نقشه شرطی سازی
با سیاست و اقتصاد ما چه کرد؟
✍️ روند تورم افسار گسیخته بلافاصله پس از انتخابات ریاست جمهوری 96 اوج گرفت. در کمتر از دوسال، نرخ ارز 4 برابر شد، 400 درصد افزایش. مسکن و خودرو بیش از 200 درصد تورم؛ و اقلام مصرفی مردم بیش از این ارقام و درصدها.
🔹یک علت این بود که برخی سیاسیون، خاطر شان از انتخابات آسوده شده بود. علت مکمل و اصلی تر این بود که بخشی از روند کنترل تورم، صحنه آرایی بود و بخشی دیگر، سیاست هایی که در کوتاه مدت تورم را مهار می کرد اما در میان مدت موجب رکود تورمی سنگین می شد.
♦️پروژه های عمرانی بسیاری مانند مسکن مهر که چرخ 250 شاخه صنعتی و تولیدی را به حرکت در می آورد، در تیراژ میلیونی شغل درست می کرد و موجب کاهش تقاضا در بازار و کاهش تورم می شد، تعطیل شدند. با این توجیه که تزریق نقدینگی چند هزار میلیارد تومانی، تورم تولید می کند.
🔹اما در همین دولت، نقدینگی از 430 هزار میلیارد به 1800 هزار میلیارد تومان رسید. در عین حال، به علت شرایط دولت ساخته "تعلیق و انتظار معجزه برجام" و تعطیلی تولید، رکود شدید حاکم شد. در عین حال نقدینگی فزاینده، سراغ بخش های دلالی غیر مولد رفت. انقباض دولت که به فضای اقتصادی هم سر ریز می شد، با انبساط سیلاب نقدینگی سرگردان همراه شده و مصیبت رکود و تورم را با هم آورده بود!
♦️اما از همه بدتر، هم سویی دانسته یا ندانسته برخی مدیران با راهبرد دشمن و طیف غربگرا مبنی بر "شرطی سازی" مردم و تصمیم گیران به مذاکره و توافق یکطرفه با آمریکا و اروپا بود.
🔹بمباران شدید رسانه ای در جریان بود و برخی مدیران و سیاسیون هم در تدارک آن نقش ایفا می کردند. تروریست ها و اخلالگران اقتصادی هم در این میان فعال بودند.
♦️اخلالگران ضمن دستکاری در قیمت ارز و از این قبیل، به بازار و مردم و مسئولان چنین تلقین می کردند که هر وقت بوی سفرهای دیپلماتیک و مذاکره و توافق می آید، حال اقتصاد خوب می شود و هر وقت می خواهیم پای حداقل حقوق خود بایستیم یا در برابر تهدید دشمن از خود اقتدار نشان دهیم، نرخ ارز به هم می ریزد و بازار ملتهب می شود!
🔹این روند، فروردین 94 و سپس تیر ماه همان سال اوج گرفت. فضای تبلیغاتی چنان شدید بود که برخی شهروندان در جشن خیابانی بر اساس جو تبلیغاتی موجود، دلار را با اسکناس 500 یا هزار تومانی نشان دادند. حاکی از این که قیمت دلار به یک سوم یا یک ششم کاهش می یابد!
♦️کسی نگفت که در شرایط تحمیل رکود به تولید ملی و گسترش بی رویه واردات که بنیه اقتصاد ملی را به قهقرا می برد و تبدیل به طفیلی اقتصاد خارجی و دیپلماسی التماسی می کرد، چگونه امکان دارد ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم افزایش پیدا کند؟!
🔹استدلال های رایج اقتصادی در دنیا را کمتر کسی می شنید. فقط وعده بود و هیجان. ادعا می شد پس از توافق، هر ماه 6 میلیارد دلار جرینگی به کشور سرریز می شود(!) 150میلیارد دلار پول بلوکه شده به علاوه 200 میلیارد دلار سرمایه خارجی به ایران می آید(!) بوئینگ آمریکا و ایرباس فرانسه برای فروش 200 فروند هواپیما به ایران مسابقه گذاشته اند(!) قرارداد 5 میلیارد دلاری با شرکت توتال امضا شد و انبوه قراردادهای مشابه خارجی (بدون حضور شرکت های ایرانی) در راه است. و ...
♦️نه کسی از چند و چون قرارها پرسید، و نه از ضمانت اجرا و نه از نابودی ظرفیت های اقتصادی داخلی که مورد بی مهری قرار می گرفت. صرف آمد و شد هیئت های خارجی، از تیر تا اسفند 94 که انتخابات مجلس برگزار می شد، برای مردم فاکتور شد. http://fi9.ir/87qz68
🔹سال 95 هم گفته شد، گلابی های باغ برجام، سال 96 و 97 به بار می نشیند، بنابراین مردم در انتخابات ریاست جمهوری 96 حق انتخاب ندارند وحالا که برنامه هسته ای را داده اند، ناچارند پای همین روند بمانند تا خیرش را بخورند... اما مردم از بعد انتخابات 96، به تدریج میوه تلخ درخت شرطی شدن راچشیده اند تا به امروز.
♦️چرا؟ چون برخی مدیران ما به جای اهتمام به رونق اقتصاد ملی (که هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیاست) و توسعه دیپلماسی عزتمندانه و حکیمانه در جهان غیر غرب، همچنان معطل اخم این یا لبخند آن دولت غربی هستند. رندان معارض با نظام و انقلاب هم که حتی سرنوشت ملت و اعتبار دولت نیز برایشان مهم نیست، همچنان با الّا کلنگ دلار بازی می کنند تا دولت و دیگر نهادها جرئت نکنند به بازی فریبکارانه دشمن در حوزه تولید اعتیاد و شرطی سازی به انفعال و سازش یکطرفه پایان دهند.
@IMANI_mohammad
چرنوبیل تر از گاندو ها ؟!
✍️ بر خلاف ناتوی نظامی که مدتهاست در وضعیتی باتلاقی کاری از پیش نمی برد، ناتوی فرهنگی پرکار است. پخش سریال "بازی تاج و تخت" (Game of Thrones) به پایان نرسیده بود که بلافاصله "چرنوبیل" (Chernobyl) محصول شرکت HBO نظر مخاطبان را در دنیا به خود جلب کرد.
🔹ادعا شده در حالی که تماشاگران در پی اعتراض برای تغییر در سریال بازی تاج و تخت بودند، «چرنوبیل» توانست در صدر رتبهبندی سریالهای محبوب در سایت IMDb قرار بگیرد و «افسار گسیخته» و «بازی تاج و تخت» را پشت سر بگذارد.
♦️این مینی سریال 5 قسمتی، به فاجعه اتمی شهر چرنوبیل در اوکراین (شوروی سابق) می پردازد که از آن به عنوان بزرگ ترین فاجعه اتمی تاریخ یاد شده. این فاجعه سال 1986 رخ داد.
🔹چند سال قبل هم در اوج کش و قوس های ما با آمریکا و اروپا، فضای تبلیغاتی سنگینی شکل گرفت، مبنی بر اینکه ایران باید از خیر 160 مورد کاربرد برنامه هسته ای بگذرد، چون یک روز در اوکراین فاجعه چرنوبیل رخ داده است!
♦️این درست مثل این است که بگوییم چون پالایشگاه هایی آتش گرفته و به اطراف خود خسارت زده اند، کشورها نباید پالایشگاه داشته باشند؛ بلکه خانه ها نیز نباید گاز کشی شوند، چون اگر منفجر شوند، ویرانی بسیاری دارند.
🔹جالب اینکه بزرگ ترین و بیشترین تاسیسات اتمی به علاوه زرادخانه های نظامی هسته ای، در آمریکا و اروپا قرار دارد. اما در این میان، برای یک حادثه در تاریخ یک امپراتوری سابق سریال ساخته می شود.
♦️فاجعه چرنوبی دستمایه سریال سازی در سطح جهانی قرار می گیرد؛ اما دو جنایت ارادی با خساراتی به مراتب هولناک تر و صدها هزار کشته، که توسط ابرقدرتی دیگر در قالب بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی اتفاق افتاده، سانسور می شود.
🔹چرایی ماجرا تا این جا روشن است. ابرقدرتی که ده ها سال است به ایران و دیگر ملت های منطقه جنگ تحمیل کرده و با سر شکستگی رو به رو شده، نیازمند آن است تا نفس داشتن برنامه هسته ای صلح آمیز توسط ایران را موجب تهدید منطقه بلکه خود مردم ایران جا بزند. بنابراین باید "چرنوبیل" بسازد و نه "هیروشیما و ناکازاکی".
🔸اما آنچه عجیب بلکه مشکوک است، استقبال مشاور رئیس جمهور از سریال خوش ساخت آمریکایی است. آقای آشنا پس از آغاز پخش سریال مذکور نوشت"تماشا و عبرت گرفتن از سریال چرنوبیل برای اهالی سیاست و دولت و حکومت بسیار مناسب است. عصارهاش، این یک جمله است: "تاوان دروغ چیست. ؟What is the cost of lies". این سوال تکاندهندهای است".
🔹او چند روز بعد نوشت: "وقتی آن توییت را نوشتم، برخی این توصیه را نادیده و برخی دیگر آن را به سخره گرفتند. پیام محوری این مجموعه کوچک تلویزیونی همان است که در کلیپ #سقوط [با ایفای نقش امیرناظمی معاون فعلی وزیر ارتباطات] مورد تأکید قرار گرفت و برخی با تأویلی نابجا و ناروا از آن فرار و هشداردهندگان را ناجوانمردانه متهم به عدم وفاداری کردند".
