روز قدس3.mp3
4.11M
👆
🎧 روز قدس #از_سلسله_سخنرانی_های_تبلیغی استاد شیخ رضاحیدری در موضوعات روز
*برشی از ویژه برنامه زنده تلویزیونی به مناسبت #روز_قدس در رمضان سال ۱۳۹۶
مدت : ۸دقیقه
موضوع : خصوصیات قوم بنی اسرائیل و سابقه سکونت آنان در فلسطین
محورها:
۱- حسادت به پیامبر اسلام، نژاد پرستی و برتری جویی قومی، مال اندوزی، عدم حسن معاشرت ، ترویج فساد ... از بارزترین #خصوصیات_رفتاری_یهودیان بنی اسرائیل .
۲- نه تنها هنگام #فتح_فلسطین ( که بدون جنگ و خون ریزی بوده است) مسلمانان، یهودی ها را اخراج نکردند که آنها در آن سرزمین حضور نداشتند.
۳-نه تنها یهودی ها حضور نداشتند که ساکنان آنجا با مسلمانان فاتح در ضمن قرارداد ذمه، شرط کردند مبادا یهودی ها را به این سرزمین راه دهید!
۴- در دوره ای خیلی پیش تر از فتح مسلمانان ، یهودی ها در آن سرزمین سکونت داشتند اما به دلیل کج خلقی ها توسط سایر ساکنان اخراج شدند.
۵ -#سرزمین_فلسطین به دلیل ویژگیهایش در طول تاریخ زیاد دست به دست شده است.
۶-داشتن سرزمین واحد برای یهودی ها مهم است چون از ارکان چهارگانه تشکیل دولت و حکومت است.
🔹ادامه دارد....
🔴تاریخ برنامه زنده: ۱۳۹۶/۴/۱
http://eitaa.com/Heydari_org
#معرفی_آثار_مفاخر_خوزستان_۵
#صوافی_الصافی
🔹عنوان کتابی ۴جلدی به زبان عربی در تفسیر قرآن است که به قلم #علامه_شیخ_یعقوب_بختیاری_حویزی در ۱۱۴۰ق به پایان رسیده است.
کتاب در بردارنده احادیثی از اهل البیت ع در تفسیر آیات است و از منابع مهم تفسیر ماثور شیعی شناخته می شود.
🔻روش شناسی کتاب از نگاه استاد رضا حیدری به زودی در :
http://eitaa.com/Heydari_org
#معرفی_آثار_مفاخر_خوزستان_۵
🔴 صوافی الصافی
تالیف این کتاب به زبان عربی، در یک جلد بزرگ ، سیصد و یک سال پیش در حویزه انجام شده است.
این کتاب، نوعی تفسیر ترتیبی قرآن است که از ابتدای قرآن شروع میشود و تا انتهای آن ادامه می یابد اما از آنجا که به روش روایی (ماثور) نوشته شده است، تنها آیاتی را ذکر وتفسیر کرده که در رابطه با آن حدیثی رسیده است.
از آنجا که این کتاب تحریر و بازنویسی تفسیر الصافی و الاصفی اثر فیض کاشانی (و احتمالا سایر آثار وی) است لذا #صوافی_الصافی نام نهاده شد.
روش مولف در نقل احادیث کمی با فیض کاشانی متفاوت است و سعی کرده است تا جایی که ممکن است از ذکر مطالب کلامی عرفانی و ادبی در متن پرهیز نماید و ذیل هر آیه، احادیث بیان شان نزول، احادیثی که به نظر می رسد تفسیر و ترجمانی برآیه اند( هرچند به انگیزه تفسیر آیه ازامام معصوم صادر نشده باشد) و احادیث بیانگر تاویل و مصداق یا تطبیق و فضائل اهل البیت را با ذکر منبع و بدون ذکرسند ذکر کرده و نکات ادبی و لغوی خود را در حاشیه یا لابلای سطور بیاورد مختوم به عبارت "منه".
در طول بیش از سیصد سال که از تالیف آن می گذرد تنها یک بار در سال ۱۳۹۳ ش درقم، توسط مجمع الذخائر الاسلامیه در چهار جلد و تعداد محدود به چاپ رسیده است.
از جهت روشی به آثاری از قدما مانند تفسیرهای ،قمی، عیاشی شباهت دارد و از معاصرینش به نور الثقلین.
دراین تفسیر بیشترین روایات ازتفسیر قمی، عیاشی، مجمع البیان وکتب اربعه روایی شیعه است.
تنها نسخه خطی آن در کتابخانه مرحوم سید محمدعلی روضاتی نگهداری می شود.
این اثر ماندگار به خامه قلم #علامه_شیخ_یعقوب_بختیاری_حویزی است. تحصیل او عمدتا نزد علامه سید نعمت الله جزایری بوده است و افادات و تدریسهای او درشوشتر و پس از آن درحویزه بوده است.
ولادت او را در مناطق بختیاری جبال زاگرس نوشته اند بدون ذکر تاریخ آن. زمان وفات او مطابق تحقیق ۱۱۴۷ق بوده است و آنچه غیر ازآن نوشته اند دقیق و صحیح نیست.
بیش از چهل عنوان تالیف در علوم مختلف اسلامی، مشارکت با علامه سید نعمت الله جزایری در تاسیس حوزه علمیه شوشتر و تربیت شاگردان عالم در شوشتر و پس از وفات سید جزایری در حویزه (هویزه) از ثمرات مجاهدتهای پر برکت این فقیه ،مفسر، ادیب و محدث خوزستانی است.
اولین کتاب مستقل درباره زندگانی و آثار او که در بردارنده تحقیقات میدانی از کتابخانه های نسخ خطی و بررسی فهرستهای آنهاست در سال ۱۳۹۴ش به قلم حقیر توسط نشر تمتی درتهران در ۱۲۴ صفحه به عربی منتشر شد.
🔹در ماه مبارک رمضان، شبهای نزول قرآن و توسل به ثقلین، مطالعه کتب تفسیرقرآن و مناقب اهل بیت، برای استفاده و نیز افاده در منبرها و بحثهای فضای مجازی رونق میگیرد. این کتاب را به فضلا و طلاب توصیه میکنم تا گامی باشد در احیای تراث حوزه پرافتخار خوزستان، هر چند بعید می دانم در هیچ یک از کتابخانه های عمومی و شخصی خوزستان، دوره چهار جلدی چاپ شده یافت شود جز کتابخانه حقیر که آن دوره را به سه برابر قیمت متعارف از ناشر خریده ام.
✍رضاحیدری ۱۳۹۹/۲/۳۰- اهواز
http://eitaa.com/Heydari_org
📎پی نوشت:
در پی پرسش برخی فضلای گرامی عضو کانال، مطالبی را بر نوشتار پیشین می افزاییم؛
🔹 تصویر سمت راست :
آخرین صفحه از تنها نسخه خطی کتاب #صوافی_الصافی را نشان می دهد که به خط مولف آن علامه شیخ یعقوب بختیاری حویزی در سال ۱۱۴۰قمری ( غره ذی القعده) به پایان رسیده است.
هرچند نام این تفسیر در کتب فهرست و تراجم ذکر شده است اما تنها اثر مستقلی که درباره آن نوشته شده مقاله ای است که در مجله بینات (سال ۱۳۷۵ ش شماره ۱۲) به قلم سید محمدعلی روضاتی چاپ شده است.
مرحوم علامه سید محمدعلی روضاتی (متوفای تیرماه ۱۳۹۱ش) از نوادگان افندی صاحب روضات الجنات است و در این مقاله وجود نسخه اصلی کتاب به خط مولف نزد خود را اعلام داشته و اظهار داشته است که آن را از ورثه شیخ محمد رضاابوالمجد اصفهانی وقتی در بازار به معرض بیع نهاده شده بود!!! ابتیاع کرده است و گمان روضاتی این است که اصفهانی آن را از ورثه آیت الله حاج ملا باقر شوشتری خریده باشد! چون کتابخانه بزرگ مرحوم ملاباقرشوشتری در نجف پس از فوتش به فروش رسید!!! پس نسخه ای که صاحب الذریعه، وجود آن را مکتبه ملاباقر شوشتری گزارش کرده است همین نسخه روضاتی است که دست به دست شده است از حویزه به نجف و از آنجا به اصفهان.
این نسخه خطی در نوشتار روضاتی چنین توصیف شده است: ۲۳۱ برگ و یک برگ عطف و دیگری بدرقه که مجموعا ۲۳۳برگ ( ۴۶۶ صفحه) به حجم ۲۲×۳۰ سانتی مترو هر صفحه دارای ۲۲سطر به خط جلی درشت خوانا با مرکب سیاه ممتاز بر روی کاغذ هندی ضخیم و خوب رایج زمان.اولین برگ این تفسیر که مقدمه مولف بوده است نابود شده و صفحه ۲و ۳ و برخی دیگر از صفحات نیز پارگی و موریانه زده هستند اما بیشترمتن روایات با توجه به منابعی که ذکر شده، قابل بار آفرینی اند.
🔹تصویر سمت چپ، جلد کتاب #الخمول_الاختیاری را نشان می دهد. این کتاب تنها اثری است که به طور مستقل درباره علامه بختیاری حویزی و آثار وی چاپ شده است و حاصل سالها جستجوی میدانی یک گروه پژوهشی است که با نظارت حجت الاسلام شیخ رضا حیدری در کتابخانه ملی، مجلس ، مرعشی ، آل کاشف الغطا و ... به بررسی پرداخته اند و فهرست کتب شیخ یعقوب را به بیش از چهل عنوان ارتقا داده اند در حالی که آثار چاپ شده در زمینه تراجم و شرح حال، بیش از بیست اثر را برای وی نام نبرده بودند. کتاب در سال ۱۳۹۴ به زبان عربی در ۱۲۴صفحه وزیری توسط نشر تمتی تهران در هزار نسخه به چاپ رسید.
درباره ویژگیها و نوآوری ها و فتوحات این کتاب در آینده مطالبی به قلم استاد حیدری ارائه خواهد شد... ادمین.
http://eitaa.com/Heydari_org
روز قدس4.mp3
4.77M
👆
🎧 روز قدس #از_سلسله_سخنرانی_های_تبلیغی استاد شیخ رضاحیدری در موضوعات روز
*برشی از ویژه برنامه زنده تلویزیونی به مناسبت #روز_قدس در رمضان سال ۱۳۹۶
مدت : ۹ دقیقه
موضوع : چگونگی مراحل #اشغال_فلسطین توسط یهودی های صهیونیست
محورها:
۱-یهودی های بنی اسرائیل در طول تاریخ بیش از دوهزارساله خود در هر سرزمینی که وارد میشدند اخراج می شدند به دلیل سوء هم زیستی.
۲-صهیونیستها ها که پراکنده بودن یهودی ها در دنیا را نمی پسندیدند تصمیم گرفتند در یک سرزمین جمع شوند.
۳- ابتدا به سراغ اوگاندا و طرابلس و... رفتند اما موفق نشدند....
۴- ایده وارد شدن به فلسطین را با انگلیسی ها مطرح کردند آنها استقبال کردند.
۵-تنها ۲.۵تا ۵.۱ درصد اراضی سرزمین فلسطین را خریدند آن هم با چند واسطه از مالکان بزرگی که خودشان در اروپا و... ساکن بودند.
۶- زمین ها را پراکنده خریدند و بعد از ساکن شدن و اخراج بومیها، تعدی به زمین های همسایه ها را شروع کردند.
۷- خرید زمین، تعدی به زمینهای همسایه ، درگیری ، مذاکره و صدور قطعنامه توسط قدرتهای استکباری مثلا #قطعنامه_۱۹۴۸ که طی آن ۵۷ درصد اراضی به یهودی های صهیونیست داده شد و امروز بیش از ۹۰ درصد را در اختیار دارند !.
۸- با جریان سازی رسانه ای ، مظلوم نمایی در فیلمها و رمان و ... نگذاشته اند فریاد مردم فلسطین به گوش جهانیان برسد.
🔹ادامه دارد....
🔴تاریخ برنامه زنده: ۱۳۹۶/۴/۱
http://eitaa.com/Heydari_org
روز قدس5.mp3
3.53M
👆
🎧 روز قدس #از_سلسله_سخنرانی_های_تبلیغی استاد شیخ رضاحیدری در موضوعات روز
*برشی از ویژه برنامه زنده تلویزیونی به مناسبت #روز_قدس در رمضان سال ۱۳۹۶
مدت : ۷دقیقه
موضوع : وظیفه ما درباره روز قدس و تاثیر فریادها و مقاومت در این سالها
محورها:
۱-توصیه دین ما این است که یاریگر مظلوم و دشمن ظالم باشیم.
۲- نوع شکل گیری دولت و #رژیم_صهیونیستی در فلسطین اشغالی بی سابقه است با خدعه، قتل ، کشتار ، تزویر....
۳-اگر فریادهای ما نبود #شعار_از_نیل_تا_فرات محقق شده بود.مقاومت ما، آنها را از برنامه زمانبندی عقب انداخته است. آنها علنا گفته اند که به مصر و اردن و... طمع دارند.
۴-آنها سودای حکومت بر جهان دارند لذا موضوع آزادی قدس موضوعی مربوط به فلسطین نیست، مربوط به منطقه نیست، مربوط به جهان است.
۵- غده سرطانی اسرائیل برای همه جهان خطراست .
۶-با همه کارهای خوب و اثر گذاری که کرده ایم اما کم کاری هایی در عرصه رسانه، #فیلمسازی و آگاه سازی مردم دنیا داریم.
🔹آخرین برش و پایان برنامه
🔴تاریخ برنامه زنده: ۱۳۹۶/۴/۱
http://eitaa.com/Heydari_org
#برگی_از_آثار_ماندگار_خوزستان۳
🔴اعلامیه آیت الله العظمی سید علی بهبهانی بر ضد رژیم اشغالگر قدس، در پی جنایات صهیونیستها در جنگ شش روزه با مسلمانان و تقبیح ارتباط دولت ایران با اسرائیل در اوج خفقان سال ۱۳۴۶ش=۱۳۸۷ق :
بسم الله الرحمن الرحیم
ولاتهنوا ولاتحزنوا و انتم الاعلون ان کنتم مومنین.....
برقاطبه مسلمین لازم است، الفت و
دوستی و معامله، و معاشرت با کفار خاصه اسرائیلی ها که جوانان و افراد مسلمین را به خاک و خون کشیده و با اشغال متجاوزانه شهرهای مسلمین، اعراض و نوامیس آنان را هتک می کنند بکلی ترک و از این راه و هم از طریق کمک و اعانت به آسیب دیدگان مسلمین به هر نحو مقدور، انزجار خود را علیه اسرائیل و متجاوزین به حقوق اعلام دارند. ان تنصروالله ینصرکم و یثبت اقدامکم ...
الاحقر علی الموسوی البهبهانی
اصفهان ۲۸ ربیع الاول ۱۳۸۷
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
پی نوشت :
۱-ایشان چند سالی بود که به دعوت روحانیون و مردم، در فصول گرم در اصفهان به سر می برد لذا امضای اعلامیه مختوم به اصفهان است.
۲- پس از صدور این اعلامیه که در بیشتر نقاط کشور تاثیرات انقلابی خوبی
درپی داشت، این مرجع ۸۴ ساله توسط سرهنگ تقوی رئیس وقت ساواک اصفهان احضار و مورد بازجویی واقع میشود که فشار افکار عمومی و تعطیلی اعتراضی بازاراصفهان موجب آزادشدن ایشان پس از۶ ساعت میشود اما فرزند عالم ایشان که در خوزستان در همین رابطه دستگیر شده بود۲۰روز زندانی شد .
۳- در سال ۱۳۵۷ تقوی که قبل از پیروزی انقلاب، سرلشکر شده بود از کشور فرار کرد.
📌کانال استاد رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
🔍 پرسش :
نظر استاد در بحث" مرجع اصول لفظیه " را چگونه میتوانیم بدانیم؟
✍ پاسخ استاد :
حقیر بحث #اصول_لفظیه را به تبع عبارتهای شیخ انصاری، شرح داده ام و درجلد دوم از "شرح نوین رسائل "، در دسترس است هرچند مختار حقیر در آنجا مذکور نیست.
شیخ انصاری در رسائل، مرجع همه اصول لفظیه حتی اصاله الظهور را اصاله عدم القرینه معرفی می کند و محقق خراسانی در کفایه، مرجع همه اصول لفظیه حتی اصاله عدم القرینه را اصاله الظهور می داند البته با توضیحات و دقایقی که مستحضرید و ارباب حواشی هم به نقض و ابرام و تقسیم و تجمیع پرداخته اند و گاهی در صدد ترجیح یکی بر دیگری و گاهی توفیق!بر آمده اند ....
اما به نظر می رسد توجه به چند نکته ما را به نتیجه می رساند ؛
۱-آنچه به عنوان اصول وجودیه (الحقیقه، العموم، الاطلاق...) و اصول عدمیه (عدم مجاز، تخصیص، تقیید)مصطلح است، عبارت دیگری از یکدیگر هستند.
۲- میتوان به گونه ای تقریر کرد که همه آن اصول وجودی به اصاله الظهور و همه آن اصول عدمیه حتی عدم تقدیر، عدم نقل، عدم اشتراک....به اصاله عدم القرینه برگردند.
۳- خاستگاه همه این اصول و مدرک اعتبار آنها چیزی جز بناء عقلا در محاورات عرفی نیست.
۴- عقلا بنائشان بر این است که هرگونه احتمال خلاف ظاهر را کنار میگذارند(الغاء کل احتمال ینافی الظهور من احتمال الغفله او الخطا او وجود القرینه او قرینیه الموجود...)حتی اگر آن احتمال خلاف ظاهر ، احتمال اراده معنای حقیقی باشد یا احتمال اراده عموم باشد... اینجا هم بنا میگذارند بر ظاهر که مجاز است یا تخصیص است یا...
۵- غیر از اصاله الظهور، بناء عقلا بر هیچیک از آن اصول اعم از وجودی و عدمی، به صورت مستقل و علیحده، محرز نیست حتی اصاله عدم القرینه چیز مستقلی نیست .
۶- اصاله الظهور در جاهای مختلف اجرا میشود مثلا در جایی که احتمال تخصیص میرود، اجرا میشود و از آن به اصاله العموم یا اصاله عدم التخصیص تعبیر میشود و از اجرای اصاله الظهور در جایی که احتمال غفلت میرود به اصاله عدم الغفله تعبیر میشود.... پس این تعابیر تسامحی و به حسب مورد اجرا هستند.
نتیجه: #اصاله_الظهور، یگانه اصل لفظی برای #کشف_مراد_متکلم است و سایر اصول وجودیه لفظیه، تجلیات آن است در شکوک مختلف، همانطورکه اصول عدمیه لفظیه که به اصاله العدم برمیگردند تجلیات آنند.
نامگذاری های متعدد به حسب مورد، نباید ما را به اشتباه بیندازد و گمان کنیم اصول لفظیه متعددند تا رسد به اینکه بخواهیم مرجع آن اصول متعدد را بجوییم و معرفی کنیم.
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
#معرفی_آثار_مفاخر_خوزستان_۶
#النجعه
🔹عنوان کتابی ۱۱جلدی به زبان عربی در علم فقه است که به قلم #علامه_شیخ_محمد_تقی_شوشتری در۱۳۵۴ق به پایان رسیده است.
کتاب در بردارنده احادیثی از اهل البیت ع و بحثهای فقهای متقدم درشرح عبارات کتاب فقهی اللمعه الدمشقیه است و از منابع اصیل فقهی شناخته می شود.
🔻روش شناسی کتاب از نگاه استاد رضا حیدری به زودی در :
http://eitaa.com/Heydari_org
#معرفی_آثار_مفاخر_خوزستان_۶
🔴 النجعه فی شرح اللمعه
تالیف این کتاب به زبان عربی، در ۱۱ جلد ، هشتاد وهفت سال پیش (۱۳۵۴ق) در شوشتر به انجام رسیده است.
این کتاب هرچند شرحی بر لمعه شهید اول است که از ابتدای باب طهارت شروع میشود و تا انتهای باب دیات ادامه می یابد اما به عنوان یک کتاب مستقل که همه مسائل فقهی را مستند سازی کرده است ارزیابی میشود.
از آنجا که به روش روایی و تحلیلی نوشته شده است، ابتدا مساله فقهی را ازمتن لمعه ذکر می کند سپس روایات آن را از منابع دست اول مجامع روایی همراه با تصحیح و تدقیق می آورد و آنگاه اقوال فقهای متقدم را همراه با تحلیل نقل می کند.
روش مولف در نقل احادیث چنین است که آنها به طور صحیح و منقح از منابع اصلی کتب اربعه و غیر آن بدون واسطه نقل میکند لذا لغزشهایی که در منابع روایی متاخر مانند وسائل الشیعه رخ داده و به تبع در کتب فقهی پدید آمده را تذکر می دهد .و روش او در نقل دیدگاه فقها اولا تمرکز بر متقدمین است به گونه ای که از محقق حلی( متوفای ۶۷۶ق) به بعد نقل نمی کند جز موارد نادر، و ثانیا تحلیل و ارزیابی آراء فقها .
روایی بودن #النجعه موجب کم رنگ شدن جانب استدلالی بودن و تحلیلی بودن اثر نشده است چنانکه استدلالی بودن آن، و از سویی کم بودن تمسک به اصول عملیه به وضوح هویدا است.
این اثر ماندگار به خامه قلم #علامه_حاج_شیخ_محمد_تقی_شوشتری از رجالیان و حدیث شناسان شیعه در قرن ۱۴ متولد ۱۳۲۰ق (و به گفته آقابزرگ ۱۳۲۱ق)و متوفای ۱۴۱۶ق درشوشتر است.
تالیف کتب متعدد حدیثی،فقهی، رجالی که قاموس الرجال مشهور ترین آن است و تربیت شاگردان و خدمات اجتماعی از برکات عمر ۹۶ ساله این مرجع تقلید خوزستانی است.
🔹 مطالعه این کتاب و دست کم مراجعه و آشنایی با آن را به مدرسین جوان توصیه میکنم برای استفاده و پس از آن افاده در تدریس ها و بحثهای علمی.
✍رضاحیدری ۱۳۹۹/۳/۱۰- اهواز
http://eitaa.com/Heydari_org