💢رادیو فرانسه: اروپای کلافه
نیازمند نفت و گاز ایران است
«دولت بلژیک در تلاش است تا طرحی را به تصویب برساند که بر اساس آن، آزادی دادن اسدالله اسدی، دیپلمات زندانی جمهوری اسلامی به تهران ممکن خواهد شد. این معامله احیاناً در ازای آزادی یک یا چند گروگان دوتابعیتی یا فرانسوی صورت خواهد گرفت. فراتر از این معامله، اروپائیان در تلاشند تا بهرهگیری از منابع نفت و گاز ایران را تسهیل کنند».
وبسایت رادیو فرانسه ضمن انتشار مطلب فوق نوشت: چه کسی میتواند وابستگی عاجزانه اروپائیان به انرژی روسیه را کاهش دهد؟ در حالی که افزایش بهای بنزین و گاز و برق شهروندان اروپایی را کلافه کرده، برخی دولتهای غربی به فکر ذخایر عظیم ایران یا ونزوئلا افتادهاند. مشکل اینجاست که حکومتهای این کشورها از نظر غربیها چندان قابل معاشرت نیستند. اما وقتی پای منافع حیاتی در میان باشد، اروپاییها در کنار گذاشتن معیارهای اخلاقی و حقوقی و رجوع به «سیاست واقعبینانه» بسیار تردست و ورزیدهاند.
کمتر از یک هفته قبل، دولت فرانسه خواستار بازگشت نفت ایران و ونزوئلا به بازار جهانی شد. یکی از مقامات ارشد کاخ الیزه با اشاره به تحریمهای بینالمللی علیه ایران و ونزوئلا، تأکید کرد که بازگشت نفت این دو کشور به بازارهای جهانی، بخشی از مشکلات عرضه انرژی را که پس از حمله روسیه به اوکراین تشدید شده جبران خواهد کرد.
اما مشکل با ایران یکی و دوتا نیست. پروندهها متعددند و گاه بسیار قدیمی. از اختلافات بر سر «حمایت از تروریسم» گرفته تا گروگانگیری... در این وضعیت، بلژیکیها طرحی را به مجلس بردهاند که بر اساس آن «انتقال» محکومان به ایران ممکن خواهد شد. در صورتی که پارلمان این طرح را بپذیرد، راه «انتقال» (یا بازگرداندن) اسدالله اسدی، دیپلمات جمهوری اسلامی از زندانهای بلژیک به تهران باز خواهد شد.
اسدی، دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی ایران در وین، به ۲۰ سال زندان محکوم شده است. اما اگر اسدی به تهران بازگردد، چه کسی یا کسانی به ازای او آزاد خواهند شد؟ فریبا عادلخواه پژوهشگر دوتابعیتی یا بنژامن بریر توریست فرانسوی؟ و یا شاید دو فعال سندیکایی فرانسوی دو ماه قبل در ایران گرفتار شدند، مبلغ معامله باشند؟ ولی روزنامه لوموند به نقل از مسئولان دیپلماسی بلژیک یادآوری میکند «هر اقدامی که بتواند زمینه آزادی دکتر احمدرضا جلالی را فراهم کند، در اولویت قرار خواهد داشت».
شرایط نسبت به چند ماه قبل تغییر کرده و جنگ اوکراین برای کشورهای اروپای غربی به دردسر بزرگی تبدیل شده است. یک «منبع دیپلماتیک» به لوموند میگوید: «آنچه تغییر کرده، وضعیت بینالمللی است. حالا ارادهای جدی برای بهبود روابط با یک فروشندۀ بالقوۀ نفت و گاز شکل گرفته»... همین منبع حدس میزند که شاید گفتوگوهایی در جهت آزاد شدن بنژامن بریر در جریان باشد. لوموند نتیجه میگیرد که پس احتمالاً بلژیک در این اقدامات تنها نیست (فرانسه هم هست).
@IMANI_mohammad
💢بورس آمریکا، زیانبارترین دوره
در ۵۰ سال اخیر را سپری میکند
بورس آمریکا طی چند ماه اخیر عملکرد زیانباری را پشتسر گذاشت و بدترین عملکرد طی ۵۰ سال گذشته بود.
این خبر را «سیانبیسی» منتشر کرد و نوشت: نیمه نخست سال جاری میلادی، برای بسیاری از سرمایهگذاران دوره بسیار زیانباری بود. عوامل گوناگونی که سبب عملکرد بسیار بد بورسها شدهاند، در نیمه دوم امسال همچنان اثرگذار خواهند بود. عملکرد بورس آمریکا، بدترین عملکرد نیمه نخست از پنج دهه پیش بود و علت اصلی این وضعیت وخیم در بازار، تورم است که پیشبینی شده برای مدتی نسبتا طولانی بالا باقی میماند. در آمریکا، اروپا و بسیاری از اقتصادهای دیگر، نرخهای تورم به شدت بالا رفته است.
هزینه زندگی در آمریکا ابتدای سال جاری میلادی در بالاترین سطح طی چهار دهه قبل قرار داشت و شاهد رشد بیش از پیش نرخ تورم هستیم. بانک مرکزی ابتدا تصور میکرد، نرخ بالای تورم «زودگذر» است؛ در نتیجه اقدامی برای مهار آن انجام نداد. حالا کاملا مشخص است که این نهاد از تورم عقب مانده و در حال بالا بردن نرخهای بهره است؛ اما این اقدام، اقتصاد و بورس را که هنوز از اثرات همه گیری به طور کامل رها نشدهاند، در معرض خطر قرار میدهد.
در نیمه نخست سال جاری، نتیجه تحولات اقتصادی و ژئوپلیتیک در جهان و اقدامات بانک مرکزی بسیار منفی بوده است. شاخص S&P در بورس آمریکا ۲۰ درصد کاهش یافت و ریسک پذیری سرمایهگذاران در تمامی بازارهای پرریسک از بورس تا بازار ارزهای دیجیتالی و... کاهش شدیدی داشته است. یکی از تحلیلگران ارشد میگوید: «همه چیز از تورم بالا نشأت گرفته است. بانک مرکزی بود که پیشبینی کرد تورم زودگذر است و به سیاستهای انبساطی خود ادامه داد. دولت نیز برنامههای حمایتی جدیدی را اجرا کرده و به این شکل بود که به اینجا رسیدیم.»
اختلالها در زنجیرههای تأمین که بانک مرکزی معتقد بود بهزودی رفع میشود، یکی از عوامل مهم رشد نرخ تورم بوده و در ماههای آینده نیز اثرات آن ادامه پیدا خواهد کرد. تقاضا به سرعت رشد کرده است؛ در حالی که بخش حملونقل نتوانسته است کالاها را به موقع وارد بازار کند.
جنگ اوکراین بر شدت برخی مشکلات افزوده؛ قیمت انرژی و مواد غذایی را بالاتر برده و مشخص نیست که شرایط چه وقت تغییر خواهد کرد. ابهام درباره اقدامات آتی بانک مرکزی بر وخامت اوضاع افزوده است.
عوامل رشد نرخ تورم قدرتمند هستند و برای مدتی طولانی ضعیف نخواهند شد؛ بنابراین در نیمه دوم سال جاری میلادی فشارهای تورمی شدید خواهد بود. اگر بانک مرکزی مهار بیقید و شرط تورم را در اولویت قرار دهد، رکود بسیار محتمل است.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
💢رادیو فرانسه: اروپای کلافه نیازمند نفت و گاز ایران است «دولت بلژیک در تلاش است تا طرحی را به تصویب
.
💢رادیو فرانسه: اروپای کلافه
نیازمند نفت و گاز ایران است
https://eitaa.com/IMANI_mohammad/3567
@IMANI_mohammad
از بزرگ نمایی چند جعبه دارو
تا سانسور رونق دیپلماسی اقتصادی
♦️رسانه، وقتی غرض ورزانه رفتار کند، می تواند عکس بزرگ خانم موگرینی را در صفحه اول بگذارد و تیتر بزند "هرچه تهران بگوید"(!) این تیتر برای مسئول سیاست خارجی اروپا، زمانی در یک روزنامه ایرانی زده شد، که به اذعان آقای ظریف، اروپا یازده تعهد برجامی خود را زیر پا گذاشته بود و پایبندی نشان نمی داد.
🔹اروپایی ها سال 97 و 98، آن یازده تعهد را ابتدا به پیشنهاد کانال موسوم به SPV و سپس اینستکس فروکاستند. وعده کردند نفت ایران را بخرند و غذا و دارو بفروشند(!) بعدا گفتند نمی توانیم نفت بخریم، اما نفت خود را به دیگر کشورها بفروشید، پولش را به ما بدهند و ما در مقابل، غذا و دارو به شما بدهیم!
♦️اما همین را هم عمل نکردند و با خباثت های آمریکا همراهی کردند. رسیدیم به جایی که مثلا سفیر سوئیس، چند کارتن دارو با خود می آورد و عکس یادگاری می گرفت و متاسفانه همان رسانه های غربگرا، عکس موهن سفیر را به عنوان گشایش بخت برجام، به افکار عمومی قالب می کردند!
🔹حالا مقایسه کنید با خبر هایی مانند "واگذاری صد هزار هکتار زمین کشاورزی در روسیه به ایران برای کشت محصولات کشاورزی"، و یا این خبر خبرگزاری ایلنا که؛
♦️"ونزوئلا با هدف کشت فراسرزمینی، یک میلیون هکتار زمین کشاورزی در اختیار ایرانی قرار داده است. این کشور برای کشت محصولات استراتژیکی چون ذرت و سویا مناسب است؛ ارزش اقتصادی سویا به مراتب از گندم بالاتر است. کنجاله سویا در تولید مرغ و دام بسیار کاربرد دارد. کشت سویا در هکتار حاشیه سود 150 درصدی دارد، در حالی که حاشیه سود گندم کمتر از 30 درصد است. کشت سویا و ذرت در ونزوئلا درآمد قابل توجهی را متوجه ایران می کند."؛
🔹یا خبرهای مهمی مانند گسترش دیپلماسی اقتصادی در منطقه (عراق، تاجیکستان، ترکمنستان، قزاقستان، پاکستان و...) و فرا منطقه (از شرق دور تا آمریکای لاتین) که به قراردادهای راهبردی برای تنوع بخشی صادرات و بی اثر کردن تحریم ها انجامیده و می تواند تدریجا، ثبات و رونق را به اقتصاد ما بر گرداند.
♦️همان ها که عکس سفیر سوئیس با چند جعبه دارو، عکس کلوز آپ موگرینی با تیتر دروغ "هر چه تهران بگوید"، و یا عکس سلفی نمایندگان مجلس دهم با او را بزرگ نمایی می کردند، حالا اِبا دارند اتفاقات راهبردی برای گسترش دیپلماسی اقتصادی -بی اعتنا به برجام و تحریم و FATF- را منعکس کنند یا ضریب بدهند.
🔹طبیعی است آمریکا و غرب، از این که ایران در حال عبور از وضعیت فلجی و تعلیق و انتظار است، ناراحت باشند؛ اما این رسانه های ظاهرا ایرانی، چرا؟!