♦️آشنا می افزاید "حرف این است که برای پیشگیری از بحران و در حین مدیریت بحران، بیش از هر چیز با مشکلات ارتباطی مواجه خواهیم شد و تنها تدبیر کارگشا مشورت، صراحت، دقت و خوب گوشدادن به کسانی است که از دانش و تجربه کافی برخوردارند".
🔹حتما پنهان کاری -جز در ملاحظات و استثنائات خاص- مضرّ است و حتما حفظ ارتباط با مردم و مشورت با اهل فن و شنیدن از آنها، خوب بلکه لازم است. اما به شهادت آنچه در اثر سوء مدیریت در این شش سال بر کشور رفته، طیف آقای آشنا و کارکردشان، مصداق همان چیزی است که وی مدعی تخطئه آن است؛ دروغ و خلاف گویی، پنهان کاری، مشورت ناپذیری، برتابیدن نظرات کارشناسی ولو از داخل دولت، و وقت نگذاشتن برای عام منتقدان و مدیران زیر دست که حتی صدای مرحوم هاشمی و ناطق نوری و دیگر حامیان دولت را هم درآورد و موجب استعفای برخی وزرا شد.
♦️در مجالی به وسعت گنجایش چند کتاب، می توان ثابت کرد که خسارت های رویکردی و عملکرد برخی مدیران دولتی و مشاوران و دستیاران اطراف آنها، به مراتب بدتر از چرنوبیل بوده و علت اول آن، پوپولیسم و سیاست بازی و اعتماد به دشمنانی بود که آدرس خود اخلالگری و خود ویرانگری می دادند. http://fi9.ir/hi4zzo
🔹از دل برجام و متن و روح و الصاقات آن، حتما چند "چرنوبیل"، "افسار گسیخته" و "بازی تاج و تخت" در می آید. فقط درباره "تاوان دروغ" های هم طیفان آقای آشنا می توان بالغ بر 10 جلد کتاب نوشت؛ والبته درباره نفوذ با واسطه ناتوی اطلاعاتی و اخلال در دستگاه محاسباتی. یکی اش همین ماجرای نفوذ "گاندو" (جیسون رضائیان).
@IMANI_mohammad
راز بی محلی به پیغام ترامپ
✍️ چرا رهبر انقلاب، پیغام ترامپ را نپذیرفتند و با بی اعتنایی با آن مواجه شدند؟ پیغام هایی از این دست، صرفا یک ادعا درباره آمادگی برای مذاکره و توافق هستند. چنین پیغامی را از کسی می توان پذیرفت که پیشاپیش، قول خود را با فعل خویش باطل و بی محتوا نکرده باشد.
🔹ترامپ ابتدا در اردیبهشت 97، توافق موجود را که امضای 1+5 پای آن بود و به عنوان سند شورای امنیت به قطعنامه 2231 ضمیمه شده، باطل اعلام کرد و به تهدید اقتصادی و سیاسی روی آورد.
♦️اطرافیان احمق او نیز همان زمان جوگیر شدند و گفتند کار جمهوری اسلامی را تابستان تمام می کنیم و ایرانی ها جشن چهل سالگی انقلاب خود را نمی بینند. (لافی که حالا از زبان شینزو آبه انکار می کنند). نتیجه آن لاف، تودهنی کم سابقه ملت ایران در 22 بهمن 97 بود.
🔹ترامپ، باز هم فراتر رفت. تهدید به حمله نظامی را روی میز گذاشت و ناوها را جا به جا کرد. اما هنوز سرگرم لاف گزاف بود، که انصار الله یمن درست پیش چشم آمریکایی ها، تاسیسات مهم نظامی و نفتی رژیم عربستان را منهدم کرد. آمریکا هم هیچ غلطی نتوانست بکند. http://fi9.ir/hzqe33
♦️پس از آن بود که ترامپ و پمپئو ضمن حفظ تهدید، دست به دامن واسطه های عمانی و سوئیسی، و سپس آلمانی و ژاپنی شدند. پاسخ این روند روشن است: آمریکا هر غلطی را تصور می کرد می تواند، ترتیب داد. اما هیچ غلطی نتوانست بکند.
🔹پاسخ به چنین روند مغشوشی، فقط بی اعتنایی و جدی نگرفتن ترامپ -چه به وقت تهدید و چه هنگام تطمیع و پیغام فرستادن- است. این تحقیر، نتیجه رفتار متفرعانه و در عین حال احمقانه خود آمریکاست. و الّا، نه وعده آنها برای کنار گذاشتن پروژه براندازی، کمترین اعتباری دارد. و نه وعده مذاکره برای حل مشکلات.
@IMANI_mohammad
چرا باید قدردان "آبه" باشیم؟!
✍️ شینزو آبه نخستوزیر ژاپن در دیدار با رهبر انقلاب اسلامی تصریح کرد "من قصد دارم پیام رئیسجمهور آمریکا را به جنابعالی برسانم". او همچنین چند جمله درباره عزم آمریکا برای تعامل با ایران گفت:
🔻ترامپ به من گفت «آمریکا قصد تغییر رژیم در ایران را ندارد»
🔻آمریکا خواستار مذاکره درباره موضوع هستهای است.
🔻عزم آمریکا، جلوگیری از ساخت سلاح هستهای بهوسیله ایران است.
🔻آمریکا آمادهی مذاکرات صادقانه با ایران است.
🔻ترامپ گفت «مذاکره با آمریکا موجب پیشرفت ایران خواهد شد».
🔹او به علاوه این #پنج_جمله_ماموریتی، یک جمله مهم و طلایی را براساس تجربیات خود گفت که هم، ادعای #مذاکرات_صادقانه را باطل می کند و هم اذعان پیشاپیش به علت بی فایدگی وساطت و میانجی گری خویش است. این جمله، کمتر دیده شد.
🔸شینزو آبه اذعان کرد "آمریکاییها #همواره_می خواهند طرز فکر و عقاید خود را به دیگر کشورها #تحمیل کنند". تمام! آبه در تهران، تیر خلاص را به نقشه فریبکارانه دولت ترامپ زد. http://fi9.ir/0hggtl
🔹بعد از چهل سال، نخست وزیر ژاپن به ایران سفر کرد اما به جای آن که نقشه واشنگتن را پیش ببرد، به عنوان رئیس دولتی که 74 سال است در اردوگاه دوستان و زیر دستان آمریکا قرار گرفته، شهادت داد آمریکا فقط دنبال تحمیل است نه تعامل دو جانبه و توافق. آقای آبه متشکریم!
@IMANI_mohammad
.
رهبر ایران؛ احترام و حسرت یک ژاپنی
♦️دیدگاه یک ژاپنی در مورد پاسخ رهبر ایران به ترامپ:"برای او احترام قائلم، ایران غروری دارد که ما در ژاپن باختهایم. رهبر قدرتمند ایران، حسرت برانگیز (رشک برانگیز) است."
🔹سفر شینزو آبه به تهران، با پیغامی فریبکارانه از ترامپ که مورد بی اعتایی رهبر عالی ایران قرار گرفت، این تاثیر مهم را داشت که بخش مهمی از جمعیت 126 میلیون نفری ژاپن را با یک رهبر مقتدر و نفوذ ناپذیر در مقابل آمریکا آشنا کرد.
♦️هیچ بعید نیست همین تصویر منتقل شده از ایران، اثری تمدن ساز داشته باشد و منشا تحولی بزرگ در جامعه و سیاست تحقیر شده ژاپن پس از جنگ جهانی دوم شود.
🔹آنها صاحب یک امپراتوری قدرتمند بودند. اما هفت دهه است از آمریکا توهین و تحقیر می بینند؛ از ایجاد پایگاه نظامی و تحمیل کاپیتولاسیون، تا تعرض به زنان ژاپنی توسط نظامیان آمریکا و ممانعت از داشتن برنامه نظامی و دیپلماسی و تجارت خارجی مستقل.
♦️تاثیر انگیزشی و رشک برانگیز برخورد مقتدای حکیم و قدرتمند ایران، البته قطعا منحصر در مردم ژاپن نخواهد ماند. ملت های بسیاری، از آمریکا تحقیر دیده اند.
🔹این قدرت #نفوذ_نرم انقلاب اسلامی است.
@IMANI_mohammad
راز وقار ایران و استراگیجی آمریکا
✍️ آمریکایی ها دو سال است سناریو هایی را با جنجال تمام علیه ایران کلید می زنند. خیلی پر حرارت و با سر و صدا. نوبت به بازی ایران می رسد. برعکس آمریکا، ایران با طمانینه و بی هیاهو عمل می کند. ناگهان، برجک آمریکا یا یکی از متحدانش می پرد.
🔹دردی تحقیر آمیز در بطن اردوگاه آمریکایی ها می پیچید. نمی دانند باید عربده بکشند و بیشتر تحقیر شوند، یا درد را پنهان دارند، در ازای تحقیر نشدن بیشتر. گاه، گزینه اول بی اختیار (!) از آنها سر می زند و گاه، درد را فرو می خورند و دم بر نمی آورند.
♦️انگار نه انگار که شروع کننده بازی پر طمطراقی بوده اند و خیلی ها سرانجام آن را تعقیب می کنند. اصلا به روی خود نمی آورند که قسمت هایی از پشت و پیشانی شان ضربه خورده است.
