💢بهترین روز آقای مدیر کجا سپری شد؟ -۲
5- از باب قاعده «الزموهم بما الزموا انفسهم»، باید به غربگرایان توجه داد که رشد اقتصادی چشمگیر کُره جنوبی، مدیون سختگیریهای اقتصادی است، که غربگرایان در ایران، خلاف آن را به اجرا گذاشتند.
به عنوان نمونه، میتوان بخشهایی از درکتاب «نیکوکاران نابکار» به قلم پروفسور «هاجون چَنگ» استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه کمبریج را مرور کرد:
«صادرات کره جنوبی در دهه 1950، تنگستن و ماهی بود و شرکت سامسونگ، ماهی و سبزیجات و میوه صادر میکرد... در دهه 1970، برنامه ایجاد صنایع سنگین در دستور کار قرار گرفت. در مدارس به ما میآموختند که وظیفه میهنی ما حکم میکند کسانی را که سیگار خارجی میکشند، گزارش کنیم...
ارز به راستی، خون و عرق پیشانی سربازان صنعتی ما بود که در کارخانهها دستاندرکار جنگ صنعتی بودند. کسانی که با خریدهای بیهوده مانند سیگار قاچاق، ارز را هدر میدادند، خائن به شمار میرفتند.
پدرِ دوستی که به خانهاش رفته بودیم و سیگار میکشید، به عنوان فرد غیرمیهنپرست و بیاخلاق- اگر نه تبهکار- آماج حملات زهرآگین قرار میگرفت. شدیدا از هزینه کردن ارز در موارد غیر ضرور ممانعت میشد.
این کار از طریق اعمال ممنوعیتهای وارداتی و تعرفه و عوارض سنگین گمرکی برای کالاهای تجملی صورت میگرفت. سفرهای خارجی جز با مجوز معامله تجاری یا تحصیل ممنوع شد...
کُره که حالا صادرکننده خودرو و گوشیهای شیک در دنیاست، دههها برخلاف منطق تجارت آزاد جهانی، از حمایتهای تعرفهای و یارانهای برای تقویت بخش خصوصی استفاده کرد تا صنایع بتوانند در برابر رقابت بینالمللی دوام بیاورند. دولت روی ارز کمیاب، کنترل مطلق اعمال کرد و تخلف از آن، میتوانست مجازات مرگ در پی داشته باشد...
ژاپن زمانی خودروی بنجل تولید میکرد و با شکست روبهرو شد. بسیاری گفتند این شرکت باید به همان تولید ماشینهای ساده نساجی و ابریشم برگردد و بعد 25 سال ناتوانی، تولید خودرو را رها کند. اما دیگران گفتند هیچ کشوری بدون ایجاد صنایع مهم به جایی نرسیده. حالا همان تویوتا نه تنها از ورشکستگی درآمده، بلکه برند لکسوس را در دنیا تولید میکند».
6- خداوند، راحتطلبی و تنآسانی و زندگی بدون خطرپذیری و مجاهدت را برای انبیا و اولیای برگزیده خود نپسندید؛ چه رسد به دیگران. امیر مومنان(ع) در خطبه قاصعه بیان میکند:
«اگر خداوند اجازه تکبر ورزیدن را به فردی از بندگانش میداد، همانا رخصت آن را به پیامبران و اولیای خاص خود میداد، ولی خداوند سبحان، کبر ورزیدن را بر آنان روا نداشت... آنها را به گرسنگی امتحان کرد، و به رنج و سختی مبتلا نمود. با امور وحشتناک آزمود، و با ناگواریها، خالصشان کرد...
اگر خداوند پاک به وقت بعثت پیامبران خود، میخواست که گنجینههای طلا، و باغهای سرسبز را به روی آنان بگشاید، و پرندگان آسمان، و جانوران زمین را همراه آنان کند، چنین میکرد، اما در این صورت، جایی برای ابتلا و امتحان باقی نمیماند، و اجر و پاداش باطل میشد، و برای قبولکنندگان دعوت انبیا، ثواب مبتلایان به رنج و سختی واجب نمیشد...
اگر پیامبران، دارای قدرتی بودند که کسی را توان معارضه با آنان نبود، و دارای عزّتی که مغلوب کسی نمیشدند، و شوکتشان بهگونهای بود که گردنهای مردمان به سوی آن کشیده میشد، و مردم برای تماشای بزرگیشان بار سفر میبستند، اعتبار و ارزششان در میان مردم اندک بود، و متکبّران در برابرشان سر فرود میآوردند، و تظاهر به ایمان مىکردند، از روى ترس یا علاقهاى که به مادّیات داشتند.
در آن صورت، نیّتهاى خالص یافت نمیشد، و افراد با انگیزههاى گوناگون به سوى نیکىها مىشتافتند. امّا خداى سبحان اراده فرمود که پیروى از پیامبران، و تصدیق کتب آسمانى، و اطاعت محض، با نیّت خالص، تنها براى خدا صورت پذیرد؛ که آزمایش و مشکلات، هر قدر بزرگتر باشد، ثواب و پاداش آن نیز بزرگتر خواهد بود».
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
💢بهترین روز آقای مدیر کجا سپری شد؟ -۳
7- دنیا عرصه تزاحمات و کامیابیها و ناکامیهاست. جزو سنتهای الهی این است که ایام موفقیت را میان دوستان و دشمنان بگرداند. چنان که فرمود:
«إِن يَمسَسكُم قَرحٌ فَقَد مَسَّ القَومَ قَرحٌ مِثلُهُ وَتِلكَ الأَيّامُ نُداوِلُها بَينَ النّاسِ... اگر به شما آسیب و جراحتی رسید، به آن جمعیّت دشمن نیز آسیب و جراحتی همانند آن وارد شد. و ما این ایام (پیروزی و ناکامی) را در میان مردم میگردانیم؛ تا خداوند، افرادی را که ایمان آوردهاند، معلوم کند و از میان شما، گواهانی بگیرد... آيا پنداشتيد كه داخل بهشت میشويد، در حالی که خداوند هنوز جهادگران و شكيبايان شما را معلوم نکرده است؟».
و نیز فرمود «وَلَا تَهِنُوا فِي ابْتِغَاءِ الْقَوْمِ. إِنْ تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَ وَتَرْجُونَ مِنَ اللهِ مَا لَا يَرْجُونَ. و در تعقیب دشمن سستی نورزید؛ اگر شما رنج و دردی میبینید، آنان نیز مانند شما در رنج و درد میافتند، و شما امیدی را به خداوند دارید که آنان ندارند».
8- یک معیار سنجش درستی عملکرد مدیریتها، میزان خشم و ناراحتی دشمن است. امکان ندارد جبهه خودی، طراحی راهبردی موثری انجام دهد، و غیظ و کارشکنی و تهدید و تحریم و ترور دشمن را برنیانگیزد.
خطای محاسبه بزرگی بود که کسانی تصور کردند دشمنی دشمن، پایانپذیر است و با کوتاه آمدن، میشود دل او را نرم کرد. سنت الهی بر این منطق استوار است که موفقیت و پیشرفتها، در مجاهدت مقابل دشمن اتفاق بیفتد؛ چنان که در سوره توبه فرمود:
«... هیچ تشنگی و خستگی، و گرسنگی در راه خدا به آنها (مومنان) نمیرسد و هیچ قدمی در جایی که کفار را خشمگین کند نمیگذارند، و ضربه ای از دشمن نمیخورند، مگر اینکه به خاطر آن، عمل صالحی برای آنها نوشته میشود. خداوند پاداش نیکوکاران را ضایع نمیکند».
9- فرق میکند که وقتی از یک مدیر بپرسید بهترین ایام عمرش، کجا سپریشده، آدرس سفرهای اشرافی و اقامت در بهترین هتلها و بهرهمندی از امتیازات ویژه را به یاد بیاورد، یا سختترین ساعات خدمتگزاری در برابر تهاجم بیوقفه دشمن را.
آتش جنگ با مزدوران نیابتی آمریکا در منطقه بوکمال در مرز سوریه و عراق، همچنان شعلهور بود که رزمندگان خط مقدم، سردار سلیمانی را در میان خود یافتند. حاج قاسم، آن روز درباره بهترین روزهای عمر خود گفت:
«یک وقت ما در کربلای پنج مشترک بودیم با این مرد بزرگ (اشاره به یکی از همراهان) و بعض از برادران دیگر که همراه ایشان بودند. آن روز در کانال ماهیگیری، توی یک کانالی بودیم؛ تنگِ تنگ، ولی پر از جنازه. سر را نمیشد بالا بیاوری. شاید سختترین روزهای عمر من، آن روزها و اتفاقات بعدی بود.
تمام شد. درسته؟ هیچ آثاری از آن سختی وجود ندارد. اگر از من بپرسند بهترین روز عمر تو کِی بوده (بُغض حاج قاسم)، میگویم آن روزی که در کانال ماهیگیری بودم.
اگر از یک آزاده و اسیر بپرسند، بگویند بهترین روز عمر تو کی بوده؟ میگوید آن روزی که من را به عشق امام شلاق میزدند؛ نه روز ازدواجم. این روزها مثل همان روزهاست. از آن استفاده کنید».
💢یادداشت روز کیهان
@IMANI_mohammad
💢نیوزویک: بایدن، هیچ پیشنهاد روشنی
برای لغو تحریمهای ایران ندارد
مجله نیوزویک تاکید کرد دولت بایدن بسیار به عرضه نفت ایران به بازار نیاز دارد اما هیچ راهکار روشنی برای لغو تحریمهای ایران ارائه نکرده است.
این نشریه آمریکایی نوشت: ایران و ونزوئلا میتوانند نیاز ایالات متحده در حوزه انرژی را تامین کنند، مشروط بر این که بایدن تحریمهای اعمال شده دوره ترامپ را لغو کند. به این ترتیب، انتظار میرود که به طور بالقوه ۲ تا ۲.۵ میلیون بشکه در روز نفت بیشتری به بازار جهانی عرضه شود. اکنون هر گالن بنزین در آمریکا در قیمت بیسابقه پنج دلار نوسان میکند. دولت بایدن آماده رقابت برای فصل انتخابات میان دورهای میشود و این قیمت بنزین، خبر خوبی نیست.
اگر بایدن قدمی برای عرضه بنزین به بازار جهانی برندارد، در نهایت هزینههای سیاسیش را پرداخت خواهد کرد. بنابراین هرگونه تلاش برای برداشتن تحریمهای ایران و ونزوئلا، ارزشمند خواهد بود. به ویژه که عربستان نیز اعلام کرده که قادر است عرضه نفت را فقط اندکی افزایش دهد.
اگر تحریمهای ایران برداشته شوند ایران قادر خواهد بود کمی بیش از یک میلیون بشکه نفت و میعانات به بازار صادر کند که جریان آزاد انرژی به پالایشگاهها در کشورهای فرانسه، اسپانیا و ایتالیا را امکانپذیر میکند. ونزوئلا ظرفیت کمتری دارد و شاید تنها تا ۴۰۰ هزار بشکه اضافی به جریان عرضه بیفزاید.
