟!
حضرت فرمود: آخر من چندين بار آنها را از مانند اين كار منع كرده ام كه به هيچ كس كارى ندهند مگر مزد و اجرت او را تعيين كنند.
- اى سليمان- بدان اگر كارگرى براى تو كارى كرد بدون تعيين اجرت غالبا چنين است- اگر سه برابر اجرتش را هم به او بدهى باز گمان مى كند. كم داده اى و اگر مزد او را تعيين كردى، اگر همان مقدار هم بدهى ترا سپاسگزار است و اگر يك ذره اضافه كنى آنرا بحساب مى آورد و مى فهمد كه به او زيادى هم داده اى.
@golhayeBeheshti
🌸تواضع در كمك كردن
يك بار حضرت امام رضا(ع) وارد حمام عمومى شدند. يكى از كسانى كه داخل حمام بود و حضرتش را نمى شناخت از حضرت خواست كه او را دلاكى كند. حضرت با تمام جلالتى كه داشتند شروع كردند به كيسه كشيدن آن شخص.
هنوز چيزى نگذشته بود كه افرادى كه در حمام رفت و آمد داشتند، حضرت را شناختند و به آن شخص معرفى كردند آن مرد شروع كرد به عذرخواهى، ولى حضرت بدون اينكه از كار خودشان دست بردارند، جملاتى براى رفع ناراحتى او فرمودند و همانگونه كه دلاكى مى
كردند با كلام نرم و ملايم قلب او را آرامش بخشيدند.
🍀تقوى ملاك برترى
يكى از اهالى بلخ مى گويد: من در سفر حضرت رضا(ص) به خراسان همراه بودم، يك روز وقتى سفرهاى براى حضرت انداختند آن حضرت تمام خدمتگزاران اعم از سياه و غير سياه را بر سر آن سفره جمع كرد.
من عرض كردم فدايت شوم خوب است براى آنها سفره ديگرى قرار دهيد! حضرت فرمود، آرام باش كه خداى همه ما يكى است، مادر همه ما و پدر همه ما يكى است و پاداش هم به عمل است. هر كس عملش بهتر است نزد خداوند مقربتر است هر چند بنده يا سودانى سياه باشد.
😔اسراف و تبذير
ياسر خادم مى گويد: روزى غلامان حضرت ميوهاى خوردند و آن را به پايان نرسانده به دور انداختند.
حضرت رضا(ع) به آنها فرمود: سبحان الله اگر شما از همين ميوه نيم خورده بى نياز هستيد- بدانيد- افرادى هستند كه به آن محتاجاند، آن را به افرادى كه احتياج دارند برسانيد.
🍀حرمت مؤمن🍀
يسع بن حمزه مىگويد: من در مجلسى با حضرت رضا(ص) مشغول صحبت بودم و عده زيادى هم براى پرسش از مسائل حلال و حرام جمع شده بودند. كه مردى بلند قامت و گندمگون داخل شد و سلام كرد و عرضه داشت. من دوستى از دوستداران شما و اجداد شما هستم و از حج مى آيم، زاد و توشه ام گم شده اگر ممكن است كمكى بفرمائيد كه من به شهرم برسم كه اين نعمتى است بر من از جانب خداى تعالى، پس چون به شهرم رسيدم آنرا از جانب شما صدقه مى دهم چون من احتياجى به صدقه ندارم.
حضرت فرمود: بنشين، خدا تو را رحمت كند. حضرت رو كردند به مردم و با آنها سخن گفتند تا وقتى كه متفرق شدند و فقط آن مرد و من و سليمان جعفرى و خيثمه باقى مانديم. حضرت فرمود، اجازه مى دهيد من به داخل منزل بروم؟
بلند شدند و داخل رفتند و بعد از لحظاتى آمدند پشت در و دست مبارك خود را از بالاى در خارج كردند و فرمودند: كجاست آن مرد خراسانى؟ آن مرد گفت: بله اينجا هستم. حضرت فرمود: اين دويست دينار را بگير و كار خود را انجام بده و به آن متبرك شو و از طرف من هم لازم نيست صدقه دهى، بيرون برو كه من ترا نبينم و تو مرا نبينى. آن مرد خارج شد.