🔹گرگیجه و استراگیجی، عناوینی برازنده برای روایت حال و روز آمریکایی هاست. تصورش را بکنید: همه زور خود را می زنند تا ایران برد موشک های پر قدرت و نقطه زنش را افزایش ندهد. اما احمقی به نام برایان هوک که قرار است مثلا هماهنگ کننده ویژه آمریکا در امور ایران باشد، ناگهان می گوید "ایران تصاویر پرتاب موشک را فتوشاپ کرده تا نشان دهد قابلیت موشکی روبه رشدی دارد"!
♦️یک روز ملت ایران را تروریست می نامند، فردا قربان صدقه اش می روند که ما نگران معیشت شان هستیم! سپاه پاسداران را در فهرست گروه های تروریستی قرار می دهند، اما هنگام عبور از تنگه هرمز از همان ها اجازه می گیرند. یا از طریق پمپئو رئیس وقت سازمان سیا، به فرمانده سپاه قدس پیغام التماس برای مذاکره می فرستند اما با بی اعتنایی حاج قاسم مواجه می شوند.
🔹چند هفته هیاهو کردند که آرایش نظامی گرفته ایم و جنگ جدی است و ناو آبراهام لینکلن در حال بازگشت به خلیج فارس است. اما ناگهان، خبری مهیب تر از توپ صدا کرد: پهپادهای مقاومت مظلوم یمن، درست پیش چشم نظامیان آمریکا، به خط لوله نفتی ینبع در عربستان حمله کرده و موجب توقف صادرات نفت شده اند.
♦️آمریکا؟ آمریکا هیچ! آمریکا نگاه! کلا ترجیح دادند فتیله را پایین بکشند و حرکت لینکلن را در همان دریای سرخ متوقف کنند. در دوبار تهدید حمله به سوریه نیز، شاهد عجز آمریکا و فراموشی کل ماجرا بودیم.
🔹شبیه همین روند، در تهدید چند ماهه ایران و سپس گسیل واسطه های عمانی و سوئیسی و آلمانی و ژاپنی برای مذاکره رخ داد. حالا همان فرعونی که برجام را با تبختر زیر پا گذاشت و گفت به زودی ایرانی ها درخواست مذاکره می کنند، به صرافت افتاده بود واسطه بفرستد. دوباره ماشین تبلیغاتی پر سر و صدای آمریکا به کار افتاد.
♦️اما وقتی مقتدای حکیم انقلاب اسلامی، با وقار و طمانینه تمام، ترامپ و پیغامش را در حضور نخست وزیر ژاپن بی اعتبار دانست و فرمود "ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمی دانم"، تمام باد ترامپ و پمپئو خوابید؛ ترامپ فقط توانست بگوید "نه ما و نه آنها فعلا آمادگی مذاکره نداریم"؛ بی خیال نامه ای که کنار نشیمنگاه نخست وزیر ژاپن ماند و سوژه رسانه ها شد.
🔹منطق رفتار ما و دشمنان ما همین یک عبارت رسای امیر مومنان علیه السلام که فرمود "دشمنان غرّش کردند و با این همه فشل ماندند. و ما غرّش نمی کنیم مگر که بباریم و نمی باریم مگر اینکه سیل جاری سازیم". البته این هیبت و اقتدار، بدون نعمت ولایت هرگز فراهم نمی شد. الحمد لله رب العالمین.
@IMANI_mohammad
انتخابات و فرا انتخابات ؛
رکود دولت ساخته باید شکسته شود
✍️ آقای قالیباف دیروز با انتشار پیامی ویدئویی خطاب به جوانان نخبه، برای تشکیل "مجلس نو" فراخوان داد. کسانی از این ابتکار استقبال کردند و کسانی به نقد آن پرداختند.
🔹تحلیل گرانی گفتند در راستای راهبرد جوانگرایی در گام دوم انقلاب است؛ و عده ای دیگر، حمل بر رفتار محض انتخاباتی کردند و گفتند نوعی پیشدستی بر فهرست نهایی جبهه اصولگرایان است. یک تحلیل هم بر آن است که قالیباف با شعار "نو اصولگرایی"، می خواهد فهرست انتخاباتی جداگانه بدهد.
♦️وجه مشترک همه تحلیل ها که در اظهارات قالیباف هم تصریح دارد، اولویت انتخابات است. این البته مباینتی با اقدامات میان مدت هم ندارد. پیش از این هم خبرهایی منتشر شده بود، حاکی از اقدام مشابه یک چهره فعال دیگر، برای گرد هم آوردن برخی نخبگان جوان و ورود در انتخابات.
🔹بنابراین، لابد دیگرانی هم به صرافت می افتند. و نفس این تکاپو، در رکود غالب بر فضای سیاسی مغتنم است. این رکود، از یک طرف، به اشباع دعاوی ائتلاف دولتی نزد مردم و وارونگی وعده های آنان بر می گردد. از طرف دیگر، همان طیف تلاش وسیعی ترتیب داده تا هم، راه بن بست خود را تنها راه جا بزند و هم با انشقاق در میان اصولگرایان و القای عدم مقبولیت عمومی، آنان را منفعل کند.
♦️این شعبده دولتی و رکود و انفعال برآمده از آن باید شکسته شود؛ از جانب هرکس باشد. بنابراین نفس کار قالیباف مغتنم است. نشاط سیاسی و امید به تغییر رکود دولت ساخته، باید به فضای اجتماعی برگردد.
🔹در عین حال، جریان سیاسی موفق جریانی است که در طول سال فعال است، موضع می گیرد، تحلیل می کند، در میان مردم بلکه در کنار آنها هنگام سختی هایشان است. آقای قالیباف و تیمش، و رجال اصولگرای دیگر و تیم هایشان،باید به این تراز کنش موفق سیاسی برسند؛ ولو از همین امروز شروع کنند.
♦️از نفوذ طلبی و انفعال افکنی ائتلاف موسوم "اعتدال و اصلاحات" که بگذریم، یک چالش بازدارنده این است که اگر انتخابات نباشد، برخی فعالان سیاسی از سلیقه های مختلف، تقریبا هیچ اثر و صدایی در سیاست و حیات اجتماعی ندارند. این رفتار باید در اشرافیت مدعی اصلاح طلبی و اعتدال منحصر بماند.
🔹تکلیف گرایان (از انواع سلیقه های اصولگرا) نمی توانند و نباید کنار گود بمانند تا انتخابات. هزار و یک مسئله مهم است که باید تبیین و تصریح شود یا مورد چاره جویی (ارائه راه حل) قرار گیرد.
♦️فعالان سیاسی در غیر این صورت، نمی توانندپاسخی به این سوالات که "کجای زندگی مردم هستند، و چه برنامه ای دارند و چه قدر معتبرند؟"، داشته باشند. لوازم پاسخ به این سوالات را نمی توان چند هفته مانده به انتخابات ها فراهم کرد و پس از آن، مجددا تا انتخابات بعدی واگذاشت.
🔹اگر صفر و صدی نگاه نکنیم، جمع کردن نخبگان متعهد نزدیک به هم، ولو در قالب فهرست انتخاباتی، در جای خود مغتنم است. در عین حال، در کنار مسئله همیشگی ازدحام لیست ها، یک مسئله مهم، افکار عمومی است. انتخابات، مردم محور و گفتمان محور است.
♦️اصولگرایان در انتخابات می خواهند به مردم چه بگویند؟ یا قبل از گفتن، چگونه به مردم معرفی شده اند؟ و حریف، چه تصویری از آنها و نتایج گفتمان شان در افکار عمومی ساخته ؟ و اَبَر ایده آنها چیست؟
🔹باید با صراحت و سر افراشته و- نه با ادبیات دو پهلو- از گفتمان توانمند و پر دستاورد انقلاب دفاع کرد؛ و بی مجامله، دست رد به نقشه های دشمن زد . انقلابی یعنی این. این به مفهوم مخالفت با تنوع تاکتیک ها و رفتارهای تبلیغاتی نیست، مشروط بر آن که اصول یک گفتمان را مخدوش نکند.
♦️مردم باید توجیه شوند که بدیل منطق پر خسارت "سازش و تسلیم و دیگر هیچ" چیست"؟ این گفتمان در عمل چه می تواند بکند؟ حاملان آن چه قدر معتبرند ؟ و چه قدر توانسته اند جوانگرایی مدبرانه بکنند؟
🔹اینها را بگذارید در مقابل سناریوی حریف مبنی بر سلبریتی بازی، رقیب هراسی و تعریف پروژه های فریبنده و شرطی سازی کننده با دشمن، نظیر برخی آمد و شد های دیپلماتیک بی سرانجام و احیانا خرده امتیازهای خارجی، مانند کاری که شب انتخابات مجلس دهم با آوردن یک ایرباس و گرفتن عکس یادگاری کردند.
♦️البته امید آن است که عبرت های تلخ این روند، مردم را با مهارت تر کرده باشد و در عین حال بخشی از تکلیف نیروهای دلسوز، بازخوانی همین عبرت هاست. نظر سنجی ها از افول شدید طیف حاکم بر دولت مجلس نزد افکار عمومی حکایت می کند.
🔹اجمالا این که اولا باید هدفگذاری ها را به فراتر از انتخابات و برای کارهای میان مدت و بلند مدت توسعه داد؛ ثانیا، بسیج ظرفیت های نخبگانی، یک ضرورت برای نظام و کشور است. ثالثا هر چه هم افزایی و هم پوشانی -تعاون- بیشتر باشد، امید موفقیت بیشتر است.
