✨﷽✨
✅*١۵ توصیه حاج میرزا اسماعیل دولابی برای یک زندگی مومنانه که فوق العاده است:*
١. هر وقت در زندگیات گیری پیش آمد و راه بندان شد، بدان خدا کرده است؛ زود برو با او خلوت کن و بگو با من چه کار داشتی که راهم را بستی؟ هر کس گرفتار است، در واقع گرفته ی یار است .
٢. زیارتت، نمازت، ذکرت و عبادتت را تا زیارت بعد، نماز بعد، ذکر بعد و عبادت بعد حفظ کن؛ کار بد، حرف بد، دعوا و جدال نکن و آن را سالم به بعدی برسان. اگر این کار را بکنی، دائمی می شود؛ دائم در زیارت و نماز و ذکر و عبادت خواهی بود.
٣. اگر غلام خانهزادی پس از سال ها بر سر سفره صاحب خود نشستن و خوردن، روزی غصه دار شود و بگوید فردا من چه بخورم؟ این توهین به صاحبش است و با این غصه خوردن صاحبش را اذیت می کند. بعد از عمری روزی خدا را خوردن، جا ندارد برای روزی فردایمان غصه دار و نگران باشیم .
۴. گذشته که گذشت و نیست، آینده هم که نیامده و نیست. غصه ها مال گذشته و آینده است ، حالا که گذشته و آینده نیست، پس چه غصه ای؟ تنها حال موجود است که آن هم نه غصه دارد و نه قصه .
۵. موت را که بپذیری، همه ی غم و غصه ها می رود و بی اثر می شود. وقتی با حضرت عزرائیل رفیق شوی، غصه هایت کم می شود. آمادگی موت خوب است، نه زود مردن. بعد از این آمادگی، عمر دنیا بسیار پرارزش خواهد بود. ذکر موت، دنیا را در نظرت کوچک می کند و آخرت را بزرگ. آمادگی باید داشت، نه عجله برای مردن .
۶. اگر دقّت کنید، فشار قبر و امثال آن در همین دنیاقابل مشاهده است؛ مثل بداخلاق که خود و دیگران را در فشار می گذارد .
٧. تربت، دفع بلا میکند و همه ی طوفان ها و زلزله ها با یک سر سوزن از آن آرام می شود. مؤمن سرانجام تربت میشود. اگر یک مؤمن در شهری بخوابد، خداوند بلا را از آن شهر دور میکند .
٨. هر وقت غصه دار شدید، برای خودتان و برای همه مؤمنین و مؤمنات از زنده ها و مرده ها و آنهایی که بعدا خواهند آمد، استغفار کنید. غصهدار که میشوید، گویا بدنتان چین میخورد و استغفار که میکنید، این چین ها باز می شود .
٩. تا می گویم شما آدم خوبی هستید، شما می گویید خوبی از خودتان است و خودتان خوبید. خدا هم همین طور است. تا به خدا می گویید خدایا تو غفّاری، تو ستّاری، تو رحمانی وخدا می فرماید خودت غفّاری، خودت ستّاری، خودت رحمانی وکار محبت همین است .
١٠. با تکرار کردن کارهای خوب، عادت حاصل می شود. بعد عادت به عبادت منجر می شود. عبادت هم معرفت ایجاد می کند. بعد ملکات فاضله در فرد به وجود می آید و نهایتا به ولایت منجر می شود .
١١. خدا عبادت وعده ی بعد را نخواسته است ؛ ولی ما روزی سال های بعد را هم می خواهیم، در حالی که معلوم نیست تا یک وعده ی بعد زنده باشیم .
١٢. لبت را کنترل کن. ولو به تو سخت می گذرد، گله و شکوه نکن و از خدا خوبی بگو. حتّی به دروغ از خدا تعریف کن و این کار را ادامه بده تا کم کم بر تو معلوم شود که به راستی خدا خوب خدایی است و آن وقت هم که به خیال خودت به دروغ از خدا تعریف می کردی، فی الواقع راست می گفتی و خدا خوب خدایی بود .
١٣. از هر چیز تعریف کردند، بگو مال خداست و کار خداست. نکند خدا را بپوشانی و آنرا به خودت یا به دیگران نسبت بدهی که ظلمی بزرگ تر از این نیست .
اگر این نکته را رعایت کنی، از وادی امن سر در می آوری. هر وقت خواستی از کسی یا چیزی تعریف کنی، از ربت تعریف کن .
بیا و از این تاریخ تصمیم بگیر حرفی نزنی مگر از او. هر زیبایی و خوبی که دیدی رب و پروردگارت را یاد کن، همانطور که امیرالمؤمنین علیه السلام در دعای دههی اول ذیحجه می فرماید: به عدد همه چیزهای عالم لا اله الا الله بگو "
١۴. دل های مؤمنین که به هم وصل میشود ، آب کُر است. وقتی به علــی علیه السّلام متّصل شد، به دریا وصل ! است شخصِ تنها ، آب قلیل است و در تماس با نجاست نجس می شود ، ولی آب کُر نه تنها نجس نمی شود ، بلکه متنجس را هم پاک می کند "
١۵. هر چه غیر خداست را از دل بیرون کن. در "الا" تشدید را محکم ادا کن، تا اگر چیزی باقی مانده، از ریشه کنده شود و وجودت پاک شود. آن گاه "الله"را بگو همه ی دلت را تصرف کند .
📲 اشتراک این پیام صدقه جاریه است .
°•کپی با ذکر #صلوات آزاد است•°
باسلام و ادب محضر شما عزیزان تفسیر شریف زیارت عاشورا تقدیم حضور سبزتان....
در محضر شما عزیزان تقدیم میکنم تفسیر شریف زیارت عاشورا توسط استاد بزرگ حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای ریاضت
بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم
در محضر شما عزیزان تقدیم میکنم تفسیر شریف زیارت عاشورا توسط استاد بزرگ حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای ریاضت
حال که خدا بر ما منت نهاده و محبت امام حسین علیه السلام را در دل های ما قرار داده است با بی توجهی و غفلت نسبت به آن امام عزیز درهای سعادت و خوشبختی را بر خود نبندیم 🙏
👈سعی کنیم در لحظه به لحظه زندگی خود از طریق زیارت عاشورا و موالات با حضرت و برائت و بیزاری از دشمنانشان با مولایمان انس داشته باشیم و ارتباط خود با آن حضرت را قطع ننماییم تا این ارتباط حلقه ارتباطی ما با خمسه طیبه را متصل نماید .
ارباب من به قیمت بالای آن تنور
از شعله های داغ جهنم مرا خریده است
دست من و تو نیست اگر عاشقش شدیم
خیلی حسین زحمت ما را کشیده است
معجزه حسین علیه السلام را دست کم نگیریم.نوکری سیدالشهداء علیه السلام معجزه حضرت در حق ماست.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
بسم رب الحسین علیه السلام
بخش سیزدهم
انی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم و ولی لمن والاکم و عدو لمن عاداکم
🌺 زائر خوب و خاصِ ارباب شدن در زیارت عاشورا ، حتما باید دو شرط را رعایت کند:
اول ثبات و دوم طهارت؛
ثبات:
🔸ثبات اعتقادی به مزور که اینجا وجود ذی جود سیدالشهداء علیه السلام است و جز با" سِلم " حاصل نخواهد شد و از ارکان اصلی و مهم و به عبارتی ستون خیمه در بحث زیارت و رابطه زائر با مزور است.
اصولا اگر کسی گاهگاهی برای دیدار به درِ خانه کسی برود به او مهمان می گویند اما اگر همیشه برود به قول امروزی ها خانه زاد می شود و آنوقت است که اهل خانه او را "منا"خواهند دانست و قبلا عرض شد که حقیقت زیارت یکی شدن و هم سنخ شدن زائر و مزور است فلذا به همین خاطر است که به مداومت هر روزه زیارت عاشورای سیدالشهداء علیه السلام توصیه و سفارش اکید شده است.
🔸مشخصه مهم زائر به زیارت عاشورای ابی عبدالله علیه السلام همیشه پای رکاب مولا بودن است، خروجی زیارت باید آن شود که انگار لحظه به لحظه خود را با ارباب سپری میکند و همه وجودش وقف امام میشود.
👈اگر طالب و خواستار این هستیم که ما هم در زمره زائران حقیقی حضرت اباعبدالله علیه السلام قرار بگیریم حتما باید ثبات عملی در مفاهیم زیارت عاشورا داشته باشیم
🔸ثبات عملی در مفاهیم زیارات خصوصا زیارت عاشورا ،برکات مادی و معنوی بیشماری دارد که ان شاءالله در آینده به آن پرداخته خواهد شد
طهارت:
🔹حسین علیه السلام قرآن ناطق است. او و قرآن هرگز از هم جدا نیستند. خداوند در قرآن کریم می فرماید: لا يَمَسُّهُ إِلاَّ الْمُطَهَّرُونَ "و جز پاكان نميتوانند به آن دست زنند (دست يابند)"
🔹کسی لیاقت انس و همنشینی و مَحرمِ ارباب شدن را پیدا میکند که طهارت روحی داشته باشد و نفس خود را از هر آنچه که مورد پسند مولایش نیست پاک سازد.
🔹کسی که طهارت روحی نداشته باشد و گرفتار نَفس باشد نمیتواند با حسین علیه السلام و اهل بیت سنخیت و با یاران و دوستان او محبت و دوستی داشته باشد.
👈البته ناگفته نماند که ما گِردِ سیدالشهداء علیه السلام جمع شده ایم که پاک و طاهر شویم.
حسین علیه السلام درمان تمام دردهای ماست.
برای معالجه بیماریهای روحمان علاجی جز نوکری و خادمی با طهارت روح و جسم برای مولایمان حسین علیه السلام راهی وجود ندارد.
⚠️با ثبات نظری و عملی در مفاهیم زیارت عاشورای ، مقدمات طهارت روح خود را فراهم کنیم تا بتوانیم حقیقت "سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم و ولی لمن والاکم و عدو لمن عاداکم را فراهم نماییم .
بدانیم و باور کنیم عُجب و خودپسندی و ریا و کبر و غرور روح را نجس می کند و با روح نجس نمی توان زیارت پاکان و مطهرون را انجام داد .
"فاسئل الله الذی اکرمنی بمعرفتکم و معرفه اولیائکم و رزقنی البرائه من اعدائکم ان یجعلنی معکم فی الدنیا و الاخره"
💢تمام هم و غم زائر عاشق و شیدای ابا عبدالله الحسین علیه السلام باید این باشد که از خروجی این زیارت راهی به دل اربابش پیدا کند و در دل آقای خود جای بگیرد. برای رسیدن به این مهم باید بیش از هر چیز اهل تفکر باشد. تفکر مقدمه معرفت و شناخت و بستر ی برای ارتقاء بصیرت است و این مسیر بدون معرفت امکان حرکت وجود ندارد خصوصا در مسیر و راه زیارت باید متوجه باشد که هر عملی نیازمند اندیشیدن و تفکر است چرا که اصل هدف نهضت سیدالشهداء علیه السلام که افتخار زیارتش را خصوصا به زیارت عاشورا به لطف خداوند متعال داریم برای دستیابی بشر به این مهم (اهل تفکر و تعقل و تدبر شدن )شکل گرفته است.
وَ بَذَلَ مُهجَتَهُ فِیکَ لِیَستَنقِذَ عِبادَکَ مِنَ الجَهالَةِ وَ حَیرَةِ الضَّلالَةِ
🔺زائر باید اهل تفکر باشد.
تفکر اولین قدم لازم و ضروری برای شکوفایی استعدادهای زائر و دستیابی به معیت و همراهی و پا به رکاب بودن حضرت، در دستگاه سیدالشهداء علیه السلام است.
با عمل و رفتار و کردار فکورانه درزیارت حضرت می توان در دل مولا و ارباب با وفایی چون امام حسین علیه السلام جای ویژه پیدا کرد.
۲. اعمال شب عاشورا که مطرح شده کجا نوشته شده؟
پاسخ : در مفاتیح یک بخشی از اعمال شب عاشورا آمده مثل اعمال تمام شب ها و روزهای دیگر با فضیلت اما کاملش در مفاتیح نیامده است.
○ فراموش نکنیم گریه برای امام حسین علیه السلام وسیله است.
○ مرز افراط و تفریط را رعایت کنیم.
"اَللّهُمَّ اجْعَلْنی عِنْدَکَ وَجیهاً بِالْحُسَیْنِ عَلَیْهِ السَّلامُ فِی الدُّنْیا وَ الاْخِرَةِ"
خدایا ما را به واسطه امام حسین علیه السلام در دنیا و آخرت آبرومند قرار بده.
○ انسان آبرو را از آبرودار میگیرد.
○ آبرودارتر و بخشنده تر و کریم تر از امام حسین علیه السلام نداریم.
کتاب فضل تو را آب بحر کافی نیست
که تر کنم سرانگشت و صفحه بشمارم
● امام علی علیه السلام میفرمایند:
شما ما را از مقام خدایی پایین بیاورید بعد راجع به فضل ما هرچه خواستید، بگوئید.
و هرگز به یک دهم فضیلت ما دست نخواهید یافت.
چرا : چون بخش اعظم فضائل ائمه را نگفته اند.
● در کیفیت سلام دادن به سیدالشهدا علیه السلام آمده است که روز قیامت وقتی خلائق میبینند امام حسین علیه السلام چه آبرویی دارد و خدا با کرامت الهی خودش با کسانی که یک بار در عمرشان گفته اند؛
" السلام علیک یا اباعبدالله"
چه برخوردی میکند؛ هوش از سرشان میپرد و هیچ موجودی در آنجا باقی نمیماند الا آنکه آرزو میکند بار دیگر به دنیا بیاید و یک بار دیگر بگوید؛
السلام علیک یا ابا عبدالله...
نکته مهم : هیئت ها باید به جایی برسد که مردم برای شنیدن و خواندن زیارت عاشورا اشتیاق داشته باشند و اشتیاقشان برای زیارت عاشورا از شنیدن سخنرانی و مداحی و حتی گرفتن نذری بیشتر باشد.
● زیارت عاشورا خواندن باید در رفتار ما تاثیر بگذارد و در جامعه فرهنگ سازی کند.
● جامعه از از قضاوت صفر و صدی مردم رنج میبرد.
معجزه حسین علیه السلام را دست کم نگیریم .
نوکری سیدالشهداء علیه السلام معجزه حضرت در حق ماست.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
گنج۱:
بسم رب الحسین علیه السلام
بخش دوازدهم
زائر مولا به زیارت عاشورا باید خودش را مقابل اربابش بشکند.
✅ همه ما هر چه هستیم ساخته دست خودمان است، ما هنرمند قابلی نیستیم، اما خیلی ارزشمندیم، همه ما خلیفه خدا روی زمین هستیم و طبق فرموده معصوم بهای ما فقط بهشت است و به کمتر از آن نباید خودمان را بفروشیم.
🔷ما به قدری ارزش داریم که بهترین بندگان خدا در طول زندگی خودشان اذیت و آزار دیدند و به شهادت رسیدند تا ما به بهای واقعی خودمان برسیم.
🔹حال که متوجه شدیم چقدر وجود ما ارزشمند است باید توجه کنیم که این بهای ارزشمند باید دست یک هنرمند ماهر باشد تا این جنس گرانبها را به بهترین شکل ممکن رشد دهد و به کمال برساند و چه کسی هنرمندتر از مولای مهربان ما حسین بن علی علیه السلام است.
👈پس باید خود را برای این آقا بشکنم، کوزه ای را که خودم ساخته ام را بشکنم و تحویل مولایم بدهم تا او دوباره من را بسازد.
"یا ابا عبدالله انی اتقرب الی الله "
من با زیارت عاشورا باید به مقام قرب الهی نائل شوم تا خلیفه الله شوم اربابم هنگام حرکت از مکه به طرف کربلا فرمود :
"من کان باذلا فینا مهجته موطنا علی لقاء الله فلیرحل معنا"
هرکس می خواهد خونش در راه ما ریخته شود تا خدا را ملاقات کند پس با ما حرکت کند.
رسیدن به خدا با حرکت در معیت حسین علیه السلام میسور است و خروجی زیارت عاشورا باید تقرب بالله باشد.
▪️مولای ما از فرمانده سپاه کفر حُر میسازد، او زهیرها و وَهَب ها ساخته است.
⭕️ پس به مولایم باید اعتماد کنم و خودم را به او بسپارم ...
💢تا کنون آبِ گل آلودی که وارد باغچه می شود را دیده اید ؟
🔻آب کثیف وارد می شود اما نتیجه و خروجی آن گُل می شود
🔺باغچه گِل را گُل می کند؛
🔺اباعبدالله (ع) ذات و سرشت و سرنوشت هر آدمی را می تواند عوض کند و باعث عاقبت به خیری اش شود.
فقط کافی است که خود را در آغوش پُر مهر و محبت این آقای مهربان رها کنیم و پدری کردن او را ببینیم.
🔶اثر همنشینی معجزه می کند.
چه بسیار کسانی که سرنوشتشان به دلیل داشتن همنشین خوب یا بد عوض شده است.
"والی رسوله و الی امیرالمومنین و الی فاطمه و الی الحسن و الیک بموالاتک و بالبرائه ممن اسس اساس ذلک و بنی علیه بنیانه و جری فی ظلمه و جوره علیکم و علی اشیاعکم"
🔸چه همنشینان و همدمهایی بهتر و مهربان تر و دلنشین تر از اباعبدالله الحسین علیه السلام و جدش رسول خدا و پدرش امیرالمومنین و مادرش صدیقه اطهر و برادرش کریم آل فاطمه امام مجتبی علیهم السلام که بواسطه زیارت عاشورای او این همنشینی با خمسه طیبه برای زائر سیدالشهداء علیه السلام به زیارت عاشورا حاصل شود.
🔸سیدالشهداء علیه السلام انسان را به مرتفع ترین قله های رشد و کمال و سعادت میرساند.
بسم رب الحسین علیه السلام
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
دهم
🔹(وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُولَٰئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ ۚ وَحَسُنَ أُولَٰئِكَ رَفِيقًا)
▪️آنچه شب و روز عاشورای حسینی باید بدان توجه نمود تا مرام حسینی احیا شود، این است که باید در تمام زیارات سیدالشهداء علیه السلام خصوصا زیارت عاشورا (بین زائر و مزور) ایجاد سنخیت شود تا زائر بتواند سالک سلوک حسینی شود.
شب عاشورا وقتی به خیمه ها حمله کردند حضرت سیدالشهدا علیه السلام به قمر بنی هاشم علیه السلام فرمودند: سوار بر اسبت شو و جنگ را به تاخیر بینداز.
یکی از جنبه های سنخیت بین زائر و مزور سنخیت در اعمال و رفتار و کردار و گفتار است .
آیا شب عاشورا و روز عاشورای ما با شب و روز عاشورای ابی عبدالله الحسین علیه السلام سنخیت دارد؟چند درصد؟
یکی از شبهایی که احتمال شب قدر در آن می رود شب عاشورا ست. که ۱۰۰ رکعت نماز وارد است.
انی_احب_الصلوة
ما اگر ۱۰۰ رکعت نمیخوانیم لااقل ۱۰ رکعت بخوانیم تا خودمان را ۱۰ درصد به مرام حسینی نزدیک کرده باشیم.
شب تلاوت قرآن و دعا و استغفار است چقدر قرآن می خوانیم چقدر دعا و استغفار داریم؟
لیله عاشورا شب عشق بازی با خداست همانطور که سید الشهداء فرمود:" والله یعلم انی احب الصلوه و تلاوه کتابه و کثره الدعاء و الاستغفار ".
خداوند خود می داند که من چقدر با نماز و قرائت قرآن و بسیاری دعا و استغفار عشق می کنم.
آیا ما هم در حال کردن و عشق کردن با اربابمان امام حسین علیه السلام سنخیت و شباهتی داریم یا خیر؟
آیا فقط زیارت عاشورا خوانده ایم و رد شدیم یا به خروجی آن که ایجاد سنخیت بین زائر و مزور است هم دست پیدا کرده ایم؟
پس با خدا عشق بازی کنیم همانطور که سید و مولایمان حضرت حسین علیه السلام با خدا عشق بازی نمود.
عشق بازی تا آنجا که حاضرم پدر و مادرم را فدایت کنم
"بابی انت و امی" .
◾️زیارت عاشورا حدیث قدسی است پس مفهوم آن از خدا و کلمات آن از نزد معصوم است. لذا سنخیت با معصوم ایجاب می کند که چون این مصیبت "عظمتِ المصیبة" است من حاضرم در این راه پدر و مادرم را هم قربانی کنم.
لقد عظم مصابی بک
شب عاشورا شب خواستن است؛ چه بخواهیم؟!
"فاسئل الله الذی اکرم مقامک و اکرمنی بک ان یرزقنی طلب ثارک مع امام منصور"
سنخیت حتی در مقام باید ایجاد شود.
اولین چیزی که در زیارت عاشورا باید بگیریم اینست که جز ۳۱۳ نفر یاران حضرت مهدی عج باشیم.
"وان یرزقنی طلب ثارک مع امام منصور من اهل بیت محمد صلی الله علیه و آله"
یار امام زمان عج الله فرجه بودن باید رزق ما بشود.
زیارت عاشورا باید برای ایجاد سنخیت بین ما و امام زمان عج پل ارتباطی ایجاد نماید.
حسینی بودن یعنی مهدوی شدن ، تمامی ویژگی های یاران امام زمان عج همان ویژگی ها و خصوصیات یاران سیدالشهداء علیه السلام در روایات است.
چرا می خواهیم جز یاران امام زمان باشیم؟!
"اللهم اجعلنی عندک وجیها بالحسین علیه السلام فی الدنیا و الاخرة"
زیرا آبرو در دنیا و آخرت را فقط در تولی نسبت این خاندان و تبری نسبت به دشمنانشان میتوان بدست آورد و بواسطه آن کرامت حاصل نمود .
معجزه حسین علیه السلام را دست کم نگیریم.نوکری برای سیدالشهداء علیه السلام معجزه حضرت در حق ماست.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
بسم رب الحسین علیه السلام
بخش یازدهم
● پاسخ به چند سوال :
۱. تعریفی که در فراز
"اِنّی سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَکُمْ وَ حَرْبٌ لِمَنْ حارَبَکُمْ"
مطرح شد، پذیرشش کمی در جامعه سخت است با توجه به کسانی که علی رغم اعمالشان در طول سال، ایام دههء محرم برای امام حسین علیه السلام هزینه، اعم از مادی و معنوی میکنند؛ سوال اینجاست که آیا این افراد با توجه به تعریف مطرح شده در دسته
"حَرْبٌ لِمَنْ حارَبَکُمْ "
قرار میگیرند و باید از آنها دوری کرد؟
پاسخ : خیر _ اینها دشمن امام نیستند و با ایشان قصد محاربه ندارند فقط یک سری از رفتارهایشان مصداق سلم و تسلیم نیست. در این موضوع نباید افراط و تفریط انجام شود. یک عده افراط میکنند و معتقدند که همین گریه بر امام حسین علیه السلام کافی است! چنین برداشتی کامل نیست و از جهل سرچشمه میگیرد.
گریه فرد در جایگاه خودش خوب است، اما رفتارهای اشتباه فرد هم صحیح نیست.
مثال : کسی که نماز اول وقت میخواند و روزه نمیگیرد؛ نمیتوان گفت نماز خواندن او روزه گرفتنش را جبران میکند.
نکته : دین یک مجموعه کامل و دارای اجزاء است، اگر کسی آن را پذیرفت خلیفة الله میشود ولی اگر دین را معتقد شد و پذیرفت اما در مقام عمل ، به همان میزانی که به اعتقادشان عمل کردند اجرشان را دریافت میکنند چرا که؛
إِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ
خدا هرگز اجر نیکوکاران را ضایع نگذارد.
سورهء هود ۱۱۵
نتیجه آنکه حرکت ابی عبدالله الحسین علیه السلام تبعیت از حق است که تنها خروجی انحصاری آن تکمیل عقل است حال اگر زایر به زیارت چنین مزوری آمده است باید در اثر معیت و همراهی با مولایش تبعیت از حق داشته باشد که تنها نشانه انحصاری تبعیت از حق تکمیل عقل است .
بنابر آنچه عرض شد رسیدن به مقام محمود اهل بیت نزد پروردگار منحصرا تکمیل عقل است پس زیارت زائر به زیارت عاشورا باید منجر به چنین خروجی شود یعنی خروجی زیارت عاشورا حضرت ارباب باید به ارتقاء سطح عقل زائر بیانجامد.
معجزه حسین علیه السلام را دست کم نگیریم.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
بسم رب الحسین علیه السلام
جلسه پانزدهم
"اللهم اجعلنی فی مقامی هذا ممن تناله منک صلوات و رحمه و مغفره اللهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد و مماتی ممات محمد و آل محمد"
حسین علیه السلام میتواند نیازهای گوناگون انسان را رفع کند. او همیشه زنده و دستگیر کسانی است که به او پناه آورده اند. کسی از کنار حسین علیه السلام دست خالی بازنگشته است.
باور این معنا که مزوری چون سیدالشهداء علیه السلام می تواند زائرش را به نحو احسن اداره کند از خصوصیات زائر حقیقی سیدالشهداء علیه السلام به زیارت عاشورا است این باور موجب آن می شود که زائر با انگیزه وشوق و اشتیاق زایدالوصف تری ذهن و افکارش به زیارت مشغول باشد و در هر امر از امور از غیر مولا و اربابش ناامید باشد و قطع امید کند .
باور این موضوع که مولا حاضر و ناظر است و بر امور نوکر و خادم خود اشراف کامل دارد موجب این خواهد شد که دیگر برای حل مشکلاتش به در و دیوار نزند ، یقین به این موضوع که همه امور دست مولاست حتی اداره امور جلساتش که فکر می کنیم به نوکری و خادمی ماست دست خود حضرت است و می خواهد چیزی گیر ما بیاید به نام ما تمام می شود و این از باب لطف است نه اعمال و کارهای ما، اما او چون خیلی کریم است همه کارها حتی امور ما را تمشیت می نماید در حالی این امور را طوری می چیند و هدایت می فرماید که به نام و اسم ما به عنوان نوکر و خادم و زائر تمام گردد. کسی درِ این خانه دست رد به سینه اش نخواهد خورد.
"اِنَّا غَیرُ مُهمَلِینَ لِمُرَاعَاتِکُم وَ لَا نَاسِینَ لِذِکرِکُم
وَ عِلمُنَا یُحِیطُ بِاَنبَائِکُم"
ما از رعایت حال شما کوتاهی نمی کنیم و شما را
از یاد نمی بریم و به اخبار شما احاطه و اشراف
کامل داریم.(۱)
تاریخ حسین علیه السلام را بخوانید تا بر این مدعا صحه بگذارید.
آنوقت است که :
"الاحسان بالاتمام " می شود و زائر به همان مقامی به واسطه زیارت نائل می شود و می رسد که سیدالشهداء علیه السلام رسیده است.
تو را دارم چه کم دارم؟
حسین دارم چه غم دارم؟
بدانیم که کربلا و عاشورا منحصر به یک زمین و یک زمان و روز خاص نیست. وسعت حماسه کربلا به اندازه تمام تاریخ انسانیت است. حسین علیه السلام به تمامی انسان ها آموخت که عاشورا و کربلا فرا مکانی و فرا زمانی است . پس بنابراین زائر او و زیارت او هم منحصر در زمان و مکان خاص نیست بلکه فرا مکانی و فرا زمانی است ، یعنی نوکر و خادم و زائر مولا نباید کار نوکری و خادمی و زیارتش را منحصر در عمل خاصی بداند ، بلکه باور همین نکته که هرگونه خدمت و نوکری برای اهل بیت علیهم السلام حکم زیارت را دارد گاهی کفش جفت کردن ، گاه گره باز کردن ، لختی چای ریختن ، زمانی شام دادن ،اندکی اشک ریختن و زمینه را برای اشک ریختن دیگران برای ارباب فراهم کردن و پیاده رفتن به زیارت و دست زائرینش را گرفتن و بار زائرینش را برداشتن و..... می تواند زیارت محسوب شود و گاه می تواند کفش جفت نکردن، شام ندادن ، گریه نکردن ، گره باز نکردن،چای نریختن و پیاده زیارت نرفتن و...... زیارت به حساب آید .زیرا حقیقت محیای محیا محمد و آل محمد در چنین زائری تجلی یافته است.
فهم این نکته خود بزرگترین گام برای بهترین نوع خدمت و نوکری و زیارت ابی عبدالله است.
پس زیارت عاشورا را با هدف رسیدن به چیزهایی که در زیارت عاشورا نیست نخوانیم بلکه آنچه باید با خواندن زیارت عاشورا به آن دست یافت در خود زیارت عاشورا ذکر شده است و مهمترینش رسیدن به سبک زندگی پیامبر و آل پیامبر علیهم السلام است که مقدمه برای مرگ شهادتی چون شهادت و مرگ اهل بیت علیهم افضل صلوات المصلین است.
ای خسرو خوبان نظری سوی گدا کن
رحمی به من سوخته بی سر وپا کن
و این مهم میسور نمی شود مگر با باور و یقین به این حقیقت حسینی که می شود به او رسید و در دنیا و آخرت همانند و هم سنخ او گردید.
باورش کن که هست و تو رو میبینه
همین که به عنوان زائر در دل نسبت به خدا حس خوب داشته باشیم و حسن ظن به اولیاء خدا در وجود زائر نهادینه شده باشد کافیست، که هرچیزی بخواهد برایش آماده است.
نمونه ی بارز حسن ظن به خدا صحبت های حسین علیهالسلام با خدا هنگام شهادت بود؛
اِلَهِي رِضاً بِقَضائِکَ صَبراً عَلَی بَلَائِکَ تَسلِیماً لِأَمرِکَ
🔺هر کس که دغدغه معرفت و شناخت اباعبدالله الحسین ع را در سر دارد باید فکر کند و ببیند چه استعدادی دارد که از آن برای خدمت به مولایش استفاده کند.
👈سعی کنیم اهل تفکر باشیم و استعدادهای خود را بشناسیم و از آن در راه خدمت به ارباب باوفایمان استفاده کنیم.
تا زیارت عاشوراهایمان به خروجی های مورد نظر مولایمان که همان معیت و همراهی با ایشان در دنیا و آخرت است برسد.
معجزه حسین علیه السلام را دست کم نگیریم.نوکری سیدالشهداء علیه السلام معجزه حضرت در حق ماست.
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
بسم رب الحسین علیه السلام
جلسه چهاردهم
"فاسئل الله الذی اکرمنی بمعرفتکم و معرفه اولیائکم و رزقنی البرائه من اعدائکم ان یجعلنی معکم فی الدنیا و الاخره و ان یثبت لی عندکم قدم صدق فی الدنیا والاخره و اسئله ان یبلغنی المقام المحمود لکم عندالله"
⚠️ یکی از بزرگترین خطراتی که زائر اهل بیت علیهم السلام را تهدید میکند، خطر فاصله و جدایی و دوری از مولا و بُعدِ از معیت و همراهی با سید و ارباب خویش است.
آنچه باعث می شود زائر از مزور و آقایش جدا شود و میان آن دو فاصله افتد انجام کارها و رفتارهایی است که مولا از آنها کراهت دارد و از انجامش اندوهگین و ناراحت و گاهی اوقات از بعضی رفتارها خشمناک می شود .
👈حسین علیه السلام یک سری از اعمال و رفتارها را دوست ندارد،
سعی و همت خود را افزون کنیم ، زورمان را بزنیم، استغاثه داشته باشیم که هیچگاه مرتکب کاری نشویم که اباعبدالله علیه السلام از آن اعمال اندوهناک و گاها خشمناک می شود.
مهمترین اعمالی که بسیار برای مولای ما دردناک است سه رذیله اخلاقی دروغ، غیبت و ریختن آبروی مُحِب و شیعه ی حضرت است.
🔶حتی ثانیه ای هم جدایی زائر از اربابی چون حسین می تواند سخت و دردناک باشد.
🔸مولای مهربان ما چیزی برای زائر و محبش کم نمیگذارد، ما هم سعی کنیم برای اربابمان در دنیا سنگ تمام بگذاریم.
مهمترین گام برای حفظ قرب و نزدیکی و معیت با مولا و آقایمان باید برداشته شود و زائر سیدالشهداء به زیارت عاشورای حضرت باید به این خروجی دست یابد این است که زائر زیارت مزوری می نماید که او تبعیت از حق ملاک اصلی و محوری سیره ی عملی او بوده است و زائر او می بایست برای نیل به معیت با مزور در دنیا و اخرت و هم قدم با صداقت او بودن در دنیا و آخرت و وصول به نعمت درجه و رتبه مقام محمود او در نزد پروردگار عالم می بایست در همه احوال شخصی و خانوادگی و اجتماعی حق محور و مدافع حق و تابع حق و حقیقت باشد و پیروی از حق و حقیقت میسور نیست مگر با تفکر و تعقل و تدبر در اساس و ملاک حقانیت .
پیروی از حق با عقلانیت آغاز و به دلیل رشد عقل و درک به عشق و محبت و مودت منجر می شود لذا اگر کسی عاشق حق برمبنای رشد عقلی شد در خدمت حق قرار گرفته و نوکر حق می شود .زائر وجود ذی جود سیدالشهداء علیه السلام که همه اعمالش تبعیت از حق باشد بیش از هر چیز دیگر نیازمند این عقلانیت است .
اگر کسی عاشق حق و سیدالشهداء علیه السلام شد و در مسیر زیارت حق و امام حسین علیه السلام واقع گردید اما به رشد عقلی نرسیده باشد بسیار تحریک پذیر خواهد بود و به واسطه یک اتفاق کوچک یا یک عمل ناصحیح و یا یک سخن نابجا سریعا تحریک شده و دست از پیروی حق و اهل بیت علیهم السلام و نوکری و خادمی حق و ابی عبدالله علیه السلام و زیارت او برخواهد داشت.
انسانهای فهمیده و در مسیر حق و زیارت حق و اهل بیت علیهم السلام واقع شده همواره در مقابل حق در همه زمینه ها سر تعظیم فرود می آورند.
اگر می بینیم که با استدلال و منطق و عقلانیت به تبعیت از دین حق و مولا ابی عبدالله علیه السلام و خادمی و نوکری دستگاهش و زیارت ساحت مقدسش علاقه مند شده ایم و قلبمان آن را پذیرفته نشانه خوبی برای فلاح و رستگاریست و برای زیارت این حقیقت مصداق حق حضرت ابی عبدالله الحسین علیه السلام در این درگاه با عظمت مورد قبول واقع شده ایم.
در یاران ابی عبدالله علیه السلام این پر رنگ ترین علامتها بود ؛حق پذیری و عمل به حق در شهدای پای رکاب ارباب و مولای عالمین در صحرای کربلا،که آنها را در عاشقی و محبت و مودت به درجه و رتبه ایی رساند که تا ابد مانند آنها در عشق و محبت و مودت ارباب نخواهد آمد.
چرا که حضرت حسین علیه السلام فرمودند:
"لا یکمل العقل الا باتباع الحق"
عقل کامل نمی شود مگر به تبعیت از حق
بنابر قاعده ادبیات زبان عرب استثناء بعد از نفی افاده حصر می کند یعنی قبل و بعد انحصار در یکدیگر منحصر می شوند مانند ذکر
"لا اله الا الله"
که قبل الا در بعد الا و بعد الا در قبل الا منحصر می شود یعنی فقط وفقط الله معبود است و فقط و فقط معبود الله است .
در روایت حضرت حسین علیه السلام در کلام منفی الا آمده است یعنی تکمیل عقل فقط و فقط یک خروجی دارد و آن تبعیت از حق است و تکمیل عقل هم فقط و فقط تنها خروجی تبعیت ازحق است.ا
لَا مَعبُودَ سِوَاکَ یَا غِیَاثَ المُستَغِیثِینَ
اگر زائر سیدالشهداء علیه السلام هم همین حُسن ظن به خدا و اربابش را داشته باشد تمام مشکلاتش حل و گره هایش باز خواهد شد
که در حدیث قدسی است که حق تعالی فرمود:
اَنَا عِندَ حُسنِ ظَنِّ عَبدِیَ المُؤمِنِ
من کنار حُسن ظن بنده ی با ایمانم هستم تجلی احساس کنار خدا بودن کنار حُسین علیه السلام بودن است و این خود یعنی باز شدن گره کور مشکلات ، خروجی این حُسن ظن ایجاد انقطاع از ما سوی الحسین علیه السلام توسط نوکر و خادم و زائر سیدالشهداء علیه السلام است.
و این مهم نیازمند دو کار بسیار مهم است ؛
فکر و ذکر؛
جلسه شانزدهم
واین مهم نیاز مند دو کار بسیار مهم است ::
فکر و ذکر
ذکر و فکر فی الحسین علیه السلام مُحَوِّلُ الاَحوال الی احسن الحال است و نماد حُسن ظن به مولا تحویل الی احسن الحال است که تبلور آن در ایجاد محیای محیا محمد و آل محمد و مماتی ممات محمد و آل محمد است.
سبک زندگی پیامبر و آل پیامبر یک نمود ظاهری دارد و آن نشاط ظاهری و باطنی است
ما نیاز به نشاط داریم، اما این نشاط را از کجا باید بگیریم؟ از هر جایی که بیشتر به ما نشاط میدهد! و آن «دین» و نوکری و خدمت به دین و تعظیم شعائر دین خصوصا در زیارت است که موجب نشاط و سرور حقیقی درونی و برونی زائر می شود
.
مولا علی علیه السلام میفرماید:
«الدِّینُ حُبُورٌ» یعنی دین مایه سرور و نشاط است.
و تمام اجزاء دین از جمله زیارت اهل بیت هم نشاط آور و بهجت آفرین است
نوکری و خادمی اهل بیت و زیارت آن بزرگواران علیهم السلام هم باید چنین باشد چون اهل بیت نماد تمام نمای حقیقت دین و آیین هستند، یعنی هم باید خودِ نوکر و خادم و زائر را به وجد و سرور آورد هم دیگران با او به نشاط و بهجت درونی و بیرونی دست پیدا کنند.
در شب عاشورا حبیب ابن مظاهر بیشتر از همه به وجد آمده بود اصحاب حسین علیه السلام به نشاط درونی که ظهور و بروز بیرونی هم داشت دست پیدا کرده بودند لذا در روز عاشورا برای خدمت و نوکری به ارباب سر از پا نمی شناختند و تا پای جان از نوکری در این خاندان دست برنداشتند این نشاط و بهجت انگیزه ساز جهت بهتر و بیشتر از گذشته برای نوکری پای کار بودن برای خدمت به اهل بیت عصمت و طهارت خصوصا سیدالشهداء علیه السلام است.
و این مهم محقق نخواهد شد مگر با انقطاع عن ماسوی الحسین علیه السلام؛
باید از غیر مولا سیدالشهداء علیه السلام منقطع گردید.
بیایید نگاهمان به دین و نوکری و خادمی و زیارت ارباب را تغییر دهیم و از دینداری و عبادتمان و نوکری و خادمیمان و زیارتمان طلبکار شویم و انتظار «نشاط و سرور و بهجت ظاهری و باطنی» داشته باشیم و بگوییم: این باید ما و همه کسانی که با ما معاشرت و رفت و آمد دارند را سرِ حال بیاورد
و الا یک نقصی در دینداری و نوکری و خادمی و زیارت ما هست چون محیای محیا محمد و آل محمد یعنی خروجی زیارت باید زائری تحویل دهد که هم نشاط دارد و نشاط آفرین است.
معجزه حسین علیه السلام را دست کم نگیریم.نوکری سیدالشهداء علیه السلام معجزه حضرت در حق ماست.
بسم رب الحسین علیه السلام
جلسه هفدهم
اللهم ان هذا یوم تبرکت به بنوامیه وابن آکله الاکباد اللعین بن اللعین علی لسانک و لسان نبیک صلی الله علیه و آله فی کل موطن و موقف وقف فیه نبیک صلی الله علیه و آله اللهم العن اباسفیان و معاویه و یزید بن معاویه علیهم منک اللعنه ابداالآبدین
یکی از نشانه های مهم و حقیقی زائر اهل بیت و خصوصا سیدالشهداء علیه السلام آن است که قلب و دل زائر فقط و فقط کانون محبت به خدا و اولیاء خدا باشد ملاک دوست داشتنها و علاقه مندیهایش فقط خدا باشد که این منحصر شدن دل و قلب در محبت و عشق به خداوند متعال فقط و فقط یک نمود خارجی دارد و آن عشق به اولیاء خدا اهل بیت عصمت و طهارت است هرچه عشق و محبت و علاقه به اهل بیت بیشتر باشد عشق و محبت به خدا بیشتر است چرا که ؛
مَن اَحَبَّکُم فَقَد اَحَبَّ اللهَ ( ۱)
هر کس به شما محبت و عشق داشت به خداوند عشق و محبت دارد.
و این قلب و دل طوری آفریده شده است که جایی برای دیگری باقی نمی گذارد لذا فرموده اند که در درون آدمی دو قلب نیست پس محبت خدا و اولیاء خدا با محبت و دوستی دشمنان خدا در یک جا جمع نمی شود ولو بصورت ظاهری پس باید دقت کرد که بحث وحدت خدای نکرده باعث نشود که تبری و بیزاری از دشمنان اهل بیت به حاشیه رود همواره باید مواظب بود که مبادا بحث وحدت باعث جا باز شدن محلی برای دشمنان اهل بیت در قلب و دل زائر باشد که باعث می شود زائر از جرگه "مِنَّا " بودن خارج شود.
علی بن ابراهیم قمی در تفسیر آیه چهارم سوره احزاب: «ما جَعَلَ اللَّهُ لِرَجُلٍ مِنْ قَلْبَيْنِ فِي جَوفِه»؛ (خداوند در درون هیچ شخصی دو قلب قرار ننهاده است.) روایت کرده است:
🔸 حضرت امام باقر علیه السلام از جدشان امیر المومنین صلوات الله علیه نقل کرده است که در مورد این آیه فرمودند:
🔹 «لَا يَجتَمِعَانِ فِي قَلْبِ رَجُلٍ أَبَدا ، إِنَ اللَّهَ لَمْ يَجْعَلْ لِرَجُلٍ مِنْ قَلْبَيْنِ فِي جَوفِهِ يُحِبُّ بِهَذَا وَ يُبْغِضُ بِهَذَا .
