🔹فرزند یکی از مدیران رسانه ای دولت سابق، پس از مشاهده ریزش پنج شش هزار تومانی قیمت دلار، هول کرده و توییت زده:"اگر براتون سواله که برجام به چه دردی میخورد این رو بدونید که فقط شایعه حضور #عراقچی در کنار امیرعبداللهیان باعث سقوط دلار شد! ولی خب شما فحشتو بده و راحت باش".
♦️البته ادعای حضور آقای عراقچی کنار وزیر خارجه، شایعه بود و تکذیب هم شد و جالب تر این که سفر آقای امیرعبداللهیان به ژنو، برای سخنرانی در نشست شورای عالی حقوق بشر سازمان ملل است.
🔹اما مدل استدلال نویسنده مطلب بالا، از جنس ادعای آن مرد رندی است که می گفت همین جا که من ایستاده ام، وسط کره زمین است؛ هر کس می گوید نیست، بگیرد و متر کند(!)
♦️در عین حال باید از این آقازاده پرسید: در تمام سال های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ که قیمت دلار از ۵ هزار تومان تا ۳۳هزار تومان صعود کرد و در نقطه ۲۷هزار تومان در شهریور ۱۴۰۰ ایستاد، آقای عراقچی کجا بود؟ کنار آقای ظریف بود یا نبود که نرخ دلار در طول هشت سال، ۸ برابر ، و در آن سه سال، بیش از ۵ برابر شد؟!
@IMANI_mohammad
کدام ساز و کار ترکیبی
تورم را درمان میکند؟ -۱
۱) تدارک سازوکارهای منطقی برای چارهجویی مشکلات، غالبا اینگونه است که مدیران ذی ربط، تدابیر موقتی برای مهار آنها بیاندیشند و ضمنا در میانمدت، به حل مبنایی مسئله بپردازند. نابسامانی بازارهایی مثل مسکن و خودرو و ارز و طلا و سکه هم، از این جنس است.
تورم معمولا در بستر ناترازی عرضه و تقاضا پدید میآید. گاهی اوقات، تقاضا ثابت است، اما کاهش عرضه موجب تورم میشود. در برخی مواقع، حجم تقاضا از میزان عرضه جلو میزند و تورم را پدید میآورد. گاهی نیز، همزمان با کاهش عرضه، هیجان تقاضا فزونی میگیرد و به تورم میانجامد.
تقاضا را میتوان بر مبنای نیازهای «ضروری و مشروع» و «کاذب و نامشروع» دستهبندی کرد. تقاضای مبتنی بر نیازهای واقعی و مشروع باید تامین گردد؛ اما به موازات آن باید مجال تقاضاهای فزونخواهانه و سوداگرانه برچیده شود. رونق تولید و صادرات و واردات مبتنی بر آن، یکی از چارههای اساسی تورم است. در مقابل، آن عارضهای که رمق تولید را میگیرد، دلالی و سفتهبازی است.
۲) دلالبازی و کسب ثروتهای بادآورده به قیمت در شیشه کردن خون مردم، ویرانکننده روندهای پر زحمت تولیدی است و باید ضمن اصلاح رویهها، به ویژه با دانه درشتهایی که فعالیت ویرانگرشان سرمشق شیوع دلالی میشود، بشدت مبارزه کرد. یک اقلیت 4-3 درصدی به علاوه اقلیت 15-10 درصدی دنبالهرو، به قیمت نابود کردن ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم، تکاثر ثروت میکنند؛ یا مثلا سعی میکنند ارزش دارایی خود را از طریق خرید و بلوکه کردن ملک و مسکن و خودرو و ارز و طلا و سکه حفظ کنند. نتیجه چیست؟ افزایش مصنوعی تقاضا و تورم انتظاری.
حاکمیت اینجا میتواند و باید، رفتارهای زیان رساننده به اقتصاد ملی و معیشت عامه مردم را محدود کند. این قاعده پذیرفته حکمرانی در کشورهای پیشرفته از نظر اقتصادی است. چند میلیون واحد مسکونی خالی، میلیونها خودروی مازاد نیاز خریداران عمده (دپو شده در برخی پارکینگها) و میلیاردها دلار ارز خریده و بلوکه شده توسط دلالان و برخی موسسات بانکی و مالی، نشانه گلآلودگی اقتصاد است که امکان ماهیگیری را برای دشمن فراهم میکند.
۳) ما در میانه جنگ اقتصادی و ترکیبی تحمیل شده از سوی دشمن قرار داریم و این واقعیت، ساز و کارهای تورمساز را پیچیدهتر، و مسئولیت مدیران را دو چندان میکند. کشورهای مختلف در مواقع اضطرار و جنگ و بحران، حتی برخی از رفتارهای مجاز در حوزههای اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و رسانهای را محدود میکنند، چه برسد به فعالیتهای ذاتا نامشروع، اخلالگرانه و قاچاق و احتکار. کره جنوبی چند دهه قبل، هنگامی که پا در مسیر توسعه مصطلح اقتصادی گذاشت، با چیزی به نام جنگ اقتصادی دشمنانش روبهرو نبود. با این وجود، اتلاف منابع ارزی جرمانگاری شد.
به ادبیات پروفسور هاجون چَنگ، (استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه کمبریج) در کتاب «نیکوکاران نابکار» دقت کنید: «در دهه 1970 ضرورت داشت ارز صادرات، برای واردات ماشینآلات به کار گرفته شود؛ ارز به راستی، خون و عرق جبین سربازان صنعتی ما بود که در کارخانهها دستاندرکار جنگ صنعتی بودند. کسانی که با خریدهای بیهوده، ارز را هدر میدادند، خائن به شمار می رفتند. هزینه کردن ارز در موارد غیر ضرور ممنوع بود و شدیدا ممانعت میشد. سفرهای خارجی جز با مجوز دولت برای معامله تجاری یا تحصیل ممنوع شد... دولت روی ارز کمیاب، کنترل مطلق اعمال کرد و تخلف از آن میتوانست مجازات مرگ در پی داشته باشد».
۴) دشمن، در آشوبافکنی سال 1388، برخی عناصر داخلی را تور کرد و از طریق آنها، بخشی از ظرفیت اجتماعی را علیه خود ملت ایران به کارانداخت. بنابراین، مشارکت 40 میلیونی (85 درصدی) مردم که سرمایهگذاری بزرگ ملی برای ثبات و پیشرفت و آبادانی کشور بود، از سوی بدخواهان غارت شد و در خدمت نقشه بیثباتسازی درآمد. بعدها برخی محافل خارجی بانی آشوب گفتند که در سناریو نویسی، از فنون «جوجیتسو» تقلید کردهاند: استفاده از ظرفیت و توانمندیهای حریف علیه خود وی.
فتنه اقتصادی نیز همین گونه است. نقدینگی موجود (اعم از اشخاص حقیقی، بانکها و موسسات مختلف) که باید در مسیر مولدسازی اقتصاد باشد، در صورتی که گرفتار مدیریتشدگی معکوس از سوی بدخواهان شود، صرفا منافع اقلیتی 4-3 درصدی را تامین میکند اما به معیشت 96 درصد مردم آسیب میرساند. باید در برابر مهندسی دشمن برای چپ کردن و منحرف کردن روندهای اقتصادی که متاسفانه با منافع نامشروع برخی محافل سیاسی و اقتصادی منطبق میشود، حساسیت و قاطعیت نشان داد.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
کدام ساز و کار ترکیبی
تورم را درمان میکند؟ -۲
۵) مروّت و عدالت حکم میکند که سه قوه در اینجا در کنار مردم بایستند و یکی از شرایط و لوازم آن، پر هزینه کردن اقدامات اقتصادی مجرمانه است که سر حلقههای ماجرا، در بازارهای مختلف راه میاندازند و روی التهابات حاصله، موج سواری میکنند.
مجازاتهایی مانند زندان و اعدام، قطعا سزاوار اخلالگران دانه درشت است و نباید در اعمال آن مسامحه و کوتاهی شود. در عین حال مجازات، منحصر به حبس و اعدام نیست، و در بسیاری از موارد، جریمهها و مجازاتهای سنگین اقتصادی میتواند بازدارنده باشد.
این مجازاتها باید به نحوی باشد که سوداگری کاذب و و احتکار و قاچاق برای مرتکبان آن نصرفد و اصطلاحا مجرمان را «نقرهداغ» کند. یکی از ساز و کارها در این زمینه -در کنار بستر سازی برای رونق تولید و افزایش عرضه در حوزههای مختلف- میتواند اولویت «اخذ مالیات بر عایدی سرمایه» باشد. این مسیر -به شرط دقت و جدیت و اهتمام به ساز و کارهای شفافیت ساز- عادلانهترین مسیرهاست و «هیجان حرص» را که ویرانگرترین هیجانهاست، مهار میکند.
