هدایت شده از «پیروان امامین انقلاب»
📩 رهبر انقلاب، امروز: شیعه در هیچ دورهای به اندازه دوره حضرت جواد، حضرت هادی و حضرت عسکری علیهمالسلام گسترش نداشته است
✏️ ظهر امروز در مجلس روضه شهادت امام هادی (علیهالسّلام):
در هیچ دورهای ــ از دورهی امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) تا آخر ــ در سرتاسر دنیای اسلام، شیعه به قدر دورهی حضرت جواد و حضرت هادی و حضرت عسکری، نه از لحاظ کمّیّت، نه از لحاظ کیفیّت، گسترش نداشته؛ [این گسترش،] کار این سه بزرگوار است. بغداد در دورهی حضرت هادی و حضرت جواد اصلاً مرکز شیعه است. فضلبنشاذان میگوید من اوّل که وارد بغداد شدم، داخل این مسجد پُر بود از محدّثین شیعه که حلقههای روایتی داشتند و [روایت] نقل میکردند؛ یعنی یک چنین وضعی بود؛ بغداد یک جور، کوفه یک جور. این بزرگوارها تلاش خیلی زیادی کردند. ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
🖼 #بسته_خبری | حضرت امام هادی(علیهالسلام) | حضرت امام حسن عسکری(علیهالسلام) | امام جواد(علیهالسلام)
💻 Farsi.Khamenei.ir
👆👆
فوق العاده مهم!
ترویج شیعه و گسترش کمی و کیفی شیعه سیره قطعی ائمه علیهم السلام و علمای شیعه بوده است.
امیدواریم این کلمات امام خامنه ای مهر بطلانی بر برخی اندیشه های التقاطی وحدت نامنضبط که علیه ترویج و دعوت دیگران به مذهب اهل بیت علیهم السلام است، باشد.
برخی از این عناصر التقاطی با برچسب استبطار، شیعه سازی و ... سعی در القای این داشتند که دعوت دیگران به تشیع و گسترش کمی و کیفی شیعه خلاف مبانی امامین انقلاب و اهل بیت علیهم السلام است.
«سربازان امامین انقلاب»
https://eitaa.com/joinchat/4077847026C86bbe18341
﷽
⏹ عظمت فقاهت صاحب جواهر و تسلط او بر مبانی امامت اهل بیت علیهم السلام
✍️صاحب جواهر در بحث مواسعه و مضایقه، بعد از اینکه ادله روایی جواز سهو و قضا شدن نماز رسول خدا صلی الله علیه و آله مطرح می کند؛ در نقد صدوری آن روایات می نویسد:
🔹«... لكن و مع ذلك كله فالإنصاف أنه لا يجترئ على نسبته إليهم (عليهم السلام)، لما دل من الآيات و الأخبار:
كما نقل على طهارة النبي و عترته (عليهم الصلاة و السلام) من جميع الأرجاس و الذنوب و تنزههم عن القبائح و العيوب،
و عصمتهم من العثار و الخطل في القول و العمل،
و بلوغهم إلى أقصى مراتب الكمال،
و أفضليتهم ممن عداهم في جميع الأحوال و الأعمال،
و أنهم تنام أعينهم و لا تنام قلوبهم،
و أن حالهم في المنام كحالهم في اليقظة،
و أن النوم لا يغير منهم شيئا من جهة الإدراك و المعرفة،
و أنهم لا يحتلمون،
و لا يصيبهم لمة الشيطان،
و لا يتثاءبون و لا يتمطون في شيء من الأحيان،
و أنهم يرون من خلفهم كما يرون من بين أيديهم،
و لا يكون لهم ظل،
و لا يرى لهم بول و لا غائط،
و أن رائحة نجوهم كرائحة المسك،
و أمرت الأرض بستره و ابتلاعه،
و أنهم علموا ما كان و ما يكون من أول الدهر إلى انقراضه،
و أنهم جعلوا شهداء على الناس في أعمالهم،
و أن ملائكة الليل و النهار كانوا يشهدون مع النبي (صلى اللّٰه عليه و آله) صلاة الفجر،
و أن الملائكة كانوا يأتون الأئمة (عليهم السلام) عند وقت كل صلاة،
و أنهم ما من يوم و لا ساعة و لا وقت صلاة إلا و هم ينبهونهم لها ليصلوا معهم،
و أنهم كانوا مؤيدين بروح القدس يخبرهم و يسددهم،
و لا يصيبهم الحدثان، و لا يلهو و لا ينام و لا يغفل،
و به علموا ما دون العرش إلى ما تحت الثرى،
و رأوا ما في شرق الأرض و غربها، إلى غير ذلك مما لا يعلمه إلا اللّٰه،
كما ورد أنهم لا يعرفهم إلا اللّٰه و لا يعرف اللّٰه حق المعرفة إلا هم،
و ليسوا هم أقل من الديكة التي تصرخ في أوقات الصلوات و في أواخر الليل لسماعها صوت تسبيح ديك السماء الذي هو من الملائكة و عرفه تحت العرش و رجلاه في تخوم الأرض السابعة، و جناحاه يجاوزان المشرق و المغرب، و آخر تسبيحه في الليل بعد طلوع الفجر «ربنا الرحمن لا إله غيره» ليقم الغافلون، تعالوا عن ذلك علوا كبيرا...»
📚جواهر الکلام (ط. القدیمة)، جلد: ۱۳، صفحه: ۷۲
✅ جمع بندی: از دیدگاه صاحب جواهر ادله مثبته سهو و قضای نماز نسبت به رسول خدا صلی الله علیه و آله حداقل با هفده دسته از ادله روایی در تعارض است که به هیچ وجه نمی توان آن را به اهل بیت علیهم السلام نسبت داد.
《یادداشت های فقهی _ اجتهادی》
🆔 @Ijtihad_Jurisprudence
هدایت شده از دانشگاه امامت
✍️بر اساس دیدگاه علمای وهابی، هر کسی به هر بهانه ای سنت نبوی را انکار کند، از دایره ایمان خارج شده و کافر است! جالب است که خلیفه دوم در ماجرای قلم و دوات به صراحت سنت نبوی و دستور آن حضرت را با توهین وقیحانه به ساحت نبوی انکار و رد کرده است!
https://youtu.be/TQAiYAlgTiU?si=xOPuNM9v7ON5BT9a
﷽
✍️ عرضه کتب حدیثی بر ائمه علیهم السلام و تاکید بر نقل به لفظ احادیث
« ... صاحب جواهر میگوید که صاحب مصابیح میگوید: این قول «مشهورٌ ظاهرٌ فاشٍ فی کل طبقةٍ من طبقات فقهاءنا المتقدمین و المتأخرین»، بعد خود صاحب جواهر میفرماید: «و هو کذلک»؛ یعنی ما هم قبول داریم. در برخی از کتابها نوشتهاند که مشهور متقدمین قائل به مضایقه هستند، مشهور متأخرین قائل به مواسعهاند، ایشان میخواهد این را رد کند و میفرماید شهرت قدمایی و متأخر همه بر مواسعه است، «یشهد له تتبع لکلمات الاصحاب وجادتاً و حکایتاً» در رسائل موضوعه که یکیش «الشیخ الثقه الجلیل الفقیه عبید الله بن علی بن ابی شعبة الحلبی فی اصله الذی اثنی علیه الصادق علیه السلام»؛ که امام صادق علیه السلام بر او درود فرستاد «عند عرضه علیه»، حلبی اصلش را برای امام(ع) عرضه کرده «و صحّحه و استحسنه».
نکته قابل توجه آن است که در بحث نقل به لفظ و نقل به معنا این بحث را آوردند، اصحاب ائمه: مقیّد بودند روایات را عین کلمات ائمه بنویسند، درست است نقل به معنا هم اجازه داده شده چون یکی از اساتید بزرگ ما رضوان الله علیه یک وقت در درس میفرمود اکثر روایات ما نقل به معناست، من همان جا هم گفتم و در بعضی از نوشتهها آوردم که اکثر روایات نقل به لفظ است، بنای اصحاب بر این بوده، روایت را میشنیدند و در همان جا مینوشتند، میرفتند منزل در اصلشان وارد میکردند، اصل را میآوردند خدمت امام و میخواندند.
صاحب جواهر در ادامه درباره حلبی میگوید: «و قال إنه لیس لهؤلاء مثله»؛ امام(ع) فرمودند مثل این حلبی در میان این مخالفین احدی نیست، «و عدّه الصدوق من الکتب المشهور الذی علیه المعول و إلیه المرجع بل أمر المرتضی بالرجوع إلیه و إلی رسالة ابن بابویه مقدماً لهما علی کتاب الشلمغانی»، حالا کتاب شلمغانی یک کتابی است که بین فقهای متقدم خیلی معتبر بود، ولی سید مرتضی اصل حلبی و رساله ابن بابویه را گفته مقدم بر شلمغانی است. «لما سئل عن أخذ ما یشکل من الفقه من هذه الثلاثة»؛ از سید مرتضی سؤال شد اگر در فقه یک امر و یک حکمی برایمان مشکل شد، از کدام یک از این سه کتاب بگیریم؟ ایشان اصل حلبی را بر شلمغانی مقدم کرده است.
📚برشی از درس خارج استاد آیت الله فاضل لنکرانی در تاریخ : ۱۴۰۳/۶/۲۵
https://fazellankarani.com/persian/lessons/25837
《یادداشت های فقهی _ اجتهادی》
🆔 @Ijtihad_Jurisprudence
﷽
⏹ محوریت اندیشه « الاسلام هو الحکومة » در تفکر سیاسی امام خمینی رحمة الله علیه
✍️ زیرساخت تشکیل تمدن اسلامی با محوریت ولایت و امامت شیعی در قالب ولایت فقیه در عصر غیبت و چکیده فقه سیاسی امام خمینی رحمة الله علیه در قالب جملات زیر متجلی شده است که نقطه کانونی آن عبارت « ... الإسلام هو الحكومة بشؤونها ... » است:
«... وكيف كان: بعد ما علم بالضرورة ومرّت الإشارة إليه: من أنّ في الإسلام نظاماً وحكومة بجميع شؤونها ، لا يبقى شكّ في أنّ الفقيه لا يكون حصناً للإسلام - كسور البلد له - إلّابأن يكون حافظاً لجميع الشؤون؛ من بسط العدالة، وإجراء الحدود، وسدّ الثغور، وأخذ الأخاريج و الضرائب، وصرفها في مصالح المسلمين، ونصب الولاة في الأصقاع، وإلّا فصرف الأحكام ليس بإسلام.
بل يمكن أن يقال: الإسلام هو الحكومة بشؤونها، والأحكام قوانين الإسلام، و هي شأن من شؤونها، بل الأحكام مطلوبات بالعرض، واُمور آلية لإجرائها وبسط العدالة.
فكون الفقيه حصناً للإسلام كحصن سور المدينة لها، لا معنى له إلّاكونه والياً، له نحو ما لرسول اللّٰه وللأئمّة صلوات اللّٰه عليهم أجمعين من الولاية على جميع الاُمور السلطانية.
وعن أمير المؤمنين عليه السلام:
«الجنود بإذن اللّٰه حصون الرعية...» إلى أن قال:
«وليس تقوم الرعية إلّابهم» .
فكما لا تقوم الرعية إلّابالجنود، فكذلك لا يقوم الإسلام إلّابالفقهاء الذين
هم حصون الإسلام، وقيام الإسلام هو إجراء جميع أحكامه، ولا يمكن إلّا بالوالي الذي هو حصن.»
📚کتاب البیع (امام خمینی)، جلد: ۲، صفحه: ۶۷۲
✅ بر این اساس تمامی قوانین و مقرارت اسلامی، ابزارهای فقیه مبسوط الید برای رسیدن به مقاصد والای اسلامی و ایجاد عدالت در جامعه اسلامی است.
《یادداشت های فقهی _ اجتهادی》
🆔 @Ijtihad_Jurisprudence
هدایت شده از «پیروان امامین انقلاب»
﷽
⏹ «مناظره تهاجمی و رسانه ای» برترین شیوه تقابل فکری با جریان های تکفیری
بررسی های موجود نشان می دهد که جریان های تکفیری و تروریستی، بیشترین شباهت را از حیث رفتاری و مدل فکری به خوارج در صدر اسلام دارند.
مراجعه به روش معصومین علیهم السلام نشان می دهد که آنها قبل از هر اقدام امنیتی و نظامی علیه کانون های شبهه پراکن، اقدام به تقابل رسانه ای و فکری می کردند؛ چنانچه بر اساس گزارش های موجود، مناظره علنی و رسانه ای معصومین علیهم السلام و یا نمایندگان آنها با مخالفین تکفیری تند رو، از رایج ترین، تاثیرگذارترین و جذاب ترین شیوه های مقابله بوده است.
برای مثال فقط در یکی از مناظره های عبدالله بن عباس _ از اصحاب امیرالمومنین علیه السلام _ با سران خوارج در دفاع از شبهات مرتبط با امامت و حقانیت امیرالمومنین علیه السلام و برخی مفاهیم کلیدی قرآن _ همانند مفهوم «لا حکم الا لله»_، باعث شد دو هزار نفر از افراد حاضر در بدنه خوارج هدایت یافته و مسیر خود را از تکفیر و ترور مسلمین جدا کنند! این گزارش به صورت مبسوط در منابع متعدد شیعه و اهل سنت وارد شده است که می توانید به آدرس های زیر مراجعه کنید:
📚مناقب آل أبي طالب عليهم السلام (لابن شهرآشوب) ؛ ج1 ؛ ص268 و بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج33 ؛ ص350 و نسائی، «خصائص علي علیه السلام» (ص200)
در زمان ما نیز برترین روش برخورد با جریان های تکفیری تروریستی انجام مناظرات رسانه ای و علنی _ البته با مهندسی صحیح موضوعات و روش صحیح _ می تواند باشد. این امر می تواند یکی از مصادیق جهاد تبیین تهاجمی علیه کانون های شبهه افکن باشد که بارها از سوی امام خامنه ای بر آن تاکید شده است تا جایی که امروز در دیدار با مردم قم فرمودند:
« کار نرمافزاری دشمن عبارت است از دروغپردازی و فاصله انداختن بین واقعیت و تصور افکار عمومی. وقتی شما به سمت قوت میروید، او تبلیغ میکند که شما دارید ضعیف میشوید. وقتی خودش دارد ضعیف میشود، تبلیغ میکند که دارد قوی میشود. امروز کار اساسی دستگاههای تبلیغاتی ما این است که پردهی توهم اقتدار دشمن را پاره کنند و نگذارند تبلیغات دشمن بر روی افکار عمومی اثر کند.» ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
امیدواریم دستگاه های مخاطب این کلمات، فکر جدی برای تقابل با دروغ پردازی های رسانه های تکفیری_صهیونیستی بکنند و با رویکرد تهاجمی _ همانند قالب مناظره _ با کانون های شبهه افکن، کار اساسی بنمایند.
#مناظره
#وحدت
#جهاد_تبیین
«سربازان امامین انقلاب»
https://eitaa.com/joinchat/4077847026C86bbe18341
هدایت شده از «پیروان امامین انقلاب»
﷽
⏹ ایجاد وحدت میان شیعه و اهل سنت با روشی عقیم و خطرناک
✍️ کلیپ زیر در کانال مجمع اسلامی حبل الله _ از مجموعه های فعال در عرصه وحدت شیعه و اهل سنت_ منتشر شده است:
https://eitaa.com/hablollahir/1309
موضوع این کلیپ جلسات تدبر در قرآن کریم با هدف ایجاد انس، وحدت و همدلی میان شیعه و اهل سنت در ترتب جام است که با همکاری حجت الاسلام مهدی محمد آبادی از مسئولین اصلی مجمع اسلامی حب الله و نیز سازمان دارالقرآن الکریم به مدیریت حجت الاسلام علی تقیزاده، است.
💧در این باره می گوییم:
1️⃣ اصل حرکت وحدت با محوریت قرآن کریم، کاری بسیار پسندیده، نیکو و شایان تقدیر است؛ هر چند روایات متواتر شیعه و اهل سنت تمسک به ثقلین را صورت معاً عامل وحدت و عدم ضلالت معرفی کرده است.
2️⃣ نگاه تلفیقی و حضور همزمان شیعه و اهل سنت در کلاس ها با هدف وحدت آفرینی حول تدبر در قرآن هم بسیار جذاب و جدید است.
3️⃣ در فرمایشات برخی اساتید یا کارآموزان گرامی مطرح شده است که برنامه آنها حول تدبر در قرآن بوده و کاری به مسائل تاریخی فریقین و روایی ندارند و محور اصلی #فقط قرآن باشد!
❇️ حال از دوستان گرامی سوال می کنیم:
آیا فهم صحیح آیات قرآن بدون لحاظ بستر تاریخی و روایات تبیینی _چه منابع شیعی و چه منابع اهل سنت_ امکان پذیر است؟ آیا بدون فهم صحیح از مراد جدی آیات می توان در آیات الهی تدبر کرد؟
پروژه فهم و تدبر قرآن منهای هر امر دیگر _ اعم از روایت و تاریخ _ چه اهدافی را دنبال می کند؟ آیا با مبانی امامین انقلاب و روش فقهای شیعه در تفسیر قرآن سازگار است؟ آیا این مدل فهم ریشه در جریان انحرافی قرآنیون ندارد؟ً!
آیا با ترویج مبنای «قرآن بسندگی» در فهم حقایق دینی می توان به جامعه توحیدی و امت واحده مطلوب امامین انقلاب دست یافت؟!
#وحدت
#جهاد_تبیین
#امت_اسلام
«سربازان امامین انقلاب»
https://eitaa.com/joinchat/4077847026C86bbe18341
﷽
✍️حل مشکل ارسال و انقطاع سند با وحدت مضمون روایت مرسل با روایات دیگر
در ادامه (ادله خاصه دال بر مواسعه) مرحوم شیخ انصاری به روایتی از واسطی اشاره میکند، این روایت در رساله المواسعه و المضایقه سید طاووس به این صورت آمده است.
ما روي عن الصادق جعفر بن محمّد عليهما السّلام أنّه قال: من كان في صلاة ثمّ ذكر صلاة أخرى فائتة أتم التي هو فيها ثمّ يقضي ما فاته.
مضمون این روایت بهروشنی دلالت دارد بر اینکه اگر مکلف در حال انجام نماز حاضر باشد و در اثنای آن به یاد نماز فائتهای بیفتد، باید نماز حاضر را به اتمام برساند و سپس به قضای نماز فائته بپردازد. این مضمون، به وضوح موافق با قول به مواسعه و مخالف با نظریه فوریت مطلق در قضای نماز فائت است.
بررسی وثاقت واسطی و اعتبار روایت
مراد از واسطی در این روایت، درست بن أبی منصور واسطی است که از علمای برجسته قرن دوم هجری و از راویان احادیث از امام باقر، امام صادق و امام کاظم علیهمالسلام است. وی از جمله راویانی است که برخی اصحاب اجماع نیز از او نقل حدیث کردهاند، هرچند نسبت واقفی بودن به او داده شده است. با این حال، او مورد اعتماد بوده و احادیث وی از اعتبار ویژهای برخوردارند.
با وجود این، شیخ انصاری به مشکل اساسی روایت اشاره میکند و میفرماید: این روایت به دلیل مرسل بودن، از نظر سند قابل اعتماد نیست. واسطی در نقل خود، واسطه میان خود و امام صادق علیهالسلام را ذکر نکرده است و همین امر موجب اشکال سندی میشود.
و حكي عنه نسبة هذا إلى أهل البيت عليهم السلام في موضع آخر من كتابه، و دلالته على المطلوب ظاهرة، فلا كلام إلاّ في سنده.
❇️ بسیاری از فقها در مواجهه با روایات مرسل یا ضعیف، در صورت وجود مضامین مشابه در روایات صحیح، از وحدت مضمون استفاده میکنند. مضمون این روایت در روایات صحیح دیگری نیز به چشم میخورد. بنابراین، حتی اگر این روایت بهتنهایی از نظر سند مشکل داشته باشد، مضمون آن به دلیل تأیید توسط سایر روایات صحیحه، معتبر محسوب میشود.
https://fazellankarani.com/persian/lessons/26089
《یادداشت های فقهی _ اجتهادی》
🆔 @Ijtihad_Jurisprudence
هدایت شده از تبیان
☀️بررسی تولد امیر مومنان امام علی (علیه السلام) در کعبه از نگاه علمای شیعه
👌علمای شیعه به پیروی از اهل بیت (علیهم السلام) قائل هستند که امام علی (علیه السلام) در کعبه متولد شده است و این از فضائل و مناقب منحصر به فرد امام (علیه السلام) است. از باب نمونه به چند مورد اشاره می گردد:
1️⃣فقیه متکلم شیخ مفید (اعلی الله مقامه الشریف) می نویسد: «ولد بمكة في البيت الحرام يوم الجمعة لثلاث عشرة ليلة خلت من رجب بعد عام الفيل بثلاثين سنة»؛ امام (علیه السلام) در مکه در بیت الحرام (کعبه) روز جمعه 13 رجب سال 30 عام الفیل به دنیا آمد.
شیخ مفید (رحمه الله تعالی) در جای دیگر می نویسد: «ولم يولد قبله ولا بعده مولود في بيت الله تعالى سواه إكراما من الله تعالى له بذلك وإجلالا لمحله في التعظيم»؛ و نه پيش از حضرت علي (علیه السلام) و نه بعد از وی در خانه خدا مولودی غیر از ایشان به دنيا نيامده است. تولد امير مؤمنان (علیه السلام) در خانه خداوند فضيلت و شرافتى است كه پروردگار بزرگ براي بزرگداشت مقام و منزلتش به آن حضرت اختصاص داده است.
مفيد، محمّد بن محمد، المقنعة، ص461- مفيد، محمد بن محمد، الإرشاد في معرفة حجج الله على العباد، ج1، ص5.
2️⃣علم الهدی فقیه متکلم سید مرتضی (اعلی الله مقامه الشریف) می نویسد: «وروي ولدته امه فی الکعبه ولا نظیر له فی هذه الفضیله»؛ روایت شده مادرش وی را در کعبه به دنیا آورد و هیچکس در این فضیلت هم پایه و نظیر او نیست.
علم الهدى، على بن حسين، شرح قصیده السید الحمیری المذهبه، ص51.
3️⃣شيخ الطائفه فقیه محدث شیخ طوسی (اعلی الله مقامه الشریف) و حافظ محدث شهید ابن فتال نیشابوری (رحمه الله تعالی) می نویسند: «الْإِمَامُ الْعَادِلُ وَ السَّيِّدُ الْمُرْشِدُ وَ الصِّدِّيقُ الْأَكْبَرُ سَيِّدُ الْوَصِيِّينَ كُنْيَتُهُ أَبُو الْحَسَنِ ع وُلِدَ بِمَكَّةَ فِي الْبَيْتِ الْحَرَامِ يَوْمَ الْجُمُعَةِ لِثَلَاثَ عَشْرَةَ خَلَتْ مِنْ رَجَبٍ بَعْدَ عَامِ الْفِيلِ بِثَلَاثِينَ سَنَةً»؛ امام عادل، سید مرشد و صدیق اکبر سید اوصیاء در مکه در بیت الحرام (کعبه) روز جمعه 13 رجب سال 30 عام الفیل به دنیا آمد.
طوسى، ابو جعفر، محمد بن حسن، تهذيب الأحكام، ج6، ص19- ابن فتال نيشابورى، محمد بن احمد، روضة الواعظين و بصيرة المتعظين (ط - القديمة)، ج1، ص76.
4️⃣امین الاسلام علامه طبرسی (رحمه الله تعالی) می نویسد: «وُلِدَ بِمَكَّةَ فِي الْبَيْتِ الْحَرَامِ يَوْمَ الْجُمُعَةِ الثَّالِثَ عَشَرَ مِنْ شَهْرِ اللَّهِ الْأَصَمِّ رَجَبٍ بَعْدَ عَامِ الْفِيلِ بِثَلَاثِينَ سَنَةً وَ لَمْ يُولَدْ قَطُّ فِي بَيْتِ اللَّهِ تَعَالَى مَوْلُودٌ سِوَاهُ لَا قَبْلَهُ وَ لَا بَعْدَهُ وَ هَذِهِ فَضِيلَةٌ خَصَّهُ اللَّهُ تَعَالَى بِهَا إِجْلَالًا لِمَحَلِّهِ وَ مَنْزِلَتِهِ وَ إِعْلَاءً لِقَدْرِهِ»؛ امام (علیه السلام) روز جمعه 13 رجب سال 30 عام الفیل به دنیا آمد. و نه پيش از حضرت علي (علیه السلام) و نه بعد از وی در خانه خدا مولودی غیر از ایشان به دنيا نيامده است. تولد امير مؤمنان (علیه السلام) در خانه خداوند فضيلت و شرافتى است كه پروردگار بزرگ براي بزرگداشت مقام و منزلتش و اعتلای مقامش به آن حضرت اختصاص داده است.
طبرسى، فضل بن حسن، إعلام الورى بأعلام الهدى، ص153- طبرسى، فضل بن حسن، تاج المواليد، ص74.
5️⃣محدث ابن شهر آشوب مازندرانی (رحمه الله تعالی) می نویسد: «فاجتمع أهل البيت أنه في الزاوية الأيمن من ناحية البيت فالولد الطاهر من النسل الطاهر ولد في الموضع الطاهر فأين توجد هذه الكرامة لغيره فأشرف البقاع الحرم و أشرف الحرم المسجد و أشرف بقاع المسجد الكعبة و لم يولد فيه مولود سواه فالمولود فيه يكون في غاية الشرف فليس المولود في سيد الأيام يوم الجمعة في الشهر الحرام في البيت الحرام سوى أمير المؤمنين علیه السلام»؛ اجتماع (اجماع) اهل بیت (علیهم السلام) این است که حضرت علی (علیه السلام) در زاویه ایمن (رکن یمانی) از ناحیه کعبه متولد شده است این مولد طاهر از نسل طاهر در مکان طاهر متولد شده است. پس این کرامت برای دیگران کجاست؟ شریف ترین مکان، حرم و شریف ترین جای حرم، مسجد و شریف ترین جای مسجد، کعبه است و متولد نشده در کعبه مولودی مگر امام علی (علیه السلام) پس این مولود در این مکان در نهایت شرافت می باشد پس نیست مولودی در سید روزها روز جمعه و در ماه حرام در بیت الحرام مگر امیر مومنان (علیه السلام).
ابن شهر آشوب مازندرانى، محمد بن على، مناقب آل أبي طالب (عليهم السلام)، ج2، ص175.
✅علمای دیگر شیعه همچون علامه حلی و علامه مجلسی و دیگران (رحمهم الله تعالی اجمعین) هم قائل هستند امام علی (علیه السلام) در کعبه متولد شده است و این از فضیلت امام (علیه السلام) شمرده شده است.
#امام_علی_علیه_السلام
#تولد
#کعبه
#شیعه
@Tebyan110110
هدایت شده از تبیان
☀️بررسی تولد امیر مومنان امام علی (علیه السلام) در کعبه از نگاه علمای اهل سنت
👌بسیاری از از مورخین و علمای اهل سنت قائل هستند که امام علی (علیه السلام) در کعبه متولد شده است و این از فضائل و مناقب امام (علیه السلام) است. از باب نمونه به چند مورد اشاره می گردد:
1️⃣فاکهی متوفای (272ق) در اخبار مکه می آورد: «وَأَوَّلُ مَنْ وُلِدَ فِي الْكَعْبَةِ مِنْ بَنِي هَاشِمٍ مِنَ الْمُهَاجِرِينَ: عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ»؛ اولين كسي که از مهاجرین و از بنی هاشم در کعبه به دنیا آمد علی بن ابی طالب (علیه السلام) می باشد.
فاکهی، محمد بن إسحاق، أخبار مكة في قديم الدهر وحديثه، ج3، ص 198.
2️⃣حاکم نیشابوری ادعای تواتر دارد و ذهبی در تلخیص مستدرک هم این ادعای تواتر حاکم را رد نمی کند و تایید می کند: «وهب مصعب فی الحرف الأخیر فقد تواترت الأخبار أنّ فاطمة بنت أسد ولدت أمیرالمؤمنین علی بن أبی طالب کرّم الله وجهه فی جوف الکعبة»؛ کلام اخیر مصعب نادرست و از سر وهم است. اخبار به صورت متواتر نقل شده است که فاطمه بنت اسد امیر المومنین علی بن ابی طالب (کرم الله وجهه) را درون کعبه به دنیا آورده است. ملا علي قاري هم به اين كلام حاكم نيشابوري اشاره دارد.
حاكم نيشابورى، محمّد، المستدرك على الصحيحين، ج 3، ص550-هروی قاری، علي بن (سلطان) محمد، شرح الشفا، ج1، ص 159.
3️⃣مسعودی در «مروج الذهب» می نویسد: «وكان مولده في الكَعبة»؛ محل تولد امام علي (عليه السلام)، در خانه كعبه است.
مسعودی، أبي الحسن بن علي، مروج الذهب ومعادن الجوهر، ج2، ص273.
4️⃣ابن كربوس از مورّخان قرن 6 و 7 در کتاب «الإکتفاء فی أخبار الخلفاء» می نویسد: «أمه فاطمة بنت أسد بن هاشم بن عبدمناف، ولدته فی جوف الکعبة»؛ مادر ایشان فاطمه بنت اسد می باشد که امیرالمومنین (علیه السلام) را در داخل کعبه به دنیا آورد.
ابن کربوس، عبدالملک، الإکتفاء فی أخبار الخلفاء، ج1، ص480.
5️⃣ابن صباغ مالكي مي نويسد: «وُلِدَ عليٌ عليه السلام بمكة المشرّفة بداخل البيت الحرام في يوم الجمعة الثالث عشر من شهر اللَّه الأصمّ رجب الفرد سنة ثلاثين من عام الفيل ... ولم يولد في البيت الحرام قبله أحد سواه، وهي فضيلة خصّه اللَّه تعالى بها إجلالاً له وإعلاءً لمرتبته وإظهاراً لتكرمته»؛ امام علی (علیه السلام در مکه مشرفه داخل بیت الحرام در روز جمعه 13 رجب و در سال 30 عام الفیل به دنیا آمد و کسی قبلش غیر از او در بیت الحرام متولد نشده است و اين فضيلتى است كه خداوند به جهت بزرگداشت و بالا بردن مقام و اظهار كرامت او مخصوص حضرتش گردانيده است.
ابن صباغ مالکی، علي بن محمد، الفصول المهمة في معرفة الأئمة، ج1، ص171.
6️⃣شاه ولی الله دهلوی حنفی اشعری از علمای بزرگ اهل سنت و مورد اعتماد علمای دیوبند، می نویسد: «ومن مناقب علی بن أبی طالب (رضی الله عنه) التی ظهرت حین ولادته أنه ولد فی جوف الکعبة المشرفة»؛ و از مناقب علی بن ابی طالب (رضي الله عنه) كه در حين ولادت او ظاهر شد، آن است كه در داخل كعبه معظمه تولد يافت. در ادامه به کلام حاکم نیشابوری استدلال می کند.
دهلوی، شاه ولي الله، ازالة الخفاء عن خلافة الخلفاء، ج4، ص342.
7️⃣آلوسی حنفی از معروفترین مفسران اهل سنت در کتاب «سرح الخریدة الغیبیة فی شرح القصیدة العینیة» در شرح قصیده معروف «عبدالباقی العمری» شاعر اهل موصل را که پیرامون امیرالمومنین علی بن أبی طالب (عليه السلام) می باشد، می نویسد:
«وفی کون الأمیر کرّم الله وجهه ولد فی البیت أمرٌ مشهورٌ فی الدنیا و ذکر فی کتب الفریقین السنة و الشیعة»؛ جریان ولادت حضرت امیر المومنین در کعبه امر مشهوری در دنیا است و در تألیفات علمای سنی و شیعه این مسئله بیان شده است.
در ادامه ذیل این بیت «أنت العلي الذي فوق العلى رفعا * ببطن مكة عند البيت إذ وضعا» می نویسد: «وما أحرى بإمام الأئمة أن يكون وضعه فيما هو قبلة للمؤمنين؟ وسبحان من يضع الأشياء في مواضعها و هو احكم الحاكمين»؛ و چه افتخاري براي امام أئمّه است كه در جائي كه قبله مؤمنين است به دنيا آمده باشد؟ منزه است خداوندي كه أشياء را در مكان مناسبش مي گذارد و او احكم الحاكمين است.
آلوسي، محمود بن عبد الله، سرح الخریدة الغیبیة فی شرح القصیدة العینیة، ص 15.
✅دیگر علمای اهل سنت همچون ابن مغازلی، سبط بن جوزی، محدث جوینی و دیگران هم قائل هستند امام علی (علیه السلام) در کعبه متولد شده است و این از فضیلت ایشان است.
#امام_علی_علیه_السلام
#تولد
#کعبه
#اهل_سنت
@Tebyan110110
هدایت شده از دانشگاه امامت
✍️ درنگی کوتاه در احوال و عقاید عبدالله بن عمر
https://youtu.be/GNV8P0tkpcs?si=m1YRr4cf-6t1Q4vg
هدایت شده از دانشگاه امامت
✍️ آیا تولد امیرالمومنین علیه السلام در کعبه باعث نجاست آن مکان می شود؟
https://youtu.be/gOWn0pRx8Ic?si=d3jSrbq-qHfjEN7y