فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✴️کودکیهای گمشده در #غزه
💢برای لحظهای فرزندان خود را در میانهی جنگی خونین تصور کنید. نه جنگی در زمینی به وسعت ایران! جنگی که کودکان در آن حتی اگر بخواهند فرار کنند، نمیتوانند، چون #محصور شدهاند.
🆘 یا للمسلمین
✍🏻حسین ایرانپور
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
📜عن ابیعبدالله الصادق (فی قصة یونس): فقال العالم لهم: يا قوم افزعوا إلى الله فلعله يرحمكم ويرد العذاب عنكم، فقالوا: كيف نصنع؟ قال: اجتمعوا واخرجوا إلى المفازة وفرقوا بين النساء و الاولاد، وبين الابل وأولادها، وبين البقر وأولادها، وبين الغنم وأولادها، ثم ابكوا وادعوا، فذهبوا وفعلوا ذلك وضجوا وبكوا فرحمهم الله (بحار الانوار، جلد 14، ص 381، طبع موسسه الوفاء، 1403ق).
📃از امام صادق علیه السلام نقل شده است (در مورد داستان حضرت یونس): عالم شهر به آنان گفت: ای قوم من از خدا بترسید شاید شما را بیامرزد و عذاب را از شما دور کند. پس گفتند: چگونه عمل کنیم؟ فرمود: جمع شوید و به بیابان بروید و میان «زنان و کودکان» و «شترها و فرزندانشان» و «گاو و فرزندانشان» و «گوسفندان و فرزندانشان» جدایی بیندازید و گریه کنید و به درگاه خدا دعا کنید. ، پس رفتند و آن کار را کردند و ضجه زدند و گریه کردند، پس خداوند به آنان رحم کرد.
⭕️جداکردن کودکان از مادران (چه انسان و چه حتی حیوانات) به گونهای موجب رقّت قلب و جلب رحمت و ترحّم میشود که هر ضمیر بیداری را میجنباند و حتی ای قدرت را دارد که عذاب الهی را بازگرداند. (پینوشت مطالعه شود).
⭕️وقتی جنگی پیش میآید، آنان که از همه بیشتر میترسند و آسیب میبینند، #کودکان هستند. برخی درد #یتیمی را تا همیشه خواهند چشید، برخی تا آخر عمر #معلول_جنگی خواهند شد، برخی #گم میشوند و تا آخر عمر هویت خود را از دست میدهند، برخی توسط دشمن #دزدیده میشوند و به هر بلایی گرفتار، برخی هم اگر از این موارد برهند تا آخر عمر #روانپریش خواهند بود.
کودکان #غزه اما تفاوتهایی دارند. آنها از همان کودکی بالغ میشوند و برای بقیه پدری و مادری و برادری و خواهری میکنند، آنها غالبا کشته میشوند، آنها گرسنگی میکشند، و از همه مهمتر جایی برای #فرار ندارند؛ حتی نمیشود به آنان گفت: (علیکنّ بالفرار).
⭕️سبُعیّت و وحشیگری رواجیافته در مورد کودکان #غزه در دوره معاصر نه حکام عرب، نه سردمداران غربی، نه مزدوران اپوزسیون ایرانی و نه تمام دلهای خفته را به تلاطم نمیاندازد و این انتهای سنگشدن دل است.
❇️بار الها به حق بلای عظیمِ خونِ بهناحق ریختهی ۳۸۰۰۰ انسان بیگناه، به حق ترسها و ضجههای کودکان غزه، به حق تمامی آن لحظاتی که کودکان غزهای ملجأی برای فرار ندارند و به حق دریای بیکران #رحمت و #جباریّت خودت مرهمی بر دلهای کودکان #یتیم، #گرسنه، #معلول_جنگی، #بیپناه، #بدون_جای_فرار و #ترسیده غزه بگذار و آنان را از این دردها برَهان.
🖋پینوشت: تجلّی رحمانی باری تعالی به حدی میباشد که نیازی به توضیح راقم این سطور ندارد و قابل قیاس با ترحمهای انسانی و ناشی از نیاز و عجز نیست، لیکن جان کلام در دلخراش بودن صحنهی جداکردن فرزندان و مادران است که هر دلی را به درد میآورد و در سبُعیّت و وحشیگری انسان همین بس که جلب ترحم او با شدیدترین فجایع نیز اتفاق نمیافتد).
✍🏻حسین ایرانپور
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
ای آفتاب حُسن برون آ دمی ز ابر
کآن چهرهٔ مُشَعشَعِ تابانم آرزوست
گفتی ز ناز بیش مرنجان مرا برو
آن گفتنت که بیش مرنجانم آرزوست
والله که شهر بیتو مرا حبس میشود
آوارگی و کوه و بیابانم آرزوست
زین همرهان سستعناصر دلم گرفت
شیر خدا و رستم دستانم آرزوست
جانم ملول گشت ز فرعون و ظلم او
آن نور روی موسیِ عمرانم آرزوست
زین خلق پرشکایت گریان شدم ملول
آن های هوی و نعرهٔ مستانم آرزوست
گفتند یافت مینشود جستهایم ما
گفت آن که یافت مینشود، آنم آرزوست
یک دست جام باده و یک دست جعد یار
رقصی چنین میانهٔ میدانم آرزوست
#مولوی
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
9.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔞🔞🔞🔞
❌فیلم به شدت دلخراش و حاوی صحنههای حزنانگیز
⭕️در حمله جنگندههای صهیونیست به مرکز غزه دست کم ۱۵۰ نفر به شهادت رسیدند.
⭕️وَ عَلَى الاِسْلامِ ألسَّلام، إِذْ قَدْ بُلِیَتِ الاُمَّةُ بِظالم مِثْلَ اسرائیل
🛑تاریخ همان تاریخ و جلاد همان جلاد کربلا است. «اَلسَّلام عَلَي الاَعضاءِ المُقَطَّعاتِ».
♻️خدایا به داد مردم مظلوم غزه برس.
✍🏻حسین ایرانپور
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
⭕️انگار بر شهر #گَرد_مُرده پاشیدهاند. انگار نه انگار انتخاباتی در پیش است.
⭕️انگار نه انگار که تا همین ۷-۶ سال پیش شهر به گونهای فضای انتخاباتی به خود میگرفت که از هر کوی و برزنی صدای انتخابات شنيده میشد و از آن بوی انتخابات به مشام میرسید.
⭕️به راستی چه عاملی میتواند آن #شور و #اشتیاق را به عرصه اجتماعی ایران برگرداند؟ به راستی کدام کنشگر یا ساختاری میتواند حال دهههای قبل را در ایام انتخابات زنده کند و آن خاطرات را تداعی؟
⭕️کاری به گروههای سیاسی و جناحهای مختلف و منافع آنان ندارم، من به عنوان یک #دلواپس_انقلاب و #ناظر_اجتماعی دغدغهی این را دارم که نکند شور و حال –هر چند ملتهب– ایام انتخابات هم قربانی #خمودگی و #همستر_بازی دنیای اقتصاد شده باشد.
#اقتصاد_سیاسی
#تحلیل_اجتماعی
✍🏻حسین ایرانپور
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
✳️دیروز (۱۴۰۳/۰۳/۲۴) در جلسهای که قرار بود نخبگانی باشد –و البته نشد– خدمت دکتر سعید جلیلی بودیم. کاری به سخنان رد و بدل شده و فضای حاکم بر جلسه ندارم و از باب مشت نمونه خروار چند جملهای مینویسم.
