حضرت مستطاب حجت الاسلام والمسلمین میرهاشم حسینی (مازال موفقاً)
سلامعلیکم
با توجه به رأی هیأت امنای محترم مدرسهی علمیهی آیت الله مجتهدی تهرانی (قدّه) و تنفیذ و موافقت اکید رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنهای (دام ظله الوارف)، جناب عالی را که صاحب خصائل راقی اخلاقی، مراتب عالی علمی، و تجارب و تواناییهای ارزندهی مدیریتی هستید، به عنوان مسؤول و متولی امور این مرکز علمی منصوب میکنم.
رجاء واثق دارم: در سایهی توکل به ساحت سبحانی و توسل به ذیل عنایات اهل بیت وحی (س)، خاصّه صاحب اصلی حوزههای علمیه (صانها الله عن الحدثان) حضرت بقیت الله (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء)، و تدبیر و تلاش توام با اخلاص خود، و مساعدت و معاضدت معاونان محترم، مدرسان و طلاب عزیز، مسیر مؤسس بزرگوار حضرت آیت الله مجتهدی (قدّس سرّه) را تداوم بخشیده، مساعی مخلصانهی مسؤول راحلش حضرت آیت الله حبیبی (طاب ثراه) را به ثمر نشانده، شؤون آن مرکز فاخر را ارتقا خواهید داد.
اهم اموری که توقع میرود، بطور ویژه و با اولویت آنها را پیگیری بفرمائید، عبارتند از:
۱ ارتقا هیأت امنای مدرسه و تقویت جایگاه آن بمثابه مرجع تصمیمگیریهای اساسی آن مرکز.
۲ ارتقا عوامل مدیریتی و علمی تربیتی مدرسه فراخور شأن ممتاز آن واحد.
۳ ارزیابی و وضعیتسنجی آموزشی، تهذیبی و پژوهشی کنونهی مدرسه، و اتخاذ تدابیر لازم برای رفع نواقص و ارتقا کیفی شؤون فوق، بر اساس شاخصهای ابلاغی مرکز مدیریت.
۴ تقویت جنبههای اخلاقی، تهذیبی و انقلابی طلاب با توجه به موقعیت برجستهی آن مدرسه.
فرصت را مغتنم شمرده، فروتنانه و ادبگذارانه به روح مطهر و منور دو شخصیت بزرگوار، آیتین مجتهدی و حبیبی (قدّس سرّهما) درود میفرستم، و متضرعانه از بارگاه بلند باری برای آنان غفران و علو درجات مسألت میدارم.
اللهمّ وفّقه و ایّای لما تحبّ و ترضی، و لاتجعلنا من الّذین یحسبون أنّهم یحسنون صنعاً، و اهدنا الی الصّواب و السّداد، فانّک خیر موفِّق و هاد.
علیاکبر رشاد
رئیس شورای حوزههای علمیهی استان تهران
۲۵ اسفند ۱۳۹۸، مطابق ۲۰ رجب المرجب ۱۴۴۱
@hhaghshenas
پژوهش های اصولی
#اصول_فقه #سیره_عقلائیه #طرق_احراز_سیره_عصر_معصومین علیهم السلام #طریق ۳ 🖋طریق ۳: ضرورت و حاجت این
#اصول_فقه
#سیره_عقلائیه
#طرق_احراز_سیره_عصر_معصومین علیهم السلام
#طریق ۴
🖋طریق ۴: نقل تاریخی
یکی از راه های اثبات سیره های عقلائیه عصر معصومین علیهم السلام، مراجعه به تاریخ است.
به عنوان مثال، وقتی به تاریخ مراجعه می کنیم، می بینیم که سیره عقلائیه در عصر معصومین علیهم السلام، این بوده است که هر کسی معدنی را (اعم از عقیق و نمک و ...) استخراج می کرد، خود او مالک آن می شد و عقلاء، ملکیت او را می پذیرفتند.
البته شرط احراز سیره عقلائیه از این طریق، یکی از امور ذیل است:
1. نقل های تاریخی، آن قدر متعدد باشد که موجب حصول قطع یا اطمینان شود.
2. قرائن و شواهدی بر صدق نقل های تاریخی وجود داشته باشد.
3. نقل تاریخی دارای شرایط حجیت، باشد؛ مانند آن که ناقل، شخص ثقه ای باشد و خبر او نیز حسی یا محتمل الحس باشد.
ادامه دارد...
📚 کانال پژوهش های اصولی
https://eitaa.com/joinchat/1772093454C44c5b95945
#تزکیه
❌خطر عظیم!❌
✅ هر کس باید به وظیفه خودش عمل کند؛ چون هر کس یک نسخه مخصوص به خودش دارد.
اینکه پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، دو رکعت نماز شب می خواندند و می خوابیدند و بعد دو مرتبه بیدار می شدند و دو رکعت دیگر می خواندند، مخصوص خود ایشان است.
برو ادا در نیاور. اگر کسی این طور عمل کند و ادا در بیاورد بعداً نمی تواند ادامه بدهد. وضعش عوض می شود. سلیقه ای عمل نکنید. انسان باید زمام امورش را به دست شارع بدهد؛ باید هر طور که شارع برای او خواسته عمل کند؛ لذا من به «سلیقه ای عمل کردن» تعبیر کردم.
اینکه در روایات با عبارات تندی داشت: «والمخلصون»، «والموقنون»، آن هم «عَلی خطرٍ عظیم»، یک بُعدِ این خطر عظیم (این است که) بجای این که صعود کنی، سقوط خواهی کرد.
🔆 فرمایشات مرحوم آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی (رضوان الله تعالی علیه)
📚 ادب الهی، کتاب دوم، تهران، مؤسسه مصباح الهدی، 1391، ص34.
📚 کانال پژوهش های اصولی
https://eitaa.com/joinchat/1772093454C44c5b95945
پژوهش های اصولی
#اصول_فقه #سیره_عقلائیه #طرق_احراز_سیره_عصر_معصومین علیهم السلام #طریق ۴ 🖋طریق ۴: نقل تاریخی یکی ا
#اصول_فقه
#سیره_عقلائیه
#طرق_احراز_سیره_عصر_معصومین علیهم السلام
#طریق ۵
🖋طریق ۵: استکشاف به واسطه سیره معاصر
یکی از راه های اثبات سیره های عقلائیه عصر معصومین (علیهم السلام)، آن است که در قرن معاصر، سیره عقلائیه بالفعلی وجود داشته باشد که موضوع آن به اندازه ای عام البلوی باشد که شانیت عام بون در همه زمان ها را داشته باشد.
در این فرض، می توان بر اساس حساب احتمالات، به قطع یا اطمینان رسید که این سیره، در عصر معصومین (علیهم السلام) نیز، وجود داشته است.
✅ نکته: شرط احراز سیره عقلائیه از این طریق، آن است که فقیه، تاریخ را از قرن معاصر تا عصر ائمه اطهار (علیهم السلام)، به دقت بررسی نماید و در نقل های تاریخی، نقلی که دال بر تغییر تدریجی یا دفعی این سیره باشد، وجود نداشته باشد.
زیرا در این فرض، بر اساس قاعده «لو کان لبان»، اگر تغییر دفعی یا تدریجی چنین سیره عام البلوایی، اتفاق افتاده باشد، حتما مورخین، آن را نقل خواهند کرد، و از آن جایی که هیچکدام از مورخین، چنین تغییری را نقل نکرده اند، پس حتما تغییری نبوده است.
ادامه دارد...
📚 کانال پژوهش های اصولی
https://eitaa.com/joinchat/1772093454C44c5b95945
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بصیرت
جسارت و هجوم، به حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها)، که حقیقتا ولی نعمت ما هستند، باورنکردنی و جانسوز بود. به حضرت صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) تسلیت عرض میکنم.
باید خون گریست...
✅ پاسخ این جماعت هتاک، در این کلیپ کوتاه، به خوبی گفته شده است.
📚 کانال پژوهش های اصولی
https://eitaa.com/joinchat/1772093454C44c5b95945
پژوهش های اصولی
#اصول_فقه #سیره_عقلائیه #طرق_احراز_سیره_عصر_معصومین علیهم السلام #طریق ۵ 🖋طریق ۵: استکشاف به واسطه
#اصول_فقه
#سیره_عقلائیه
#طرق_احراز_سیره_عصر_معصومین علیهم السلام
#طریق ۶
🖋طریق ۶: عدم تحقق تبدیل برای سیره
این طریق، در مواردی قابل تمسک است که بدیل و جایگزینی برای سیره وجود داشته باشد که رابطه بین سیره و بدیل آن، مانعه الخلو باشد، یعنی حتما و ضرورتا، یکی از آن دو باید وجود داشته باشند.
هم چنین، شرط دیگر تمسک به این طریق، آن است که بدیل سیره، به اندازه ای ظاهر و مهم باشد که در صورت تحقق، اثر و خبر آن، عادتا به ما می رسد.
در این فرض، می توان به قطع یا اطمینان رسید که چنین سیره ای، اگر در زمان معصومین علیهم السلام، محقق و جاری نبود، طبق فرض، حتما بدیل آن، جریان می یافت و خبر جریان آن نیز طبق فرض، به ما می رسید.
ولی با بررسی تاریخ، می بینیم که چنین خبری به ما نرسیده است. در نتیجه، خود سیره، در عصر معصومین علیهم السلام، جریان داشته است و نه بدیل آن.
از بهترین مثال های این فرض، سیره عقلائیه در زمینه عمل به ظواهر الفاظ است.
ادامه دارد...
📚 کانال پژوهش های اصولی
https://eitaa.com/joinchat/1772093454C44c5b95945