@IMANI_mohammad
ضرب الاجل ایران؛ خط قرمز کدام است؟
✍️ با نزدیک شدن به پایان ضرب الاجل دو ماهه، برخی مدیران اجرایی به درستی به اروپا هشدار می دهند که ایران در صورت عملی نشدن حداقل تعهدات طرف مقابل، کاهش تعهدات برجامی درباره غنی سازی و رآکتور اراک و ... را آغاز خواهد کرد. موعد ضرب الاجل شورای عالی امنیت ملی، شانزده تیر ماه است.
🔹در این میان، هنوز هم برخی پالس های غلط مشاهده می شود، حاکی از این که برجام بما هو برجام، خط قرمز برخی مدیران است. این پالس، بسیار خطرناک است و پیشاپیش این پیام را به حریف می دهد که دولت هر اتفاقی هم بیفتد، دست از اجرای تعهدات یکطرفه نمی کشد. نتیجه چیست؟ "به تهدید دولت ایران اعتنا نکنید!".
♦️دوست و دشمن باید درک کنند که خط قرمز ما، تامین منافع و عزت و اقتدار ملی است و نه خود برجام. برجام قرار بود، ابزار و مسیری برای تامین منافع ملی ما باشد. نه این که خود تبدیل به #امر_قدسی ، #متن_مقدس و موضوعی ناموسی برای دولت شود.
🔹ناموس دولت، حیثیت و عزت و اقتدار و منافع ملی است، نه یک توافق که هر چه بوده، به هر دلیل، اکنون زیر دست و پای آمریکا و اروپا افتاده و خاکمال می شود.
♦️البته اگر دقیق تر بنگریم، برجام از همان ابتدا برای تخدیر و شرطی سازی طرف ایرانی تدوین شد تا اراده و اختیار و جرئت رای و اقدام مستقل را از ما بگیرد. این بازی تخدیر کننده را باید به هم زد.
🔹قدم اول و تعیین کننده آن است که نشان دهیم، اسیر و گروگان برجام نیستیم و همه چیزمان را فدای بقای آن به هر قیمت نمی کنیم. ما باید بتوانیم طبق برجام نفت بفروشیم، به درآمدهای خود دسترسی پیدا کنیم و مبادلات مالی و بانکی داشته باشیم. در غیر این صورت، چه نیاز به برجام؟
♦️حفظ برجام بدون اجرای حداقل تعهدات طرف مقابل، نقض تمام و کمال فلسفه وجودی برجام است. توافق طرفینی را یکطرفه نمی توان نگاه داشت و اگر چنین کردیم، دیگر نامش توافق نیست؛حرکت در عمق باتلاق است.
@IMANI_mohammad
چند فراز از یک فرود عبرت آموز
پرونده "مُرسی" چگونه بسته شد؟ - ۱
✍️ محمد مرسی، اولین و آخرین رئیس جمهور پس از انقلاب ناکام مصر، دیروز هنگام محاکمه در دادگاه درگذشت. او دیروز حدود ۲۰ دقیقه در مقابل قاضی حرف زد و گفت رازهایی میداند که اگر آنها را فاش کند، موجب آزادی وی خواهد شد اما به جهت حفظ مصالح کشور چنین نخواهد کرد. سپس در محفظهٔ شیشهای نقش زمین شد و جان باخت.
🔹مرسی در انتخابات 2012 میلادی نامزد اخوان المسلمین شد و با شکست احمد شفیق آخرین نخستوزیر حسنی مبارک به ریاست جمهوری رسید. اما چند روز قبل از اولین سالگرد تحلیف، با آشوب های خیابانی رو به رو شد.
♦️او ۱۲ تیر ماه ۱۳۹۲ (سوم ژوئیه ۲۰۱۳) پس از هفتهها آشوب تحت عنوان "جنبش تمرد" که توسط محمد البرادعی (رئیس اسبق آژانس بینالمللی انرژی اتمی) اداره می شد و با کودتای ارتش (ژنرال عبدالفتاح السیسی) برکنار شد. http://fi9.ir/jjrave
🔹مرسی چند بار به اتهام قتل و جاسوسی از جمله ايران و قطر، به اعدام و حبس محکوم شد و عجیب اینکه مبارک دیکتاتور مخلوع مصر، پس از آزادی از زندان، در دادگاه علیه مرسی شهادت داد! اخوانالمسلمين نیز گروه تروريستی اعلام،اعضای آن به اعدام و زندان های بلند مدت محکوم شدند.
♦️انقلاب سال 2012 مردم مصر، علیه رژیمی بود که به دست نشاندگی آمریکا و قرار داشتن تحت نفوذ رژیم سعودی شهرت داشت اما مرسی به عربستان و آمریکا اعتماد کرد؛ چنان که در اولین سفر به عربستان رفت و وعده تحویل گرفت. او همچنین به وعده های دولت اوباما (هیلاری کلینتون، جان کری و لئون پانه تا) اعتماد کرد.
🔹این سوء محاسبه در حالی بود که آمریکا و عربستان، بلافاصله پس از پیروزی انقلاب مصر در تدارک کودتا بودند و ارتش و جریان غربگرای البرادعی را برای تدارک کودتا با پوشش مدنی آماده می کردند. عربستان در حالی کودتا در مصر را ترتیب داد که چند سال بعد، کودتای ناکام دیگری را علیه دولت "اخوانی" اردوغان در ترکیه مرتکب شد.
♦️اخوانی های ترکیه و مصر، به سودای ایجاد امپراتوری در منطقه، در نقشه آمریکایی- سعودی جنگ علیه مقاومت اسلامی در سوریه و عراق نقش بازی می کردند و به تروریست های جبهه النصره و داعش کمک می رساندند. اما این مانع از خیانت آمریکا و عربستان نشد.
(ادامه دارد)
@IMANI_mohammad
چند فراز از یک فرود عبرت آموز
پرونده "مُرسی" چگونه بسته شد؟ - ۲
🔹جالب اینکه آمریکا در ظاهر از مرسی حمایت می کرد، چنان که سایت صدای آمریکا یک بار نوشت: «جان کری ماه گذشته و بی سر و صدا، اقدام به یک کمک نظامی یک میلیارد و سیصد میلیون دلاری به مصر کرد. آقای کری این کمک نظامی را در جهت منافع ملی آمریکا تشخیص داده است.». اما این در واقع تقویت ارتش بود.
♦️اما از همه جالب تر، گزارش روزنامه صهیونیستی هاآرتص است که عنوان کرد دوران ریاست مرسی یکی از بهترین دوران تاریخ تشکیل اسرائیل بود. طبق این گزارش، "اسرائیل گمان میکرد با روی کار آمدن مرسی عضو اخوان المسلمین، روابط د دچار تنش مضاعف میشود ولی در دوران مرسی، مصر و اسرائیل بیشتر از گذشته به هم نزدیک شدند. در این دوره اسرائیل توانست امتیازاتی دریافت کند که کسب آنها در دوره حسنی مبارک نیز ممکن نبود".
🔹هاآرتص افزوده بود "مرسی از همان ابتدای کار پایبندی کامل خود را به پیمان کمپ دیوید اعلام کرد و در جهت آن کوشید. با توجه به نزدیکی و نفوذ اخوانالمسلمین بر حماس، در طول دولت مرسی، حملات موشکی به اسرائیل متوقف شد. او توانست در مدت یک سال تونلهای زیرزمینی به داخل نوار غزه را که در شبه جزیره سینا حفر شده بود، منهدم و ارسال سلاح را متوقف کند. برخلاف وعدههای گذشته، گذرگاه رفح باز نشد".
♦️تحلیل هاآرتص دقیق است، آنجا که می نویسد "اظهارات ضد محور مقاومت توسط مرسی، موجب شد اختلافات مذهبی بین شیعیان و سنیان منطقه افزایش یابد". این کار، بازی در نقشه رژیم مرتجع سعودی بود که حتی در مصر نیز می کوشید سلفی ها را تقویت کند". http://fi9.ir/2cfds5
🔹محمد مرسي در ۹ شهریور ۱۳۹۱ در سفری کوتاه و توام با نخوت به تهران، رياست سه ساله جنبش عدم تعهد را از مصر به ايران واگذار کرد. وی در آغاز سخنرانی خود در این نشست به جناب ابوبکر و عمر و عثمان سلام فرستاد و در ادامه به نظام سوریه و بشار اسد حمله کرد و دولت سوریه را سرکوبگر و ظالم خواند؛ این در حالی بود که سوریه همان زمان، درگیر جنگ نیابتی جبهه "ارتجاع عبری-عربی و غربی" بود. وی 6 بار به سوریه حمله کرد اما تنها دو بار از اسراییل نام برد.
♦️دیروز پرونده عمر رئیس دولت برآمده از انقلاب ناکام مصر بسته شد؛ پرونده ای که می شد با شناخت دوستان واقعی و دشمنان حقیقی، شکل و شمایل عزتمندی داشته باشد و تبدیل به عبرت دیگران نشود.
@IMANI_mohammad
ستاد جنگ به هم ریخته آمریکا
✍️ جدیت یا ناتوانی دولت آمریکا برای درگیری نظامی را از کجا می توان فهمید؟ احتمالا شاخص های مختلفی در این باره قابل مطالعه است. اما یک شاخص مهم، وضعیت به هم ریخته وزارت دفاع (پنتاگون) در شش ماه گذشته است.
🔹رسانه های آمریکایی طی چند ماه گذشته فاش کرده اند هر وقت درگیری پای بحث گزینه نظامی در مقابل ایران به میان آمده، اولین مخالف جدی مقامات پنتاگون بوده اند که خسارت های درگیری را برای آمریکا سنگین و غیر قابل جبران خوانده اند.