@IMANI_mohammad
💢 چند گزارش درباره
وضعیت بالینی دولت بایدن -۱
🔹آمریکا، انگلیس و اسرائیل، روزگار نامناسبی را از نظر به هم ریختگی سیاست داخلی سپری می کنند. در اسرائیل، نخست وزیری که لاف "مرگ ایران با هزار ضربه" را می زد، ساقط شد.
♦️اوضاع انگلیس هم چنان در هم است که نشریه "میدل ایست آی" گزارشی منتشر کرده با عنوان "احمقِ محبوبِ میلیونرها"؛ و مجله اشپیگل، کاریکاتوری از "بوریس جانسون" را منتشر کرده و تیتر زده: "دلقک می رود و آشفتگی برجای می ماند".
🔹در آمریکا باید شرایط بالینی نا مناسب بایدن و دولتش را از نو سنجید که از جهات مختلف، در چهل، پنجاه و حتی هفتاد سال اخیر، کم سابقه است. اگرچه ماجرا فراتر از دولت بایدن است. خبرها را مرور کنید:
♦️شبکه سیانان: جنگ اقتصادی غرب علیه روسیه کارساز نیست و به ضرر غرب خواهد بود. با توجه به افزایش قیمت انرژی، بلومبرگ پیش بینی میکند دولت روسیه درآمد بیشتری از نفت و گاز نسبت به پیش از جنگ کسب خواهد کرد: ۲۸۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲، در مقایسه با ۲۳۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱.
🔹وبگاه هیل (وابسته به کنگره): آثار تحریم های ضد روسیه، مانند یک بومرنگ به سمت آمریکا و غرب بازگشته است.
♦️فارین پالیسی: باید به زودی خود را برای نفت ۱۵۰ دلاری، آماده کنیم.
🔹دویچه وله: تورم در آمریکا، رکورد ۴۰ ساله را شکست. قیمت بنزین به بیش از ۷ دلار در هر گالن افزایش یافته و شاخص قیمت مصرفکنندگان نشان میدهد بهای مواد غذایی به بالاترین میزان از دهه ۷۰ میلادی تاکنون رسیده است.
♦️بیشترین حجم افزایش قیمت، مربوط به بخش های مسکن، بلیط هواپیما، خودرو، خودروهای باری دست دوم، سلامت، فرش، تفریحات و لباس بوده است.
🔹شبکه سی ان ان: بازارهای مالی، نگرانند که با ادامه تورم، اقتصاد آمریکا با رکود مواجه شود . بازارهای مالی، به دنبال افزایش قیمت های سوخت و تورم، در سال جاری میلادی تا ۳۰ درصد با افت شاخص روبرو شدهاند.
♦️سیانبیسی: بورس آمریکا، زیانبار ترین دوره در ۵۰ سال اخیر را سپری میکند. علت اصلی این وضعیت وخیم، تورم است که برخلاف برآورد اولیه بانک مرکزی، پیش بینی شده برای مدتی نسبتا طولانی بالا باقی میماند.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
💢 چند گزارش درباره
وضعیت بالینی دولت بایدن -۲
♦️نظرسنجی فایننشال تایمز، تقریباً 70 درصد اقتصاددانان برجسته دانشگاهی معتقدند رکود به زودی گریبان اقتصاد آمریکا را خواهد گرفت. نظرسنجی در دانشکده بازرگانی دانشگاه شیکاگو نشان میدهد با رویکرد انقباضی فدرال رزرو برای کنترل بزرگترین تورم چهار دهه اخیر، اقتصاد آمریکا وارد رکود خواهد شد.
🔹جو بایدن: افزایش قیمت بنزین و تورم، نتیجه کمک به اوکراین است و هزینه خواهد داشت. وقتی هزینه نفت و بنزین بالا میرود، هزینه غذا نیز بالا میرود؛ ما برای مدتی با این تورم، زندگی خواهیم کرد. تا زمانی که جنگ ادامه دارد، رانندهها باید بنزین را گران تر بخرند.
♦️نظرسنجی رویترز: تنها ۳۶ درصد مردم آمریکا، از عملکرد بایدن رضایت دارند. این کمترین میزان محبوبیت از زمان آغاز ریاستجمهوری او محسوب میشود.
🔹نیویورک پست : نظرسنجی های تازه نشان می دهد محبوبیت رئیس جمهور بایدن، به ۳۰ درصد کاهش یافته است.
♦️در حالی که بایدن به "جو خواب آلود" معروف شده، بسیاری از شهروندان آمریکا، بایدن را «بیش از حد پیر» میدانند. بسیاری از نظریهپردازان حزب دموکرات نیز معتقدند او نباید بار دیگر نامزد شود. نتایج نظرسنجی دانشگاه هاروارد و هریس نشان داد ۷۱ درصد مردم آمریکا، با نامزدی مجدد بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ مخالف هستند.
🔹نظرسنجی گالوپ: بایدن دومین رئیس جمهور نامحبوب در بین روسای جمهوری آمریکا از دهه ۱۹۵۰میلادی تاکنون است. ۵۶ درصد شرکت کنندگان در نظرسنجی گفتند عملکرد بایدن را به عنوان رئیس جمهور کشور قبول ندارند.
♦️نظرسنجی دانشگاه کوئینیپیاک: فقط ۳۳ درصد مردم آمریکا عملکرد بایدن را تایید میکنند و ۵۴ درصد مردم، با عملکرد او مخالف هستند.
🔹ترامپ: جو بایدن، آمریکا را به جهنم میبرد. کشور ما در حال ویران شدن است. ما رئیسجمهوری داریم که اصلاً نمیداند چه خبر است. او با هوا دست میدهد و گیج راه میرود. سردرگمی بایدن، آمریکا را به جهنم خواهد کشاند.
♦️اما مسئله آمریکا، فقط آلزایمر حادّ بایدن نیست. اکثر آمریکاییها، ترامپ و بایدن را با هم نمیخواهند. نتایج نظرسنجی «هاروارد کپس/هریس» نشان میدهد ۵۸ درصد آمریکاییها تمایلی به دادن رای مجدد به ترامپ و بایدن ندارند . ۶۳ درصد شرکتکنندگان گفتند نمیخواهند بایدن مجدداً نامزد انتخاباتی شود. ۵۵ درصد هم با نامزدی ترامپ مخالفند.
🔹نظرسنجی یو اس اس تودی: فقط ۳۸ درصد از بزرگسالان امریکایی، به امریکایی بودن خود افتخار می کنند. همچنین بنابر اعلام فاکس نیوز به نقل از نظرسنجی جدید، ۸۸ درصد شهروندان معتقدند آمریکا در مسیری اشتباه در حال حرکت است.
@IMANI_mohammad
پهپاد، اسم رمز چیست؟
ایران و آمریکا؛ ۲۵ سال بعد -۱
🔹جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیسجمهور آمریکا می گوید: "اطلاعاتی در اختیار داریم که ایران در حال صادرات صدها پهپاد به روسیه است و آماده میشود تا نحوه کاربرد آنها را به روس هاا آموزش دهد". این سخنان، فراتر از خبر، از یک دگرگونی بزرگ در ژئوپلتیک قدرت جهانی حکایت می کند.
🔹سال ۹۴، هنگامی که رهبر معظم انقلاب اعلام کرد "اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید"، برخی ناظران به دیده تردید به این پیش بینی نگریستند و حال آن که انقلاب اسلامی فراتر از مسئله رژیم صهیونیستی، تغییری به مراتب بزرگ تر در تراز نظم جهانی را تدارک کرده است.
🔹اکنون ۲۵ سال، از زمانی که پروژه "قرن جدید آمریکایی" در اندیشکده پر نفوذ "امریکن اینترپرایز" تدوین شد، می گذرد و حالا صاحب نظران بسیاری در غرب، به جای آن عبارت، از "قرن جدید آسیایی" سخن می گویند.
🔹۲۵ سال قبل، در حالی که سه سال تا پایان فرن بیستم و آغاز قرن و هزاره جدید میلادی مانده بود، نومحافظه کاران آمریکایی با همراهی صهیونیسم مسیحی، ادعا کردند آمریکا با توجه به فروپاشی بلوک شرق، باید قرن جدید را به نام خود بزند و پروژه هایی مانند "خاورمیانه جدید و جنگ جهانی چهارم" را به اجرا بگذارد.
🔹شوروی فروپاشیده و روسیه کاملا قافیه را باخته بود. چین هم اصلا در جایگاهی نبود که بتواند با جهانگشایی غرب در قلب خاورمیانه معارضه کند. بنابراین، اشغال افغانستان و عراق به اجرا درآمد و سپس به حملات اسرائیل علیه غزه و لبنان گسترش یافت. هدف نهایی، نابودی مقاومت به محوریت ایران بود.
🔹اما ۲۵ سال بعد، با مقاومت حکیمانه ایران، صحنه کاملا دگرگون شده، چنان که سیاستمداران غربی، ظرف چند سال اخیر بارها از زوال قدرت آمریکا و غرب، و ظهور قرن جدید آسیایی سخن گفته اند:
🔻-فدریکا موگرینی : «قدرت رهبری آمریکا در حال زوال، و قدرت او در حال کاهش است. من هرگز آمریکا را تا این حد قطبی شده ندیده بودم. آمریکا در درون منسجم نیست. بزرگ ترین دموکراسی دنیا بی ثبات شده است.»
🔻- نیکولا سارکوزی: «محور جهان در حال عبور از غرب، به شرق یعنی آسیاست. ما در گذشته بر جهان تسلط داشتیم، اما حالا به هیچ وجه مسلط نیستیم. روی کارآمدن فردی مانند ترامپ که باور کردنی نبود، نشانه وخامت شرایط غرب بود، نه علت آن».
🔻- جوزپ بورل: «تحلیلگران از مدتها پیش درباره پایان نظم تحت رهبری آمریکا و ظهور قرن آسیایی سخن گفتهاند. این اتفاق، پیش چشم ما در حال وقوع است. شیوع بیماری کرونا، نقطه عطفی برای تغییر توازن قدرت از غرب به شرق است».
🔻- ولفگانگ ایشینگر رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ: «جهان در حال عبور از غرب به عصر پساغرب است. کاهش نفوذ اروپا و آمریکا زمینه را برای کشورهای دیگر فراهم کرده تا نظم جهانی جدیدی را شکل دهند. بازیگران غیرغربی، امور بینالمللی را شکل میدهند. برخی از اساسیترین ارکان غرب و نظم جهانی تضعیف شده. ناکامی در پاسخ به درگیری سوریه و اوکراین، ضعف ما را آشکار و زمینه را برای پُر کردن خلأ توسط کشورهایی مانند ایران و روسیه فراهم کرد».
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
پهپاد، اسم رمز چیست؟
ایران و آمریکا؛ ۲۵ سال بعد -۲
🔹مسئله فقط این نیست که آمریکا در خاورمیانه، قافیه را باخته است. بلکه امروز نفوذ عمیق ایران را می توان در ونزوئلا و بولیوی و کلمبیا و... در آمریکای لاتین هم می توان دید؛ جایی که کاخ سفید، حیاط خلوت خود می نامید.