۶) باید تاکید کرد مراد از مجازاتهای اقتصادی یا اخذ مالیات بر سرمایه و ساز و کارهایی از این دست، آن نیست که مانند تخلفات حوزه ساختوساز، تخلفی غیر قانونی شمرده شود، اما متخلفان مجاز باشند و بتوانند با پرداخت مقادیری جریمه که برایشان «میصرفد»، همان اقدام مجرمانه را مرتکب شوند! میزان جریمه و مالیات و انواع محرومیتهای اقتصادی-اجتماعی، باید به حدی باشد که سودآوری فعالیتهای غیر مجاز را منتفی کند و باتلاق متعفن سفته بازی را بخشکاند.
آنچه به عدالت نزدیکتر و حق تودههای مردم است، این است که ارزش پول ملی و قدرت خریدشان صیانت شود و این صیانت، بدون مبارزه قاطع حاکمیتی با رانتجویان و مفسدان و اخلالگرانی که سود خود را در نابود کردن معیشت مردم و کوچک کردن سفرههای آنان میجویند، به سرانجام نخواهد رسید.
اسلام میگوید «لا ضرر و لا ضرار». کسب سود به قیمت ضرر رساندن به دیگران، ممنوع است. حاکمیت به خاطر دفاع از منافع و مصالح عمومی، میتواند بلکه باید، سوداگریهای «ضرار محور» را محدود و سرکوب کند.
۷) در کنار تغییر ساز و کارهای فسادخیز اقتصادی، اقدامات قضایی و امنیتی برای سلب امنیت از التهابافکنان بازار، یک ضرورت فوریتدار است. ️اکنون بسیاری از عناصر مخرب بازار در دو حوزه رسانهای و میدانی، احساس امنیت میکنند و حال آن که به معیشت مردم و ثبات کشور -به نیابت از اتاق جنگ اقتصادی دشمن- ضربه میزنند.
اگر واقعیت میدان، جنگ اقتصادی است، نباید بر بازیگران این جنگ ناجوانمردانه که سفره و معیشت مردم را ناامن میکنند، رحم کرد. ساماندهی فضای رسانه به مفهوم «قانونمند، شفاف، مسئولیتپذیر و صادقانه کردن آن»، از نان شب واجبتر است و میتواند در ارتقای همه شاخصهای اقتصادی، اجتماعی، اخلاقی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی، نقش منحصر به فردی ایفا کند. در ادای این مسئولیت نباید از هیاهوی بدخواهان و جیغ انبوه رسانهها و پادوهای دشمن ترسید.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
کدام ساز و کار ترکیبی
تورم را درمان میکند؟ -۳
۸) روند اخیر التهابات اقتصادی، در بستر اغتشاشاتی که از اواخر شهریور ماه کلید خورد، شکل گرفت. رادیو فردا ارگان سازمان سیا اوایل آبان ماه گذشته، گزارشهایی را با عنوان «جهش ۱۶ درصدی نرخ دلار از آغاز اعتراضات» و «رکود ۸۰ تا ۹۰ درصدی بازار لوازم خانگی؛ اعتراضات اخیر بر رکود بازار دامن زد» منتشر نموده و از این که برخی کسب و کارها و واحدهای تولیدی دچار رکود شده و قیمت دلار افزایش یافته، ابراز خوشحالی کرد.
میتوان گفت التهابات اخیر اقتصادی، انتقام دشمن سرشکسته خارجی و پادوهای سیاسی، اقتصادی و رسانهای آن، از ملتی است که در مقابل فتنه و جنگ پیچیده جا نزدند، بلکه با درخشش بهنگام در سلسله راهپیماییهای ضد فتنه و به ویژه 22 بهمن حماسی، نقشه دشمن را نقش بر آب کردند. این عقبه قوی مردمی، به تعبیر رهبر حکیم انقلاب در دیدار با خبرگان، «حجت را بر مسئولان» تمام کرده و حالا مسئولیت مدیران است که برای صیانت از زندگی شرافتمندانه و عزتمندانه مردم، به میدان بیایند.
۹) تحمیل تورم و فشار اقتصادی به مردم، از جنس فحاشیهای سیاسی چند ماه قبل نیست که اجزای نظام مجاز به تحمل، یا اغماض و عفو باشند. آنجا ضمن استثنا کردن مجرمان جنایتکار و خیانتکار، سعه صدر در قبال متهمان غافل و بیخبر روا بود و اعمال شد.
اما اینجا پای حقوق مردم به ویژه طبقات پایین جامعه در میان است و دستگاههای مسئول باید با قاطعیت، از معیشت مردم در مقابل اشرار و تروریستهای اقتصادی- سیاسی دفاع کنند.
سنگینی فشار تورم معمولا روی دوش طبقات پایین میافتد. توده نجیب و غیور مردم باید احساس کنند دستگاهها پشتوپناه آنها در برابر زالوصفتان هستند و در این صورت، خود پشتوانه اصلی برای مبارزه با تروریستها و اخلالگران دانه درشت خواهند بود.
۱۰) در این میان، کوتاهی در مبارزه هوشمندانه و قاطع با شبکه تحریفگر، شایعهپراکن و هراسافکن در حوزه رسانه، جمع کردن بساط جنگ ترکیبی و اقتصادی دشمن را به تاخیرانداخته است. خداوند از این شبکه به عنوان منافقین و «مرجفون» یاد میکند. «مرجفون» کسانی هستند كه با شایعه سازی، انتشار اخبار بيپايه و ايجاد ترس و اضطراب، جامعه را در برابر دشمن دچار تزلزل میکنند.
خداوند در سوره احزاب با لحنی قاطع و تهدیدآمیز درباره اینان میفرماید: «لَئِن لَم يَنتَهِ المُنافِقونَ وَالَّذينَ في قُلوبِهِم مَرَضٌ وَالمُرجِفونَ فِي المَدينَهًْ لَنُغرِيَنَّكَ بِهِم ثُمَّ لا يُجاوِرونَكَ فيها إِلّا قَليلًا. مَلْعُونِينَ أَيْنَمَا ثُقِفُوا أُخِذُوا وَقُتِّلُوا تَقْتِيلًا. (ای پیامبر) اگر منافقان و بیماردلان و آنها که با تبلیغات سوء در مدینه دلها را خالی میکنند، دست از کار خود برندارند، تو را بر ضدّ آنها بر میانگیزیم، پس جز مدّت کوتاهی نمیتوانند در جوار تو در مدینه بمانند. آنها لعنت شدگانند. باید هرجا یافت شدند، گرفته و به سختی کشته شوند».
💢یادداشت روز کیهان
@IMANI_mohammad
مسموم سازی: انتقام از
آینده سازان پیشرفت ایران
🔹باید به اسرائیل، آمریکا و انگلیس تبریک گفت که از سودا های بزرگ اما خام، به #بیو_تروریسم و مسموم سازی رسیده اند!
♦️شبکه عنکبوتی وابسته به این طیف، تا همین چند ماه قبل و در ماجرای اغتشاشات، چنین انگاره سازی می کرده اند که فرزندان دانش آموز و دانشجوی ملت ایران، به خدمت غرب درآمده اند.
🔹تصویر چند دانش آموز، یا چند ده دانشجوی هیجان زده در فلان دانشگاه ده هزار نفری را به جای جمعیت چند میلیون نفری دانشجو و دانش آموز جا می زدند تا مدرسه و دانشگاه را مقابل اسلام و انقلاب وانمود کنند؛ نسلی که امید آینده ساز و پیشران پیشرفت و اقتدار کشور در چهار دهه گذشته بوده است.
♦️اما دشمن در آن عملیات فریب پیچیده، تا حدود زیادی شکست خور و از جمله، راهپیمایی ۱۳ آبان امسال (روز دانش آموز/ روز ملی مبارزه با استکبار) به یکی از با شکوه ترین راهپیمایی های دهه اخیر تبدیل شد. بنابراین آیا عجیب است دشمنان شکست خورده که نتوانستند دانشگاه و مدرسه را به تعطیلی بکشانند، از دانش آموزان و دانشجویان انتقام بگیرند؟
🔹جمهوری اسلامی، امکان تحصیل و پیشرفت را از انحصار طبقات برخوردار در رژیم طاغوت بیرون آورد. این پیشرفت چشمگیر به ویژه در میان دختران و زنان، مورد اعتراف سازمان های جهانی است و اصلا نمی توان احترام و پیشرفت زنان در بعد از انقلاب را با قبل از آن مقایسه کرد.
♦️زنان و جوانان اگر در رژیم طاغوت -به تقلید از سرمایه سالاری غرب- ابزار انگاری شده و ملعبه دست قدرت ها و کارتل ها بودند، با انقلاب اسلامی کرامت یافتند و بخش مهمی از بنیه و بنای اقتدار مردمی جمهوری اسلامی را بر ساختند.
🔹دشمن اگر بتواند، سعی می کند ولو بخش کوچکی از این اقشار را برای زدن "ایران قوی" به خدمت در آورد؛ و اگر نتواند، همین اقشار متولی پیشرفت را رذیلانه هدف می گیرد.
♦️البته مزدوران وطن فروش و اجاره ای سیا، موساد و ام آی سیکس، کمی پیشرفت کرده اند. قبلا به شکل علنی جنایت می کردند و اسنادش را به کارفرمایان نشان می دادند. همین هم مایه سرشکستگی منافقین و ریگی و الاحوازیه و تندر و داعش و کارفرمایان غربی شد.