♦️اما از این خبر مهم که عبور کنیم، آمریکا از دسامبر سال گذشته میلادی (آذر ماه) بالغ بر شش ماه است وزیر دفاع ندارد. جالب تر این که ترامپ دیروز، به شکلی محترمانه، سرپرست این وزارت بی وزیر را هم برکنار کرد!
🔹ترامپ می گوید کناره گیری پاتریک شاناهان سرپرست پنتاگون، سبب شده این وزارت مهم برای بیش از 6 ماه بدون رییس باقی بماند.
♦️ترامپ آذر ماه 97، جیمز ماتیس را به خاطر اختلافات و در پوشش "استعفا و بازنشستگی" (!) برکنار کرد و این در حالی بود که سال 2018 میلادی، سال شکست سهمگین آمریکا در سوریه (جنگ نیابتی داعش و سپس ناتوانی در اعلام حمله به سوریه) محسوب می شد.
🔹شایعات درباره استعفای "سگ هار" (لقب ماتیس) از مدتها پیش رواج پیدا کرده بود و همه از اختلاف نظرهای متیس و ترامپ درباره تعدادی از مسائل کلیدی خبر داشتند.
♦️ترامپ هنگام برکناری ماتیس توییت زد "ژنرال متیس برای وادار کردن متحدان آمریکا در ادای سهمشان ازتعهدات نظامی خود کمک بزرگی به من بود." اما رسانه ها فاش کردند تصمیم ترامپ برای خروج نیروها از سوریه با انتقاد گسترده در آمریکا و میان متحدان روبرو شده و از جمله، ماتیس مخالف این تصمیم بوده است.
🔹اما هر چه بود، بی ثبات شدن پنتاگون، نتیجه پایان جنگ سوریه به نفع ایران بود. به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، متیس بارها تلاش کرده بود ترامپ را از این کار منصرف کند.
♦️همان زمان، ویلیام کوهن وزیر دفاع سابق در گفتگو با بیبیسی، کنارهگیری متیس را "ضربه بزرگ به دولت آمریکا" خواند و گفت: "واقعا نمی دانم ژنرال متیس تا کجا باید توهینها یا رد توصیه هایش را توسط آقای ترامپ تحمل می کرد... وقتی ژنرال متیس و دیگران گفتند تا وقتی خواستههای واشنگتن و پیونگیانگ دقیقا از مذاکرات صلح با مشخص نشده، رئیس جمهور نباید با رهبر کره شمالی ملاقات کند، باز هم ترامپ این توصیه را رد کرد. "
🔹پس از آن بود که ترامپ، پاتریک شاناهان را به عنوان سرپرست وزارت دفاع آمریکا معرفی کرد. ترامپ آن زمان در توییتر نوشت: "پاتریک شاناهان فهرست بلندی از موفقیت ها را در حالیکه به عنوان معاون وزیر کار می کرده و حتی زمانیکه در شرکت هواپیمائی بوئینگ بود، در اختیار دارد".
♦️اما او برای نشستن بر صندلی وزارت دفاع باید منتظر تایید مجلس سنا میشد و گویا اختلافات در این باره هم حل نشده و ترامپ پشاپیش، شاناهان را نیز کنار گذاشته و مارک اسپر را جای وی معرفی کرده است.
🔹ترامپ دیروز درباره مردی که طبق فضا سازی های تبلیغاتی باید فرمانده هر نوع جنگ القایی می شد، نوشت "شاناهان اعلام کرد که تصمیم به کناره گیری کرده، چرا که می خواهد وقت بیشتری را با خانواده اش بگذراند. شاناهان تصمیم گرفت تا در مسیر تایید کنگره آمریکا قرار نگیرد".
♦️این سربالایی سنگین، بی تردید حاصل قدرت نمایی زنجیره پیروز مقاومت، از عراق و سوریه و لبنان تا فلسطین و یمن است که پاییز سال گذشته به استعفای اعتراضی وزیر دفاع رژیم صهیونیستی و وزیر خارجه عربستان ختم شد. با این وصف آیا آمریکا کمترین رمقی برای جنگ دارد؟!
@IMANI_mohammad
.
دیزی که ترس ندارد!
🔹سه جوان خوشفکر و باسواد حزب اللهی، رفاقتی با هم دیزی خورده اند. حالا بیش از 48 ساعت است جماعت دلارام مدعی اصلاحات و اعتدال، در توییتر وتلگرام به هم ریخته اند که "چه نشسته اید، بوی تغییر در انتخابات مجلس می آید"! وحشت ندارد. شما هم سه نفر و پنج نفر دیزی بخورید!
♦️یعنی دور هم نشستن و رفاقت چند جوان حزب اللهی، ولو در حد دیزی خوردن، این قدر هراس انگیز است؟ اگر فردا سی، سیصد و یا سه هزار جوان نخبه و ذو الفنون به میدان آمدند و گفتند ایده های مفید فرهنگی، آموزشی، اجتماعی و اقتصادی معطوف به مقاومت و پیشرفت داریم، چه می کنید؟ سکته می زنید؟
🔹دشمن نگران می شود وقتی ببیند جوانان نخبه ای که سالهاست #ما_می_توانیم را تبیین می کنند، به هم رسیده و تیم شده اند. اما در این میان، رفتار هیستریک طیفی که 6 سال فرصت سوزی کرده اند، از پریشانی حکایت می کند.
♦️آنها می دانند چه کارنامه ای ساخته اند و خود را شکننده می دانند. و گرنه نباید یک دیزی صرفا رفاقتی، چنین طوفانی در نعلبکی شان ایجاد کند.
🔹اگر غم مردم داشتند، باید با عکس کلبچ مشترک شهرام جزایری و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به هم می ریختند.
@IMANI_mohammad
.
دیزی ترس ندارد؛ مراقب کله پاچه باشید!
🔹سه جوان خوشفکر و باسواد حزب اللهی، رفاقتی با هم دیزی خورده اند. حالا سه روز است جماعت دلارام مدعی اصلاحات و اعتدال، در توییتر وتلگرام به هم ریخته اند که "چه نشسته اید، بوی تغییر در انتخابات مجلس می آید"! واقعا وحشت دارد؟!
♦️یعنی دور هم نشستن و رفاقت چند جوان حزب اللهی، ولو در حد دیزی خوردن، این قدر هراس انگیز است؟ اگر فردا سی، سیصد و یا سه هزار جوان نخبه و ذو الفنون به میدان آمدند و گفتند ایده های مفید فرهنگی، آموزشی، اجتماعی و اقتصادی معطوف به مقاومت و پیشرفت داریم، چه می کنید؟ سکته می زنید؟
🔹دشمن نگران می شود وقتی ببیند جوانان نخبه ای که سالهاست #ما_می_توانیم را تبیین می کنند، به هم رسیده و تیم شده اند. اما در این میان، رفتار هیستریک طیفی که 6 سال فرصت سوزی کرده اند، از پریشانی حکایت می کند.
♦️آنها می دانند چه کارنامه ای ساخته اند و خود را شکننده می دانند. و گرنه نباید یک دیزی صرفا رفاقتی، چنین طوفانی در نعلبکی شان ایجاد کند.
🔹اگر غم مردم داشتند، باید از عکس کله باچه خوری مشترک شهرام جزایری و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به هم می ریختند و نگران می شدند.
@IMANI_mohammad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
پیامی که از ترامپ صادر شد!
♦️ترامپ وقتی شنید ایران پهپاد پیشرفته آمریکا را ساقط کرده، ابتدا تهدید کرد و بعد گفت احتمالا اشتباه شده است. او سپس با سران کنگره مشورت کرد اما از این جلسه نیز پیامی قابل عرضه منتشر نشد. آنها مانده اند که چه کنند. این بی پیامی و سر درگمی انباشته از پیام و تحلیل و تفسیر است.
🔹 حالا رویتر که معمولا در لاف زنی در خدمت آمریکا و انگلیس است، می گوید رویتر ترامپ از طریق عمان به ایران ضرب الاجل داده و ضمن درخواست مذاکره فوری گفته، ایران برای قبول مذاکره مهلت كمی دارد! این خبر پس از آن منتشر شد که ادعا گردید امریکا می خواسته به ایران حمله کند اما منصرف شده است.
♦️وقتی می شنویم ترامپ لاف تهدید می زند اما زیر بار شرمندگی اش می ماند و دنبال میانجی برای می گردد، یاد سخنان امام خمینی (ره) درباره لاف های دولت کارتر می افتیم؛
🔹من حیفم می آید که مثل بزنم به شیر. که می گویند وقتی مقابل دشمن می ایستد، هم فریاد می زند، هم یک چیزی از او صادر می شود و هم دم خود را هم تکان می دهد تا میانجی پیدا کند!
@IMANI_mohammad
سورپرایز های یک پیام رازآلود
✍️ سرچشمه فتح الفتوح "سوم خرداد" همچنان جوشان است. مقتدای انقلاب، چند سال قبل پیام داد "جوانان آماده باشند که خرمشهرها در پیش است".
♦️مذاکره کننده ایرانی ارشد ایرانی، سوم خرداد 91 در بغداد به مذاکره کنندگان آمریکایی و اروپایی گفت "می دانید امروز چه روزی است؟ روز آزادی خرمشهر از چنگ ارتش صدام که حمایتش می کردید. و حالا ما با شما در بغداد که تبدیل به متحد ایران شده، مذاکره می کنیم".