🔹رسانه های آمریکایی هفته گذشته خبر دادند: "ایران، روسیه و چین به همراه ده کشور دیگر، ماه آینده نظامیان خود را برای مجموعه ای از رزمایش های نظامی به نیمکره غربی منتقل می کنندکه شامل استقرار تجهیزات نظامی در آمریکای لاتین و دریای کارائیب خواهد بود. ونزوئلا تحت رهبری رئیس جمهوری ضد آمریکا، میزبان است".
🔹در شرایطی که تحولات مهم جهانی، از زوال قدرت آمریکا حکایت می کند، سخنان مشاور امنیت ملی آمریکا بسیار قابل تامل است. چند دهه قبل، ایران با تحریم مطلق اقتصادی و تسلیحاتی، حتی در حد فروش نفت یا خرید سیم خاردار مواجه بود. اما امروز همچنان که در حال گسترش تدریجی صادرات نفتی و غیر نفتی -بی اعتنا به تحریم ها- است، به جایگاهی از توانمدی فنی و صنعتی رسیده که به ادعای آمریکا، پهپادهای پیشرفته اش، مورد درخواست روسیه است.
🔹جیک سالیوان می گوید: "آمریکا اطلاعاتی در اختیار دارد مبنی بر اینکه ایران در حال ارائه پهپادها به روسیه است و آماده میشود تا نحوه استفاده از آنها را آموزش دهد. برخی از پهپادها که تعداد آنها به صدها می رسد، قابلیت حمل سلاح دارند. هنوز مشخص نیست که آیا ایران در حال حاضر به روسیه پهپاد تحویل داده است یا نه".
🔹هراس از موفقیت های نظامی ایران، ادامه گزارش 130 صفحه ای «آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» (DIA) وابسته به پنتاگون در نوامبر 2020 (آبان 98) است. به گزارش "اینترنشنال پالیسی دایجست": "آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا گزارشی را درباره قدرت اساسی ایران از جمله اهداف، قابلیتها، ساختار و توانایی های نظامی منتشر کرد. آژانس، سال 2017 و 2019، گزارش هایی را درباره روسیه و چین منتشر کرده بود. طبق گزارش آژانس، ایران از آنجا که با دشمنانی مانند آمریکا و اسرائیل مواجه است، دکترین خود را به «بازدارندگی بهتر و مقابله با تهدیدات» تغییر داده و بر استفاده از تاکتیکهای نامتقارن تأکید میکند. ژنرال رابرت اشلی جونیور مدیر DIA میگوید ایران به گسترش قابلیتها و نقش منطقهای خود ادامه میدهد ".
🔹گزارش DIA افزوده بود: «ایجاد بزرگترین نیروی موشکی بالستیک در منطقه، راهاندازی نیروی دریایی که بتواند خلیج فارس و تنگه هرمز را تحت کنترل بگیرد، و بهرهگیری از نیروهای نیابتی و شرکا، سه توانمندی مهم ایران است. ایران ساخت موشکهای بالستیک بینقارهای را پیگیری میکند. ایرانیها، رویکردی #هیبریدی (ترکیبی) در پیش میگیرند. عجیب نیست که ایران از این تاکتیکها برای دستیابی به اهداف استراتژیک در درازمدت استفاده کند و از شرکای منطقه که از دریای سرخ تا مدیترانه هستند، پشتیبانی نماید. تهران از این طریق، منافعش را در منطقه ارتقا میدهد و به عمق استراتژیک دست مییابد.».
@IMANI_mohammad
💢 آزمون راز آلود زندگی -۱
🔹بشر از ابتدای زندگی روی زمین تا روزگارن مدرن، بسیار تغییر کرده است. با این وجود، یکی از وجوه مشترک تمام نسل ها این بوده که می خواسته اند آزاد باشند و به اختیار، انتخاب کنند. اما از عجایب زندگی بسیاری از ابنای بشر، آن است که در قبال دعوت انبیای الهی به ایمان، لوازم "اختیار و انتخاب" را نادیده گرفته و انکار کرده اند.
🔹خداوند اراده کرد انسان را اشرف مخلوقات قرار دهد؛ اما شرط رسیدن به این سیادت را "اختیار و انتخاب مسئولانه" قرار داده بود. لازمه این امتحان هم آن بود که پیامبران از میان خود مردم باشند و مانند خود آنها زندگی کنند.
🔹اما بشر نادان (یا لجوج و مغرض)، همین را بر نمی تافت و خرده می گرفت که چرا خداوند، فرشته ای را جای بشر به پیامبری نفرستاده؟ یا پیامبران، اگر از طرف خداوند هستند، پیوسته غالب و مقتدر و پیروز نبوده اند؟! مضامین این تردید افکنی و عیب جویی ها را به نقل از سوره مبارکه فرقان مرور کنید:
♦️"وَقَالُوا مَالِ هَذَا الرَّسُولِ يَأْكُلُ الطَّعَامَ وَ يَمْشِي فِي الْأَسْوَاقِ لَوْلَا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مَلَكٌ فَيَكُونَ مَعَهُ نَذِيرًا ﴿۷﴾
و گفتند اين چه پيامبرى است كه غذا مى خورد و در بازارها راه مى رود؟ چرا فرشته اى به سوى او نازل نشده تا همراه وى هشداردهنده باشد؟!
♦️أوْ يُلْقَى إِلَيْهِ كَنْزٌ أَوْ تَكُونُ لَهُ جَنَّةٌ يَأْكُلُ مِنْهَا وَقَالَ الظَّالِمُونَ إِنْ تَتَّبِعُونَ إِلَّا رَجُلًا مَسْحُورًا ﴿۸﴾
يا گنجى به طرف او افكنده نشده، يا باغى ندارد كه از [بار و بر] آن بخورد؟ و ستمكاران گفتند جز مردى جادو شده را دنبال نمى كنيد...
♦️انْظُرْ كَيْفَ ضَرَبُوا لَكَ الْأَمْثَالَ فَضَلُّوا فَلَا يَسْتَطِيعُونَ سَبِيلًا ﴿۹﴾
بنگر چگونه براى تو مث لها زدند و گمراه شدند. در نتيجه نمى توانند راهى بيابند (۹)
♦️تبَارَكَ الَّذِي إِنْ شَاءَ جَعَلَ لَكَ خَيْرًا مِنْ ذَلِكَ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ وَيَجْعَلْ لَكَ قُصُورًا ﴿۱۰﴾
بزرگ [و خجسته] است كسى كه اگر بخواهد بهتر از اين را براى تو قرار مى دهد؛ باغ هايى كه جويبارها از زير آن روان خواهد بود و براى تو كاخ ها پديد مى آورد...
♦️ومَا أَرْسَلْنَا قَبْلَكَ مِنَ الْمُرْسَلِينَ إِلَّا إِنَّهُمْ لَيَأْكُلُونَ الطَّعَامَ وَيَمْشُونَ فِي الْأَسْوَاقِ وَجَعَلْنَا بَعْضَكُمْ لِبَعْضٍ فِتْنَةً أَتَصْبِرُونَ وَكَانَ رَبُّكَ بَصِيرًا ﴿۲۰﴾
و پيش از تو پيامبران را نفرستاديم جز اينكه آنان [نيز] غذا مى خوردند و در بازارها راه مى رفتند. و برخى از شما را براى برخى ديگر [وسيله] آزمايش قرار داديم که آيا شكيبايى مى كنيد. و همانا پروردگار تو بيناست.
♦️وقَالَ الَّذِينَ لَا يَرْجُونَ لِقَاءَنَا لَوْلَا أُنْزِلَ عَلَيْنَا الْمَلَائِكَةُ أَوْ نَرَى رَبَّنَا لَقَدِ اسْتَكْبَرُوا فِي أَنْفُسِهِمْ وَعَتَوْا عُتُوًّا كَبِيرًا ﴿۲۱﴾
و كسانى كه به ملاقات ما اميد ندارند، گفتند چر (به جای پیامبران)ا فرشتگان بر ما نازل نشدند، يا پروردگارمان را نمى بينيم؟ قطعا در مورد خود تكبر ورزيدند و سخت سركشى كردند.
♦️يوْمَ يَرَوْنَ الْمَلَائِكَةَ لَا بُشْرَى يَوْمَئِذٍ لِلْمُجْرِمِينَ وَيَقُولُونَ حِجْرًا مَحْجُورًا ﴿۲۲﴾
روزى كه فرشتگان را ببينند آن روز براى گناهكاران بشارتى نيست و مى گويند دور باد! [ بشارتی برای مشرکان نخواهد بود. چون ملائکه را نخواهند دید مگر در روزی که با عذاب آتش روبرو شده باشند و در آن زمان خطاب به ملائکه می گویند: ما را پناه دهید و یا ملائکه به مشرکین می گویند: حرام است بر شما شنیدن بشارت و یا دخول به بهشت ]".
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
💢 آزمون راز آلود زندگی -۲
🔹حضرت آدم و نوح و ابراهیم و موسی و عیسی (علهیم السلام)، عزیز کرده های خدا بودند، اما هر کدام به امتحان های بسیار دشوار مبتلا شدند. حضرت نوح (ع) 950 سال پیامبری کرد و آزار دید و طعنه و تمسخر شنید.
🔹حضرت ابراهیم (ع) تا پای آتش رفت؛ چنان سوزان و گدازان که اطرافیان نمرود از شدت حرارت، مجبور شدند او را از دور و با منجنیق به درون آتش پرتاب کنند. اما وقتی ابراهیم (ع) استقامت و اخلاص نشان داد، آتش به اذن الهی بر او سرد و سلامت شد؛ یا چاقوی تیز، اجازه نیافت گلوی فرزند او را ببرد.
🔹قوم حضرت موسی (ع) وقتی میان دریا و لشکر فرعون محاصره شدند، مرگ را به چشم دیدند که گفتند "انّا لَمُدرَکون. اما موسی (ع) چنان به هدایت و نصرت پروردگار باور داشت که در همان گرداب بلا فرمود "كَلّا. إِنَّ مَعِيَ رَبّي سَيَهدينِ. هرگز چنین نیست. همانا پروردگارم با من است و به زودی هدایتم می کند".
🔹برترین انبیا و اولیای الهی، پیامبر اعظم (ص) و امیر مومنان (ع) و فرزندان آنها بودند که بارها در میدان مجاهدت، طعنه و توهین و تهمت شنیدند و جراحت های شدید دیدند، تا معلوم شود خداوند پای حرفش ایستاده؛ این که انسان را خلیفه خویش قرار داده و او را میان سعادت و شقاوت آزاد گذاشته اما ضمنا، از او عبودیت خواسته است.
