هدایت شده از محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
🔻حضرت ولی عصر (عج):
🔹"إِنّا غَیْرُ مُهْمِلینَ لِمُراعاتِكُمْ، وَ لا ناسینَ لِذِكْرِكُمْ، وَ لَوْ لا ذلِكَ لَنَزَلَ بِكُمُ اللاَّواهُ، وَ اصْطَلَمَكُمُ الاَْعْداءُ. فَاتَّقُوا اللّهَ جَلَّ جَلالُهُ وَ ظاهِرُونا.
🔹ما در مراقبت از شما كوتاهى نمىكنیم و یاد شما را از خاطر نبرده ایم، كه اگر چنیین بود، گرفتارىها به شما روى مىآورد و دشمنان، شما را ریشه كن مىكردند. پس از خدا پروا نمایید و ما را پشتیبانى كنید".
@IMANI_mohammad
هدایت شده از محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
طلایه دار لشکر عقل
🔹امیدواری و امید آفرینی، در مقابل موج سازمان یافته مایوس سازی، آن مرزبندی اساسی است که همه باورمندان جبهه انقلاب باید ملتزم باشند.
🔹امید و شجاعت برآمده از ایمان، راس جنود عقل است؛ و یاس و ترس، سلسله جنبان لشکر جهل. این موضوع آن قدر اهمیت راهبردی که می توان گفت شرط ایمان، و ایجاد قابلیت برای بهرهمندی عمومی از دولت کریمه حضرت ولی عصر (عج) است:
🔻"بقية الله خير لكم ان كنتم مؤمنين . ذخیره الهی (امام زمان علیه السلام) برای شما خیر است، اگر مومن باشید". (ایه ۸۶ سوره هود)
♦️"إنَّما ذٰلِكُمُ الشَّيطانُ يُخَوِّفُ أَولِيائهُ فَلا تَخافوهُم وَخافونِ إِن كُنتُم مُؤمِنينَ. شیطان همانا منحصرا پیروان خود را (با سخنان و شایعات بیاساس،) میترساند. از آنها نترسید و تنها از من بترسید اگر ایمان دارید". (آیه ۱۷۵ سوره آل عمران)
🔻"فلا تَهِنوا وَتَدعوا إِلَى السَّلمِ وَأَنتُمُ الأَعلَونَ وَاللَّهُ مَعَكُم وَلَن يَتِرَكُم أَعمالَكُم. پس هرگز سست نشوید و (دشمنان را) به صلح (ذلّتبار) دعوت نکنید در حالی که شما برترید، و خداوند با شماست و چیزی از (ثواب) اعمالتان را کم نمی کند". (آیه ۳۵ سوره محمد/ص)
🔹بر همین مبنا، رهبر حکیم انقلاب مرداد ماه سال گذشته در کوران حوادث فرمودند:
🔻«ما فصل مُشبعی را حرکت کردهایم؛ این سربالایی، این شیب تند را عبور کردهایم، به قلّهها نزدیک شدهایم. نباید خسته بشویم. امروز روز خسته شدن نیست، روز ناامید شدن نیست؛ امروز روز شوق است، روز امید است، روز حرکت است.»
🔹ایشان در سخنرانی نوروزی امسال هم توجه دادند:
🔻«امروز منافع ملی ما و افق روشن آینده ما وابسته است به امید و ایمان. اگر فروغ امید در دلها خاموش بشود هیچ حرکتی اتفاق نمیافتد. ما این همه ظرفیت برای پیشرفت داریم، این همه جوان مستعد داریم، این ملت آماده به کار و پای کار را داریم، این منابع کمنظیر طبیعی را داریم، این موقعیت جغرافیایی ممتاز را داریم، ما میتوانیم پیشرفت کنیم، پیشرفتهای بزرگی کنیم، از اول انقلاب تا امروز هم خیلی پیشرفت کردیم اما بیش از اینها ما امکان پیشرفت داریم.
🔻لکن این پیشرفتها در صورتی امکان پذیر است که من و شما امیدوار باشیم به آینده. امید داشته باشیم، بدانیم میشود پیش رفت، میشود کار کرد، میشود حرکت کرد. عوامل امیدزا هم در کشور بحمداللّه کم نیست.
🔻بعضی افراد به نظر بنده غافل، منفیبافی میکنند. هم وجود امید در جوانها را انکار میکنند. هم سعی میکنند امید را از دلها زایل کنند. قلمش را به کار میاندازد برای اینکه استدلال کند که به آینده نمیشود امیدوار بود.
🔻مثل اینکه کمین گرفتند که روح امید را در جوانها از بین ببرند بمیرانند. سالهاست دشمن این کار را دارد میکند، موفق نشده، سالهاست با تبلیغات گوناگون با انواع و اقسام ترفندهای تبلیغی و رسانهای و اینها دارند تلاش میکنند، ضعفهای ما را بزرگنمایی میکنند. خب ما در کشور ضعفهایی داریم، ده برابر بزرگ میکنند آن را. پیشرفتهایی داریم، آنها را مسکوت میگذارند. گاهی انکار میکنند.