⭕️دغدغهی میزبان جلسه –که ابتدا قرار بود صرفا میزبان در امر مکان باشد اما بعدا به دعوتکننده و میزبانِ #خود_مقصود_پندار مبدل شد– که معرفی خود، سخنگاه (تریبون) دادن به اعضای خود، نقطهنظرات آرمانی خود و رسیدن به حجت شخصی بود. این نوع برخورد از باب همان مشت نمونه خروار، از سنخ همان فروش رای است تا دغدغهی نخبگانی و اعطای راهحل و چالش برانگیز. این نوع نگاه به میزبانی از یک داوطلب ریاستجمهوری به نظر منِ تحلیلگر اجتماعی قابل یافتن و ردگیری در تمامی اقشار جامعه است. نگاهی که به دنبال استحصال منافع خود است تا نگرانی برای جامعه.
⭕️دغدغهی حاضرین را میتوان در یک جمله خلاصه کرد: آخرش چه میشود؟ آخرش شما میمانید یا آقای قالیباف؟ آخرش همانند سال ۱۳۹۲ خواهد شد یا طرحی دیگر درمیاندازید؟ آخرش چه خواهد شد؟
💢پاسخ دکتر جلیلی اما بسیار سنجیده بود. ایشان گفت چرا از من میپرسید؟ چرا شما مثلا نخبگان (قید مثلا از راقم این سطور است) شرایط را به گونهای رقم نمیزنید که جبههی انقلاب خودش از جانب خودش تصمیمگیری نکند؟ چرا شما تصمیمسازی نمیکنید؟
♻️پاسخ دکتر جلیلی سطح عمیقی از نوع نگاه و رفتار نخبگان را مورد سوال و چالش قرار میداد. به راستی چرا با هر کسی از نخبگان سیاسی و اجتماعی سخن میگوییم، منتظر این هستند که ببیند صحنه چگونه میشود تا پس از آن موضع بگیرند؟ چرا کسی خود را خرج داوطلبی که او را اصلح میداند، نمیکند؟ چرا فضای ملموس به جای کنشگری به نان به نرخ روز خوری مبدل شده است؟
⭕️در آخر باید بپرسم چرا علاوه بر شهر، بر نخبگان و کنشگران نیز #گَرد_مُرده پاشیدهاند؟
#تحلیل_اجتماعی
#نخبگان
✍🏻حسین ایرانپور
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
#یورو_2024
💢سالها جامهای جهانی فوتبال، المپیک و دیگر رویدادهایی بزرگ ورزشی زمانی برای حملات ددمنشانه علیه مردم مظلوم #فلسطین بود.
⭕️این رویدادهای ورزشی به گونهای ظرفیتهای رسانهای و اجتماعی دنیا را به خود جذب میکرد که برای هیچکس قتلعامشدن مردم فلسطین هیچ ارزشی ندااشت.
⭕️مسابقات فوتبالی لیگ ملتهای اروپا موسوم به #یورو_2024 در حالی آغاز میشود که مردم دنیا علیه جنایات #رژیم_صهونیستی به پا خاستهاند.
✳️بشخصه به الطاف الهی امیدوارم که قلوب مردم دنیا را به گونهای هدایت کند که علیه ظلمهای رواشده به مردم مظلوم فلسطین به پا خیزند و مسابقات را به جهنمی برای #اسرائیل دوستان عالم تبدیل کنند و بهجدّ برای این امید دعا میکنم.
❇️در ساعات معنوی #روز_عرفه مردم مظلوم #فلسطین را فراموش نکنید و برای رهایی آنان دعا کنید.
#تحلیل_اجتماعی
#یورو_2024
✍🏻حسین ایرانپور
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
1_11862982501.pdf
18.18M
📚کتاب رایگان #شهیدحسین_امیرعبداللهیان تالیف جدید #ناصر_کاوه خدمت شما دوستان و سروران گرامی تقدیم میگردد.
💡لطفا ضمن مطالعه، با بازنشر آن ما را در راه بازسازی معنوی و همچنین زنده نگه داشتن یاد و راه امام و شهدا، ما را یاری فرمائید.
