✨دعا پانزدهم ماه مبارک رمضان
🌟گام پانزدهم: شرح صدر (سینه گشودگی)
⭐️«وَاشْرَحْ فیهِ صَدْری بِاِنابَةِ الْمُخْبِتینَ»، «بار خدایا سینهام را به توبه ی فروتنان فراخی بخش».
💠راندن تیرگیها از دل و گشودگی سینه به انوار الهی، رها شدن از تنگ نظری ها، سطحی نگری ها، خودخواهی ها، دنیا بینیها و دنیاطلبی ها، از آثار گشودگی سینه است؛ تا انسان در بند خود و اسیر دل است، به جایی نخواهد رسید.
💠حضرت موسی از خدا گشودگی سینه میخواهد: «ربّ اشرح لی صدری ویسرّلی امری»،
«پروردگارا سینهام را گشایش بخش و کارم را برایم آسان فرما».
💠خواجه عبداللّه انصاری گوید:
«موسی شرح صدر خواست نه شرح قلب، از آن جهت که حرج و تنگی به سینه رسد نه به دل؛ صدر دیگر است و قلب دیگر. صدر در خبر است و قلب در نظر.
در کریمه شریفه نیز به پیامبر اسلام شرح صدر نوید داده شده است: «الم نشرح لک صدرک ووضعنا عنک وزرک». «آیا به سینه ات گشودگی عطا نکردیم و بار سنگینت را از تو باز ننهادیم؟ ».
و این گشودگی سینه بود که پیامبر را دریادل کرد و رحمةللعالمین و صاحب اخلاق پسندیده شد که فرمود: «وَإِنَّکَ لَعَلی خُلُقٍ عَظیمٍ».
💠پیر طریقت را از انفاس نیک بختان و بدبختان پرسیدند، گفت:
نَفس بدبخت، دود چراغی است کشته،
در خانه ای تنگ و در بسته،
و نفس نیک بخت، چشمه ای است روان
آراسته به گلهایی الوان.
الهی!
به بهشت و حور چه نیازم؟
اگر مرا سینه ای گشوده دهی، از آن سینه بهشتی سازم.
❣سی گام به سوی خود سازی
⭐️کتاب کریم آل طه
⭐️نوشته سید محمد رضا طباطبایی نسب
💫این کتاب ۲۵۰ص ؛نکاتی پیرامون مقام و منزلت امام حسن مجتبی(علیه السلام) می باشد.
💠در دوران حکومت خویش، امام(علیه السلام) همانند زمان خلافت پدرش، سراسر با عزم و اراده، دور اندیش و با درایت بود.
آن حضرت بلافاصله پس از رسیدن به زمامداری به تحکیم حکومت خویش و تثبیت مبانی آن پرداخت و بر مبارزه با حکومت باطل اموی و خاموش کردن آتش فتنه در شام به منظور ثبات حکومت اسلامی تأکید می ورزید.
با این حال امام(ع) با نیرنگ های معاویه مواجه شد. معاویه با این شیوه به جنگ سردار بزرگی آمده بود که جز حق نمی شناخت و یک لحظه در برابر باطل سر فرود نمی اورد.اما شرایط موجود که امام (علیه السلام)در آن قرار داشت به گونه ای او را در تنگنا قرار داد که در طول تاریخ، کمتر می توان برای آن نمونه ای پیدا کرد.
فرماندهان لشکر امام(علیه السلام)با یکدیگر اختلاف نظر داشتند و افراد پست و فرومایه به درون آنها نفوذ کرده بودند.تا آنجاکه نزدیک بود، امام را تسلیم دشمن نمایند! و مردمی که امام به آنان متکی بود و برای اصلاح آینده ایشان، گام بر می داشت در اثر تبلیغات زهر آگین دشمن درست در جهت مصالح دشمن حرکت می کردند، و چنین بود که اهرم های قدرت در حکومت امام (علیه السلام) به سود معاویه جهت گیری شد...
✨برای مطالعه کتاب به واحد کتابخانه حوزه مراجعه بفرمایید.تعداد موجود1⃣
#بیان_تفسیر(۱۵)
#سرکار_خانم_یوسفی
وَ لا تَقُولَنَّ لِشَیْءٍ إِنِّی فاعِلٌ ذلِکَ غَداً إِلاَّ أَنْ یَشاءَ اللَّهُ وَ اذْکُرْ رَبَّکَ إِذا نَسیتَ وَ قُلْ عَسى أَنْ یَهْدِیَنِ رَبِّی لِأَقْرَبَ مِنْ هذا رَشَداً؛ سوره کهف، آیات ۲۳و ۲۴؛ و هرگز در مورد کاری نگو: «من فردا آن را انجام میدهم» مگر اینکه خدا بخواهد و هرگاه فراموش کردی، (جبران کن) و پروردگارت را به خاطر بیاور؛ و بگو: «امیدوارم که پروردگارم مرا به راهی روشنتر از این هدایت کند»
گفتنِ «انشاءاللّه» که اعتقاد به قدرت و مشیّت الهى را مىرساند، تکیهکلام اولیاى الهى است. چنانکه در قرآن نیز از زبان پیامبران نقل شده است: یعقوب به فرزندانش مىفرماید: ادْخُلُوا مِصْرَ إِنْ شاءَ اللَّهُ آمِنینَ (یوسف ۹۹) وارد مصر شوید، انشاءالله در امانید.
ادامه مطلب👇
حضرت خضر به حضرت موسى مىگويد: «سَتَجِدُنِي إِنْ شاءَ اللَّهُ صابِراً» «سوره کهف، آیه۶۹» اگر خدا بخواهد مرا شكيبا خواهى يافت. حضرت شعيب به حضرت موسى مىگويد: «سَتَجِدُنِي إِنْ شاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّالِحِينَ» «سوره قصص، آیه ۲۷» و حضرت اسماعيل به پدرش حضرت ابراهيم مىگويد: «سَتَجِدُنِي إِنْ شاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّابِرِينَ» «سوره صافات، آیه ۱۰۲» مرا ذبح كن كه به خواست خدا مرا از شكيبايان خواهى يافت.
البتّه مراد از گفتن «إِنْ شاءَ اللَّهُ»* و «أَعُوذُ بِاللَّهِ» و امثال آن، لقلقهى زبان نيست، بلكه داشتن چنين بينشى در تمام ابعاد زندگى و در باور و دل انسان است.
امام صادق عليه السلام فرمود: در نوشتههاى خود نيز «إِنْ شاءَ اللَّهُ»را فراموش نكنيد. روزى دستور داد نامهاى بنويسند، هنگامى كه نامه را بدون «انشاءاللّه» ديد، فرمود: «كيف رجوتم أن يتم هذا؟» چگونه اميد داريد كه اين كار به سامان برسد؟ تفسیر نورالثقلین، ذیل آیه مربوطه
پيامبر اسلام صلی الله علیه و آله هنگام ورود بهقبرستان مىفرمود: «و انا ان شاء الله بكم لاحقون» اگر خدا بخواهد ما هم به شما خواهيم پيوست، در حالى كه مرگ، حتمى است. «تفسیر کشف الاسرار، ذیل آیه مربوطه »
انسان در عين حال كه اراده دارد و آزاد است، ولى به طور مستقل نيست و همهى كارها به او سپرده نشده كه بدون خواست خدا هم بتواند كارى انجام دهد. يعنى انسان نه در جبر است و نه اختيار تمام امور به او داده شده است، بلكه آزادى انسان در سايهى مشيّت خداوند است. «إِلَّا أَنْ يَشاءَ اللَّهُ»
#حوزه_علمیه_حضرت_باقرالعلوم_علیه_السلام
#قرارگاه_فرهنگی_نماز_جمعه_شهرستان_قدس
#نشر_حداکثری
🆔 eitaa: @Howzehbagherolum_ghods
🆔 Instagram:
@howzeh_elmiyeh_bagheraloloom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 چرا حاج قاسم اجازه نمیداد، ظریف میدان را در خدمت دیپلماسی بگیرد؟
#مکتب_سلیمانی
#حدیث_روز
🍃🌹امیرالمؤمنین عليہ السلام:
🍃🌹تنبلى، آخرت را تباه مى كند.
الڪَسَلُ يُفسِدُ الآخِرَةَ.
📚ميزان الحڪمہ جلد10 صفحہ131
#حدیث_روز
❣امام حسن مجتبۍ علیہ السلام:
🍃🌸خوشرفتارے با مـردم، رأس خـرد است.
📚بحارالانوار؛ج۷۸،ص۱۱۱،ح۲
#رمضان_ماه_آمرزش_گناهان
#التماس_دعا
نکات کلیدی قرآن کریم
جزء ۱۵