🔻دشمن دارد این کار را میکند اما در داخل کشور چرا این کار را بعضی از افراد میکنند؟ به نظر من نبایستی این غفلت را ما به خودمان اجازه بدهیم. نباید این خطا را مرتکب شویم. من به جوانهای عزیز توصیه میکنم، من میگویم جوانها جلوتر از نقشه دشمن حرکت کنند. دشمن میخواهد مأیوس کند شما را. شما بیش از آنچه که او تلاش میکند برای ناامید کردن؛ تلاش کنید برای ایجاد امید، برای شکوفایی امید در دلهای جوانان
🔻بعضی از صداها را دشمن میخواهد به گوشها نرسد، شما علیرغم دشمن این صداها را به گوشها برسانید».
@IMANI_mohammad
.
ایرانبرایبرلین تصمیم میگیرد؟
مونیخ چیه که کله پاچه اش؟!
🔹کنفرانس امنیتی مونیخ، تا ۷-۸ سال قبل، اعتباری نسبی داشت. برخی امنیتی ها و سیاستمداران جمع می شدند و درباره موضوعات مهم تبادل نظر می کردند. اما به تدریج که موقعیت غرب متزلزل شد، این کنفرانس هم دچار افول شد.
🔹هشت سال قبل در چنین روزهایی (فوریه ۲۰۱۷) که هنوز معادلات جهانی به اندازه امروز تغییر نکرده بود، "ولفگانگ ایشینگر" رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ، در گزارش سالانه خود تصریح کرد:
🔻"جهان در حال عبور از غرب به عصر پساغرب است. کاهش نفوذ اروپا و آمریکا، زمینه را برای کشورهای دیگر فراهم کرده تا نظم جهانی جدیدی را شکل دهند. فضای امنیتی جهان مسلما بیثباتتر از هر مقطع دیگر از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون است.
🔻همهپرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و انتخاب ترامپ، نهادهایی همچون اتحادیه اروپا، سازمان ملل و ناتو را در وضعیت متزلزلی قرار داده... دولت جدید آمریکا ممکن است به منزله کاتالیزور [ شتاب دهنده تحولات ] عمل کند.
🔻احتمالا ما در آستانه دوره عبور از غرب هستیم؛ دورهای که در آن بازیگران غیر غربی امور بینالمللی را شکل میدهند. برخی از اساسیترین ارکان غرب و نظم جهانی لیبرال تضعیف شده. ناکامی برای پاسخ به درگیریهای مثل اوکراین، ضعف را آشکار کرده و زمینه را برای پر کردن خلاء توسط کشورهایی مانند ایران و روسیه فراهم آورده است".
🔹با این اوصاف، طبیعی است که کنفرانس مونیخ هم از جایگاه قبلی سقوط کرده باشد. یک نشانه این افول، بی خردی در دعوت از برخی عناصر اپوزیسیون دم دستی و پولکی ضد ایرانی، و سپس لغو دعوت، برای مراقبت از تتمه حیثیت خود است.
🔹پس از آن که کنفرانس مونیخ دعوت از رضا (ربع) پهلوی را لغو کرد، وی سعی کرد همین لغو دعوت را فاکتور کند و خودِ بی خاصیتش را مهم جلوه دهد! او که حتی در میان اپوزیسیون هم اسباب مضحکه است، ادعا کرد:
🔻"کنفرانس مونیخ، به دستور دولت آلمان و تحت تهدید جمهوری اسلامی، دعوت خود را پس گرفت. این نشان میدهد که خامنهای برای برلین تصمیم میگیرد".
🔹این گزافه گویی و خود مهم انگاری در حالی است که او، جز عنوان بی اعتبار "شاهزادگی و ولیعهدی" در رژیم کودتایی به تاریخ پیوسته، چیزی برای ارائه ندارد!
🔹جمهوری اسلامی ایران که به اذعان محافل امنیتی و سیاسی نشاندار غرب، موفق شده پنجه در پنجه آمریکا و صهیونیسم بیندازد و ترمزی بر نقشه استیلا طلبی آنها باشد، اصلا امثال این شازده علّاف را عددی نمی بیند که به خاطر آنها به گردانندگان کنفرانس کذایی تذکر بدهد.
🔹در حالی که انتشار فهرست برخی دله دزدی های اپوزیسیون (فهرست پرداخت های دولت آمریکا)، از بی کفایتی و به درد نخوری اپوزیسون حیف نان حکایت می کند، فسیل سلطنت طلبان در تقلا است تا حتی از دیپورت شدن، اعتبار کسب کند.
🔹این، نشانگر عمق فاجعه برای اپوزیسیونی است که کلاهبردارانی مثل ربع پهلوی نماینده اش شده اند. اخاذی از برخی دولت های غربی، غیر از سرمایه های هنگفتی است که خانواده پهلوی هنگام فرار از ایران به غارت بردند.
@IMANI_mohammad
.
چرا آمریکا و اسرائیل
از این تشییع ترسیده اند؟
🔻چرا آمریکایی ها به دست و پا افتاده اند تا با تحت فشار گذاشتن دولت لبنان، در مقابل رفتن هواپیمای مسافری ایران به بیروت (حامل مسافران لبنانی) کارشکنی کنند؟! چرا از جریان وابسته المستقبل خواسته اند نمایش خیابانی ترتیب دهد؟!
