هدایت شده از طلبگی تا اجتهاد
دوستان و عزیزان، وظیفه دارم این نوشته رو خدمت شما ارائه کنم
در مورد #کرونا مطلبی که یقینی هست چند نکته است
۱-کشندگی کمی داره
۲- اپیدمی و فراگیر شدنش خیلی سریع هست
۳- این ویروس رو سطوح از دو ساعت تا چند روز ممکنه زنده بمونه
۴- هیچ دارویی نداره
۵- به آسانی و با رعایت چند نکته قابل پیشگیری هست
۶- دوره بروز علائم در کسی که ویروس رو گرفته ممکنه 14 روز طول بکشه و در این مدت اون فرد ناقل ویروس هست!
لذا عزیزان به شایعات و حدس ها و گمانها و ووو اصلا توجه نکنید!
ما وظیفه داریم با رعایت نکات بهداشتی حتما از گسترش این بیماری جلوگیری کنیم!
این حق الناس هست!
اینکه چطور این ویروس وارد شد
اینکه ساخت کجاست
اینکه آمریکا فلان و فلان و.... اینها رو رها کنید و فقط با رعایت نکات بهداشتی به مدتی که نهادهای رسمی بهداشت و سلامت اعلام میکنن دقت کنید و توصیه ها رو جدی بگیرید
جناب آقای دکتر قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم که مرجع رسمی اظهار نظرها در قم هستن رو من از نزدیک میشناسم، بسیار انسان شریفی هستن، باید به اونها اعتماد کنیم!
اگر با بی احتیاطی و بی مبالاتی شما ناقل ویروس بشید هرچند خودتون هم چیزیتون نشه اما باعث مرگ چند پیرمرد و پیرزن و بیمار ریوی و قلبی و.... بشید چه پاسخی خواهید داشت؟؟
شاید من رو متهم به ترساندن دیگران بکنید! اشکال نداره، چون از احتیاط هیچ آسیبی به شما نمیرسه اما از بیخیالی و سهل انگاری و... متاسفانه آسیب های جدی به خود و اطرافیانتون خواهید زد
پس لطفاً احتیاط کنید، احتیاط
جواب اذیت کردن دیگران:
حاج اسماعیل دولابی(ره)
🌴"هر وقت کسی شما را اذیت کرد و ناراحت شدید به کسی نگویید فقط (( استغفار ))کنید؛ هم برای خودتان و هم برای کسی که شما را اذیت کرده است
🌷 بگو: بیچاره کار بدی کرده است. اگر فهم داشت نمی کرد. وقتی استغفار می کنی خداوند دوست دارد. قلبت باز می شود.
🌴 این قلب یک جوری است که اگر کسی به او خوبی کند، از او تشکر نکند ناراحت می شود. اگر کسی هم اذیتش کرد ناراحت می شود.
در این جا باید استغفار کرد تا قلب انسان باز شود. آن وقت می بینی که چقدر بزرگ شده ای.
گر دو مرتبه این کار را کردی دیگر غم نمی تواند شما را بگیرد. چون راهش را بلد هستی
🌺 اعمالی که در ماه رجب به سیر سالک در مسیر حق، سرعت می بخشند 🌺
1️⃣ عیادت مریض
🔹 سر زدن به مَرضی (مریضها) و عيادت كردن از آنان و همچنین رسيدگى به امور بيماران به حال انسان سرعت مى بخشد.
2️⃣ زیارت اهل قبور
🔹 هفته ای يكبار به قبرستان رفتن و طلب مغفرت براي آنها كردن، آن هم نه ظهر و شب، (بلکه) بين الطلوعين (از اذان صبح تا طلوع آفتاب، در روز) پنجشنبه انسان برود در قبرستان.
🔹 الان که دیگر قبرستانها پارك شده و باغ شده؛ باغ لاله و گل و سنبل شده، اين قبرستانها نه تنها انسان را از كثرت بيرون نمی آورد بلكه انسان را متوجّه كثرات و متوجّه دنيا مي كند قبرستاني پيدا كنيد مثل همين قبرستان حاج شيخ شیخان در قم، اين قبرستان، قبرستان است قبرستان وادي السّلام (در نجف)
🔹 بايد انسان در قبرستانی برود كه نگاه به اين قبرستان او را تكان بدهد، بلرزاند، او را متوجّه كند فردا نوبت توست، امروز براي اين و فردا می آيند سر جنازه تو را می گيرند، شوخی هم ندارد. برويم بنشينيم يك نيم ساعتی يك ساعتی به سكوت بگذرانيم، اين سكوت از قرآن خواندن (در قبرستان) اثرش در نفس بيشتر است. حالا يك سورۀ تباركی ، يك سورۀ يس بخوانند اشكالی ندارد انسان برای اهداء ثواب برای آنها بخوانند. مهم اين است كه در خود انسان اين مسئله اثر مثبت داشته باشد.
3️⃣ صله رحم كردن
🔹 انسان به رَحِمَش سر بزند، ببيند گرفتاری دارد، برطرف كند به زيارتش برود.
4️⃣ اصلاح ذات البين
🔹 اگر كدورتی بين او و بين كس ديگر است، درصدد برطرف كردنش بر بيايد ، اگر مسئله ای هست خود او اقدام كند، اينها را می گويند تهيّؤ! اگر بين دو نفر نِقارى (کینه و کدورت) است انسان آن نِقار را برطرف كند اين اثر بسيار عجيبى دارد، بسيار اثر عجيبى دارد.
🔹 ايشان (مرحوم علامه طهرانی) بارها مى فرمودند اگر شخصى اصلاح ذات البين را بكند، ممكن است بعضى از درهائى كه به روى او بسته شده به واسطۀ اين عمل باز بشود.
🔹 اصلاح ذات البين خيلى اثر عجيبى دارد. اصلاح ذات البين يعنى انسان شيطان را از بين دو نفر بيرون كند و جايش خدا را بياورد، اين معنا معناى اصلاح ذات البين است. ايشان روى اين مسأله خيلى تأكيد داشتند.
5️⃣ مطالعۀ احوال بزرگان
مطالعه احوال بزرگان، اشعار بزرگان و اولياء را گاهی زمزمه كردن و توجّه كردن به آن معانی هر روز انسان مثلاً چند خط از شعر خواجۀ شيراز، و مفاد او را در حدود وُسع و ظرفيّت خودش مطالعه كند. يا اشعار مولانا، يا اشعار اولياء ديگر، بزرگان ديگر
🔹 خواندن اين اشعار انسان را از اين عالم كثرات خارج می كند و انسان اين مطلب را خودش می فهمد، يعني خودش متوجّه می شود كه چطور با وارد شدن در مطالعۀ احوال بزرگان و مطالعۀ اين اشعار اين حالت برای انسان پيدا می شود
📚 شرح حدیث عنوان بصری
📣 آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی
base.apk
8.38M
✅نرم افزار «امتحان شفاهی»
دارای سرفصل های ۵ کتاب👇
📕 پایه ۶ ( لمعه و اصول فقه)
📗 پایه ۸ ( فرائد الاصول )
📘 پایه ۱۰( مکاسب و کفایة الاصول)
💠بانک دروس حوزوی و حقوقی
@hoghooghi_ha
هدایت شده از روضه تلفنی 📞
تکنیکهای مطالعه.pdf
2.15M
✅تکنیک های مطالعه
پیشنهاد دانلود
عالیه
بانک دروس حوزوی و حقوقی
@hoghooghi_ha
هدایت شده از دلنوشته های دلتنگی
سلام
این روزها میبینیم که یه عده ...
از ترس کرونا با مردم دست نمیدن ، باشه
،
قبول
ولی کاش از ترس خدا هم :
👈 با نامحرم دست نمیدادند !
👈 به مال حرام دست نمی زدند !
👈 به بیت المال دست درازی نمی کردند !
👈 از کم کاری و کم فروشی دست می کشیدند !
👈 از یتیمان دستگیری میکردند !
👈 و ....
وقتی برای اون بیماری جسمی "احتمالی" اینقـدر اهمیت قائلند ؛
ولی
چرا اهمیتی برای این بیماری روحی "قطعی" قائل نیستند ؟؟؟
اندکی تفکر.....🤔🤔🤔🤔🤔
🌺🌹دلنوشته های دلتنگی...🌹🌺
@serat230
ارتباط با ادمین: @Montazer230
🏴شهادت امام هادی (ع) به همه دوستداران تسلیت باد
تصرّف و اظهار مافوق بشر
مرحوم شيخ مفيد، كلينى ، طبرسى و برخى ديگر از بزرگان در كتاب هاى خود آورده اند:
صالح بن سعيد - كه يكى از اصحاب و دوستان امام هادى صلوات اللّه و سلامه عليه - حكايت نمايد:
روزى به ملاقات و ديدار حضرت ابوالحسن ، امام علىّ هادى عليه السلام - در آن بازداشتگاهى كه حضرت را زندانى كرده بودند - رفتم و پس از عرض سلام و احوال پرسى گفتم :
ياابن رسول اللّه ! اى مولا و سرورم ! قربان شما گردم ، دشمنان و مخالفان شما خواسته اند كه نور شما اهل بيت را خاموش و نيروى ولايت و معنويّت را در جامعه تضعيف كنند.
پس به همين جهت است كه شما را در اين محلّ - بازداشتگاه ، خان الصّعاليك - قرار داده اند.
حضرت فرمود: ياابن سعيد! در همين حالتى كه هستى ثابت باش و حركت نكن تا برايت بگويم ؛ و سپس با دست مبارك خود به سمتى اشاره نمود و اظهار داشت : خوب نگاه كن و ببين چه چيزهائى را مشاهده مى كنى ؟
وقتى چشم انداختم و خوب نگاه كردم ، باغى سرسبز و خرّم را ديدم ، كه در آن از انواع درخت هاى ميوه دار و انواع رياحين و گل هاى رنگارنگِ خوش بو وجود داشت .
و پيش خدمتان بسيارى در رفت و آمد بودند، همچنين پرندگان مختلف و ديگر حيوانات - مانند آهو و غيره - در آن باغ وجود داشت و نيز نهرهاى آب و چشمه هاى زلال ، مرا چنان شيفته خود قرار داد و مرا مجذوب گردانيد كه ديگر نمى توانستم چشم بردارم .
سپس امام هادى عليه السلام فرمود: ياابن سعيد! ما در هر حالت و وضعيّتى كه باشيم ، سرنوشتمان اين چنين خواهد بود و بر اين مشكلات و سختى ها طبق دستور الهى صبر خواهيم كرد.(43)
______________________
اصول كافى : ج 1، ص 417، ح 2، اختصاص : ص 324، الخرايج : ج 2، ص 680، ح 10، إ ثبات الهداة : ج 3، ص 360، ح 5، إ علام الورى : ج 2، ص 126
چهل داستان و چهل حدیث از امام هادی (ع )// عبداللّه صالحی
هدایت شده از مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان
بسم الله الرحمن الرحیم
اساتید، کادر اجرایی و طلاب محترم مدارس علمیه استان اصفهان
با سلام و احترام
با توجه به توصیه مراجع ذیصلاح مبنی بر پرهیز از تجمعات به منظور پیشگیری از انتقال کرونا ویروس و به جهت ادامه فعلیت علمی مدارس، ساز و کار برگزاری کلاسهای درس به صورت مجازی تقدیم می گردد:
۱-یکی از طلاب، استاد محترم یا مسئول آموزش مدرسه برای هر کلاس درسی، یک گروه در پیام رسان ایتاایجاد کرده، استاد و طلاب آن درس الزاماً در گروه عضو گردند.
۲-استاد محترم، هر روز درسی یک فایل صوتی از تدریس درس جدید خود که قبلاً ضبط و آماده کرده است رابعد از نماز صبح حداکثر تا ساعت 7 صبح در گروه بارگزاری نماید.
۳-استاد محترم در ابتدای فایل صوتی یا در لابه لای درس دو یا سه سوال طرح نماید که پاسخ سوالات در فایل صوتی باشد. طلاب محترم سوالات را یادداشت کنند و در ضمن گوش دادن به فایل صوتی پاسخ سوالات را به دست بیاورند البته سوالات نباید به گونه ای باشد که طلاب بی نیاز از گوش دادن به فایل صوتی باشند و فقط با گوش دادن به جواب برسند.