✍ارادتمند ناصر کاوه
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
⭕️دلالتهای سخنی خاص از رهبر انقلاب در دیدار مدالآوران علمی
✏️ رهبر انقلاب:
الان هم ما یک استقلال سیاسیای خوشبختانه داریم. یعنی ایران، جمهوری اسلامی، نسبت به مسائل کلی دنیا دارای منطق و دارای حرف و دارای جایگاه مشخصی است.
ما در قضیه فلسطین حرف داریم، در قضایای آمریکا حرف داریم، در قضایای دنیا، در قضیه نظم نوین جهانی حرف داریم. حرف داریم در دنیا، یعنی حرفی که شنیده میشود داریم. در دنیا حرف ما را میشنوند و روی آن حساب میکنند. ممکن است قبول نکنند خیلیها، اما بالاخره روی این حرف حساب میکنند، این استقلال است.
✏️این را نباید از دست بدهیم؛ حالا هر دولتی که سر کار میآید یکی از مسائل مهمش باید این باشد که این استقلال سیاسیای که خوشبختانه بوجود آمده، این استقلال سیاسی را حفظ کنیم. ۱۴۰۳/۰۳/۲۶
❇️ضمیر مخاطبین این سخن باید به درد آید. رهبری بدون علت نکتهای را گوشزد نمیکنند. این سخنان معنای این را دارد که ایشان هم این خطر را احساس کردهاند که ممکن است جریانی رأی بیاورد و هیئتی به عنوان #دولت_چهاردهم سر کار بیاید که جایگاه سیاسی ایران را بهتمامه از بین ببرد.
🟤این دولت خاص میتواند عمق راهبردی #بریکس ، #شانگهای ، #وعده_صادق ، فروش آزادانه #نفت در عین تحریم، کنشهای سیاسی حمله به مقرهای #منافقین در آلبانی و فرانسه، پیوندهای مستحکم و راهکنشی (تاکتیکی) با کشورهای بزرگی همچون #روسیه ، #چین ، #ونزوئلا ، #پاکستان ، #هند ، #کوبا ، #عراق ، #سوریه ، #قطر ، #لبنان و الی ما شاءالله، خونهای به ناحق ریخته مردم مظلوم #غزه ، و هزاران دستاورد داخلی را به یکباره به نابودی بکشاند.
🟢🟣چرا این دولت خاص میخواهد تمامی این دستاوردها را به مرز نابودی بکشاند؟ پاسخ ساده است. چون دل در گرو تمدن غربی دارد. چون شیفته غرب و مظاهر آن است و در یک کلام چون #غرب_زده است.
🔲حال شما بیابید #پرتقال_فروش را...
✍🏻حسین ایرانپور
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
#پدیده_مناظرات
⭕️از روز آخر ثبتنام و پس از آن از روز اعلام اسامی نامزدهای احراز صلاحیتشده قصد داشتم چند خطی در مورد آقای #مصطفی_پورمحمدی بنویسم.
💢او در آمار نظرسنجیها در پایینترین سطح ممکن قرار دارد؛ اما وجه توجه ویژهی راقم این سطور به او به چند دلیل است:
۱. او اخراجی سه جریان است: او به نوعی از دولت احمدینژاد، قوه قضائیه آملی لاریجانی و دولت روحانی اخراج شده است.
۲. مشی او به سبک اعتدالگرایان است.
۳. مشخص شد پشت سر او #حسامالدین_آشنا قرار دارد.
۴. حامیان ستادی و جریانی او (همانند خودش) اخراجیهای جریانات مختلف هستند.
۵. هیچ جریانی او را گردن نمیگیرد.
❗️در مناظره اول مشخص شد او #حسن_روحانی امروز است.
❗️او در عین مسؤول و مورد سوال بودن در جریان حمله به #سفارت_عربستان در دوربین زل میزند و آن را محکوم میکند. لازم به ذکر است آقای پورمحمدی در تاریخ ۱۲ دی ۱۳۹۴ وزیر دادگستری بود و جزئی از دولتی بود که نسبت به جمعکردن قضیه حمله به سفارت هیچ کاری (و موکدا عرض میکنم) #هیچ کاری انجام نداد.
