💢 یک مهندسی چندبُعدی
سلیمانی و سلیمانیزاسیون -۳
۹- بلوغ جسمانی، خودش در نوجوانی میآید؛ اما شرط بلوغ روح و جان، تکاپو در متن رنج و زحمت است، تا انسان «برسد». حاج قاسم در آخرین ساعات زندگی دنیویاش، باز هم از بلوغ و رسیدن گفت.
به روایت ستاد لشکر فاطمیون؛ «سردار سلیمانی روز پنج شنبه، ۱۶- ۱۷ ساعت قبل از شهادت، فرماندهان همه گروههای مقاومت در سوریه را جمع میکند و از ۸ صبح تا ۱۵ بعد از ظهر با آنها جلسه میگذارد... سپس عازم بیروت و آخرین دیدار با جناب سید حسن نصرالله میشود...
ساعت ۲۱ شب، دوباره به دمشق برمیگردد تا همان شب به عراق برود». به او میگویند «حاجی اوضاع عراق خوب نیست، فعلا نروید!». لبخند میزند و میگوید «میترسید شهید بشم؟!».
سر گفتوگو باز میشود. هرکس نکتهای میگوید... دوباره سکوت میشود. حاج قاسم، آرام و شمرده میگوید: «میوه وقتی میرسه، باغبان باید بچیندش، اگر روی درخت بمونه، پوسیده میشه و خودش میفته». سپس، به برخی حاضران اشاره میکند و میگوید:«اینم رسیده ست، اینم رسیده ست». ساعت ۱۲ شب، هواپیما از دمشق به بغداد پرواز میکند...
این معراج، انتخاب مردی است که چند سال قبل گفته بود: «دوست دارم طوری شهید شوم که همه ذراتِ بدن من را متاثر کند و چیزی از من باقی نماند؛ دوست دارم مثل آقای حکیم (که پیکرش در انفجار بمب متلاشی شد) شهید شوم».
۱۰- شهید سلیمانی به این بلوغ رسیده بود که نباید دیده شود و خدا خواست عطر نام و مرام، او نه فقط در ایران بلکه در منطقه پراکنده شود، چنانکه مجله نیوزویک، ژانویه سه سال قبل، با وجود عقدهگشایی نوشت:
«ترور قاسم سلیمانی، او را به قهرمانی تبدیل کرده که حالا بیلبوردهای بزرگش سرتاسر خاورمیانه را فراگرفته است؛ نه تنها مناطق شیعهنشین، بلکه مناطق سُنینشین مثل کرکوک، غزه و کرانه باختری رود اردن. این، روند سلیمانیزاسیون خاورمیانه و گسترش نفوذ ایران است».
💢یادداشت روز کیهان
@IMANI_mohammad
دفاع از آمریکا و فراریان مالیاتی دانه درشت
🔹روزنامه اعتماد میگوید مالیات، پول زور است و تورم، بدترین مالیاتی است که دولت میگیرد.
♦️این روزنامه نوشت: «تصور حكومتكنندگان بايد به كلي اصلاح شود. ماليات به معناي پول زور نيست كه سر گردنه جلوي مسافران را گرفته و اموالشان را به يغما ببرند. ماليات مثل خريدن نان و آب است كه پول خود را در برابر تامين يك كالاي مهم و مورد نياز و با رغبت تمام پرداخت ميكنيم.افزايش ماليات بايد توجيهپذير باشد. يعني يا عرضه خدمات از طرف حكومت افزايش پيدا كند يا منابع درآمدي دولت خارج از اراده و مسئوليت دولتها كم شود و بخواهند از طريق ماليات جبران كنند.
🔹نویسنده میافزاید: "آنان ميكوشند ريشه اين بحران كه در ناكارآمدي خودشان است را پنهان كنند. ابتدا با ناتواني در اداره امور خارجي و حل نكردن مسئله تحريم؛ موجب كاهش درآمدهاي كشور ميشوند. ناكارآمدي خود در فروش نفت و بازگرداندن پول آن را از این طريق جبران ميكنند و اين پذيرفتني نيست".
🔻فرار به جلو روزنامه اعتماددر حالی است که اولا وضعیت ناترازی درآمدها و هزینههای عمومی، محصول هشت سال سوء مدیریت دولت متبوع این روزنامه است؛ دولتی که کسری بودجه 52 هزار میلیاردی در سال 1392 را به 480 هزار میلیارد تومان در سال 1400 رساند و این غیر از میراث 1500 هزار میلیارد تومان بدهی و همچنین اهتمام دولت فعلی به همسانسازی بازنشستگان و فرهنگیان و... بوده است.
🔻ثانیا نرخ تورم در دولت روحانی در حالی به 60 درصد رسید که حداکثر آن در دولت دهم 34/7 بود و امروز هم با همت دولت به 44 درصد کاهش یافته که هر چند نرخ بالایی است ،اما از شتاب آن در دولت روحانی کاسته شده است.
🔻ثالثا نکته عجیبتر، طلبکاری نویسنده (محکوم پرونده فروش اطلاعات محرمانه به بیگانگان) درباره موضوع لغو تحریمهاست، وعدهای که تعهد دولت مورد حمایت مدعیان اصلاحطلبی در ازای واگذاری و تعطیلی 95 درصد برنامه هستهای بود. تحریمها در دولت برجام دو برابر شد اما نویسنده اعتماد ترجیح داده برای جور کردن قافیه تحلیل خود، از دولت مستقر انتقاد کند که چرا تحریمها را لغو نکرده است.
🔻رابعا، فروش نفت در دولت برجام، به زیر سیصد بشکه سقوط کرد و برای جبران کسری درآمدی، اقدام به حذف بیسر و صدای ارز ترجیحی برای 20 قلم کالای وارداتی کردند و این در حالی بود که پیش از آن، 30 میلیارد دلار از ذخائر ارزی را حراج کرده و خزانه خالی به علاوه 480 هزار میلیارد تومان کسری را تحویل دولت رئیسی داده بودند.
🔻دولت مستقر موفق شده با وجود کارشکنیها و بدعهدی طرف غربی، صادرات نفت را به 1/5 میلیون بشکه برساند. اما روزنامه اجارهای، در اینجا هم به جای محکوم کردن عهدشکنی طرف غربی و کوتاهی دولت روحانی در نحوه تنظیم توافق، دولت رئیسی را تخطئه میکند که چرا تحریمها را لغو نمیکند! آیا نویسنده خود را بدهکار و در استخدام آمریکا فرض میکند؟!
🔻خامسا گردانندگان روزنامه اعتماد شاید فراموش کرده باشند، اما آنها بر اساس ریلگذاری خرابکارانه دولت روحانی، 21 خرداد سال گذشته به نقل از 61 نفر از بیانیه حامیان روحانی در انتخابات 96 تیتر زدند: «ايران در آستانه تورم سه رقمي»! اما با اهتمام دولت سیزدهم، این پیشگویی عملی نشد و تورم 60 درصدی در حوالی 43-4 درصد مهار شد.
🔻هر چند روزنامه اعتماد، 22 فروردین 97 تیتر زده بود: «بازگشت اسحاق؛ اعتماد از حضور مقتدرانه جهانگیری برای حل بحران ارزی گزارش میدهد»؛ اما همین روزنامه 22 آبان 1400، تیتر زد: «دلار ۴۲۰۰ تومانی؛ استخوانی در گلوی دولت». نویسنده اعتماد یک هفته بعد (30 آذر) در توئیتر نوشت: «دو پوست موز زیر پای دولت است. اول ادامه دلار ۴۲۰۰ تومانی. دوم حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی. انتخاب کنید که کدام گام را برخواهید داشت؟».
🔻سادسا، تامین بخش عمدهای از درآمدهای عمومی از طریق مالیات، رویه متعارف در بسیاری از کشورهای و ضمنا روشی برای مبارزه با رانتخواری و سوداگریهای غیر مولد و مخرب بازار برای ثبات بخشی و مهار تورم است.
🔻دولت و مجلس بر این نکته اهتمام داشتهاند که اصل مالیاتستانی را روی اقشار پردرآمد و فراری از مالیات و همچنین فعالیتهای غیرتولیدی و دلالی متمرکز کنند تا عدالت اجرا شود. در اینجا هم باید پرسید که چرا روزنامه اعتماد سنگ فراریان دانه درشت مالیاتی را به سینه میزند؟!
آنچه ناظران را حساستر میکند این است که همین روزنامه چند روز قبل، از یک شرکت خودروساز متخلف و گرانفروش دفاع کرده و خواستار لغو محکومیت (جریمه 5 هزار میلیارد تومانی) آن شرکت شد!
💢 روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
جنگ ۸۸ روزه؛ ترکیب
و تصاعد بحران در اسرائیل-۱
♦️هشتاد و هشتمین روز جنگ غزه فرا رسید. برای ارزیابی وضعیت اسرائیل، کافی است رویداد ها و عناوین خبری ۷۲ ساعت گذشته را مرور کنیم:
🔹ترکی الفصیل رئیس پیشین استخبارات عربستان: عملیات هفتم اکتبر تصویر قدرتمندی و بازدارندگی اسرائیل را درهم شکست
♦️فرانس اینفو:۱۷ درصد سربازان کشته شده اسرائیل در غزه (از هر پنج نفر یکی)، توسط ارتش خودی کشته شدند.
🔹اسرائیل، ۵ تیپ را به بهانه "ترمیم اقتصاد" از غزه بیرون میکشد. ادعا شده بود عقب نشینی نیرو ها، به دلیل آماده شدن برای جنگ در جبهه لبنان است؛ اما "تایمز اسرائیل" نوشت: عقب نشینی برخی نیروها، به خاطر باز گرداندن آنها به چرخه کار و کمک به بازسازی اقتصاد است.
♦️دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل: جنگ در سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد داشت و ارتش نیازمند فراخوان دهها هزار نیروی ذخیره است.
🔹۱۰ روز قبل، تیپ ویژه و خط شکن گولانی، در اثر شدت تلفات به ویژه در سطح فرماندهان، مجبور به عقب نشینی شد و برخی نظامیان آن به پایکوبی پرداختند!
♦️گروهی از کماندوهای اسرائیل پس از ورود به سایت الخلیل در محله التفاح، با انفجار مین مواجه شده و ۱۵ نفر از آنها کشته شدند. گردانهای القسام، همچنین ورودی یک تونل را بر سر نظامیان اشغالگر در منطقه جبل الریس منفجر کردند.
🔹شماری از نظامیان اسرائیل در درگیری های شدید، به دلیل عبور تانکها و نفربرها خودی از روی آنها کشته شدند. شبکه ۱۳ اسرائیل هم گفت: ۲۹ نظامی، خارج از درگیری کشته شده اند که ۱۸ نفر آنها با شلیک اشتباه نیروهای خودی بوده است.
♦️تلویزیون اسرائیل، تصاویری از گریه و ناله نظامیان در درگیری های «بیتحانون» را منتشر کرد.
🔹خانواده اسرای صهیونیست، جلوی خودروی رئیس موساد را گرفته و خواستار توافق برای مبادله اسرا شدند.
♦️المیادین به نقل از رسانههای اسرائیل: حضور ناو آمریکایی، هیچ بازدارندگی در مقابل طرفهای درگیر با اسرائیل ایجاد نکرد.
🔹ژنرال «اسرائیل زیو» از فرماندهان سابق ارتش: حضور آمریکا در منطقه بسیار مهم، و خروج ناو «یواساسجرالدفورد» از دریای مدیترانه، نگران کننده است.
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
جنگ ۸۸ روزه؛ ترکیب
و تصاعد بحران در اسرائیل-۲
♦️مجله نیوزویک: زمان اسرائیل در غزه، رو به پایان است.
🔹روزنامه نیویورک تایمز: مذاکرات اخیر بین بایدن و نتانیاهو، پرتنش تر از قبل بوده است.
♦️امیر بوخبوط تحلیلگر امنیتی اسرائیل: شلیک مداوم موشک ها به تل آویو، ثابت میکند که حماس، همچنان دارای سیستم فرماندهی و کنترل مؤثر و قابلیتهای پرتاب موشک های میان برد و دوربرد است.
🔹روزنامه یدیعوت آحارونوت از قول مقامات نظامی: گردان های قسام می توانند تا سه سال، به شلیک گسترده موشک ها ادامه دهند.
♦️یدیعوت آحرونوت: عملیات حماس، ۳۰۰ هزار بیمار روانی، روی دست اسرائیل گذاشته است.
🔹روزنامه گاردین: اسرائیل، هیچ برنامه ای برای پایان دادن به جنگ در غزه ندارد.
♦️اسحاق بریک، ژنرال ذخیره ارتش اسرائیل: ما در باتلاق غزه، هر روز عمیقتر فرو میرویم و از دستیابی به اهداف جنگ دورتر میشویم.
🔹واشنگتن پست: جنگ، ۱۸ میلیارد دلار هزینه برای اسرائیل در بر داشته و ضربه سنگینی به اقتصاد آن وارد کرده. آسیب وارده به بخش فناوری، نگران کننده است.
♦️کانال ۱۲ اسرائیل: دیوان عالی برای اولین بار، قانون مصوب کِنست را لغو کرد. (قانون «آزمون معقولیت»، ضمن کاهش اختیارات دستگاه قضایی، اختیارات نتانیاهو را افزایش می داد و می توانست مانع از تعقیب قضایی وی به خاطر پرونده هایش شود).
🔹پایگاه آمریکایی آکسیوس: ردّ قانون مصوب کابینه نتانیاهو، موجب بازگشت بحران سیاسی به اسرائیل شده است.
♦️نظرسنجی شبکه ۱۳: ائتلاف کابینهٔ نتانیاهو با کاهش رای مواجه شده و ۴۵ کرسی از ۱۲۰ کرسی پارلمان را کسب میکند؛ در حالی که ائتلاف مخالفان قادر به کسب ۷۱ کرسی کنست است.
🔹اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی: هیچ راه فراری از این جنگ وجود ندارد. بیایید اختلافات و مشاجرات را به خاطر این جنگ سخت، تمام کنیم.
♦️کانال ۱۳ عبری: بنی گانتز (وزیر جنگ سابق/ عضو دولت اضطراری جنگ) و گالانت وزیر جنگ، نپذیرفتند در کنفرانس مطبوعاتی نتانیاهو شرکت کنند.
🔹«الی کوهن» وزیر خارجه، از سمت خود برکنار، و به عنوان وزیر نیرو معرفی شد. کوهن، دبیرکل حزب الله را تهدید به ترور کرده بود. اسرائیل در عرصه جهانی با موج بی سابقه از ابراز انزجار عمومی و تحریم رو به رو شده است.
♦️"جشنی در کار نیست"؛ شعار حامیان ملت فلسطین در شب سال نو میلادی در تورنتو کانادا. تظاهرات گسترده در کشورهای مختلف، از جمله آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، سوئد، ترکیه، و اردن به دفاع از ملت فلسطین برگزار شد.
🔹هاآرتص: اسرائیل نگرانی جدی دارد که به ارتکاب «نسلکشی علیه فلسطینیها» متهم شود.
♦️روزنامه فرانسوی اومانیته: اسرائیل رسما به نسل کشی متهم شد. آفریقای جنوبی، درخواست رسمی را به دیوان بین المللی دادگستری ارائه کرد.
@IMANI_mohammad
نوبت همدلی
♦️رژیم صهیونیستی بیش از ۲۲ هزار غیر نظامی را در غزه به شهادت رساند، اما هشتاد روز بعد از جنایات روزانه، هیچ کس در دنیا، این رژیم را به عنوان پیروز جنگ یا حتی طرفی که توانسته موفقیتی در میدان به دست بیاورد، معرفی نمی کند.
🔹بر عکس تحلیلگران، از تل آویو گرفته تا واشنگتن و لندن، معتقدند اسرائیل دو بار در ۹۰ روز گذشته متحمل شکست شد؛ نخست در عملیات طوفان الاقصی، و دوم، در عملیات ناکام علیه غزه.
♦️غرض این که جنایت، آدم کشی و ترور، به خودی خود، برای هیچ جنایتکاری دستاورد حساب نمی شود، بلکه اسباب سرشکستگی اوست. موفقیت جنایتکاران، فقط هنگامی ممکن است که بتوانند پس از جنایت، در طرف مقابل، اختلاف و دودستگی یا سرخوردگی ایجاد کنند.
🔹به همین دلیل هم هست که بلافاصله پس از جنایت تروریستی امروز در اطراف مزار سردار سلیمانی، رسانه های عبری و غربی و مزدوران آنها، شروع به عملیات روانی از قبل هماهنگ شده کردند.
♦️هدف، انتقام از ملتی است که ایستادگی آنها، انبوه نقشه های مستکبران شرور عالم را نقش بر آب کرده و از تهدید ها و جنایات دشمن، فرصت بیداری و سلحشوری و پیشروی ساخته است؛
🔹درست مثل خود جنگ تحمیلی و اقدامات تروریستی دهه اول انقلاب، که بر خلاف نقشه دشمنان، به تقویت اقتدار نظامی و امنیتی و از همه مهم تر، بسیج ظرفییت های ملی و سپس، گسترش فرامرزی اقتدار ایران انجامید.
♦️هنگامی که دشمن جنایتی را مرتکب می شود -فارغ از این که قصور و تقصیر و غفلتی در طرف خودی صورت گرفته یا نه- اولویت با همدلی و اتحاد و انسجام ملی است؛ و نه سرزنش و شماتت و مجادله، که به دشمن روحیه می دهد و هدفگذاری اول او از ارتکاب جنایت است.
🔹نکته بدیهی اما مغفول: فضای مجازی آن هم از نوع عاریتی، فضای عمومی است و نه فضای خصوصی و امن. آه و ناله و مجادله و تخطئه و سرزنش و تندی با یکدیگر و... در این فضا، هیچ آورده ای جز امیدوار کردن اغیار و دلزده کردن دوستان ندارد.
♦️اتحاد و همدلی و هم افزایی، همیشه لازم است، و در مواقعی که دشمن زخم خورده و مستاصل، ضربه می زند، واجب تر و پر اهمیت تر.
🔹ما در میانه یک جنگ بزرگ هستیم، جنگی که نه از چند هفته یا چند ماه پیش، بلکه از چند دهه قبل علیه ملت ما و ملت های دیگر منطقه به تناوب تحمیل شده است.
♦️تفاوت مهم امروز با چند دهه قبل این است که در گذشته دشمن فعال ما یشاء بود، اما امروز ضربات دردناک و عمیقی را متحمل شده است.
🔹در برابر دشمن زخم خورده نباید منفعل بود؛ چاره کار، گسترش ضربات دردناک به منابع و منافع حیاتی دو رژیمی است که نقش اول را در شرارت های اخیر در منطقه ایفا کرده اند. سنگ را باید به همان جا که از آنجا پرتاب شده برگرداند، که شرارت را جز شرّ دفع نمی کند.
♦️نکته آخر: جنایت امروز، انتقام از ملت بزرگی است که سردار سلیمانی، آنان را "ملت شهادت و ملت امام حسین (ع)" خواند؛ ملتی که منطق و ضرورت ازاله رژیم تروریست صهیونیستی را در جهان تکثیر کرده است.
@IMANI_mohammad
.
💢 چند قاب از تشییع حماسی پیکر سردار سلیمانی در سال ۱۳۹۸
🔹جنایت تروریستی امروز، انتقام از چنین ملت نستوهی است.
#ملت_امام_حسین_ع
@IMANI_mohammad
.
💢 چند قاب از تشییع حماسی پیکر سردار سلیمانی در سال ۱۳۹۸
🔹جنایت تروریستی امروز، انتقام از چنین ملت نستوهی است.
#ملت_امام_حسین_ع
@IMANI_mohammad
.
💢 چند قاب از تشییع حماسی پیکر سردار سلیمانی در سال ۱۳۹۸
🔹جنایت تروریستی امروز، انتقام از چنین ملت نستوهی است.
#ملت_امام_حسین_ع
@IMANI_mohammad
♦️مرز پیروزی و شکست در مقابل رژیم صهیونیستی و آمریکا، ترور شدن و ترور نشدن نیست، عمل به مسئولیت است. شخصیت های مجاهدی که ترور شده اند، نوعا مجاهدانی بوده اند که چهل یا پنجاه سال، منتظر شهادت بوده و چوبه دار را بر دوش خویش می کشیده اند.
🔹اهل فن با حوصله نیاز است تا جمع آوری و مکتوب کنند که صهیونیست ها و آمریکایی ها در منطقه، غیر از مردم عادی، چند هزار شخصیت مجاهد تراز اول و موثر را در فلسطین و لبنان و سوریه و عراق و ایران ترور کرده اند.
♦️هر وقت هم مرتکب جنایت فجیعی در تراز ترور شخصیت ها اجام داده ند، مدتی خرکیف شده و رجز خوانده اند که زدیم و کشتیم و دمار از روزگارشان در آوردیم؛ درست مثل یزید و ابن زیاد.
🔹انصاف باید داد که آنها در ارتکاب جنایت و ترور، دائما رو به پیشرفت(!) بوده اند، چه در نسل کشی و چه در انجام ترور های پیچیده و نقطه زنی.
♦️قطعا شهادت هر کدام از آن شخصیت ها در زمان خودش، ثُلمه ای بزرگ بوده است. هم نفر موثری را از ملت ها گرفته، هم ابرار جنگ روانی دشمن شده، هم به شارژ روحیه در جبهه تروریسم و اشغالگری پرداخته، و هم احتمالا به بازدارندگی جبهه بیداری و مقاومت اسلامی آسیب زده است.
🔹منطقا هم، صلاح و مصلحت بر این است که برای انتقام و زدن ضربت متقابل بازدارنده، اهتمام کامل صورت گیرد. به تعبیر امیر مومنان(ع): "رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَيْثُ جَاءَ فَإِنَّ الشَّرَّ لَا يَدْفَعُهُ إِلَّا الشَّرُّ . سنگ را به همان جايى كه از آنجا پرتاب شده، باز گردانيد ؛ که همانا شرارت را جز شرّ باز نمی دارد".
♦️در عین حال باید توجه داشت که اقدامات تروریستی و نقطه زنی، قادر نبوده روند پیشروی جبهه مقاومت را متوقف کند، بلکه برخی از این ترورهای نقطه ای، به خاطر احساس درماندگی در مقابل روند پیشروی و پیروزی جبهه مقاومت بوده است.
🔹این واقعیت را می توان در آستانه سه ماهه شدن جنگ غزه مشاهده کرد. رژیم صهیونیستی و آمریکا در حالی که در میدان جنگ هیچ دستاوردی نداشته اند، با حجمی از عملیاتی شدن توانمندی های جبهه مقاومت و به جان خریدن ضربات سخت مواجه شده اند که در هفتاد سال گذشته بی سابقه بوده است.
♦️یادمان نمی رود سردار سلیمانی در جمع شماری از مدافعان حرم -که برخی همرزمان آنها را در حمله دشمن به شهادت رسیده بودند، توجه دادند:
🔹"خداوند این همه پیروزی به ما داده، یکی از پیروزی ها، همین شهدای مان هستند. راه به این بزرگی، به این مهمی شما آمده اید، طبیعتا قربانی می خواهد. برای خدا داده اید. شکر خدا بکنید. آنها هم پیش خدا هستند. روحیه تان را نبازید. این همه پیروزی بزرگ خدا به شما داده. پنج تا قربانی دادید. خدا قبول کند از شما. راه شان را باید مصمم تر ادامه بدهید. آنهایی که به این شهدا نزدیک تر هستند، باید بیشتر روحیه بدهند".
♦️این ادبیات، ترجمان آیات راهگشای الهی است که فرمود:
🔹"وَلَا تَهِنُوا فِي ابْتِغَاءِ الْقَوْمِ. إِنْ تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَ وَتَرْجُونَ مِنَ اللهِ مَا لَا يَرْجُونَ. و در تعقیب دشمن سستی نورزید؛ اگر شما رنج و دردی میبینید، آنان نیز مانند شما در رنج و درد میافتند، و شما امیدی را به خداوند دارید که آنان ندارند". (آیه مبارکه ۱۰۴، سوره نساء)
@IMANI_mohammad
آداب و اقتضائات جنگ
درایت، سرعت، استقامت
🔹جنگ و درگیری با دشمن، آداب و لوازم خود را دارد. از جنگ های ساده و مقطعی بگیرید، تا نبردهای طولانی و پیچیده (ترکیبی)؛ درست مانند رقابت های ورزشی.
♦️مسابقه سنگین کُشتی، فقط ۶ دقیقه طول می کشد. رقابت فوتبال ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه، مصاف والیبال بعضا بیش از دو ساعت، و رقابت تنیس حتی بیش از ۴ ساعت. بنابراین، حریفان در هر کدام از این مصاف ها باید به شکل متفاوت، توانمندی های خود را مدیریت و هزینه کنند
🔹دوی ماراتُن حتما آداب و لوازمش با دوی سرعت فرق می کند. رقابت دوی ۱۰۰ متر در کمتر از ده ثانیه انجام می شود و اگر فقط همین رقابت مبنای محاسبه باشد، دوی ماراتن ۱۰ هزار متری حداکثر باید ظرف هزار ثانیه (۱۶ دقیقه) به پایان برسد!
♦️اما آنها که سرآمد دوی اسقامت هستند، بیش از دو ساعت، آهسته و پیوسته می دوند، تا قبل از همه به خط پایان برسند. مبارزان ناشی، ابتدا با هیجان و سرعت می دوند و سپس در همان هزار متر اول نفس کم می آورند.
🔹درگیری و جنگ، آداب و اقتضائات خود را دارد. از خط مقدم تا عمق جبهه و اتاق فرماندهی دشمن؛ از آفند تا پدافند؛ از طراحی تا اقدام؛ از عملیات ایذایی و فریب، تا عملیات اصلی. از کشاندن نبرد به میدان حریف، تا بازی اقتضایی در زمین او. جنگ، ساده اش هم پیچیده است، چه رسد به نبردهای چند وجهی.
♦️اهل فن قطعا می توانند مبتنی بر رفتار و گفتار امیر مومنان (ع) چند جلد کتاب مفصل درباره قواعد جنگ به نگارش در آورند. اینجا به اقتضای ضیق مجال و دانش، چند نمونه را یادآور می شویم.
🔹حضرت به فرزند عزیزش امام حسن (ع) فرمود: "لَا تَدْعُوَنَّ إِلَى مُبَارَزَةٍ، وَ إِنْ دُعِيتَ إِلَيْهَا فَأَجِبْ؛ فَإِنَّ الدَّاعِيَ إِلَيْهَا بَاغٍ، وَ الْبَاغِيَ مَصْرُوعٌ. هرگز كسى را به رزم و مبارزه دعوت نكن (آغازگر جنگ نباش) اما اگر به مبارزه فرا خوانده شدی، اجابت كن (سستى نكن)، زيرا دعوت كننده، ستمكار است، و ستمكار، زمین خورده و مغلوب". (حکمت ۲۳۳ نهج البلاغه).
♦️حساس بود که دشمن، نقشه داشته باشد، و جبهه خودی بی نقشه بماند: «تکادون و لا تکیدون... لا یُنام عنکم و انتم فی غفلهًْ ساهون... برای شما نقشه میکشند و شما نقشه نمیکشید» (خطبه ۳۴).
🔹معتقد بود بهترین دفاع، پیشدستی بر دشمن است: "اُغْزُوهُمْ قَبْلَ أَنْ يَغْزُوكُمْ فَوَاللَّهِ مَا غُزِيَ قَوْمٌ قَطُّ فِي عُقْرِ دَارِهِمْ إِلَّا ذَلُّوا... با دشمنان بجنگید، پيش از آن كه با شما بجنگند. به خدا سوگند، با هيچ قومى در خانه شان نجنگیدند، مگر آنكه آنها را خوار ساختند". (خطبه ۲۷).
♦️در عین حال بارها (از جمله در خطبه های ۳۴ و ۱۹۲ نهج البلاغه)، نیروهای خود را از "تخاذل" و "تخاذل ایدی" (رفتار مبتنی بر تفرقه، دست از یاری هم کشیدن، و یکدیگر را خوار ساختن) بر حذر داشت: "غُلِبَ و الله المُتَخاذِلون. به خدا سوگند، آنها که یکدیگر را خوار کردند، مغلوب شدند".
🔹پیوسته، به شکیبایی امر کرد و فرمود: "العمل العمل، ثم النهایهًْ النهایهًْ، و الاستقامهًْ الاستقامهًْ، ثم الصبر و الورع... پشتکار داشته باشید و به سرانجام برسانید و استقامت و مداومت به خرج دهید و آن را به چاشنی شکیبایی و پارسایی بیامیزید". (خطبه ۱۷۶).
♦️روز جنگ جمل، در حالی که پرچم را به دست محمّد حنفیّه می داد، امر کرد: "اَرْمِ بِبَصَرِکَ اَقْصَى الْقَوْمِ". یعنی در جنگ فقط پیاده نظام را نبین، بلکه نگاهت را تا عمق فرماندهی دشمن و نقشه و تحرکاتش بیفکن. و از کم و کیف نقشه ها و محاسباتش آگاه باش".
🔹جنگ ما با اسرائیل و آمریکا، جنگ ترکیبی و روندی است، نه موضعی و نقطه ای و مقطعی. در این مصاف، اهل تکلیف تا عمق جبهه دشمن پیش تاخته و ضربات راهبردی ترمیم ناپذیر زد اند؛ و اهل غفلت یا خیانت، برای نفوذ و ضربه زدن دشمن معبر و منفذ باقی گذاشته اند.
♦️در جنگ ترکیبی باید تمرکز حریف را بر هم زد و ابتکار عمل را به دست گرفت؛ و در عین حال، تحرکات میدانی او را از آنچه در عمق اتاق فرماندهی اش می گذرد، باز شناخت. شجاعت و سلحشوری و رزمندگی، هیچ منافاتی با درایت و تدبیر و طراحی ندارد.
🔹به تعبیر شهید ابومهدی مهندس "در مواقع بحران، به عقلی سرد و قلبی گرم نیاز داریم...اگر جای این دو بر عکس شود، هرج و مرج میشود".
♦️قطعا، حتما و فورا باید سرانگشتان مزدوران پیاده دشمن را زد؛ در عین حال باید اهتمام عمده بر رصد اتاق فرماندهی او و زدن ضربات راهبردی پیاپی باشد، چنان که به فضل الهی در مقاطع بسیاری طی چند دهه اخیر در عراق و سوریه و لبنان و یمن و فلسطین [و...] رخ داده است.
@IMANI_mohammad
♦️رژیم صهیونیستی شمار کشته های نظامی اش در جریان عملیات در خاک غزه را زیر ۲۰۰ نفر اعلام می کند.
🔹روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت اعلام کرده که وزارت جنگ اسراپیل احتمال میدهد بیش از ۱۲ هزار نظامی، در جنگ غزه دچار معلولیت دائم شده باشند.
♦️معمولا شمار زخمی ها در جنگ، چهار- پنج برابر کشته شدگان است. به عبارت دیگر، احتمالا ۲ تا ۳ هزار نظامی اسرائیل در غزه، به هلاکت رسیده اند.
@IMANI_mohammad
بیبیسی: انصارالله میتواند اشک اقتصاد غرب را دربیاورد
♦️شبکه دولتی انگلیس میگوید: در صورت انسداد تنگه بابالمندب و دریای سرخ از سوی انصارالله یمن، اشک اقتصاد غرب درخواهد آمد.
🔹وبسایت بیبیسی نوشت: آنچه در هفتههای اخیر در دریای سرخ رخ داده، زورآزمایی کمسابقه و خطرآفرینی است که یک طرف آن «محور مقاومت» به رهبری ایران قرار گرفته و طرف دیگر، قدرتهای غربی مثل آمریکا و بریتانیا هستند.
♦️هدف تهدیدهای بریتانیا، بازداشتن انصارالله از ادامه حملاتش است. اما این گروه میگوید که نهتنها به حملاتش ادامه میدهد، بلکه مشخصا به آمریکا نیز پاسخی سخت خواهد داد.
🔹چرا این منطقه تا این حد حساسیتآفرین است؟ دریای سرخ، تنگه بابالمندب را به کانال سوئز وصل میکند که یکی از مهمترین شاهراههای تجارت بینالمللی جهان است و حدود ۱۰درصد از کل تجارت جهانی و ۳۰درصد از کل حملونقل کانتینری دریایی جهان از این مسیر عبور میکند.
♦️در ۲۵ سال اخیر، ظرفیت کشتیهای باربری کانتینری، چهار برابر شده. به همین دلیل، دشوار نیست که از اهمیت امنیت کشتیرانی در این منطقه برای اقتصاد اروپا و جهان سخن گفت.
🔹در سال ۲۰۲۱، وقتی کانال سوئز به دلیل اشتباه یک کشتی باربری به مدت شش روز مسدود شد، گزارشهایی تکاندهنده درباره میزان خسارت مالی مسدود ماندن این کانال منتشر شدند. شرکت بیمه «آلیانز» تخمین زد هر روز بسته بودن سوئز، ۶ تا ۱۰میلیارد دلار به اقتصاد جهانی ضرر زده است.
♦️همچنین رسانههای تخصصی تجارت جهانی به نام «لویدز لیست» تخمین زد که روزانه کالاهایی با ارزش نزدیک به ۱۰میلیارد دلار از کانال سوئز عبور میکنند.
🔹همه کشتیها، برای انتقال بارشان، ناچارند سراسر دریای سرخ را طی کنند و از تنگه بابالمندب بگذرند؛ که یک طرف آن در کنترل یمن است.
♦️اخلال در این مسیر بدین معناست که کشتیهای باربری به جای مسیر بسیار کوتاهتر موجود باید کل قاره عظیم آفریقا را در زمانی نزدیک به دو هفته دور بزنند؛ که میتوند اشک اقتصاد جهان [غرب] را دربیاورد.
🔹گروه حوثیها که در ابتدای جنگ داخلی یمن با تسلیحاتی نهچندان مؤثر به برخی کشتیها حمله میکردند، حالا به یک نیروی نظامی بسیار مجهزتر تبدیل شدهاند.
♦️آنها این پیشرفت نظامی را به رقابت ایران و عربستان مدیونند که موجب شد تهران در حمایت از حوثیها، امتیازهای بالایی ببیند. از دیرباز راهحل قدرتهای بزرگ برای حفظ امنیت مسیر کشتیرانی دریای سرخ، حضور پررنگ نظامی بود.
🔹تلاش غرب برای تسلط کامل بر منطقه به حدی جدی بود که وقتی در سال ۱۹۵۶، عبدالناصر رئیسجمهور مصر با الهام از نهضت ملیشدن نفت در ایران، کانال سوئز را ملی اعلام کرد، بریتانیا، فرانسه و اسرائیل به مصر حمله کردند وکانال به مدت پنج ماه بسته شود. اما اکنون، اهمیت سوئز و دریای سرخ به حدی است که بسته ماندن پنج ماهه آنه، اقتصاد جهانی را به زانو درمیآورد.
♦️دریای سرخ دیگر یک حیاطخلوت دورافتاده برای امپراتوریهای اروپایی محسوب نمیشود. وضعیت منطقه به شکلی است که میتواند شبیه به چند نقطه استراتژیک دیگر مانند دریای جنوبی چین، خلیجفارس و مدیترانه، به یکی از شلوغترین دریاها از نظر حضور نظامی تبدیل شود.
@IMANI_mohammad
درباره ترور ترکیبی؛
جنگ جای دیگری است -۱
۱) اگر باور داریم جنگ جاری در منطقه، جنگ ترکیبی است، بنابراین کنش و واکنش ما هم باید در همین تراز باشد. ترکیب جنگ نرم و سخت، برای افزودن بر دردناکی و تاثیر گذاری روی دستگاه محاسباتی "افکار عمومی" و "سیاستگذاران" است. اگر باور داریم روند جنگ، یک ماراتن نفس گیر برای طرفین است، همواره باید برای جنگی که نه نقطه ای و مقطعی، بلکه روند است، قدرت تولید کنیم، بازدارندگی را ازافزایش دهیم، پیشدستی کنیم.
۲) درست است که جنگ، در دهه اخیر پیچیده تر شده، اما منحصر به این دهه نیست. دشمن در همان سال های نخست پیروزی انقلاب، ترکیبی از عملیات نفوذ، کودتا، آشوب، تجزیه طلبی، ترور، تحریم، و بمباران افکار عمومی را به اجرا گذاشت. جنگ، حتما پیچیده تر شده، اما متقابلا، ما هم توانمند تر شده ایم. از انفعال به وضعیت کنشگری موثر رسیده و ضرباتی به دشمن زده ایم که در تاریخ چند دهه گذشته بی سابقه است.
۳) ترور جنایتکارانه اخیر را نمی توان خارج از مختصات کلی جنگ ترکیبی و صرفا در حد فلان گروهک مزدور دید. همان گونه که واقعیت میدان، ترکیب جنگ سخت و نرم است، "ترور ترکیبی" هم واقعیت است. جنگ و ترور سخت، اگر یک آسیب می زند و حتی می تواند روحیه سلحشوری عمومی را به حرکت درآورد، "جنگ و ترور نرم" قرار است به ضربه دشمن، هزار برابر ضریب بدهد، بهانه مجادله و دلسردی شود و در بنیان مقاومت شکاف بیندازد. در چنین جنگی باید، پیچیدگی ها و اولویت ها را تشخیص داد، و همان گونه که به آفند و پدافند در حوزه "سخت" پرداخته می شود، ده برابر بیشتر در مقابل "جنگ و ترور نرم" اهتمام شود. همان گونه که در "جنگ سخت" اقدام می کنیم، به طریق اولی باید در مقابل "جنگ و ترور نرم" که بی صدا قتل عام می کند و کمتر به برافروختگی/ برانگیختگی می انجامد، فعال باشیم.
۴) گروه های مزدور تروریست باید به کیفر جنایت خود برسند. میوه و ساقه درخت ترور را باید زد، اما نباید لحظه ای، از کندن ریشه آن غافل ماند؛ چنان که شهید سلیمانی ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ در همایش دهمین سالگرد شهادت همرزمش عنوان کرد. حاج قاسم در توصیف شخصیت عماد مغنیه گفت: "عماد، قبل از تاسیس حزب الله، در بدترین شرایط که دشمن غالب بود، تولید فرصت می کرد. با یک ابتکار عمل، طومار رژیم صهیونیستی را در اوج ناامیدی درهم پیچید. انهدام پایگاه افسران صهیونیستی، بیروت را نجات داد. اسرائیل آمده بود حکومت ایجاد کند، اما او این سیطره را نقش بر آب کرد و دشمن را به فرار واداشت.... همه سرویس های جاسوسی غرب و صهیونیستی، او را ۲۵ سال تعقیب می کردند. تا نقطه مرکزی دشمن می رفت تا تمام تجهیزات آنها را نابود کند. لقبی که دشمنان به او دادند، دقیق است: مثل شمشیر فرود می آمد و مثل یک شبح ناپدید می شد... شهادت او، عالم اسلام را در اندوه فرو برد و دشمن را خوشحال کرد".
۵) سردار سلیمانی سپس، نقشه انتقام را ترسیم کرد: "نکته ای که دشمن می داند و اما باید با جدیت بداند، آن چیزی که قصاص خون عماد است، شلیک یک موشک یا کشتن یک نفر نیست. قصاص خون عماد و همه عماد هایی که در دیگر جاها به شهادت رسیده اند، برچیدن و بنیان کندن این رژیم کودک کش صهیونیستی است. دشمن می داند این امر حتمی است و در کنار همه شهادت ها، روزانه ده ها کودک با همین مدرسه و همین نشانی متولد می شوند و جای خالی آنها را پر می کنند. ما وعده الهی را صادق می دانیم و در عرصه های گوناگون دیده ایم و در قصاص خون این شهدای ارزشمند خواهیم دید. ما هیچ شبی نمی خوابیم مگر این که به دشمنان فکر می کنیم و جلوی چشم ماست. این رژیم، ماندنی نخواهد بود. اعمال این رژیم نشان میدهد که پایدار نیست و هیچ آثار پایداری در آن دیده نمی شود. ما این وحشت و دست و پا زدن های دیوانه وار را می بینیم".
۶) به گروه های تروریستی تراز نزد سیا و موساد نگاه کنید که با چه اهدافی فربه شدند، اما به چه نکبتی افتادند! در به دری بقایای داعش و سازمان منافقین را با روزگار قدرت آنها مقایسه کنید! داعش، بر بخش بزرگی از عراق و سوریه حکومت کرد و سودای تسخیر لبنان و ایران را داشت. اما تار و مار شدگان، حالا گدام گوری هستند؟! سران سازمان مجاهدین خلق (پیش کسوت داعش)، اختیار دار اولین رئیس جمهور ایران و دفتر او بودند و خیال می کردند چند ماه بعد، کار جمهورری اسلامی را تمام می کنند. چه کلاهبرداری ها و فاکتور سازی هایی که در قبال سرویس های جاسوسی انجام دادند! مانند فواحش، هر چند وقت یک بار، یک سرویس جاسوسی را در عراق (رژیم صدام)، فرانسه، آمریکا و اسرائیل تیغ زدند، و حالا در حالی که راس سازمان گم و گور شده، نمی دانند برای ادامه زندگی نکبت، دلالی محبت کدام مافیا و خیانت مطلوب او را بکنند که نکرده اند. این، "وضعیتِ مضمحل" برخی سرمایه های آمریکا و اسرائیل است.
💢 ادامه دارد
@IMANI_mohammad
درباره ترور ترکیبی؛
جنگ جای دیگری است -۲
۷) از همه بدتر، وضعیت خود اسرائیل است که سه ماه پس از جنگ غزه، نه توانسته اسیری را آزاد، یا شلیک موشکی را متوقف کند. تلفات اسرائیل در جبهه جنوب رو به افزایش گذاشته و در جبهه شمال با کابوس بزرگتری دست و پنجه نرم می کند، چنان که روز شنبه، شلیک بیش از ۶۰ موشک حزب الله و انهدام پایگاه فوق العاده راهبردی"مرون" را به جان خرید. صهیونیست ها اعتراف می کنند که در سربالایی جنگ گیر افتاده اند. روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشته: "گردان های قسام می توانند تا سه سال، به شلیک گسترده موشک ها ادامه دهند... عملیات حماس، ۳۰۰ هزار بیمار روانی، روی دست اسرائیل گذاشته است" اسرائیل، ۵ تیپ را به بهانه "ترمیم اقتصاد" از غزه بیرون کشید، اما تایمز اسرائیل نوشت: "عقب نشینی به خاطر باز گرداندن نیروها به چرخه کار و بازسازی اقتصاد است". به گزارش پایگاه عبری واللا، سه عضو کابینه اعلام کردند در اعتراض به حمله وزیر جنگ به رئیس ستاد ارتش، در نشست کابینه شرکت نمی کنند. اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی برای چندمین بار گفته: "هیچ راه فراری وجود ندارد. بیایید اختلافات و مشاجرات را به خاطر این جنگ سخت، تمام کنیم". این در حالی است که تامیر پاردو رئیس موساد در دولت قبلی نتانیاهو، ۱۲ خرداد ماه امسال هشدار داده بود: "اسرائیل در سایه چند دستگی بی سابقه، وارد مرحله خود ویرانگری شده و در لبه پرتگاه قرار دارد. نفرت متقابل، حاکم است. در شرایطی که دشمنان، منتظر ساعت صفر نابودی ما هستند، به کشوری تکه پاره تبدیل شده ایم... بزرگ ترین تهدید، خودمان هستیم، نه ایران و فلسطینی ها. سیستم خود ویرانگری، بزرگترین تهدید است. اسرائیل در حال از هم پاشیدن است".
۸) یادداشت نخست وزیر سابق اسرائیل در وال استریت ژورنال، واکنش های تند، و توضیح دوباره او، وضعیت مستاصل رژیم در مقابل ایران را روشن تر کرد. "نفتالی بنت" ۱۰ روز قبل، مسئولیت ترور شهید صیاد خدایی و حمله به یک مرکز پهپادی در ایران در سال ۱۴۰۰ را بر عهده گرفت، اما با اعتراض گسترده مواجه شد، مبنی بر این که با زیاده گویی، امنیت اسرائیل را به خطر انداخته است. او مجبور توضیح شد و ضمنا اذعان کرد: « اسرائیل ۳۰ سال است در دام اختاپوس افتاده. استراتژی ایران، هوشمندانه و ساده است: تسلیحاتی را که اسرائیل را از همه طرف محاصره می کند، مستقر کند. ما را خسته می کند، در حالی که تقریبا هیچ بهائی نمی پردازد. مسئله، انتشار اقداماتی نیست که علیه ایران انجام داده ایم، بلکه ایران از طریق حماس و حزب الله و حتی حوثی ها، ما را اسیر خود کرده. من در جنگ دوم لبنان با بازوهای ایران، جنگیدم و دوستانم را از دست دادم. دولت های ما طی چند دهه فقط حرف زده، اما کاری نکرده اند. ایران، در حال جنگ همه جانبه علیه اسرائیل است و از همه جهت ضربه می زند. هم خود می جنگد و هم از هر طرف ضربه می زند. علاوه بر این، چون احساس مصونیت می کند، بدون ترمز در حال پیشرفت است و غنی سازی۶۰ درصد می کند".
💢 ادامه دارد
@IMANI_mohammad
درباره ترور ترکیبی؛
جنگ جای دیگری است -۳
۹) کسانی در گوشه و کنار اصرار دارند فقط نقش داعش و دیگر گروه های تروریست را برجسته کنند، اما نقش آمریکا و اسرائیل را انکار نمایند. نقش هم پوشان سیا و موساد، نه در ترور شهیدان سلیمانی، فخری زاده، صیاد خدایی و سید رضی موسوی قابل انکار است و نه در برخی خرابکاری های هسته ای و سایبری (مثل سامانه پمپ بنزین ها). انجام این اقدامات، غالبا بدون نقش آفرینی عناصر واسطه، تدارکاتچی و یا نفوذی دشوار است. به عنوان نمونه، "یاهو نیوز" شهریور ۱۳۹۸ نوشت: "ویروس استاکس نت، به منظور خرابکاری در برنامه هستهای ایران راه اندازی شد و به طور موثر آغازگر جنگ سایبری و دیجیتالی در قرن ۲۱ بود. شخصی که این بدافزار را به تاسیسات نطنز انتقال داد، از سوی سیا و موساد اجیر شده بود. یک مهندس استخدام شده از سوی سرویس جاسوسی هلند، به آمریکایی ها گفت که کدهای مورد نظر را از طریق یک فلش USB، به سیستم های سایت نطنز منتقل کنند. سیا و موساد از طریق این مهندس مکانیک، سلاح دیجیتالی را به داخل سایت منتقل کردند. کار او، شامل نصب سانتریفوژ نمی شد، اما در موقعیتی مناسب برای جمع آوری اطلاعات قرار داشت و طی چند ماه، چند بار به نطنز بازگشت. اطلاعات او به مهاجمان کمک کرد بدافزار خود را روزآمد کنند و دقت لازم برای حمله را بالا ببرند. آمریکا و اسرائیل در این عملیات از کمک هلند، آلمان، فرانسه و انگلیس برخوردار بودند".
۱۰) تروریست های رذل، بیش از ۹۰ هموطن مظلوم ما را در کرمان به خاک و خون کشیدند و همه ما را متاثر کردند. جای تاثر هم دارد. آمران و مباشران را هر جا که باشند، باید مجازات کرد. در عین حال از خود بپرسیم هنگامی که تروریست های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و رسانه ای، با زندگی ده ها میلیون نفر بازی می کنند و خسارت های سنگین بر جا می گذارند، آیا باز هم دستخوش برافروختگی و برانگیختگی برای پاسخ بازدارنده می شویم؟ برخی محافل که به تبرئه آمریکا و اسرائیل از جنایت اخیر پرداختند، همان هایی هستند که در اغتشاشات سال گذشته، با وجود معرکه گرفتن گروهک های تجزیه طلب و تروریست، پای آشوب افکنی ایستادند و خط تحریف و تحمیق را طبق نقشه سیا و موساد پیش بردند. یکی از نقاط پیوند سران اغتشاشات، شبکه رسانه ای در لندن بود که به اذعان تحلیلگران صهیونیستی مثل باراک راوید و یوسی میلمان، زیر نظر مستقیم موساد عمل می کند. سردبیر این تلویزیون تروریستی کسی است که قبلا در در اوایل دهه هشتاد، سردبیر سابق روزنامه زنجیره ای آفتاب و معاون وزیر ارشاد بود! همچنین به یاد بیاوریم وقتی با کمک روزنامه سلام و برخی مدیران دولت خاتمی ، آشوب یک هفته ای در تیر ماه ۱۳۷۸ ترتیب داده شد، ایهود باراک نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: «گزارش جزء به جزء بحران در ایران را از موساد دریافت می کنم. آشوب در تهران، کل معادلات صلح خاورمیانه را به نفع اسرائیل تغییر خواهد داد».
۱۱) مسیر جنایت تروریستی را باید آسیب شناسی و مسدود کرد. هیچ اقدامی موثر تر از زدن ضربات دردناک به کارفرمایان تروریست ها نیست. دشمنان، قدرت نظامی بازدارنده ایران را می شناسند؛ چنان که "یوزی رابین" (مدیر سابق برنامه موشکی اسرائیل) گفت "به احترام آن، کلاه از سر بر می دارم" و ژنرال مک کنزی فرمانده سابق سنتکام اذعان کرد: "دقت موشک های ایرانی، نگران کننده است. استفاده گسترده از پهپادها، بدین معناست که برای اولین بار از زمان جنگ کُره، برتری هوایی ما از بین رفته است". بنابراین، جنگ جای دیگری است؛ هر جا که از تعرض به حریم افکار عمومی، و اقتصاد و سیاست کشور در قالب جنگ نرم غفلت شود.
💢 یادداشت روز کیهان
@IMANI_mohammad
رادیو فردا؛ خسارات هنگفت اسرائیل از ۳ ماه جنگ در غزه
♦️در حالی که چشماندازی برای پیروزی اسرائیل در جنگ غزه وجود ندارد تلفات و خسارات این رژیم رو به افزایش است.
🔹وبسایت رادیو فردا نوشت: جنگهایی که میان اعراب و اسرائيل رخ داده، چندان طولانی نبوده و غالباً در کمتر از یک ماه به پایان رسیدهاند، اما حملۀ ۷ اکتبر حماس به اسرائيل، جنگی را به راه انداخته که پس از گذشت سه ماه همچنان ادامه دارد.
♦️این جنگ آثار و تبعات اقتصادی فراوانی به همراه داشته است. خسارات اسرائيل قابلتوجه است و اقتصادش را با چالش روبهرو کرده. برخی کارشناسان شوک اقتصادی ناشی از کووید ۱۹ را با اثرات این جنگ یکسان میدانند و برخی دیگر معتقدند هزینههای این جنگ حتی از آن هم فراتر رفته است.
🔹از ۷ اکتبر به بعد هزینههای دولت اسرائيل و استقراض آن به شدت افزایش، و درآمد مالیاتی بهشکل قابلتوجهی کاهش یافته است. براساس گزارش بانک مرکزی اسرائيل، در سال ۲۰۲۴ تولید ناخالص داخلی کاهش خواهد یافت و از پیشبینی سه درصدی به حدود یک درصد خواهد رسید.
♦️برخی اقتصاددانان احتمال انقباض در اقتصاد اسرائیل را سناریویی محتمل معرفی کردهاند. سازمان مرکزی آمار اسرائيل اعلام کرده رشد اقتصادی در سهماهۀ چهارم سال ۲۰۲۳ به دو و نیم درصد کاهش یافته که در مقایسه با سال ۲۰۲۲، چهار درصد کمتر است.
🔹تعداد قابلتوجه سربازان ذخیرهای که به ارتش فراخوانده شدهاند، بحران بعدی است. در سه ماه گذشته، ۲۲۰ هزار سرباز برای حضور در ارتش فرا خوانده شدهاند و این هم بخش دیگری از تبعات اقتصادی است که بر دوش اسرائيل سنگینی میکند.
♦️افرادی که تا ماه اکتبر (مهر) نانآور خانه بودند، حالا چند ماهی است که با اسلحه در نوار غزه بهدنبال نیروهای حماس میگردند. احضار نیروهای ذخیره و همچنین اثرات جنگ باعث شده ۲۰ درصد کارگران از کار بیکار شوند. وزارت کار اسرائیل گزارش داده که صدها هزار نفر، بهدلیل فراخوان نیروهای ذخیره، بهصورت دائم یا موقت از کار اخراج شدهاند.
🔹هزینههای جنگ برای اسرائيل بالاست. تمام این خسارتها در حالی رخ داده که جنگ و تأمین تسلیحات نظامی هم هزینههای قابلتوجهی روی دوش اقتصاد اسرائيل گذاشته.
♦️روزنامۀ واشنگتنپست تخمین زده که جنگ تاکنون ۱۸ میلیارد دلار (روزانه ۲۲۰ میلیون دلار) برای اسرائيل هزینه داشته. نشریۀ بلومبرگ اما تخمینی از این هم بالاتر دارد؛ روزانه ۲۶۰ میلیون دلار هزینه. این در حالی است که چشماندازی برای پایان زودهنگام منازعه دیده نمیشود.
🔹روزنامۀ اقتصادی کالکالیست چاپ اسرائيل بر اساس آمارهای وزارت دارایی تخمین زده که اگر جنگ، ۸ تا ۱۲ ماه طول بکشد، هزینهای معادل حدود ۵۱ میلیارد دلار بر اقتصاد اسرائیل تحمیل خواهد کرد؛ معادل ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی.
♦️در کنار این موارد میتوان به کاهش درآمدهایی چون کاهش ۹۰ درصدی ورود گردشگران اشاره کرد. سرمایهگذاری در اسرائيل هم دچار تعلیق شده و بسیاری از سرمایهگذاران داخلی یا خارجی برنامههای خود را پس از شروع جنگ، به تعویق انداختهاند.
🔹هزینههای خود جنگ هم بخش دیگری از مشکل است و منهدم شدن خودروها یا تسلیحات نظامی در نوار غزه، اسرائیل را مجبور کرده تا بار دیگر برای تهیۀ این اقلام هزینه کند.
♦️انباشه شدن این مشکلات باعث شده بانک مرکزی اسرائيل در اقدامی کمسابقه برای نخستین بار در چهار سال اخیر (پس از کرونا) نرخ بهره را کاهش دهد.
🔹بانک مرکزی اسرائيل تخمین زده که دولت باید ۳۰ میلیارد دلار تعدیلهای بودجهای در نظر بگیرد تا بتواند علاوهبر افزایش هزینههای دفاعی، هزینههای غیرنظامی مربوط به جنگ و پیامدهای را جبران کند.
@IMANI_mohammad
حمله پر هیاهو
عقب نشینی یواشکی!
🔹رژیم صهیونیستی با هارت و هورت فراوان به غزه حمله کرد و حالا بی سر و صدا در حال عقب نشینی از شمال این منطقه است.
♦️آنها در طول ۷۵ روز، چند برابر قدرت انفجار بمب اتمی هیروشیما، بمب بر سر مردم غزه ریختند و ۳۰ هزار شهید و مفقود بر جا گذاشتند.
🔹اما پس از بمباران، هسته سخت جنگ، روی خود را به ژنرال ها و سیاستمداران صهیونیست نشان داد؛ زمانی که بنا شد نیروهای زرهی و پییاده، غزه را به تسخیر در آورند.
♦️یک هفته، چند هفته، یک ماه، دو ماه...؛ هر چه جنگ در کف میدان جلوتر رفت، ناتوانی ارتش اسرائیل آشکارتر شد. این شکست، مهیب تر از عملیات طوفان الاقصی بود؛ چرا که آنجا غافلگیر شده بودند و اینجا نباید غالفگیر می شدند؛ اما شدند!
🔹ارتش و سرویس های امنیتی اسرائیل نشان دادند که فراتر از ناتوانی نظامی، توان اطلاعاتی و محاسبه و پیش بینی را از دست داده اند. آنها، هم از ناشیگری تیپ های زبده خود رونمایی کردند و هم زوال توان ارزیابی های راهبردی خود را عیان ساختند.
♦️ضربات ترکیبی و ضربدری محور های مقاومت، از جنوب (غزه)، شمال (حزب الله) و شرق/ جنوب شرق (مقاومت عراق و یمن)، نه تنها رو به کاهش نگذاشت، بلکه در این سه ماه، به بلوغ بالاتری رسید و به شکلی دردناک برای اسرائیل، گسترش یافت.
🔹اکنون در حالی که آغاز سال نو میلادی در کشورهای مختلف، با تظاهرات ضد صهیونیستی گسترده مقارن شده، ارتش اسرائیل، روندی فرسایشی را طی می کند، و فضای سیاسی رژیم، با بیشترین منازعات روبه رو است.
♦️به گزارش یدیعوت آحارونوت؛ "ارتش اسرائیل با وجود هزینه ۶۰ میلیارد دلاری، نتوانسته به اهداف جنگ دست یابد".
🔹وبسایت آمریکایی رادیو فردا هم گزارش داده: "جنگ های قبلی اسرائيل، غالبا در کمتر از یک ماه به پایان رسیده. انقباض اقتصاد اسرائیل، قابل پیش بینی است. طی سه ماه، ۲۲۰ هزار سرباز فرا خوانده شدند که هزینه های آن بر دوش اقتصاد سنگینی میکند. ۲۰ درصد کارگران از کار بیکار شده و صدها هزار نفر اخراج شدهاند. بسیاری از سرمایهگذاران، برنامههای خود را به تعلیق در آورده اند.
🔹دولت نتانیاهو زیر بار فشار ترکیبی بی سابقه، به معنای واقعی کلمه دست و پا می زند و رفتار های رادیکال در قالب اقدامات تروریستی از خود نشان می دهد.
♦️اما روند تحولات سه ماهه نشان می دهد این رفتار از سر درماندگی، خروجی دیگری جز ورود نیروهای مقاومت به فاز ضربات دردناک تر نداشته است؛ مانند ضرباتی که مقاومت یمن، حزب الله لبنان، و مقاومت یمن به تناوب بر شدت و وسعت آن افزودند، و در گذشته اصلا قابل تصور نبود.
🔹خط قرمز های پوسیده ای که صهیونیست ها و حامیان آمریکایی در گذشته به عنوان حاشیه امنیت اسرائیل ترسیم کرده بودند، به خاطر بازی بد خودشان در حال رنگ باختن است.
♦️عقب نشینی بی سر و صدای تیپ های زبده از شمال نوار غزه، رویداد بزرگی است که نباید در ازدحام اخبار جنجالی، به حاشیه بیفتد. نتانیاهو خفّت بزرگی را به جان خرید، ولو ادعا کند که برای اردوکشی به جبهه شمالی است.
🔹ارتشی که در برابر حریف ضعیف تر -دو دهه تحت محاصره- نتوانست دستاوردی جز فرسودگی داشته باشد، نمی تواند با ارتشی ده برابر قوی تر، و مجهز به ۱۵۰ هزار راکت و موشک و رزمندگان زبده ای که میدان های گوناگونی را در منطقه (از جمله سوریه) پشت سر گذاشته اند، بجنگد.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
. 💢 آخر خط روحانی به روایت حامیان او @IMANI_mohammad
آخر خط روحانی
به روایت حامیان او
🔹روزنامه هم میهن متعلق به آقای کرباسچی، چند هفته قبل از قول آقای روحانی تیتر زد: "هنوز آخر خط نیستیم". این روزنامه امروز هم در تیتر و عکس تمام صفحه خود نوشته: "راهی که حسن روحانی می خواهد ادامه دهد".
♦️حالا که فصل انتخابات شده، برخی مدعیان اصلاح طلبی، قضاوت های سابق خود درباره روحانی را فراموش کرده و تبلیغاتچی او شده اند. اما راهی که روحانی می خواهد ادامه بدهد و آخر خط او کجاست؟
🔹اجازه بدهید از زبان چند نفر از حامیان او در گذشته بشنویم که روحانی چه کاره بود و داشت چه بلایی سر کشور می آورد که مصائب آن همچنان جاری و باقی است:
🔻خبرگزاری خبر آنلاین (وابسته به مدیران ارشد دولت روحانی) ۱۹ بهمن ۱۳۹۲: "جایزه بهترین کارگردانی برای روحانی؛ توزیع سبد کالا با شیوهای که انجام شد، نه اتفاق بود و نه عملی که تبعات آن برای روحانی و مردانش غیرقابل پیشبینی باشد. او دقیقا همین ازدحام، دعوا و مرافعه و احیانا له شدن در زیر دست و پا را پیشبینی میکرد و اصلا را برای پیشبرد استراتژی خارجی خود لازم داشت. نگاه کنیم به اظهارات شرمن که گفته؛ «شما در اخبار دیدید ایران اخیرا به طور قابل مشاهدهای غذا بین مردم فقیر توزیع کرده تا نشان دهد کاهش محدود تحریمها، تاثیر مستقیم داشته». این دقیقا همان نتیجهای بوده که روحانی از توزیع سبد کالا داشته... اگر با این نمایش بتوان جایزه اول بهترین اثر را در فستیوال سیاست جهانی به خود اختصاص داد، به تحقیر چند روزه ای که بازیگران آن [مردم] شدند، میارزید»!
🔻صادق خرازی (معاون وزیر خارجه در دولت اصلاحات): «حقیقتا در ماجرای بنزین، بیخردی حاکم بود. مگر میشود بنزین را سه برابر کنید و قبلش هیچ آگاهی نداده باشید!؟ گاهی به شوخی میگویم مسئولین ما صبح به صبح که بیدار میشوند برنامهریزی میکنند که انقلاب را از بین ببرند و این مردمند که آن را حفظ میکنند».
🔻علی مطهری، نایب رئیسمجلس دهم: «حوادث آبان ۹۸ که بیشتر ناشی از بی تدبیری دولت بود، این خیال را در آمریکا پدید آورد که پایگاه اجتماعی جمهوری اسلامی کاهش یافته و وقت مناسبی برای ترور سردار سلیمانی است. قبل از آن، جرات این کار را به خود نمیدادند. البته با تشییع پرشکوه پیکر آن عزیز، واقعیت را دریافتند.»
🔻محمد جواد روح، سردبیر نشریه صدا (سردبیر فعلی روزنامه هم میهن) ۱۶ آذر ۱۳۹۸: "چرا روحانی چهار روز قبل از گرانی بنزین، آن گونه سخنرانی میکند؟ کدام رئیسجمهور اعلام کرده بود که فلان قدر کسری بودجه داریم؟ روحانی در یزد از کسری بودجه گفت و همین روش را در کرمان ادامه داد. همه اینها، یعنی میخواهد به هر قیمتی شده، دوباره (با آمریکا) مذاکره کند. اینجا بود که قمار کرد. وقتی دید چیزی دستش ندارد، بنزین را گران کرد تا جامعه واکنش نشان دهد؛ فشار از پایین اتفاق بیفتد تا در بالا چانه زنی کنند که مذاکره انجام شود. میگویند وزیر اطلاعات در جلسه دولت هشدار داده اگر بنزین را گران کنید، جامعه به هم میریزد و روحانی خندیده است. اینکه میگویند آن تصمیم، غیرکارشناسی، و اطلاع رسانی آن هم غلط بوده؛ اتفاقاً از نظر روحانی، هم کارشناسی بوده و هم نحوه اطلاعرسانی- در واقع اطلاع نرسانی- درست بوده، تا جامعه بیشتر #عصبانی شود".
🔻نیما زم مدیر کانال آمدنیوز، هنگام اقامت در پاریس: "مجموعه ما در انتخابات ۹۶ تحلیل امنیتی داشت. میخواهم بازش نکنم تا قضایای دیگر اتفاق بیفتد تا بنشینیم و مفصلتر با هم صحبت بکنیم. با توجه به شرایط داخلی و خارجی، به این نتیجه رسیدیم که باید برویم پشت سر فردی مثل روحانی. ما دلباخته کسی نبودیم. من همین الان هم از کاری که آمدنیوز در انتخابات کرد، دفاع میکنم. چون با تحلیل این کار را کردیم. کشور باید به #نقطه_جوش میرسید».
@IMANI_mohammad
جنگ ۹۶ روزه شد؛
محاسبات و ضد محاسبات
🔹سه ماه عملیات علیه غزه، اصالتا عملیاتی آمریکایی بود. سران آمریکا و اسرائیل، وزیران خارجه و دفاع، و روسای سیا و موساد، بالغ بر ۲۰ بار در این ۳ ماه دیدار، و برای یکسره کردن کار غزه برنامه ریزی کردند.
♦️روی کاغذ و طبق نقشه باید غزه تا کنون فتح شده باشد؛ اسیران صهیونیست آزاد، و رزمندگان حماس، کشته یا اسیر شده باشند؛ تونل ها منهدم، و ادوات نظامی، کشف و ضبط شده باشند.
🔹اما هیچ خبری از مارش پیروزی نیست. تصاویر یادگاری در چند بیمارستان و ساختمان متروکه، آورده ای برای "دُن کیشوت" های اسرائیل نداشت.
♦️اگر قاعده این بود که "هر چه شکست و عقب نشینی گسترده تر، صدای مارش آن هم بلند تر"، حالا باید صدای شیپور هزیمت اسرائیل در همه جای دنیا شنیده می شد.
🔹هر چند سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید می گوید "ما از آتش بس حمایت نمی کنیم، زیرا به نفع حماس است"، واشنگتن پست دیروز نوشت: "اسرائیل هزاران نیروی خود را به عنوان عقبنشینی بزرگ از شمال غزه خارج کرده است".
♦️همزمان، روزنامه هاآرتص خاطر نشان کرد: "این نظریه که فشار نظامی بر حماس، به بازگرداندن گروگانها خواهد انجامید، به شکل مفتضحانهای شکست خورده است".
🔹در نود و ششمین روز جنگ، نه از شدت حملات حماس کاسته شده، و نه از حجم عملیات ترکیبی مقاومت لبنان و یمن و عراق. در حالی که حزب الله با بیش از ۶۰ موشک و راکت، پایگاه راهبردی "مرون" را از حیّز انتفاع ساقط کرد، هاآرتص نوشت:
♦️"حزب الله با سرعت بی سابقه ای از موشک ها استفاده می کند. ۱۲۰ ساختمان در متولا و ۸۰ خانه از ۱۵۵ خانه در کیبوتز منارا، توسط موشک های ضد تانک کاملا تخریب شده اند".
🔹به گزارش فرماندهی مرکزی آمریکا، ارتش یمن دیروز در حمله ای پیچیده و با استفاده از موشکهای کروز، موشک بالستیک ضد کشتی و پهپادها، یک نفتکش دیگر را [برای بیست و ششمین بار] هدف قرار داد. در کنار همه اینها، پروژه صهیونیستی- آمریکایی "عادی سازی"، شکست سختی خورده است.
♦️استراتژیست های واشنگتن و تل آویو، مطلقا تصور نمی کردند غزه در برابر با حجم آتشی که می ریزند، دوام بیاورد. همچنین، برآوردی نداشتند که اضلاع جبهه مقاومت با این حجم گسترده، وارد عملیات ترکیبی شوند و دشمن را به ستوه آورند.
🔹کابوس همرسانی و هم افزایی میدان ها، گریبان اسرائیل و آمریکا را گرفته. این، نبرد "تاب آوری" است. اگر آثار اضمحلال روحی در اردوگاه اسرائیل آشکار شده، هیچ اثری از تردید و خستگی در میان رزمندگان و فرماندهان مقاومت دیده نمی شود.
♦️جنگ برای واشنگتن و تل آویو، هنگامی هیجان انگیز بود که یکطرفه و کوتاه باشد، اما اگر طولانی و دو طرفه شد، قابل تحمل نیست.
🔹جنگ می تواند باز هم گسترده تر شود. اما غرب در این صورت، چند برابر جنگ اوکراین، خسارت خواهد دید و شاید هرگز نتواند جبران کند.
♦️اسرائیل تمام شده، چون تمام تصویر سازی ها درباره بازدارندگی اش، فرو ریخته است. آمریکا هم از صدقه سر اسرائیل، ضربه حیثیتی کم نخورد. این سرشکستگی حتی با جنگ ویتنام و افغانستان قابل مقایسه نیست. آمریکا اگر عاقل باشد، زود تر افسار اسرائیل را می کشد.
@IMANI_mohammad
جنگ ۱۰۰روزه؛ آمریکا نمی تواند
همچنان که اسرائیل نتوانست
🔹آمریکا درباره یمن، مرتکب همان اشتباهی شد که اسرائیل مرتکب شد. تصوری که در غزه ابطال شد و توهم بودن آن به اثبات رسید، این بود که می توان از دور ایستاد و با شلیک بمب و موشک بر اساس نقشه های دقیق هوایی، کار حریف را یکسره کرد.
♦️اسرائیل، پنج برابر قدرت انفجار اتمی هیروشیما، بمب بر سر مردم غزه ریخت؛ اما در حالی که فردا جنگ ۱۰۰ روزه می شود، کمترین اثری از تسلیم در غزه، و احساس پیروزی در طرف صهیونیست نیست.
🔹همین امروز در حالی که خبر انهدام یک بالگرد و چند تانک اسرائیل منتشر شده، روزنامه یدیعوت آحارانوت اذعان می کند:
🔻"باید شکست را بپذیریم. حماس و یحیی سنوار، برای جشن پیروزی آماده میشوند. پس از سپری شدن ۱۰۰ روز از شکست و ناتوانی در غزه، باید وضعیت موجود را پذیرفت، هرچند برخی نخواهند اعتراف کنند.
🔻فرماندهان ارتش این را خوب میدانند اما نتانیاهو و وزرای او چگونه میتوانند شکاف بین توقعات غیرمسئولانه ای که ایجاد کرده اند و تصمیمات سختی که با آن مواجه هستند را از میان بردارند؟"
🔹همچنین "هیل"، نشریه کنگره آمریکا معتقد است: "درک کامل ابعاد شکست اسرائیل در غزه دشوار است؛ زیرا عمیق و چند لایه است و برخی از پیامدهای آن ناشناخته است. حتی اگر اسرائیل به نسلکشی محکوم نشود، تلآویو و واشنگتن، باز هم در جنگ غزه شکست خوردهاند".
♦️صهیونیست ها با کشاندن جنگ به یمن، شاید خوشحال باشند که اندکی از توجهات جهانی به دوگانه "نسل کشی/ سرشکستگی" اسرائیل در غزه کاسته شود.
🔹اما واقعیت این است که به میدان آمدن محورهای مقاومت در یمن و لبنان و عراق، و ضربات راهبردی متناوبی که به اسرائیل و آمریکا زدند، تقطه اتکای بزرگ مقاومت غزه، برای ایستادگی شجاعانه و فراری دادن ارتش اسرائیل بود.
♦️اسرائیل با جنایت بی سابقه خویش، موجب جوشش غیرت در رگ رزمندگان مقاومت در منطقه شد تا حاشیه امنیت اشغالگران صهیونیست و آمریکایی در منطقه را زائل کنند. فروریختن دیوار روانی بازدارندگی برای اسرائیل و آمریکا، بزرگ تر از هر ضربه دیگر به آنهاست.
🔹آمریکا، ۸ سال به شکل نیابتی (از طریق سعودی و امارات) با مقاومت یمن جنگید. جنگ، مانند ضربات پتکی بود که آهن گداخته را تبدیل به پولاد نفوذ ناپذیر کرد. این هیمنه نظامی و اطلاعاتی آمریکا - و نه سعودی و امارات- بود که در آن جنگ فرو ریخت.
♦️نقطه زنی و موشک پرانی و بمباران مقاومت یمن، هیچ گرهی از گره افتادگی در راهبرد آمریکا نخواهد گشود، همچنان که در مقیاس های کوچک تر، گرهی را در ویتنام و افغانستان باز نکرد.
🔹اما آمریکا سر شوخی را با مجموعه ای باز کرده که سر نترسی دارند و به شجاعت بالا حتی در جبهه مقاومت شناخته شده اند. یمنی ها سال ها منتظر فرصت مناسب برای پنجه انداختن رویارو با آمریکا بوده اند.
♦️آمریکا از جنگ در ویتنام و افغانستان و عراق، چیزی جز تحقیر و ترک برداشتن حیثیت ابرقدرتی، نصیبش نشد و به تجربه آموخت که نباید با قواره اتوکشیده دنبال جنگ رویارو باشد و خاک مالی شود.
🔹حالا اما رندانی، دولت فرتوت بایدن را را برای دست به یقه شدن شیر کرده، و پایگاه ها و تاسیسات و ناو ها و شریان اقتصادی کاخ سفید در منطقه را سیبل حملات بی سابقه کرده اند
♦️مثل معروف و دنیا فهمی است که می گوید"اِذا كانَ بَيتُكَ مِن زُجاج فَلا تَرمِي النّاسَ بِالحِجارَة. زمانی که خانه ات از شیشه است، پس به مردم سنگ نینداز!".
@IMANI_mohammad
اسرائیل در تله متحدان ایران گرفتار شده است
♦️روزنامه صهیونیستی تایمز اسرائیل معتقد است اسرائیل وارد تله ایران شده و در حال باخت در شطرنج پیچیده ایران است.
🔹این روزنامه نوشت: در حالی که جنگ میان اسرائیل با فلسطین ادامه دارد، ضروری است که سابقه و عوامل آغاز جنگ را درک کنیم و به چند سؤال اساسی بپردازیم، چرا این جنگ در اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد؟ چه کسی پشت آن است؟
♦️آیتالله خمینی، در اوایل سال 1979، جمهوری اسلامی ایران را تأسیس کرد. او اصل اساسی «صدور انقلاب ایران» را بنا نهاد... آغوش باز ایران برای فلسطینیها به سرعت مورد استقبال جهاد اسلامی قرار گرفت. حماس به طور کامل هماهنگ نشد؛ اما در نهایت با حفظ حوزه عملیاتی مستقل، به نمایندگی از «حلقه دوم» تبدیل شد.
🔹سال ۲۰۰۹ به ژنرال جیمز جونز مشاور امنیت ملی آمریکا گفتم اگر ایالاتمتحده لازم بداند که به ایران ضربه بزند، باید یک اتحاد شامل کشورهای عرب و دیگر همتایان ایجاد کند. یک دهه بعد، این اتحاد در قالب توافق ابراهیم شکل گرفت. بزرگترین کابوس ایران در حال تحقق بود.
♦️اسرائیل طی سالها، تحت رهبری نتانیاهو عملیات مختلفی را با هدف آسیبرسانی و جلوگیری از فعالیتهای هستهای ایران آغاز کرد. ترور هدفمند، نفوذ اطلاعاتی، حملات سایبری، خرابکاری و آتشسوزی. ایران خشمگین شد و قول داد انتقام خواهد گرفت. در موارد متعددی اقدام به انجام حملاتی کرد که بعضا موفق بودند.
🔹پیشزمینه حمله 7 اکتبر حماس به اسرائیل، تمایل ایران برای انتقام گرفتن از اسرائیل است. اما ایرانیها از روی غریزه عمل نمیکنند. حمله حماس فقط از نظر انتقام قابل درک نیست.
♦️محرک این جنگ، هدف استراتژیک یعنی سازماندهی یک انفجار منطقهای بود که یکبار برای همیشه تلاشهای آمریکا و اسرائیل را برای ایجاد ائتلافهای ضدایرانی با عربستان و دیگر کشورهای عربی از بین میبرد.
🔹جنگ غزه، جنگ نیابتی است. این دقیقا همان نقشهای است که ایران سالها برای حمله حزبالله به اسرائیل برنامهریزی کرده بود.
♦️فقط به جای هزاران عضو نخبه حماس، طرح اولیه شامل ضربه شدیدتر توسط گروه بسیار بزرگتری از نیروی رضوان حزبالله بود که همزمان با شلیک دههاهزار موشک به اسرائیل نفوذ کنند.
🔹حمله حماس دقیقا شبیه طرح ایران برای مرز شمالی بود. با تمام احترامی که برای حماس قائلم، آنها توانایی طراحی چنین حملهای، آماده شدن برای آن، آموزش، مسلح شدن، جمعآوری اطلاعات و غافلگیری اسرائیل را ندارند. اما این غافلگیری در کتابهای تاریخی بدون اشاره به کمک و برنامهریزی ایران نوشته خواهد شد.
♦️اسرائیل مستقیما وارد تله ایران شد. ضربه مهیبی که از بازوی کمتر قوی خورد، اسرائیل را بر آن داشت تا قول نابودی حماس را بدهد. اسرائیل دقیقا طبق نقشه ایران عمل میکرد.
🔹اسرائیل نهتنها از طریق کانالهای اطلاعاتی قادر به تشخیص نقشههای عملیات نشد، بلکه در شناسایی سیگنالهای اطلاعاتی در مورد این موضوع در مقابل حزبالله و ایران نیز ناکام ماند. در نتیجه، این باور غالب وجود دارد که ایران در حمله به اسرائیل دست نداشت.
@IMANI_mohammad
اسرائیل وارد جنگ شد اما نمیداند چگونه خارج شود
♦️تحلیلگر معروف آمریکایی با اشاره به گرفتارشدن اسرائیل در جنگ غزه تاکید کرد: اسرائیل باید قبل از ورود به جنگ برای خروج از آن فکر میکرد.
🔹دیوید ایگناتیوس در تحلیلی که روزنامه واشنگتنپست منتشر کرده، نوشت: ضربالمثل عربی هشدار میدهد که شما باید «قبل از وارد شدن، به خارج شدن فکر کنید».
♦️این تمثیل، به طرز دردناکی درباره ورود اسرائیل به جنگ غزه صدق میکند؛ جایی که استراتژی منسجمی برای خروج ندارد. اسرائیل خواهان شکست قاطع حماس است، اما با وجود گذشت سه ماه، دستیابی به هدف مذکور بسیار دور از ذهن به نظر میرسد. حماس تونلهای زیرزمینی را مانند یک شهر زیرزمینی در زیر غزه ایجاد کرده و گروگانهای اسرائیلی را در آنجا نگهداری میکند.
🔹جامعه بینالمللی خواستار آتشبس برای نجات غیرنظامیان فلسطینی است. آنتونی بلینکن در سفر منطقهای، از عربستان، امارات، اردن و مصر، وعده حمایت برای بازسازی غزه پس از جنگ دریافت میکند مشروط بر این که اسرائیل با تشکیل یک دولت فلسطینی موافقت کند.
♦️راه خروج از بحران به وضوح مشخص شده است. با این وجود، بنیامین نتانیاهو تاکنون از ارائه تعهد لازم برای تشکیل کشور فلسطینی خودداری کرده است. بنابراین، بازی پایانی مهندسیشده توسط آمریکا متوقف شده است.
🔹دولت بایدن در تلاش است تا از گستردهتر شدن دامنه جنگ غزه جلوگیری کند و این هم کار دشواری است. بایدن و شرکای اسرائیلی او بلافاصله پس از ۷ اکتبر از حمله به حزبالله لبنان صحبت کردند، اما موشکهای حزبالله، شمال اسرائیل را به شهرهای ارواح تخلیهشده تبدیل کرده است.
♦️حزبالله به شلیک موشک به شمال اسرائیل ادامه میدهد. همچنین، انصارالله موشکهایی را به سوی کشتیها در دریای سرخ شلیک کردهاند که یک مسیر دریایی کلیدی جهانی را مختل کرده است.
🔹مقامهای آمریکایی هشدار دادند که اگر این حملات متوقف نشوند، اقدام نظامی علیه انصارالله انجام خواهند داد و اسرائیل در نهایت مجبور خواهد شد حزبالله را هدف قرار دهد. در انتهای آن راه تاریک، تقابلی است که ۴۵ سال است بین ایران انقلابی و دشمناناش یعنی اسرائیل و آمریکا در حال شکلگیری است.
♦️چگونه میتوان بحران را پیش از بدتر شدن خنثی کرد؟ چگونه ایالاتمتحده و متحداناش میتوانند اسرائیلیها را تشویق کنند تا راه را به سوی یک کشور فلسطینی باز کند؟
🔹در حالی که دولت بایدن برای مهار پیامدهای جنگ غزه تلاش میکند با همان تناقضی روبهرو میشود که برای نیمقرن، سیاست خاورمیانه را تحتالشعاع قرار داده است:
♦️ایالاتمتحده تنها قدرت خارجی است که میتواند منطقه را شکل دهد، اما نمیتواند راهحلهایی را به ویژه به متحد نزدیکی مانند اسرائیل تحمیل کند. آمریکا علیرغم همه ناکامیهایش، همچنان «کشور ضروری» در خاورمیانه است. اما اسیر حوادثی شده که نمیتواند آن را کنترل کند.
@IMANI_mohammad
چند دور غافلگیری آمریکا
یمن شگفتی تازه رو می کند؟ -۱
♦️فرماندهی مرکزی آمریکا اعلام کرد: "یک فروند موشک کروز ضدکشتی که از مناطق تحت کنترل حوثیهای به سمت ناو یو.اس.اس لابون در جنوب دریای سرخ شلیک شده بود، در ساعت ۱۶:۴۵ یکشنبه، توسط جنگندههای ما منهدم شد".
🔹سنتکام با انتشار این خبر، کوشیده تا تصویری از اِشراف و اقتدار ترسیم کند. واقعیت اما چیز دیگری است. مقامات آمریکایی در خود فریبی سابقه دارند.
♦️هنگامی که انصار الله در تاریخ ۲۷ مهر (۱۹ اکتبر)ُ اولین موشک را به سمت بند ایلات در جنوب رژیم صهیونیستی شلیک کرد، رویترز و CNN، با ذوق زدگی اعلام کردند: "کشتی جنگی آمریکا، چند موشک شلیک شده از سواحل یمن را رهگیری و منهدم کرد".
🔹مدتی بعد، CNN گزارش داد "ناو آمریکایی، غیر از موشکها، ۱۵ فروند پهپاد برخاسته از سواحل یمن را رصد کرده که به سوی اسرائیل حرکت می کردند".
♦️یک هفته بعد، «سایت سمافور» نوشت: حوثی ها، تهدیدی بزرگ برای اسرائیل و آمریکا به شمار میروند. حمله پهپادی و موشکی آنها، موجب شگفتی پنتاگون شده. با وجود فاصله ۲۲۰۰ کیلومتری تا اسرائیل، حوثیها در حال ظهور به عنوان تهدیدی منحصر به فرد هستند. آنها احتمالا پیچیدهترین زرادخانه موشکهای بالستیک و پهپاد را میان متحدان ایران دارند و قبلا به پالایشگاه آرامکو و مرکز تجاری ابوظبی حمله کرده اند".
🔹هشت روز بعد از حمله اول، مقاومت یمن برای دومین بار، بندر ایلات را هدف گرفت. سومین حمله موشکی نیز، در تاریخ اول نوامبر با موفقیت انجام شد و به تعطیلی این بندر راهبردی انجامید.
♦️در عین حال مقاومت یمن، ۸ نوامبر (۱۷ آبان) در یک غافلگیری تازه اعلام کرد: پهپاد فوق مدرن MQ9 ارتش آمریکا را رهگیری و منهدم کرده است. آنها دو سال قبل هم در آسمان مأرب، پهپاد مشابهی را سرنگون کرده بودند.
🔹امکیو-۹، پهپادی تهاجمی با قابلیت عملیات پروازی کنترل از راه دور و ضربتی است و برای تجسس طولانی مدت در ارتفاع بالا طراحی شده. سرنگونی این پهپاد، بدترین تحقیری بود که می شد در قبال قدرت نمایی آمریکا انجام داد.
♦️اما انصار الله به این هم بسنده نکرد و وارد فاز بعدی شد. ۲۰ نوامبر، هنگامی که سامانه پدافندی آمریکا و اسرائیل، عمق آسمان را می کاویدند تا ردّ موشک های دوربرد را بزنند، انصار الله در دریای سرخ، کشتی «گالکسی لیدر» را هدف گرفت.
🔹هنگامی که این کشتی متعلق به شرکت ZIM توقیف شد، صهیونیست ها ابتدا انکار کردند که کشتی متعلق به آنهاست؛ اما دو روز بعد، اسحاق هرتزوگ گفت: "توقیف گالکسی لیدر، حمله به اسرائیل بود".
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
چند دور غافلگیری آمریکا
یمن شگفتی تازه رو می کند؟ -۲
♦️هدف گیری چند کشتی و نفتکش دیگر (مرتبط با صهیونیست ها) در منطقه موجب شد ۸ شرکت بزرگ کشتیرانی و بالغ بر ۶۰ کشتی و نفتکش، فعالیت خود در دریای سرخ را متوقف کنند.
🔹نتیجه جنگ ترکیبی مقاومت، ۵۰ میلیارد دلار خسارت برای اسرائیل، کاهش٢٣ درصدی ارزش كشتيرانى این رژیم، افزایش هزینه حمل و نقل شرکت ZIM از ۱۰۰ به ۴۰۰ دلار، و افزایش ۲۵۰ درصد نرخ بیمه کشتیرانی بود. این شوک در مقطعی، موجب افزایش ۵ دلاری قیمت نفت شد.
♦️یک ماه قبل، نشریه "پولیتیکو" از قول مقامات آمریکایی نوشت: "هزینه انهدام پهپادهای حوثیها نگران کننده است. موشکهای ۲/۰۰۰/۰۰۰ دلاری برای سرنگون کردن پهپادهای ۲۰۰۰ دلاری شلیک میشوند"!
🔹قبل از آن هم، یعنی در تاریخ سوم نوامبر، روزنامه عبری "ماکور ریشون" تاکید کرد: "حضور ناو هواپیمابر و چند هزار نظامی آمریکا، هرگز عاملی بازدارنده برای نیروهای محور مقاومت نشدهاست".
♦️مرور روند سه ماهه تحولات نظامی میان مقاومت یمن و آمریکا، از چند دور غافلگیری مقامات آمریکایی حکایت می کند که قادر به درک توانمندی ها و پیچیدگی های طراحی در اتاق عملیات مقاومت نبوده اند.
🔹این جنگ، پیچیده و بالاتر از قدّ عقل مقامات اسرائیل و آمریکاست و احتمالا شگفتانه های دردناک تری در خود نهفته دارد. مقاومت یمن، از انواع موشک ها و پهپاد های نقطه زن به علاوه مین های دریایی و اژدر های قدرتمند برخوردار است که می تواند کابوسی بی سابقه را برای ناوگان آمریکا و شاهرگ نفتی- اقتصادی آنها در منطقه رقم بزند.
♦️مقامات پنتاگون در سادگی احمقانه ای غوطه ور هستند و گرنه خیال نمی کردند ناوهای آنها از عهده هماوردی با رزمندگان از جان گذشته یمن بر می آید.
🔹آنها وانمود می کنند موشک شلیک شده به ناو "یو.اس.اس لابون" را رهگیری کرده اند و حال آن که این شلیک، الزاما نه برای حمله، بلکه احتمالا برای شناسایی امکانات راداری و پدافندی در محیط اطراف، برای زدن ضربات ترکیبی جدید بوده است.
♦️گذر زمان روشن می کند که ناوهای غول پیکر آمریکا، نه الزاما تهدیدی خطرناک برای رزمندگان مقاومت، بلکه هدفی قابل انهدام -اگر نگوییم برای شکار و غنیمت گرفتن- هستند.
@IMANI_mohammad