🔹پاسداران امنیت کشور، دیروز با سامانه پیشرفته سوم خرداد، پهپاد پیشرفته و رادار گریز آمریکایی (گلوبال هاوک) را ساقط کردند؛ البته اگر به غنیمت می گرفتند و به کلکسیون پهپاد های غنیمتی اضافه می کردند، بهتر بود.
♦️مقتدای انقلاب سالها قبل به فرماندهان نظامی گفته بودند، اگر دشمن اقدام نظامی در خلیج فارس کرد، بلافاصله ناوهایش را می زنید؛ البته اگر به غنیمت بگیرید، بهتر است.
🔹ایران و متحدانش هر چند وقت یک بار برگ های برنده رو نشده را رو می کنند که ابهت آمریکا و زیر دستانش را به شکلی تحقیر آمیز می شکند. آنها لاف می زنند اما سیلی می خورند و بدتر این که ضربات ایران و متحدانش، مشروع و قانونی است. دفاع از خود یا در قلمرو خود.
♦️پنتاگون، در اثر شدت فشار پیروزی های محور مقاومت، بیش از شش ماه است فاقد وزیر می باشد و با دو سرپرستی که جا به جا شده اند، اداره می شود.
🔹ناتوانی، گرگیجه می آورد، و این، حقیقت حال و روز فعلی آمریکاست. تا چندی قبل، تهدید به حمله نظامی می کرد اما حالا که پهپادش را زده اند، مجبور است درخواست مذاکره بدهد و لو تهدید را هم چاشنی کند.
♦️نیویورک تایمز می گوید ترامپ دستور حمله به ایران را صادر کرد اما پشیمان شد. رویتر هم مدعی شده "ترامپ از رهبر ایران درخواست مذاکره فوری كرده و گفته ایران برای قبول مذاکره مهلت كمی دارد"! آنها یقین کرده اند سنبه ایران، پر زور است.
🔹حال و روز آمریکایی ها بعد از هر نوبت قدرت نمایی ایران، ما را یاد سخنان امام خمینی (ره) درباره لاف های دولت کارتر می اندازد که فرمود "من حیفم می آید که مثل بزنم به شیر. که می گویند وقتی مقابل دشمن می ایستد، هم فریاد می زند، هم یک چیزی از او صادر می شود و هم دم خود را هم تکان می دهد تا میانجی پیدا کند".
♦️می دانند ایران ده ها هدف راهبردی از جمله جند ناو و پایگاه مهم نظامی را مدت هاست به دقت هدفگذاری کرده و همان ساعت اول تلافی ایران، چند هزار نظامی آمریکا تلف می شوند.
🔹رزمندگان محور مقاومت همچنان در چهار گوشه منطقه (از دیر الزور و اربیل تا جیزان و ینبع و سواحل امارات)، دوست و دشمن را سورپرایز می کنند. این که فناوری های بسیار پیشرفته و سرّی داریم درست، و دست مریزاد! اما مهم تر از این قدرت نظامی کوبنده، روحیه و راده ای است که در زدن سرانگشتان متجاوز دشمن تردید نمی کند.
♦️مرحبا به این غیرت و شجاعت و بی باکی. دشمن از همین روحیه می ترسد. اصل بازدارندگی، ایمانی است که شاسی شلیک را با اشتیاق و بی معطلی می فشارد.
🔹ضرباتی که در هفته های اخیر به آمریکا و متحدانش وارد آمده، چند نوع است: ضرباتی که ایران می زند و رسما اعلام می کند؛ ضرباتی که متحدان ایران می زنند و رسما اعلام می کننند؛ و سوم، ضرباتی که فاعل آن معلوم نیست اما دریافت کننده (مفعول) آن روشن است و نشان می دهد اشتباه آمریکا چه قدر می تواند برای تامین انرژی دنیا خطرناک باشد.
♦️دشمن می داند که ایران هنوز پاسخ های اصلی را به راهبرد عهدشکنی و فشار و تحریم دشمن، آغاز نکرده و اینها هنوز دست گرمی است. یا صدور نفت و امنیت برای همه؛ و یا برای هیچ کس.
🔹"سوم خرداد" و "بشارت "خرمشهرها در پیش است"، هنوز راز های ناگشوده و مصادیق رو نشده بسیاری در خود نهفته دارد.
@IMANI_mohammad
.
غرور پنچر آمریکا
♦️چه راحت پنچر می کنید! حواستان نیست، انگار؟ این توپ پلاستیکی نیست؛ پهپاد پیشرفته آمریکاست که می گفتندبا هیچ رادارای قابل ردگیری نیست.
🔹ردگیری کنید! حتی بزنیدش! اما چرا پشت سر هم و بی هوا می زنید؟! ترقه بازی است مگر؟
♦️عربستان، امارات، عراق، سوریه، غزه، یمن،... این طرف خلیج فارس، آن طرف دریای عمان، چه خبرتان است؟! مگر رینگ بوکس است؟!
🔹حالا ترامپ و تیم "ب" او به قول ظریف (بولتون و بنیامین نتانیاهو و بن سلمان و بن زاید) یک غلطی کردند و یک حرفی زدند، باید چپ و راستشان بکنید!؟
♦️اینها طنز نیست. واقعیت دارد. برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در واکنش به سرنگونی پهپاد آمریکایی گفت "ایران باید دیپلماسی را با دیپلماسی پاسخ دهد نه اقدام نظامی".
🔹او البته دروغ می گوید. چرا که زدن زیر توافق و دامن زدن به تحریم اقتصادی و توسل به ارعاب کشورها برای هدم همکاری با ایران، نامش جنگ است نه دیپلماسی. آیا با پهپاد جاسوسی، دیپلماسی انجام می دهند؟!
♦️در عین حال یک "#برای_چی_می_زنی؟! خاصی در سخنان هوک دیده می شود که نشان می دهد مطالب مهم را باید با زبان زور و اقتدار به زورگویان عالم تفهیم کرد.
🔹به تعبیر شبکه انگلیسی تلهسور "ایران به جایی ضربه زد که پرزیدنت ترامپ درد را آنجا بیشتر احساس میکند؛ یعنی غرورش را. ایران آمریکا را سرجایش مینشاند".
@IMANI_mohammad
.
ضربات دردناک؛ به احترام عقلانیت
🔹ضربات پیاپی و دردناک محور ایران به منافع اقتصادی و هیمنه نظامی حریف، یک پیغام کوتاه و رسا دارد: ایران نه تهدید نظامی را می پذیرد و نه در مقابل جنگ تحریمی کوتاه می آید.
♦️ایران تماشا نمی کند که امکان مانور اقتصادی را از او بگیرند. به شکل نامتقارن اما متنوع و دردناک ضربه می زند. حالا نه فقط عربستان و امارات، و آلمان و نروژ و ژاپن، که باید آمریکایی ها نیز از نو محاسبه کنند آیا هزینه هایی که به خاطر یاغیگری دولت آمریکا می پردازند، قابل تحمل است؟
🔹تحقیری که آمریکا در چند ماه اخیر متحمل شده اما نتوانسته پاسخ بدهد، از همه دردناک تر است. ضربات دردناک ایران در عین حال می تواند بی خیالان همراه یاغی را در سیاست و اقتصاد جهانی سر عقل آورد.
♦️کاری که ایران و متحدان آن کردند، فعلا در حد بازدارندگی و دگرگونی در محاسبات دشمن است. غرب (اروپا و آمریکا) و متحدان آن، مدتها بود با بدفهمی درباره اقتدار و بازدارندگی ایران، ماشین محاسبه خود را خاموش کرده بودند و هر کدام با بی مبالاتی رفتار می کردند.
🔹اکنون نوبت عقلانیت و محاسبه مجدد در جبهه مقابل است. ایران پس از مدت ها نجابت، تنها گوشه ای از صولت و هیبت حیدری خود را نشان داده است. اکنون نوبت احترام به عقل است؛ ولو عقل سود اندیش و ابزاری غرب جدید.
♦️ما اکنون در حال تربیت ترامپ و نظایرش هستیم که اصرار داشتند خود را دیوانه و سگ هار جا بزنند.
@IMANI_mohammad
آن دو گاندو
♦️همه دنیا فهمیدند کسی که از بستگان یک دولتمرد ارشد با جیسون رضائیان جاسوس آمریکایی مرتبط بوده، خواهرزاده فلانی است.
🔹آخه این چه فشار آوردنی بود که تلویزیون، سریال ساخته شده طبق مستندات را سانسور کند؟! خب بی سر و صدا پخش می شد و از یاد می رفت.
♦️حالا همه دنبال قسمت سانسور شده هستند و به جای یک گاندو، دو گاندو را می جورند!
#گاندو
@IMANI_mohammad
شتر مرغ مسئولیت و اختیارات
🔹رئیس جمهور می گوید اختیاراتش کم است و باز هم اختیارات می خواهد. اما وقتی نوبت به انجام تکالیف و مسئولیت هایی نظیر تعیین نرخ ارز و حذف یا ادامه واگذاری ارز 4200 تومانی می رسد، دولت خود را کنار می کشد و توپ را به جلسه "سران سه قوه" می اندازد تا مسئولیت این تصمیم گردن دیگران بیفتد.
♦️مگر توقع ندارند مجلس و قوه قضائیه کنار بایستند و اختیارات شان را بگیرند و به دولت بدهند؟ خب اختیار چه کاری را می خواهند؟ آیا همه کاره بازار ارز نبودند که با واگذاری 18 میلیارد دلار به نرخ 4200 تومان، رانت 130 هزار میلیارد تومانی ایجاد کردند؟
🔹معاون اولی که می گفت اختیار جا به جایی منشی خود را هم ندارد، ارز جهانگیری را با آن سر و صدا اعلام نکرد؟ خب اگر نمی خواهند تدبیر کنند و نگرانند که اگر خودشان تدبیر(!؟) کنند، دوباره کار خرابی بشود، پس چه داعیه ای دارند که اختیرات بیشتر بگیرند؟
♦️اختیارات می خواهند اما نمی خواهند مسئولیت بپذیرند و پاسخگو باشند؟ این که می شود حکایت شتر مرغ. گفتند بار ببر، گفت مرغ را به بار بردن چه کار؟ دوباره گفتند؛ خب پس بپر، جواب داد شتر را چه به پریدن؟!
🔹مردم یادشان نرفته که سعید لیلاز عضو شورای مرکزی کارگزاران به یورو نیوز گفت "اختیاراتی را که آقای خامنهای به روحانی داده، اگر به چوب داده بود تا الان یک کاری کرده بود. آقای روحانی تصمیمهایی گرفت و تدبیرهایی اتخاذ کرد که به التهابات بازار دامن زد... من مسئولیت را اساسا متوجه آقای روحانی میدانم".
♦️جالب اینکه روحانی گفته اگر بگذارند وزارت بازرگانی تشکیل شود، یک هفته ای اقتصاد بهبود می باید. وعده های رونق اقتصادی صد روزه را که یادتان هست؟ این از نوع یک هفته ای اش هست.
🔹روحانی وزارت صنعت و تجارت را در این شش سال -تا همین اواخر- به روسای ستاد انتخاباتی اش (نعمت زاده و محمد شریعتمداری) سپرده بود و پدر صنعت و تولید و تجارت با هم در آمد.
@IMANI_mohammad
مغناطیس خمینی و خامنه ای
✍️ ۳۱ خرداد ۹۵ وقتی مقتدای ما گفت "شمشیر را کشیده ام و از چپ و راست شمشیر می زنم"، درک مطلب برای خیلی ها ثقیل بود. شاید تصور می شد آمریکا به خاطر عملکرد دولت روحانی، ایران را گوشه رینگ انداخته است.
🔹اما واقعیت چیز دیگری بود؛ ایران در عراق و سوریه و لبنان و فلسطین و یمن، زنجیره ای از ضربات را به آمریکا و متحدانش تدارک دیده بود که در حال نتیجه دادن و به زیر کشیدن حیثیت ابرقدرتی آمریکا بود.
♦️آیت الله خامنه ای، یک روز قبل از آن که به شینزو آبه بگوید "ترامپ را شایسته مبادله پیام نمیدانم؛ کدام فرد عاقلی دوباره با کشوری که زیر تمام توافق ها زده، مذاکره می کند؟ مذاکرات صادقانه از جانب شخصی همچون ترامپ، صادر نمیشود"، به مسجد مقدس جمکران رفته و چند ساعتی با پروردگار خلوت کرده بود.
🔹آن خلوت و این پاسخ حکیمانه و شجاعانه مانند توپ در دنیا صدا کرد. پیام چنان نافذ و اثرگذار بود که یک ژاپنی با حسرت نوشت "برای رهبر ایران احترام قائلم، ایران غروری دارد که ما در ژاپن باختهایم. رهبر قدرتمند ایران، حسرت برانگیز (رشک برانگیز) است."
♦️همچنین فیصل الدویسان عضو سابق پارلمان کویت تصریح کرد "دیروز عبیدالله به امام حسین (ع) در کربلا نامه نوشت و به عمرسعد داد تا امام جوابش را بدهد و امام فرمود جوابی نمی دهم. و حالا تاریخ تکرار می شود. خامنهای : جوابی به ترامپ نمی دهم ".
🔹اما موضوع به منطقه محدود نماند. دیوید ایگنیشس در واشنگتن پست نوشت: "پمپئو پس از انفجار دو نفتکش در دریای عمان، بدون ارائه دلیل و مدرک، ایران را مقصر خواند. در همین زمان آبه شینزو در ایران بود تا پیام ترامپ را به رهبر ایران بدهد اما آیت الله خامنه ای درخواست ترامپ را رد کرد".
♦️او افزوده بود "صدای رهبر معظم ایران را نمی توانستیم شفاف تر از این بشنویم. در صدای او می توان بازتاب این عبارت آیت الله خمینی را شنید که گفت آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند. ایران، اعتماد به نفس قابل توجهی دارد".
🔹هنوز یک هفته از آن سیلی سخت بر هیمنه آمریکا نگذشته بود که این بار پاسداران امنیت کشور، پهپاد متجاوز آمریکایی را با سامانه پیشرفته سوم خرداد سرنگون کردند و موجی تازه برانگیختند؛ چنان که این بار دکتر یحیی ابوزکریا متفکر الجزایری دست به قلم شد. http://fi9.ir/muftug
♦️او نوشت "درحالی که بسیاری از حاکمان عرب در مقابل شیطان آمریکا ترامپ سر تعظیم فرود آورده اند، مرد مسلمانی از سرزمین فارس به نام سیدعلی خامنه ای در برابر او ایستاد و بینی اش را به خاک مالید. حقیقت این است؛ بگذار قورباغه ها هرچه می خواهند سروصدا کنند".
🔹روند تحولات چند سال اخیر به نحوی بوده که مجله نیوزویک چند ماه قبل در حد درک و فهم خود در صفحه اول تیتر زد : "ترامپ بین سه ابرقدرت دنیا محاصره شده است؛ روسیه، چین و ایران". البته تنها ایران بود که می توانست به پیک آمریکا بگوید "من ترامپ را شایسته مبادله پیام نمی دانم" و تنها ایران است که می تواند پهپاد آمریکایی را هدف گیری و سرنگون کند.
♦️مولای ما شاگرد پاکباخته مکتب امیر مومنان علیه السلام است که فرمود " فَقُمتُ بِالاَمرِ حینَ فشلوا... هنگامی برای اقامه امر خدا قیام کردم که دیگران فشل بودند؛ خود را آن هنگام که دیگران خویش را پنهان میکردند، نمایاندم؛ سخن گفتم، هنگام عجز دیگران از سخن گفتن؛ هنگامی که دیگران زمینگیر بودند به نور الهی پیش رفتم و عبور کردم". ( خطبه 37 نهجالبلاغه)
🔹ما اکنون در حال مقدمه چینی برای تمدن سازی هستیم. یاد سخنان چندی قبل آیت الله سید یاسین موسوی امام جمعه بغداد می افتم که گفت "از امام خمینی (ره) پرسیدند آیا انقلاب اسلامی از علائم ظهور است؟ امام پاسخ داد خیر، این انقلاب از علائم ظهور نیست، بلکه اول ظهور است. از خدا می خواهیم که امام خامنه ای، همان سید خراسانی در روایات باشد."
@IMANI_mohammad
نسل صیّاد پهپاد میتواند - ۱
✍️ برخی رفتارها، به شکل چندلایه تولید قدرت میکند، مانند همین سرنگونی پهپاد آمریکایی که یک نقطه عطف است. بعد از جنگ جهانی دوم، موارد نادری اتفاق افتاده که حریف بتواند ضربه مشروع و تحقیرکننده بزند اما آمریکا از پاسخ عاجز بماند. اکنون جهان «دکترین مقاومت» را بر پایه قدرت باور و روحیه تجربه میکند.
🔹تقریبا هفتهای نیست که ارکان محور شرارت در منطقه، ضربتی آبدار از محور مقاومت دریافت نکنند. پنتاگون، در اثر فشار پیروزیهای محور مقاومت، شش ماه است وزیر ندارد و با دو سرپرستی که جابهجا شدهاند، اداره شده است.
♦️آمریکایی ها گاهی تهدید هم میکنند اما میدانند ایران و متحدانش دهها هدف راهبردی حریف را هدفگذاری کردهاند و همان ساعات اول درگیری، بالغ بر 20 هزار نظامی آمریکا تلف میشوند.
🔹واشنگتن پس از سرنگونی پهپاد، خواستار نشست شورای امنیت شد و از ایران شکایت کرد. این را مقایسه کنید با برجام که حتی نمیشود شکایت نقض آن را به شورای امنیت برد. امام خمینی(ره) در این باره خاطرهای شنیدنی نقل میکند؛
♦️«مرحوم مدرس مىگفت بزنید که بروند از شما شکایت کنند؛ نه بخورید و بروید شکایت کنید! من رفتم پیشش، اخوى ما نوشته بود به من که یک نفرى است اینجا، رئیسغله است. آن وقت یک رئیسغله زمان رضا شاه بود. به من نوشت که بروید به آقاى مدرس بگویید که این مرد آدم فاسدى است. دو تا سگ دارد یکىاش را اسمش را «سید» گذاشته، یکىاش را «شیخ»! شما بروید [بگویید] که این را از اینجا بیرونش کنند. من رفتم به ایشان گفتم. گفت بکُشیدش! گفتم آخر چطور بکشیم؟ گفت من مىنویسم بکشیدش...».
🔹آمریکا در دو دهه اخیر در هیچ جنگی پیروز نشده است. هوچیگری مانند ترامپ اذعان میکند «ما هفت هزار میلیارد دلار در خاورمیانه هزینه کردیم اما چیزی عایدمان نشد. غمانگیز است که مجبورم مخفیانه و با هواپیمای چراغ خاموش به عراق سفر کنم».