✳️ امیر مومنان علی علیه السلام، در خطبه پر مغز "قاصعه"، فلسفه ابتلا و امتحان را به بالاترین و رساترین کلام بیان کرده است؛ آنجا که می فرماید:
🔹"خداوند، پیامبران را به گرسنگی امتحان کرد، و به رنج و سختی مبتلا نمود. آنها را با امور وحشتناک آزمود، و با ناگواری ها، خالص شان کرد... خداوند، بندگان متکبرش را که در نظر خود بزرگ می نمایند، با اولیای خویش که در دیده آنان ضعیف به شمار می آیند، آزمایش می کند.
🔹همانا موسی بن عمران همراه برادرش هارون ـ درود خدا بر آنان باد- بر فرعون وارد شدند، در حالی که تن پوشی از پشم به تن داشتند، و هر یک را عصایی در دست بود؛ آن دو، بقای حکومت و دوام عزت فرعون را درصورت اسلام آوردن شرط کردند.
🔹فرعون رو به مردم کرد و گفت: «از این دو نفر تعجب نمی کنید که دوام عزت و بقاء سلطنتم را با من شرط می کنند، در حالی که خود آنان را در تهیدستی و خواری می بینید؟! چرا دستبندهایی از طلا به آنان داده نشده؟!». این را گفت به خاطر این که طلا و جمع کردن آن را بزرگ، و پوشش پشمینه آنان را پست شمرد.
🔹و اگر خداوند پاک به وقت بعثت پیامبران خود می خواست که گنجینه های طلا، و باغهای سرسبز را به روی آنان بگشاید، و پرندگان آسمان، و جانوران زمین را همراه آنان نماید، چنین می کرد ، اما در این صورت، جایی برای ابتلا و امتحان باقی نمی ماند، و اجر و پاداش باطل می شد، و اخبار آسمانی از بین می رفت، و برای قبول کنندگان دعوت انبیا، ثواب مبتلایان به رنج و سختی واجب نمی شد...
🔹ولی خداوند سبحان، پیامبرانش را در تصمیم های شان نیرومند و قوی، و در آنچه دیدگان مردم در حالات ظاهری شان می دیدند، ضعیف قرار داد... اگر پیامبران، دارای قدرتی بودند که کسی را توان معارضه با آنان نبود، و دارای عزّتی که مغلوب کسی نمی شدند، و شوکت شان به گونه ای بود که گردن های مردمان به سوی آن کشیده می شد، و مردم برای تماشای بزرگی و سطوت شان بار سفر می بستند، اعتبار و ارزش شان در میان مردم اندک بود، و متکبّران در برابر شان سر فرود مى آوردند، و تظاهر به ایمان مى کردند، از روى ترس یا علاقه اى که به مادّیات داشتند.
🔹در آن صورت، نیّت هاى خالص یافت نمى شد، و اهداف غیر الهى در ایمان شان راه مى یافت، و با انگیزه هاى گوناگون به سوى نیکى ها مى شتافتند. امّا خداى سبحان اراده فرمود که پیروى از پیامبران، و تصدیق کتب آسمانى، و اطاعت محض فرمانبردارى، با نیّت خالص، تنها براى خدا صورت پذیرد، و اهداف غیر خدایى در آن راه نیابد، که هر مقدار آزمایش و مشکلات بزرگ تر باشد، ثواب و پاداش نیز بزرگتر خواهد بود".
@IMANI_mohammad
💢 آزمون راز آلود زندگی -۳
♦️مولای متقیان (ع) در ادامه همین خطبه، به معمای شگفت "برگزاری حج" گرداگرد خانه ای که در میان بیابان بنها نهاده شده، پرداخت و فرمود:
🔹"آیا نمی بینید خداوند پاک، گذشتگان را از زمان آدم ـ درود خدا بر او باد ـ تا آخرین انسان این جهان، به سنگ هایی (خانه کعبه) آزمایش نموده که نه زیان می رساند و نه سود می دهد، نه می بیند، و نه می شنود؟
🔹آنجا را خانه حرمت خود و جایگاه قیام مردم به عبادت قرار داد. و آن را در سنگلاخ ترین محل ها، و کم کلوخ ترین مکانهای مرتفع دنیا، و درّه ای از دیگر درّه ها تنگ تر، در میان کوههای سخت، و رمل های نرم و روان، و چشمه های کم آب، و دهات دور از هم، که شتر و گاو و گوسفند در آنجا از بی آب و علفی رشد نمی کنند، بنا کرد. سپس به آدم ـ علیه السّلام ـ و فرزندانش دستور داد به آن ناحیه توجه کنند...
🔹مردم روی به آن می آورند، تا از روی ذلّت، شانه ها را حرکت دهند، و گرداگرد آن خانه تهلیل گویند، و ژولیده موی و غبارآلود هَرْوَله نمایند، لباسهای خود را کنار انداخته، و با اصلاح نکردن سر و صورت، زیبایی خلقت خود را زشت نمایند، به جهت ابتلایی بزرگ و امتحانی سخت، و آزمایشی روشن، و تطهیـری به نهایـت، که آن را موجـب رحمـت، و رسـیدن به بهشـت قـرار داد.
🔹و اگر خداوند پاک می خواست، خانه با حرمت خود و مراکز مناسک حج را در میان باغ ها و نهر ها، و زمین های نرم و هموار و پردرخت، و میوه های در دسترس، و ساختمانهای به هم پیوسته، و آبادی های متّصل به هم، میان گندم زاری نیکو، و باغهای سرسبز و خرّم، و کشتزارهای وسیع، و نواحی پر آب، و زراعت های تازه و شاداب، و جادّه های آباد قرار دهد، قرار می داد؛
🔹(اما) در این صورت، مقدار اجر و ثواب را به تناسب آزمایشِ سهل و آسان، اندک ساخته بود. و اگر بنیانی که خانه بر آن استوار است، و سنگ هایی که بیت حق از آن ساخته شده، از زمرّد سبز، و یاقوت قرمز، و روشنی و درخشش خیره کننده بود، بار دو دلی را از سینه ها سبک می کرد، و کوشش ابلیس را برای وسوسه در قلوب، فرو می گذاشت، و تلاطم شک و تردید را از مردم برطرف می نمود.
🔹ولی خداوند، بندگانش را به انواع سختی ها امتحان می کند، و با کوشش های گوناگون، به عبادت وامی دارد، و به امور ناخوشایند می آزماید، تا کبر را از دل های شان بیرون کند، و و تواضع را در جان شان بنشاند، تا با این گونه آزمایش ها، درهای فضل و رحمتش را به روی آنان بگشاید، و اسباب هموار عفو خود را به آنها عنایت فرماید".
♦️ما اولین و آخرین مردمانی نیستیم که در میانه کوره سختی ها آزموده می شویم. ما به اراده الهی، آفریده شده ایم تا مسیر گریز ناپذیر صیرورت به سمت او را از میان رنج ها طی کنیم. "يَا أَيُّهَا الْإِنْسَانُ إِنَّكَ كَادِحٌ إِلَىٰ رَبِّكَ كَدْحًا فَمُلَاقِيهِ. هان ای انسان! همانا تو با کوشش و رنج و مشقت بسیار به حضور پروردگار خود میروی و او را ملاقات خواهی کرد".
@IMANI_mohammad
.
💢 لوح فشرده ناموس فروشی
🔹وقتی رسانه های بیگانه، و سلطنت طلبان و سازمان منافقین، بر ترویج بی عفتی، "بی ناموسی" و " من ناموس ندارم" تاکید می کنند، انبوهی از اسناد و تصاویر مقابل چشم می آید:
🔻وطن فروشی
🔻پیشکش بحرین به انگلیس و آمریکا و گفتن "دختر خودمان بود و دادیم رفت"!
🔻بارها دست به دست شدن میان سرویس های جاسوسی آمریکا، انگلیس، فرانسه، اسرائیل، و استخبارات صدام و سعودی
🔻هرزگی های رضاخان، محمدر ضا و فرح و اشرف پهلوی
🔻اجبار اعضای سازمان منافقین به طلاق همسران
🔻طلاق اجباری مریم قجر عضدانلو از سوی مهدی ابریشمچی و کادو کردن او به رجوی
🔻تشکیل حرمسرای چند ده نفره و بهره کشی از زنان سازمان توسط مسعود رجوی
🔻اخبار پیاپی تعرض به زنان در صدای آمریکا، بی بی سی، منوتو و سعودی اینترنشنال.
🔻عکس های یادگاری با پمپئو که در دانشگاه «"ای اند ام" تگزاس گفت: "زمانی که رئیس سازمان CIA بودم، دروغ میگفتیم و تقلب و دزدی هم میکردیم. این کارها یادآور افتخارات تجربه آمریکایی است".
🔹آسان از کنار این تصاویر نگذریم. اینها لوح فشرده (Compact disc ) یک صد سال وطن فروشی و ناموس فروشی است.
@IMANI_mohammad
💢 میدان و بایدن؛
گزارش یک نامعادله -۱
1- صحنه پیاده شدن جو بایدن در فرودگاه «بن گوریون» تلآویو، تمثیلی از وضعیت آمریکاست. او در حالی که مشکل ناتوانی ذهنیاش دوباره بروز کرده، میپرسد: «من الان چکار کنم؟!» و چند نفر با عجله پیش میدوند تا او را از حیرت درآورند و بگویند کجا بایستد و چه بکند؟ بایدن، دو روز در تلآویو اقامت داشت و پس از آن، عازم ریاض شد. این که در این سفر نمایشی، کدام طرف درمانده قرار است عصاکش دو درمانده دیگر شود، از عجایب روزگار است.
2- رژیم صهیونیستی در اثر درگیری با بحرانهای ترکیبی بیسابقه، ظرف چهار سال گذشته، چهار بار با انحلال دولت و پارلمان دست به گریبان بوده و اکنون توسط «نخستوزیر موقت» (لاپید) اداره میشود. شکست در جنگ غزه، گسترش توانمندیهای تهاجمی حزبالله، گسترش اقتدار منطقهای ایران، و تشدید دوقطبی در داخل رژیم صهیونیستی، موجبشده تا دو نخستوزیر سابق (ایهود باراک و نفتالی بنت) هشدار دهند اسرائیل گرفتار نفرین هشتادسالگی شده و احتمالا پایان دهه هشتم حیات خود را نخواهد دید. در گزارشهای امنیتی اسرائیل، از وضعیت بهشدت دوقطبیشده در درون این رژیم، به عنوان تهدیدی بزرگ یاد شده و به همین دلیل، در سفر بایدن تلاش شد با جمع کردن همه سیاسیون و گرفتن عکس یادگاری، از این فضای دوقطبی کاسته شود؛ اما نکته این است که خود آمریکا، با وضعیت دوقطبی بیسابقه دست و پنجه نرم میکند.
3- واقعیتهای میدانی، ظرف دو دهه اخیر خلاف آرزوهای آمریکا و اسرائیل پیش رفته، و ایران در انتقال محور قدرت جهانی از غرب به شرق، نقش منحصربهفردی را ایفا کرده است. دو دهه پس از آن که آمریکاییها، قرن جدید میلادی را «قرن جدید آمریکایی» نامگذاری کردند، سیاستمداران بسیاری در غرب میگویند جهان، شاهد ظهور «قرن جدید آسیایی» است:
- فدریکا موگرینی: «قدرت رهبری آمریکا در حال زوال، و قدرت او در حال کاهش است. من هرگز آمریکا را تا این حد قطبیشده و بیثبات ندیده بودم».
- نیکولا سارکوزی: «محور جهان در حال عبور از غرب، به شرق یعنی آسیاست. ما در گذشته بر جهان تسلط داشتیم، اما حالا به هیچوجه مسلط نیستیم. روی کارآمدن فردی مانند ترامپ، نشانه وخامت شرایط غرب بود، نه علت آن».
- جوزپ بورل: «تحلیلگران از مدتها پیش درباره پایان نظم تحت رهبری آمریکا و ظهور قرن آسیایی سخن گفتهاند. این اتفاق، پیش چشم ما در حال وقوع است».
- ولفگانگ ایشینگر رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ: «جهان در حال عبور از غرب به عصر پساغرب است. کاهش نفوذ اروپا و آمریکا زمینه را برای کشورهای دیگر فراهم کرده تا نظم جهانی جدیدی را شکل دهند. ناکامی در پاسخ به درگیری سوریه و اوکراین، ضعف ما را آشکار و زمینه را برای پُر کردن خلأ توسط کشورهایی مانند ایران و روسیه فراهم کرد».
4- آمریکا ظرف چند سال اخیر، در حالی که درک میکرد در باتلاق غرب آسیا گیر افتاده، تصمیم گرفت بالاجبار، از دخالتهای پرهزینه در منطقه بکاهد و روی پیشرویهای چین و روسیه متمرکز شود. با این حال، در حوزه اقتصادی از چین، و در حوزه سیاسی و نظامی از روسیه شکست خورد که ماجرای سوریه و اوکراین، آخرین آنهاست. ایران در این میان، امالمصائب مشکلات لاینحل هشت دولت آمریکا بوده و سرنوشت جنگهای موسوم به «جنگ جهانی چهارم و سوم» را خلاف آرزوی زمامداران کاخ سفید رقم زده است. آمریکا اکنون در شرایط «زوال راهبرد»- که با «زوال حافظه» بایدن همزمان شده- نمیداند روی پیشرویهای چین در شرق دور تمرکز کند، روی قدرتنمایی روسیه در شرق اروپا متمرکز شود که پس از سالها انفعال، رفتار تهاجمی در پیش گرفته و در جنگ نظامی و اقتصادی، قدرتمندتر از غرب ظاهر شده است؛ و یا به خاورمیانهای برگردد که سرشکستگی در افغانستان و عراق و سوریه را به جان خرید و هفت هزار میلیارد دلار هزینه را بر باد داد.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
💢 میدان و بایدن؛
گزارش یک نامعادله -۲
5- آمریکا از یک طرف به شکل سنتی، به چشم گاو شیرده به عربستان سعودی نگاه کرده و از طرف دیگر، به اعتبار عمق نفوذ لابی ایپک، توسط صهیونیستها دوشیده شده است. لابی صهیونیستی، از آمریکا همان توقع 25 سال قبل را دارند که زمامداران کاخ سفید را وادار کردند وارد باتلاق افغانستان و عراق شود. اما آمریکا، نه اینکه امروز این توانایی را نداشته باشد؛ بلکه ده سال قبل، به زوال قدرت ناشی از نظامیگری و مداخله کور- در برابر راهبرد هوشمند ایران- رسید. روند تحلیل قدرت آمریکا پس از شکست در جنگ نیابتی در سوریه و عراق (داعش) دوبرابر شده، اما حتی پیش از آن هم، این روند آشکار شده بود.
توماس فریدمن (تحلیلگر ارشد دموکراتها و مشاور دولت اوباما ) در آبان 91 و در گفتوگو با روزنامه ملیت ترکیه اعتراف کرد: «ما دیگر حتی به اندازه یک بند انگشت، توان مداخله نظامی در بحران هایی مانند سوریه را نداریم. البته می توانیم پول و سلاح بدهیم اما مداخله مستقیم نه. آمریکا وارد دورهای شده که باید کمی هم به مشکلات داخلی خود بپردازد. اکنون بیتلحم پنسیلوانیا برای ما مهمتر از بیتلحم خاورمیانه است. مردم آمریکا برای خدمات کمتر، بهای بیشتری میپردازند و بیش از هر دورهای میپرسند که نیروهای ما در فلان منطقه جهان چه میکنند؟... ما در عراق ضامن نارنجک را کشیدیم و خود را روی آن انداختیم. همه ترکشهای جنگ به ما اصابت کرد. ما از ترکیه میخواهیم در حل این بحران ما را کمک کند. این اسمش التماس است و نه استفاده از ترکیه». پس از ناکامی بزرگ دولت بوش، هم دموکراتها در دولت اوباما و بایدن، و هم دیوانه تندخویی مانند ترامپ، بر ضرورت توقف مداخلات پرهزینه در خاورمیانه تاکید ورزیدهاند.
6- در داخل آمریکا، شرایط بالینی بایدن و دولتش از جهات مختلف، در چهل، پنجاه و حتی هفتاد سال اخیر، کمسابقه است؛ هرچند که ماجرا فراتر از دولت بایدن است. به تعبیر نشریه هیل، «بومرنگ تحریمها علیه روسیه به بهانه اوکراین، اکنون علیه خود اقتصاد آمریکا و اروپا کمانه کرده و تورم بیسابقه در چهار دهه گذشته را پدید آورده است». خبرگزاری بلومبرگ هم پیشبینی میکند «دولت روسیه درآمد بیشتری از نفت و گاز نسبت به پیش از جنگ کسب خواهد کرد: ۲۸۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲، در مقایسه با ۲۳۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱». سیانبیسی هم مینویسد «بورس آمریکا، زیانبارترین دوره در ۵۰ سال اخیر را سپری میکند. علت اصلی این وضعیت وخیم، تورمی است که برخلاف برآورد بانک مرکزی، برای مدتی نسبتا طولانی بالا باقی میماند».
جو بایدن دو هفته قبل گفت: «تا زمانی که جنگ اوکراین ادامه دارد، رانندهها باید بنزین را گرانتر بخرند». اما نظرسنجی رویترز حاکی است تنها ۳۶ درصد مردم آمریکا، از عملکرد او رضایت دارند. نظرسنجی فایننشالتایمز از اقتصاددانان در دانشکده بازرگانی دانشگاه شیکاگو هم نشان میدهد، 70 درصد اقتصاددانان معتقدند رکود به زودی گریبان اقتصاد آمریکا را خواهد گرفت». گزارش «نیویورکپست» به نقل از نظرسنجیها حاکی است محبوبیت بایدن، به ۳۰ درصد کاهش یافته است. بسیاری از شهروندان آمریکا، بایدن را «بیش از حد پیر» میدانند و نظریهپردازان فراوانی هم در حزب دموکرات معتقدند او نباید بار دیگر نامزد شود. نتایج نظرسنجی دانشگاه هاروارد و هریس نشان داد ۷۱ درصد مردم آمریکا، با نامزدی مجدد بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ مخالفند. نظرسنجی موسسه گالوپ هم میگوید؛ بایدن، دومین رئیسجمهور نامحبوب در بین رؤسایجمهوری آمریکا از دهه ۱۹۵۰میلادی تاکنون است.
فراتر از این، نتایج نظرسنجی «هاروارد کپس/هریس» نشان میدهد ۶۳ درصد شرکتکنندگان نمیخواهند بایدن مجدداً نامزد انتخابات شود و ۵۵ درصد هم با نامزدی ترامپ مخالفند. در همین حال، طبق نظرسنجی یواساس تودی، «فقط ۳۸ درصد از بزرگسالان آمریکایی، به آمریکایی بودن خود افتخار میکنند». بنابر اعلام فاکسنیوز به نقل از نظرسنجی جدید، ۸۸ درصد شهروندان آمریکا معتقدند کشورشان در مسیری اشتباه، در حال حرکت است.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
💢 میدان و بایدن؛
گزارش یک نامعادله -۳
7- آمریکا با این وضعیت داخلی و خارجی بههم ریخته، ناتوانتر از آن است که بتواند کمکی به اسرائیل یا آلسعود بکند. اسرائیل و عربستان هم، بیش از آن که بتوانند کمک حال دولت آمریکا باشند، تبدیل به سربارهایی اعتبارسوز شدهاند. دموکراتها چند دهه تلاش داشتند خود را به عنوان طرفدار دموکراسی و حقوق بشر بازنمایی کنند؛ اما اکنون با سران بیثباتترین، بیآبروترین و جنایتکارترین رژیمهای دنیا در تلآویو و ریاض عکس یادگاری میگیرند. میزبان بایدن در ریاض، کسی است که دستور ارّه کردن تحلیلگر واشنگتنپست را در استانبول، و کشتن صدها شهروند سعودی را صادر کرده است. بایدن هم مثل ترامپ، ولیعهد سعودی را گاو شیرده میبیند، با این تفاوت که دولت سعودی با حداکثر ظرفیت دوشیده شده و قادر نیست بحران نفتی اخیر را پاسخگو باشد. به همین دلیل هم، قیمت جهانی نفت دیروز مجددا افزایشی شد و «فارینپالیسی» پیشبینی کرده که جهان، به زودی شاهد نفت 150 دلاری باشد. آمریکا در بحرانیترین شرایط هفتاد سال گذشته خود، رئیسجمهوری را بالای سر دارد که هم ناتوان است و هم میراثدار شکستهای بوش و اوباما و ترامپ است.
به همین دلیل هم روزنامه واشنگتنتایمز گزارش میدهد «دوران تاسفبار ریاست بایدن، در میانه وضعیت فشار اقتصادی و اشتباهات، احتمالا به زودی به پایان برسد. نظرسنجیها نشان میدهد دو سوم دموکراتها برای انتخابات ۲۰۲۴، به فرد دیگری نیاز دارند و تنها ۲۶ درصد، از نامزدی دوباره بایدن حمایت میکنند. محبوبیت ۳۳ درصدی بایدن، کمترین میزان مقبولیت رؤسایجمهوری آمریکا در ۷۶ سال گذشته است. دیوید اکسلرود مشاور پیشین اوباما میگوید آمار و ارقام، بسیار نگرانکننده هستند».
8- ضلع سوم مثلث در سفر بایدن، عربستان است که ادعای برادر بزرگتری در جهان عرب داشت، اما سرشکستگی بینظیری را در یمن، سوریه، لبنان و فلسطین به جان خرید. میتوان گفت حکومت سعودی که اختیار خود را به ولیعهدی جاهطلب اما بیتجربه و بیاختیار در تراز بنسلمان سپرده، بازنده اصلی در روابط پرخطر با آمریکا و اسرائیل خواهد بود.
آنها یکبار با طناب آمریکا و اسرائیل، وارد چاه ویل جنگ در یمن شدند و اگر دیر میجنبیدند، احتمالا تا امروز صادرات نفتشان در اثر افزایش حملات انصار الله، دچار سقوط شدیدی شده بود. این مقامات بیاختیار، خیانتهای مشابهی را هم در حق ملتهای عراق و سوریه و لبنان و فلسطین شدهاند اما نتیجه آن، رشد منطقهای مقاومت در تراز یک جبهه قدرتمند بوده است. حاکمان سعودی، عنوان «خادمان حرمین شریفین» را یدک میکشند، اما به مدت چند دهه، نقش پادو و قلّک را برای جنایتهای صهیونیسم مسیحی ایفا کردهاند.
روابط خیانتآلود آنها با اشغالگران قدس شریف، رویداد جدیدی نیست و امروز، صرفا بر ملا میشود. روزنامههاآرتص اخیرا نوشت: «بندر بنسلطان، رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان سالها به صورت مخفیانه با مقامات اسرائیل ملاقات کرده. اولین دیدار او با رئیس موساد، در اوایل دهه ۱۹۹۰ بود. سه دهه پس از آن، رؤسای موساد و حداقل دو نخستوزیر (اولمرت و نتانیاهو) با مقامات سعودی در اروپا، اردن، مصر و حتی خود عربستان دیدار کردهاند. ایران همواره، یکی از اصلیترین موضوعات مذاکرات بوده است».
💢یادداشت روز کیهان💢
@IMANI_mohammad
راز جمعیت جاری
در شاهراه امام علی (ع) -۱
🔹انبوه جمعیتی که دیروز به شوق امیر مومنان (ع) در خیابان حضرت ولی عصر (عج) و خیابان های اطراف لبریز شد، قابل پیش بینی نبود. مردم، از بعد از ظهر دیروز تا نیمه شب، در چندین نوبت در این مسیر آمدند و رفتند و باز هم سیل مشتاقان بود که می جوشید و در بزرگترین خیابان غرب آسیا جاری می شد.
♦️این اقیانوس جمعیت، قابل پیش بینی نبود و به همین دلیل هم شهر قفل شد. ترافیک، پدیده نچسب و ناگوار دنیای مدرن است، اما هنگامی که به یاد پرچمدار عدالت و مروّت پدید آید، نه فقط قابل تحمل، که شیرین می شود.
🔹دیروز خیلی ها که ساعت 6 و 7 بعد از ظهر به راه افتادند، در ترافیک ماندند و اصلا به خیابان ولی عصر نرسیدند. خانواده هایی که از شرق تهران حرکت کرده بودند، در بزرگراه امام علی و معابر مشابه متوقف شدند و پس از ساعاتی معطلی، ناچار به خانه برگشتند.
♦️از این روزهای حماسه و غافلگیری در تاریخ ما کم نیست. خیلی ها نهم دی ماه 1388، به نیت حضور در میدان انقلاب از شرق تهران حرکت کردند، اما در اثر ازدحام جمعیت، در میدان امام حسین (ع) متوقف شدند و نتوانستند قدم از قدم بر دارند. نمونه دیگر، تشییع سرداری که گفته بود "ما ملت امام حسینیم".
🔹استاد شهید مطهری (ره) در رازگشایی از ارادت ملت به امام خمینی (ره) فرمود: "بیشک از جان گذشتگی و مبارزه خستگی ناپذیر با ظلم و ظالم و دفاع سرسختانه از مظلوم و صداقت و صراحت و شجاعت و سازشناپذیری این رهبر، در انتخاب او به مقام رهبری نقش داشته . اما مطلب اساسی چیز دیگری است و آن این که ندای امام خمینی از قلب فرهنگ و از اعماق تاریخ و از ژرفای روح این ملت برمیخاست. مردمی که در طول چهارده قرن، حماسه محمد، علی، زهرا، حسنین ، سلمان، ابوذر... و صدها هزار زن و مرد دیگر را شنیده بودند و این حماسهها با روحشان عجین شده بود، بار دیگر همان ندای آشنا را از حلقوم این مرد شنیدند".
♦️دیروز، نام امیر مومنان (ع) طوفان به پا کرد. این مردم، بی تاب نام و مرام علی (ع) هستند، چون او به بیش از پدر و مادر خویش عشق می ورزند؛ او که دلش برای مردم می تپید و شب و روزش در خدمت آنها سپری شد.
🔹می فرمود "آیا به این بسنده کنم که گویند امیر مومنان است و در ناخوشایند های روزگار شریک و اسوه ای برای رنج های آنها نباشم؟". درباره مصلحت اندیشی برخی یاران و دعوت به اغماض با امتیاز طلبان فرمود: "اَتامرونّی اَن اَطلُبَ النَّصرَ بِالجورِ فیمَن وُلّیتُ عَلَیه! آیا مرا می فرمایید که با ستم کردن در حق کسانی که بر آنان حکومت یافته ام، پیروزی بجویم؟! به خدا سوگند... چنین نخواهم کرد".
♦️در عهدنامه ماندگار مالک اشتر نوشت "واشعر قلبک الرحمهًْ للرعیهًْ... مهربانی و محبت و عطوفت به مردم را پوشش و شعار قلب خود قرار بده و با آنها درندهای نباش که بلعیدن آنان را غنیمت شمارد؛ که مردم دو گروهند، یا برادر دینی تو هستند و یا مانند تو در آفرینش".
🔹غیرتی می شد از این که بیگانگان مهاجم از مرز گذشته و خلخال و دستبند و گشواره زن غیر مسلمان را که در پناه حکومت او بوده، غارت کرده اند؛ و می فرمود "اگر مرد مسلمانی از این غصه بمیرد، جای سرزنش نیست، بلكه مرگ او در نظر من شايسته است"
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
راز جمعیت جاری
در شاهراه امام علی (ع) -۲
🔹استاد مطهری در "آشنایی با قرآن، تفسیر سوره انفال" نقل می کند که مرد فاضلی، عهدنامه امیر مومنان (ع) به مالك اشتر را خوش نویسی کرد و رفت تا به صدر اعظم وقت قاجار اهدا کند. صدر اعظم؛
🔻"اطرافیان را بیرون می کند و سپس می گوید خود علی كه اینها را نوشت و بیش از هركس دیگر عمل می كرد، در سیاست از اینها چقدر بهره برداری كرد كه حالا من بیایم عمل كنم؟ دیدیم كه تمام مُلكش از بین رفت و معاویه بر او مسلط شد. علی خودش شكست خورد، پس این چیست كه برای من نوشته ای؟!
🔻مرد فاضل می پرسد: چرا این حرف را در میان جمعیت به من نگفتی؟ گفت: اگر در میان جمعیت می گفتم پدرم را درمی آوردند. گفت: بسیار خوب، جمعیت كه رفت چرا پیش خدمت ها را گفتی همه تان بروید بیرون؟ گفت: اگر یكی از آنها می فهمید كه من چنین جسارتی به علی می كنم، پدرم را درمی آورد. گفت: پیروزی علی علیه السلام همین است.
🔻چرا معاویه بعد از هزار و سیصد سال، احدی كوچكترین احترامی برایش قائل نیست و جز لعنت و نفرین چیز دیگری برای او نیست؟ علی (ع) این احترام را از كجا پیدا كرد كه تو اگر به همین نوكرها و پیشخدمتها بگویی آدم های بیگناهی را گردن بزنید گردن می زنند، ولی اسم علی را جرأت نمی كنی با بی احترامی [جلوی آنها ببری ] ؟ آیا جز این است كه علی (ع) را اینها به همین صفات شناخته اند كه علی مجسمه راستی و درستی، وفای به عهد و تجسم همین دستورالعملی است كه خودش داده است؟
🔻اگر در دنیا فردی پیدا می شود كه به این اصول انسانیت عمل می كند، به موجب همین است كه علی (ع) اینها را نوشت و خودش عمل كرد. اگر او اینها را نمی نوشت و خودش عمل نمی كرد، سنگ روی سنگ بند نمی شد. تو خیال كرده ای كه این اجتماع را با سیاست خودت حفظ كرده ای؟ ! اگر مردم دزدی نمی كنند، به خاطر تو دزدی نمی كنند؟! صدی نود مردمی كه دزدی و فحشا و خیانت به ناموس تو نمی كنند به خاطر علی (ع) و دستورهای امثال اوست. تو خیال كرده ای علی علیه السلام شكست خورد؟!".
🔹طاغوت ها که جای خود دارند؛ پشت ابلیس لرزید و آوار یاس بر سر او فرو ریخت، آن روز که پیامبر اعظم (ص) به رسالت مبعوث، و امیر مومنان (ع) به وصایت و امامت منصوب شد. حضرت در خطبه قاصعه خبر داد:
🔹"لَقَدْ سَمِعْتُ رَنَّةَ الشَّیْطَانِ حِینَ نَزَلَ الْوَحْیُ عَلَیْهِ فَقُلْتُ یَا رَسُولَ اللَّهِ مَا هَذِهِ الرَّنَّةُ فَقَالَ هَذَا الشَّیْطَانُ قَدْ أَیِسَ مِنْ عِبَادَتِهِ. هنگامى که وحى بر پیامبر(ص) فرود آمد، ناله شیطان را شنیدم. گفتم: اى فرستاده خدا این آوا چیست؟ گفت: این شیطان است؛ از این که بندگی او را کنند، نا امید شده است".
🔹می گفت و رفتارش بر گفتارش گواه بود؛ "فقُمتُ بالامر حین فشلوا و تَطلّعتُ حین تَقَبُّعوا... به اقامه امر الهی برخاستم، زمانی که دیگران فشل شدند. هنگامی که مردم از ترس پنهان میشدند، من خود را آشکار کردم. و زمانی که به لکنت افتاده بودند، سخن گفتم. و هنگامی که از حرکت باز مانده بودند، به نور الهی حرکت کردم... مانند کوهی که طوفا نها او را به حرکت در نیاورد".
🔹در زیارت روز مبعث، خطاب به حضرتش عرض میکنیم: "کنُتَ لِلمومِنینَ اَباً رَحیماً اِذ صاروا عَلَیکَ عِیالا... برای مومنان پدری مهربان بودی، هنگامی که خانواده و عائله تو شدند، پس بر دوش کشیدی بارهای سنگینی را که از تحمل آن ناتوان شدند. و صیانت کردی هر آنچه تباه کردند یا اهمال ورزیدند. و کمر همت بستی آن هنگام که دیگران ترسیدند. و بلندهمت و شکیبا بودی، زمانی که جزع و فزع کردند. و بر کافران، عذاب جاری و سرسخت و خشمگین؛ و برای مومنان، باران رحمت بودی".
♦️دیروز مردم ما برای چنان پدر همیشه زنده و پاینده ای، دلدادگی و بی قراری نشان دادند. و "باش تا صبح دولتش بدمد، کاین هنوز از نتایج سحر است".
@IMANI_mohammad
💢 متهم خسارتهای برجام
دوباره عصا زیر بغل آمریکا گذاشت
رئیسدولتهای یازدهم و دوازدهم مدعی شد: اگر گرفتار مصوبه هستهای مجلس نمیشدیم، تحریمها را اسفند ۹۹ پایان میدادیم. روحانی همچنین ادعا کرد که مشکل کسری بودجه را نه دولت وی بلکه مجلس درست کرده است(!)
حسن روحانی در دیدار برخی مقامات دولت سابق گفته است: کشور پس از انقلاب، با مشکلات زیادی روبهرو شده و از همه این مشکلات توانسته به نحوی عبور کند. پس از جنگ تحمیلی و ترور، معضل بزرگی به نام تحریم برای مردم ایجاد شده و تاکنون با همه آسیبها و مشکلات توانستهایم از این مراحل گذر کنیم. خروج ترامپ از برجام و بازگشت تحریمها نیز از این دست مسائل بوده که قطعا این مسئله و رفع مجدد تحریمها قابل حل بود وای کاش دچار ۹/۱۱ (۱۱ آذر ۹۹) و مصوبه هستهای مجلس نمیشدیم تا میتوانستیم در اسفند ۱۳۹۹ تحریمها را پایان دهیم.
او با مقایسه شرایط تحویل دولتهای یازدهم و سیزدهم گفت: زمانی که در مردادماه ۱۳۹۲ دولت را تحویل گرفتیم چند صد میلیون دلار اسکناس در بانک مرکزی بود. اما در زمان تحویل دولت در مردادماه ۱۴۰۰ به دولت سیزدهم، چند میلیارد دلار اسکناس در بانک مرکزی موجود بود.
روحانی در پاسخ به سؤال یکی از حاضران درباره کسری بودجه سال ۱۴۰۰ و بازپرداخت بدهی دولت قبل توسط این دولت گفت: دولت دوازدهم لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را با سقف ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی ارائه داد اما مجلس یازدهم سقف این بودجه را به حدود ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان رساند. بنابراین ۴۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه، همان رقم افزایش یافته توسط مجلس است. وی افزود: با کاهش درآمدهای نفتی پس از تحریمهای ظالمانه آمریکا، دولت طبق مجوز مجلس برای رفع کسری بودجه، اقدام به فروش اوراق قرضه کرد. همانطور که ما بدهی دولت قبل را پرداختیم و دولت بعدی هم باید بدهی فروش اوراق قرضه توسط این دولت را بپردازد.
درباره این سخنان شایان ذکر است: اولا علت اصلی کسری بودجه در سال گذشته، لایحه بودجه نامتوزانی بود که دولت روحانی در پاییز 1399 تقدیم مجلس کرد. آن زمان در حالی که در اثر بیعملی و برجامزدگی دولت، فروش نفت به زیر چند صد بشکه کاهش یافته بود، در لایحه بودجه به شکلی آرزو اندیشانه و کاملا خیالی، درآمدها و هزینههای مبتنی بر آن، بر اساس فروش 2/3 میلیون بشکه در روز تدوین شده بود!
در این زمینه گفتنی است آقای نوبخت قبلا ادعا کرده بود «حتی یک قطره نفت هم نمیتوانیم بفروشیم». رئیسسازمان برنامه و بودجه همچنین هنگام تقدیم لایحه بودجه به مجلس مدعی شده بود «آقای قالیباف! از آن گزارش بکلی سری خبر دارید. درآمد صد و چند میلیارد دلاری کشور به چند میلیارد دلار کاهش پیدا کرده. نمیتوانم عدد رو به شما بگم که بعد از سه سال محاصره که ذخایرمان را استفاده کردیم، در چه شرایطی هستیم».
همان جا رئیسمجلس در پاسخ به نوبخت گفت: «اگر میدانید که در صادرات نفت در وضعیت فروش حداقلی به سر میبرید و با سختی و مشکلات رو به رو هستید، چرا در لایحه خود پیشنهاد فروش ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه را پیشنهاد دادید؟ براساس آنچه که پیشنهاد دادید، هزینههای واقعی و قطعی را در لایحه بودجه الزامی کردید، این دوگانگی را چطور مجلس باید حل کند؟».
@IMANI_mohammad
👇👇👇
👇👇👇
بنابراین روشن است که علت کسری بودجه، رویکرد غلط دولت روحانی بود. نکته دوم همین است که آقای روحانی چگونه میتواند هم کسری بودجه 480 هزار میلیارد تومانی را به یادگار بگذارد -که یک رکورد بیسابقه است- و هم مدعی شود که خزانه پر از پول تحویل دولت بعد داده است؟
آیا منظور ایشان، 1500 هزار میلیارد تومان بدهی انباشته و خالی بودن خزانه در حدی است که وزرای وی به آقای رئیسی میگفتند نمیتوانند حقوق مردادماه کارکنان دولت را بپردازند؟
ثالثا آقای روحانی نزدیک 500 هزار میلیارد تومان سود ناشی از فروش اوراق قرضه را هم به ارث گذاشته و دولت سیزدهم در طول چهار سال مجبور است ماهانه ده تا دوازده هزار میلیارد تومان سود این اوراق را هم بپردازد.
رابعا دولت روحانی بودجه ارزی اختصاص یافته برای واردات در طول 12 ماهه سال 1400 را در همان چهار پنج ماه پایانی خود (چهار ماه اول سال) هزینه کرد و هیچ بودجه ارزی برای دولت جدید باقی نگذاشت.
اما درباره مذاکرات کذایی احیای برجام و متهم کردن مجلس از سوی آقای روحانی، باید یادآور شد که بنا بر تصریح خانم موگرینی، این روحانی بود که به ترامپ برای خروج یکطرفه و بازگرداندن تحریمها جرئت داد. موگرینی در نشست اتحادیه اروپا گزارش داده که «از روحانی تضمین گرفتم حتی در صورت خروج آمریکا و بازگرداندن تحریمها، ایران همچنان در برجام بماند»! بنابراین مقصر و متهم اصلی در زیر پا ماندن برجام چه در دولت ترامپ و چه در دولت اوباما و سپس بایدن، شخص آقای روحانی است.
همین انفعال مشکوک بود که موجب شد اوباما در دورهای که از سوی روحانی و غربگرایان به عنوان دوره ماه عسل برجام تصور میشد، نماینده منصوب دولت روحانی برای نمایندگی سازمان ملل (حمید ابوطالبی) را تروریست بنامد و برای او ویزا صادر نکند. همچنین در این دوره، تحریمهای ویزا و آیسا و سیسادا برقرار شد و سپس با اتفاق نظر جمهوری خواهان و دموکراتها در کنگره آمریکا به تحریمهای کاتسا (مادر تحریمها) گسترش یافت و مجموعا 1700 تحریم (دو برابر بیشتر از پیشا برجام) را روی دست ملت ایران گذاشت و حال آن که آقای روحانی، 95 درصد برنامه هستهای کشورمان را دو ماه قبل از روز اجرای برجام، واگذار یا اوراق و تعطیل کرده بود و دست ایران از هر نوع اهرم فشار و برگشتپذیری تعهدات یا شکایت خالی بود.
در چنین شرایطی، مجلس یازدهم با شش ماه تاخیر و با جلب حمایت همه دستگاهها و تحت نظارت شورای عالی امنیت ملی، قانون موثر و بازدارنده اقدام متقابل را تصویب کرد. اما متاسفانه در حالی که دولت آمریکا پشت مصوبات کنگره پنهان میشود و از آنها برای چانهزنی استفاده میکند، آقای روحانی در جهت مسئولیت گریزی، مجلس را متهم به کارشکنی کرده و عملا دولت غدار آمریکا را تبرئه کرد!
این نکته سزاوار یادآوری است که در طول سه سال مذاکرات پس از خروج آمریکا از برجام تا پایان دولت روحانی، دولت آمریکا حاضر نشد هیچ یک از مطالبات مشروع ایران در زمینه لغو موثر تحریمها، راستیآزمایی و ارائه تضمین معتبر برای عدم تکرار عهدشکنی را بپذیرد که این خباثت در مذاکرات در دوره دولت جدید ایران هم ادامه داشته است.
با همه این اوصاف و در حالی که دولت آمریکا در موضع بدهکاری و اتهام قرار دارد، باید سؤال کرد که هدف آقای روحانی از تکرار اظهارات تحریفآمیز قبلی چه بوده است؛ چیزی جز عصا گذاشتن زیر بغل دولت یاغی آمریکا و نجات او از مخمصه خود ساخته؟!
💢روزنامه کیهان💢
@IMANI_mohammad
💢 گزارش "رادیو فردا"
از ناوگان پهپادی خطرناک ایران
🔹وبسایت رادیو فردا وابسته به سازمان سیا در گزارشی نوشت: اظهارات مقام آمریکایی درباره احتمال کاربُرد پهپادهای ساخت ایران از سوی روسیه در جنگ اوکراین، بسیاری را متعجب ساخت.
♦️جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا، گفت «اطلاعات ما حاکی از آن است که دولت ایران در حال آماده شدن برای انتقال صدها پهپاد، از جمله پهپادهای مسلح، در یک جدول زمانبندی تسریعشده به روسیه است».
🔹رادیو فردا می افزاید: تعجب از این جهت بود که آیا پهپادهای ساخت ایران از نظر فناوری و عملکرد آن قدر پیشرفتهاند که به چشم روسیه بیایند و روسیه بخواهد از آنها در یک جنگ تمامعیار استفاده کند؟
♦️ایران از حیث تنوع، یکی از متنوعترین مجموعههای تولیدی پهپاد را دارد. انواع و اقسام پهپادهای شناسایی، هجومی و انتحاری از سوی ایران ساخته شده و در میدانهای واقعی جنگ در سوریه، لبنان، فلسطین، عراق، یمن و همین طور کشورهای غیر از خاورمیانه مانند ونزوئلا و اتیوپی آزمایش شده و به کار رفته است.
🔹حملات پر سر و صدایی مانند حمله به تأسیسات آرامکوی عربستان و سایر شهرهای این کشور و یا حمله به امارات متحده عربی، از جمله به بخشی از فرودگاه ابوظبی در اواسط ژانویه ۲۰۲۲، در کارنامه این پهپادها قرار دارد. این پهپادها حتی رکورد انهدام سامانه پاتریوت ارتش عربستان را دارند و اسرائیل هم آنها را به عنوان یکی از تهدیدهای بسیار جدی برای خود تلقی میکند.
♦️این پهپادها ارزان هستند و کاربردشان هم راحت است. ایران آنها را به راحتی تمام تولید میکند و شماری از این پهپادها مسلح و انتحاری مانند شاهد-۱۲۹، ابابیل-۵، مهاجر-۶، و شاهد-۱۳۶ توانستهاند ارزش نظامی خود را اثبات کنند.
🔹روسیه از نزدیک در جریان کاربرد این پهپادها بوده و در جریان جنگ داخلی سوریه، نیروهای ارتش روسیه بارها در کنار ارتش سوریه و نیز نیروهای ایرانی با این پهپادها کار کردهاند.
♦️تصاویر منتشر شده از جنگ سوریه بارها نشان میداد که چگونه پهپادهای شناسایی ساخت ایران بر فراز ادلب یا حلب پرواز میکنند و سپس جنگندههای روسیه با بهرهگیری از اطلاعات به دست آمده از این پهپادها، منطقه مورد نظر را بمباران کردهاند.
🔹ایران ناوگان پهپادی بزرگی دارد و این ناوگان هم دارای ارزش نظامی قابل توجهی است.
@IMANI_mohammad
💢پیام پنهان در نحوه
معارضه منافقین با حجاب
🔹معارضه با حجاب، همواره در دستور زرسالاران یهودی (صهیونیسم)، سرمایه سالاری جهانی (کاپیتالیسم/لیبرالیسم) و حلقه های ماسونی بهائیت قرار داشته است. تلقی آنها این است که یکی از راه های شکستن مقاومت هر ملتی در برابر سلطه گری و بهره کشی، شکستن فرهنگ عفاف است، و از لوازم حیا زدایی و بی عفتی، حجاب زدایی است.
♦️نتانیاهو، شهریور ۱۳۸۱ گفته بود: "آمریکا میتواند با پخش سریالهای شبکه فاکس در ایران که افراد زیباروی جوان را در وضعیتهای متنوعی از #برهنگی نشان می دهند که زندگیهای فریبنده و مادیگرایانه دارند و رابطههای بی قید جنسی برقرار میکنند، یک انقلاب را موجب شود. این سریالها واقعاً براندازانه هستند".
🔹این مافیای جهانی، از چند شبکه نیابتی علیه ایران استفاده می کند. جریان ضد دینی بهائیت در راس این شبکه است و دو طیف دیگر، ذیل این شبکه تعریف می شوند که با وجود تفاوت های ظاهری، ویژگی مشترک دارند؛
♦️یکی "سازمان مجاهدین خلق" و کانال ها و اکانت های وابسته به آن؛ و دوم، بخشی از اصلاح طلبان. اولی در ایران به عنوان "نفاق قدیم" و دومی، به عنوان "نفاق جدید" باز تعریف می شوند.
🔹چرا هر دو هر دو گروه نیابتی، در موضوع معارضه با حجاب به عنوان "منافق" معرفی شده اند؟ این دو گروه بی صداقت و دو دوزه باز، همواره میان "احکام اسلامی و وطندوستی" از یک طرف، و اباحیگری و وطن فروشی" از طرف دیگر، در تردّد بوده اند. هر جا ممکن شد، هنجار شکنی کردند و هر جا نتوانستند، نقاب به چهره زدند.
♦️کانال ها و رسانه ها و اکانت های وابسته به سازمان منافقین، ماموریت دارند در کنار بهائیت و سلطنت طلبان و...، با حجاب اسلامی به هر طریق که می توانند ستیزه جویی کنند.
🔹آنها در موضوع انهدام خانواده ها در سازمان پیشقدم بودند و دستور طلاق همسران از سوی رجوی صادر شد. اما در ادامه، برخی از همان زنان، به عنوان بردگان جنسی، به حرمسرای شخصی رجوی منتقل شدند!
♦️پیش از آن هم، مهدی ابریشمچی (دیگر عضو مرکزیت سازمان) مجبور شده بود همسرش مریم قجر عضدانلو را طلاق دهد تا زن مسعود رجوی شود! ابعاد دامنه دار بی عفتی در سازمان، بیش از چند جلد گزارش مستند را شامل می شود
🔹با این همه، و در حالی که سازمان مامور به تردید افکنی علیه حجاب است، زنان سازمان و خود مریم رجوی با روسری و حجاب در انظار عمومی ظاهر می شوند. چرا سازمان منافقین و منافقین جدید (طیفی از اصلاح طلبان) با حفظ حجاب ظاهری، در رسانه ها علیه حجاب فضا سازی می کنند؟
♦️چرا کمپین "من با حجابم، اما با حجاب اجباری مخالفم" راه می اندازند؟ آنها با وجود حملات سنگینی که طی دو دهه اخیر علیه دینداری و به ویژه حجاب انجام شده، اطلاع دقیق دارند که اکثریت قاطع ملت ایران، به حجاب و عفاف وفادارند و در کنار حکم دین، از نظر تجربی و عقلی هم بی حجابی را موجب آسیب به خود و خانواده و جامعه می دانند.
♦️از نگاه اکثریت مردم، کسی که حجاب را کنار می گذارد، وارد منطقه پر خطر برای خود و خانواده و دیگران می شود. حتی بسیاری از آنها که در زندگی مجردی، مراعات لوازم عفاف را نکرده اند، هنگام انتخاب همسر، فرد دارای حجاب و عفاف را بر فرد لا قید ترجیح می دهند.
🔹منافقین قدیم و جدید، اگر آن چنان که در تبلیغات وانمود می کنند، واقعا جامعه ایرانی را بریده از فرهنگ عفاف و حجاب می دانستند، ناچار نبودند در ظاهر، مراعات حجاب را بکنند و ضمنا، با الزام آن مخالفت بورزند.
♦️ادعای موافقت شخصی با حجاب و مخالفت با الزام عمومی آن، مانند این است که کسی بگوید قواعدی مانند "ایستادن پشت چراغ قرمز، رعایت سقف سرعت و عدم انحراف به راست در جاده دو طرفه" را "باور/ قبول" دارد، اما با الزام و اجبار عمومی آن در حین رانندگی مخالف است!
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
💢پیام پنهان در نحوه معارضه منافقین با حجاب 🔹معارضه با حجاب، همواره در دستور زرسالاران یهودی (صهیونی
.
💢پیام پنهان در نحوه
معارضه منافقین با حجاب
https://eitaa.com/IMANI_mohammad/3587
@IMANI_mohammad
بدون برق، گاز و آب گرم
بازگشت اروپا به دوران تاریکی -۱
🔹کشورهای اروپایی، فریب آمریکا را خوردند که وارد تحریم و جنگ انرژی (نفت و گاز) با روسیه شدند. خبرها از وخامت اوضاع در کشورهای بزرگ اروپایی مانند انگلیس و آلمان و فرانسه می دهد، بقیه اروپایی ها که جای خود دارند.
♦️روزنامه انگلیسی دیلی میل امروز در گزارشی با عنوان «بازگشت به عصر تاریکی» هشدار داده که احتمالا در صورت ادامه بحران فعلی، دولت انگلیس برنامههای اضطراری را به اجرا بگذارد و از میلیونها انگلیسی بخواهد لامپها و ترموستات هایشان را به منظور جلوگیری از خاموشی کامل در زمستان خاموش کنند.
🔹این روزنامه قبلا هم نوشته بود " بریتانیا، منتظر یک زمستان فاجعه بار و گران و میلیون ها فقیر است. انتظار میرود از سال آینده، قبوض برق برای خانوارها از رکورد ۱۹۷۱ پوند فعلی به بیش از سه هزار پوند افزایش یابد و حتی افراد با درآمد متوسط را نیز در فقر و دست و پنجه نرم کردن بر سر غذا و سوخت فرو ببرد".
♦️همزمان مطبوعات سوئیس نوشتتند: هشدارها درباره احتمال قطع برق در سوئیس در فصل زمستان، دولت را وادار به ابداع طرح های اضطراری در مواجهه با کمبودهای انرژی کرده است.
🔹کشورهای اروپایی، با وجود تحریمهای گسترده علیه مسکو، از زمان آغاز جنگ اوکراین، حدود ۶۰ میلیارد یورو برای خرید زغال سنگ، نفت و گاز از روسیه هزینه کردهاند و حالا این مسکو است که با افزایش درآمدهای نفت و گازش -حتی بیشتر از قبل از جنگ- برای فروش گاز ناز می کند.
♦️آژانس بین المللی انرژی، درباره بحران سوخت در اروپا هشدار می دهد. رسانه آمریکایی "پراجکت سیندیکیت" هم هشدار داده که "بحران انرژی در جهان عمیق تر خواهد شد و این شوک و بحران جهانی نفت و گاز، می تواند حتی بدتر از آنچه جهان در دهه ۱۹۷۰ تجربه کرد، باشد".
🔹چند هفته قبل، سازمان انرژی سوئد در اجرای نخستین مرحله از برنامه تامین اضطراری گاز، هشدار اولیه اختلال احتمالی در تامین گاز طبیعی روسیه را برای آمادگی مناطق جنوبی و غربی این کشور صادر کرد. وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه هم هشدار داده که قطع کامل گاز روسیه به اروپا، یک احتمال واقعی است.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
بدون برق، گاز و آب گرم
بازگشت اروپا به دوران تاریکی -۲
♦️یک مقام آلمانی هشدار داده که این کشور بدون گاز روسیه در فصل زمستان دوام نخواهد آورد. شوک گاز و انرژی روسیه به آلمان باعث افت چشم گیر تولیدات صنعتی این کشور شده است.
🔹رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان می گوید " به دلیل قیمت بالای انرژی، کاهش تقاضای داخلی، کاهش تمایل شرکتها برای سرمایهگذاری و ازهم گسستگی بیشتر وضعیت اجتماعی، خطر کاهش قدرت خرید مردم و رکود در آینده نزدیک، بسیار زیاد است".
♦️دولت آلمان اعلام کرده به منظور صرفهجویی در مصرف گاز و پر کردن مخازن برای مواجهه با زمستان، ۲۷ مورد از تاسیسات زغال سنگ را که به دلیل انتشار گازهای گلخانهای از کار افتاده بودند، به بازار برق بازگرداند. ویدئوهای از آلمان، مردم هراسان از افزایش قیمت سوخت، را در حال خرید و ذخیره سازی ذخیره هیزم نشان می دهد.
🔹رییس آژانس شبکه گاز فدرال آلمان به مردم گفته: "از خودتان یک سوال بپرسید. آیا واقعاً لازم است هر روز دوش آبگرم بگیرید آنهم وقتی این آب با مصرف گاز گرم میشود؟ اگر آلمان واردات انرژی از روسیه را متوقف کند، ذخایر گاز ما تنها تا پایان تابستان یا اوایل پاییز دوام میآورد".
♦️چند هفته قبل هم پوستری منتسب به دولت آلمان منتشر شد که مردم را به صرفه جویی در مصرف آب فرا می خواند و در کنار آن نوشته شده بود: "اگر میخواهید پوتین را آزار دهید، فقط این چهار ناحیه از بدن را بشویید: کشاله ران، زیر بغل، پاها، باسن. صرفه جویی در آب، به آلمانی ها اجازه می دهد تا آزادی (اوکراین) را نجات دهند". (تصویر ضمیمه)
🔹در همین حال، بریتیش پترولیوم از رشد ۳.۱ درصدی تولید گاز طبیعی ایران در سال ۲۰۲۱ خبر داده و گفته که ایران، چهارمین تولیدکننده بزرگ گاز طبیعی در جهان است. البته مصرف در کشور ما هم بالاست؛ چیزی حدود نصف کل مصرف گاز طبیعی در اروپا.
♦️اروپایی ها اگر استقلال رای داشتند، می توانستند بخشی از نیاز نفت و گاز خود را از طریق سرمایه گذاری و تجارت با ایران تامین کنند.
@IMANI_mohammad