❗️او از کلیدواژههای همه جریانها استفاده میکند. در مورد #کوروش فیلم ضبط میکند، در مناظره از رهبری دم میزند، از کلیدواژهی #تدبیر استفاده میکند، #تحریمها را نقد میکند، از #توان_داخلی میگوید و از همه مهمتر #داد میزند. اینها هر کدام ارجاع (رفرنس) به یک جریان است.
❗️از همه بدتر او فقط #اعتراض میکند. انگار نه انگار در تمامی عمر انقلاب بر کرسی مسوولیت تکیه زده و خود باید پاسخگو باشد. واقعا آیا او جای اعتراض دارد؟
💢پورمحمدی همان روحانی است. در شکل و شمایلی معترضتر.
♻️در آیندهای نزدیک بیشتر با او آشنا خواهید شد، چرا که سمت مشاورت او را #حسامالدین_آشنا به عهده دارد. پورمحمدی #پدیده_مناظرات است.
✍🏻حسین ایرانپور
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
⭕️اندر مصائب شکلگیری منسکی دیگر؛ این بار #ایام_مسلمیه | بخش اول
🗓وقتی مریدان شاه صفی الدین اردبیلی برای به دست آوردن قدرت میجنگیدند، استفاده از یک عقیده مذهبی همچون یک کنشیار (کاتالیست) برای آنان عمل کرد. ترکهای قزلباش که علیه آققویونلوها میجنگیدند، شیعه امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب بودند و استفاده از قطبیّت علی (ع) مستمسکی بود برای بهخطکردن سربازانی که در مسلک صوفیگری طیّ طریق میکردند.
⚜این مبارزات به سرکردگی اسماعیل که توانست اردبیل و تبریز را به تصرف درآورد و در مدت کوتاهی ایران را به صورت یکپارچه ذیل حکومت خود گنجاند. و مذهب رسمی ایران پس از آن #تشیع شد.
⏺«به قدرت رسیدن صفویان پس از آشوبهای متعددی که در ایران آن روز وجود داشت از طرفی نتیجه تلاشهای شاهان صفوی و سربازان و سرداران قزلباش بوده است و از دیگر سو مرهون حمایتها، تلاشها و فعالیتهای علمای شیعی آن دوران میباشد. اما کار به همین جا ختم نمیگردد و علمای آن دوران خواست خود و درخواست شاهان صفوی به کمک دربار آمده و در شکلدهی به ساختار دیوانسالاری و حمایت از مردم و شریعت نقش اصلی را ایفا کردهاند» (بوذرینژاد و ایرانپور، 1401الف: 3).
💢«در زمان صفویه پس از آن که با تلاشهای شاه اسماعیل و شاهطهماسب و مساعدتهای محقق کرکی و شاگردان او دولت صفویه تشکیل و تثبیت شد، نوبت به شاهعباس رسید. در این زمان و بهخاطر اقتضائات خاص دوران وی برخی از علما با دربار در تعامل بودند، اما این به معنای تأیید تمامی احوالات و تصمیمگیریهای شاهعباس نبود و همواره مخالفتهای علما با امور مخالف با شریعت وجود داشت» (بوذرینژاد و ایرانپور، 1401ب: 52).
منابع:
1. بوذرینژاد، یحیی و حسین ایرانپور (1401الف)، «اعتبارسنجی فرضیات تأثیر منفی نهاد دین در زوال صفویه»، پژوهشهای علوم تاریخی، دورهی 14، شمارهی 1، صص: 15-1.
2. بوذرینژاد، یحیی و حسین ایرانپور (1401ب)، «پیامدهای سیاسی و اجتماعی اخباریگری در دورهی صفوی»، پژوهشهای ایرانشناسی، دورهی 12، شمارهی 1، صص: 66-45.