♦️آیا 10 سال قبل کسی تصور میکرد رئیس جمهور آمریکا، چنین درمانده سخن بگوید؟ این هیمنه را کدام نیرو شکست و بدهکاری 22 هزار میلیارد دلاری را به آمریکا تحمیل کرد؟
🔹کدام قدرت بلامعارض، ترامپ را وادار کرد چند روز قبل به تایم بگوید «حضورمان در خاورمیانه اشتباه بود. در افغانستان وقتی من آمدم 16 هزار نیرو داشتیم. الان 9 هزار نیرو داریم. من نمیخواهم با ایران وارد رویارویی شوم... من دوست دارم از خاورمیانه خارج شویم، ما هرگز نباید در خاورمیانه حضور پیدا می کردیم».
(ادامه دارد)
@IMANI_mohammad
نسل صیّاد پهپاد میتواند - ۲
♦️پیام نهفته در ضربات محور مقاومت، صریح و آشکار است: نه تهدید را میپذیریم، نه مقابل تحریم کوتاه میآییم. دشمن وقتی دست از تهدید و تهاجم برمیدارد که به نقطه اقتدار برسید و از اِعمال قدرت بازدارنده دریغ نورزید؛ بلکه این یقین را به او دیکته کنید که در صورت تعدی، بدون ملاحظه ضربه خواهد خورد
🔹پدیده خیرهکننده در ماجرای سرنگونی پهپاد آمریکا، فناوری پیچیده رصد و شکار آن است. ایران توانمندیهای رو نشده بسیاری دارد و این همان است که یوزی رابین صهیونیست را وادار میکند بگوید «من به احترام پیشرفتهای خیرهکننده ایران، کلاه از سر برمیدارم».
♦️اما مهمتر از این توانمندی فنی، روحیهای است که هم فناوری میآفریند و هم در زدن متجاوز تردید نمیکند. دشمن از همین روحیه میترسد. رکن بازدارندگی، باور استواری است که بیملاحظه شلیک میکند.
🔹حالا تصور کنید جوانان شجاع و اهل فن، در اقتصاد و سیاست میداندار شوند؛ چه تغییرات مهمی در چرخه مدیریت و بهکارگیری ظرفیتهای معطل رخ میدهد.
♦️مطابق آمار مجمع جهانی اقتصاد و یونسکو، ایران از نظر تعداد مهندس، در رتبه سوم جهانی پس از روسیه و آمریکا قرار دارد. در کشوری که میتوان سامانه پیشرفته راداری و دفاعی ساخت و اَبَر پهپاد دشمن را ساقط کرد، حتما به کمک انبوه جوانان نخبه میتوان به صنعت و تولید رونق داد.
🔹آنها که سامانه پدافندی سوم خرداد را ساختند، اگر میدان داده شود، از عهده کارهای به مراتب کوچکتر برمی آیند. کافی است دولت اقبال نشان دهد تا ببیند چگونه از تهدید تحریمها، فرصت جهش میسازند و کشور را از خامفروشی نفت بینیاز میکنند.
♦️بشارت مقتدای حکیم انقلاب مبنی بر اینکه «خرمشهرها در پیش است»، هنوز اسرار ناگشوده بسیاری در خود نهفته دارد.
@IMANI_mohammad
✅ متن یادداشت روزنامه کیهان را اینجا بخوانید:
http://kayhan.ir/fa/news/163336/نسل-صیّاد-پهپاد-میتواندیادداشت-روز
زامبی سازی؛ موثر ترین سلاح دشمن
🔹باید مراقب پروژه فلج کردن روحی و مغزی (زامبیسازی) بود. گفته میشود نوعی زنبور (موسوم به جواهرنشان) وجود دارد که با نیش زدن به مغز حشره هدف، او را فلج و سپس در بدن او تخم ریزی و تغذیه میکند.
♦️زنبورهایی هستند که عنکبوتها را فلج میکنند و به بردگی می گیرند؛ سپس تخمهای خود را بر روی پیکر عنکبوت قرار میدهند. پس از مدتی لاروهای زنبور از تخم بیرون آمده و از عنکبوت فلج تغذیه میکنند.
🔹در مباحث مربوط به خودآگاهی و فلسفه ذهن، از زامبیها (مردگان متحرک و مسخ شده) سخن گفته میشود که همانند انسان عمل میکنند اما خودآگاهی و فهم و اراده ندارند.
♦️به جرأت میتوان گفت موثرترین سلاح قدرتها در دنیا برای استیلا، تزریق همین احساس فلج روحی و زامبیسازی بوده و از همین زاویه، انقلاب اسلامی شالودهشکن را دشمن میدارند.
@IMANI_mohammad
راست و دروغ نقش برجام در تحریم و جنگ
✍️ وقتی برجام را با همه خسارت ها و امتیاز دادن هایش پذیرفتیم، تقریبا هیچ تحریم مهمی برداشته نشد.
♦️تحریم های مالی و بانکی ادامه بلکه توسعه پیدا کرد. چرا که بانک ها و شرکت ها مدام از سوی دولت اوباما تهدید می شدند در صورت همکاری با ایران تحریم خواهند شد.
🔹چند نوبت هم اموال ما در آمریکا و اروپا را غارت کردند و با 4- 5 میلیارد دلاری که از اموال خودمان از بلوکه آزاد شده بود، یِر به یِر شد! حتی برخلاف متن و روح برجام، #تحریم_های_ویزایی را پس از برجام تصویب و اجرا کردند که موجب شد فعالان اقتصادی 38 کشور از خیر مراوده با ایران بگذرند.
♦️شرایط فشار تحریمی در همان دوره اوباما به حدی بود که آلمانی ها حاضر نشدند در سفر وزیر خارجه برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ، به هواپیمای او #بنزین بدهند!
🔹ظریف همچنین شهریور 96 در نیویورک و در جمع وزرای خارجه کشورهای عضو برجام گلایه کرد؛ "بیست ماه بعد از اجرای برجام نمی توانیم حتی یک #حساب_بانکی در لندن افتتاح کنیم.
♦️ در همین دوره، سفیر #کره_جنوبی در تهران اذعان کرد که امکان مبادلات بانکی وجود ندارد و دولتش مجبور است حقوق کارمندان سفارت را با #چمدان و هواپیما بفرستد! داستان بی سرانجام سویفت و بی نتیجه ماندن بسیاری از سفرهای تجاری نمایشی هم که داستان جداگانه ای است. همچنین است چند قرارداد با پژو و ایرباس و بویینگ و توتال که نیم بند بود و با اولین تهدید دولت ترامپ، بدون پرداخت خسارت نقض کردند.
🔹وقتی هم ترامپ آمد و عمق دلبستگی و وابستگی دولت ما به برجام را دید، به سادگی آب خوردن زیر پا گذاشت و سپس گستاخ تر شد و بی هیچ هزینه ای، برجام را باطل اعلام کرد.
♦️وقتی برجام را با همه خسارت ها و امتیاز دادن هایش پذیرفتیم، تحریم ها ماند و به تدریج توسعه پیدا کرد. اما اکنون که بزرگ ترین پهپاد جاسوسی و نظامی آمریکا را منهدم کرده ایم - ولابد باید #جنگ می شد- دولت آمریکا چون قریب یک دهه است به سقف تحریم ها رسیده، مجبور می شود صرفا نمایش برگزار کند و چند فرمانده سپاه و دفتر رهبری را مشمول تحریم اعلام نماید.
🔹این روند یعنی این که اولا آمریکایی ها مادام که تحریم را ابزار فشار موثر بدانند، هرگز -ولو با توافق- کنار نمی گذارند و هر بار امتیاز جدید طلب می کنند. ثانیا چون به سقف توانایی خود رسیده اند، ولو هنگام دریافت ضربت نظامی، نمی توانند تحریم موثر و تازه ای رو کنند.
♦️این همان حقیقت مهمی است که اوباما و جان کری و شرمن پس از برجام فاش کردند؛ "تحریم ها در حال فروپاشی بود. متحدان ما شاکی بودند و اگر با توافق امتیاز نمی گرفتیم و ادامه می دادیم، تحریم ها از هم می گسیخت".
🔹اوباما در نطق خداحافظی خود در شیکاگو تصریح کرد «اگر 8 سال پیش به شما گفته بودم میتوانیم برنامه هستهای ایران را بدون شلیک یک گلوله تعطیل کنیم، احتمالا میگفتید بیش از حد بلندپروازانه است. اما با توافق توانستیم».
♦️توماس فریدمن مشاور دولت اوباما هم 12 تیر ماه 94 (10 روز قبل از اعلام توافق) در نیویورک تایمز نوشت «توافق پیشرو به اوباما این امکان را میدهد تا به کنگره و اسرائیل بگوید این بهترین توافقی است که با یک غلاف خالی از اسلحه میتوان به دست آورد».
🔹آمریکا وقتی دولت ما را بدون شلیک گلوله ترساند -یا دولت ما، مردم را از سایه موهوم جنگ ترساند- هم امتیاز گرفت و هم تحریم ها را نگاه داشت و توسعه داد.
♦️اما وقتی ما تصمیم به تغییر راهبرد گرفتیم و ضمن آغاز رفع برخی تعلیق های هسته ای، به پهپاد متجاوز او شلیک کردیم، ناتوان از واکنش (حتی تحریم موثر) بود. و اگر مقاومت اقتصادی و سیاسی پیشه کنیم، همین تحریم ها نیز بی اثر می گردد و شکسته می شود.
@IMANI_mohammad