هر چند این میزان افزایش عرضه پاسخگوی ۴.۷ میلیون بشکهای که روسیه صادر میکرد نیست اما شکاف عرضه تا تقاضا را اندکی کاهش میدهد. به ویژه که با پیشبینی رکود جهانی انتظار میرود تقاضای انرژی کاهش یابد.
دولت بایدن، تلاشهای دیپلماتیک بسیاری با تهران و کاراکاس داشته است اما هیچ راهبرد روشنی برای لغو تحریمهایی که دونالد ترامپ وضع کرد، دیده نمیشود. اثربخشی تحریمها در سالهای اخیر با مشارکتهای راهبردی فزاینده بین تهران و کاراکاس مورد چالش قرار گرفته است. به علاوه، در پی کاهش عرضه انرژی و افزایش قیمت آن، حمایت داخلی در آمریکا برای کمک به اوکراین نیز رفته رفته رنگ میبازد.
کوین کشمن، دستیار ارشد مرکز تحقیقات اقتصادی و سیاست گفت: کاهش تحریمها علیه ونزوئلا و ایران، یک پیروزی آسان برای دولت بایدن خواهد بود. او با نگاهی به مرز شش ماهه و طی یک سال تا دو سال آینده، برآورد کرد که ایران و ونزوئلا میتوانند مجموعا ظرفیت صادراتی خود را تا ۲.۶ میلیون بشکه در روز افزایش دهند.
@IMANI_mohammad
💢رادیو فرانسه: اروپای کلافه
نیازمند نفت و گاز ایران است
«دولت بلژیک در تلاش است تا طرحی را به تصویب برساند که بر اساس آن، آزادی دادن اسدالله اسدی، دیپلمات زندانی جمهوری اسلامی به تهران ممکن خواهد شد. این معامله احیاناً در ازای آزادی یک یا چند گروگان دوتابعیتی یا فرانسوی صورت خواهد گرفت. فراتر از این معامله، اروپائیان در تلاشند تا بهرهگیری از منابع نفت و گاز ایران را تسهیل کنند».
وبسایت رادیو فرانسه ضمن انتشار مطلب فوق نوشت: چه کسی میتواند وابستگی عاجزانه اروپائیان به انرژی روسیه را کاهش دهد؟ در حالی که افزایش بهای بنزین و گاز و برق شهروندان اروپایی را کلافه کرده، برخی دولتهای غربی به فکر ذخایر عظیم ایران یا ونزوئلا افتادهاند. مشکل اینجاست که حکومتهای این کشورها از نظر غربیها چندان قابل معاشرت نیستند. اما وقتی پای منافع حیاتی در میان باشد، اروپاییها در کنار گذاشتن معیارهای اخلاقی و حقوقی و رجوع به «سیاست واقعبینانه» بسیار تردست و ورزیدهاند.
کمتر از یک هفته قبل، دولت فرانسه خواستار بازگشت نفت ایران و ونزوئلا به بازار جهانی شد. یکی از مقامات ارشد کاخ الیزه با اشاره به تحریمهای بینالمللی علیه ایران و ونزوئلا، تأکید کرد که بازگشت نفت این دو کشور به بازارهای جهانی، بخشی از مشکلات عرضه انرژی را که پس از حمله روسیه به اوکراین تشدید شده جبران خواهد کرد.
اما مشکل با ایران یکی و دوتا نیست. پروندهها متعددند و گاه بسیار قدیمی. از اختلافات بر سر «حمایت از تروریسم» گرفته تا گروگانگیری... در این وضعیت، بلژیکیها طرحی را به مجلس بردهاند که بر اساس آن «انتقال» محکومان به ایران ممکن خواهد شد. در صورتی که پارلمان این طرح را بپذیرد، راه «انتقال» (یا بازگرداندن) اسدالله اسدی، دیپلمات جمهوری اسلامی از زندانهای بلژیک به تهران باز خواهد شد.
اسدی، دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی ایران در وین، به ۲۰ سال زندان محکوم شده است. اما اگر اسدی به تهران بازگردد، چه کسی یا کسانی به ازای او آزاد خواهند شد؟ فریبا عادلخواه پژوهشگر دوتابعیتی یا بنژامن بریر توریست فرانسوی؟ و یا شاید دو فعال سندیکایی فرانسوی دو ماه قبل در ایران گرفتار شدند، مبلغ معامله باشند؟ ولی روزنامه لوموند به نقل از مسئولان دیپلماسی بلژیک یادآوری میکند «هر اقدامی که بتواند زمینه آزادی دکتر احمدرضا جلالی را فراهم کند، در اولویت قرار خواهد داشت».
شرایط نسبت به چند ماه قبل تغییر کرده و جنگ اوکراین برای کشورهای اروپای غربی به دردسر بزرگی تبدیل شده است. یک «منبع دیپلماتیک» به لوموند میگوید: «آنچه تغییر کرده، وضعیت بینالمللی است. حالا ارادهای جدی برای بهبود روابط با یک فروشندۀ بالقوۀ نفت و گاز شکل گرفته»... همین منبع حدس میزند که شاید گفتوگوهایی در جهت آزاد شدن بنژامن بریر در جریان باشد. لوموند نتیجه میگیرد که پس احتمالاً بلژیک در این اقدامات تنها نیست (فرانسه هم هست).
@IMANI_mohammad
💢بورس آمریکا، زیانبارترین دوره
در ۵۰ سال اخیر را سپری میکند
بورس آمریکا طی چند ماه اخیر عملکرد زیانباری را پشتسر گذاشت و بدترین عملکرد طی ۵۰ سال گذشته بود.
این خبر را «سیانبیسی» منتشر کرد و نوشت: نیمه نخست سال جاری میلادی، برای بسیاری از سرمایهگذاران دوره بسیار زیانباری بود. عوامل گوناگونی که سبب عملکرد بسیار بد بورسها شدهاند، در نیمه دوم امسال همچنان اثرگذار خواهند بود. عملکرد بورس آمریکا، بدترین عملکرد نیمه نخست از پنج دهه پیش بود و علت اصلی این وضعیت وخیم در بازار، تورم است که پیشبینی شده برای مدتی نسبتا طولانی بالا باقی میماند. در آمریکا، اروپا و بسیاری از اقتصادهای دیگر، نرخهای تورم به شدت بالا رفته است.
هزینه زندگی در آمریکا ابتدای سال جاری میلادی در بالاترین سطح طی چهار دهه قبل قرار داشت و شاهد رشد بیش از پیش نرخ تورم هستیم. بانک مرکزی ابتدا تصور میکرد، نرخ بالای تورم «زودگذر» است؛ در نتیجه اقدامی برای مهار آن انجام نداد. حالا کاملا مشخص است که این نهاد از تورم عقب مانده و در حال بالا بردن نرخهای بهره است؛ اما این اقدام، اقتصاد و بورس را که هنوز از اثرات همه گیری به طور کامل رها نشدهاند، در معرض خطر قرار میدهد.
در نیمه نخست سال جاری، نتیجه تحولات اقتصادی و ژئوپلیتیک در جهان و اقدامات بانک مرکزی بسیار منفی بوده است. شاخص S&P در بورس آمریکا ۲۰ درصد کاهش یافت و ریسک پذیری سرمایهگذاران در تمامی بازارهای پرریسک از بورس تا بازار ارزهای دیجیتالی و... کاهش شدیدی داشته است. یکی از تحلیلگران ارشد میگوید: «همه چیز از تورم بالا نشأت گرفته است. بانک مرکزی بود که پیشبینی کرد تورم زودگذر است و به سیاستهای انبساطی خود ادامه داد. دولت نیز برنامههای حمایتی جدیدی را اجرا کرده و به این شکل بود که به اینجا رسیدیم.»
اختلالها در زنجیرههای تأمین که بانک مرکزی معتقد بود بهزودی رفع میشود، یکی از عوامل مهم رشد نرخ تورم بوده و در ماههای آینده نیز اثرات آن ادامه پیدا خواهد کرد. تقاضا به سرعت رشد کرده است؛ در حالی که بخش حملونقل نتوانسته است کالاها را به موقع وارد بازار کند.
جنگ اوکراین بر شدت برخی مشکلات افزوده؛ قیمت انرژی و مواد غذایی را بالاتر برده و مشخص نیست که شرایط چه وقت تغییر خواهد کرد. ابهام درباره اقدامات آتی بانک مرکزی بر وخامت اوضاع افزوده است.
عوامل رشد نرخ تورم قدرتمند هستند و برای مدتی طولانی ضعیف نخواهند شد؛ بنابراین در نیمه دوم سال جاری میلادی فشارهای تورمی شدید خواهد بود. اگر بانک مرکزی مهار بیقید و شرط تورم را در اولویت قرار دهد، رکود بسیار محتمل است.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
💢رادیو فرانسه: اروپای کلافه نیازمند نفت و گاز ایران است «دولت بلژیک در تلاش است تا طرحی را به تصویب
.
💢رادیو فرانسه: اروپای کلافه
نیازمند نفت و گاز ایران است
https://eitaa.com/IMANI_mohammad/3567
@IMANI_mohammad
از بزرگ نمایی چند جعبه دارو
تا سانسور رونق دیپلماسی اقتصادی
♦️رسانه، وقتی غرض ورزانه رفتار کند، می تواند عکس بزرگ خانم موگرینی را در صفحه اول بگذارد و تیتر بزند "هرچه تهران بگوید"(!) این تیتر برای مسئول سیاست خارجی اروپا، زمانی در یک روزنامه ایرانی زده شد، که به اذعان آقای ظریف، اروپا یازده تعهد برجامی خود را زیر پا گذاشته بود و پایبندی نشان نمی داد.
🔹اروپایی ها سال 97 و 98، آن یازده تعهد را ابتدا به پیشنهاد کانال موسوم به SPV و سپس اینستکس فروکاستند. وعده کردند نفت ایران را بخرند و غذا و دارو بفروشند(!) بعدا گفتند نمی توانیم نفت بخریم، اما نفت خود را به دیگر کشورها بفروشید، پولش را به ما بدهند و ما در مقابل، غذا و دارو به شما بدهیم!
♦️اما همین را هم عمل نکردند و با خباثت های آمریکا همراهی کردند. رسیدیم به جایی که مثلا سفیر سوئیس، چند کارتن دارو با خود می آورد و عکس یادگاری می گرفت و متاسفانه همان رسانه های غربگرا، عکس موهن سفیر را به عنوان گشایش بخت برجام، به افکار عمومی قالب می کردند!
🔹حالا مقایسه کنید با خبر هایی مانند "واگذاری صد هزار هکتار زمین کشاورزی در روسیه به ایران برای کشت محصولات کشاورزی"، و یا این خبر خبرگزاری ایلنا که؛
♦️"ونزوئلا با هدف کشت فراسرزمینی، یک میلیون هکتار زمین کشاورزی در اختیار ایرانی قرار داده است. این کشور برای کشت محصولات استراتژیکی چون ذرت و سویا مناسب است؛ ارزش اقتصادی سویا به مراتب از گندم بالاتر است. کنجاله سویا در تولید مرغ و دام بسیار کاربرد دارد. کشت سویا در هکتار حاشیه سود 150 درصدی دارد، در حالی که حاشیه سود گندم کمتر از 30 درصد است. کشت سویا و ذرت در ونزوئلا درآمد قابل توجهی را متوجه ایران می کند."؛
🔹یا خبرهای مهمی مانند گسترش دیپلماسی اقتصادی در منطقه (عراق، تاجیکستان، ترکمنستان، قزاقستان، پاکستان و...) و فرا منطقه (از شرق دور تا آمریکای لاتین) که به قراردادهای راهبردی برای تنوع بخشی صادرات و بی اثر کردن تحریم ها انجامیده و می تواند تدریجا، ثبات و رونق را به اقتصاد ما بر گرداند.
♦️همان ها که عکس سفیر سوئیس با چند جعبه دارو، عکس کلوز آپ موگرینی با تیتر دروغ "هر چه تهران بگوید"، و یا عکس سلفی نمایندگان مجلس دهم با او را بزرگ نمایی می کردند، حالا اِبا دارند اتفاقات راهبردی برای گسترش دیپلماسی اقتصادی -بی اعتنا به برجام و تحریم و FATF- را منعکس کنند یا ضریب بدهند.
🔹طبیعی است آمریکا و غرب، از این که ایران در حال عبور از وضعیت فلجی و تعلیق و انتظار است، ناراحت باشند؛ اما این رسانه های ظاهرا ایرانی، چرا؟!
@IMANI_mohammad
💢 چند گزارش درباره
وضعیت بالینی دولت بایدن -۱
🔹آمریکا، انگلیس و اسرائیل، روزگار نامناسبی را از نظر به هم ریختگی سیاست داخلی سپری می کنند. در اسرائیل، نخست وزیری که لاف "مرگ ایران با هزار ضربه" را می زد، ساقط شد.
♦️اوضاع انگلیس هم چنان در هم است که نشریه "میدل ایست آی" گزارشی منتشر کرده با عنوان "احمقِ محبوبِ میلیونرها"؛ و مجله اشپیگل، کاریکاتوری از "بوریس جانسون" را منتشر کرده و تیتر زده: "دلقک می رود و آشفتگی برجای می ماند".
🔹در آمریکا باید شرایط بالینی نا مناسب بایدن و دولتش را از نو سنجید که از جهات مختلف، در چهل، پنجاه و حتی هفتاد سال اخیر، کم سابقه است. اگرچه ماجرا فراتر از دولت بایدن است. خبرها را مرور کنید:
♦️شبکه سیانان: جنگ اقتصادی غرب علیه روسیه کارساز نیست و به ضرر غرب خواهد بود. با توجه به افزایش قیمت انرژی، بلومبرگ پیش بینی میکند دولت روسیه درآمد بیشتری از نفت و گاز نسبت به پیش از جنگ کسب خواهد کرد: ۲۸۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲، در مقایسه با ۲۳۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱.
🔹وبگاه هیل (وابسته به کنگره): آثار تحریم های ضد روسیه، مانند یک بومرنگ به سمت آمریکا و غرب بازگشته است.
♦️فارین پالیسی: باید به زودی خود را برای نفت ۱۵۰ دلاری، آماده کنیم.
🔹دویچه وله: تورم در آمریکا، رکورد ۴۰ ساله را شکست. قیمت بنزین به بیش از ۷ دلار در هر گالن افزایش یافته و شاخص قیمت مصرفکنندگان نشان میدهد بهای مواد غذایی به بالاترین میزان از دهه ۷۰ میلادی تاکنون رسیده است.
♦️بیشترین حجم افزایش قیمت، مربوط به بخش های مسکن، بلیط هواپیما، خودرو، خودروهای باری دست دوم، سلامت، فرش، تفریحات و لباس بوده است.
🔹شبکه سی ان ان: بازارهای مالی، نگرانند که با ادامه تورم، اقتصاد آمریکا با رکود مواجه شود . بازارهای مالی، به دنبال افزایش قیمت های سوخت و تورم، در سال جاری میلادی تا ۳۰ درصد با افت شاخص روبرو شدهاند.
♦️سیانبیسی: بورس آمریکا، زیانبار ترین دوره در ۵۰ سال اخیر را سپری میکند. علت اصلی این وضعیت وخیم، تورم است که برخلاف برآورد اولیه بانک مرکزی، پیش بینی شده برای مدتی نسبتا طولانی بالا باقی میماند.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
💢 چند گزارش درباره
وضعیت بالینی دولت بایدن -۲
♦️نظرسنجی فایننشال تایمز، تقریباً 70 درصد اقتصاددانان برجسته دانشگاهی معتقدند رکود به زودی گریبان اقتصاد آمریکا را خواهد گرفت. نظرسنجی در دانشکده بازرگانی دانشگاه شیکاگو نشان میدهد با رویکرد انقباضی فدرال رزرو برای کنترل بزرگترین تورم چهار دهه اخیر، اقتصاد آمریکا وارد رکود خواهد شد.
🔹جو بایدن: افزایش قیمت بنزین و تورم، نتیجه کمک به اوکراین است و هزینه خواهد داشت. وقتی هزینه نفت و بنزین بالا میرود، هزینه غذا نیز بالا میرود؛ ما برای مدتی با این تورم، زندگی خواهیم کرد. تا زمانی که جنگ ادامه دارد، رانندهها باید بنزین را گران تر بخرند.
♦️نظرسنجی رویترز: تنها ۳۶ درصد مردم آمریکا، از عملکرد بایدن رضایت دارند. این کمترین میزان محبوبیت از زمان آغاز ریاستجمهوری او محسوب میشود.
🔹نیویورک پست : نظرسنجی های تازه نشان می دهد محبوبیت رئیس جمهور بایدن، به ۳۰ درصد کاهش یافته است.
♦️در حالی که بایدن به "جو خواب آلود" معروف شده، بسیاری از شهروندان آمریکا، بایدن را «بیش از حد پیر» میدانند. بسیاری از نظریهپردازان حزب دموکرات نیز معتقدند او نباید بار دیگر نامزد شود. نتایج نظرسنجی دانشگاه هاروارد و هریس نشان داد ۷۱ درصد مردم آمریکا، با نامزدی مجدد بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ مخالف هستند.
🔹نظرسنجی گالوپ: بایدن دومین رئیس جمهور نامحبوب در بین روسای جمهوری آمریکا از دهه ۱۹۵۰میلادی تاکنون است. ۵۶ درصد شرکت کنندگان در نظرسنجی گفتند عملکرد بایدن را به عنوان رئیس جمهور کشور قبول ندارند.
♦️نظرسنجی دانشگاه کوئینیپیاک: فقط ۳۳ درصد مردم آمریکا عملکرد بایدن را تایید میکنند و ۵۴ درصد مردم، با عملکرد او مخالف هستند.
🔹ترامپ: جو بایدن، آمریکا را به جهنم میبرد. کشور ما در حال ویران شدن است. ما رئیسجمهوری داریم که اصلاً نمیداند چه خبر است. او با هوا دست میدهد و گیج راه میرود. سردرگمی بایدن، آمریکا را به جهنم خواهد کشاند.
♦️اما مسئله آمریکا، فقط آلزایمر حادّ بایدن نیست. اکثر آمریکاییها، ترامپ و بایدن را با هم نمیخواهند. نتایج نظرسنجی «هاروارد کپس/هریس» نشان میدهد ۵۸ درصد آمریکاییها تمایلی به دادن رای مجدد به ترامپ و بایدن ندارند . ۶۳ درصد شرکتکنندگان گفتند نمیخواهند بایدن مجدداً نامزد انتخاباتی شود. ۵۵ درصد هم با نامزدی ترامپ مخالفند.
🔹نظرسنجی یو اس اس تودی: فقط ۳۸ درصد از بزرگسالان امریکایی، به امریکایی بودن خود افتخار می کنند. همچنین بنابر اعلام فاکس نیوز به نقل از نظرسنجی جدید، ۸۸ درصد شهروندان معتقدند آمریکا در مسیری اشتباه در حال حرکت است.
@IMANI_mohammad
پهپاد، اسم رمز چیست؟
ایران و آمریکا؛ ۲۵ سال بعد -۱
🔹جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیسجمهور آمریکا می گوید: "اطلاعاتی در اختیار داریم که ایران در حال صادرات صدها پهپاد به روسیه است و آماده میشود تا نحوه کاربرد آنها را به روس هاا آموزش دهد". این سخنان، فراتر از خبر، از یک دگرگونی بزرگ در ژئوپلتیک قدرت جهانی حکایت می کند.
🔹سال ۹۴، هنگامی که رهبر معظم انقلاب اعلام کرد "اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید"، برخی ناظران به دیده تردید به این پیش بینی نگریستند و حال آن که انقلاب اسلامی فراتر از مسئله رژیم صهیونیستی، تغییری به مراتب بزرگ تر در تراز نظم جهانی را تدارک کرده است.
🔹اکنون ۲۵ سال، از زمانی که پروژه "قرن جدید آمریکایی" در اندیشکده پر نفوذ "امریکن اینترپرایز" تدوین شد، می گذرد و حالا صاحب نظران بسیاری در غرب، به جای آن عبارت، از "قرن جدید آسیایی" سخن می گویند.
🔹۲۵ سال قبل، در حالی که سه سال تا پایان فرن بیستم و آغاز قرن و هزاره جدید میلادی مانده بود، نومحافظه کاران آمریکایی با همراهی صهیونیسم مسیحی، ادعا کردند آمریکا با توجه به فروپاشی بلوک شرق، باید قرن جدید را به نام خود بزند و پروژه هایی مانند "خاورمیانه جدید و جنگ جهانی چهارم" را به اجرا بگذارد.
🔹شوروی فروپاشیده و روسیه کاملا قافیه را باخته بود. چین هم اصلا در جایگاهی نبود که بتواند با جهانگشایی غرب در قلب خاورمیانه معارضه کند. بنابراین، اشغال افغانستان و عراق به اجرا درآمد و سپس به حملات اسرائیل علیه غزه و لبنان گسترش یافت. هدف نهایی، نابودی مقاومت به محوریت ایران بود.
🔹اما ۲۵ سال بعد، با مقاومت حکیمانه ایران، صحنه کاملا دگرگون شده، چنان که سیاستمداران غربی، ظرف چند سال اخیر بارها از زوال قدرت آمریکا و غرب، و ظهور قرن جدید آسیایی سخن گفته اند:
🔻-فدریکا موگرینی : «قدرت رهبری آمریکا در حال زوال، و قدرت او در حال کاهش است. من هرگز آمریکا را تا این حد قطبی شده ندیده بودم. آمریکا در درون منسجم نیست. بزرگ ترین دموکراسی دنیا بی ثبات شده است.»