وقتى حضرت آمدند، سليمان گفت فدايت شوم شما كه عطاى وافر و زيادى به اين مرد فرموديد چرا روى نازنين خود را از او پوشانديد؟ حضرت فرمود، تا مبادا ذلت سؤال را در چهره اش ببينم. آيا مگر نشينده اى كه رسول خدا(ص) فرمود: هر كس حسنه و كار نيك خود را مستور بدارد، برابر است با هفتاد حج و هر كس سيئه و كار زشت خود را آشكار كند خوار مىشود و هر كس زشتى خود را بپوشاند و عمل خلافش را در پنهان انجام دهد بخشيده خواهد شد؟!
👈اطعام مساكين👇
معمربن خلاد مى گويد: وقتى حضرت رضا(ص) مى خواستند غذا بخورند يك كاسه بزرگى را كنار سفره مى گذاشتند و از بهترين غذاها، از هر كدام مقدارى، در آن كاسه مى ريختند و مى فرمودند: آنرا به مساكين بدهند.
سپس اين آيه مباركه را قرائت مىفرمودند: فلا اقتحم العقبة - سوره بلد آيه 11 - «پس انسان. آن گردنه هاى سخت را نتواند پيمود.» و بعد مى فرمود، چون خداوند مى دانست كه براى هر انسانى، آزاد كردن بنده، مقدور نيست راهى براى رسيدن به بهشت قرار داد با اطعام طعام.
عبادتهاى سنگين و ختم قرآن و سجده هاى طولانى
برادر دعبل مى گويد: حضرت رضا(ص) پيراهنى از خز سبز رنگ و انگشترى از عقيق به برادرم «دعبل» عنايت كردند و فرمودند، اى دعبل برو «قم» كه در آنجا فايده خواهى برد، و فرمود: اين پيراهن را محافظت كن.زيرا كه من در اين پيراهن در هزار شب، هر شب هزار ركعت نماز خوانده ام و در آن هزار بار قرآن را از ابتدا تا انتها ختم كرده ام.
صولى مىگويد: از جدهام پرسيدند كه درباره رفتار حضرت رضا(ع) سخنى بگويد.
جده من كه زنى بسيار عاقل و سخاوتمند بود گفت: حضرت رضا(ع) كه هميشه نمازش را در اول وقت مى خواند وقتى نماز صبحش تمام مى شد به سجده ميرفت و سر مبارك خود را بر نمى داشت تابالا آمدن آفتاب. و آن حضرت در اين مدت به ذكر خداى تعالى مشغول بود.
منبع:aviny.com
@golhayeBeheshti
مفهوم روایاتی که میگویند کودک باید تا 7 سالگی آزاد باشد، چیست؟.mp3
1.99M
🎤استاد تراشیون
#صوت_تربیتی
🤔مفهوم روایاتی که می فرمایند کودکان را تا هفت سالگی آزاد بگذارید چیست؟
@golhayeBeheshti
من اصلا فرزندانم را تنها در خانه نمی گذارم آیا کار من درست است؟.mp3
977.5K
🎤استاد تراشیون
#صوت_تربیتی
من اصلا فرزندانم رو درخانه تنها نمی گذارم این کار من درست هست؟
@golhayeBeheshti
90-9-9 (panahian).mp3
5.45M
🌻سلسه مباحث انتقال
مفاهیم دینی به کودکان
🌷حجه الاسلام پناهیان🙏
#انتقال_مفاهیم
#صوت_هفتم
✅مربیان
✅والدین
@golhayeBeheshti
#شعر_شروع
نام خدا بسم الله
مشکل گشا بسم الله
اوّل کار بسم الله
وقت غذا بسم الله
موقع خواب بسم الله
گفتار ما بسم الله
در هر کجا بسم الله
وقت دعا بسم الله
ورد زبان بسم الله
آرام جان بسم الله
@golhayeBeheshti
#شعر_شروع
به نام خدا بسم الله
مشكل گشا بسم الله
ما فرزند اسلاميم
گفتار ما بسم الله
داريم بر لب خود
در هر كجا بسم الله
ورد زبان ما هست
وقت غذا بسم الله
ما را بُود نگهدار
از هر بلا بسم الله
@golhayeBeheshti
#شعر_اعداد_زیبا
1و1یکتاپرستی هی
2و2دوستی و راستی هی
3و3 سیمای نیکان هی
4و4 چهره ی پاکان هی
5و5 پند امامان هی
6و6 نور شهیدان هی
7و7 هوش و دیانت هی
8و8 همیشه وحدت هی
9و9 نور قران هی
10و10 درس حکیمان هی
@golhayeBeheshti
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 چه جور بازیهایی برای بچهها مناسب است؟
#استاد_پناهیان
@golhayeBeheshti
1_12501119-2.mp3
1.8M
🎙 زبان #تربیت
#استاد_عالی
@golhayeBeheshti
6.mp3
5.87M
🎙استفاده از تلقین به نفس در تربیت دینی فرزندان
#استاد_دهنوی
@golhayeBeheshti
هدایت شده از آینده شاد🙋♂️ کانال دنیای بچه ها
🍀سلام🍀
#نحوه_برگزاری
#جشن_تکلیف
برا #جشن_تکلیف شما باید از همین الان برا هر دانش آموز سوم ابتدایی دخترانه که جشن تکلیف داره یه پرونده تشکیل بدهید و نحوه وضو گرفتن و نماز خوندشون رو ارزیابی کنید بعد از ارزیابی متوجه خواهید شد که مثلا 80درصد بچه ها وضو و نماز رو به صورت صد در صدی بلد نیستند.
