#تلنگر
🔅بی نیازی و عزت به هر طرف می گردند و چون به جایگاه توکل دست یافتند در آنجا قرار می گیرند.
(امام صادق علیه السلام)
🔆إن الغنی و العز یجولان فإذا ظفرا بموضع التوکل أو طنا.
📚کافی 2/65/3
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
May 11
#تلنگر
⭕️ عملی که رزق را بیبرکت میکند
🔹عن النبی (ص): مَنْ حَبَسَ عَنْ أَخِيهِ الْمُسْلِمِ شَيْئاً مِنْ حَقٍّ حَرَّمَ اللَّهُ عَلَيْهِ بَرَكَةَ الرِّزْقِ إِلَّا أَنْ يَتُوبَ.
🔻پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله :
هرکسی حقی را از بردار مؤمنش بازدارد، خداوند برکت روزی را بر او حرام می کند مگر اینکه توبه کند.
📚 امالی شیخ صدوق، ص۴۳۰
🔸امام حسین علیهالسلام:
🔹إيّاكَ أن تَكونَ مِمَّن يَخافُ عَلَى العِبادِ مِن ذُنوبِهِم ويَأمَنُ العُقُوبَةَ مِن ذَنبِهِ؛
🔹 مبادا از كسانى باشى كه به سبب گناهانِ بندگانِ خدا بر سرنوشت آنان بيمناك است، ولى خود را از سزاى گناه خويش ايمن مى داند .
📚 گزیده تحف العقول، ص 37
#تلنگر
🔆عنه عليه السلام : كانَ رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله يقولُ : إنَّ اللّه َ يُبغِضُ المُعَبِّسَ في وَجهِ إخْوانِهِ .
🔅امیرالمؤمنین امام على عليه السلام : پيامبر خدا صلى الله عليه و آله مى فرمود: همانا خداوند از كسى كه به برادرانش رو ترش كند نفرت دارد.
📚مستدرک المسائل: 8،321،9552
عنه عليه السلام ـ لِبَعضِ وُلدِهِ ـ : إيّاكَ والكَسَلَ والضَّجَرَ ؛ فإنّهما يَمنَعانِكَ مِن حَظِّكَ مِن الدُّنيا والآخِرَةِ . (11)
امام صادق عليه السلام ـ خطاب به يكى از فرزندان خود ـ فرمود : از تنبلى و بى حوصلگى بپرهيز؛ زيرا كه اين دو خصلت، تو را از بهره دنيا و آخرتت باز مى دارند.
(کافی/1/85/5)
#راه_و_رسم_طلبگی
عن ابی جعفر الباقر عليه السلام : إنّي لَاُبغِضُ الرجُلَ ـ أو اُبغِضُ للرَّجُلِ ـأن يَكونَ كَسلانَ عن أمرِ دُنياهُ ، ومَن كَسِلَ عَن أمرِ دُنياهُ فهُو عن أمرِ آخرتِهِ أكسَلُ .
امام باقر عليه السلام : من نفرت دارم از مرد ـ يا براى مرد ـ كه در كار دنيايش تنبل باشد. هر كه در كار دنيايش تنبل باشد، در كار آخرتش تنبل تر است.
📚(کافی/5/85/4)
#تلنگر
🔆الإمامُ الباقرُ عليه السلام : الكَسَلُ يُضِرُّ بالدِّينِ والدُّنيا .
🔅امام باقر عليه السلام : تنبلى به دين و دنیا زيان مى زند.
(بحارالانوار/64/180/78)
#تلنگر
🔆امیرالمؤمنین الإمامُ عليٌّ عليه السلام : آفةُ النُّجْحِ الكَسَلُ .
🔅امام على عليه السلام : آفت موفقيت، تنبلى است
📚غررالحکم: 3668
#تلنگر
🔆عن ابی عبدالله علیه السلام قال:
اوحی الله عز و جل الی موسی علی نبینا و آله و علیه السلام:
🔆یا موسی لا تفرح بکثره المال و لا تدع ذکری علی کل حال، فان کثره المال تنسی الذنوب و ان ترک ذکری یقسی القلوب.
📚اصول کافی، ج 2، ص 578، حدیث 7
#بصیرت
🎙 #تبیین_و_تحلیل | بیانیه گام دوم انقلاب
🔰 تبیین و تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب توسط حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆جلسه اول | 1397/11/28
🔸ان شاءالله در طی جلساتی بعضی از فرازهای بیان بسیار مهم، عالمانه، دلسوزانه و فکر شده ی مقام معظم رهبری دام ظله العالی را متعرض می شویم، هم تذکاراً برای خودمان و اینکه مایه تدبر و تأمل بیشتر برای خودمان و گامی جهت انتشار، تبیین و پیاده سازی آن بیانیه برداریم.
🔸بعد از آن که ایشان حمد وثنای الهی را بجای می آورند و درود و سلام بر محمد و آل می فرستند در فراز اول سخنانشان میفرمایند : « از میان همهی ملّتهای زیر ستم، کمتر ملّتی به انقلاب همّت میگمارد؛ و در میان ملّتهایی که بهپا خاسته و انقلاب کردهاند، کمتر دیده شده که توانسته باشند کار را به نهایت رسانده و بهجز تغییر حکومتها، آرمانهای انقلابی را حفظ کرده باشند».
یعنی یا انقلاب شان به ثمر ننشسته یا اگر به ثمر نشسته است آرمان ها فراموش شد و راه منحرف شده است و به کج راهه رفته اند. اما به لطف خدای متعال این انقلاب این چنین نبوده است.
🔸« امّا انقلاب پُرشکوه ملّت ایران که بزرگترین و مردمیترین انقلاب عصر جدید است، تنها انقلابی است که یک چلّهی پُرافتخار را بدون خیانت به آرمانهایش پشت سر نهاده و در برابر همهی وسوسههایی که غیرقابل مقاومت بهنظر میرسیدند، از کرامت خود و اصالت شعارهایش صیانت کرده و اینک وارد دومین مرحلهی خودسازی و جامعهپردازی و تمّدنسازی شده است. درودی از اعماق دل بر این ملّت؛ بر نسلی که آغاز کرد و ادامه داد و بر نسلی که اینک وارد فرایند بزرگ و جهانیِ چهل سال دوم میشود».
🔸اینها یک واقعیت هایی است که به آن توجه می دهند ((وأَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّكَ فَحَدِّثْ)) 1 ؛ این از آن نعمت هایی است که ما باید هم به یاد خودمان بیاوریم و هم در افراد دیگر به آن توجه بدهیم. این همان نعمت بزرگ خدای متعال بود که فرموده اند (( اللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَيْكَ فِی دَوْلَةٍ كَرِيمَةٍ تُعِزُّ بِهَا الْإِسْلَامَ وَ أَهْلَهُ وَ تُذِلُّ بِهَا النِّفَاقَ وَ أَهْلَهُ وَ تَجْعَلُنَا فِيهَا مِنَ الدُّعَاةِ إِلَى طَاعَتِكَ وَ الْقَادَةِ فِی سَبِيلِكَ وَ تَرْزُقُنَا بِهَا كَرَامَةَ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ )) 2 .
🔸مفاد این کلام این نیست که آرمان ها حتماً پیاده شده یا محقق شده است، بحث در این است که از آن آرمان ها دست برداشته نشده است و نظام درصدد پیاده کردن آن ها بحمدالله تبارک و تعالی است. ممکن است که [ آن آرمان ها] پیاده نشده باشد یا کمرنگ پیاده شده باشد یا حتی در بعضی از امور خلاف آنچه که در نظر بوده است انجام شده باشد که مورد به مورد وجود دارد و همین موارد مورد گلایه مندی شدید است و کفران نعمت حساب می شود.
🔸در راس این هرم بحمدالله رهبری وجود دارند و مراجع بزرگوار و حوزه های علیمه و مردم متدین و خداجو هستند، راه راهی است که بنابراین جهت وجود دارد و این گفته ها برای این است که راه گم نشود، کم رنگ نشود و بی توجهی به آن نشود.
این خیلی لازم است که همه ما این وظیفه را داریم که ان شاءالله گام برداریم و متوجه باشیم.
▫️پاورقی:
1. سوره مبارکه الضحی، آیه 14
2.الکافی، ج2، ص422
#پندهای_سعادت
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
#گام_دوم_انقلاب
#بیانات
#تبیین_و_تحلیل
🌐 @pand_saadat
@Hoseinmehrali
#راه_و_رسم_طلبگی
💢 سه مبنا برای افزایش تحرک و توسعه حوزه های علمیه
1⃣فقه جواهری
2⃣تزکیه اخلاقی
3⃣ آگاهی سیاسی
🔰رهبر معظم انقلاب
🔅🔅🔅🔅🔅
💠حوزه هاى علميه بايد بر سه مبنا تحرك خودشان را افزايش دهند و سازماندهى و نوآورى كنند:
✅مبناى اول
🔹فقه سنتى و جواهرى است، كه تعبير امام بزرگوارمان بود. صاحب جواهر، مظهر يك فقيه مقيد به مقررات فقاهت و قواعد اصولى و فقهى است. او يك ملاى اصولىِ مقيد و دقيق و منظم بود كه از موازين رايج فقهى بين اصوليين، هيچ تخطى نكرد و در بررسى هر مسئله، شهرت و اجماع و ظواهر ادله و اصول و هرچه را كه جزو ابزارهاى معمولى كار فقاهت شمرده مى شود، در اختيار گرفت و آنها را با همان دقتِ يك فقيه اصولى به كار مى بست.
🔹بنابراين، فقه جواهرى، يعنى همان فقه سنتى رايج با متد فقاهت. اين روش و متد، همان كيفيت رسيدگى يك مسئله در فقه است. روش رايج فقها، بدين ترتيب است: اولًا، استفاده از ظواهر و علاج مشكلات ظواهر و امارات؛ و هنگامى كه فقيه دستش از امارات كوتاه شد، مراجعه به اصول، و پيدا كردن اصلى كه اينجا مجراى آن است؛ و اگر معارضه يى ميان اصول وجود داشته باشد، علاج كردن آن معارضه و ديگر مشكلات باب اجراى اصول و بالاخره از آب در آوردن مسألهى فقهى.
🔹اين، فقه جواهرى است. ما دو فقه، يكى سنتى و ديگرى پويا نداريم. فقه پويا، همان فقه سنتى ماست. پوياست، يعنى علاج كننده مشكلات انسان و پاسخگوى حوادث واقعه است؛ و سنتى است، يعنى داراى شيوه و متدى است كه برطبق آن «اجتهاد» انجام مى گيرد، و اين شيوه قرنها معمول بوده و كارايى خود را نشان داده است.
🔹بايد فقاهت تقويت شود و درسها و حوزه هاى فقاهت مورد اهتمام قرار گيرند. اصولًا بى مايه فطير است و بدون درس خواندن و زحمت كشيدن و ملا شدن، نمى توان مفيد واقع شد.
✅مبناى دوم
🔹تزكيه اخلاقى است، كه اگر در افراد حوزوى نباشد، همان مسأله دزدى است كه با چراغ مى آيد و كار را مشكلتر مى كند. اين قسمت، مستغنى از بيان است.
✅مبناى سوم
🔹آگاهيهاى سياسى است. اگر شما اعلم علما هم باشيد، ولى زمانتان را نشناسيد، محال است بتوانيد براى جامعه اسلامىِ امروز مفيد واقع شويد. اگر ندانيم كه استكبار چه كار مى خواهد بكند و دشمنان ما چه كسانى هستند و از كجا نفوذ مى كنند، و اگر متوجه نباشيم كه در جامعه ما چه مى گذرد و چه مشكلاتى وجود دارد و علاجش چيست، و اگر اطلاع نداشته باشيم كه در جبهه بندى هاى امروز جهان چه جايگاهى داريم، نمى توانيم نقش واقعى خود را ايفا كنيم.
🔹هميشه كتك و توسرى را كسانى مى خورند كه بين دو جناحِ بازيگر قرار گيرند و ندانند چه اتفاقى مى خواهد بيفتد و چه عواملى صحنه بازى را به نفع خود تغيير مى دهند. بصيرت و علم به زمان و استفاده از موقعيتها براى هر عاملى- چه اعلم العلماء باشد، و چه كسى كه در يك محله احكام دين را به چند نفر تعليم مى دهد- ضرورى است؛ منتها هرچه مقام بالاتر باشد، آگاهيهاى بيشتر و وسيعترى مورد لزوم است.
🔹ما در طول تاريخ تشيع، به خاطر عدم آگاهى علما از حقايق جريانات دنيا، خيلى ضربه خورديم؛ بخصوص در دويست سال اخير كه دنيا شكل جديدى پيدا كرد و استعمار پديد آمد و سياستها عوض شد و دولتهاى اروپايى وارد ميدان سياست جهانى شدند و به كشورهاى اسلامى تعرض كردند.
🔹هرگاه ما عالِم دين و تقىّ و باهوش و زرنگ و دقيقى مثل ميرزاى شيرازى و شيخ انصارى داشتيم، از شر دشمن محفوظ مى مانديم و برنده بوديم؛ ولى آنجا كه قدرى غفلت و ناآگاهى در كار بوده است، ضرر مى كرديم، كه آن ضرر، به يك نفر و يك حوزه و يك مجموعه و يك شهر و يك سال و چند سال محدود نمى شد؛ بلكه در برخى موارد اثرش تا پنجاه سال تمام، جامعه اسلامى را تحت فشار قرار مى داد. ديگر نبايد تسليم ناآگاهيها شويم. بايد آگاهى و بصيرت را در خودمان تقويت كنيم.
💠بايد بر آن سه مبنا، حوزه ها را بازسازى كنيم و توسعه دهيم.
📚 بیانات 68.04.20
#کلام_ولی
#حوزه_علمیه
#حوزه_و_انقلاب
@almorsalat
@Hoseinmehrali