🔹بنابراین چند صباحی است به شگرد معاویه و عمروعاص متوسل می شوند که دستور داده بودند اموال مردم را غارت کنند یا آسیب بزنند و کشته بسازند، اما خود را علوی و حسنی (علیهما السلام) وانمود کنند! مسموم سازی دانش آموزان و دانشجویان و مسموم سازی افکار عمومی از این طریق.
♦️اجمالا، باید به اسرائیل و آمریکا و انگلیس و مزدوران اجاره ای آنها تبریک گفت که از لاف گزاف "کار جمهوری اسلامی" تمام است در این ۴۴ سال -به ویژه پنج ماه قبل- و ادعای سقوط شهر ها، یا ادعای حمله نظامی و نابودی تاسیسات ایران ظرف ۴۸ ساعت، به بیو مسموم سازی دانش آموزان و دانشجویان رسیده اند!
🔹می گویند مرد متوهمی وارد کابین خلبان شد و داد زد؛ این، عملیات هواپیما ربایی است؛ فورا برو نیویورک! خلبان گفت نمیرم. یارو دوباره گفت؛ برو پاریس، لندن، یا تلآویو. اما خلبان بی محلی بیشتری کرد. هواپیما ربا که بادش خالی شده بود، این دفعه گفت؛ جون مادرت ما رو جلوی مسافرها ضایع نکن! اقلّا بذار یه بوق بزنم!
@IMANI_mohammad
.
💢رسانه اراده و امید
یا ترس و یاس محض؟!
🔹دیروز، روزی خوبی و امید آفرین برای استان بوشهر، بلکه ایران عزیز بود. با وجود تحریم های گسترده، ۱۵ طرح بزرگ آب، برق، گاز وپتروشیمی به بهره برداری رسید. ازجمله:
💢پروژه تماما ایرانی "فاز ۱۴ پالایشگاه پارس جنوبی" و ۴ پروژه دیگر با محصولاتی به ارزش سالانه ۳.۵ میلیارد دلار؛ و ظرفیت تولید روزانه ۷۵هزار بشکه میعانات گازی، و ۵۰ هزار میلیون متر مکعب گاز شیرین
💢افتتاح و آغاز ساخت ۶ هزار ۹۲۱ واحد نهضت ملی مسکن
💢آب شیرین کن وحدتیه و دالکی با ظرفیت تامین ۴۲هزار متر مکعب آب سالم برای مردم استان.
🔹برخی از این پروژهها بیش از ۱۴ سال متوقف مانده بود. رئیسی دیروز گفت: "دولتمردان نباید گرفتار حاشیه شوند" و "روز خوب ما، امروز است که مشکل آبشرب مردم بوشهر برطرف شده است".
🔹هفته گذشته هم طرح انتقال آب و احیای دریاچه ارومیه از طریق تونل ۳۶ کیلومتری به بهره برداری رسید و نگرانی های محیط زیستی را کاهش داد.
🔹متاسفانه برخی رسانه ها طبق معمول، از ضریب دادن به این خبر های خوب امتناع کردند. آیا آنها ماموریت دارند صرفا ناامیدی تزریق کنند و امید را از مردم دریغ نمایند؟!
@IMANI_mohammad
💢 متهمان سابقهدار
مسمومسازی و ترور بیولوژیک -۱
سابقهداران «حملات شیمیایی»، «ترور بیولوژیک» و «مسموم سازی» در دنیا، رژیمهای مشخصی هستند و طرفه این که همان رژیمهای بد سابقه سعی دارند با عملیات ترکیبی «میدانی- رسانهای»، جمهوری اسلامی را به مسموم سازی فرزندان و شهروندان خود متهم کنند! این فرار به جلو در حالی است که ایران، یکی از بزرگترین قربانیان اینگونه جنایات شیمیایی و بیولوژیک بوده است.
۱) برخی منابع پژوهشی، آلمانیها و برخی دیگر انگلیسیها را اولین استفاده کنندگان تسلیحات شیمیایی و گازهای کشنده در دوران جدید (جنگ جهانی اول) معرفی میکنند که در حوالی شهر «نیپر» واقع در بلژیک باعث کشته شدن بیش از پنج هزار نفر شد. اما برخی دیگر معتقدند اولین بار، انگلیسیها از گاز گوگرد علیه سربازان روسیه تزاری استفاده کردند
۲) در دوران متاخرتر، دولت آمریکا رکورد دار تولید و استفاده از تسلیحات شیمیایی است. آمریکاییها با سلاح شیمیایی کشنده به نام «عامل نارنجی»، مردمان ویتنام و لائوس و کامبوج را قتل عام کردند. بهانه آمریکا، جنگلزدایی و جلوگیری از اختفای ویتنامیها بود! «عامل آبی» نیز یکی دیگر از مواد شیمیایی بود که برای نابود کردن محصولات کشاورزی، روی آنها اسپری میشد. ارتش آمریکا، 75 میلیون و 700 هزار تن مواد شیمیایی بر روی جنگلها و زمینهای کشاورزی ریخت. هنوز پس از چند دهه، برخی نوزادان در ویتنام معلول به دنیا میآیند.
۳) نقطه اوج این بمباران های سمی و شیمیایی، حد سال های 1965 تا 1975 اتفاق افتاد که آمریکاییها با گازهای مختلف، مردم را بمباران کردند. در این بمبارانها، بیش از ۴ میلیون نفر شیمیایی شدند؛ ۴۰۰ هزار نفر هم جان باختند یا نقص عضو شدند. ۵۰۰ هزار کودک ویتنامی در اثر این جنایات، با اختلالات مادرزادی به دنیا آمدند.
۴) نقطه عطف بعدی، تجهیز رژیم صدام توسط قدرتهای غربی است. صدام انواع گازهای خردل، سارین، سیانی، اعصاب و گاز خفه کننده را در سردشت، حلبچه، سومار و مریوان و... استفاده کرد. مواد اولیه را آمریکا و آلمان و انگلیس تامین میکردند. رژيم صدام در طول جنگ تحميلي، ۲۴۲ بار حمله شيميايي علیه ایران انجام داد.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
💢 متهمان سابقهدار
مسمومسازی و ترور بیولوژیک -۲
حمله شیمیایی سردشت در تاریخ ۷ تیر ۱۳۶۶، به شهادت ۱۱۰ نفر و مجروح شدن ۵۰۰۰ تن انجامید. هنوز هم برخی مردم سردشت با آثار این بمباران دست بهگریبانند. صدام همچنین در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۶۷ حلبچه را در شمال عراق هدف قرار داد که به شهادت پنج هزار نفر و جراحت ده هزار نفر انجامید. عراق در طول جنگ تحمیلی از ۶هزار بمب شیمیایی علیه ایران استفاده کرده بود.
۵) پس از اتمام جنگ، اسنادی فاش شد مبنی بر این که ۸۶ شرکت آلمانی و ۶۰ شرکت انگلیسی، آمریکایی و فرانسوی به رژیم بعث کمک می کردند تا انواع تسلیحات شیمیایی را تامین کند. رژیم بعث در دهه ۱۹۸۰ تایید وزارت بازرگانی آمریکا را برای حمل و انتقال هرگونه نمونه بیولوژیکی دریافت کرده بود. «یونایتد پرس» پس از دستگیری صدام نوشت: «این حقیقت اکنون آشکار شده که برنامههای شیمیایی و میکروبی صدام بدون حمایت آمریکا ممکن نبوده است». «پیترو گالبرایت»، از کارمندان کمیته روابط خارجی سنا میگوید: «هرگاه رژیم عراق قوانین را نقض و از سلاحهای کشتار جمعی استفاده میکرد بیش از پیش، از حمایتهای آمریکا برخوردار میشد».
۶) طبق گزارش روزنامه نگاران برنده جایزه «پولیتزر»، بررسی طبقهبندی شده مرکز اطلاعات پزشکی نیروهای مسلح آمریکا در ژوئن ۱۹۸۸ نشان می داد رژیم عراق در حال ساخت زرادخانه بیولوژیکی تحت حمایت واشنگتن است. طبق گزارش «واشنگتن پست»، حمایت شیمیایی آلمان از عراق، موضوعی است که اسناد و شواهد متعددی برای آن وجود دارد؛ پشتیبانی آلمان سبب شد تا عراق به بزرگترین تولیدکننده گازهای شیمیایی در خاورمیانه تبدیل شود.
۷) گزارش محققان عراقی روشن کرد شش شرکت آلمانی، تجهیزات و سموم مورد نیاز صدام برای ساخت سلاحهای میکروبی را تهیه کردند. در دسامبر ۲۰۰۲، رژیم عراق در گزارشی که به سازمان ملل ارائه کرد، شرکتهایی از آمریکا، آلمان غربی، انگلیس و فرانسه را عمدهترین عوامل تأمین کننده ۱۷ هزار و ۶۰۲ تُن مواد شیمیایی در طول سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۰ معرفی کرد.
برخی کشورهای غربی، نه تنها واکنشی به این جنایت نشان ندادند، بلکه آن را انکار کردند. همچنین مصوبه شورای امنیت سازمان ملل در محکومیت استفاده عراق از سلاحهای شیمیایی توسط آمریکا وتو شد. طنز تلخ ماجرا، حمله کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ با ادعای نابودی تسلیحات کشتار جمعی این کشور بود!
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
💢 متهمان سابقهدار
مسمومسازی و ترور بیولوژیک -۳
۸) ترورهای بیولوژیک، بخش پیچیدهتر و پرابهامتر ماجرای جنایات شیمیایی در دنیاست که در این حوزه نیز، آمریکا و انگلیس و اسرائیل، رژیمهای سابقه دار محسوب میشوند. یاسر عرفات، خالد مشعل، برخی فرماندهان مقاومت فلسطین و هوگو چاوز از جمله چهرههایی هستند که در طول دو دهه اخیر گرفتار ترورهای بیولوژیک شدهاند. «سلاح سم»، ابزار معروف اسرائیل در ترور برخی چهره های فلسطینی است. همچنین گفته میشود مرحوم کاظمی آشتیانی دانشمند و فناور بزرگ ایرانی، در اثر ترور بیولوژیک به شهادت رسیده است.
رژیم صهیونیستی بارها، از سلاحهای کشتار جمعی و شیمیایی و اورانیوم ضعیف شده علیه مردم غزه استفاده کرده است. رژیم صهیونیستی حتی کنوانسیون سلاحهای بیولوژیکی و سموم در سال 1972 را که مربوط به ممنوعیت تولید و توسعه و ذخیره سلاحهای بیولوژیک و سمی بود امضا نکرد.
۹) چند سال قبل، روزنامههاآرتص، به بررسی اقدامات اسرائیل در ترور فلسطینیان با سلاح بیولوژیک ظرف هفت دهه پرداخت. یکی از بارزترین عملیاتهای رژیم صهیونیستی در انجام ترور با سلاح بیولوژیک مربوط به «خالد مشعل» رئیسوقت دفتر سیاسی حماس در سال 1997 است.
با همکاری یک پزشک زن با یکی از افسران موساد به نام «میشکا بن دیوید»، قرار بود خالد مشعل در پایتخت اردن به واسطه اسپری سمی ترور شود. این ترور نافرجام ماند. اما یاسر عرفات، رئیستشکیلات خودگردان، با همین روش ترور بر بستر بیماری افتاد و نوامبر سال ۲۰۰۴ میلادی در بیمارستانی در پاریس جان باخت.
گزارش کالبد شکافی، خبر از مسمومیت عرفات با مادهای رادیواکتیو می داد. تحقیقات روی نمونههای بیولوژیکی از وسایل شخصی و لباسهای عرفات، کارشناسان را به این نتیجه رساند که روی لباسهای عرفات، ردی از پلوتونیوم به جا مانده است. متخصصانی از کشورهای فرانسه، روسیه و سوئیس، مأمور تجزیه و تحلیل نمونه ای از جسد عرفات شدند و سرانجام اعلام کردند در استخوان وی، 18 برابراندازه معمول، مواد رادیواکتیو پیدا شده است. البته مقامات فرانسویمانع از ادامه تحقیقات شدند و پرونده را بستند. گمانهزنیها بر این است که مقادیری ماده سمی، چندین نوبت در داخل نسکافه وی ریخته شده است.
۱۰) اما آخرین طیف سابقه دار در زمین ارتکاب جنایات شیمیایی، گروهک داعش و برخی گروهکهای مشابه در سوریه و عراق هستند. شبکه خبری «بیبیسی انگلیسی» چند سال قبل از قول یک مقام دولت آمریکا اعلام کرد: «این باور در دولت آمریکا در حال قوت گرفتن است که گروه داعش، اقدام به تولید و استفاده از سلاح شیمیایی کرده است. آمریکا کم چهار مورد استفاده از گاز خردل توسط گروه داعش در دو سوی مرز عراق و سوریه را رد یابی کرده است». همچنین روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از یک فرمانده ارشد نظامی آمریکا گزارش داده بود «گروه داعش در حمله به پیشمرگههای کرد احتمالا از گاز خردل استفاده کرده است».
***
با مرور مجموعه این اطلاعات و اسناد و سوابق ماجرا و همچنین نقشآفرینی نافرجام گروهکهای وابسته به سیا، موساد و ام آی سیکس در جریان اغتشاشات چند ماه قبل، و تلاش برای به تعطیلی کشاندن مدارس و دانشگاهها، میتوان ظن قوی درباره طراحان و مجریان عملیات مسموم سازی فیزیکی و مسمومسازی افکار عمومی (گاز اعصاب و جنگ اعصاب) پیدا کرد.
💢روزنامه کیهان💢
@IMANI_mohammad
کج کارکردی آژانس ؛
از سوال اصلی منحرف نشویم
🔹برخی کانال ها امروز نوشتند: "صحبتهای گروسی در تهران، نتانیاهو را آشفته کرد.
♦️آنها نوشتند: "نتانیاهو در واکنش به اظهارات گروسی که هرگونه حمله نظامی به تاسیسات هستهای را غیرقانونی خوانده بود، گفت: گروسی فردی شایسته است که اظهارات نامناسبی را بیان کرد. خارج از چه قانونی؟ آیا برای ایران که آشکارا خواستار نابودی ماست، جایز است ابزار کشتار برای نابودی ما را سازماندهی کند؟ آیا ما از دفاع از خود منع شدهایم؟ بدیهی است که مجاز به این کار هستیم".
🔹آیا این اظهارات و تحلیل آن به عنوان "آشفتگی نتانیاهو"، فی نفسه می تواند ارزیابی ما نسبت به کج کارکردی آژانس، به ویژه در دوره رافائل گروسی را که متهم به همکاری نزدیک با اسرائیل است، تغییر دهد یا خوش بین کند؟!
♦️گروسی دیروز در تهران دو نکته گفت. یکی در پاسخ به پرسشی درباره درباره تهدید حمله اسرائیل و آمریکا علیه برنامه هستهای ایران که گفت: "هر گونه اقدام نظامی علیه نیروگاههای اتمی، محکوم و غیرقانونی است. امیدوار هستیم بتوانیم از هر تاسیساتی اتمی دفاع کنیم".
🔹و نکته دوم درباره مقایسه بازرسی ها از ایران و اسرائیل: "این سوال مهمی است و من مکررا وقتی به ایران و خاورمیانه سفر میکنم، میشنوم. آژانس بازرسیها را بر پایه توافقهای حقوقی که با کشورها دارد، انجام میدهد. ایران به دلیل عضویت در NPT، مشمول بازرسیها میشود. البته برخی مانند اسرائیل عضو نیستند. جامعه ایران این موضوع را درک کند که من نمیتوانم جایی را که دلم میخواهد، بازرسی کنم، یا کشوری را بر اساس دلبخواه یا دیدگاههای سیاسیام هدف قرار دهم".
♦️سوال و مسئله کانونی درباره کارکرد آژانس و مدیر کل آن، این است که چرا ایران با وجود بی سابقه ترین همکاری ها طی دو دهه گذشته، مورد بیشترین و فزاینده ترین فشار های آژانس قرار گرفته، اما یک صدم این فشار ها متوجه رژیم نامشروع و جنایتکار صهیونیستی نشده هیچ؛ بلکه آژانس، دعاوی این رژیم دارای تسلیحات اتمی را هم مبنای فضا سازی علیه ایران قرار داده است؟!
🔹این حجم از رفتار دوگانه و سیاسی کارانه، موجب شده تا پرونده سازی در آژانس -با وجود دو دهه همکاری ایران، ترور دانشمندان و انواع خرابکاری ها علیه تاسیسات هسته ای ما- متوقف نشود؛ یا حتی آژانس و شورای امنیت، دولت های پشت پرده خرابکاری و ترور را مواخذه و بازخواست کنند.
♦️این اجحاف رذیلانه چیزی نیست که مثلا با واکنش نتانیاهو به کلی گویی گروسی درباره حملات به تاسیسات هسته ای کشور ها، رفع و رجوع یا فراموش شود. بلکه باید به یاد داشت عملیات ترور و خرابکاری، بدون درز اطلاعات سرّی جمع آوری شده از سوی آژانس ممکن نبوده است.
🔹این را هم به یاد داشته باشیم که برخی محافل صهیونیستی پس از برجام فاش کردند که مواضع آنها علیه توافق با ایران، جنگ زرگری و تکمیل بازی پلیس خوب و پلیس بد بوده است.
@IMANI_mohammad
30.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
♦️بی نهایت زیبایی ببینید و بشنوید: اینجا ایرانه... دخترا ستاره میسازن.
🔹۱۴ بهمن، جشن تکلیف دختران دانشآموز.
♦️ رهبر انقلاب در این دیدار شیرین فرمودند: سرودتان خیلی عالی بود. شماها می گفتید اینجا ایران است، به زیبایی این را تکرار کردید، ایران عزیز شما، زنهای بزرگی داشته؛ و من به شما بگویم امروز زنهای برجسته ما از گذشته بسیار بیشتر است. ما زنان برجستهای داریم در همه بخشهای علمی و عملی و جهادی و مسئولیتپذیری و مدیریتی. اینها مایه افتخارند و شما سعی کنید جزو این زنان بشوید. چه جوری؟ درسهایتان را باید خوب بخوانید، کار کنید، فکر کنید، کتاب بخوانید تا انشاءاللّه جزو زنهای بزرگ بشوید.
🔹"قُل أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ... مِنْ شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِي الْعُقَدِ وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ".
♦️برای سلامتی همه ملت به ویژه دختران آینده ساز، سوره ناس را تلاوت فرمایید:
🔹"بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ. قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ. مَلِكِ النَّاسِ. إِلَٰهِ النَّاسِ. مِنْ شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ. الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ. مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ".
@IMANI_mohammad
بحران ترکیبی در تل آویو
اسرائیل دست و پا می زند -۱
🔹تنها یک رژیم سیاسی در دنیا هست که مقامات عالی رتبه آن به قریب الوقوع بودن فروپاشی اش شهادت می دهند و آن، رژیم صهیونیستی است.
♦️حجم هشدار مقامات صهیونیست در این باره ظرف هفته های اخیر بشدت افزایش یافته و با این وجود، درگیری ها در فضای دو قطبی شده رژیمُ رو به تشدید است.
🔹یقینا فشار فزاینده و ضربات کار ساز جبهه مقاومت، اصلی ترین عامل در به جان هم افتادن صهیونیست هاست. متهم بودن نخست وزیر (نتانیاهو) در چند پرونده فساد و تقلای وی برای اخته کردن دستگاه قضایی، بر شدت اختلافات افزوده است.
🔹نتانیاهو، جزو سابقه دار ترین مقامات صهیونیست است و تجاربش باید موجب همگرایی بیشتر می شد. اما گرفتاری در یک جبریت تاریخی برآمده از نا مشروعی رژیمُ موجب شده تا فعالیت نتانیاهو مانند کاتالیزور تسریع و تشدید منازعات شود.
♦️بی ثباتی و سقوط پنج دولت صهیونیست ظرف کمتر از پنج سال، به موازات تشدید عملیات مقاومت فلسطین، نشانه ای از بروز بحران ترکیبی برای اسرائیل است و این در حالی است که هنوز حزب الله لبنان و ایران دست به سلاح نشده اند.
🔹در ادامهُ هشدار های پر تکرار چند مقام و رسانه صهیونیستی ظرف چند هفته گذشته را مرور کنید که با اعتراضات چند صد هزار نفری همزمان شده است:
▪️نفتالی بنت، نخست وزیر سابق: وقوع خطر جنگ داخلی در اسرائیل جدی است.
▪️روزنامه یدیعوت احارانوت: نصرالله حقیقت را میگوید. او با صدای بلند آنچه را که افسران اطلاعاتی در گزارشهای محرمانه مینویسند، به زبان آورد. نصرالله به خوبی ضعف ما را تشخیص میدهد و ارزیابی اش این است که اسرائیل به جشن ۸۰سالگی نمیرسد. هیچ چیزی که مانع از افتادن ما در پرتگاه باشد، وجود ندارد.
▪️ ژنرال عاموس یادلین رئیس سابق دستگاه اطلاعات نظامی: نیروهای حزب الله برای نابودی اسرائیل، نیازمند موشکهای نقطهزن نیستند؛ زیرا ما از درون درحال فروپاشی هستیم. انگیزه فلسطینیها برای انجام عملیات همیشه وجود داشته، اما اکنون نوع دیگری از جوانان فلسطینی را میبینیم.
▪️خلبان«زئیف راز» که در حمله اسرائیل به تاسیسات هستهای عراق در سال ۱۹۸۱ مشارکت داشت: "اگر نتانیاهو به اجرای برنامههای تغییرات قضایی خود که یک کودتا است، ادامه دهد، باید ترور شود".
▪️ روزنامه هاآرتص: اسرائیل در یک قدمی جنگ داخلی است.
▪️شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی: «هرتزی هالوی» رئیس جدید ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در تماس با "بنیامین نتانیاهو"، نسبت به گسترش مخالفت و نافرمانی نظامیان ارتش هشدار داد.
▪️ بنی گانتز وزیر جنگ سابق: نتانیاهو قبل از این که دیر شود، وزیر امنیت داخلی را برکنار کند. کسانی که در گذشته به جای خدمت نظامی در اقدامات و فعالیتهای تروریستی دست داشتند، اقدام به سرکوب تظاهرکنندگان اسرائیلی میکنند و این، زمینهساز تمرد نیروهای نظامی خواهد شد.
♦️ادامه دارد♦️
@IMANI_mohammad
بحران ترکیبی در تل آویو
اسرائیل دست و پا می زند -۲
▪️شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی: رونین بار رئیس شاباک در تماسی نامتعارف با بن گویر هشدار داد رفتارهای خصمانه وی در حال شعلهور کردن قدس است و میتواند در شرایط حساس کنونی به شعلهور شدن اوضاع در منطقه منجر شود.
▪️پسر نتانیاهو: شاباک (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی) در کودتا علیه پدرم دست دارد
▪️۴۶۰ نفر از افسران و کارکنان قدیمی شاباک در پیامی به رییس پیشین این سازمان، خواستار جلوگیری از کودتای قضایی کابینه نتانیاهو شدند.
▪️شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی: نیروی هوایی اسرائیل امروز یک آتشفشان است، آتشفشانی که تهدید به فوران و انفجار میکند اما نه بر سر ایرانیها بلکه در داخل منفجر میشود، چنین چیزی هیچوقت وجود نداشته است.
▪️رئیس سابق شاباک: کابینه تروریستُ ما را به جنگ داخلی میکشاند. وضعیت کنونی مثل زلزله است.
▪️رئیس موساد: مجوز ویژه برای کارکنان این سرویس به منظور شرکت در راهپیماییهای اعتراضی علیه کودتای قضایی کابینه نتانیاهو صادر شده است.
▪️تامیر پاردو، رئیس اسبق موساد: رفتار برخی وزیران کابینه نتانیاهو، ما را به پایان رویای صهیونیسم نزدیک میکند.
▪️نیویورک تایمز: افزایش عملیات فلسطینیان و تظاهرات گسترده شهرکنشینان در اسرائیل به یکباره نبوده است. وخامت اوضاع به حدی است که بسیاری از افسران سابق ارتش اسرائیل، سرزبازان را به نافرمانی و عصیان فراخواندهاند. نتانیاهو در حال درهم شکستن ونابودی اسرائیل است.
▪️۳۷ نفر از ۴۰ خلبان ذخیره اسکادران ۶۹ شکاری رژیم صهیونیستی اعلام کردند در اعتراض به لایحه اصلاحات قضائی مورد نظر کابینه نتانیاهو، در تمرینات آموزشی شرکت نمیکنند. اسکادران ۶۹، سال ۲۰۰۷ در حمله به تاسیسات هسته ای سوریه شرکت داشت.
▪️اسحاق هرتزوگ رییس رژیم صهیونیستی: ما دیگر در یک بحث سیاسی نیستیم، ما در آستانه فروپاشی اجتماعی و قانون اساسی هستیم. احساس می کنم در آستانه یک برخورد خشونتآمیز هستیم. من التماس می کنم. تهدیدات خارحی به اندازه کافی بزرگ است.
▪️هرتزوگ: روی بشکه باروت هستیم/ اسرائیل در آستانه جنگ داخلی است. این کابینه، سر نتانیاهو را به باد خواهد داد. ما در حال سپری کردن بحرانی هستیم که ممکن است موجب نابودی اسرائیل شود.
▪️هرتزوگ : آنچه رخ میدهد، فاجعهای واقعی است، اسرائیل جلوی چشم من در حال فروپاشی است.
@IMANI_mohammad
چند ملاحظه درباره
احیای روابط با عربستان -۱
🔹ایران و عربستان بارها با وساطت عراق و عمان و قطر و روسیه و چین، مذاکراتی را برای احیای روابط انجام دادند و سرانجام دیروز در پکن به توافق رسیدند.
♦️توافق دو کشور همسایه، بدون نقش آفرینی آمریکا انجام شد. روند حذف آمریکا از بسیاری از معادلات جهانی، مدتهاست که آغاز شده و حتی به متحدان نزدیک واشنگتن هم سرایت کرده است.
🔹عربستان اگرچه در دو دهه اخیر، رفتار خصومت آمیزی نسبت به کشورهای منطقه از جمله ایران داشته، اما دشمن شماره یک نیست و نمی تواند باشد. دشمن شماره یک، آمریکا و اسرائیل هستند.
♦️نکته مهم درباره قطع روابط و احیای آن این است که طرف قطع کننده روابط در سال ۱۳۹۴، دولت سعودی بود نه ایران، و درخواست احیای روابط هم از سوی همان دولت مطرح شد.
🔹سعودی ها اگرچه حمله به سفارت شان را بهانه قرار دادند، اما بارها به واسطه حمایت از گروهک های تروریست و برانداز، به شهادت رساندن حجاج ایرانی در سال های ۱۳۶۶ و ۱۳۹۴، و حمایت از رژیم صدام، مرتکب رفتار های خصمانه و خلاف آداب همزیستی مسالمت آمیز شده بودند.
♦️رژیم سعودی به عنوان تامین کننده هزینه جنگ افروزی های مستقیم و نیابتی آمریکا در منطقه رفتار کرد، بازیچه صهیونیسم در نقشه "خاورمیانه جدید؛ شد و سرانجام وسوسه شد با اشغال یمن، در منطقه قدرت نمایی کند.
🔹اما خروجی این روند، همان شد که دولتمردان آمریکایی، تلقی "گاو شیرده" از رژیم سعودی داشته باشند و با وجود چاپیدن های متعدد چند صد میلیارد دلاری، نتوانند حداقل امنیت را برای حاکمان ریاض در مقابل قدرت نمایی جبهه مقاومت تامین کنند.
♦️نزدیکی عربستان به رژیم صهیونیستی و آمریکا نه تنها نتوانست سیادتی برای ریاض در منطقه دست و پا کند، بلکه این رژیم را در معادلات عراق و سوریه و لبنان و فلسطین و یمن، در طرف بازندگان قرار داد و نفوذ سنتی ریاض را کمرنگ کرد.
🔹در این میان، اولویت راهبردی جمهوری اسلامی در منطقه، صلح و ثبات و حفظ تمامیت ارضی کشور ها و نفی دخالت بیگانگان است. ایران حتی در حوزه تعامل با آمریکا نیز اصالتا معتقد به افزایش تنش نبوده و کاهش تنش ها و هزینه ها را ترجیح می داده است.
♦️اما در عین حال، هر جا که طرف آمریکایی عهد شکنی و تعدی کرده، ما نیز وارد فاز تقابل متقارن و نا متقارن شده ایم. توافق الجزایر، توافق موردی در دولت هاشمی برای آزادی گروگان های آمریکایی در لبنان و کاهش متقابل تحریم ها، و توافق برجام، چند نمونه از این تعاملات است.
🔻ادامه دارد🔻
@IMANI_mohammad
چند ملاحظه درباره
احیای روابط با عربستان -۲
🔹دشمنان درجه اول ملت ایران، آمریکا و اسرائیل هستند و روشن است که عربستان چنین وزنی ندارد. از سوی دیگر، محور مقاومت به راهبری ایران، طرف پیروز بسیاری از بحران ها و جنگ های منطقه ای- از افغانستان تا عراق و سوریه و لبنان و یمن- بوده و دست برتر را در منطقه دارد.
♦️دولت سعودی در یمن، شکست بزرگی را متحمل شد و درس بزرگی را فرا گرفت و آن این که در روزهای گرفتار شدن، آمریکا و اسرائیل نه می توانند و نه می خواهند به کمک این رژیم بشتابند.
🔹سعودی ها دورشان را در منطقه زدند، شیطنت های شان را به اوج رساندند، اما سرانجام، ایران و متحدانش بودند که از معرکه ها قدرتمند تر بیرون آمدند، در عراق و لبنان و سوریه با وجود انبوه فتنه انگیزی ها، ثبات و آرامش نسبی حاکم شد و متحدان ایران تقویت شدند؛ مقاومت یمن هم که درسی فراموش نشدنی دادشد.
♦️عربستان در مواجهه با واقعیت های میدان، درخواست احیای روابط با ایران و کاهش تنش ها را مطرح کرده و طبیعتا باید به توافق مجال داد تا در بوته امتحان درآید.
🔹برجام با آن عقبه جهانی و "شورای امنیت" اش، جمهوری اسلامی را از پیشبرد دیپلماسی منطقه ای اش باز نداشت و نسبت به جنگ موازی غرب (جنگ نیابتی در مرز های ایران) غافل یا منفعل نکرد، توافق با دولت سعودی که جای خود دارد.
♦️فرمول حکیمانه، همان است که امیر مومنان علیهالسلام در عهدنامه مالک تبیین فرمود: «ولا تدفعنّ صلحا دعاك اليه عدوّك للَّه فيه رضا، فإنّ في الصّلح دعهًْ لجنودك، و راحة من همومك، و أمنا لبلادك.
🔹صلحى را كه رضاى خدا در آن باشد و دشمن پيشنهاد كند، رد مكن، زيرا كه صلح، سبب آرامش سپاهيان تو، و مايه آسودن از ناراحتيها، و امنيت براى شهرها است».
♦️حضرت در عین حال بلافاصله فرمود: «ولكن الحذر كلّ الحذر من عدوّك بعد صلحه، فإنّ العدوّ ربّما قارب ليتغفّل فخذ بالحزم و اتّهم في ذلك حسن الظّنّ. ولى پس از صلح، سخت از دشمن برحذر باش؛ چه بسا نزدیکی ورزد تا غافلگیر کند. بنابراين، احتیاط و دورانديشى پیشه کن و در اين باره، حسن ظن را متهم کن».
🔹یک نکته مهم را هم از قلم نیندازیم: هر وقت آمریکا و اسرائیل در منطقه ضربه می خوردند یا از تحولات جا می مانند، محافل غربگرا بلافاصله آفتابی می شوند تا ضمن تحریف صورت مسئله، رویداد جدید را به بهانه ای برای مجادله در داخل تبدیل کنند و بار ناکامی را از روی دوش کدخدا آمریکا بردارند!
♦️بارها این مدل رفتاری را در پسا برجام، گسترش راهبردی روابط با چین و روسیه، جنگ اوکراین و همچنین فرار آمریکا از افغانستان تجربه کرده ایم.
🔹آنها همین روزها که صهیونیست ها از احتمال کاهش تنش میان ایران و عربستان و تمرکز بیشتر جمهوری اسلامی روی مسائل مهم تر منطقه نگرانند و علنا جیغ می کشند، ماموریت مشابهی را در تردید افکنی و مجادله افروزی در داخل به اجرا گذاشته اند.
♦️نگرانی غربگرایان این است که گزاره راهبردی آنها مبنی بر این که "آمریکا کدخداست" و تمام تقدیر ها صرفا از مجرای اراده او جاری می شود (!) پشت سر هم به واسطه اقدامات و ابتکارات دولت زیر سوال می رود و معلوم می شود که دیپلماسی منحصر به تعامل با چشم آبی ها یا اذن آنها و بازی در سایه برجام و FATF نیست.
@IMANI_mohammad
♦️#گاو_شیرده هم فهمید که نمی شود به امید آمریکا نشست، اما غربگرا ها نمی خواهند بفهمند؛
🔹چون اعتراف به این واقعیت که آمریکا نه کدخداست و نه گره گشا، تمام بافته های آنها در طول سال های اخیر را بر باد می دهد.
@IMANI_mohammad
.
💢شنبه های تماشایی
🔹عجب روزی شده، این روز شنبه!
♦️از شنبه های پر آشوب پاریس، به شنبه های بلبشو و آشوب در خیابان های تل آویو رسیده ایم.
🔹خواب هایی که شیاطین علیه امنیت و آرامش ایران دیده بودند، حالا یکی یکی برای خودشان تعبیر می شود.
@IMANI_mohammad
.
💢 جادوی غرب چگونه باطل شد؟
🔹احتمالا به یاد کسی نمانده باشد -و اکنون از یادآوری ماجرا خنده اش بگیرد- که زمانی نه چندان دور، یعنی همین یک ماه قبل، پروپاگاندای غرب خبر می داد قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه های تروریستی و قطع روابط دولت های اروپایی (تروئیکا) با ایران قریب الوقوع است.
♦️هفته ای چند تجمع پر هیاهو نیز در پایتخت های اروپایی (ولو با مشارکت اتباع آفریقایی و اروپایی!) برگزار می شد تا جمع های چند صد نفره و لنگه به لنگه اپوزیسیون با پرچم های رنگ و وارنگ را به جای "ملت ایران"، به افکار عمومی و دیپلماسی جهانی قالب کنند.
🔹چگونه آن همه چشم بندی رسانه ای و شعبده های هراس افکن عملیات روانی نیست و نابود شد؟ پاسخ را باید در عرض اندام به موقع ملت نستوه ایران یافت که در لبیک به مقتدای انقلاب انجام شد؛ ۲۲ بهمن تاریخی و تماشایی.
♦️حتی خیلی ها که سال های قبل به دلایل مختلف در راهپیمایی 22 بهمن شرکت نکرده بودند، امسال به این وجدان ملی و روح جمعی رسیدند که باید عصای موسی را بر پیکر جادوی ساحران فرعون بکوبند و کوبیدند.
🔹موقعیت شناسی یک ملت، تهدید شیاطین را تبدیل به سوژه تحقیر آنان کرد.
@IMANI_mohammad
💢 نرخ ارز ریخت اما
بدون آمریکا و خلاف نقشه او
🔹قیمت دلار طی یک هفته اخیر به شکل محسوس ریزشی شد. این ریزش، دو علت داشت: یکی تدابیر تازه بانک مرکزی و دیگری تحرکات گسترده دیپلماتیک چند هفته اخیر که یک نمونه آن توافق با ریاض در متن راهبرد فراگیر دیپلماسی ایران در منطقه، بدون آمریکا و غرب بود.