۴-طلاب محترم باید جواب سوالات را تا ساعت 12 همان روز برای استاد خود ارسال نمایند در غیر این صورت استاد برای طلابی که پاسخ را ارسال نکرده باشند غیبت کلاسی لحاظ نماید.
۵-تاکید شود پاسخ سوالات به صفحه شخصی استاد فرستاده شود و از قرار دادن پاسخ در گروه پرهیز گردد.
۶-مدت زمان فایل صوتی حداقل ۴۰ دقیقه باشد.
۷-اساتید محترم می توانند برای دروسی که نیازمند تمرین است، تکالیفی به طلاب واگذار نمایندکه پاسخ تمارین به صورت صوتی یا در قالب عکس برای استاد ارسال و نمره آن کلاسی لحاظ گردد.
۸-اساتید محترم از طریق همین گروه یا به صورت شخصی زمانی را جهت پاسخگوئی به پرسشهای احتمالی طلاب قرار دهند.
۹- عملکرد اساتید محترم در قالبی که ذکر شد به عنوان فعالیت حضوری لحاظ خواهد شد
۱۰-معاونت آموزش از طریق مسئول آموزش مدرسه روند اجرای کار را دنبال خواهد کرد.
۱۱- طرح برگزاری امتحانات به صورت غیر حضوری نیز آماده شده است که در صورت استمرار وضعیت به اطلاع خواهد رسید.
و من الله التوفیق و علیه التکلان
معاونت آموزش حوزه های علمیه استان اصفهان
1398/12/10
کانال اطلاع رسانی #حوزه_علمیه_اصفهان :
@esfhozeh 📌
🔻برخی مسلمان نیستند، ولی باتقوا هستند! اینها عاقبت به خیر میشوند!
🔸خداوند در ابتدای قرآن میفرماید: « این کتاب که هیچ شکی در آن نیست متقین را هدایت میکند.» (بقره/۲) در حالیکه ما میدانیم که قرآن هم کتابی برای هدایت مسلمانان است و هم غیرمسلمانان. اما این آیه میگوید قرآن متقین را هدایت میکند. از این سخن میتوان فهمید قبل از ایمان و دینداری هم میتوان تقوا داشت. این آیه یعنی این کتاب هدایت است برای اهل مراقبت، برای هر کسی که در زندگیاش ضابطه حاکم است، اهل حساب و کتاب و دقت است. هدایت است برای کسی که وقتی درستی سخنی را فهمید، اینقدر بر خود مسلط است که میتواند به آن سخن عمل کند.
بعضی از انسانها مسلمان نیستند ولی اهل تقوا هستند؛ یعنی در زندگی خودشان اهل مراقبت و مراعات برخی ضوابط اند. چنین کسانی دارای تقوا به معنای عام کلمه اند. درست است خدا و دستور خدا را نمیشناسند، ولی وجدانشان بیدار است و اخلاقیات را درک میکنند. یعنی انسانها بسیاری از امور را بدون اینکه دین داشته باشند هم میتوانند درک کنند.
🔸حال اگر کسی مؤمن شود ولی این تقوای اولیه را نداشته باشد؛ سرانجام او چه میشود؟ انسان بیتقوا هیچگاه به سرانجام خوبی نمیرسد، او عاقبتبهخیر نخواهد شد! چراکه خداوند فرمود: «وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقينَ؛ و سرانجام نیک از آن باتقوایان است»(قصص/۸۳)
🔸«تقوای عمومی» تقوای قبل از مسلمانی است که عبارت است از زندگی ضابطهمند، نظم، دقت، سختکوشی و... که باعث هدایت انسانهایی است که مؤمن نیستند. «تقوای مؤمنانه» نیز تقوایی است که انسان در فضای دین آن را داشته باشد. در عین حال بعد از ایمان هم باز این تقوا است که به ایمان کمک میکند و آن را رشد میدهد.
🔻بخشی از کتاب " #تقوا؛ طرحی برای اداره جامعه" اثر علیرضا پناهیان