🔹اینها نه نشانه ضعف حزب الله و جبهه مقاومت، بلکه نشانه اقتدار آن است. تشییع پیکر دبیر کل شهید حزب الله، آیت الله سید حسن نصرالله، قرار است یک هفته دیگر در بیروت برگزار شود. آمریکا و صهیونیست ها به دست و پا افتاده اند، چون از تشییع های حماسی فرماندهان مقاومت، خاطره بسیار تلخی دارند.
🔻دولت آمریکا در اثر سوء مدیریت دولت روحانی (که آخرین آن ماجرای بنزین بود)، آبان سال ۱۳۹۸ اقدام به آشوب افکنی در ایران کرد. آنها و مزدوران شان چنین القا می کردند که ایران ضعیف شده است؛ بنابراین دستور ترور سردار سلیمانی را داد.
🔹اما نتیجه، کاملا بر عکس شد. حماسه تشییع کم نظیر سردار سلیمانی، پروژه آمریکا را واژگون کرد. تحلیل سناتور کریس مورفی دقیق بود که گفت: «ژنرال سلیمانی به عنوان شهید، میتواند برای آمریکا به مراتب خطرناکتر باشد. سؤالی که باید از خود بپرسیم این است که او زمانی که زنده بود، خطرناکتر بود یا الان که کشته شده است؟».
🔻گذر زمان، کاملا این حقیقت را نشان داد. مقاومت در منطقه بعد از شهادت سلیمانی نه تنها ضعیف نشد، بلکه قدرتمند تر و پویا تر شد.
🔹همین حالا میدان را نگاه کنید! در حالی که حماس و مقاومت غزه چند هفته است، حقارت رژیم مستاصل صهیونیست را در ماجرای مبادله اسرا به نمایش گذاشته اند، ترامپ چند روز قبل وارد گود شد و تهدید کرد که اگر همه اسیران اسرائیل تا شنبه آینده (فردا) آزاد نشوند، غزه را جهنم می کند!
🔻اما حالا خبر آمده که حماس طبق توافق از پیش انجام گرفته، فقط سه اسیر صهیونیست را در مقابل آزادی ۳۷۰ اسیر خود از زندان های اسرائیل آزاد می کند؛ رژیم صهیونیستی هم به تصمیم حماس تن داده است.
🔹در این شرایط، معلوم است که تشییع حماسی و چند میلیونی شهید نصرالله که پایگاه و محبوبیت افزون شده حزب الله را نمایان سازد، تمام رشته های چند ماه عملیات روانی جبهه رسانه ای غرب را پنبه می کند.
🔻اینکه اعلام شده مردم از ۷۸ کشور می خواهند در تشییع دبیرکل حزب الله شرکت کنند، نشانه شکست جهانی آمریکا و اسرائیل، در جنگی نابرابر است. حیثیت آمریکا از جهات مختلف در این جنگ، بیش از اسرائیل زائل شد.
@IMANI_mohammad
.
🔹عبور نتانیاهو از ترامپ؛
💢 حماس، در حال به زانو در آوردن اسرائیل
https://eitaa.com/IMANI_mohammad/5687
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
. 🔹عبور نتانیاهو از ترامپ؛ 💢 حماس، در حال به زانو در آوردن اسرائیل https://eitaa.com/IMANI_mohammad
عبور نتانیاهو از ترامپ؛
حماس، در حال به زانو در آوردن اسرائیل
🔹ششمین دور مبادله اسیران رژیم صهیونیستی و مقاومت غزه، امروز در حالی انجام می شود که اسرائیل ناچار شد از لاف گزاف ترامپ عبور کند و به مبادله ۳۷۰ اسیر فلسطینی با فقط سه اسیر خود تن بدهد.
🔹این در حالی است که ترامپ تهدید کرده بود اگر حماس تا شنبه (امروز) همه اسیران اسرائیل را آزاد نکند، غزه را به جهنم تبدیل می کند!
🔹ترامپ همچنین خواستار خروج دو میلیون ساکن غزه از موطن خود شده بود، اما مقاومت غزه بنری را در محل تبادل اسیران نصب کرد که روی آن تاکید شده بود: "مهاجرتی در کار نیست، مگر به قدس".
🔹آزادی اسیران صهیونیست از کنار خانه شهید یحیی سنوار انجام می شود، در حالی که رزمندگان مقاومت، سلاح های به غنیمت گرفته شده را در دست دارند.
🔹واکنش رسانه های صهیونیست هم خواندنی است:
🔻"هنوز ۷۳ گروگان [اسیر] در غزه نگهداری می شوند و حماس قصد دارد از آنها به عنوان ابزار چانه زنی برای سال ها، احتمالا تا پایان دهه استفاده کند. این به عنوان بیمه نامه و راهبردی برای به زانو درآوردن اسرائیل عمل می کند. همیشه کار کرده است!
🔻حماس: ما ترامپ را شکستیم، تا او یاد بگیرد که با قسام درگیر نشود. او همه آنها را مطالبه کرد و طبق تصمیم ما، سه تا را به او دادیم.