أَمَّا مُحِبُّنَا فَيُخْلِصُ الْحُبَّ لَنَا كَمَا يَخْلُصُ الذَّهَبُ بِالنَّارِ لَا كَدَرَ فِيهِ ، فَمَنْ أَرَادَ أَنْ يَعلَمَ حُبَّنَا فَلْيَمْتَحِنْ قَلْبَهُ ، فَإِنْ شَارَكَ فِي حُبِّنَا عَدُوَّنَا فَلَيْسَ مِنَّا وَ لَسْنَا مِنْهُ ، وَ اللَّهُ عَدُوُّهُ وَ جَبْرَئِيلُ وَ مِيكَائِيلُ وَ اللَّهُ عَدُوٌّ لِلْكَافِرِين».(۲)
🔸 محبت ما و دشمنان ما در قلب یک انسان جمع نمی شود؛ به درستی که خداوند برای یک شخص دو دل در باطن او قرار نداده که با یک دل دوست داشته باشد و با قلب دیگر دشمن داشته باشد، پس دوست ما، محبتش نسبت به ما خالص است؛ همان طور که طلا به وسیله آتش خالص و ناب می شود.
پس اگر کسی خواست بداند [محب ما است] قلبش را امتحان کند، که اگر در محبت ما دوستی دشمنان ما نیز است؛ در این صورت ما از او نیستیم و او نیز از ما نیست و خداوند و جبرئیل و میکائیل (علیهما السلام) با او دشمن هستند و خدا دشمن کافران است.
وضوی بی ولایت آب بازی است.
نماز بی ولایت هم چو بازی است.
ادعا یا مدعای زیارت؟!!!
زائر اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام خصوصا سیدالشهداء علیه السلام منصبی والاست که برتر از آن وجود ندارد اصحاب و یاران اخص از شیعیان اهل بیت زیارت خاندان رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم را افتخاری بس والا و عظیم برای خود بر می شمردند . پس افتخار زائر حقیقی ارباب به معنای اتم و اکمل و اخص آن توفیقی است که به هرکس ندهند ، اما باید به این نکته دقت داشت که اگر مفتخر شدن به صفت شیعه به داشتن ادعا نیست بلکه به داشتن مدعاست مفتخر شدن به لقب زائر اهل بیت علیهم السلام خصوصا ابی عبدالله الحسین علیه السلام که نایب الزیاره خداست هم با ادعا حاصل نمی شود بلکه نیازمند مدعاست .
برای رسیدن به این مهم ساده ترین راه این است که خودمان را دقایقی جای مولا و اربابمان بگذاریم ببینیم اگر ما جای او بودیم آیا کسی چون خودمان را با این خصوصیات فردی و خانوادگی و اجتماعی و چنین عملکردی در عرصه های گوناگون به عنوان زائر حقیقی خویش به معنای اتم و اکمل قبول می نمودیم یا خیر؟
برای پاسخ به چنین سوالی باید بر سر سفره معارف اهل بیت نشست و دید بر اساس معارف شیعی چگونه می توان به معنای حقیقی شیعه و زائر بود تا بتوان بر آن مبنا ملقب به صفت زائر اهل بیت خصوصا مولا و اربابمان سید الشهداء علیه السلام آنهم به زیارت شریفه عاشورا زائر گردید.
کریم اهل بیت امام مجتبی علیه السلام در روایتی پاسخ این سوال را به روشنی تبیین فرمودند:
قال الحسن بن علی سلام الله علیهما :
في جَوابِ رَجُلٍ قالَ لَهُ : إنّي مِن شِيعَتِكُم :
قال علیه السلام :
يا عبدَ اللّه ، إن كُنتَ لَنا في أوامِرِنا و زَواجِرِنا مُطِيعا فقد صَدَقتَ ، وإن كُنتَ بخِلافِ ذلكَ فلا تَزِدْ في ذُنوبِكَ بدَعواكَ مَرتَبةً شَرِيفَةً لَستَ مِن أهلِها ،
لاتقل انا من شیعتکم
بسم رب الحسین علیه السلام
جلسه هیجدهم
"اللهم خص انت اول ظالم باللعن منی وابداء به اولا ثم العن الثانی و الثالث و الرابع اللهم العن یزید خامسا والعن عبیدالله بن زیاد و ابن مرجانه و عمربن سعد و شمرا و آل ابی سفیان و آل زیاد و آل مروان الی یوم القیامه"
تاکید دوباره بر مبنای اساسی دین که تولی و تبری است و اینکه در هر تولی ، تبری و در هر تبری ، تولی وجود دارد و این دو بدون یکدیگر مفهوم خود را از دست می دهند و اینکه جریان باطل نیز از ابتدا در مقابل حق که یک جریان مستمر و مستدام است نیز خود مستدام و مستمر است .
آنچه در بحث تولی و تبری نباید مورد غفلت قرار گیرد این است که پایه گذاران ظلم و ستم در جبهه باطل نباید به عنوان مسبب اصلی ظلم و ستم فراموش شوند.
همانطور که قرآن کریم شیطان را به عنوان شریک جرم اصلی در گناه همه گناهکاران در عذاب مخلد و جاودان می داند؛
"فکان عاقبتهما انهما فی النار ..... سوره حشر
زائر در زیارت سیدالشهداء علیه السلام نیز پایه گذاران ظلم و ستم بر اهل بیت علیهم السلام را هم پای مباشران آن در عذاب ظلم و ستمی بر خاندان آل الله روا داشتند سهیم می داند .
لذا از تمامی آنها به صورت کلی و مصداقی فرد ، فرد بیزاری و تبری می جوید و در این فراز مسببین و مباشرین در شهادت اهل بیت عصمت و طهارت و یاران با وفایشان خصوصا سیدالشهداء علیه السلام و شهدای کربلا را، مورد لعن و نفرین قرار می دهد و چون این جریان را یک جریان مستمر می شناسد لذا تبری از آنها و لعن بر آنان را تا قیامت بر آنها لازم و فرض و واجب می داند.
تاکید بر روی تبری از اولین ظالم به حق اهل بیت علیهم السلام به عنوان پایه گذار اصلی ظلم و ستم بر اهل بیت علیهم السلام در این فراز بیش از بقیه دشمنان اشارات خاصی دارد که باید زائر در زیارت عاشورا به آن بیشتر دقت و تامل و تفکر نماید .
آنچه که در این فقره و در یکی از فقرات قبل هم بر آن تاکید می شود اینکه زائر در این دو فراز تاکید می کند که تولی و تبری او محدود به عالم دنیا نمیشود بلکه علاوه بر عالم دنیا ، عالم برزخ و آخرت را نیز شامل می شود و "الی یوم القیامه"این تجلی حب و بغض که به عنوان عملیاتی شدن دو اصل واجب فروع دین است استمرار و استدامه خواهد داشت .
معجزه حسین علیه السلام را دست کم نگیریم .نوکری سیدالشهداء علیه السلام معجزه حضرت در حق ماست
بر همین اساس در خواست و دعای استمرار و استدامه این سنخیت و دوام این نعمت در دنیا و برزخ و آخرت به واسطه و شفاعت ارباب کائنات ابی عبدالله الحسین علیه السلام در سجده زیارت بیان شده است این تقاضای شفاعت برای نجات از عذاب الهی نیست چرا که زائر سید الشهداء علیه السلام با ایجاد سنخیتی که بین خود و مزورش ایجاد نموده است اصلا اهل عذاب نیست که بخواهد با شفاعت از عذاب الهی نجایت یابد.
در خواست شفاعت در سجده زیارت عاشورا شفاعت برای رها شدن از ماسوای معشوقی چون حسین علیه السلام است و این وارستگی از ماسوی الحسین علیه السلام حاصل نمی شود مگر با ثبات قدم در معیت و همراهی با سرخیل عاشقان و شیفتگان حق ابی عبدالله الحسین و یاران با وفایش که در رکاب حضرت همه هستی خود را بذل نمودند و حتی جسم و هم جان و هم روح و روانشان را فدای حضرت نمودند و این ثبات قدم و معیت با زیر پا گذاشتن محبت دنیا و اهل دنیا بوجود خواهد آمد .
عدم وابستگی منجر به وارستگی خواهد شد .
ترکت الخلق طرا فی هواکا
وایتمت العیال لکی اراکا
عدم وابستگی در زائر به زیارت عاشورا از زائر حبیب و زهیر و بریر می سازد .
معجزه حسین علیه السلام را دست کم نگیریم .
نوکری سیدالشهداء علیه السلام معجزه حضرت در حق ماست.
جلسه نوزده 👇👇
"السلام علیک یا ابا عبدالله و علی الارواح التی حلت بفنائک علیک منی سلام الله ابدا ما بقیت و بقی اللیل و النهار ولا جعله الله آخر العهد منی لزیارتکم السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین"
تجانس و هماهنگی ابتدای زیارت شریفه عاشورا با فراز پایانی آن در بحث نوع زیارت زائر و تکرار سلام و درود بر سیدالشهداء علیه السلام و یاران با وفایش و شباهت ابتدا و انتهای این سلام در زیارت و تاکید بر اینکه زائر در زیارت عاشورا نایب الزیاره خداست و در فراز پایانی تاکید دارد که این آخرین بار برای نایب الزیاره بودن او از جانب خدا برای زیارت ابی عبدالله الحسین علیه السلام نباشد و تبیین این نکته مهم که در تمامی فرازهای زیارت عاشورا برآن تاکید شد که همانطور که بین عاشقان حضرت در کربلا با معشوقشان سنخیت ایجاد شد و در زیارت فقطنایب الزیاره خدا برای امام حسین علیه السلام نیست بلکه نیابت در زیارت شهدای کربلا هم تجلی پیدا می کند ؛
"و علی الارواح التی حلت بفنائک"
یعنی سلام از طرف و نیابت حق تعالی بر حسین و یاران شهیدش زیرا بین عاشقان و معشوقشان شباهت سازی و هماهنگی و سنخیت حاصل شده است .
در واقع این فراز سلام پایانی در زیارت عاشورا "سِرُّ السِّرِّ مُستَتِرِّ فِی السِّرِّ" این زیارت را کشف می کند و ان تحقق حقیقت معنای و مفهوم عشق حقیقی که همان اتحاد عاشق و معشوق است می باشد .
لذا همان سلامی که زائر در زیارت عاشورا برحسین علیه السلام و فرزندش علی و اولادش علیهم السلام داده همان سلام بی کم و کاست در کمیت و نوع کیفیت آن "و علی اصحاب الحسین " هم داده می شود.
در این فراز یکی دیگر از مهمترین بواطن زیارت تجلی پیدا می کند که محقق شدن این اتحاد عاشق و معشوق که مهمترین خروجی زیارت محسوب می گردد در اثر انجام زیارت با آداب ظاهریه و باطنیه است .
آداب ظاهریه زیارت همان رعایت آدابی است که در کتب مزاریه آمده است ؛ غسل و طهارت در زیارت ، لباس پاکیزه و ظاهری آراسته ، حضور قلب و خواندن نماز زیارت قبل از زیارت و خواندن زیارت به همان شکلی که از معصوم علیه السلام روایت شده است و آداب باطنیه یعنی شیعه بودن ، اگر کسی علما و عملا شیعه بود زیارتش با آداب ظاهریه و باطنیه انجام گردیده و خروجی آن که ایجاد سنخیت بین زائر و مزور است حاصل شده است.
مطالبی که در سلامهای افتتاحیه زیارت نورانی عاشورا بیان گردید در سلامهای اختتامیه این زیارت هم قابل تامل و تدبر است که به جهت اختصار از تکرار دو باره آن خودداری شده است
معجزه حسین علیه السلام را دست کم نگیریم.نوکری سیدالشهداء علیه السلام معجزه حضرت در حق ماست.
پشتیبان مباحث زیارت عاشورا, [18.08.20 17:47]
بسم رب الحسین علیه السلام
🌱▪️🌱▪️🌱▪️🌱▪️🌱
جلسه بیستم👇👇
"اللهم لک الحمد حمد الشاکرین لک علی مصابهم الحمدلله علی عظیم رزیتی اللهم ارزقنی شفاعه الحسین یوم الورود و ثبت لی قدم صدق عندک مع الحسین و اصحاب الحسین الذین بذلوا مهجهم دون الحسین علیه السلام"
شکر بر نعمت ولایت و هم سنخ شدن با وَلِیِّ معصوم علیه السلام که خروجی زیارت خصوصا زیارت شریفه عاشوراست، اجل نعمت خداوند بر بندگان است از ضروری ترین کارهاست .
سجده شکر مرتبه اعلای حمد و سپاس الهی در برابر نعمات حق تعالی بالتخصیص نعمات معنوی است .
قدرشناسی براین نعمت آن هم در حد قدرشناسی شاکرین حقیقی چون اهل بیت علیهم السلام نشانه و علامت قبولی زیارت و محقق شدن اهداف مهم زیارت است و این مهم در سجده شکرِ زیارت عاشورا تجلی پیدا نموده است.
اینکه بزرگترین مصیبت که مصیبت عاشورا و اهل بیت علیهم السلام است بزرگترین مصیبت من هم هست خدای متعال را شاکرم چرا که بین زائر و مزور ایجاد سنخیت شده است همانطور که بزرگترین مصیبت در راه خدا برای اهل بیت علیهم السلام جز زیبایی نبود برای زائر هم جز زیبایی نیست پس این مصیبت یک نعمت مهم است که در کلام گهر بار زینب کبری علیها سلام تجلی یافته است که ؛
"ما رایت الا جمیلا" جز زیبایی ندیدم.
و بر اساس وجود همین دیدگاه و اعتقاد است که از هر آنچه در کربلا واقع شده است احساس رضایت و آرامش دارد چرا که جز زیبایی ندیده که در مناجات لحظه آخر سیدالشهداء علیه السلام محقق می گردد که ؛
"الهی رضا بقضائک صبرا علی بلائک تسلیما لامرک لا معبود سواک "
اگر چه مصائب عظیم و بزرگی بوده که مانند و مثل آن نیامده و نخواهد آمد اما چون در مسیر وصل به هدف والایی چون قرب خداست هم زیباست هم احساس رضایت بدنبال آن است .
"الا بذکر الله تطمئن القلوب"