✍🏻حسین ایرانپور
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
⭕️اندر مصائب شکلگیری منسکی دیگر؛ این بار #ایام_مسلمیه | بخش دوم
🔒پس از مدتی در درون حرکت علمی نهاد علمی شیعیان جریانی به نام #اخباریگری شروع شد. «در زمان رشد چشمگیر و بیش از انتظار اخباریگری، مردم ایران به تازگی به مذهب تشیع گرویده بودند. در این حالت، مجتهدان در تلاش بودند تا مردم را بر اساس اجتهادات و فتاوی هدایت کنند و به مسیر درست و ولایتالله رهنما باشند.
در جانب دیگر ماجرا، جریان اخباریگری با تخطئۀ عقل انسانی سخنانی دربارۀ تکیه به عقول معصومان مطرح ساختند و مردمی که تازه شیعه شده بودند و محبت اهلبیت را در دل داشتند، به سمتوسوی تعطیلی عقل خود و مجتهد کشاندند و سعی در قبولاندن اخباریگری به کل اجتماع کردند و تا حدودی هم موفق شدند. بدین صورت این جریان، هم جنبۀ سیاسی پیدا کرد و هم جنبۀ اجتماعی، و همین مسئله باعث شد در زمان بسیار اندکی، این جریان به نحوی گسترش یابد که تا حدود دویست سال بر حوزههای علمیه و جامعۀ شیعی ایران چنبره داشت و سبب اتفاقات عدیدهای شد» (بوذرینژاد و ایرانپور، 1401: 54).
✂️«ظاهر گرایی و بی اعتنایی به علوم عقلی منجلابی است که اگر گریبانگیر جامعهای شود، بازار هر گونه خرافهپرستی داغ و رواج اعتقادات بی اساس را تند میکند. در زمان صفویه، خرافاتی نه تنها در میان مسلمین بلکه در میان هندوها و ارمنیهای ایران پدید آمد (تاورنیه، 1336: 445؛ دلاواله، 1380: 74). در این دوره در میان مسلمین نیز برخی از شیوههای عزاداری شکل و طرح تازهای به خود گرفت. از همه مهمتر شیوههای عزاداری برای سیدالشهدا (علیه السلام) است که در این دوره دچار دگردیسی عجیبی شد.
شیوههای غیر معمولی همانند #قمهزنی از این دوره است که بدعتگذاری میشود و عزاداری ابا عبدالله الحسین ( علیه السلام) را به انحراف میکشاند (آژند 1358: 444-441). این نکته را نیز باید در نظر داشت که از این زمان است که به عزاداری ابا عبدالله «روضه خوانی» اطلاق شده و بسیاری از نقلهای ضعیف و بیاساس به مقاتل حضرت وارد میشود و سرمنشأ بسیاری از انحرافات بعدی میگردد. علاوه بر شیوههای غیرمعمولی که در میان عزاداریها شکل گرفته است، برگزاری مراسم و آیینهایی همانند «عمر کشان» و «عیدالزهرا» که به نوعی وهن دین محسوب میشود نیز ریشه در همین تاریخ دارد (کارری، 1348: 126)» (بوذرینژاد و ایرانپور، 1401: 64-63).
منابع:
1. آژند، یعقوب (1358)، نمایش در عصر صفوی، تهران: فرهنگستان هنر.
2. بوذرینژاد، یحیی و حسین ایرانپور (1401)، «پیامدهای سیاسی و اجتماعی اخباریگری در دورهی صفوی»، پژوهشهای ایرانشناسی، دورهی 12، شمارهی 1، صص: 66-45.
4. تاورنیه، ژان (1336)، سفرنامه تاورنیه، ترجمهی ابوتراب نوری، اصفهان: سنائی.
5. دلاواله، پیترو (1380)، سفرنامه پیترو دلاواله، ترجمهی محمود بهفروزی، تهران: قطره.
6. کارری، جملی (1348)، سفرنامه کارری، ترجمهی عباس نخجوانی و عبدالعلی کارنگ، تبریز: اداره کل فرهنگ و هنر آذربایجان شرقی.
✍🏻حسین ایرانپور
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour