۳۸ روز بعد؛ اسرائیل
با زمین و زمان می جنگد! -۱
🔹به تسامح گفته می شود اسرائیل با وجود ۳۸ روز جنگ و ارتکاب جنایت جنگی تمام عیار، در همان نقطه آغازین شروع حمله به غزه ایستاده و کاری از پیش نبرده است.
🔹اما تعبیر دقیق تر، همان است که حتی رسانه های آمریکایی، با اشاره به شکست ترکیبی رژیم صهیونیستی نوشتند: "اسرائیل پس از حمله ۷ اکتبر، دیگر آن اسرائیل قبل از جنگ نخواهد شد".
🔹نیویورک تایمز چند روز قبل نوشت:
🔻"سابقه نداشته که برای دفاع از اسرائیلُ آمریکا مجبور به مداخله مستقیم شود. اسرائیل، در معرض خطری بزرگتر از هر زمان دیگر است؛
🔻تهدید مجموعه ای از دشمنان که تسلیحات مدرن و جهان بینی خدا سالارانه دارند و دیگر نمی توان آنها را گروه کوچک شبه نظامی دانست؛ هر کدام دارای ارتش مستقل، مدرن و مجهز، با قابلیت های سایبری، پهپادی، موشک های دور برد، و پشتیبانی فنی هستند.
🔻آنها مدتهاست برنامه ریزی کرده اند و از همه طرف تهدید می کنند. هدف، نابودی اعتماد اسرائیلی هاست. سرویس های اطلاعاتی اسرائیل غافلگیر شده اند. با این وضعیت، اسرائیلی ها ناچارند تدریجا از آنجا بروند.
🔻جنگ علیه حماس، مستلزم نبرد شهری خانه به خانه است. نابودی حماس بسیار سخت است و زیرساختهای نظامی آن، در تونلهای چندین کیلومتری قرار گرفتهاند.
🔻نگرانی عمیق و شاید مهمترین آن، این است که اسرائیل، بدترین رهبر تاریخ خود را دارد که هیچ اراده یا توانی برای ابتکارات ندارد. بدتر از همه، حمایت بیچون و چرای نتانیاهو از پایگاه راست افراطی و سرزنش سرویسهای امنیتی است. بایدن برای حمایت از اسرائیل، به حفظ همبستگی ارکان حکومت و مردم اسرائیل نیاز دارد، اما متاسفانه در این مسیر قرار نداریم".
🔹اسرائیل بعد از قریب ۳۰ روز بمباران و نسل کشی، هیج دستاورد واقعی نداشته است. نه حماس نابود شده، نه غزه به تسخیر در آمده، نه حتی یکی از چند صد اسیر اسرائیل آزاد شده، و نه توانسته اسیری در میدان بگیرد، و نه به تونل ها دسترسی پیدا کرده است.
🔹در مقابل، بالغ بر ۲۰۰ عراده تانک و خودروی زرهی مدرن تلفات دادهُ و دست کم اذعان می کند ۴۵ افسر و سرباز نظامی اش کشته شده اندِ که البته این رقم را باید ضرب در چهار و بیشتر کرد. راکت ها و موشک های حماس نیزُ همچنان شلیک می شود.
🔹مسئله این نیست که اسرائیل هر طور خواست، بتواند پرونده جنگ را بندد. این جنگ، متفاوت از همه جنگ های قبلی است؛ به دو دلیل. نخست این که حماس، چون از برنامه اسرائیل برای شبیخون خبر داشت، پیشدستی کرد و ضربه جبران ناپذیر را زد.
🔹دوم؛ رویه متعارف دو دهه قبل این بود که وقتی اسرائیل یا آمریکا با یکی از اجزای مقاومت درگیر می شدند، جز ایران، دیگر اجزا یا پای کار نمی آمدند، یا اصلا ظرفیت قابل توجهی برای ورود به میدان نداشتند.
🔹این بار اما معادله، تغییر کرده است. گزاره "نباید به اسرائیل حمله کرد و فقط در صورت حمله باید پاسخ داد"، کنار گذاشته شده است. گروه های مقاومت، اکنون در موقعیت ایراد ضربات ترکیبی هستند که حجم و دردناکی آن دائما رو به تصاعد است.
🔹همین یک هفته اخیر، کمیت و کیفیت ضرباتی که از جبهه های شمالی و جنوبی به اسرائیل (و آمریکا) وارد شده، در طول پنج هفته قبل کم نظیر بوده است.
🔻گزارش میدانی را در بخش دوم این یادداشت بخوانید:
@IMANI_mohammad
۳۸ روز بعد؛ اسرائیل
با زمین و زمان می جنگد!-۲
🔹برخی رسانههای صهیونیستی امروز نوشتند : دیروز آشکار شد که حزبالله، طرفی است که تصمیم میگیرد چه کسی در شمال بمیرد و چه کسی به زندگی خود ادامه دهد".
♦️گزارشگر شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی دیروز گفته بود: "آماری قابل توجه! از صبح، آژیر خطر در مناطق مجاور نوار غزه، ۸ بار به صدا درآمده، اما در جبهه شمال ۱۰ بار!".
🔹به گزارش یدیعوت آحرونوت، فقط دیروز: "۲۹ اسرائیلی در نتیجه حملات حزب الله به مرز شمالی زخمی شدند". برخی رسانه های عبری گفتند: "حزبالله قوی ترین حمله خود را از زمان شروع جنگ انجام داد و تخمین زده می شود ۱۰ نظامی اسرائیل کشته شده اند"
♦️شبکۀ ۱۲ اسرائیل دیروز خبر داد: "۸ سرباز و ۲ افسر ارتش اسرائیل، در حمله حزب الله کشته، و شمار دیگری زخمی شدند". عملیات شدت یافته دیروز، پاسخ حزب الله به شهادت ۷ نفر از نیروهایش در حمله پریروز به سوریه بود.
🔹محمد رعد، رئیس فراکسیون پارلمانی حزبالله امروز تأکید کرد: «اسرائیل میداند که حزب الله، هنوز از برگهای برنده خود استفاده نکرده و آنچه در اختیار دارد، قطعا صهیونیست ها را از عمل باز خواهد داشت.»
♦️امروز المیادین و العالم گزارش دادند که پایگاه آمریکا در منطقه نفتی کونیکو در شرق سوریه، با موشک های پیشرفته گراد مقاومت عراق هدف قرار گرفت و ۴ تفنگداران آمریکایی کشته شدند. همچنین پایگاه الشدادی در حسکه سوریه) هدف حمله یگان پهپادی قرار گرفت.
🔹این حملات، پاسخی به تجاوزات آمریکا به شهرهای المیادین و البوکمال در شرق دیرالزور بود. وزیر دفاع آمریکا گفته بود: به مواضع سپاه پاسداران و گروههای همپیمان ایران حمله کردیم.
♦️باید به این حجم از عملیات فزاینده گروه های مقاومت، حملات آزار دهنده، تحقیر آمیز و معادله به هم زن "انصارالله یمن" به بندر راهبردی ایلات را اضافه کرد.
🔹در چنین شرایطی، "واللا" و "آکسیوس" به نقل از منابع اسرائیلی خبر دادند: "وزیر خارجه آمریکا در تماس با وزیر دفاع اسرائیل، نگرانی خود درباره اقدامات تحریک آمیز اسرائیل و تنش در مرز با لبنان را ابراز داشت. او خواستار توضیحاتی درباره حملات هوایی به لبنان شد و از گالانت خواست، از اقداماتی که منجر به جنگ فراگیر با حزبالله میشود، اجتناب کنند. ️گالانت پاسخ داده که سیاست ما، باز نکردن جبهه دوم در لبنان است.
♦️مجموعه تحولات، در جبهه داخلی اسرائیل، جبهه ترکیبی منطقه، و افکار عمومی جهان، نشان می دهد اسرائیل در حال تحمل ضربه ای به مراتب ویرانگر تر از ضربه دردناک ۷ اکتبر است و گذر زمان، بر شدت آشفتگی راهبردی در این رژیم خواهد افزود.
🔹اسرائیلُ روز اول با حماس دست به گریبان شدِ اما حالا چنان دچار بحران راهبرد و راهبری شده که مجبور است با زمین و زمان، و دوست و دشمن بجنگد. به یاد بیاوریم تحلیل ایهود باراک نخستوزیر اسبق اسرائیل را که به فارین پالیسی گفت:
♦️"در عرض یکی دو هفته، احتمالاً حمایت افکار عمومی را در بسیاری از نقاط جهان آزاد از دست می دهیم و ظرف دو سه هفته، حمایت بسیاری از دولت ها را. آمریکا احتمالا همچنان با ما بماند، اما پشت ما ماندن برای آنها پیچیده و پیچیدهتر خواهد شد.»
@IMANI_mohammad
.
نتایج شاهکار بسیج لندن:
برکناری وزیر و تعطیلی یک شبکه
«بسیج لندن»، همچنان به شکل مؤثر دارد کار خود را میکند. راهاندازی چند راهپیمایی ضد صهیونیستی با جمعیتهای 300 تا 500 هزار نفر، ضربهای عمیق به تشکیلات اطلاعاتی- امنیتی و رسانهای انگلیس زده است.
«سوئلا بریورمن»، وزیر کشور انگلیس دیروز در حالی به خاطر تجمعات مذکور و حواشی آن برکنار شد، که توضیح روشنی در این باره داده نشده است. ادعا شده او برکنار شد، چون «اظهارات تندی علیه تظاهرات ضد اسرائیلی داشت و خواستار لغو این تحرکات شده بود». یا این که او گفته بوده «پلیس با این افراد مماشات میکند و این تجمعات، راهپیماییهای نفرتپراکن از سوی اوباش است».
این توجیهات، پوشش ماجراست. به نظر میرسد ماجرا عمیقتر از این حرفهاست؛ این که انگلیس نه فقط در برابر تظاهرات بیسابقه ضدصهیونیستی غافلگیر شده، بلکه غافلگیری مهمتر، در قبال شبکه توانمندی است که توانسته، چنین تظاهرات گستردهای را سازمان دهد و در آینده هم میتواند بر پاکننده اعتراضات مشابه باشد.
هر چند برخی مقامات انگلیسی سعی کردند با نسبت دادن سازماندهندگان راهپیمایی به ایران، اذهان را از واقعیت ماجرا منحرف کنند، اما بهتر از هر کس میدانند که هیچ ردّی از ایران -جز نفوذ عمیق معنوی و فرهنگی، به عنوان حامی واقعی ملت مظلوم فلسطین- وجود ندارد.
شگرد انگلیسیها درباره انتساب تظاهرات لندن به ایران و کاستن از بار روانی ماجرا، شبیه همان شگردی است که صهیونیستها در نسبت دادن حمله رعدآسای 7 اکتبر حماس به ایران در پیش گرفتند تا بگویند که از ایران قوی ضربه خوردهاند و نه فقط گروه مبارز حماس در منطقه محاصره شده غزه.
کار دومی که بسیج چند صد هزار نفری لندن(!) با راهپیماییهای اخیر انجام داده، ایجاد ترازهای ارزیابی تازه در زمینه قدرت بسیجگری سیاسی و رسانهای است و طبیعتا رسانههای فارسی زبان ضدایرانی مانند BBC، VOA، اینترنشنال، و منوتو را زیر سؤال جدی میبرد.
سؤال مهم و چالشبرانگیزی که پدید آمده، این است: اگر تراز کفایت و کارآمدی، بر پا کردن تظاهراتهای 500 هزار نفری با کمترین امکانات سیاسی و رسانهای است، پس گروههای ضدایرانی مستقر در انگلیس و شبکههای ماهوارهای که در لندن با صدها میلیون دلار هزینه میزبانی شوند، در طول این همه سال چه غلطی میکردهاند و چرا نتوانستند یک تجمع چند هزار نفری در تهران یا حتی لندن، علیه جمهوری اسلامی راه بیندازند.
شبکه بهایی «منوتو» اولین قربانی این چالش سخت بود که خبر تعطیلی قریبالوقوع آن اعلام شد و احتمالا به زودی، نوبت اینترنشنال، BBC، VOA و رادیو فردا و... هم خواهد شد.
در عین حال قربانی کردن شبکه مزدورانی مثل منوتو و اینترنشنال، کارفرمایان آنها در MI6 و MI5 انگلیس، و شاباک و موساد در تلآویو را از زیر علامت سؤال بزرگ خارج نمیکند: این که چرا از تحولات غافلگیرکننده در بستر اطلاعاتی و امنیتی جا میمانند و بموقع، پیشبینی نمیکنند و هشدار نمیدهند؟!
این روزها جا دارد سفر دو ماه قبل وزیر اطلاعات اسرائیل به لندن را به یاد بیاوریم که با جمع کردن برخی از همین مزدوران رسانهای، چه شلتاقهایی میکرد و چه آرزوهایی برای آشوب در ایران (اواخر شهریور) میپروراند، اما حالا هفتههاست در تاریکخانه اسرائیل، گم و گور شده است.
روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
زیر ساخت اینترنتی اسرائیل
آماج حملات سایبری پیاپی است
«اداره ملی سایبری اسرائیل» با انتشار اطلاعیهای نسبت به وجود یک بدافزار ایرانی در زیرساخت اینترنتی اسرائیل هشدار داد
در متن این اطلاعیه، به کشف بدافزاری از نوع «وایپر» متعلق به یک گروه مهاجم ایرانی اشاره شده است. وایپر (Wiper) نوعی از بدافزار است که به حذف دادههای موجود در سیستم قربانی میپردازد.
به گزارش وبسایت شبکه صهیونیستی «اینترنشنال»، اداره سایبری اسرائیل شناسههای فنی این بدافزار را منتشر کرده و گفته که انتشار این شناسهها ممکن است در شناسایی یا جلوگیری از نفوذ گروه هکری به زیرساختهای اسرائیل کمک کند. این چندمین حمله شناسایی شده از سوی جمهوری اسلامی علیه مواضع اسرائیل در یک ماه اخیر است. هکرها در هفتههای گذشته بارها تلاش کردهاند تا با شیوههای مختلف سازمانها و شرکتهای اسرائیلی را مورد نفوذ خود قرار دهند. در روزهای گذشته شرکتهای امنیت سایبری مختلف گزارشهای فنی متعددی درباره حملات یاد شده منتشر کردهاند. در یکی از این نمونهها، شرکت «کراود استرایک» از حمله سایبری گروه هکری «بچه گربههای دلربا» به سازمانهای اسرائیلی فعال در بخشهای فناوری، ترابری و حملونقل خبر داد. کمی پیشتر از آن شرکت امنیت سایبری «دیپ اینستینکت» از حمله گروه «مادی واتر» به دو نهاد اسرائیل خبر داده بود.
دوشنبه هفته پیش نیز گزارشی درباره حمله هکری به سازمانهای آموزشی و فناوری اسرائیل منتشر شده بود. در این حمله نیز هکرها از بدافزار وایپر برای حذف اطلاعات رایانههای تحت نفوذ استفاده کرده بودند.
اینترنشنال در پایان نوشت: برخی کارشناسان باور دارند درگیری فعلی اسرائیل در جنگ حماس ممکن است اوضاع امنیت سایبری را شکننده تر کند.
روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
گزارش محرمانه سفارت هلند: اسرائیل فاقد استراتژی مشخص در جنگ غزه است
روزنامه هلندی گزارشی از یک «یادداشت محرمانه» در مورد جنگ غزه را منتشر کرد که میگوید اسرائیل هیچ راهبرد روشنی در این جنگ ندارد.
روزنامه «اناِرسِ» هلند میگوید «یادداشتی محرمانه» از سفارت هلند در تلآویو را رؤیت کرده که مربوط به رویکرد اسرائیل در جنگ غزه است.
به گزارش رادیو فردا، این روزنامه مینویسد که این یادداشت، «از سوی وابسته دفاعی در سفارت هلند در تلآویو تهیه شده است که با یک تیم نظامی بهشدت اوضاع پیرامون غزه را زیر نظر دارد» و «جلسات توجیهی ارتش اسرائیل را نیز دنبال و بررسی کرده است.»
در این یادداشت آمده که «رهبری سیاسی و نظامی اسرائیل، هیچ استراتژی مشخصی ندارند و تمایل اسرائیل برای مقابله نهائی با حماس، یک هدف نظامی است که عملاً دستیابی به آن غیرممکن است.» در بخشی دیگر از این یادداشت آمده است: «اسرائیل از واکنشی نامتناسب در غزه استفاده میکند و بهطور عمدی به زیرساختهای غیرنظامی مانند پلها، جادهها و مجتمعهای مسکونی حمله میکند.»
در بخشی از این گزارش آمده که به گفته وابسته امور دفاعی در سفارت هلند، ارتش اسرائیل در جنگ غزه «دکترین ضاحیه» را در پیش گرفته و بر اساس آن، «تلاش میکند تا حد ممکن تلفات حمله زمینی را محدود کند و در این راه، از تخریب گسترده زیرساختها و مراکز غیرنظامی ابایی ندارد.»
بر اساس این یادداشت «اسرائیل میخواهد با حمله خود به غزه، نیروی نظامی قابل اعتباری را به نمایش بگذارد تا به ایران و گروههای نیابتی آن (مانند حزبالله) نشان دهد که از هیچگونه اقدامی ابایی ندارد.»
وابسته دفاعی سفارت هلند در یادداشت خود نوشته است که از دید او، «این نگرش به جای کاهش تنش در منطقه، احتمالاً باعث تشدید آن خواهد شد.»
@IMANI_mohammad
امام، قدرت آمریکا را شکست
شما چه می کنید آقای ظریف ؟! -۱
♦️نمی دانم برخی رسانه های خودی چه علاقه ای دارند به شبهه افکنی های آقای ظریف -در حالی که پالس ترس و ناتوانی و خستگی به دشمن می دهد- تریبون و ضریب بدهند؟! اگر به افق فلسطین نشد، آخرین خبر!
🔹ظریف این بار مدعی شده، سخنانش گذشته اش مبنی بر اینکه آمریکا می تواند با یک بمب تمام سیستم دفاعی ایران را نابود کند، تحریف شده است. می گوید: "من گفتم قدرت ما مردم است، نه توان دفاعی؟! امروز هم میگویم، باز هم خواهم گفت، چون حرف امام(ره) است که مردم پایه قدرت ما هستند. بد گفتم؟!".
♦️ابتدا ببینیم ظریف،۱۲ آذر ۱۳۹۲ در دانشکده فنی دانشگاه تهران چه گفت. این ویدئوی سخنان اوست: "غربیها از چهارتا تانک و موشک ما نمیترسند. از این مردم میترسند. آیا شما فکر کردهاید که آمریکا که با یک بمبش میتواند تمام سیستمهای نظامی ما را از کار بیندازد، از سیستم نظامی ما میترسد؟».
🔹اولا آقای ظریف در جفایی آشکار، سعی می کند موضع جنگ هراسانه خود و به رخ کشیدن قدرت نظامی آمریکا را به امام خمینی (ره) نسبت می دهد؛ در حالی که مواضع امام در شکستن ابهت آمریکا و پایه ریزی شکست های بعدی آن روشن است.
♦️غلامعلی رجایی در کتاب خاطرات جمع آوری شده از برخی مسئولان نقل می کند هنگامی که ناو امریکایی به آبهای خلیجفارس آمده و ایران را تهدید کرده بود، از امام استفسار کردیم. امام در پاسخ فرمود:
🔹اگر من جای شما بودم وقتی سر و کله اولین ناو جنگی امریکایی در آبهای خلیجفارس ظاهر شد همان وقت آن را با موشک میزدم تا ناو دومی جرات نکند بعد از او وارد خلیجفارس بشود". (ج ۲۱ صحیفه نور؛ ص ۸۹)
♦️حضرت امام (ره) همچنین در مقطعی دیگر، خطاب به آمریکایی ها فرمودند :"اخطار می کنم كه تا دير نشده و در باتلاق مرگ فرونر فته ايد، از خليج فارس بيرون رويد. هميشه اينگونه نيست كه هواپيماهاى مسافربرى ما توسط ناوهاى جنگى شما سرنگون شود؛ كه ممكن است فرزندان انقلاب ناوهاى جنگى شما را به قعر آبهاى خليج فارس بفرستند".
🔹ایشان، این سخنان قاطع را در روزگاری فرمود که ایران، هنوز یکهزارم اقتدار نظامی فعلی -مانند سرنگونی یا غنیمت گیری پهپاد های مدرن آمریکایی و شخم زدن پایگاه های آنها با موشک ها و پهپاد های قدرتمند نقطه زن- را نداشت و عمق نفوذش تا عراق و سوریه و لبنان و یمن پیش نرفته بود.
♦️هیچ جای صحیفه امام (ره)، جمله ای پیدا نمی کنید که کمترین شباهتی به ادبیات امثال آقای ظریف در بزرگ نمایی قدرت آمریکا داشته باشد؛ آن هم ادعای توان نابودی همه سیستم نظامی با یک بمب!
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
امام، قدرت آمریکا را شکست
شما چه می کنید آقای ظریف ؟! -۲
🔹شاید کسانی بگویند حالا که ظریف ولو با انکار، حرف غلطش را پس می گیرد، مصلحت این است که ما هم بپذیریم و عبور کنیم.
♦️این تلقی، هنگامی درست است که امثال ظریف و روحانی، همین روزها در میانه جنگ افروزی آمریکا و اسرائیل، اصرار بر رعب افکنی و جنگ هراسی نداشته باشند و ادبیات مسموم شان، موجب پالس دادن به دشمن برای جنایات افزون تر در منطقه نشود.
🔹آقای ظریف می گوید منظورش در سخنان ۱۰ سال قبل، تاکید بر پشتوانه مردمی جمهوری اسلامی بوده و نه انکار افتخارات نظامی. فعلا کاری نداریم که مبنای برجام ۲ و ۳ و ادبیات امثال مرحوم هاشمی، مزاحم انگاری اقتدار نظامی و نفوذ منطقه ای بود و طیف مذکور اگر می توانست، این توانمندی را هم در مذاکره به حراج می گذاشت و سایه ناگزیر جنگ را پس از خلع قدرت از کشور، بر سر مردم می کشاند!
♦️آنچه باید در این نوشته تاکید کنیم، تحریف و تهمت آقای ظریف و زدن عقبه قدرت مردمی کشور، پس از انکار توان نظامی است. او همین چند روز قبل با دامن زدن به دو دستگی میان دولت و نظام مدعی شد:
🔹"اگر پای ایران را به جنگ بکشانند، برای مقام های حاکمیتی اتفاقی نمی افتد؛ آنی که بمب می خورد، از بین می رود و تحریم می شود، مردم هستند. مردم، از هزینه دادن روی این موضوع خسته اند، حق هم دارند. مردم ایران از سیاست دولت ما که تلاش می کند از فلسطینی ها هم داغ تر باشد، خسته اند".
♦️ آقای ظریف با ادبیات مسموم خود، هم توانمندی بازدارنده نظامی و هم پشتوانه مردمی را انکار می کند؛ آن هم درست در زمانی که باید در مقابل تهدید های دشمن، شجاعانه و با قاطعیت موضع گرفت.
🔹ادبیات جفاکارانه او در حالی است که ماشین نظامی آمریکا در عراق و افغانستان و سوریه در گل ماند و با سرشکستگی مجبور به عقب نشینی شد. او در حالی خستگی خود را به مردم نسبت می دهد که در اوج سازش طلبی طیف متبوعش، تشییع دشمن شکن و ده ها میلیونی سردار سلیمانی را به چشم دید و دو سال بعد اذعان کرد:
♦️«قبل از شهادت شهید سلیمانی، در تمامی نظرسنجی هایی که ما داشتیم، از سال ۹۶ تا ۹۹؛ محبوبیت من از ۹۰، آمد روی ۶۰ درصد، و محبوبیت شهید سلیمانی، رفت روی ۹۰ درصد. مردم ما، #قهرمان_بودن_در_منطقه_را_می_پسندند. ما هم نوکر مردم و هم نوکر آنچه می پسندند، هستیم».
🔹ترویج سازش طلبی و جنگ هراسی، آن هم در مقاطعی که دشمن گستاخانه تهدید می کند، بوی خرد ستیزی و تهدید افزایی می دهد. این ادبیات مسموم را باید دشمن داشت و قائلانش را تهدید امنیت ملی انگاشت.
♦️بلانسبت آقای ظریف، هنگامی که اشعث بن قیس (سر دسته سازش طلبان در صفین، و عامل تحمیل حکمیت) به سخنان امیر مومنان (ع) اعتراض كرد و با ژستی "نصیحت گرانه" گفت "يا امير المومنين! اين که گفتی، به ضرر و خلاف مصلحت توست، نه به نفع تو!"؛ حضرت پاسخ داد:
🔹 "مَا يُدْرِيكَ مَا عَلَيَّ مِمَّا لِي عَلَيْكَ لَعْنَةُ اللَّهِ وَ لَعْنَةُ اللَّاعِنِينَ ... إِنَّ امْرَأً دَلَّ عَلَى قَوْمِهِ السَّيْفَ وَ سَاقَ إِلَيْهِمُ الْحَتْفَ لَحَرِيٌّ أَنْ.
♦️تو چه مي فهمی چه چیز به ضرر من است يا نفع من؟ لعنت خدا و لعنت کنندگان بر تو باد ... کسی که شمشير دشمن را به سوی قوم خود راهنمائي کند و مرگ را به سوي آنها بکشاند، سزاوار است نزديکانش با او عداوت بورزند و بيگانگان، از او در امان نباشند". (خطبه ۱۹ نهج البلاغه).
@IMANI_mohammad
ابعاد و اهمیت شکست اسرائیل
در یورش به بیمارستان شفا
🔹برخی منابع رسانه ای حتی در رژیم صهیونیستی (مانند کانال۱۳ تلویزیون اسرائیل) پس از اشغال بیمارستان شفا که با جنایت حداکثری همراه بود، اعلام کردند:
♦️"این یک شکست اطلاعاتی مرگبار برای ارتش اسرائیل بود. برخلاف آنچه پیشبینی میشد، بیمارستان الشفاء در غزه، خالی از هرگونه سلاح و تجهیزات نظامی بوده است". این در حالی است که اسرائیل امروز می خواست با تسخیر این بیمارستان، ادعای پناه گرفتن حماس در زیر زمین بیمارستان ها را ثابت کند.
🔹این به خودی خود، شکست بزرگی است، اما صرف نبودن سلاح، اهمیت و ابعاد شکست اطلاعاتی اسرائیل را بیان نمی کند. اتفاق مهم تر، دو خبر سربسته شبکه دولتی انگلیس و شبکه سی ان ان است.
♦️اورلا گورین خبرنگار BBC اذعان کرد بیمارستان شفا، فاقد هر گونه نیروی نظامی حماس و اسلحه بوده است. او به نقل از شاهدان عینی گزارش داد:
🔹"عملیات سربازان و جستجوی اتاق به اتاق کارکنان و بیماران بیمارستان از سوی نیروهای اسرائیلی انجام شد. آنها افرادی را که در روزهای اخیر تلاش میکردند بیمارستان را ترک کنند، هدف قرار می دادند و تعدادی کشته شدند. هرگز نه حتی یک اسلحه یا حتی حضور حماس در بیمارستان دیده نشد".
♦️این در حالی است که پیتر لرنر سخنگوی ارتش اسرائیل، به شبکه CNN گفته بود بیمارستان شفا قلب تپنده حماس است: «هدف ما این است که در جستجوی حماس، هر جا که مخفی شده، برویم. محوطه بیمارستان مرکز اصلی عملیات و شاید حتی قلب تپنده و مرکز ثقل آنها باشد».
🔹سرویس های اطلاعاتی ارتش و موساد بعد از سال ها رصد دقیق و داشتن مزدوران متعدد در غزه، به کاهدان زده و خیال می کرده اند زیر بیمارستان شفا، "قلب تپنده و مرکز ثقل حماس" است! اما به اذعان خبرنگار بی بی سی، در آنجا حتی نه یک سلاح و نه یک رزمنده حماس پیدا نکرده اند!
♦️این شکست اطلاعاتی را باید به کتاب شکست های اطلاعاتی موساد و شاباک، و اطلاعات ارتش اسرائیل که طی ماه ها و هفته های اخیر هر چه پر حجم تر شده، اضافه کرد.
🔹امروز در طول یک ماه جنایات اسرائیل در غزه، روزی منحصر به فرد بود و بدنامی بزرگ تری را به خاطر جنگ(!) با بیماران و نوزادان بیمارستانی برای این رژیم به ثبت رساند؛ اما نه تنها دستاوردی نداشت، بلکه میزان نابسامانی در سامانه اطلاعاتی اسرائیل را به دشمنانش نشان داد.
@IMANI_mohammad
شکست ۱۵ نوامبر اسرائیل
چرا به اندازه ۷ اکتبر مهم است؟
.
🔹امروز دقیقا یک ماه از بمباران بیمارستان "المعمدانی" در روز ۲۶ مهر می گذرد؛ جنایت شرم آوری که ۴۷۱ شهید و ۳۱۵ مجروح بر جا گذاشت. به همین دلیل، صهیونیست ها مسئولیت آن را گردن نگرفتند و به راکت کمانه کرده حماس نسبت دادند!
♦️صهیونیست های یک ماه بعد، ننگ دیگری را مرتکب شدند که کارفرمای آمریکایی هم مسئولیتش را نمی پذیرد. جان کربی، سخنگوی کمیته امنیت ملی کاخسفید گفت: حمله به بیمارستان شفا با چراغ سبز ما انجام نشده است.
🔹هر چند صهیونیست ها وانمود می کنند از هیچ چیز شرم نمی کنند و پیه همه بی حیثیتی ها را به تن مالیده اند، اما دقیقا می فهمند که چگونه در حال نابودی ته مانده آبروی خود هستند؛ حیثیت نایابی که ظرف ۷۵ سال اشغالگری، اورژانسی ترین نیاز شان بوده است.
♦️فرعون نوزاد کُشی کرد تا کابوسش "موسی" (ع) متولد نشود و اسرائیل همان خبط منتهی به نابودی را مرتکب می شود. طی این یک ماه، صهیونیست ها به اطراف چند بیمارستان حمله کردند تا این که دو روز قبل (۱۵ نوامبر)، به بیمارستان شفا یورش بردند.
🔹"پیتر لرنر" سخنگوی ارتش اسرائیل در اهمیت حمله گفته بود: «محوطه بیمارستان، مرکز اصلی عملیات و شاید حتی قلب تپنده و مرکز ثقل حماس است».
♦️ادعا می کردند آنجا مقر حکومتی و پایگاه اصلی حماس است و لابد کلی اسیر می گیرند و اسیران شان را آزاد می کنند و ثابت می شود که ادعای تبدیل زیر زمین بیمارستان به پایگاه نظامی، درست بوده است.
🔹آنها موفق شدند ظرف یک ماه، دو بیمارستان را مایه ننگ ابدی اسرائیل کنند! کادر درمانی و مجروحان بمباران ها را برهنه و بازجویی کردند، شماری را کُشتند و عده ای را اسیر گرفتند! اینها لابد برای ارتش سرشکسته و بی دستاورد در طول شش هفته جنگ، دستاورد است!
♦️اما دریغ از یک سند معتبر درباره وجود پایگاه در زیر زمین بیمارستان! آنها به هیچ رزمنده ای از جوانان غزه دست نیافتند.
🔹هر چند سخنگوی ارتش اسرائیل گفته: "نیروهای ما در تلاشند شبکه حماس در زیر بیمارستان را پیدا کنند و این کار هفتهها طول خواهد کشید"، نتانیاهو می گوید: "نشانه های قوی داشتیم که گروگان های ما در بیمارستان هستند؛ اما هیچ اسیری پیدا نشد".
♦️شبکه سیانان که بخشی از سامانه دروغ پراکنی به نفع صهیونیست ها بوده، اذعان کرد: "مطمئنا هیچ نشانهای وجود ندارد که نیروهای اسرائیل، تونلی را زیر بیمارستان کشف کرده باشند؛ چیزی که سخنگوی ارتش اسراییل، سه هفته قبل نقشه آن را نشان می داد»!
🔹یوسی ملمان، تحلیلگر امنیتی صهیونیست، اهمیت شکست تازه را می فهمد که نوشت: "احساس بدی دارم. اسرائیل در حمله ای بیسابقه، اعلام کرد مقر فرماندهی حماس زیر بیمارستان است؛ اما نه اسیران را پیدا کرد و نه خبری از مقر حماس بود. سخنگوی ارتش میگوید در آنجا مقادیری اسلحه و نقشه پیدا کرده. آیا این در مقابل آسیبی که به حیثیت ما در سطح بین المللی وارد شد، مفید است؟"
♦️امیر بوخبوط تحلیلگر نظامی "واللا" هم می گوید: "آنچه را که در بیمارستان شفا دنبالش بودیم، پیدا نکردیم. باور ما این است هر چقدر سازمان اطلاعات ما در پی مراکز قدرت حماس باشد، هر بار غافلگیر خواهد شد".
🔹"اریک باربینگ" افسر سابق سرویس امنیتی شاباک هشدار داده: "سران حماس میدانند چگونه نبرد را به طور منظم کنترل کنند. حماس همچنان کنترل اوضاع غزه را در دست دارد. اغلب سیستم های فرماندهی آنها آسیبی ندیده و تسلیحاتی که دارند، برای وارد کردن خسارت قابل توجه به ما کافی است. باید از دست کم گرفتن حماس خودداری کنیم".
♦️رژیم صهیونیستی در این ۴۲ روز، قریب۱۲ هزار غیر نظامی از جمله کودکان و زنان را قتل عام کرده، اما در کف میدان، به هیچ دستاوردی نرسیده است. بی تردید باید این شکست را بزرگ تر از شکست ۷ اکتبر (۱۵ مهر) تلقی کرد.
🔹غافلگیری ۷ اکتبر، شکست بدی بود؛ اما می شد ادعا کنند که چون غافلگیر شده اند، بدترین تلفات چند دهه گذشته را داده اند(!)
♦️آنها بعد از شش هفته، و با وجود حجم گسترده عملیات هوایی و زمینی، هیچ حرف برای گفتن و توجیهی برای ارائه ندارند. این "هیچ بزرگ"، تصویری دقیق از توانمندی ارتش اسرائیل و سرویس های اطلاعاتی آن، (به علاوه مدیریت میدانی، بمب های ممنوعه و عملیات کماندویی آمریکا) در باریکه ۳۶۰ کیلومتر مربعی غزه است.
🔹هر چه جنگ پیش می رود، برای رژیم صهیونیستی فرسایشی تر می شود. تاکنون حدود ۲۰۰ تانک مرکاوا، از سوی رزمندگان غزه منهدم شده است. اسرائیل، شمار تلفات نظامی خود را ۳۷۰ نفر اعلام کرده که بر اساس تجارب گذشته باید، دست کم، ضرب در ۳ کرد.
♦️نتانیاهو، حتی وقت اضافه جنگ و جنایت را هم تلف کرد. اسرائیل نه تنها شکست ۷ اکتبر را جبران نکرد، بلکه نوار شکست ها را به بدترین شکل ممکن ادامه داد.
@IMANI_mohammad
سرگیجه رویترز: فرمان جنگ را
ایران صادر کرد؛ اما بیخبر بود (!)
🔹ضد و نقیضگویی خبرگزاری انگلیسی درباره حمایت ایران از جنگ مقاومت در غزه، و سپس تلاش برای انکار آن، درماندگی در اتاق عملیات روانی غرب را نشان میدهد.
♦️خبرگزاری رویترز که حتی در محافل غربی هم به انتشار اخبار فیک به نیابت از سرویسهای اطلاعاتی معروف است، چهارشنبه گذشته، نوشت:
🔹«آیتالله خامنهای در دیدار با اسماعیل هنیه، با گلایه گفته: شما به ما خبر ندادید که میخواهید حمله کنید. ما برای شما وارد جنگ نمیشویم و به افراد خودتان بگویید مرتبا از ایران و حزبالله نخواهند که وارد جنگ شویم. مقامهای ارشد ایرانی و حماس که نخواستند نامشان فاش شود، همچنین گفتند که خامنهای تاکید کرده، جمهوری اسلامی به حمایت سیاسی و اخلاقی ادامه میدهد اما مستقیما در این درگیری مداخله نخواهد کرد. او از هنیه خواسته صداهایی را که خواستار دخالت ایران و یا حزبالله در جنگ میشوند، ساکت کند».
♦️عملیات روانی ناشیانه رویترز در حالی است که این خبرگزاری، 17 مهر به نقل از مقامات مطلع (اما باز هم ناشناس!) در ایران، مدعی شده بود: "عملیات ۷ اکتبر حماس با چراغ سبز آیتالله خامنهای اجرا شد و فرمان حمله ۷ اکتبر را ایران صادر کرد"!
🔹اکنون در حالی که ۴۲ روز از جنگ گذشته، و اسرائیل در کنار آمریکا، هیچ دستاوردی نداشته، رسانههای غرب میکوشند خلا شکستهای فاحش میدانی را با دروغ پر کنند. مرور برخی واکنشهای محافل غربی، میزان پریشان گویی آنها را بازتاب میدهد:
🔻وزیر جنگ اسرائیل: ایران آشکارا جنگ با ما را آغاز کرده است.
🔻دنیس راس، دستیار دولت اوباما: حماس که میخواهد از صلح فراگیر در منطقه جلوگیری کند، حمله غافلگیرانه را با ایران برنامهریزی کرد.
🔻منوشه امیر سردبیر رادیو اسرائیل: ایران، نیروهای مقاومت را در عمق خاورمیانه به گونهای چیده که اسرائیل را به محاصره دربیاورد. اسرائیل نمیتواند در جبهههای مختلف و برای زمان طولانی بجنگد.
🔻نیوزویک: جنگ غزه نشان میدهد که ایران در همه جا حضور دارد.
🔻جو بایدن در بازگشت از اسرائیل: ایران از جنگ حماس حمایت میکند.
🔻شبکه سیانان: به گفته چند مقام آمریکایی، گروههای شبهنظامی تحت حمایت ایران در حال برنامهریزی برای تشدید حملات علیه نیروهای آمریکا هستند. آنها حملات متعددی را در عراق و سوریه انجام دادهاند. اما آمریکا اطلاعاتی در اختیار دارد که فعالیت آنها میتواند با ادامه جنگ در غزه تشدید شود. یک مقام آمریکایی گفت چراغهای قرمز، همه جا چشمک میزنند.
🔻روزنامه اکسپرس: شبه نظامیان تحت حمایت ایران، در عراق و سوریه حضور چشمگیری دارند، جایی که نیروهای آمریکایی به طور نسبتاً منظم زیر آتش هستند. پس از اعلام جنگ اسرائیل علیه حماس، این حملات با شدت بیشتری ادامه دارد.
🔻رسانههای غربی با اشاره به دیدار سران حماس و جهاد با دبیرکل حزبالله در اتاقی که تصاویر امام خمینی و آیتالله خامنهای در کادر تصویر قرار داشت، به کنایه نوشتند: این تصویر ثابت میکند ایران هیچ دخالتی در جنگ ندارد!
🔻اندرو بوستامانته، افسرسابق سیا: ایرانیها درحال کشاندن اسرائیل به نسخه اسرائیلی باتلاق جنگ ویتنام هستند. نتانیاهو باید بفهمد که دارد بازی میخورد.
🔻نتانیاهو: نمیتوانم بگویم ایران در برنامهریزی حمله دست داشته؛ (اما) مصلحت بعضیها در توقف عادیسازی در منطقه است.
🔻کامالا هریس، معاون بایدن و در پاسخ به این سوال مجری شبکه امبیسی که پرسید: "باتوجه به جنگ اسرائیل و حماس، برای جمهوری اسلامی چه پیامی دارید؟" گفت: «نکن!».
🔻خبرگزاری رویترز/ ۱۱ آبان: اوضاع خاورمیانه به حد انفجار رسیده و طرفها در حال تشکیل صفوف درگیری هستند. ایران، گروه ها و کشورهایی را به سمت جنگ با اسرائیل گسیل کرده است.
🔻شورای روابط خارجی آمریکا: ایران در طول چهار دهه، تعداد فزایندهای از نیروهای رزمی متحد را در سراسر خاورمیانه تشکیل داده و حمایت کرده است. نیروی قدس سپاه، نقطه تماس با گروههای شیعه و سنی است و آموزش، تسلیحات و بودجه برای پیشبرد اهداف منطقهای را در اختیار آنها قرار میدهد.
🔻پایگاه صهیونیستی «اینتلی تایمز»: نیروهای ویژه فناوری و جنگ الکترونیک سپاه قدس برای کمک به حزبالله در جنگ، وارد لبنان شدهاند.
🔻وزارت خارجه آمریکا: نشانهای وجود ندارد که ایران یا نیروهای نیابتی آن، قصد گسترش جنگ در خاورمیانه را داشته باشند.
🔻دونالد ترامپ: ایرانیها جنگ در غزه را رهبری میکنند؛ تنها احمقها میگویند که این درست نیست. ایرانیها خیلی زیرک و باهوش هستند. این بحران پیچیده، برای نتانیاهو دشوار است.
🔻داگلاس مک گرگور مشاور سابق پنتاگون: آمریکا برای جنگ منطقهای آماده نیست. بزرگترین مشکل این است که دشمن خود را نشناختهایم. ایران، بهترین متخصصین موشکی جهان را دارد. زرادخانه موشکی ایران میتواند اسرائیل را ویران کند.
@IMANI_mohammad
لیبراسیون و رویترز: آمریکا مراقب است به درگیری با ایران سُر نخورد
🔹روزنامه فرانسوی لیبراسیون دربارۀ حملات گروههای مقاومت منطقه به پایگاههای آمریکایی نوشت:
🔻"این حملات، عملیات تلافیجویانۀ تهران در پاسخ به حمایت واشنگتن از اسرائیل در جنگ غزه است.
🔻از هفتم اکتبر گذشته و حملۀ حماس به اسرائیل، دست کم ٥٦ حملۀ پهپادی و موشکی به پایگاههای آمریکا در عراق و سوریه انجام گرفته و حدود ٦٠ نظامی آمریکا زخمی شدهاند.
🔻عاملان این حملات، در گروه جدیدالتاسیس «مقاومت اسلامی عراق» ساماندهی شدهاند. گروههایی از این دست که از تهران فرمان میبرند، مسئولیت ٧٣ حمله به پایگاههای آمریکایی در منطقه را برعهده گرفتهاند.
🔻آنها همگی از دستورات راهبردی تهران تبعیت میکنند و نابودی نفوذ غرب در خاورمیانه را در دستور کار دارند. حملات این گروهها از ایران هماهنگ میشود، هر چند این گروهها استقلال عمل خود را حفظ میکنند.
🔻جمهوری اسلامی ایران نمیتواند علناً مسئولیت این حملات را برعهده بگیرد، به همین خاطر، گروه های نامرئی تشکیل میشود تا مسئولیت را برعهده بگیرند.
🔻هدف این گروهها کشتن نظامیان آمریکایی است تا فشار افکار عمومی برای خارج کردن نیروها از منطقه را در پی داشته باشد. پنتاگون نیز خویشتنداری نشان میدهد و به ٥٦ حملۀ پهپادی و موشکی، سه بار پاسخ داده است.
🔻برای آمریکا، پاسخگویی به حملات ایران، به یک معادله بسیار پیچیده تبدیل شده؛ زیرا نه میتواند مواضع خود را در منطقه رها کند، آنهم در زمانی که اسرائیل، درگیر جنگ است و با خطر رویارویی در چند جبهه روبهرو است؛ و نه با قدرت آتش سنگین، پاسخ ایران را بدهد، زیرا، آتش جنگ را شعلهور میکند و خروج اضطراری آمریکا از منطقه را در پی خواهد داشت.
🔻به گفتۀ پژوهشگر فرانسوی، آرتور کنه: آمریکا نمیتواند با یک کابُل جدید در عراق و سوریه مواجه شود. ما در زمانهای زندگی میکنیم که در آن کسی اعلام جنگ نمیکند، بلکه تدریجاً به سمت جنگ سُر میخورد.
🔹در همین حال، خبرگزاری رویترز در تحلیلی نوشت:
🔻"جنگ در خاورمیانه و انتخابات آمریکا، دست بایدن را در قبال پیشرفت برنامۀ اتمی ایران بستهاند.
🔻آمریکا و متحدانش از این پس، از دامنۀ عمل بسیار محدودی برای متوقف کردن برنامۀ اتمی ایران برخوردارند. نوعی بیتحرّکی و انفعال به ویژه در دولت آمریکا وجود دارد، زیرا نمیخواهند در وضعیت کنونی منطقه، نفت روی آتش بریزند.
🔻مذاکرات احتمالی برای دستیابی به تفاهم، مستلزم عقبنشینیهایی نظیر تعدیل تحریمهاست. اما چنین سازشی از سوی آمریکا غیرممکن است.
🔻به موازات جنگ جاری در غزه، شبه نظامیان همسو با ایران، دهها حملۀ موشکی و پهپادی به مواضع آمریکا در عراق و سوریه انجام دادهاند.
🔻از این گذشته، انتخابات سال آینده، دستبایدن را بسته؛ به ویژه این که حریف اصلی او دونالد ترامپ، قادر است از کوچکترین تفاهم با ایران به عنوان نقطه ضعف حریف استفاده کند.
🔻در ماههای پیش رو به جز حمایت از تلاشهای مدیرکل آژانس برای تقویت نظارت بر برنامۀ اتمی ایران، اقدام دیگری میّسر نخواهد بود. در این میان، ایران همچنان به غنیسازی ادامه خواهد داد".
@IMANI_mohammad
رادیو فردا: تصور امنیت و بازدارندگی اسرائیل فرو پاشیده است
«تصور بازدارندگی و برقراری امنیت پایدار توسط ارتش اسرائیل فرو پاشیده و ترمیم شدن کامل آن نیز محل تردید است».
وبسایت رادیو فردا درباره این تحلیل خود نوشت: گروه افراطی حماس که مورد حمایت جمهوری اسلامی است و آمریکا و اتحادیۀ اروپا آن را
یک سازمان تروریستی میدانند، از ۱۵ مهر به اسرائیل حمله کرد و از آن زمان جنگی در غزه جریان دارد که پیشبینی روند و آیندۀ آن موضوع تحلیلهای گوناگون است.
جنگ غزه وارد ششمین هفته شده و هنوز آیندۀ این جنگ نامعلوم است. هیچیک از کشورهای اسلامی جز محکومیت کلامی و اقدامات دیپلماتیک برای رساندن کمکهای بشردوستانه به نوار غزه و فشار برای آتشبس دائم اقدامی انجام ندادهاند و بعید است که به سمت تحریم اقتصادی اسرائیل و استفاده از اهرمهای فشار حرکت کنند.
در این میان، تنها جمهوری اسلامی، نیروهای اقماری خود را برای فشار به اسرائیل فعال کرده است. ایران با تشدید جنگ نیابتی و افزایش کنترلشدۀ حملات حزبالله لبنان، شبهنظامیان شیعۀ عراقی و نظامیان وابسته به حوثیهای یمن در تلاش برای افزایش فشار به اسرائیل است.
جمهوری اسلامی از ابتدا مستقل از سطح مشارکت در عملیات «طوفان الاقصی» کوشید تا جنگ غزه متوقف و تبادل زندانی در چارچوب خواستههای حماس برقرار شود. مقامات تهران از نتایج عملیات «طوفان الاقصی» راضی هستند که بهزعم آنها موازنۀ قوا و معادلات قدرت در خاورمیانه و بهطور مشخص منازعۀ اسرائیل - فلسطین را بهنفع جبهۀ مقاومت تغییر داده است.
«جبهۀ مقاومت» عنوانی است که برای گروههای شبهنظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی نظیر گروه افراطی حماس، جهاد اسلامی، حزبالله لبنان، گروههای شیعۀ عراقی و پیکارجویان مستقر در سوریه به کار برده میشود. کلیات رویکرد جمهوری اسلامی بعد از شروع جنگ غزه را میتوان در محورهای زیر دستهبندی کرد: حفظ حاکمیت حماس در غزه، راهاندازی پروپاگاندا و تبلیغات و جنگ روانی علیه اسرائیل، گسترش نفوذ در افکار عمومی جهان اسلام، تضعیف هژمونی غرب در منطقه و جهان اسلام از طریق جنگ رسانهای، سایبری و اطلاعاتی، تقویت سیاست نابودی اسرائیل و طرح یکدولتی در قالب برگزاری همهپرسی با حضور همۀ فلسطینیها و فلسطینیتبارها در دنیا، ایجاد اخلال در عادیسازی روابط اسرائیل و اعراب، و تقویت «جبهۀ مقاومت».
همۀ اینها در چارچوب طرح درازمدت ناامنسازی اسرائیل در درون و مرزها با رویکرد غیرتعجیلی انجام میشود. در واقع برنامۀ جمهوری اسلامی و نیروهای اقماریاش، فرسایشی کردن جنگ غزه با کاهش فشار بر حماس از طریق ایجاد جبهههای درگیری محدود در شمال اسرائیل و حملات موشکی به مناطق مرکزی و بندری آن است.
سخنان ابراهیم رئیسی در اجلاس کشورهای اسلامی روشنگر است. او طرح پیشنهادی جمهوری اسلامی در کوتاهمدت و درازمدت را تبیین کرد که ابتدا جنگ متوقف شود و سپس به «جنایتهای اسرائیل» در دادگاه جهانی رسیدگی شود و در نهایت، یک همهپرسی برگزار شود.
توماس فریدمن، روزنامهنگار سرشناس آمریکایی، در سفر خود به اسرائیل بعد از عملیات طوفان الاقصی گفت که «اسرائیل دیگر مثل قبل نخواهد شد». برخی گزارشهای میدانی در رسانههایی چون نیویورکتایمز، رویترز و تایمز اسرائیل حاکی است که بخشی از شهروندان اسرائیلی بهخصوص ساکنان شهرهای مرزی با نگرانی به آیندۀ خود فکر میکنند.
در حال حاضر تصور بازدارندگی و برقراری امنیت پایدار توسط ارتش اسرائیل فرو پاشیده و ترمیم شدن کامل آن نیز محل تردید است. اکنون شماری از اسرائیلیها، هر روز نگران جان و یا تخریب اموال و منازلشان هستند. اقتصاد اسرائیل بهخصوص در شهرهای نزدیک لبنان و نوار غزه نیز تحت تأثیر جنگ قرار گرفته است.
تداوم و ماندگاری این وضعیت، هدف جمهوری اسلامی است که در طی دهه های گذشته تلاش کرده ساختارها و امکاناتی فزاینده برای آن ایجاد کند، از حضور سازمانیافته و برخوردار از تجهیزات نظامی و اطلاعاتی اسلام گرایان جهادی در نزدیکی اسرائیل تا شکلگیری حملات مرگبار در کرانۀ باختری.
از این زاویه، مقامات جمهوری اسلامی، وضعیت پیشآمده را نقطهعطفی در ایجاد تشویش و ناامنی در اسرائیلی بعد از سال ۱۹۷۳ میدانند. طرح مورد انتظار جمهوری اسلامی، تثبیت این وضعیت در مقطع کنونی با حفظ حاکمیت حماس در نوار غزه و گسترش مرحله به مرحلۀ تهدیدات امنیتی و حملات تخریبی در آینده است.
بهعبارت دقیقتر، هدف آنها ترمیم ناپذیری ضربۀ امنیتی واردشده به اسرائیل است. جمهوری اسلامی، مقابلۀ فرسایشگر و درازمدت با اسرائیل را ادامه میدهد.
@IMANI_mohammad