🔻یایر هورن [نظامی اسیر صهیونیست] یک ساعت شنی در دست دارد که خطاب به خانواده ها تاکید می کند "زمان در حال تمام شدن است". این جنگ روانی است.
🔻عکسی از Matan و Einav Tsangauker در کنار یک ساعت شنی با عنوان "زمان در حال اتمام است" قرار داده شده است. بنر دیگری نصب شده که قبه الصخره را در اورشلیم [بیت المقدس] نشان می داد و روی آن نوشته شده بود: «هجرت نیست، مگر به بیت المقدس".
@IMANI_mohammad
.
سال ۶۹ هم درباره آمریکا اشتباه کردید اما عبرت نگرفتید
🔹معاون پارلمانی رئیسجمهور در دولت هاشمی، به بررسی این سؤال پرداخت که چرا سال ۶۹ موافق مذاکره با آمریکا بود و امروز مخالف است؟
🔹عطاءالله مهاجرانی در روزنامه اعتماد نوشت:
🔻«اردیبهشت ۱۳۶۹ که مقاله مذاکره مستقیم را در روزنامه اطلاعات نوشتم، جهان دوقطبی بود. ما تازه از مرحله دشوار جنگ ۸ساله نجات پیدا کرده بودیم. بعد از جنگ شاهد وحدت ملی و انسجام بیشتر دولت- ملت بودیم و این جورج بوش پدر بود که بدون هیچ پیششرط، پیشنهاد مذاکره را مطرح کرد.
🔻پس از ۳۴ سال، جهان دگرگون شده و تفسیرهای متفاوتی دارد. نتانیاهو و ترامپ گمان میکنند در قضیه فلسطین و حزبالله پیروز شدهاند. باور دارند که ایران تضعیف شده و دیگر امکان دفاع از جبهه مقاومت را ندارد. بر اساس این پیشداوری، ترامپ دستورالعمل اجرائی را امضا کرد که روح آن نهتنها خلع سلاح بلکه تسلیم ایران است.
🔻ایران یکبار با آمریکا در برجام مذاکره کرد. ترامپ با ترک برجام، مذاکره را از معنی و فایده انداخت. اکنون چگونه انتظار دارد که ایران به او اعتماد کند؟ ماهیت فرمان ترامپ، صهیونیستی و با ادبیات نتانیاهو نوشته شده است.
🔻با توجه به این نکات، موضع آیتالله خامنهای در بیهوده دانستن مذاکره، تصمیمی خردمندانه و متناسب با دفاع از منافع و مصالح ملی است.»
🔹درباره تحلیل مهاجرانی باید یادآور شد که اولاً ترامپ، با همه هارتوهورتهایش، باور ندارد ایران ضعیف شده بلکه در حضور نتانیاهو و در پاسخ خبرنگاری که پرسیده بود «حالا که ایران ضعیف شده، چرا به تاسیسات هستهایاش حمله نمیکنید!؟»، پاسخ داد: «ممنونم که این را میگویی! اما ایران در حال حاضر، نهتنها ضعیف نیست، بلکه آنها بسیار قدرتمند هستند.»
🔹برخلاف تصویرسازی مهاجرانی، ایران امروز دهها برابر قدرتمندتر از سال ۱۳۶۹ است که فاقد زیرساختهای دفاعی و اقتصادی و سیاسی و دیپلماتیک قدرتمند مانند امروز بود و تازه از هشت سال جنگ بیرون آمده بود.
🔹ثانیاً دولت مرحوم هاشمی، مذاکره با بوش پدر را تجربه کرد و جز خدعه از طرف آمریکایی ندید. سیدحسین موسویان (از افراد معتمد هاشمی) در کتاب خود مینویسد:
🔻«رفتار آمریکاییها، دیدگاه آیتالله خامنهای را مبنی بر اینکه آمریکا به دنبال یک رابطه عادلانه و متوازن نیست تقویت میکند و همانطور که گفته، آمریکا بهدنبال یک رابطه ارباب و رعیتی است.
🔻علیرغم دیدگاه بدبینانه آیتالله خامنهای درباره آمریکا، رفسنجانی و خاتمی هر دو به شکل واضحی بهدنبال مصالحه با ایالاتمتحده بودند...
🔻هاشمی به سختی تلاش کرد تا بتواند به این هدف برسد و تأکید کرد اگر سیاستهای آمریکا اصلاح شود، از سرگیری روابط با اهداف ایران تناقضی نخواهد داشت.
🔻او تمام تلاش خود را برای پایان بخشیدن به بحران گروگانگیری لبنان انجام داد، با این امید که بوش (پدر) پایبندی وی به سیاست «حسننیت، حسننیت را در پی خواهد داشت» را ارج نهد. اما در این امر ناکام ماند».
🔹ماجرا از اینپ قرار است که بوش پدر یکی از برنامه هایش را آزادی آمریکاییهایی که توسط حزبالله بازداشت شده بودند، اعلام کرده بود و نیاز به کمک ایران داشت.
🔹او در بیانیهای فریبکارانه، ایران را تنها ابزار ممکن برای آزادی گروگانها دانست و نوشت: «حسننیت، حسننیت میآورد». بوش با دکوئیار دبیرکل سازمان ملل تماس گرفت و گفت: «میتواند امتیازهایی به ایران بدهد».
🔹پس از آن، مشاور دکوئیار در دیدار با هاشمی گفت: «رئیسجمهور آمریکا تقاضا کرده که به آزادی گروگانها کمک کنید. البته این کمک بیاجر نمیماند».
🔹هاشمی پس از کمک به آزادی افراد موردنظر، در انتظار حسننیت طرف مقابل میماند اما پس از مدتها خبری از وعده طرف آمریکایی نمیشود.
🔹مقامات ایرانی به مشاور دبیرکل سازمان ملل اعتراض میکنند که چرا خبری از وعده آمریکا نشد؟ پیکو به مقامات آمریکایی می گوید «ایرانیها منتظر عملیشدن وعده شما هستند. باید منصف باشیم، چون من به آنها قول دادم». اما آمریکا زیر تعهدش میزند.
🔹محمدجواد ظریف هم در کتاب «آقای سفیر» مینویسد:
🔻«آمریکاییها پیغام داده بودند اگر به آزادی گروگانها کمک کنید، ما حسننیت خواهیم داشت، که به معنای آزاد کردن داراییها و اینگونه کارها بود. اما به قولشان عمل نکردند. این یکی از نشانههای عدم پایبندی آنها به تعهداتشان بود که در مرحله آخر گفتند بهدلایل انتخاباتی نمیتوانند عملی کنند».
🔹مرحوم هاشمی هم در خاطرات ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۹ مینویسد:
🔻«شب در حالی که مشغول نوشتن خاطرات بودم، به اخبار صدای آمریکا گوش میدادم، خبر داد دومین گروگان آمریکایی امشب آزاد شد. اظهاراتی شده که نشان میدهد، دولت آمریکا میخواهد تا پایان آزادی همه گروگانهایش، امتیازی ندهد».
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
مردم، امیدوار به آینده کشور و نگران از عملکرد اقتصادی دولت
🔹ارزیابیهای یک مرکز نظرسنجی حاکی از آن است که بیش از ۶۰درصد از شرکتکنندگان، به آینده کشور خوشبین هستند، اما اعتمادِ آنها به دولت، کمتر از ۵۰درصد است.
🔻این خبر را روزنامه هممیهن منتشر کرد و نوشت: « در هفتههای اخیر، پیمایشی برای بررسی رویکرد مردم به دولت، از سوی مرکز نظرسنجی شناخت انجام شد. در این پیمایش تلفنی هزار نفر شرکت کردند.
🔹براساس نتایج نظرسنجی، نمره شاخص اعتماد به دولت از 10، عدد 4/13 را کسب کرده است. در همه موارد ارزیابیشده دولت نتوانست نیمی از اعتماد شرکتکنندگان را به خود جلب کند.
🔻در مسئله اقتصادی،بیش از 50درصد معتقد بودند دولت پزشکیان، توانایی حل مشکلاتی همچون تورم و بیکاری را ندارد.
🔹41 درصد شرکتکنندگان، در پاسخ به این سؤال که اگر دولت مرحوم رئیسی روی کار بود، وضعیت بهتر بود یا فرقی نمیکرد؟ گفتهاند وضعیت بهتر بود و 38درصد نیز معتقد بودند که فرقی نمیکرد.
🔻با این همه در بخش امید به تغییرات، اعداد رضایتبخشتر بودند؛ شاخص امید به تغییر از 10توانست عدد 5/17 را به خود اختصاص دهد.
🔹بیش از 60درصد از شرکتکنندگان در واکنش به این جمله که «آینده ایران روشن و امیدوارکننده است» کاملاً یا تا حدی موافق بودند. 11/3درصد نه موافق و نه مخالف، و 24/3درصد کاملاً یا تا حدی مخالف بودند.
🔻اما در مورد نقش دولت در حل مشکلات، 39/6درصد از شرکتکنندکان معتقد بودند که این دولت نمیتواند مشکلات اساسی را حل کند، 15/9درصد نه موافق و نه مخالف و 38درصد نیز کاملاً یا تا حدی موافق آن بودند.».
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
🔹ضد و نقیض گویی ظریف:
🔻"همه تندروها را ناامید می کنیم". (۳۰ خرداد)
🔻"نه تندرو داریم و نه کندرو. همه ما در یک جاده هستیم". (۲۸ بهمن)
🔹سخن اخیر او مبنی بر اینکه "همه ما در یک جاده هستیم؛ نه تندرو داریم و نه کندرو. ما در جهان به جایی رسیدهایم که میتوانیم لقمه چربی برای کسی نباشیم"، اذعان به این واقعیت است که تقلای چند ماه قبل وی و برخی از هم طیفانش برای دو قطبی سازی "تندرو/ میانه رو"، بازی در زمین دشمنان برای بلعیدن ایران بوده است.
@IMANI_mohammad
۱۲ به وقت مونیخ، غزه و تهران -۱
۱) شصت و یکمین نشست سالیانه "کنفرانس امنیتی مونیخ"، ۲۶ تا ۲۸ بهمن برگزار شد. این کنفرانس که سال ۱۹۶۳ میلادی بنیان گذاشته شد، به عنوان "داووس امنیتی" (معادل "مجمع جهانی اقتصاد") شناخته می شود.
هر چند که اعتبار کنفرانس به تبع تزلزل موقعیت جهانی غرب، طی چند سال اخیر زیر سوال رفته، اما نشست امسال، نمایشی بی سابقه از این تزلزل بود.
کنفرانسی که چند سال قبل، فرصتی برای اهانت به نماینده ایران شده بود، این بار، موقعیتی را برای توهینی بزرگتر به اروپا و آلمان فراهم کرد، تا ثابت شود که دنیا چقدر کوچک، و زمین چقدر گرد است.
۲) برگزاری یک نشست در سطح مقامات عالی رتبه، از ثبات امنیتی میزبان حکایت می کند. اما شهر مونیخ، در روز قبل از شروع کنفرانس، با حمله خودرویی به تجمع اتحادیههای کارگری مواجه شد که طی آن، حداقل ۳۷ نفر مجروح و دو نفر کشته شدند.
این رویداد امنیتی هولناک، پیش درآمد بدی برای کنفرانس مونیخ بود و یک روز بعد، آمریکا و آلمان، مقابل چشم ناظران به تیپ هم زدند.
به هم ریختگی تدارکات نشست تا حدی بود که دعوت نامه ای هم برای شاهزاده علّاف پهلوی ارسال، و بعدا پس گرفته شد. به دنبال این اتفاق، شازده عصبانی گفت: "کنفرانس مونیخ، به دستور دولت آلمان و تحت تهدید جمهوری اسلامی، دعوت خود را پس گرفت. این نشان می دهد که [آیت الله] خامنه ای برای برلین تصمیم می گیرد".
۳) مثل معروفی است که می گوید "سگ می زد و گربه می رقصید". این، حکایت امسال کنفرانس مونیخ است؛ جایی که فرستاده ترامپ، به دولت میزبان و اروپایی ها توهین کرد و میزبان، مجبور به مواجهه شد.
میزبانان آلمانی در حالی با توهین طرف آمریکایی مواجه شدند که بهمن ۱۳۹۶، وزیر امور خارجه ایران را به کنفرانس دعوت کردند، اما هنگام بازگشت آقای ظریف، به بهانه تحریم ها، از دادن سوخت به هواپیمای حامل وی خودداری کردند.
هفت سال بعد، معاون رییس جمهور آمریکا، در جریان سفر به آلمان، با رهبر حزب «آلترناتیو برای آلمان» دیدار کرد و از این حزب راستگرای افراطی به عنوان شریک سیاسی آمریکا نام برد. ونس در عین حال، در اقدامی توهین آمیز، حاضر نشد با صدراعظم آلمان دیدار کند.
در این باره نشریه پولیتیکو نوشت: "ملاقات نکردن جی دی ونس با شولتس در حاشیه کنفرانس مونیخ، نشان دهنده تحقیر جدی کشور میزبان در زمانی است که تنش میان آمریکا و اروپا بالا گرفته است. یک مقام آلمانی گفت: «من از شولتس خوشم نمی آید، اما او صدراعظم ماست؛ این بی احترامی، جای تعجب ندارد. دولت ترامپ به متحدانش اهمیتی نمی دهد". یک دیپلمات ارشد اروپایی هم رفتار ونس را «شکستی خجالتآور» توصیف کرد و گفت: «این نشان می دهد که تیم ترامپ، آلمان را به عنوان یک قدرت بزرگ در اروپا جدی نمی گیرد. ایلان ماسک، دستیار ترامپ، مکررا از حزب راستگرای ایافدی حمایت کرده است".
۴) ماجرا به همین جا ختم نشد. معاون ترامپ در کنفرانس مونیخ، با حمله به اتحادیه اروپا و آلمان گفت:
"تهدید اصلی علیه امنیت غرب، نه از سوی روسیه و چین، بلکه از داخل اروپا و انحراف از ارزشهای دموکراتیک نشأت می گیرد. لغو انتخابات در رومانی و اظهارات برخی مقامات درباره امکان تکرار این اتفاق در آلمان، تهدید دموکراسی است. برخورد های پلیسی در آلمان و محدود کردن رسانه ها و حذف محتوای به اصطلاح نفرت پراکنی از سوی برخی دولت های اروپایی، قابل پذیرش نیست. رهبران اروپا به جای سرکوب جریان های راست گرا، با آنها همکاری کنند و نگرانی های شهروندان را جدی بگیرند".
سخنان بی پروای فرستاده ترامپ، صدر اعظم آلمان را مجبور کرد تا در کنفرانس مونیخ بگوید:
"آلمان اجازه دخالت خارجی را نمی دهد. هرگونه مداخله خارجی در امور کشور ما محکوم است. مردم آلمان اجازه نخواهند داد اشخاص ثالث به نفع حزب راست افراطی مداخله کنند. تنها ما خودمان تصمیم می گیریم که دموکراسی چه مسیری را طی کند، نه هیچ کس دیگر. احزاب دموکرات در آلمان با توجه به تجربه نازیسم (دوران هیتلر) دیدگاه مشترکی دارند و این، دیوار آتشی در برابر احزاب راست افراطی است... آلمان هرگز از صلح تحمیلی در اوکراین حمایت نخواهد کرد".
💢 ادامه دارد
@IMANI_mohammad
.
۱۲ به وقت مونیخ، غزه و تهران -۲
۵) رئیس جمهور فرانسه در صدد برگزاری نشستی اضطراری با حضور رهبران اروپایی برآمده است. در حالی که بوریس جانسون، نخست وزیر اسبق انگلیس گفته "اروپا در موضوع اوکراین و موضع آمریکا، مثل مرغ سرکنده بال بال می زند"، کیت کلاگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین، در اجلاس مونیخ گفت: "آمریکا، روسیه و اوکراین مستقیما در گفتگوهای صلح شرکت خواهند داشت، اما از اروپا دعوت نخواهد شد".
گزارشگر شبکه BBC می گوید: "در قسمت خبرنگاران در کنفرانس مونیخ، همه ناباورانه به شکاف عمیق میان آمریکا و اروپا نگاه می کنند و نگرانند. برگزار کنندگان کنفرانس، صحبت از این می کنند که آمریکای تحت رهبری ترامپ، دیگر لنگر ثباتی برای غرب نیست، بلکه یک تهدید است و باید محتاطانه با آن برخورد شود. آمریکای ترامپ، بزرگترین چالش برای اتحاد و انسجام اروپاست".
۶) ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در کنفرانس مونیخ گفت: «بیایید صادق باشیم، ما نمی توانیم احتمال اینکه آمریکا در لحظه ای حساس به اروپا 'نه' بگوید را رد کنیم. آمریکا ممکن است زمانی که اروپا مورد تهدید قرار بگیرد از آن حمایت نکند. بنابراین داشتن یک ارتش واحد اروپایی ضروری است".
او که ملت و کشورش را قربانی اعتماد به آمریکا کرده، یک روز قبل هم گفته بود: "ایالات متحده، هرگز اوکراین را به عنوان عضوی از ناتو در نظر نگرفته است".
این در حالی است که دولت ترامپ از اوکراین خواسته، ۵۰ درصد مالکیت مواد معدنی کمیاب خود را به آمریکا واگذار کند(!)
قابل تامل این که معاون ترامپ قبل از عزیمت به مونیخ و در مصاحبه با وال استریت ژورنال، روسیه را هم تهدید کرده و گفته بود: "اگر پوتین با توافق صلحی که ضامن استقلال بلند مدت اوکراین باشد موافقت نکند، آمریکا تحریم های بیشتری اعمال خواهد کرد و احتمالا دست به اقدام نظامی می زند".
۷) در حالی که برخی محافل در ایران می خواستند از ترامپ، تصویر تاجری محترم، تعامل پذیر و حتی قابل شراکت بسازند، از گرینلند و کانادا و پاناما گرفته تا آلمان و اوکراین، تصویری دقیق از ماهیت غیر قابل اعتماد و خیانتکار شیطان بزرگ را به دست می دهند. فراعنه متوهم آمریکایی، فقط سودای مالکیت و بلعیدن غزه مقاوم را ندارند، بلکه خیانت و تحقیر را حتی به نزدیک ترین متحدان هم روا می دانند؛
چنان که "تد کروز" سناتور آمریکایی درباره دیدارش با سفیر دانمارک به فاکس نیوز گفته است: «سفیر دانمارک، ناراحت و دلخور بود و گفت گرینلند فروشی نیست. خندیدم و گفتم می دانید چیست؟ همه چیز فروشی است! شما یک دوست و متحد مهم هستید، اما دوستان می توانند درباره منافع مشترک مذاکره کنند[!] از زمانی که پرزیدنت ترامپ در ادین باره صحبت کرده، جنبش استقلال گرینلند در حال رشد بوده و اگر استقلال خود را اعلام کند، دانمارک چیزی به دست نخواهد آورد».
۸) فوریه ۲۰۱۷ که هنوز معادلات جهانی به اندازه امروز تغییر نکرده بود، "ولفگانگ ایشینگر" رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ، در گزارش سالانه تصریح کرد:
"جهان در حال عبور از غرب به عصر پساغرب است. کاهش نفوذ اروپا و آمریکا، زمینه را برای کشورهای دیگر فراهم کرده تا نظم جهانی جدیدی را شکل دهند. فضای امنیتی جهان مسلما بی ثبات تر از هر مقطع دیگر از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون است. خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و انتخاب ترامپ، نهادهایی همچون اتحادیه اروپا و ناتو را در وضعیت متزلزلی قرار داده... دولت جدید آمریکا ممکن است به منزله کاتالیزور [شتاب دهنده تحولات] عمل کند. احتمالا ما در آستانه دوره عبور از غرب هستیم؛ دوره ای که در آن بازیگران غیر غربی، امور بین المللی را شکل می دهند. برخی از اساسی ترین ارکان غرب و نظم جهانی لیبرال تضعیف شده است".
💢 ادامه دارد
@IMANI_mohammad
.
۱۲ به وقت مونیخ، غزه و تهران -۳
۹) هفت سال بعد، گزارش تازه «شاخص امنیتی کنفرانس مونیخ» می گوید:
"پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ، درک و دریافت عمومی از آمریکا به عنوان تهدید افزایش یافته و شهروندان کشورهای بزرگ صنعتی، نگرانی بیشتری دارند. نگرانی ها درباره اقدامات واشنگتن، به ویژه در آلمان و کانادا، روندی افزایشی را نشان می دهد.
برای تهیه این شاخص، هزار نفر از هر یک از کشورهای عضو گروه هفت (۷ کشور صنعتی) و کشورهای اصلی گروه بریکس (به استثنای روسیه) یعنی برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی مورد پرسش قرار گرفتند و در همه این کشورها (جز آفریقای جنوبی)، درک و دریافت از آمریکا به عنوان تهدید، افزایش یافته است.
روی کار آمدن ترامپ، به معنای روگردانی آمریکا از جهانگرایی لیبرال و احتمالاً فاصله گرفتن از نقش تاریخی "قدرت تأمینکننده امنیت اروپا" خواهد بود.
در حالی که سیاست خارجی آمریکا در سالهای آینده را احتمالاً رقابت با چین تعیین خواهد کرد، همین امر می تواند به تسریع روند چند قطبی شدن نظام بین الملل بینجامد.
شهروندان کشورهای عضو گروه "جی۷" نسبت به این تحول، در مقایسه با مردم کشورهای گروه "بریکس"، خوش بینی کمتری دارند. چند قطبی شدن نظم جهانی، با شکافی ایدئولوژیک همراه است. لیبرال دموکراسی ها، تحت فشار و حتی در حال عقب نشینی هستند".
۱۰) در حالی که وابستگی تاریخی به آمریکا، اوکراین و اروپا و کانادا را در مقابل فشارهای باج خواهانه ترامپ منفعل کرده است، اقتدار مقاومت غزه موجب شد تا حتی نخست وزیر رژیم صهیونیستی، به اولتیماتوم ترامپ بی محلی کند و به اراده حماس برای مبادله سه اسیر صهیونیست در ازای آزادی ۳۷۰ اسیر فلسطینی تن بدهد.
ترامپ هفته گذشته تهدید کرده بود که " اگر تا ساعت ۱۲ شنبه، همه گروگان ها از غزه آزاد نشوند، دروازههای جهنم باز می شود". اما حماس، پای موضع خود ایستاد و اعلام کرد که طبق توافق و در مرحله ششم مبادله اسیران، فقط سه نظامی صهیونیست را آزاد می کند.
حماس، مجاورت خانه شهید یحیی سنوار را برای آزادی سه اسیر صهیونیست تعیین کرد، در حالی که در پاسخ به لاف ترامپ درباره تخلیه غزه از مردم، روی بنرها نوشته شده بود: "مهاجرتی در کار نیست، مگر به قدس".
نتانیاهو، تن دادن به خواست حماس را بر اعتماد به لاف ترامپ ترجیح داد و مبادله را پذیرفت. مقارن این رویداد مهم، ترامپ در یک عقب نشینی آشکار گفت: "اکنون، اسرائیل باید تصمیم بگیرد که در ساعت ۱۲ ظهر شنبه، چه کاری انجام خواهد داد. ما از هر تصمیمی که اسرائیل بگیرد، حمایت خواهیم کرد"!
۱۱) روزی نیست که تحلیلگر یا سیاستمداری در آمریکا و اروپا، درباره افتادن نقاب از چهره تمدن لیبرال و نابودی قدرت آمریکا هشدار ندهد.
آنها از اینکه حربه قدرت نرم آمریکا پس از قدرت سخت آن، کُند و ناتوان شده، بشدت ابراز نگرانی می کنند و می گویند قدرت اجماع ساز و رهبری کننده آمریکا، به قدرت "خود ویرانگر" تبدیل شده است. نظریه "پایان تاریخ" (استیلای اخلاقی لیبرالیسم) کجا، و یاغیگری دولت آمریکا کجا؟!
در این شرایط، باید از ملت بزرگ ایران تجلیل و قدرشناسی کرد که در مقابل تهدیدات دشمن، جا نزدند، حماسه کم نظیر ۲۲ بهمن را در کف میدان پدید آوردند، و تومار عملیات فریب دولت ترامپ را در هم پیچیدند.
این، نتیجه لبیک ملت و رئیس جمهور، به رهنمود های رهبر حکیم انقلاب است.
چند هفته قبل، خبرنگار از ترامپ پرسید: «ایران ضعیف شده، چرا به تاسیسات هسته ای اش حمله نمی کنید!؟"؛ و او در حالی که نتانیاهو در کنارش نشسته بود، پاسخ داد: «ممنونم که این را می گویی! اما ایران در حال حاضر، نه تنها ضعیف نیست، بلکه آنها بسیار قدرتمند هستند.». وحدت و همدلی است که این پیام اقتدار ایران را بر چشم و ذهن و جان دشمنانش مستولی می کند.
💢 یادداشت روز کیهان
@IMANI_mohammad