📚2⃣ در مال اغنیاء برای فقراء سهمی است
☑️🖋 صحیحه زراره و محمد بن مسلم از امام صادق(ع):
«إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فَرَضَ لِلْفُقَرَاءِ فِي مَالِ الْأَغْنِيَاءِ مَا يَسَعُهُمْ وَ لَوْ عَلِمَ أَنَّ ذَلِكَ لَا يَسَعُهُمْ لَزَادَهُمْ إِنَّهُمْ لَمْ يُؤْتَوْا مِنْ قِبَلِ فَرِيضَةِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ وَ لَكِنْ أُوتُوا مِنْ مَنْعِ مَنْ مَنَعَهُمْ حَقَّهُمْ لَا مِمَّا فَرَضَ اللَّهُ لَهُمْ وَ لَوْ أَنَّ النَّاسَ أَدَّوْا حُقُوقَهُمْ لَكَانُوا عَائِشِينَ بِخَيْرٍ.»
خداوند متعال بر اغنیاء فرض و واجب کرد مقداری از مالشان را برای فقرا بپردازند، آن مقداری که به آنها سعه بدهد. اگر خداوند میدانست که زندگی فقرا به این مقدار از سهم خمس و زکات تأمین نمیشود، برای آنها سهم بیشتری قرار میداد، اما خداوند میداند که فقرا چقدر نیاز دارند و اموال اغنیاء چقدر است، آن حدی که همه در سطح رفاه باشند را روی حکمت و اندازه معین کرده است. اگر همین حد معین را بدهند دیگر فقیری نمیماند، منتهی آن حدی را که خدا برای فقرا معین کرده بود به آنها داده نشد و باعث شد فقرا در سختی و فقر باشند، اما اگر اغنیاء آن حقی را که خدا معین کرده بود به فقرا میدادند، عیش و معیشت فقرا به خیر بود و کمبودی نداشتند.
#آيت_الله_هاشمي_عليا
#درس_خارج_فقه
#زکات
هر کسی قابلیت ندارد حماسه ای چون کربلا خلق کند.
https://www.instagram.com/p/CUS0eTFoV3m/?utm_medium=share_sheet
#آيت_الله_هاشمي_عليا
#استاد_اخلاق
#درس_اخلاق_عمومی
روایت امام صادق از شاگرد امام در مورد آن چیزهایی که از امام آموخته (2).mp3
7.73M
2️⃣ قسمت دوم بهترین اشتغال برای انسان
امام صادق(علیه السلام) از شاگرد خود سوال کردند: در مدتی که نزد من بودی چه چیزی آموختی؟!
بسم الله الرّحمن الرّحيم
موت العالم ثلمة
ارتحال فقیه اهل بیت و عارف بالله، حضرت علامه حسن زاده آملی رحمة الله علیه را به محضر شریف حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا فداه، حوزه های علمیه، روحانیت معظم و مراجع عالیقدر بالاخص رهبر عالیقدر انقلاب اسلامی تسلیت عرض می نمايم.
آن عالم بزرگوار که از سرچشمه زلال معارف بزرگان در حوزه علمیه تهران بهره برده بود، خود از مفاخر این حوزه و سپس حوزه مقدسه قم محسوب می شد و پشتوانه ای محکم و گرانسنگ برای همه حوزه های علمیه بشمار می آمد.
وي عمر شریف خود را در مسند تدریس و تعلیم و در راه ترویج معارف دینی و نشر علوم قرآنی گذراند و همواره از مدافعان راستین حریم ولایت و امامت بود. رحمت و رضوان خداوند بر او باد.
از خداوند متعال برای آن فقید سعید علوّ درجات و برای بازماندگان، شاگردان و علاقمندان ایشان صبر جمیل و اجر جزیل خواهانم.
سید علی اصغر هاشمی علیا
حوزه علميه حضرت قائم (عج)
https://www.instagram.com/p/CUaSLB-IhOy/?utm_medium=copy_link
#علامه_حسن_زاده_آملی
#آیت_الله_هاشمی_علیا
#حوزه_علمیه_حضرت_قائم_چیذر
#حوزه #علم #اخلاق
📚📝در روایت داریم که شخصی با حضرت موسی بن جعفر(ع) دشمنی داشت. مسلمان هم نبود و هر وقت که ایشان را می دید دشنام می داد. هم به ایشان و هم به پدران ایشان. روزی اصحاب امام که وضعیت را مشاهده می کردند، بی احترامی های آن شخص را تاب نیاوردند و به محضر امام کاظم (ع) عرض کردند که اگر اجازه بدهید این فرد را از صفحه روزگار، محو کنیم. امام(ع) فرمودند که خیر! کشتن او جایز نیست.
چند روز بعد، خود امام کاظم(ع) سیصد دینار طلا به دست گرفتند و رفتند بر سر زمینی که آن شخص مشغول کار بود. او را صدا زدند و فرمودند: (( این پول را بگیر و در عوض دیگر به پدران من توهین نکن! ))
آن شخص خجالت کشید. شرمنده شد. دست از کار قبیح اش برداشت و مسلمان هم شد. اتفاقا از کسانی هم شد که محبت بسیار زیادی در حق امام(ع) روا می داشتند. امام(ع) در بین اصحاب فرمودند: (( این کار بهتر بود یا کاری که شما می خواستید انجام بدهید؟! )) .
کشتن دشمنان که همیشه درست نیست. باید فرد را اصلاح کرد. گاهی با پول دادن و گاهی با اخلاق نیکو و گذشتن از اشتباه ایشان. خصوصا طلبه ای که قصد دارد با مردم ارتباط داشته باشد باید گذشت داشته باشد.
#آيت_الله_هاشمي_عليا
#استاد_اخلاق
#درس_اخلاق_عمومی
السلام علیک یا اهل بیت النبوة و معدن الرساله
حضرت آیت الله هاشمی علیا (حفظه الله) : بعد از صلح امام حسن(علیه السلام) معاویه به امام (علیه السلام) گفت : بر منبر برو و فضیلت ما را بگو. امام بر منبر رفت و ابتدا خود را معرفی کرد و فرمود: من فرزند آن کسی هستم که امت اسلامی به او شرافت پیدا کرد. یعنی ای معاویه که با دروغ و نیرنگ در رأس حکومت اسلامی نشسته ای! شما اگر شرافت دارید به خاطر رسول الله است.
ایام حزن و اندوه اهل بیت عصمت و طهارت، رحلت نبی خاتم و سبط اکبر آن حضرت امام حسن مجتبی، و امام ثامن ضامن بر شیعیان تسلیت باد
https://hozehghaem.com
https://t.me/hozehghaem_ir
#آيت_الله_هاشمي_عليا
#استاد_اخلاق
#درس_اخلاق_عمومی
43.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کار امام حسن مجتبی علیه السلام بهتر بود از آنچه که خورشید بر آن می تابد
https://www.instagram.com/p/CUrhvwdIFdq/?utm_medium=share_sheet
#آيت_الله_هاشمي_عليا
#حوزه_علميه_حضرت_قائم_چيذر
#استاد_اخلاق
#درس_اخلاق_عمومی
❇️امام رضا(علیه السلام) میفرمایند:
بدترین و سختترین حال انسان سه موضع و سه محل و سه وقت است، یکی وقت ولادت، یکی وقت مرگ، یکی هم وقت قیامت و حشر انسان.
1️⃣یَوْمَ يُولَدُ وَ يَخْرُجُ مِنْ بَطْنِ أُمِّهِ فَيَرَى الدُّنْيَا؛ وقت ولادت که از یک عالم تنگ و ظلمانی به این دنیا آمده و این سخت بوده اما ما آن را فراموش کردهایم.
2️⃣يَوْمَ يَمُوتُ فَيُعَايِنُ الْآخِرَةَ وَ أَهْلَهَا؛ وقت مرگ که در دنیا با رفقا و لذتها و خوشیها بودیم و می بینیم که حالا کجا هستیم، عالم آخرت و مرگ و عذاب قبر را می بینیم.
3️⃣يَوْمَ يُبْعَثُ فَيَرَى أَحْكَاماً لَمْ يَرَهَا فِي دَارِ الدُّنْيَا و روزی که مبعوث میشود و چیزهایی را میبیند که در دنیا با آن برخورد نکرده بود، قیامت و اوضاع و احوال قیامت.
🔵خداوند در هر سه حالت سخت سلام کرده بر حضرت یحیی (علی نبینا و علیه السلام) و فرموده است: وَ سَلامٌ عَلَيْهِ يَوْمَ وُلِدَ وَ يَوْمَ يَمُوتُ وَ يَوْمَ يُبْعَثُ حَيًّا.
🟢از آن طرف حضرت عیسی در حال کودکی بر خود سلام کرده در هر سه موضع می فرماید: وَ السَّلامُ عَلَيَّ يَوْمَ وُلِدْتُ وَ يَوْمَ أَمُوتُ وَ يَوْمَ أُبْعَثُ حَيًّا.
🔴 خیلی مشکل است، انسان یک طوری
زندگی کند که در زمان مرگ با سلامت از این عالم برود و در مبعوث شدن خود در قیامت در سلامت باشد.
🆔 @ayatolahhashemiolya
1397.6.12 Revayat02.MP3
4.22M
📚3⃣ منع از زکات مال
❌🖋هیچ بندهای چیزی را از زکات مالش منع نمیکند، مگر اینکه خداوند این مال را به اژدهایی از آتش تبدیل میکند که بر گردن این آدم طوق میزند و مغز و صورت او میخورد تا روز حساب تمام شود.
این یکی از عذابهای مانع زکات است. شاهد این مطلب را از آیه 180 سورۀ مبارکه آل عمران نقل میکند؛ «سَيُطَوَّقُونَ ما بَخِلُوا بِهِ يَوْمَ الْقِيامَةِ» که در کلام امام باقر(ع) بر مانع زکات تطبیق میکند.
این شدت عقاب به خاطر اهمیت زکات است، اگر در آیات اولیه سوره بقره دقت کنید، بنده باید دو نوع ارتباط داشته باشد، اگر این دو سیم ارتباط وصل شد، اهل سعادت است. یکی ارتباط با خدا که همان نماز و بندگی و عبودیت است، یکی هم انفاق است که ارتباط با خلق الهی است. لذا خدا و اولیاءالهی(ع) دوست دارند انسان به فکر فقرا باشد و بیشتر از آنچه که لازم است حق آنها را اداء کند، ولی حالا اگر بیشتر نداد حداقل آن حد واجب را اداء کند، وقتی حضرت ظهور کنند آنجا دیگر احکام واقعی را قرار میدهد.
#آيت_الله_هاشمي_عليا
#درس_خارج_فقه
#زکات