♦️برخی محافل غربگرا اصرار دارند ریزش نرخ ارز را هم به موضوع مذاکره حوالت دهند و خرج گزاره ایدئولوژیک خود درباره ضرورت مذاکره و توافق با آمریکا کنند؛
🔹این در حالی است که ریزش اخیر ارز، همزمان با جا گذاشتن آمریکا در روند تعاملات آسیایی اتفاق افتاده؛ و نه رفتن به سمت مذاکره و توافق با آمریکای عهد شکن. نیویورک تایمز درباره توافق ایران و عربستان به صراحت نوشت: "آمریکا بیرون از اتاق مذاکره ماند".
♦️بله دیپلماسی هم می تواند در کاهش التهابات ارزی موثر باشد، اما نه با رفتن زیر سایه و فشار و مدیریت آمریکا، بلکه روند مثبت اخیر با جا گذاشتن آمریکایی رخ داده که از اواخر شهریور ماه به واسطه کلید زدن اغتشاشات و فشار به کشورهایی مانند عراق، سعی داشت بی ثباتی روانی و بحران ارزی- اقتصادی تولید کند.
🔹ضمنا مذاکرات هسته ای (برجامی) وین، قریب یک سال است که تعطیل شده، اما بحران اخیر ارزی، از اوایل پاییز امسال، مقارن با اوج گیری اغتشاشات پدید آمد.
♦️اجمالا این که می توان با دیپلماسی منطقه ای در ابعاد سیاسی و اقتصادی و ارزی هم بر ابعاد خارجی چالش ارزی فائق آمد و نباید سراغ آدرس انحرافی "بستن به هر قیمت با آمریکا" رفت. گفتنی است صادرات نفت ایران هم به تازگی به بالاترین سطح ظرف چهار سال گذشته رسیده است.
🔹این روند، درست خلاف روند شرطی سازی و وابسته سازی در برجام است و تعمیق و گسترش آن، می تواند نقش مهمی در تنوع بخشی و با ثبات سازی اقتصاد کشور ایفا کند.
@IMANI_mohammad
لوموند: عربستان فهمید
در مقابل ایران شکننده است
🔹نشریه فرانسوی لوموند نوشت: توافق تهران و ریاض چرخشی ژئوپولتیکی و موفقیتی برای دیپلماسی چین در غیبت آمریکا است.
♦️گزارشگران لوموند نوشتهاند: قطع مناسبات سیاسی میان عربستان و ایران طی بیش از هفت سال، خاورمیانه را در ورطۀ سقوط قرار داد و آنچه حیرتآور است این است که ریاض و تهران در دهم مارس گذشته ازسرگیری مناسبات خود را در پکن اعلام کردند و به این ترتیب چین در واقع در غیبت آمریکا و خروج این کشور از منطقه خود را به عنوان عامل راهبردی در خاورمیانه معرفی کرد.
🔹کاهش تنش در مناسبات ریاض و تهران میتواند سرآغاز چرخشی ژئوپولیتیکی باشد و دو کشور بعد از بازگشایی سفارتخانههای خود توافقات امنیتی و اقتصادی پیشین را از نو فعال میکنند.
♦️توافق پکن میان تهران و ریاض به منزلۀ فاصلهگیری بیشتر عربستان از آمریکا است آن هم در حالی که دو کشور سرگرم مذاکره بر سر ضمانتهای امنیتی در منطقه هستند.
🔹توافق میان تهران و ریاض به منزلۀ تردید عربستان دربارۀ نقش آمریکا در تضمین امنیت منطقه و مهار تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران است. به گمان کارشناسان توافق پکن به عربستان و ایران امکان میدهد که تنشهای دو جانبه و مهم خود را بهتر مدیریت کنند.
♦️حملات مستقیم و غیرمستقیم ایران به زیرساختهای عربستان و نفتکشهای این کشور در خلیجفارس طی سالهای گذشته هم شکنندگی دولت عربستان را نشان دادند، هم این نگرانی را در نزد مقامات ریاض تشدید ساختند که جنگ با جمهوری اسلامی، ویرانگر خواهد بود.
🔹لوموند با اشاره به پنج دور مذاکرۀ ایران و عربستان در دو سه سال گذشته در عراق و عمان افزوده است: این مذاکرات در دسامبر گذشته به حال تعلیق درآمدند و ایران رسانهها و شبکههای تلویزیونی عربستان را عامل گسترش اعتراضهای خیابانی معرفی کرد. مقامات ایرانی گفتهاند بسته شدن این رسانهها یکی از موارد توافق بوده است.
♦️جنگ یمن به باتلاقی برای عربستان تبدیل شده و دولت ریاض را به نزدیکی و مذاکره با تهران سوق داده است. وزیر خارجه عربستان در مسکو گفت اولویت عربستان برقراری آتشبس پایدار در یمن است. از تابستان گذشته عربستان و حوثیها مذاکرات را از سر گرفتهاند.
@IMANI_mohammad
.
♦️سازمان ها و شرکت های محترم عمومی و دولتی!
🔹پول بی زبان بیت المال را به بهانه تبلیغ و آگهی و گزارش ویژه و از این قبیل، در حلقوم نشریات معاند نریزید. آنها را با شهرام جزایری ها تنها بگذارید.
♦️کمک به نشریات جریان عناد و تحریف، خیانت به مردم و نظام است.
#همراه_اول
#اعتماد
#شرق
@IMANI_mohammad
میزی که ایران چید؛
همه منهای آمریکا - ۱
1- شش سال فاصله است، از روزگاری که رئیسجمهور آمریکا گفت «عربستان گاو شیرده ماست»، تا پریروز که نیویورک تایمز نوشت «آمریکا پشت درِ مذاکرات ایران، چین و عربستان ماند». ادبیات ترامپ، توهینآمیز بود، اما او صرفا با صدای بلند فکر میکرد و باطن نگرش آمریکا به دیگران در طول دههها را بیرون میریخت. ترامپ گفته بود: «عربستان برای ما مانند گاوی شیرده است که هر وقت دیگر نتواند دلار و طلا بدهد، دستور ذبح آن را صادر میکنیم و این واقعیتی است که همه دوستان و دشمنان آمریکا به ویژه خود مقامات سعودی از آن آگاهند. عربستان، باید سه چهارم ثروتش را به آمریکا بابت حمایتهای ما بپردازد». اما شش سال بعد، روزنامه نیویورک تایمز خبر میدهد آمریکا در مذاکرات ایران و عربستان با میزبانی پکن، پشت در مانده است.
۲- رفتار درست و رو به جلوی عربستان را با ادبیات برخی سیاسیون غربگرا در ایران مقایسه کنید که بلافاصله پس از انتشار خبر توافق نوشتند و گفتند ایران باید بدون فوت وقت سراغ مذاکره با آمریکا درباره برجام و FATF و اوکراین برود و گرنه توافق با دیگران بیفایده است(!)
اینها همان جریان سیاسی هستند که اواخر شهریور 1399 در نشریه «صدا» و درباره مذاکره توهینآمیز ترامپ با رئیسجمهور صربستان نوشتند: «از نگاه منتقدان، عکسی که ترامپ از مذاکرهکننده میپسندد، این است: همچون برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ. آيا اقداماتي از این جنس را بايد مايه شرمساری دانست؟ فرض كنيم سياستمدار صرب همچون متهمي در اتاق بازجويي و حتي يك برده نشسته؛ اگر منافع، چنین اقتضایی كند، بايد آن را تمسخر كرد، يا عقلانيتي سياسي خواند؟»!
آنها همان روز برای رویکرد موهن دولتمردان آمریکایی جیغ و هورا کشیدند و سیگنال دادند که حاضرند گاو شیرده و راهی مذبح باشند. (بماند که برخی بیمایگان غربزده، بارها در فضای مجازی نوشتند: «کاش گاوی بودم در مزارع سوئیس تا اینکه انسانی در ایران»، «هر روز با خودم میگم کاش یه گاو بودم تو مزارع اروپا»، من واقعا کارم ازین حرفا که کاش از اول در آمریکا یا اروپا به دنیا میومدم گذشته، کاش یه گاو بودم تو سوییس»!).
3- غربگراها در طول چند ماه گذشته، در حالی به دفعات گفتند «با آمریکا مذاکره کنیم»، که مقامات آمریکایی مثل بلینکن، جان کُربی، رابرت مالی، ند پرایس و دیگران تاکید داشتند: «احیای برجام، ماههاست در دستور کار قرار ندارد»، «آمریکا وارد مذاکرات غیرمستقیم با تهران نخواهد شد. امروز هیچ شانسی برای بازگشت به میز مذاکره وجود ندارد،»، «موضوع احیای توافق با ایران در دستور کار کاخ سفید قرار ندارد»، «دولت آمریکا تمرکز خود را به جای مذاکرات احیای توافق هستهای، بر سیاست تحریم و فشار قرار میدهد»، «تمرکز ما روی برجام نیست، بلکه روی اتفاقات داخل ایران متمرکزیم».
۴- سؤال تاریخ گذشتهای است که بپرسیم چرا مواضع برخی محافل در ایران، کاملا با مواضع آمریکا و انگلیس و رژیم صهیونیستی هماهنگ است؟ سؤال درستتر این است که چرا هماهنگ نباشند؟! از رژیم صهیونیستی بدنامتر که نداریم. معاون وزیر ارشاد در دولت خاتمی و سردبیر روزنامه آفتاب امروز (رمضانپور)، در حالی سردبیری شبکه ضدایرانی «اینترنشنال» را پذیرفت و اعتراضی از هم طیفان نشنید که ساختار صهیونیستی شبکه آشکار بود؛
چنان که «باراک راوید» خبرنگار صهیونیست عنوان کرد «موساد از شبکه ایران اینترنشنال، به عنوان بازوی جنگ اطلاعاتی علیه ایران استفاده میکند». قبلا هم «یوسی میلمان» تحلیلگر اطلاعاتی هاآرتص گفته بود: «ایران اینترنشنال، شبکه متعلق به موساد به شمار میرود. موساد مطالبی را که نمیخواهد به نام خود منتشر کند، از طریق این شبکه منتشر میکند».
موساد، سیا و ام آی سیکس چرا به این افراد اعتماد کردند و چرا دوستان آنها در داخل، زبان به اعتراض نگشودند؟
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
میزی که ایران چید؛
همه منهای آمریکا - ۲
۵- غربگرایان ماموریت دارند حقارت شخصیت خود را به ملت ایران نسبت دهند و حال آنکه ایران، در حال دورانسازی و تغییر معادلات جهانی است. بر اساس گزارش دویچه وله از نشست «شورای آتلانتیک» در واشنگتن در تاریخ 22 آذر 1390: «برژینسکی، برنت اسکوکرافت و جیمز جونز، سه تن از مشاوران امنیت ملی در دولتهای کارتر، فورد، بوش پدر و اوباما گفتند جهان در نقطه عطف تاریخی از هنگام فروپاشی شوروی قرار گرفته و جنبش فراگیر در خاورمیانه نشانه این دوره است. برژینسکی گفت یکی از دلهرهآورترین موضوعات این است که ما در مقایسه با گذشته با چالشهای پیچیدهتری مواجهیم».
شش سال بعد، مایک پمپئو رئیسسازمان سیا در گفتوگو با MSNBC اظهار داشت: «نفوذ ایران در خاورمیانه، در مقایسه با ۷سال گذشته بسیار فراگیرتر شده و همه جای منطقه حضور دارد».
۶- غرب و شرق، نقش منحصر به فرد جمهوری اسلامی ایران در دگرگونی نظم جهانی را میشناسند؛ هر چند که محافل دنبالهرو غرب، انکار نمایند و ایران را منفعل وانمود کنند. در اینجا واقعیتی غیر قابل انکار برای ارزیابی ادعای طرفین وجود دارد.
تصور کنید که ایران پس از فروپاشی شوروی، در برابر تاخت و تاز آمریکا، ناتو و اسرائیل تدبیر نمیکرد، به مقاومت فعال کشورها سامان نمیداد و غرب بر منطقه چنبره میزد. در این صورت، چین و روسیه و هند و دیگران بابد برای مراودات معمول دیپلماتیک و خرید یک بشکه نفت یا صادرات یک کانتینر از محصولات خود، از آمریکا اجازه میگرفتند.
اما حالا همین دولتها میتوانند در جهانی متکثر، با کشورهای منطقه مراوده کنند. متغیر مهم، ضربه راهبردی به سلطه بلامنازع آمریکا پس از فروپاشی شوروی و اشغال افغانستان و عراق است که با محوریت ایران انجام گرفته است؛ تا جایی که حتی عربستان که در طرف تیم بازندگان (آمریکا) قرار داشت، تصمیم میگیرد از آن موقعیت فاصله بگیرد.
دگرگونیهای اساسی در نظم وابسته به اخم و لبخند آمریکا، پس از آن اتفاق میافتد که سلسله جنگها در منطقه (از افغانستان و عراق و سوریه تا لبنان و فلسطین و یمن/ جنگ جهانی سوم و چهارم به تعبیر محافل آمریکایی- صهیونیستی) مغلوبه شده و ابهت بانیان آن فرو ریخته است. این مهندسی مستحکم و ضمنا منعطف، اصالتا ایرانی است.
۷- رهبر انقلاب در بحبوحه مذاکرات هستهای از تعبیر «نرمش قهرمانانه» استفاده کردند که شاید با سوء تفاهم نزد غرب و پیروانش مواجه شد. این تاکتیک البته از سوی دولت وقت به درستی فهمیده و استفاده نشد تا بتوانند منافع ملت ایران را در برجام تامین کنند؛ اما با وجود کج کارکردی برخی اجزای آن دولت، راهبری حکیمانه رهبر انقلاب موجب عبور کشور از بحرانافکنی دشمن و پیشبرد راهبرد کلان نظام در سطح منطقه و جهان شد.
محاسبه دشمن درباره برجام، استحاله خاموش انقلاب اسلامی بود؛ چنان که جان ساورز رئیسوقت MI6، از آن به عنوان «نُرمالیزاسیون انقلاب» یاد کرد. اما مسیر تحولات به سمت دیگری رفت و در حالی که آمریکا و اروپا خیال میکردند سر ایران کلاه بزرگی گذاشته و گرفتار برجامیزاسیون و نُرمالیزاسیون کردهاند، خود گرفتار نقشه بزرگتر ایران شدند.
نقشه تنگ کردن حلقه محاصره ایران با اشغال افغانستان و عراق، جنگ نیابتی داعش، و نهایتا آشوبافکنی همزمان در ایران و عراق و لبنان کجا؟ و انتقال کانون بحران از سوریه و عراق و افغانستان به اروپا (اوکراین) و آشوبزدگی رژیم صهیونیستی و برخی دولتهای اروپایی کجا؟
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
میزی که ایران چید؛
همه منهای آمریکا - ۳
۸- وبسایت الجزیره اواخر تیر 1394 یادداشت قابل تأملی به قلم یکی از اعضای اپوزیسیون جمهوری اسلامی (حمید دهباشی) منتشر کرد که همچنان خواندنی است:
«طبق تعریف توماس فریدمن، دکترین اوباما این است که مشارکت دادن ایران بیش از انزوا قادر به برآوردن نیازهای آمریکاست. آنچه از نگاه جمهوریخواهان و نومحافظهکاران، تلاش برای به دست آوردن دل ایران تلقی میشود، در حقیقت نوع بسیار زیرکانهتری از امپریالیسم است. مثل یک شطرنجباز که از ضعفها و قوتها، واکنشهای عصبی و امیال پنهان همه بازیگرانش آگاه است.
اوباما به سعودی و ترکیه اجازه میدهد کار خودشان را در یمن یا سوریه پیش ببرند... اگر توافق با ایران از نقشههای کنگره یا مخالفان در ایران جان سالم در ببرد، گل سرسبد دستاوردهای اوباما به عنوان تجلی قدرت هوشمند خواهد شد... به تعبیر جوزف نای، این ترکیب قدرت نرم و سخت است.
دکترین اوباما اهدافی فراتر از ایران و برنامه هستهایاش دارد؛ اما همیشه میان نیات مؤلف یک دکترین و شیوه خوانش و شکستن ساختار آن توسط دیگران اختلاف وجود دارد.
برای دکترین اوباما هر نامی که انتخاب کنید، او و جوزف نای باید کولهبار خود را ببندند و به قم بروند تا بفهمند قدرت هوشمند چیست...
از همان مرزهای پُرنفوذی که قرار است بازرسان سازمان ملل (و در میان آنها جاسوسان اسرائیل) به ایران بروند و تأسیسات هستهای را بازرسی و رصد کنند، از همان مرزها قاسم سلیمانی خیلی زودتر نفوذ کرده و اوباما و نای را دور زده است».
۹- محافل غربگرا که این بار توافق با عربستان را بهانه کردند، نمیخواهند ببینند رشته تحولات از دست آمریکا در رفته و خارج از نظم مطلوب او اتفاق میافتد. بنابراین انبوه تحلیلهایی از این دست را نمیبینند:
«رویترز: توافق تهران- ریاض، سیلی بر صورت دولت بایدن بود»؛
«یدیعوت آحارنوت: واشنگتن، بار دیگر متحمل سیلی شد»؛
«وبسایت آمریکایی وُکس: توافق تهران-ریاض، نمایانگر خاورمیانه پسا آمریکایی است»؛
«باربارا اسلاوین، تحلیلگر آمریکایی: این تحول، دو گروه را سرخورده میکند: حامیان تغییر حکومت در ایران و اسرائیل»؛
«مارک دوبوویتز، رئیسبنیاد دفاع از دموکراسیها: این توافق، ضربه جدی به دولت آمریکاست»؛
«میشل پل خبرنگار رادیو فرانسه در اسرائیل: برآیند نگاه رسانههای اسرائیل به این توافق، یک خبر بد و سیلی واقعی به دولت تلآویو است»؛
«گیوم نودَن خبرنگار رادیو فرانسه در آمریکا: واشنگتن در قبال این توافق، شگفتزده و منفعل است.»
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad