.
خطای فاحش آقای عراقچی
🔹آقای عراقچی، وزیر امور خارجه، در پاسخ به این سوال که آیا از مجموع سخنان او در برنامه تلویزیونی شب گذشته می توان تعبیر مرگ برجام را داشت، گفت: «من چنین صحبتی نکردم اما برجام به شکل فعلی قابل احیا نیست ولی حتما اشکال دیگری برای توافق وجود خواهد داشت که ما دنبال خواهیم کرد».
🔻برجام شکل دیگری ندارد، همین سندی است که آقای ظریف و وزرای خارجه ۶ کشور در تیر ماه ۱۳۹۴ توافق کردند و سپس مورد حمایت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت قرار گرفت. ایران، ظرف دو ماه تمام تعهدات خود را پیش از روز اجرای برجام به اجرا گذاشت! و سپس در اواخر دی ماه، روز اجرای برجام فرا رسید، اما طرف آمریکایی/ اروپایی از همان ابتدا به نقض تعهدات نیم بند خود درباره لغو با تعلیق تحریم ها پرداختند تا این که آمریکا در ابتدای سال ۱۳۹۷، اعلام کرد کلا از توافق خارج می شود.
🔹دولت روحانی با این وجود، به مدت دو سال و نیم همچنان انجام تعهدات را به شکل یکطرفه ادامه داد. سرانجام، پس از اثبات بی ارادگی غرب و گروکشی آنها، مجلس شورای اسلامی، قانون راهبردی اقدام متقابل را برای توقف اجرای تعهدات ایران تصویب کرد.
🔻در واقع، به اعتبار تنظیم غلط برجام و خوش خیالی تیم ظریف، ایران هزینه های گزاف توافق را پرداخت، اما با چک برگشتی تعهدات غرب و بد تر از آن، گروگان گرفتن تعهد لغو تحریم ها مواجه شد.
🔹در این میان، معنای سخن آقای عراقچی آن است که خسارت دیدگی هنگفت ایران، نادیده انگاشته شود و سراغ توافق دیگری بدون تامین حقوق پایمال شده ایران برویم؛ توافقی که قابلیت اجرا به زعم ایشان ندارد و طرف اصلی، شش سال قبل، از آن خارج شده است! این،اگر مرگ یک توافق چیست، پس چیست؟!
🔻توافق، اگر قابلیت اجرایی نداشته باشد و از سوی یک طرف زیر پا گذاشته شده باشد، حتما مرده است.
🔹آقای عراقچی نیز همین را می گوید، هر چند که نمی خواهد از کلمه مرگ برای روایت واقعیت استفاده کند. با این وجود می گوید که برجام به شکل فعلی قابل اجرا نیست.
🔻او از اشکال دیگر توافق سخن می گوید، بی آن که به خسارت های ایران از بدعهدی طرف غربی برجام اشاره کند. ضمنا توضیح نمی دهد که چگونه می شود با طرف کلاهبردار -بدون اخذ حقوق پایمال شده در توافق قبلی- توافق جدید کرد؟ از همه مهم تر اینکه طرف اروپایی نشان داد فاقد کمترین اراده مستقل و فاقد اهلیت است. در این میان، آمریکایی ها (هم ترامپ و هم بایدن) نشان دادند نه تنها بنای جبران ندارند، بلکه باج هایی فراتر از برجام می خواهند! در این صورت، ادعای توافق با اشکال دیگر، صرفا تضعیف موضع به حق ایران و پذیرش رسمی پایمال کردن حقوق کشورمان است.
🔹صرف نظر از موضوع برجام، گفتنی است که مواضع دیشب آقای عراقچی در تاکید بر رئوس کلی سیاست خارجی، گسترش همکاری با همسایگان و شرکای منطقه ای، و همچنین حمایت از جبهه مقاومت، مجموعا مواضع خوبی بود.
@IMANI_mohammad
.
عملیات اربعین؛ پرچم بالاست
🔻حمله بامداد امروز حزب الله به یازده پایگاه رژیم صهیونیستی، بسیار معنادار است. نه فقط از حیث اطلاعاتی و نظامی و امنیتی، و نه از حیث ترکیبی بودن (عملیات فریب و زدن ضربه اصلی در پوشش آن) و نه فقط از این جهت که اعلام شده آغاز (پیش درآمد) عملیات انتقام خون شهید فواد شکر است.
🔹اسرائیل، خط مقدم جبهه شیطان و تیزی خنجر آن است؛ و حزب الله لبنان، نمادی از حزب رستگار و پیروز خداوند: "أَلَا إِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْمُفْلِحُون" "و "إِنَّ حِزبَ اللَّهِ هُمُ الغالِبون".
🔻آنچه از روایات بر می آید، حال شیطان در بحبوحه جنایت روز عاشورا، دوگانه و متناقض بوده است. از شدت خوشحالی در اطراف زمین جولان می داده و می گفته "ای جماعت شیاطین، انتقام خود را از فرزندان آدم گرفتیم و هلاکت آنان را به نهایت رساندیم و آنان را اهل جهنم کردیم".
🔹اما در ادامه هراسان شده و گفته است: "مردم را اهل جهنم کردیم، مگر کسی که در این مصیبت گریه کند و به محبت آل محمد [ص] مصمم گردد. پس مردم را به شک اندازید و از آگاهی نسبت این مصیبت باز دارید".
🔻عاشورا اگر اربعین نداشت، شیطان بزرگ ترین چیرگی بر بشریت را به چنگ آورده بود. حجم بی سابقه جنایت در عاشورا، می توانست هر انسان معمولی را از پا در آورد.
🔹زینب کبری (ع) شب عاشورا، هنگامی که از زبان امام حسین (ع)، از ماجرای فردا و آنچه بر امام و یارانش و اهل حرم خواهد گذشت، خبر دار شد، بی طاقت شد، بشدت گریست و بیهوش شد.
🔻امام حسین (ع) در همان موقعیت بسیار دشوار، کلید پیروزی را در اختیار عقیله بنی هاشم قرار داد، آنجا که فرمود: "یا أُخَیَّةُ لاَ یَذْهَبَنَّ بِحِلْمِکَ الشَّیْطانُ. خواهر عزیزم! مبادا شیطان، حلم و شکیبایى ات را برباید".
🔹حِلم یعنی بردباری، درنگ و تامل، حوصله و شکیبایی، و عقل. حِلم، برترین عزت و یاور انسان است. اما در عین حال، به معنای انفعال و کوتاه آمدن و تسلیم نیست، بلکه صبر فعال و پویا و سازنده است. همان بنای رفیعی که با روشنگری در کوفه و شام و سپس زیارت اربعین پایه گذاری شد.
🔻متانت، مداومت، استقامت و مقاومتی که از متن لبیک به سید الشهدا (ع) جوشید، در حال به بار نشستن است. شجره طیبه ای که شیطان می خواست ریشه کن کند، با راهپیمایی ده ها میلیونی اربعین، و قدرت نمایی جبهه مقاومت اسلامی سر بر آورده و به خط مقدم شیطان زده است.
🔹چند روز قبل نشریه فارین پالیسی، درباره زوال درایت در اسرائیل و فرسایش رژیم نوشت: "اسرائیل با مشکلات جدی روبه روست. شهروندانش به شدت دچار تفرقه هستند و احتمالاً بهبود نخواهد یافت. درگیر جنگی بینتیجه در غزه است؛ ارتش، نشانههایی از خستگی بروز میدهد، و جنگ گستردهتر با حزبالله یا ایران همچنان ممکن است. اقتصاد اسرائیل به شدت آسیب دیده است. رفتارهای اخیر به شدت به چهره جهانی اسرائیل آسیب رسانده و در حال تبدیل شدن به دولتی مطرود است. دادگاه بینالمللی، خواستار صدور احکام بازداشت برای نتانیاهو و وزیر دفاع شده؛ و در آمریکا حتی در میان جوانان یهودی، حمایت از رفتار اسرائیل به سرعت در حال کاهش است . نسل اول رهبران اسرائیل، استراتژیستهای زیرکی بودند. اما امروز اسرائیل با فرسایش درایت و رویکرد راهبردی رو به رو است".
🔻ضربت حزب الله به یازده پایگاه نظامی خط مقدم شیطان، آن هم در بامداد اربعین شهادت حضرت سید ااشهدا (ع)، بسیار معنادار است. برآورد های اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا می گوید حزب الله، بیش از ۱۵۰ هزار فروند انواع موشک و پهپادِ آماده شلیک به عمق اسرائیل دارد.
🔹عملیات غافلگیرانه ده ها هزار رزمنده حزب الله در روز جنگ در کنار حمایت دیگر اضلاع جبهه مقاومت و این که زیر زمین چه خبر است و از سمت دریا چه غافلگیری هایی رخ خواهد داد، کابوس شبانه روز صهیونیست هاست.
@IMANI_mohammad
.
💢تل آویو، ۱۰ کیلومتر!
نکاتی درباره عملیات امروز
https://eitaa.com/IMANI_mohammad/5357
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
. 💢تل آویو، ۱۰ کیلومتر! نکاتی درباره عملیات امروز https://eitaa.com/IMANI_mohammad/5357 @IMANI_moh
.
تل آویو، ۱۰ کیلومتر !
نکاتی درباره عملیات امروز
🔻پس از عملیات ترکیبی بامداد امروز حزب الله در شمال و غرب سرزمین های اشغالی، سانسور شدید در رژیم صهیونیستی حاکم شده و همین سانسور، شدت و اهمیت اولین ضربت انتقامی حزب الله را نشان می دهد.
🔹نتانیاهو به وزرای خود دستور داده که هیچ اظهار نظری درباره عملیات حزب الله نکنند. دولت او با انتشار تحلیل های قالبی، القا می کند که اتفاق چندانی نیفتاده و حمله مهار شده، اما برخی اخبار، به علاوه تصاویری که از پدافند سانسور رژیم عبور کرده، نشان می دهد اولین ضربه حزب الله در روند انتقام خون شهید فواد شکر، ضربت موثری بوده است.
🔻اخبار غیر رسمی می گوید حزب الله به موازات شلیک ۳۲۰ موشک و پهپاد و سرگرم کردن سامانه پدافندی دشمن، و در کنار هدف گیری یازده پایگاه نظامی، مقر اصلی موساد و یگان ۸۲۰۰ وابسته به واحد اطلاعات نظامی را در پایگاه گلیلوت در شمال تل آویو هدف قرار داده است.
🔹این عملیات که در مقایسه با توانمندی بالای حزب الله، بیشتر دستگرمی محسوب می شود، از جهات مختلف مهم است. نخست، عمق نفوذ اطلاعاتی، شناسایی پایگاه راهبردی موساد و داشتن بانک اطلاعاتی دقیق از اهداف راهبردی. حزب الله این بار، به چشم دشمن ضربه زده است.
🔻نکته دوم: اگر دستان بلند حزب الله قادر است در یک عملیات محدود به شمال تل آویو برسد، بنابراین در هم کوبیدن پایتخت رژیم صهیونیستی و یا بندر حیفا و...، کاملا سهل الوصول است. این در حالی است که حزب الله هنوز دست به قبضه تسلیحات راهبردی خود نبرده است.
🔹برخی رسانه های اسرائیل، به شکل سربسته، ابراز نگرانی کرده اند که حزب الله برای اولین بار در جنگ اخیر، اهدافی را در عمق ۱۰۰ کیلومتری و در ۱۰ کیلومتری شمال تل آویو هدف قرار داده است.
🔻حزب الله همچنین نشان داد که قادر به گسترش جنگ به سواحل مدیترانه و ضربه زنی در دریاست. در عملیات ترکیبی امروز، کشتی جنگی "دورا" در سواحل نهاریا هدف حمله قرار گرفت و چند نظامی صهیونیست کشته و مجروح شدند. پس از مسدود شدن دریای سرخ، مدیترانه تنها مجرای تنفس دریایی اسرائیل است.
🔹این ضربه غافلگیرانه در حالی نواخته شد که ارتش صهیونیستی ادعا می کرد ناو موشک اندازش، یکی از پهپادهای حزب الله را رهگیری کرده است! همزمان، عنوان شده که مناطقی از شهر عکا هم مورد اصابت موشک های حزب الله قرار گرفته است.
🔻مقامات اسرائیل چنین وانمود می کنند که حمله حزب الله را مهار کرده اند اما گزارش روزنامه اسرائیل هیوم مبنی بر این که "مقامات اسرائیل از کشورهای دیگر خواسته اند جلوی تشدید تنش را بگیرند"، به وضوح از وحشت زدگی آنها حکایت می کند.
🔹نشانه دیگر ترس و درماندگی را می توان در سخنان وزیر جنگ اسرائیل دید: "به وزیر دفاع آمریکا اطلاع دادم که جلوگیری از تشدید تنش در منطقه چقدر اهمیت دارد".
🔻رادیو ارتش رژیم صهیونیستی با اذعان به اینکه همه حملات حزب الله مهار نشد و تنها بخشی از آن خنثی شد، می افزاید: "به یاد داشته باشیم که زرادخانه موشکی حزب الله شامل ۱۵۰ هزار موشک است و این، ظرفیت چشمگیری است".
🔹در همین حال، آنچه بر هراس رژیم صهیونیستی می افزاید، عزم جدی متحدان حزب الله برای مجازات اسرائیل است؛ چنان که انصارالله با استقبال از آغاز عملیات انتقامی حزبالله اعلام کرد:
🔻"این پاسخ قدرتمند در عمق رژیم، نشان میدهد که مقاومت، مقتدر و در عمل به وعدهها و هشدار هایش صادق است. دستان دلاوران مقاومت را میفشاریم و به آنها تبریک میگوییم و تاکید میکنیم که پاسخ یمن، حتما در راه است و این را روزها و شبها و میدان جنگ ثابت خواهد کرد".
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
شرق: سخنان نیاندیشیده پزشکیان میتواند دردسرساز شود
🔻"سخنان پزشکیان موجب سوءبرداشت و دردسرساز میشود بنابراین او ناچار است پیش از هر مراسمی، درباره آنچه میخواهد بر زبان بیاورد، بیندیشد و گرنه این سخنان در نهایت، جایگاه او را تضعیف میکند".
🔹روزنامه شرق در سرمقاله خود نوشت: یکی از مشکلات جدی رؤسای جمهوری ایران این است که درک درستی از مفهوم «جایگاه سخن» ندارند. آنان گاه سخنانی در مصاحبهها، سخنرانیها، در دیدار با مردم و مقامات به کار میبرند که موجب سوء قرائت در اذهان میشود. این ناشی از اعتمادبهنفس بیش از اندازه است که به سهلانگاری میانجامد. نمونه بارز این سخنان را میتوان در حرفهای محمود احمدینژاد پیدا کرد...
🔻حسن روحانی بهخوبی از «جایگاه سخن» خود آگاه بود و تلاش میکرد بیش از آنکه سخنانش مردم را برانگیزد، مخالفانش را بنوازد. او میدانست از هر سخن میتوان معنایی غیر از آن چیزی که بر زبان آمده، افاده کرد. او نه صدای مردم بود و نه زبان آنان. زبانش رسمی و امنیتی بود و نزد مردم مرموزتر از آنچه بود، نشان میداد...
🔹یکی از مشهورترین سخنان حضرت علی(ع) این است که «تا سخن نگفته باشی، کلام در بند تو است و به زمان سخنگفتن تو در بند کلامی».
🔻مسعود پزشکیان حد وسط روحانی و خاتمی است. گاه بارقههایی در سخنانش دیده میشود که سمتوسوی مردمگرایانه دارد.
🔹پزشکیان به زبان ترکی تسلط دارد و در خانه این زبان زیسته و به چموخم آن آگاه است. این تسلط به ترکی، گاه در برگرداندن آن به فارسی برایش دردسرآفرین میشود...
🔻او راه دشواری در پیش دارد. او ناگزیر است به دلیل جایگاه خود، سخنرانی و مصاحبه کند و در جمعهای مختلفی حرف بزند و برای اینکه از سخنان صادقانه و صریحش سوءقرائت نشود، ناچار است پیش از هر مراسمی درباره آنچه میخواهد بر زبان بیاورد، بیندیشد و در صورت امکان آن را به متن بازگرداند.
🔹بهویژه اینکه سخنان او در آغاز راه قابلیت تفسیر و تأویل بسیار دارد؛ بههمیندلیل او باید از سخنانی که موجب این سوءقرائت میشود که در نهایت جایگاه او را تضعیف میکند، پرهیز کند. سوءقرائتهایی که در گذر زمان دردسرساز خواهد شد.
@IMANI_mohammad
.
معلوم و مجهول
بازداشت مدیر تلگرام
🔹مدیر تلگرام، شنبه شب به خاطر "عدم همکاری کافی و عدم اقدام در برابر استفاده مجرمانه برخی کاربران تلگرام" بازداشت شد. اتهاماتی مانند ترویج خشونت علیه کودکان، کلاهبرداری، پولشویی، قاچاق مواد مخدر، جرایم سازمانیافته، ترویج تروریسم و تکثیر محتوای نفرتانگیز، متوجه پاول دوروف شده و می تواند ۲۰ سال زندان به همراه داشته باشد.
🔻دوروف و برادرش، تلگرام را سال ۲۰۱۳ راه اندازی کردند. او که سال ۲۰۱۴ روسیه را ترک کرده و در دبی اقامت گُزید، دارای تابعیت فرانسه و امارات است.
🔹آیا بازداشت دوروف صرفا به باچ خواهی دولت فرانسه بر می گردد؟ ادوارد اسنودن کارمند سابق سیا گفته: "رئیس جمهور فرانسه به سطحی رسیده که از گروگانگیری به عنوان وسیلهای برای دسترسی به ارتباطات خصوصی استفاده میکند".
🔻"ایلان ماسک، مالک شرکت ایکس هم توییت زده که در اروپا در سال ۲۰۳۰، شما را به دلیل دوست داشتن یک «میم» اعدام خواهند کرد: "فرانسه مؤسس تلگرام را دستگیر کرده. استرالیا سعی داره پستهای X رو سانسور کنه. اتحادیه اروپا، ایلان ماسک رو تحت فشار قرار میده. توی بریتانیا مردم به خاطر ساختن و به اشتراک گذاشتن میمها دستگیر میشن".
🔹در این که فرانسه باج بیشتری می خواهد شکی نیست. این، همان فرانسه ای است که سرویس امنیتی اش، مدیر کانال ضد امنیتی آمدنیوز را زیر چتر خود گرفته بود تا به نیابت از ناتوی اطلاعاتی، نفرت افکنی و خشونت و جنایت و ترور و خرابکاری و بمبگذاری و ویرانی طلبی را در ایران ترویج کنند.
🔻اما ماجرای بازداشت، به باج خواهی فرانسه محدود نمی شود. دوروف، باید بیش از پیش به دولت آمریکا سرویس بدهد. او چندی قبل گفته بود سازمان های اطلاعاتی آمریکا، وی را از نزدیک زیر نظر دارند و تلاش میکنند تا به اطلاعات سرّی مورد نیاز دست یابند.
🔹به گزارش واشنگتن پست، دوروف در مصاحبه با کارلسون گفت که از طرف دولت آمریکا تحت فشار است تا به داده های رمزگذاری شده دسترسی بدهد.
🔻همچنین "رئیس لیگ اینترنت ایمن میزولینا" گفته است: "دستگیری دوروف، ضربه ای به پروژه بلاک چین TON است که نمایندگان کسب و کارهای بزرگ روسیه در آن سرمایه گذاری کردند، یعنی ادامه سیاست تحریم های آمریکاست.
🔹مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه می گوید: "برخلاف مارک زاکربرگ که با FBI همکاری می کند، دوروف برای دشمنان روسیه غیرقابل پیشبینی و خطرناک است و هیچ شباهتی به ایلان ماسک یا زاکربرگ ندارد. وقت آن رسیده که او بفهمد، سرزمین پدری را مانند زمان نمی توان انتخاب کرد".
🔻از ابهامات و مجهولات ماجرا که بگذریم، یک چیز روشن است. فضای مجازی در جهان بر خلاف آنچه به مخاطب ایرانی القا می شود، آزاد و رها نیست. قدرت ها به عنوان ابزار قدرت مدرن، یا پیامرسان ها را تحت قبضه خود گرفته اند و برای اعمال فشار و نفوذ استفاده می کنند؛ و یا دست کم اصرار دارند آنها را متناسب با منافع و امنیت خود پاسخگو کنند.
@IMANI_mohammad
.
فرافکنی بانیان ارز ۴۲۰۰ تومانی
و تحمیل کنندگان حذف آن
https://eitaa.com/IMANI_mohammad/5361
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
. فرافکنی بانیان ارز ۴۲۰۰ تومانی و تحمیل کنندگان حذف آن https://eitaa.com/IMANI_mohammad/5361 @IMA
فرافکنی بانیان ارز ۴۲۰۰ تومانی
و تحمیل کنندگان حذف آن
🔻بانیان ارز ۴۲۰۰ تومانی، درباره آثار تورمی حذف آن، روایت وارونه و تحریف شده ارائه می کنند.
🔹آنها می گویند که دولت رئیسی با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در ابتدای سال ۱۴۰۱، موجب تحمیل تورم و کوچک شدن سفره مردم شد. اما درست توضیح نمی دهند که این قیمت از کجا آمد، به کجا منتهی گردید و چرا حذف شد؟
🔻این قیمت، چنان که برخی اعضای دولت روحانی روایت کرده اند، قیمت من درآوردی خود روحانی و یکی دو نفر دیگر، با وجود مخالفت برخی دیگر از اعضای کابینه بوده است.
🔹بدتر این که چند ده میلیارد دلار از ذخائر ارزی به شکل بی هدف واگذار شد و صد ها هزار میلیارد تومان رانت برای دلالان ایجاد کرد. این رانت در ادامه به نقدینگی غیر مولد (سوداگری زیانبار) دامن می زد و به افزایش تورم منتهی می شد.
🔻واقعیت تلخ بعدی این است که دولت روحانی، خزانه ارزی را جارو کرده بود. به همین علت هم ارز دولتی برای ۲۰ قلم کالا از مجموع ۲۴ قلم را بی سر و صدا حذف کرد و دولت را در حالی تحویل آقای رئیسی داد که بودجه ارزی سال ۱۴۰۰ را پیش خور کرده بود.
🔹شهید رئیسی در این باره گفته بود: "در آغاز به کار دولت، از ۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی پیشبینی شده برای هزینههای جاری، تنها ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار باقی مانده بود. در سال ۱۴۰۰ پس از پایان ۸ میلیارد دلار، مجلس به ما اجازه ادامه تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی را نداد. ما ۷-۸ ماه با اجازه از مقام معظم رهبری، روند قبل را ادامه دادیم تا ارز ترجیحی را حذف نکنیم. ما در بودجه ۱۴۰۱ طبق قانون، مکلف به حذف این ارز بودیم".
🔻در واقع دولت رئیسی با یک اجبار ناشی از جارو شدگی خزانه (به علاوه بدهی های هنگفت به ارث رسیده) مواجه بود و انتخاب چندانی نداشت.
🔹جالب این که افراد و نشریات طرفدار دولت روحانی، در اوج مضیقه های ارزی و بودجه ای دولت رئیسی به طعنه نوشتند یا تیتر زدند "دو پوست موز زیر پای دولت است، ادامه یا حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی. انتخاب کنید کدام گام را برخواهید داشت" و "دلار ۴۲۰۰ تومانی، استخوان در گلوی دولت"!
🔻اما حالا که چند سالی از ماجرا گذشته، روایت های تحریف آمیز ارائه می کنند و این در حالی است که دولت رئیسی، موفق شد تورم را که تا ۵۹ درصد اوج گرفته بود، به حدود ۳۲ درصد کاهش دهد (این نرخ البته همچنان نرخ بالایی است).
🔹نهایتا این که باید با هوشمندسازی واگذاری ارز دولتی، از یکسو از حراج منابع ارزی جلوگیری شود و از طرف دیگر، دولت با واگذاری هوشمندانه ارز، در تظیم قیمت اقلام اساسی، اثر گذار باشد.
@IMANI_mohammad
.
نفاق مدعی وفاق، با رسم شکل!
🔻عباس عبدی، امروز در روزنامه اعتماد: جبههبندی سنتی اصلاحطلب ـ اصولگرا سالب به انتفای موضوع شده. آنها بیش از آنکه رسم باشند، تبدیل به اسم شدهاند. باید با نیروهای جدید از اصولگرایان درون ساختار قدرت و فراتر از آنان با نیروهایی که در عرصه جامعه و فراتر از هر دو جناح سنتی هستند، همفکری و همراهی نمود و برای خروج کشور از این وضعیت اقدام و کمک کرد.
🔹یادداشت عبدی در نشریه صدا، شهریور ۱۳۹۵: «مهمترین عاملی که در شرایط کنونی بهعنوان پیشران برنامه ما عمل خواهد کرد، جلوگیری از وحدت میان اصولگرایان است. این هدف در ۵ سال گذشته به نحو مطلوبی پیش رفته. نهایی کردن شکاف میان جناح حاکم، بسیار مهم است. اصلاحطلبان باید نقش «قُوِه»ای را بازی کنند که این شکاف را به مرز جدایی کامل برساند».
🔻عبدی، گفت و گو با "عصر ایران"، ۵ مهر ۱۳۹۱: «اگر ناطق نوری از جایگاه فعلی اش در جناح راست خارج شود و به اصلاحطلبان بپیوندد، چیزی به آنها اضافه نمیکند. اهمیت او در این است که در آن سو قرار دارد. آقای ناطق به این سو بیاید، جایگاهش را در آن سو از دست میدهد. او باید در آن سو خوب بازی کند».
@IMANI_mohammad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
.
ابطال یک دروغ بزرگ
🔻در بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی (با استناد به بی دقتی آقای پزشکیان) چنین القا شد که کلیت کابینه با نظر رهبر انقلاب چیده شده و مجلس نباید صلاحیت وزیران را احراز کند.
🔹اما امروز رهبر انقلاب بیان کردند: آقای رئیس جمهور برای انتخاب وزیران با من #مشورت کردند. #برخی را تایید و برخی را هم تاکید کردم. #تعداد_بیشتری را هم نمیشناختم و #نظری_نداشتم".
🔻تعداد بیشتر یعنی حداقل نصف به علاوه یک. و چنان که از خبرها بر می آید و سیره رهبر انقلاب بوده، ایشان نهایتا درباره سه ۳-۴ از وزرا نظر اثباتی و تاییدی داده و درباره بقیه نظری نداده اند.
🔹نکته قابل توجه این که بنابر اعلام آقای کوثری نماینده مردم تهران : "وزیر اطلاعات در جلسه کمیسیون امنیت اعلام کرد دست ما برای اعلام استعلام وزرا بسته است، و فقط تابعیت و محکومیت قضایی را اعلام میکنیم".
🔻بنابراین، افراطیون مدعی اصلاحات، دو دروغ را با هم گفتند تا الزام قانونی بررسی صلاحیت وزیران در مجلس را دور بزنند: کابینه در هماهنگی کامل با رهبری بسته شده(!) و درباره یکایک وزیران پیشنهادی، استعلام گرفته شده و بنابراین نیازی به بررسی مجدد مجلس نیست!
@IMANI_mohammad
.
چند پرده از بی صداقتی ظریف
🔻آقای ظریف پس از معرفی کابینه پیشنهادی آقای پزشکیان، شامورتی بازی درآورد و با تظاهر به اینکه از کابینه پیشنهادی راضی نیست، ژست استعفا از معاونت راهبردی را گرفت. (هر چند که علت اصلی ناراحتی وی، ممنوعیت قانونی ناشی از تابعیت دوگانه فرزندان بود).
🔹او اما امروز نوشت: "بنده و همکارانم در شورای راهبری و کمیتهها افتخار داریم که نزدیک به ۷۰ درصد وزرا و معاونین رئیس جمهور و بسیاری از معاونین وزرا و سازمانها نتیجه پیشنهادهای کارشناسی این روند بود. پس از پیگیریها و رایزنیهای مدبرانه ریاست محترم جمهوری و با دستور کتبی ایشان، انجام وظیفه در معاونت راهبردی را ادامه خواهم داد".
🔻بیش از ۷۰ درصد وزیران و معاونان رئیس جمهور از سوی شورای تحت نظر ظریف و برخی مجرمان امنیتی این شورا چیده شد و مابقی هم عمدتا انتخاب شخص آقای پزشکیان بود. اما پزشکیان در مجلس گفت: چرا مرا وادار میکنید چیزهایی که نباید را بگویم، همه این عزیزان با هماهنگی و تفاهم به اینجا آمدهاند.
@IMANI_mohammad
.
۱۰ رهنمود راهگشا
💢رهبر حکیم انقلاب در دیدار امروز اعضای دولت چهاردهم، ۱۰ رهنمود راهگشا را مطرح کردند که اهتمام به آنها می تواند اسباب موفقیت دولت جدید در خدمتگزاری به مردم و پیشرفت کشور باشد:
🔻چهار سال نعمت خدمت، زود میگذرد اما کارهای بزرگ میتوان کرد، مثل امیرکبیر و رئیسی عزیز
🔹یکی از شرایط کارآمدی کارگزاران دولت این است که داشتههای خودشان را بشناسند، ثروتهای موجود خودشان را بشناسند. ما داشتیم مسئولینی را ــ در این سالهای طولانی ــ که نمیشناختند، نیروی انسانی کشور را نمیشناختند، نیروهای طبیعی کشور را نمیشناختند.
🔻این ایمانی که مردم دارند ایمان مذهبی و ایمان سیاسی این خیلی با ارزش است این جزو ظرفیت هاست.
🔹رجوع به کارشناس، حکمرانی را خردمندانه، و ملت را راضی می کند، اما مراقب تحمیل نظرات غلط با لباس کارشناسی باشید.. کارشناسی را انتخاب کنید که به دنبال نسخههای نسخ شده خارجی نباشد.
🔻رعایت اولویتها ضروری است. حل مسئله گرانی و تورم جزو اولویتهای فوری است.
🔹من چند سال قبل از این پیوست عدالت را مطرح کردم، گفتم شما هر قانونی، هر تصمیمی میخواهید بگیرید تصمیم مهم، قانون مهم یک پیوست عدالت برایش تهیه کنید .پیوست عدالت یک کار تشریفاتی نیست، یک امر واقعی است.
🔻به اینکه به شما بگویند پوپولیست یا عوامگرا اعتنا نکنید. با حضور بین مردم از خود آنها واقعیت را بشنوید و براساس آن تصمیم بگیرید.
🔹به دشمن امید نبندیم. برای برنامههایمان منتظر موافقت دشمن نباشیم.
🔻از همکاران با خصوصیاتِ جوان، مومن، انقلابی و باانگیزه بیشتر استفاده کنید.
🔹باید در فضای مجازی حکمرانی قانونمند وجود داشته باشد. نقض حکمرانی کشور در فضای مجازی قابل قبول نیست. براساس قانون، زمام کار را بدست بگیرید. اگر فضای مجازی قانونمند شود، تبدیل به فرصت خواهد شد.
🔻اگر به لایههای زیرساختی هوش مصنوعی نرسیم ممکن است در دنیا آژانسی برای هوش مصنوعی مثل انرژی اتمی تشکیل دهند و مانع پیشرفت کشور شوند.
@IMANI_mohammad
.
کابینه پزشکیان-ظریف
نه کابینه تراز رهبر انقلاب
🔻رهبر انقلاب امروز گفتند "آقای رئیس جمهور برای انتخاب وزیران با من مشورت کردند. برخی را تایید و برخی را هم تاکید کردم. تعداد زیادی را هم نمیشناختم و نظری نداشتم".
🔹برخی شبهه کرده اند که آیا رهبری برخی گزینه های پیشنهادی مثل عراقچی/صالحی امیری/ظفرقندی/ همتی و... را نمیشناختند؟ و یا می شناختند و تایید و تاکید کردند؟!
🔻اولا وزرای پیشنهادی محل انتقاد و اعتراض، در یک سطح مورد نقد نبوده اند و با هم فرق می کنند. برخی ممکن است عملکرد مدیریتی شان محل نقد باشد و برخی دیگر، مواضع سیاسی و حمایت شان از فتنه گران و یا موارد دیگر. بنابراین در ارزیابی، مثل هم نیستند.
🔹ثانیا، نگاه رهبر انقلاب، منحصر در این دوگانه نیست که یا "آنها را می شناسند و تایید یا تاکید کردند" و یا "نمی شناسند". گزینه سوم این است که افرادی را بشناسند و تایید هم نکنند و ضمنا بنابر مصالحی، سکوت کرده باشند. معمولا سیره رهبری این نبوده که وزیران پیشنهادی را #وتو کنند.
🔻روال قانونی این است که مجلس، صلاحیت یکایک وزیران را بررسی کند. همچنین رهبر انقلاب در دیدار با نمایندگان، ۱۲ ویژگی و شرط را برای وزرا عنوان کردند که باید در مجلس احراز می شد: "هم رئیسجمهور محترم این معیارها را رعایت کنند، هم مجلس رعایت کند". احراز این شرایط، تعارف نبود، مطالبه بود.
🔹چند وزیر پیشنهادی، برخی از این ویژگی های سیاسی یا تخصصی را نداشتند. قرار نیست احراز ویژگی ها و تایید یا وتوی افراد، از سوی رهبری انجام شود. حال این که آیا اکثریتی از نمایندگان، در احراز صلاحیت یکایک وزیران دقت کافی کردند یا نکردند، موضوع دیگری است.
🔻برخی هم با استناد به این فرازی از بیانات رهبر انقلاب، چنین تلقی یا تلقین می کنند که کابینه پیشنهادی هیچ مشکلی نداشته است: "خدا را شکرگزاریم که بحمدالله دولت با همت رئیس جمهور محترم و با کمک ارزندهی مجلس شکل گرفت. این خیلی نعمت بزرگی است. در دولتهای گذشته گاهی تا نزدیک یک ماه یا بیشتر دولت نمیتوانست شکل بگیرد و همهی وزرا از مجلس رأی اعتماد نگرفته بودند. این را خدا لطف کرد به شما و به ما و به کشور که بحمدالله همهی وزرا از مجلس، با اعتماد مجلس به آنها به سلامتی بیرون آمدند. کسانی که در این انتخابات و تشکیل این دولت بعد از آن حادثهی سنگین و تلخ مؤثر بودند، همهشان پیش خدای متعال مأجورند".
🔹پاسخ شبهه کنندگان: حالا که مجلس رای داده و دولت تشکیل شده، رهبری ابراز تاسف بکنند از اینکه چرا اکثریتی از نمایندگان، به فلان حامی فتنه صهیونیستی ۱۴۰۱ یا فتنه ۱۳۸۸ رای داده اند، یا مثلا نامزد فاقد کارنامه قوی را وزیر کرده اند؟ یا این که شبهه کنندگان تردید دارند که فتنه گری علیه جمهوریت و اسلامیت خط قرمز است؟
🔻از سوی دیگر، روشن است که رهبر انقلاب در کلان ماجرا، شکرگزاری می کنند که کشور بعد از شهادت شهید رئیسی، دچار بحران نشد، انتخابات برگزار کرد و کابینه جدید بدون معطلی شکل گرفت. آیا از دل این فرمایش حکیمانه، می توان "تقدس کابینه" را نتیجه گرفت؟!
🔹بعضی ها عمدا و برخی ندانسته، دوست دارند بحث را به نزاع "قالیبافچی / پایداری چی" تقلیل بدهند. این عملیات فریب دشمن است و نباید در دام شبکه عملیات روانی دشمن افتاد.
🔻مسئله اصلی و روشن، این است که کابینه پیشنهادی از آسمان نازل نشده، بلکه دست کم ۷۰ درصد آن در شورای کذایی ظریف (با حضور برخی مجرمان و متهمان امنیتی) پخت و پز شده بود و باقیمانده، انتخاب خود آقای پزشکیان بود و پس از آن، با رهبر انقلاب طبق روال همه دولت ها، #مشورت شده است.
@IMANI_mohammad
.
الیاس و شهرام و شورا
🔻نفر سمت چپی شهرام جزایری مفسد اقتصادی دانه درشت در دوره موسوم به اصلاحات است که برخی نمایندگان مجلس ششم را با هدیه و سفر خارجی و... آلوده کرده بود.
🔹نفر رو به روی او در کله پاچه خوری، الیاس حضرتی نماینده مجلس ششم و مدیر روزنامه زنجیره ای اعتماد که عضو شورای چیدمان کابینه (شورای راهبری) بود و امروز، به عنوان رئیس شورای اطلاعرسانی دولت منصوب شد.
@IMANI_mohammad
.
عبرت خاتمی برای پزشکیان
🔻"صدق"، از جنود عقل است و "کذب"، از جنود جهل. رفتار سیاستمدار اگر با گفتار او مطابقت نکند، ابتدا تناقض می آفریند، سپس از جاده صداقت منحرف می کند و در مسیر قهقرا می کشاند.
🔹آقای پزشکیان، بارها بر وفادارای به نظام و قانون اساسی و تبعیت از سیاست های کلی و بیانات مقام معظم رهبری تاکید کرده، که رویکرد درستی هم هست. این در حالی است که با وجود هزینه کردن از رهبری، برخی اقدامات و انتصابات، مغایر با آن شعار کلی آقای پزشکیان است.
🔻رهبر انقلاب درباره انتصابات، بر ضرورت استفاده از افراد معتقد به انقلاب و نظام، و پرهیز از افراد زاویه دار تاکید کرده اند. اما متاسفانه این مطالبه مهم، در برخی مهره چینی های درون دولت مغفول مانده و از افراد مسئله دار و زاویه دار استفاده شده است.
🔹اولین اشتباه و تخلف، استفاده از برخی مجرمان و محکومان امنیتی در شورای راهبری کابینه و کمیته های فرعی آن بود. سوابق مجرمیت این عناصر فاقد صلاحیت کاملا روشن است و در اختیار دستگاه های قضایی و اطلاعاتی قرار دارد.
🔻کسانی که سابقه فروش اطلاعات به بیگانگان داشتند، یا به خاطر مشارکت در آشوب افکنی نیابتی علیه جمهوریت و اسلامیت، بازداشت و محکوم شدند، و یا در فتنه صهیونیستی ۱۴۰۱ نقش آفرینی کردند، از صلاحیت ساقطند؛ اما همان ها نقش اصلی را در چیدن کابینه و پیشنهاد برخی افراد زاویه دار ایفا کردند و حالا هم متولی مهره چینی در وزارتخانه ها، معاونت ها سازمان ها شده اند.
🔹در حالی که آقای پزشکیان شعار وفاق ملی می دهد، تندروهای نفوذ کرده در اتاق های تصمیم گیری و تصمیم سازی دولت، به قلع و قمع نیروهای انقلابی مشغول شده و انتصاب برخی افراد فاقد صلاحیت را تجویز می کنند، یا مجرمان برکنار شده را بر می گردانند. نرمش آنها با عناصر معارض، و تقابل شان با نیروهای سالم و معتقد و انقلابی است..
🔻رهبر انقلاب دیروز به اعضای دولت فرمودند: نکتهی بعدی، انتخاب همکار است. از همکاران دارای این خصوصیات بیشتر استفاده کنید. جوان، مؤمن، انقلابی، متعهد، پرانگیزه، اینها هستند که میتوانند به شما کمک کنند.
🔹ایشان قبلا هم فرموده بودند: "چه کسی میخواهد میداندار این میدان باشد؟ میدان اقتصاد، میدان فرهنگ، میدان فعالیتهای سازندگی، میدان تولید. آن کسی را باید میداندار کرد که امین باشد، صادق باشد، متدین باشد، از بُن دندان به جمهوری اسلامی به نظام اسلامی معتقد باشد. امید به آینده و نگاه مثبت به افق. آنهایی که افق به نظرشان تاریک است، کاری نمیشود کرد، نمیشود به اینها مسئولیتهای اساسی و کلیدی داد. تشرّع و متشرّع بودن. اشتهار به پاکدستی و صداقت. سابقه سوء نداشته باشند. نگرش ملی داشته باشند. یعنی غرق در مسائل جناحی و سیاسی و اینها نشوند".
🔻اگر رئیس جمهور محترم باور دارد که رهنمودهای رهبر انقلاب، مسیر موفقیت و سعادت و عاقبت به خیری است، باید در برخی انتصابات زیر مجموعه ها، و رویکردهای دستگاه های دولتی تجدید نظر کند. کسانی با نقاب وفاق و موافق - و در باطن منافق- نمی خواهند دولت، در مسیر انقلاب حرکت کند.
🔹آنها همان سابقه دارانی هستند که خاتمی را به قعر کشاندند و با این وجود در سرانجام دولتش، او را بی کفایت و اردک لنگ نامیدند و با ادبیاتی موهن، خواستار عبور از وی شدند. امید که عبرت آقای خاتمی برای آقای پزشکیان تکرار نشود.
@IMANI_mohammad
.
🔻"هیچ گاه نگران مباحثات تند طلبگی در فروع و اصول فقه نبودهامِ ولی نگران تقابل و تعارض جناحهای مؤمن به انقلابم که مبادا منتهی به تقویت جناح رفاه طلب بی درد و نق بزن گردد".
🔹صحیفه امام خمینی؛ جلد ۲۱؛ ص ۲۸۸
@IMANI_mohammad
خطبه ۶ نهجالبلاغه:
🔻وَ اللَّهِ لَا أَكُونُ كَالضَّبُعِ تَنَامُ عَلَى طُولِ اللَّدْمِ حَتَّى يَصِلَ إِلَيْهَا طَالِبُهَا وَ يَخْتِلَهَا رَاصِدُهَا، وَ لَكِنِّي أَضْرِبُ بِالْمُقْبِلِ إِلَى الْحَقِّ الْمُدْبِرَ عَنْهُ وَ بِالسَّامِعِ الْمُطِيعِ الْعَاصِيَ الْمُرِيبَ أَبَداً...
🔹به خدا چون كفتار نباشم كه با آهنگ به خوابش كنند و فريبش دهند و شكارش كنند. من تا زنده ام به يارى جوينده حقّ، رويگردان از آن را مى زنم، و با فرمانبر يكدل، نافرمان بد دل را...
#اسب_تروا
#عملیات_فریب
#نفاق_با_پوشش_وفاق
@IMANI_mohammad
.
ناترازی وزیر اقتصاد
🔻وزیر اقتصاد دولت پزشکیان، دیشب چند دقیقه در تلویزیون حرف زد، اما آن قدر آمار جا به جا داد، یا موضع نادرست گرفت که می توان گفت رکورد حجم خلاف گویی در یک زمان محدود را هم جا به جا کرد!
🔹آقای همتی دیشب گفت: "کدام اسب زین شده را تحویل دولت دادهاید؟ تورم ۴۰ درصدی؟ دلار ۶۰ تومنی؟ کسری بودجه ۳۰ درصدی؟ نرخ بیکاری ۱۳ درصد؟". بر خلاف این ادعا، نرخ بیکاری در فصل اول امسال به ۷,۷ درصد کاهش یافته که اتفاقی مثبت و پایین ترین نرخ بیکاری ظرف دو دهه اخیر است.
🔻وزیر اقتصاد تازه کار، در کمتر از یک هفته، به میزان ۵ درصد بر نرخ تورم تحویل گرفته از دولت شهید رئیسی اضافه کرد و ۳۵ درصد را ۴۰ درصد عنوان کرد! این در حالی است که وی به هنگام ریاست بانک مرکزی در دولت روحانی، بالاترین نرخ تورم را به میزان ۴۶ درصد به ثبت رسانده است.
🔹 نرخ دلار در آغاز ریاست همتی بر بانک مرکزی ۹۱۵۵ تومان بود و سه سال بعد در پایان دولت روحانی به ۲۳۸۵۰ تومان رسید.
🔻از سوی دیگر، آقای همتی، نرخ رشد ۵ درصدی در دولت سیزدهم را مورد انتقاد قرار داده و رشد اقتصادی مطلوب را ۸ درصد عنوان کرد تا از دولت رئیسی خرده گیری کرده باشد.
🔹اما او این واقعیت مهم را نگفت و کتمان کرد که معدل رشد اقتصادی در ۸ سال دولت روحانی، نزدیک به صفر (۶ دهم درصد) بود . نرخ رشد اقتصادی مقارن با ریاست همتی بر بانک مرکزی ، منفی ۲ درصد بود بود که در پایان دولت رئیسی به بالای ۵ درصد (۷ درصد افزایش) رسیده است. در همین دوره، کسری تراز عملیاتی بودجه، از ۴۰ درصد به ۳۵ درصد کاهش یافته است.
🔻آقای همتی دیشب در ابتدای اولین گفت و گوی تلویزیونی بعد از وزارت، گله کرد که سه سال به تلویزیون دعوت نشده بود. اما در همین شروع مجدد، کلی شاخص و رکورد و آمار اقتصادی را جا به جا کرد تا نشان دهد چقدر آماده مدیریت و پاسخگویی است!
🔹او در عین حال با دفاع از وام های ویژه بانکها به کارمندان شان گفت: "کارمندان بانکها از ۶ صبح سر کار میروند و با سختی کار میکنند، در سالهای گذشته هم علیرغم تورم ۴۰درصدی، حقوقشان ۲۰درصد ۲۰درصد بالا رفته است، پس مستحق دریافت وام هستند".
🔻آیا سایر اقشار کارمندی و کارگری ساعات کاری کمتری دارند یا حقوق بیشتری دریافت می کنند که نباید از تسهیلات آن چنانی برخوردار باشند؟ و آیا تسهیلات اعطایی بی ضابطه نمی تواند در مسیر حمایت از تولید و اشتغال و ازدواج جوانان هزینه شود؟ چرا وزیر اقتصاد ماجرا را وارونه نگاه می کند؟
@IMANI_mohammad
.
خرابکاری بنزینی روحانی
گریبانگیر دولت پزشکیان
🔻سخنان آقای پزشکیان درباره قیمت بنزین حاشیهساز شد تا جایی که محمدرضا عارف مجبور به واکنش و توضیح شد.
🔹پزشکیان هفته قبل گفت: ؛هیچ منطقی وجود ندارد که بنزین را با دلار آزاد بخریم و با سوبسید به مردم بفروشیم. آیا اصلا باید به بنزین سوبسید داد؟ اقتصاددانان و کارشناسان ما باید به این سیاستهای نادرست اعتراض کنند. برای خرید حاملهای انرژی، ۸ میلیارد دلار پول میدهیم مثلا بنزین را ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان میخریم، بعد ۱۵۰۰ تومان میفروشیم! تا کجا میتوانیم این کار را بکنیم؟ زمانی که پول گندم، نهاده و حقوق بازنشسته را نداریم، بنزین را دلار ۵۰ هزار تومان میخریم و پایینتر میفروشیم".
🔻این سخنان موجب گمانهزنیهایی درباره افزایش قیمت شد. برخی نشریات حامی دولت مانند هممیهن هم نوشته بودند: «بهترین راه حل مسئله بنزین این است که قیمت واقعی شود و دولت یک بار برای همیشه خود را از قیمتگذاری خلاص کند»!
🔹افزایش ابهامات موجب شد تا معاون اول رئیسجمهور در سازمان برنامه و بودجه بگوید: دولت درباره بنزین، هیچ تصمیم عجولانهای نخواهد گرفت. به مردم اطمینان میدهیم که دولت، در هر تصمیمی، تمام پیوستهای اجتماعی، فرهنگی و عدالت را مد نظر قرار میدهد.
🔻یادآور میشود قبل از تصمیم عجیب دولت روحانی در سال ۱۳۹۴ (ثابت ماندن قیمت بنزین تا چهار سال بعدی)، افزایش قیمت به شکل تدریجی اتفاق میافتاد و همین موجب میشد هم به مردم فشار چندانی وارد نشود و هم فاصله قیمت بنزین با قیمت واقعی، زیاد نباشد.
🔹بدین ترتیب، مشکل قاچاق و مصرف بیرویه نیز کمتر میشد. آنچه به موفقیت در مدیریت مصرف (و به ویژه مهار قاچاق) کمک میکرد، استفاده از کارتهای سوخت و موضوع سهمیهبندی بنزین بود.
🔻اما تیم روحانی و زنگنه برای این که به جامعه القا کنند بعد از برجام وضعیت اقتصادی خوب شده، اقدام به حذف کارت سوخت و سهمیه از یکسو و ثابت نگه داشتن قیمت از سوی دیگر کردند.
🔹این تصمیم سیاستبازانه و ضد کارشناسی، موجب افزایش سرسامآور قاچاق و مصرف شد تا جایی که دولت را به بنبست رساند و موجب شد روحانی، آن تصمیم فاجعهبار را در آبان ۱۳۹۸ (سه برابر کردن قیمت بدون اعلام قبلی) بگیرد و فرصت موجسواری کشور را در آشوب کذایی فراهم کند.
🔻بدین ترتیب، قیمت برای پنج سال دست نخورده ماند و کشور را مجددا به واردکننده بنزین تبدیل کرد، در حالی که برخی خبرها از قاچاق چند میلیارد دلاری بنزین در سال حکایت میکند. این همان فاجعهای است که پزشکیان درباره آن هشدار میدهد.
🔹مصرف بنزین در سال ۱۴۰۰ به ۹۱ میلیون لیتر، سال ۱۴۰۱ به ۱۰۴ میلیون لیتر و سال ۱۴۰۲ نیز به ۱۱۱ میلیون لیتر رسید. امسال هم، مصرف روزانه بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ میلیون لیتر در نوسان بوده است. مصرف بنزین در ۳ سال گذشته، شاهد رشد بیش از ۳۰ درصدی داشته است
🔻در سال ۹۹ که اوج شیوع کرونا و کاهش محسوس ترددها و مسافرتها بودیم، به همت قرارگاه خاتم الانبیا (ص) و راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس توانستیم حدود ۳ میلیارد دلار بنزین صادر کنیم. اما پنج سال ثابت ماندن قیمت (با فاجعهای که روحانی آفرید)، موجب افزایش مصرف (و قاچاق) شده است. قیمت ۳۰۰۰ تومانی بنزین را میتوان با قیمت بطریهای نیم لیتری آب (دستکم ۵هزار تومان) مقایسه کرد و به عمق فاجعه پی برد.
🔹این که از درآمد سه میلیارد دلاری صادرات، به هزینه سه میلیارد دلاری واردات بنزین (تفاضل شش میلیارد دلاری) عقبگرد کردیم و این که سه میلیارد دلار هزینه واردات، معادل یک ماه درآمد نفت است، نشان میدهد که خسارات سوءتدبیرهای دولت روحانی و شخص وی، یکی دو تا نیست.
🔻مدیریت مصرف حتما نیازمند هوشمندسازی یارانه پرداختی است؛ تا هم مردم فرودست از این یارانه ملی محروم نشوند، هم مسیر مصرف و هدررفت بیرویه محدود شود و هم فرصتهای مهم سرمایهگذاری، برای واردات بیرویه هزینه نشود.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
آرزواندیشی محافل غربی
و سیاست قطعی ایران
🔻در حالی که آمریکا، طرف بدهکار برجام است و حاضر به ارائه تضمین معتبر برای لغو تحریمها و عدم تکرار عهدشکنی برجامی نشده، رسانههای آمریکایی آرزوی خود درباره مذاکره مجدد را جای خبر منتشر میکنند.
🔹این رسانهها تاکید رهبر انقلاب بر عدم اعتماد به دشمن و معطل نگذاشتن مسئولیتها به خاطر تعامل خارجی را تحریف کردند.
🔻رهبر انقلاب اخیر به عنوان یکی از ۱۳ توصیه به دولت جدید فرمودند: «به دشمن هم امید نبندید. حالا ایشان [رئیسجمهور] هم اشاره کردند، دیروز پریروز هم ظاهراً وزیر خارجه محترم یک اشارهای کرده بودند. ما به دشمن امید نبندیم؛ برای برنامههایمان منتظر موافقت دشمنان و کسانی که با ما [دشمنند نباشیم]؛ این منافات ندارد با اینکه آدم با همان دشمن در یک جایی تعامل هم بکند؛ مانعی ندارد؛ اما امید به او نبندید، اعتماد به دشمن نداشته باشید.»
🔹روشن است، این بیانات ناظر به اعتماد نکردن به دشمنان و معطل نگذاشتن برنامه هاست و نه موضوع تعامل در سیاست خارجی که همواره مسیر آن باز بوده و ضمنا شرط آن، بازگشت آمریکا به تعهدات نقضشدهاش اعلام شده است.
🔻اما نیویورکتایمز با تحریف و مصادره به مطلوب نوشت: «رهبر ایران مجوز تلویحی در مورد مذاکرات را صادر و تلویحا پیشنهاد کرد که کشورش مذاکرات هستهای را دنبال کند. این در حالی است که برخی مسائل همچون گفتوگو با ایالاتمتحده آمریکا توسط سران عالی نظام تعیین میشود و مشخص نیست پزشکیان تا چه حد میتواند سیاست خارجی را هدایت کند.»
🔹وبسایت رادیو فردا هم نوشت: «تنها چند روز پس از آنکه رهبر جمهوری اسلامی، از عقبنشینی تاکتیکی سخن گفت، در جمع اعضای کابینه پزشکیان «تعامل با دشمن» را تحت شرایطی «بلامانع» خواند.
🔻[برخلاف ادعای تحریفآمیز رادیو فردا، رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران ستاد کنگره ملی شهدای استان کهگیلویه و بویراحمد، هدف دشمن از جنگ روانی در عرصه نظامی را ایجاد ترس و عقبنشینی خواندند و گفتند: به تعبیر قرآن کریم، عقبنشینی غیرتاکتیکی در هر میدانی چه عرصه نظامی و چه میدانهای سیاسی، تبلیغاتی و اقتصادی، غضب الهی را به دنبال دارد].
🔹رادیو فردا میافزاید: «رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با دولت خواستار تعامل با دشمن شد. او در حالی چنین اظهاراتی را به زبان آورد که عراقچی وزیر خارجه، از تمایل برای آغاز گفتوگوهای هستهای گفته است.ظریف هم پس از یک رفتوآمد، مجدداً کار خود را به عنوان «معاون راهبردی رئيسجمهور» آغاز کرده است. به نظر میرسد جمهوری اسلامی به این نتیجه رسیده که فرصتی را برای گفتوگو فراهم سازد.
🔻مجموعه تحولات میتواند اثرات مهمی روی ایران داشته باشد. احتمال گستردهتر شدن جنگ، چشمانداز بازگشت ترامپ و در پیش بودن تاریخ انقضای بندهای غروب برجام که اعضای باقیمانده برجام می توانند به سمت فعال کردن مکانیسم ماشه بروند
🔹هرچند خیلی ها به سخنان رهبر جمهوری اسلامی در قالب «نرمش قهرمانانه» اشاره میکنند که به برجام انجامید، اما او حتی در دولت رئیسی هم از تعامل گفته بود، ولی در در رویکردهای جمهوری اسلامی تغییری ایجاد نشد.
🔻هرچند حضور عراقچی، ظریف و پزشکیان به جای دولت رئيسی میتواند روزنههایی را بگشاید اما به نظر نمیرسد فضای بینالملل دستکم در کوتاهمدت از آمادگی برخوردار باشد. در شرایطی که شرایط نسبت به سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ تغییر کرده، مذاکرات چه آوردهای میتواند برای کمپین انتخاباتی کامِلا هریس داشته باشد؟
🔹اتفاقات سالهای اخیر، باعث شده ایران به عنوان یکی از مقصران برهم خوردن نظم و امنیت منطقه شناخته شود. پاسخ به ترور هنیه میتواند یکی از این نشانهها باشد؛ اگر عملیاتی به گستردگی ماه آوریل انجام شود، اوضاع را پیچیدهتر خواهد کرد».
🔻برای اطلاع تحلیلگران آمریکایی باید گفت که ایران، میدان نظامی و امنیتی و قدرت بازدارندگی را با میدان دیپلماسی اشتباه نمیگیرد. مجازات پشیمانکننده ایران در قبال اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی قطعی است و با خیال تعامل با غرب، مشمول مرور زمان نخواهد شد.
🔹ضمنا در موضوع برجام، روشن است که علت بنبست مذاکرات شش سال گذشته چه بوده و گره آن صرفا با لغو تحریمها و ارائه تضمین معتبر گشوده میشود.
🔻رهبر انقلاب بهمن ۱۳۹۹ در بیان سیاست قطعی نظام فرمودند:
🔹«آمریکاییها و اروپاییها حق هیچگونه شرطگذاری ندارند زیرا تعهدات برجامی خود را نقض کردند و آن طرفی که باید شرط بگذارد جمهوری اسلامی است زیرا به تعهدات خود پایبند بود. بنابراین ایران هنگامی به تعهدات برجامی خود بازخواهد گشت که آمریکا همه تحریمها را در عمل و نه در حرف یا بر روی کاغذ، لغو کند و این لغو تحریمها مورد راستیآزمایی ایران قرار گیرد. این، سیاست قطعی و غیرقابل برگشت جمهوری اسلامی و مورد اتفاق همه مسئولان است و هیچکس از آن عدول نخواهد کرد».
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
قدرشناسی می کنند ؟!
🔻تعمیرکار خودرو پرسید: «به نظر شما پزشکیان موفق می شود مشکلات اقتصادی را حل کند؟». گفتم: «ان شاء الله موفق بشود». دوباره گفت: «همهاش میگه مقام معظم رهبری و از رهبری خرج میکنه. خیلی هم زرنگی میکنه. به نظر من از سادگی اش نیست».
🔹آقای پزشکیان در جلسه بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی اش، از رهبر انقلاب خیلی هزینه کرد و توانست رأی اعتماد مجلس برای همه وزیران را اخذ کند. این در حالی است که رهبر انقلاب بعدا فرمودند: «تعداد بیشتری را نمیشناختم، گفتم نظری نسبت به آنها ندارم»
🔻شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا دیروز اعلام کرد در پی پیشنهاد رئیسجمهور برای کاهش سهم صندوق توسعه ملی از ۴۰ درصد به ۲۰ درصد، رهبر انقلاب با این پیشنهاد موافقت فرمودند.
بدین ترتیب، دولت اجازه پیدا کرد ۳۵۰ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعهٔ ملی برداشت کند و ضمن استفاده به عنوان بودجه عمرانی و خرید اقلام اساسی، به تسویه مطالبات یا حل مشکلات گندمکاران، کامیونداران و پرستاران بپردازد. (براساس قانون بودجه ۱۴۰۳، سهم صندوق توسعه ملی از درآمد نفت و گاز ۴۰ درصد تعیین شده که باید از سوی دولت واریز شود).
🔹برخی مدعیان اصلاح طلبی، همواره علیه ولایت فقیه و رهبری شبهه پراکنی کرده اند و در عین حال دولت های منسوب به آنها، بسیار بیش از دولت های منسوب به اصولگرایان، از حمایت های سیاسی و احکام حکومتی رهبر انقلاب برای حل و فصل مشکلات خود استمداد کرده و بهره جسته اند.
🔻نگرش کلان رهبر انقلاب، با نگاه محدود طیف های سیاسی و حتی نهاد ها و قوا تفاوت می کند. اولویت رهبری، حل مشکلات عمومی کشور، تسهیل زندگی مردم و تدارک مقدمات پیشرفت ملی، مدیریت اختلافات داخلی، و شنیده شدن صدای واحد در مقابل دشمنان تاریخی ملت ایران است.
🔹آقای پزشکیان و دولت او، مدیون حمایت های رهبری است. حمایت از نوع دولت ها برای خدمتگزاری به مردم، سیره همیشگی امام و رهبری است. آقای پزشکیان پیش از این بارها عنوان کرده که اگر حمایت رهبری نبود، صلاحیتش در هیئت های اجرایی انتخابات مجلس رد شده بود. این حمایت که مشابه آن در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ با حکم حکومتی و تایید نامزدی آقایان معین و مهرعلیزاده اتفاق افتاد، نشانه حسن ظن و سعه صدر و بزرگ منشی رهبر انقلاب برای حفظ جریان های سیاسی مختلف، زیر چتر نظام و انقلاب است.
🔻آیا دولت و اصلاح طلب، حمایت های حکیمانه رهبر انقلاب را قدر می دانند و همت خود را وقف قانونمداری، وفاداری به انقلاب و خدمتگزاری مردم می کنند؟ یا چنان که بعضاً در این چند هفته گذشته اتفاق افتاد، بنا را بر سیاسی کاری و دو قطبی سازی و حمایت/ برکشیدن مجرمان، و تنگ کردن عرصه بر نیروهای خدوم و انقلابی می گذارند؟ رهبر انقلاب، حجت را بر دولت و اصلاح طلبان تمام کرده اند و بر عهده آنهاست که با درس گرفتن از عبرت های دولت روحانی و خاتمی، در مسیر قانونگرایی و نوکری مردم - و نه سیاسی کاری، حاشیه سازی و دور زدن قانون و آرمان ها و اصول انقلاب- قدم بردارند.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
.
درباره سخن ناروای آقای پناهیان
🔹بی دقتی آقای پناهیان و متهم کردن روزنامه کیهان به ایجاد دوقطبی، موجب ذوقمرگی رسانه های زنجیره ای یی شد که اتفاقا ماموریت اصلی آنها دوقطبی سازی در کشور است.
🔻 نگاهی به رسانه هایی که از سخن نسنجیده و ناروای آقای پناهیان استقبال کردند، نشان می دهد این خطیب محترم دچار خطای تشخیص شده و به سمت جبهه خودی شلیک کرده است.
🔹استقبال کنندگان، همان هایی هستند که اتفاقا خود را در قطب معارضه و تحریف و تخریب نظام و انقلاب تعریف کرده اند.
🔻دو قطبی سازی را باید تعریف کرد و گرنه رهزن عقلانیت و انصاف می شود. دوقطبی سازی، مذموم و مطرود است، در عین حال نمی توان تقابل اساسی جریان تبیین و روشنگری با جریان تحریف و تشکیک و تخریب محکمات انقلاب اسلامی را با دوقطبی سازی اشتباه گرفت.
🔹ایشان اگر دقت به خرج می داد، می دید که کیهان طی دو ماه گذشته در کنار برخی انتقاد ها، موثرترین حمایت ها را از آقای پزشکیان داشته که در آرشیو این روزنامه موجود است. در عین حال، استدلال کیهان روشن است: این که کابینه را مقدس سازی نکنند و مسئولیت و عملکرد آن را پای رهبری ننویسند.
🔻کیهان، هم آقای پزشکیان را از برخی همراهان ناهمراه بر حذر داشته است و هم تاکید دارد که اگر جریان نفاق فرصت یابد به نام وفاق، نفوذ و مهره چینی کند، فرصت خدمتگزاری دولت را نابود خواهد ساخت و این، خسارت غیر قابل جبران، نباید اتفاق بیفتد. رویکرد کیهان، ترجیح برخورد صادقانه، بر برخورد مجامله آمیز و منافقانه است.
🔹این نکته مهم را باید یادآور شد که به تصریح امیر مومنان (ع)، «کثرت وفاق، نفاق است». و نیز، این بیان حکیمانه از آن حضرت است که فرمود: «به خدا چون كفتار نباشم كه با آهنگ به خوابش كنند و فريبش دهند و شكارش كنند. من تا زنده ام به يارى جوينده حقّ، رويگردان از آن را، و با فرمانبر يكدل، نافرمان بد دل را می زنم.»
🔻 سخن اخیر آقای پناهیان، بی انصافی بود و امید که ایشان، این اظهار نظر نسنجیده را که احتمالا از سر سهو لسان بوده، جبران کند.
@IMANI_mohammad
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
🔰مطالبهگری؛ دوقطبیسازی نیست
🔸ملّت باید با دولت همراه باشد، اتّحاد را حفظ کند؛ این منافات ندارد با انتقاد کردن یا حرف زدن یا مطالبه کردن؛ اینها اشکالی ندارد… قوای سهگانه هم باید با هم متّحد باشند -دولت، مجلس، قوّهی قضائیّه- باز این منافات ندارد با اینکه مجلس در قبال دولت به وظایف خودش عمل کند؛ به وظایف قانون اساسی عمل بکند؛ سؤال کند، مطالبه کند، بخواهد، قانونگذاری کند، استیضاح کند و امثال اینها.
رهبر انقلاب؛ ۱۴ خرداد ۱۳۹۵
@Kayhan_online
سفر سودمند پزشکیان
و میراث تاریخی ۳ شهید
🔹سفر آقای پزشکیان به عراق، حواشی از آن جنس که بتوان انتقاد یا ایراد گیری کرد، کم نداشت؛
🔻از اظهارات خود وی در فرودگاه که گفت "ما را به دیپلماسی وادار میکنند که بلد نیستیم" و "خیلی خراب نکردم که؟!"، تا حضور فرزند و داماد وی در دیدارهای رسمی؛
🔻و از برخی جزئیات مهم و قابل نقد سفر، تا رویکرد متناقض برخی رسانه ها که در گذشته روابط با عراق را تخطئه می کردند، اما اکنون صرفا به اعتبار حمایت از پزشکیان، به تمجید از این سفر می پرداختند.
🔹اما این حواشی -بعضا قابل توجه و تامل- به اعتبار اینکه اولویت با مصالح کلان و منافع ملی است، نمی تواند، جای متن را بگیرد.
🔹عراق، جزو بزرگترین شرکای فرهنگی، سیاسی، امنیتی و اقتصادی ایران، و عمق راهبردی ماست. مبادله سالانه میلیون ها زائر و گردشگر، دور زدن تحریم های آمریکا، پشتیبانی جبهه مقاومت در سوریه و لبنان از مسیر کریدوری عراق، و تامین ثبات و امنیت منطقه از مسیر درست همسایگی، بخشی از دستاوردهای مهم رابطه عمیق میان دو کشور است و این در حالی است که قدرت های خبیث غربی در طول ده های متمادی، دو کشور را دشمن درگیر با هم تعریف کرده بودند.
🔹تبدیل آن خصومت مهندسی شده به اخوت و همکاری راهبردی، حاصل مسیر مبارکی است که خون شهیدان والامقام دفاع مقدس و دفاع از حرم و مبارزه با تروریسم (به ویژه شهید سلیمانی) هموار کرد. روابط عمیق فعلی، در دولت شهید رئیسی و وزارت شهید امیر عبداللهیان، و با همپوشانی میدان و دیپلماسی ریل گذاری شد.
🔹اهتمام آقای پزشکیان برای تداوم شراکت راهبردی دو همسایه، آن هم در اولین سفر خارجی، اقدام درستی است که باید از آن پشتیبانی کرد.
🔹طبعیتا پیگیری اجرای توافقات قبلی در موضوعاتی مانند راه آهن شلمچه - بصره، تسهیل انتقال درآمدهای صادراتی، اخراج گروه های نروریستی ضد ایران از کردستان عراق و... می تواند بر ارزش و سودمندی روابط میان دو کشور بیفزاید.
🔹تجارت میان ایران و عراق در سال های اخیر به ۱۲ میلیارد دلار رسیده و این در حالی است که کارشناسان می گویند مبادلات تجاری، قابلیت افزایش به ۳۰ میلیارد دلار را دارد. عراق پس از چین، دومین شریک تجاری بزرگ ایران است.
🔻روزنامه آمریکایی وال استریت جورنال چند روز قبل در گزارشی نوشت: "بانکهای عراقی با سوء استفاده از یک سیستم مالی طراحیشده توسط آمریکا، تحریمها را نقض، و میلیاردها دلار به ایران منتقل کردهاند". این، یکی از علل کارشکنی و جنجال غربگدایان علیه روابط تهران- بغداد بوده است.
🔹روابط عمیق و سودمند و سازنده با عراق، بر خلاف کج فهمی کسانی مثل ظریف که میدان و دیپلماسی را در تعارض هم وانمود می کردند، نشانگر درستی و سودمندی "همپوشانی میدان و دیپلماسی" در خنثی کردن شیطنت های چند لایه غرب است.
@IMANI_mohammad