نیروهایی که خودشون کاملا به وضو و نماز خوندن آگاهی دارند رو انتخاب می کنید و مسئول آموزش وضو و نماز بچه ها قرار می دهید همه بچه ها که وضو و نماز رو به صورت تئوری و عملی یاد گرفتند.
👈اون موقع اقدام به برگزاری جشن تکلیف کنید.
👈جشن هم جوری باید برگزار کنید که خاطره خیلی خوبی در ذهن بچه ها قرار بگیره.
✅مطالب محرم و نامحرم به صورت شعر,بازی باکارت و...
✅مسابقات آموزشی ,هیجانی ومفهومی
✅ داستانهای زیبا از نماز
✅روش های جذاب سازی و به شور هیجان در آوردن بچه ها از جمله شعرهایی که بچه ها با شما همراهی می کنند, می تواند قسمتی از برنامه های شما رو پوشش دهد.
📣جهت هماهنگی اجرای جشن تکلیف در سراسر کشور
09336258808☎️
@golhayeBeheshti
هدایت شده از آینده شاد🙋♂️ کانال دنیای بچه ها
حاج آقا دانشمند.mp3
3.85M
😞یه کاری کنید برا امام زمان...
😥یعقوب پیغمبر می دونست یوسفش کجاست و این همه گریه می کرد ما که نمی دونیم یوسف زهرا کجاست ما چقدر باید گریه کنیم...
✅صوتی بسیار ناب در مورد
مظلومیت امام زمان(عج)
@golhayeBeheshti
دختران من دوست دارند اسم همدیگر را عوض بکنند و از اسم های خارجی استفاده کنند، اشکال دارد؟.mp3
907.9K
#تربیتی
🌸استاد تراشیون
دوتا فرزند دارم جدیدا دوست دارند #اسمها_شون رو عوض کنند و خیلی هم به این مسئله اصرار دارند.
@golhayeBeheshti
اندازه و مرز محبت چقدر است و تا چه اندازه باید به کودکان محبت بکنیم؟.mp3
1.21M
#تربیتی
🌸استاد تراشیون
حد و مرز محبت چه اندازه می باشد؟
@golhayeBeheshti
حسن خلق، ادب و احترام، خوش زبانی-کودک-90.pdf
501.4K
#طرح_درس
@golhayeBeheshti
😫😩😡😡😡😫😩
مشکلات والدین باعث لجبازی کودکان می شود:
#مادر_افسرده ای که حوصله روبروشدن با خودمحوری های بچه را ندارد، این بی حوصلگی را به او نشان می دهد و با واکنشش، بچه را به لاک #افسردگی فرو می برد یا باعث تشدید لجبازیها وطولانی شدن دوره خودمحوری او می شود.
از طرف دیگر،
#مادر_وسواسی که وقتی پای کودکش از خط قرمزها عبور می کند، واکنش شدیدی به او نشان می دهد، فرزندی وسواسی یا کودکی را که به لجبازی کردن عادت می کند، پرورش می دهد.
در واقع می توان گفت مادرانی که دچار اختلالات روانی مختلف هستند، فرزندشان را به آن اختلال دچار می کنند یا باعث تشدید خودمحوری او می شوند.
✅حاج آقا شهیدی
@golhayeBeheshti