ضمن عرض سلام و آرزوی سلامتی و تندرستی برای شما بزرگواران و خانواده محترمتان درس امروز را شروع میکنیم .
امروز با جلسه سیزدهم از درس آداب دعاخوانی در خدمت شما خوبان هستیم و از محضر استاد ارجمند ، حجت الاسلام و المسلمین واضحی آشتیانی کسب فیض خواهیم کرد.
41.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#جلسه_سیزدهم
#بخش_اول
#آداب_دعاخوانی
#استاد_واضحی_آشتیانی
🔺تذکر: انتقال و انتشار
🔹فایلهای درسی🔹 این کانال ممنوع است و اشکال شرعی دارد.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
36.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#جلسه_سیزدهم
#بخش_دوم
#آداب_دعاخوانی
#استاد_واضحی_آشتیانی
🔺تذکر: انتقال و انتشار
🔹فایلهای درسی🔹 این کانال ممنوع است و اشکال شرعی دارد.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
33.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#جلسه_سیزدهم
#بخش_سوم
#آداب_دعاخوانی
#استاد_واضحی_آشتیانی
🔺تذکر: انتقال و انتشار
🔹فایلهای درسی🔹 این کانال ممنوع است و اشکال شرعی دارد.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌طرح قرآنی رسول اکرم (ص)
✍️ ویژه ماه مبارک رمضان
#روز_بیست_و_چهارم
💁♂️هروزبا تفسیر سه ایه از سوره مبارک یاسین
❇️ و حفظ ایات با توجه به تاکید علما و ائمه معصومین (ع)
بسم الله الرحمن الرحیم
شرح دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان
«اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ محبّاً لأوْلیائِکَ ومُعادیاً لأعْدائِکَ مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ انْبیائِکَ یا عاصِمَ قُلوبِ النّبییّن.»
«خدایا قرار بده در این روز دوست دوستانت و دشمن دشمنانت و پیرو راه و روش خاتم پیغمبرانت، ای نگهدار دلهای پیامبران.»
آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اللّهمّ اجْعَلْنی فیهِ محبّاً لأوْلیائِکَ ومُعادیاً لأعْدائِکَ» میگوید: خدایا کاری کن تا در ماه رمضان، خوبان را دوست بدارم و دشمن دشمنانت باشم. در مورد خودم، عملی که به من امید میدهد تا در قیامت جزو نجاتیافتگان باشم، این است که خوبان و اشخاص با تقوا را دوست دارم و از بیتقوایان بیزاری میجویم.
اگر پسرتان بیتقواست و نماز نمیخواند، نباید او را دوست داشته باشید، حدیث است که به حقیقت ایمان نمیرسید، مگر آنکه نزدیکترین خویشان خود را برای خدا دوست نداشته باشید، چون متدین نسبت و دورترین افراد را برای اینکه متدین است، دوست داشته باشید.
امام باقر (ع) به شخصی فرمودند: «اگر اراده کردی که بفهمی بهشتی و یا جهنمی هستی، به قلبت مراجعه کن، اگر دیدی اهل طاعت را دوست داری، اهل بهشت و اگر اهل گناه را دوست داری، اهل جهنم هستی و انسان در قیامت با کسی که او را دوست دارد، محشور میشود.»
در دوره آخرالزمان قلب مومن آب میشود؛ زیرا گناه را میبیند و استطاعات تغییر وضع را ندارد.
الان روزگاری شده است که ما نمیتوانیم امر به معروف و نهی از منکر کنیم. هر کس که مومنی را دوست دارد، حتی اگر منحرف باشد، پس از مدتی رستگار خواهد شد.
این استاد بزرگ اخلاق در شرح فراز «مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ انْبیائِکَ» اظهار میکند: در این بخش از خدا میخواهیم تا ما را یاری رساند، برای اینکه به طریقه پیغمبر در مستحبات، دعاها و دستورات اسلام عمل کنیم، از خدا میخواهیم تا هر چه پیامبر (ص) به ما فرموده است، درباره مستحب و واجب عمل کنم و مکروهات را از خود دور و حرام را ترک کنیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌طرح قرآنی رسول اکرم (ص)
✍️ ویژه ماه مبارک رمضان
#روز_بیست_و_پنجم
✅هروزبا تفسیر سه ایه از سوره مبارک یاسین
و حفظ ایات
✳️با توجه به تاکید علما و ائمه معصومین (ع)
برقرائت هر روز این سوره
ماه عسل 13.mp3
8.62M
#ماه_عسل ۱۳
خدا همه جا همراه ما ست💞
اگر گمش کردی یا حسش ✨نمی کنی برگرد به قلبت💗 ببین مشکل کجاست.
#استادشجاعی🎧
1. خواندن در صبح.mp3
2.6M
#استاد_حاج_اسماعیلی
#پرسش_و_پاسخ
اجرای صبحگاهی ...
18. ردیف خوانی.mp3
3.27M
#یادآوری
یکی از تفاوت های مداحی با آواز سنتی دراین است که مداحان هیچ اصراری ندارند ، گوشه ها را #به_ترتیب اجرا کنند ، اصطلاحا ردیف خوانی کنند
بنا به حسی که خودشان دارند و حال و هوا و فضای جلسه ، #اگر_لازم_باشه ، میتوانند ترتیب گوشه ها را جابجا کنند ، مثلا جناب سماواتی ، شروع دعای سلامتی را با گوشه داد که گوشه سوم ماهور است انجام میدهد
یا جناب حاج میثم مطیعی بسیاری از اوقات با گوشه شکسته یا خاوران شروع میکند ، البته در پرده صوتی پائین
برعکس ، جناب حاج منصور آقای ارضی ، گاهی با پرده صوتی بالا شروع میکند که اصلا درآمد نیست و ....
یادمون باشه ، مداحان مانند خوانندگان آواز سنتی از روی #نت نمیخوانند ، به خاطرهمین #گوشه_های_نزدیک_به_هم ، مدام در حال رفت و برگشت و جابجایی هستند ، یعنی طرف داره ابوعطا میخونه ، یک لحظه میره دشتی دوباره برمیگرده و یا وارد شور میشه ... و این کار تا زمانی که به کلیت کار آسیب نرساند ، و توی ذوق نزند ، هیچ اشکالی ندارد ....
آنچه برای یک مداح مهمه ، #ایجاد_حس_معنوی در مستمع است ، مداح سعی میکند #حلقه_اتصال مردم با خدا و اهلبیت (ع) باشد
او مردم را به خیمه گاه مولا دعوت میکنه ..
اشک گرفتن وبرانگیختن احساسات عاطفی ، مقدمه ای برای تحول درونی مردم است ، ما میخواهیم خودمان و مردم ، بک قدم به خدا نزدیک تر شویم ..
تمام دستگاه های موسیقی و تمام آموزش های فنی مداحی ، از شعر و اجرا و .... برای رسیدن به این هدف است ، که اگر چیزی جز این باشد ، ضرر کردیم ...
#استاد_حاج_اسماعیلی
چرا در دعاهای ماه مبارک رمضان حج وزیارت قبر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم )را آرزو میکنیم؟!
مروری بر دعاهای ماه مبارک رمضان ما رادبه این نتیجه میرساندکه یکی از درخواست های مهم در اوقات و لحظات ماه مبارک رمضان، درخواست توفیق زیارت خانه خداست و قبر نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله و سلم می باشد.
اگر بخواهیم علت این امر را مورد بررسی و کاوش قرار دهیم سه علت زیر به ذهن میرسد:
۱) تتمیم و تکمیل ضیافت الهی که از ماه رجب آغاز شده و در ماه مبارک رمضان به اوج خود می رسد، به ماه ذی الحجة و انجام حج خانه خدا ختم می شود چون حج اوج بندگی و تسلیم در برابر خداست. اگر در ماه مبارک رمضان روزه یک سری محدودیت برای ما ایجاد میکند محدودیت های حج فراتر وبالاتر است به نحوی که از پوشش و لباس ظاهری گرفته تا شکل انسان و حتی تعیین مسیر حرکت و .... را شامل میشود و در واقع در آن ضیافت است که انسان اوج بندگی را به نمایش میگذارد که تابع بی چون چرای خداوند متعال میشود.
۲) دکمین مطلبی که دهن میرسد این است گه طبق روایات اگر انسان در شب قدر و ماه مبارک رمضان آمرزیده نشود، پس از آن آمرزیده نمی شود، مگر آن که در روز عرفه در سرزمین عرفات حضور یابد تا در آن زمان و مکان خاص مشمول رحمت و مغفرت الهی شود. انسان برای رسیدن به این خواسته بهترین فرصت ها را انتظار می کشد.
حجّ خانه خدا و حضور در عرفات در روز عرفه، سبب میشود کسی که در شب قدر آمرزیده نشده، بتواند از فرصت نهایی روز عرفه نیز استفاده کند
۳) سومین مطلبی که به ذهن میرسد این است که چون تدبیر و تقدیر امور در این ماه ودر شب قدر انجام میگردد در واقع انسان با ابراز شوق و علاقه خود به این امر طلب توفیق زیارت و انجام حج را میکند.
___
🔖 پویش مقلوبه و قصه قدس
📢 مقلوبه یک نوع غذای عربی شبیه ته چین ایرانی است.که بعد از پخت روی یک سینی برگردانده می شود. در فلسطین بعد از پیام ترامپ درباره انتخاب قدس به عنوان پایتخت کشور اسرائیل ،در یک حرکت هماهنگ و نمادین زنان فلسطینی قابلمههای مقلوبه خود را به محوطه مسجد الاقصی آوردند و با برگرداندن قابلمه در سینی به دشمن اعلام کردند که تحقق این تصمیم به واژگونی آن رژیم منجر خواهند شد و بدین ترتیب غذای مقلوبه تبدیل به نماد واژگونی دشمنان قدس شده است.
☑️ چندسالی است که در راستای حمایت از زنان فلسطینی که در راه مبارزه با رژیم اشغالگر قدس دست در دست هم یک صدا و همدل پویش مقلوبه را به یک پویش جهانی زنان بر علیه طاغوت تیدیل کرده اند ، زنان فهیم و با ایمان ایران نیز در اجرای این پوبش به شکل های منختلف اقدام نموده اند. در پوبش مقلویه و قصه قدس ، از مادران فکور ایران زمین می خواهیم در کنار پخت غذای مقلوبه در یکی از شب های پایانی ماه مبارک رمضان در جمع خانواده روایتی از فلسطین را برای فرزندانشان بازگوکنند تا نسل جدید بداند و آگاه باشد که رژیم غاصب و اشغالگر قدس چگونه زنان و کودکان فلسطینی را از داشتن خانه ای امن و آرام در کشور خود محروم کرده است.
📝 اقدامات لازم جهت همراه شدن با این پویش به شرح زیر است:
✅ در یکی از شب های باقیمانده ماه مبارک رمضان با پخت غذای مقلوبه یا چیزی شبیه به آن متناسب با ذائقه خانواده سفره افطارتان را به گفتن روایتی از فلسطین مزین کنید.
✅ این روایت های کوتاه می تواند در قالب یک قصه خودساخته یا روایتی مستندگونه از اتفاقات تاریخ فلسطین از زبان خودتان باشد و یا از داستان ها و روایت های موجود نوشته شده استفاده شود.
✅ شما می توانید بعد از تعریف قصه در صورت امکان از فرزندانتان بخواهید تا آن روایت یا قصه را باز تعریف کنند و از ایشان فیلم 1تا 3 دقیقه ای تهیه کرده و از طریق یکی از درگاه های معرفی شده برای ما ارسال کنید تا فرزند تان در این مسابقه شرکت کند و جایزه بگیرد.
✅ شما می توانید متن روایت متعلق به خودتان را که تبدیل به محتوای قابل فهم برای کودکان کرده اید برای ما به شماره09306916198 در پیام رسان ایتا یا واتساپ بفرستید و در مسابقه قصه قدس شرکت کرده و از جوایز مادی و معنوی آن بهره مند شوید.
😍😍😍😍 آثار برتر و منتخب در مجموعه ای با نام خودتان به چاپ خواهد رسید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قالیباف از شهرداری تا ریاست مجلس 👆👆
#استاد -شیخ مهدی- طائب
🌸،شرح دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان🌸
آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اللهمّ اجْعَل سَعْیی فیهِ مَشْکوراً» میگوید: در این بخش از دعا میخوانیم، خدایا سعی و تلاش ما در ماه رمضان را بپذیر. واژه «مشکوراً» به معنای «تشکر کن» است و مقصود آن در این دعا «بپذیر» و «قبول کن» است.
وی میافزاید: آدم زحمت میکشد و روزه میگیرد، گرسنه و تشنه میشود؛ اما غذا و آب نمیخورد و کمخوابی ماه رمضان را تحمل میکند و اگر خدا تلاشهای ما را قبول نکند، کاری از ما ساخته نیست. اگر زحمتی و رنجی کشیده شود و حاصلی در پی نداشته باشد، اتفاق ناگواری افتاده است.
این استاد اخلاق میگوید: ما باید غصه بخوریم که نکند اعمال ما را آفت بزند. مثلاً یک غیبت میتواند تمام زحمات ما را هدر دهد. اگر غیبت کنید ۴۰ روز اعمال خوب شما در نامه اعمال شخص غیبت شونده نوشته میشود و اگر عمل خوبی نداشته باشید، گناهان آن شخص در نامه اعمال شما نوشته میشود. این روایت از معصوم (ع) است.
وی ادامه داد: باید به خودمان بپردازیم و ببینیم که خودمان چه کار کردهایم؛ آیا هیچ عیبی نداریم؟ گل بیعیب خداست و ممکن نیست که ما عیب نداشته باشیم. در روایت آمده که «چه میشود انسان را، یک خار کوچک را در چشم رفیقش میبیند؛ اما شاخهای که در چشم خودش رفته را نمیبیند. »
آیتالله مجتهدی تهرانی تصریح میکند: این روایت کنایه از این است که انسان عیبهای بزرگ خود را نمیبیند؛ اما عیب کوچک مردم را میبیند.
این عالم ربانی در ادامه اظهار میکند: این حدیث از معصوم (ع) است که خوش به حال کسی که عیب خودش را میبیند و به عیب کس دیگری کاری ندارد.
وی در ادامه در شرح «وذَنْبی فیهِ مَغْفوراً وعَملی فیهِ مَقْبولاً» میگوید: در این فراز از دعای روز بیست و ششم ماه رمضان خدا میخواهیم تا گناهان ما را بیامرزد و اعمالمان را قبول کند. از خدا میخواهیم تا گناهانی که پیش از ماه رمضان انجام دادهایم را ببخشد؛ چون ماه رمضان، فصل درآمد معنوی و کسب ثواب است، حتی خوابیدن و نفس کشیدن در این ماه عبادت محسوب میشود.
آیتالله مجتهدی تهرانی تاکید میکند: در ماه رمضان این همه درآمد وجود دارد و آیا امکان ندارد با این همه درآمد کسب شده، انسان جان خودش را از گرو دربیاورد؟ پیامبر اسلام در خطبه شعبانیه میفرماید: «پشتتان از گناه سنگین شده و به گرو رفته است و در ماه رمضان بدنتان را از گرو در بیاورید. »
وی ادامه میدهد: برخی هنگام نماز صبح نمیتوانند به خاطر سنگینی بلند شوند که از آثار گناه است. شخصی به امام حسن عسگری (ع) گفت که هر شب قصد میکنم تا نماز شب بخوانم؛ اما نمیشود. امام فرمود: «گناه تو را زنجیر کرده است. » دلیل اینکه کسی دلش میخواهد نماز شب بخواند اما نمیتواند، انجام گناه است و با استغفار میتواند آن را رفع کند.
این استاد بزرگ اخلاق و حوزه در ادامه سخنان خود درباره بیدار شدن در هنگام سحر و استفاده کردن از برکات آن تاکید و بیان کرد: شعری هست که میگوید «هر که سحر ندارد از خود خبر ندارد»، هر کسی که هنگام سحر خواب است، نمیداند که کیست و باید خود را پیدا کند. حدیث از معصوم (ص) است که میفرماید، عجب است که مردم به دنبال گمشده خود هستند اما به دنبال خود نمیگردند.
وی میگوید: وضو بگیرید و شب در تاریکی صد بار از خودتان بپرسید که من که هستم؟ شاید خودتان را پیدا کنید. اگر خودت را پیدا کردی هوس نماز شب پیدا میکنی.
وی در ادامه در شرح «وعَیبی فیهِ مَسْتوراً» میگوید: خدایا کاری کن تا عیب من مستور باشد و کسی از عیبم مطلع نباشد. خدا «ستارالعیوب» است و نگذاشته تا کسی از گناهان ما اطلاع پیدا کند. حدیث است اگر گناه بو داشت دو نفر کنار هم نمینشستند. اگر عیب آدم عیان میشد کسی جنازه کسی را دفن نمیکرد.
آیتالله مجتهدی در شرح فراز پایانی دعا میگوید: در پایان دعا میگویم ای خدایی که از همه شنوندهها تو شنواتری. خدا همه چیز را میشنود. اگر یواش هر حرف بزنیم خدا باز هم میشنود. حضرت موسی (ع) به خدا گفت که خدایا، اگر نزدیکی من یواش صحبت کنم و اگر دوری بلند صحبت کنم؛ خدا فرمود: «من همنشین کسی هستم که یاد من باشد. » خدا شنواترین است؛ پس میگوییم، ای خدایی که از همه شنوایان شنواتری، این دعاها را درباره ما مستجاب کن.
🌸🤲