🔻- نیکولا سارکوزی: «محور جهان در حال عبور از غرب، به شرق یعنی آسیاست. ما در گذشته بر جهان تسلط داشتیم، اما حالا به هیچ وجه مسلط نیستیم. روی کارآمدن فردی مانند ترامپ که باور کردنی نبود، نشانه وخامت شرایط غرب بود، نه علت آن».
🔻- جوزپ بورل: «تحلیلگران از مدتها پیش درباره پایان نظم تحت رهبری آمریکا و ظهور قرن آسیایی سخن گفتهاند. این اتفاق، پیش چشم ما در حال وقوع است. شیوع بیماری کرونا، نقطه عطفی برای تغییر توازن قدرت از غرب به شرق است».
🔻- ولفگانگ ایشینگر رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ: «جهان در حال عبور از غرب به عصر پساغرب است. کاهش نفوذ اروپا و آمریکا زمینه را برای کشورهای دیگر فراهم کرده تا نظم جهانی جدیدی را شکل دهند. بازیگران غیرغربی، امور بینالمللی را شکل میدهند. برخی از اساسیترین ارکان غرب و نظم جهانی تضعیف شده. ناکامی در پاسخ به درگیری سوریه و اوکراین، ضعف ما را آشکار و زمینه را برای پُر کردن خلأ توسط کشورهایی مانند ایران و روسیه فراهم کرد».
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
پهپاد، اسم رمز چیست؟
ایران و آمریکا؛ ۲۵ سال بعد -۲
🔹مسئله فقط این نیست که آمریکا در خاورمیانه، قافیه را باخته است. بلکه امروز نفوذ عمیق ایران را می توان در ونزوئلا و بولیوی و کلمبیا و... در آمریکای لاتین هم می توان دید؛ جایی که کاخ سفید، حیاط خلوت خود می نامید.
🔹رسانه های آمریکایی هفته گذشته خبر دادند: "ایران، روسیه و چین به همراه ده کشور دیگر، ماه آینده نظامیان خود را برای مجموعه ای از رزمایش های نظامی به نیمکره غربی منتقل می کنندکه شامل استقرار تجهیزات نظامی در آمریکای لاتین و دریای کارائیب خواهد بود. ونزوئلا تحت رهبری رئیس جمهوری ضد آمریکا، میزبان است".
🔹در شرایطی که تحولات مهم جهانی، از زوال قدرت آمریکا حکایت می کند، سخنان مشاور امنیت ملی آمریکا بسیار قابل تامل است. چند دهه قبل، ایران با تحریم مطلق اقتصادی و تسلیحاتی، حتی در حد فروش نفت یا خرید سیم خاردار مواجه بود. اما امروز همچنان که در حال گسترش تدریجی صادرات نفتی و غیر نفتی -بی اعتنا به تحریم ها- است، به جایگاهی از توانمدی فنی و صنعتی رسیده که به ادعای آمریکا، پهپادهای پیشرفته اش، مورد درخواست روسیه است.
🔹جیک سالیوان می گوید: "آمریکا اطلاعاتی در اختیار دارد مبنی بر اینکه ایران در حال ارائه پهپادها به روسیه است و آماده میشود تا نحوه استفاده از آنها را آموزش دهد. برخی از پهپادها که تعداد آنها به صدها می رسد، قابلیت حمل سلاح دارند. هنوز مشخص نیست که آیا ایران در حال حاضر به روسیه پهپاد تحویل داده است یا نه".
🔹هراس از موفقیت های نظامی ایران، ادامه گزارش 130 صفحه ای «آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» (DIA) وابسته به پنتاگون در نوامبر 2020 (آبان 98) است. به گزارش "اینترنشنال پالیسی دایجست": "آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا گزارشی را درباره قدرت اساسی ایران از جمله اهداف، قابلیتها، ساختار و توانایی های نظامی منتشر کرد. آژانس، سال 2017 و 2019، گزارش هایی را درباره روسیه و چین منتشر کرده بود. طبق گزارش آژانس، ایران از آنجا که با دشمنانی مانند آمریکا و اسرائیل مواجه است، دکترین خود را به «بازدارندگی بهتر و مقابله با تهدیدات» تغییر داده و بر استفاده از تاکتیکهای نامتقارن تأکید میکند. ژنرال رابرت اشلی جونیور مدیر DIA میگوید ایران به گسترش قابلیتها و نقش منطقهای خود ادامه میدهد ".
🔹گزارش DIA افزوده بود: «ایجاد بزرگترین نیروی موشکی بالستیک در منطقه، راهاندازی نیروی دریایی که بتواند خلیج فارس و تنگه هرمز را تحت کنترل بگیرد، و بهرهگیری از نیروهای نیابتی و شرکا، سه توانمندی مهم ایران است. ایران ساخت موشکهای بالستیک بینقارهای را پیگیری میکند. ایرانیها، رویکردی #هیبریدی (ترکیبی) در پیش میگیرند. عجیب نیست که ایران از این تاکتیکها برای دستیابی به اهداف استراتژیک در درازمدت استفاده کند و از شرکای منطقه که از دریای سرخ تا مدیترانه هستند، پشتیبانی نماید. تهران از این طریق، منافعش را در منطقه ارتقا میدهد و به عمق استراتژیک دست مییابد.».
@IMANI_mohammad
💢 آزمون راز آلود زندگی -۱
🔹بشر از ابتدای زندگی روی زمین تا روزگارن مدرن، بسیار تغییر کرده است. با این وجود، یکی از وجوه مشترک تمام نسل ها این بوده که می خواسته اند آزاد باشند و به اختیار، انتخاب کنند. اما از عجایب زندگی بسیاری از ابنای بشر، آن است که در قبال دعوت انبیای الهی به ایمان، لوازم "اختیار و انتخاب" را نادیده گرفته و انکار کرده اند.
🔹خداوند اراده کرد انسان را اشرف مخلوقات قرار دهد؛ اما شرط رسیدن به این سیادت را "اختیار و انتخاب مسئولانه" قرار داده بود. لازمه این امتحان هم آن بود که پیامبران از میان خود مردم باشند و مانند خود آنها زندگی کنند.
🔹اما بشر نادان (یا لجوج و مغرض)، همین را بر نمی تافت و خرده می گرفت که چرا خداوند، فرشته ای را جای بشر به پیامبری نفرستاده؟ یا پیامبران، اگر از طرف خداوند هستند، پیوسته غالب و مقتدر و پیروز نبوده اند؟! مضامین این تردید افکنی و عیب جویی ها را به نقل از سوره مبارکه فرقان مرور کنید:
♦️"وَقَالُوا مَالِ هَذَا الرَّسُولِ يَأْكُلُ الطَّعَامَ وَ يَمْشِي فِي الْأَسْوَاقِ لَوْلَا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مَلَكٌ فَيَكُونَ مَعَهُ نَذِيرًا ﴿۷﴾
و گفتند اين چه پيامبرى است كه غذا مى خورد و در بازارها راه مى رود؟ چرا فرشته اى به سوى او نازل نشده تا همراه وى هشداردهنده باشد؟!
♦️أوْ يُلْقَى إِلَيْهِ كَنْزٌ أَوْ تَكُونُ لَهُ جَنَّةٌ يَأْكُلُ مِنْهَا وَقَالَ الظَّالِمُونَ إِنْ تَتَّبِعُونَ إِلَّا رَجُلًا مَسْحُورًا ﴿۸﴾
يا گنجى به طرف او افكنده نشده، يا باغى ندارد كه از [بار و بر] آن بخورد؟ و ستمكاران گفتند جز مردى جادو شده را دنبال نمى كنيد...
♦️انْظُرْ كَيْفَ ضَرَبُوا لَكَ الْأَمْثَالَ فَضَلُّوا فَلَا يَسْتَطِيعُونَ سَبِيلًا ﴿۹﴾
بنگر چگونه براى تو مث لها زدند و گمراه شدند. در نتيجه نمى توانند راهى بيابند (۹)
♦️تبَارَكَ الَّذِي إِنْ شَاءَ جَعَلَ لَكَ خَيْرًا مِنْ ذَلِكَ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ وَيَجْعَلْ لَكَ قُصُورًا ﴿۱۰﴾
بزرگ [و خجسته] است كسى كه اگر بخواهد بهتر از اين را براى تو قرار مى دهد؛ باغ هايى كه جويبارها از زير آن روان خواهد بود و براى تو كاخ ها پديد مى آورد...
♦️ومَا أَرْسَلْنَا قَبْلَكَ مِنَ الْمُرْسَلِينَ إِلَّا إِنَّهُمْ لَيَأْكُلُونَ الطَّعَامَ وَيَمْشُونَ فِي الْأَسْوَاقِ وَجَعَلْنَا بَعْضَكُمْ لِبَعْضٍ فِتْنَةً أَتَصْبِرُونَ وَكَانَ رَبُّكَ بَصِيرًا ﴿۲۰﴾
و پيش از تو پيامبران را نفرستاديم جز اينكه آنان [نيز] غذا مى خوردند و در بازارها راه مى رفتند. و برخى از شما را براى برخى ديگر [وسيله] آزمايش قرار داديم که آيا شكيبايى مى كنيد. و همانا پروردگار تو بيناست.
♦️وقَالَ الَّذِينَ لَا يَرْجُونَ لِقَاءَنَا لَوْلَا أُنْزِلَ عَلَيْنَا الْمَلَائِكَةُ أَوْ نَرَى رَبَّنَا لَقَدِ اسْتَكْبَرُوا فِي أَنْفُسِهِمْ وَعَتَوْا عُتُوًّا كَبِيرًا ﴿۲۱﴾
و كسانى كه به ملاقات ما اميد ندارند، گفتند چر (به جای پیامبران)ا فرشتگان بر ما نازل نشدند، يا پروردگارمان را نمى بينيم؟ قطعا در مورد خود تكبر ورزيدند و سخت سركشى كردند.
♦️يوْمَ يَرَوْنَ الْمَلَائِكَةَ لَا بُشْرَى يَوْمَئِذٍ لِلْمُجْرِمِينَ وَيَقُولُونَ حِجْرًا مَحْجُورًا ﴿۲۲﴾
روزى كه فرشتگان را ببينند آن روز براى گناهكاران بشارتى نيست و مى گويند دور باد! [ بشارتی برای مشرکان نخواهد بود. چون ملائکه را نخواهند دید مگر در روزی که با عذاب آتش روبرو شده باشند و در آن زمان خطاب به ملائکه می گویند: ما را پناه دهید و یا ملائکه به مشرکین می گویند: حرام است بر شما شنیدن بشارت و یا دخول به بهشت ]".
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad