🏴 عزاداری حسینی در جهان
🇮🇶 ۵۴. عراق - نجف اشرف
🚶آغاز پیادهروی زائران به سوی نجف اشرف
در فاصلهٔ سه روز مانده به ۲۸ صفر سالروز ارتحال پیامبر اکرم(ص) که روز زیارتی امیرالمؤمنین علی(ع) محسوب میشود، حرکت زائران پیاده به سوی نجف اشرف برای زیارت مولای متقیان آغاز شده است.
موکبهایی نیز به وسیله نیکوکاران عراقی دایر شده و با غذا، میوه و نوشیدنی از زوار پذیرایی میکنند.
تصاویر بالا، نزدیک ظهر امروز جمعه ۹ شهریور ۱۴۰۳ (۲۵ صفر ۱۴۴۶) به وسیله خبرنگار میدانی پورتال امام حسین(ع) در ابتدای جاده کربلای معلی به نجف اشرف ثبت شده است.
جادههای بغداد، حلّه و ... به نجف اشرف هم چنین وضعیتی دارند؛ و در شب و روز ۲۸ صفر نیز مسیر کوفه به نجف مملو از جمعیت خواهد شد.
روز ۲۸ صفر سالروز رحلت پیامبر اکرم و شهادت امام حسن مجتبی (علیهما السلام) روز زیارتی امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) است و میلیونها زائر در این روز، پیاده و سواره خود را به نجف اشرف میرسانند.
مطابق آمار رسمی، تعداد زائران حرم امیرالمؤمنین (علیه السلام) در ایام رحلت رسول اکرم(ص) در سال ۱۴۴۴ ق. (۱۴۰۱) به بیش از شش میلیون و ۴۴۵ هزار زائر رسید.
#امیرالمومنین
#نجف_اشرف
#بنیاد_بینالمللی_عاشوراء
✨✨✨✨✨✨✨
🚩 پورتال امام حسین (علیه السلام)
💠 @imamhusaynportal
🏴 عزاداری حسینی در جهان
🇮🇶 ۶۰. عراق - کربلاء
اخبار هشتمین همایش بینالمللی زیارت اربعین - 3⃣1⃣
هشتمین همایش علمی و بینالمللی اربعین به کار خود پایان داد
«هشتمین همایش علمی و بینالمللی اربعین» غروب دیروز پنجشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۳ به کار خود پایان داد.
مراسم اختتامیه این همایش، در سالن اجتماعات «دانشگاه وارث الانبیاء» برگزار شد و پس از سخنرانی برخی از شخصیتها، «پیام قدردانی مهمانان» و نیز «بیانیه پایانی همایش» قرائت گردید.
در بیانیه پایانی، توصیههایی به دستگاههای مختلف عراق سده است؛ از جمله:
۱. از دو وزارتخانه «آموزش و پرورش» و «آموزش عالی» عراق میخواهیم تا ابعاد انسانی و ارزشهای معنوی زیارت اربعین را در برنامههای درسی مدارس بگنجاند تا دانشآموزان مفاهیم این زیارت و تأثیر آن در ارتقاء ارزش های اخلاقی و معنوی جامعه را درک کنند.
2. دعوة وزارة الثقافة والسياحة والآثار إلى إنشاء متحف متخصص للزيارة الأربعينية، يضم صوراً ولوحات فنية تجسد عظمة المناسبة الكريمة وتروي قصتها بأبعادها المختلفة.
كما أن هناك توصيات عديدة أخرى سيتم تفصيلها لاحقاً، وهي تهدف جميعها إلى تعزيز دور زيارة الأربعين في حياتنا الثقافية والدينية.
نحن على يقين بأن هذه التوصيات ستسهم في تحقيق الأهداف المرجوة من المؤتمر وتعزيز رسالته الإنسانية والروحية.
شكراً لكم جميعاً على حضوركم ومشاركتكم الفعالة، ونتطلع إلى المزيد من الفعاليات والنشاطات التي تعزز من قيم الزيارة الأربعينية.
شایان ذکر است «هشتمین همایش علمی و بینالمللی زیارت اربعین» با موضوع و عنوان «زیارت اربعین؛ به سوی رویکردهای جهانی به انسان و تمدن (عنوان اصلی به عربی: زیارة الأربعین.. نحو مقاربات عالمیة للإنسان والحضارة)» به همت مرکز مطالعات و پژوهشهای کربلا (اسم اصلی به عربی: مرکز کربلاء للدراسات والبحوث) در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۷ و ۸ شهریور ۱۴۰۳ (28 و 29 آگست 2024 م.) برگزار شد و اندیشمندانی از ۳۶ کشور جهان و ادیان و مذاهب مختلف در آن به ارائه مقالات و سخنرانیهای خود پرداختند.
«همایش علمی و بینالمللی زیارت اربعین (نام در زبان اصلی: المؤتمر العلمي الدولي لزيارة الأربعين)» هر ساله با موضوعات مختلف از سوی مرکز مطالعات و پژوهشهای کربلا (بازوی پژوهشی آستان مقدس امام حسین علیه السلام) و با مشارکت دانشگاههای عراق و مجامع علمی خارج از این کشور فراخوان شده و در ایام اربعین در کربلای معلی برگزار میشود.
▪️▫️▪️▫️▪️
#کربلاء_طریق_الاقصی
#arbaeen2024
#بنیاد_بینالمللی_عاشوراء
✨✨✨✨✨
🚩 پورتال امام حسین(ع)
💠 @imamhusaynportal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 برافراشتن پرچم تسلیت سالروز رحلت پیامبر اعظم(ص) در حرم مطهر امیرالمؤمنین علی(ع) در نجف اشرف
▪️▫️▪️▫️▪️
#کربلاء_طریق_الاقصی
#بنیاد_بینالمللی_عاشوراء
✨✨✨✨✨
🚩 پورتال امام حسین(ع)
💠 @imamhusaynportal
🏴 عزاداری حسینی در جهان
🇮🇷 62. ایران
مدیرعامل فرودگاه امام خمینی(ره) خبر داد:
انجام پروازهای اربعین بدون کنسلی، اعتراض یا مسافر جامانده
مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) گفت: با اینکه انجام ۷۰ درصد پروازهای اربعین از ترمینال سلام فرودگاه امام پیشبینی شده بود، اما پرواز کنسلی، اعتراض یا مسافر جامانده نداشتیم و بهجز چند تاخیر بالای سه ساعت در پرواز که مشکل از سمت فرودگاه نجف بود، اتفاق خاصی را در این زمینه شاهد نبودیم.
«سعید چلندری» امروز شنبه 10 شهریور 1403 افزود: پیش از آغاز عملیات پروازی اربعین امسال، پیش بینی شده بود ۷۰ درصد اعزامها از ترمینال سلام فرودگاه امام خمینی(ره) - عمود صفر - انجام شود.
وی با اشاره به پیشبینی فضای پارک ۱۷ هزار دستگاه خودرو در ترمینال سلام، خاطرنشانکرد: این ظرفیت تا ۱۴ هزار دستگاه پر شد و در مجموع در بازه اربعین (از ۲۴ مرداد تا نهم شهریور) ۱۳۰ هزار دستگاه خودرو وارد این پارکینگ یا از آن خارج شد که به صورت رایگان خدمات دریافت کردند.
چلندری به مسافت حدود ۷۰ متری محل پارکینگ خودروها تا ترمینال سلام اشاره کرد که تداعی کننده حال و هوای پیادهروی اربعین بود و گفت: در مجموع ۲۵ موکب در بخشهای مختلف ترمینال سلام پیشبینی شد که حتی با غذای گرم از زائران پذیرایی میکرد.
مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) ادامه داد: در مجموع عملیات اربعین امسال با رضایتمندی بالای ۹۸ درصدی زائران همراه بود و گرچه بازه زمانی پیش بینی شده تا نهم شهریور ماه اعلام شد، اما تا پایان ماه صفر به این عملیات ادامه خواهیم داد.
وی اظهار داشت: اکنون روزانه ۲۰۰ پرواز غیر زیارتی و به طور متوسط ۱۰۰ پرواز زیارتی از فرودگاه امام(ره) انجام میشود و با توجه به انجام پروازهای بدنه متوسط و پهنپیکر در فرودگاه امام، باید گفت تعداد زیادی زائر از این فرودگاه جابهجا شدند.
چلندری خاطرنشانکرد: امروز با وجود اینکه اوج سفرهای تابستانی را نیز هنوز در پیش رو داریم، فرودگاه و شهر فرودگاهی امام خمینی در شرایط بسیار خوبی قرار دارد و تا پایان ماه صفر آماده خدمات رسانی به زائران امام حسین(ع) و زائران علی بن موسی الرضا(ع) هستیم.
به گزارش ایرنا، در حالی که در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۰۰ هزار نفر با پروازهای رفت و برگشت به عتبات اعزام شده بودند، این آمار در سال ۱۴۰۱ به ۲۵۰ هزار نفر و در سال گذشته به ۴۵۰ هزار نفر رسید و در سال جاری با ثبت سفر بیش از نیم میلیون زائر، رکورد جدیدی ثبت شد.
عملیات پروازهای اربعین ۱۴۰۳ با رشد ۲۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه بود و ۵۲۸ هزار و ۸۲۸ زائر توسط چهار هزار و ۱۷۴ پرواز از ۳۴ فرودگاه کشور جابهجا شدند.
▪️▫️▪️▫️▪️
#کربلاء_طریق_الاقصی
#arbaeen2024
#بنیاد_بینالمللی_عاشوراء
✨✨✨✨✨
🚩 پورتال امام حسین(ع)
💠 @imamhusaynportal
✈️ هدف اصلی سفر دکتر پزشکیان به عراق چیست؟
پاسخ در لینک زیر 👇
husayninews.com/?p=2085
✨✨✨✨✨
🕌 حسینینیوز ؛ مرجع اخبار آستانهای مقدس
📸 حرم امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) در شب رحلت رسول اكرم (صلی الله علیه وآله) میزبان انبوه عزاداران از کشورهای مختلف جهان است.
▪️▫️▪️▫️▪️
#کربلاء_طریق_الاقصی
#بنیاد_بینالمللی_عاشوراء
✨✨✨✨✨
🚩 پورتال امام حسین(ع)
💠 @imamhusaynportal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مداحی خاطره انگیز «سلام من به مدینه به آستان رفیعش... مدینه شهر پیغمبر...»
با نوای ماندگار #حاج_منصور_ارضی
#مداحی_قدیمی
✨✨✨✨✨✨✨
🚩 پورتال امام حسین (علیه السلام)
💠 @imamhusaynportal
26.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌴یه مدینه، یه بقیعه، یه امامی که حرم نداره
🏴 #شهادت_امام_حسن_مجتبی علیه السلام
✨#محمود_کریمی
✨#ترجمه_زیرنویس_عربی
✨✨✨✨✨✨✨
🚩 پورتال امام حسین (علیه السلام)
💠 @imamhusaynportal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 مظلومیت و غربت کریم اهل بیت (ع)
🎙 حجت الاسلام والمسلمین #عالی
🌴#امام_حسن_مجتبی
✨✨✨✨✨✨✨
🚩 پورتال امام حسین (علیه السلام)
💠 @imamhusaynportal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 پیغمبری از جنس مردم
▪️ گوشه ای از سجایای اخلاقی و رفتارهای اجتماعی پیامبر اکرم (ص)
🎙 #استاد_عالی
🌴#پیامبر_اکرم
✨✨✨✨✨✨✨
🚩 پورتال امام حسین (علیه السلام)
💠 @imamhusaynportal
هدایت شده از اخلاق و اعتدال (کانال علیرضا حسینی عارف)
در سوگ ۲۸ صفر - 1⃣
🕋 لا، مع الرفیق الأعلی/ روضهٔ ارتحال پيامبر اكرم(ص)
حضرت رسول اكرم(ص) هنگامی كه از حَجة الوداع بازگشت و دريافت كه رحلتش به سرای باقی نزديک شده است، پيوسته در ميان مردم خطبه میخواند و آنان را از فتنههای بعد از خود برحذر میداشت
آن حضرت اصحاب را وصيت میفرمود كه دست از سنت او برندارند، بدعت در دين الهی نكنند، و به عترت و اهل بيت وي متمسك شوند؛ و مكرر میفرمود: «ايها الناس! من از نزد شما میروم و شما در روز قيامت نزد حوض كوثر بر من وارد خواهيد شد و از شما سؤال خواهم كرد كه چه كرديد با دو وديعه گرانبها كه من در ميان شما باقی گذاشتم: كتاب خدا و عترتم. پس دقت كنيد كه بعد از من، درباره اين دو امانت چگونه عمل خواهيد كرد».
و نيز میفرمود: «سبقت مگيريد بر اهل بيت من؛ و پراكنده نشويد از پيرامون ايشان؛ و كوتاهی نكنيد در حق آنان؛ كه دراين صورت هلاک خواهيد شد... تلاش نكنيد كه چيزی به آنان ياد دهيد كه ايشان داناتر از شمايند... مبادا شما را ديدار كنم در حالی كه از دين اسلام برگشتهايد و كافر شدهايد و شمشيرها بر روی يكديگر کشیدهاید».
و وصيت میکرد: «بدانيد كه علي بن ابي طالب، پسر عمو و وصی من است. وی در راه تأويل قرآن خواهد جنگيد همانگونه كه من در راه تنزيل قرآن جنگيدم».
سپس «اسامة بن زيد» را به عنوان فرمانده لشکر اسلام منصوب كرد و دستور داد كه اين سپاه با اكثر صحابه به سوی بلاد روم حركت كنند. مورخان نوشتهاند که مقصود حضرت اين بود كه مدينه از اهل فتنه خالی شود و كسي با اميرالمؤمنين علی(ع) در امر خلافت منازعه نكند تا جانشينی آن حضرت مستقر گردد. لذا مردم و اصحاب را مرتباً تشويق به خروج از مدينه و پيوستن به لشکر اسامه میکرد.
اندكی بعد بيماری حضرت شديد شد و سه روز نتوانست از منزل خارج شود. پس از سه روز، در حالي كه دست راست خويش را بر دوش اميرالمؤمنين(ع) و دست چپ را بر دوش «فضل بن عباس» تكيه داده بود در مسجد حاضر شد و از منبر بالا رفت و گفت: «ای مردم! بين خدا و مردم، وسیلهای كه به سبب آن خيري بيابند يا شری را دور كنند وجود ندارد مگر عمل صالح و طاعت خداوند. اي مردم! هيچكس ادعا نكند كه من بدون عمل، رستگار میگردم؛ و هيچكس اميد نداشته باشد كه بی طاعت خدا به رضای او برسد. به حق آن خدايی كه مرا به حق فرستاده است، هيچكس از عذاب الهی نجات پيدا نمیکند مگر با عمل نيكو و رحمت الهی».
پس از اداي اين خطبه، بيماری آن حضرت آنقدر شديد شد كه هنگام نماز صبح فردا نمیتوانست از جای برخيزد و خود را به مسجد برساند. در اين هنگام شنيد كه نام برخی از اصحاب به عنوان امام جماعت مطرح میشود. لذا خود را با سختی بسيار به مسجد رساند و «ابوبکر» كه در محراب ايستاده بود را كنار زد و نماز جماعت را امامت كرد.
سپس، از اينكه فهميده بود تعدادی از بزرگان صحابه، از دستور وی سرپيچی نموده و به سپاه اسامه نپیوستهاند بسيار رنجيده خاطر گرديد و سه بار فرمود:« لعن الله من تخلّف عن جيش اسامة - خدا لعنت كند كسی را كه در پيوستن به سپاه اسامه كندی و كاهلی كند» و آنگاه بر اثر خستگی رفتن به مسجد و اندوه سرپيچی ياران، بيهوش شد.
پس مسلمانان، بسيار گريستند و صدای نوحه و گريه از زنان و نزديكان حضرت بلند شد.
پيامبر(ص) بر اثر گريه و شيون مردم، چشم مبارک خود را گشود و به سوی ايشان نظر كرد و فرمود: «برای من دوات و كتف گوسفندی بياوريد تا برای شما چیزی بنويسم كه پس از آن هرگز گمراه نشويد».
يكی از اصحاب برخاست تا كتف و دوات بياورد؛ اما «عمر بن خطاب» وی را مخاطب قرار داد و گفت: «بازگرد كه بيماری بر اين مرد غالب گرديده است و هذيان میگوید! ما را كتاب خدا بس است!». عمر در حالی این حرف را زد که مطابق آیات صریح و محکم قرآن، پیامبر(ص) در بیان خویش معصوم بود و اشتباهی نمیکرد.
پس از جملهٔ عمر، بين افرادی كه گرد بستر پيامبر(ص) نشسته بودند اختلاف افتاد؛ برخی میگفتند اين حرف صحيح است؛ و بعضی میگفتند كه چگونه میتوانید در چنين حالتی، با دستور رسول خدا مخالفت كنيد؟!
پيامبر اکرم(ص) که از این تمرد و درگیری نزد او مکدر شده بود فرمود: «بعد از اين سخنان كه از شما شنيدم ديگر نيازی به آنچه خواسته بودم ندارم؛ ولی وصيت میکنم كه با اهل بيت من نيكو رفتار كنيد» سپس صورت خود را از آنان برگرداند و خواست كه از منزلش خارج شوند.
اصحاب برخاستند و رفتند و تنها عباس، فضل و اهل بيت مخصوص او در اتاق باقی ماندند. پيامبر(ص) به آنان فرمود: «بعد از من، شما را ضعيف خواهند كرد و بر شما غالب خواهند شد».
ادامه در پست پایین 🔻
هدایت شده از اخلاق و اعتدال (کانال علیرضا حسینی عارف)
ادامه از پست بالا 🔺
عایشه میگوید: روزی فاطمه زهراء(س) نزد پیامبر اکرم(ص) آمد. حضرت(ص) به دخترش خوشامد گفت و او را کنار خود نشاند؛ سپس رازی در گوش او گفت که فاطمه(س) گریان شد. بار دیگر رازی به او گفت که آن حضرت خندان شد.
وقتی پیامبر(ص) از دنیا رفت، از آن راز سؤال کردم. حضرت صدیقه طاهره(س) جواب داد: «بار اول پیامبر(ص) به من فرمود "جبرئیل هر سال یک بار قرآن را بر من عرضه میداشت، امسال دو بار عرضه داشت. دلیلش را جز این نمیدانم که اجل من نزدیک شده و تو اولین نفر از اهل بیتم خواهی بود که به من ملحق میشوی." من از اندوه این سخن گریه کردم. سپس فرمود: "أما ترضین أن تکوني سیدة نساء أهل الجنة و نساء المؤمنین؟" یعنی: "آیا راضی نمیشوی که بانوی بانوان اهل بهشت و زنان با ایمان باشی؟" هنگامی که این سخن را شنیدم شاد و خندان شدم».
وقتی كه بيماری بر حضرت رسول(ص) سنگين شد و زمان رحلت او نزديک گرديد خطاب به حضرت اميرالمؤمنين علی(ع) فرمود: «يا علی! سر مرا در دامن خود گذار كه امر خداوند فرا رسيده است.» و وصیت کرد: «چون جان من بيرون آمد، اول تو بر من نماز كن و از من جدا مشو تا مرا به قبر بسپاری» و سپس بيهوش شد.
محدثان نقل کردهاند: آخرين جملهای كه پيامبر اکرم(ص) در زندگی خود فرمود جملهٔ «لا، مع الرفيق الاعلی» بود. گويا فرشتهٔ وحی آن حضرت را در هنگام قبض روح، مخيّر ساخته بود كه بهبودی يابد و بار ديگر به اين جهان بازگردد و يا پيك الهی، روح او را قبض كند و به سرای ديگر بشتابد؛ و پيامبر با گفتن آن جمله، سفر به سرای ديگر و لقاء الهی را برگزيد...
ديدگان خون گريه كند و دلها بسوزد برای مظلومترين پيامبر، كه میرفت در حالی كه میدانست پس از وی با دختر و جگر گوشهاش چه خواهند كرد، و چگونه اهل بيتش را به خون خواهند كشيد...
فَأوْلَئِكَ مَعَ الّذِينَ أنْعَمَ اللّهُ عَلَيْهِم مِّنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقينَ وَالشُّهَداء وَالصّالِحينَ وَحَسُنَ أولَئِكَ رَفِيقا...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✓ منابع اصلی:
۱. شيخ عباس قمی؛ منتهی الآمال؛ با كوشش و تلخيص آيةالله رضا استادی؛ قم: دفتر نشر مصطفی، ۱۳۸۰ ش.
۲. آیتالله جعفر سبحانی؛ فرازهايی از تاريخ پيامبر اسلام(ص)؛ تهران: نشر مشعر، ۱۳۷۷ ش.
۳. محمد بن اسماعیل بخاری، صحیح البخاري، قاهره: وزارت اوقاف مصر، ۱۴۱۰ ق.
----------
🍀 اخلاق و اعتدال ؛
کانال سید علیرضا حسینی (عارف)
در پیامرسان ایتا
@alirezahoseiniaref
هدایت شده از اخلاق و اعتدال (کانال علیرضا حسینی عارف)
در سوگ ۲۸ صفر - 2⃣
🕋 روضهٔ شهادت امام حسن مجتبی(ع)
پس از آنكه به دليل اهمال مسلمين سپاه ایمان تضعیف شد و امام حسن بن علی بن ابی طالب(ع) مجبور گردید تا برای حفظ خون شيعيان وفادار و اندكی كه حافظان قرآن و سنت بودند، با معاويه صلح کند، از كوفه به مدينه بازگشت.
از آن زمان - بنا بر حديث شريف نبوی كه فرمود: "الحسن و الحسين إبناي إمامان قاما أو قعدا" ـ دوران قعود امام مجتبی(ع) آغاز شد و مدت ده سال به طول انجامید.
پس از اين سالها، معاويه تصميم گرفت كه برای استمرار پادشاهی در خاندان بنی اميه، کمکم مقدمات وليعهدی فرزندش يزيد را فراهم سازد تا خلافتِ او محقق گردد. اين امر، برخلاف شرايط صلح نامه با امام حسن(ع) بود.
مطابق معاهدهٔ صلح، معاويه بايد پس از مرگ خويش، حكومت را به امام حسن(ع) و در صورت نبود او به امام حسين(ع) میسپرد. بنابراين وی در صدد قتل امام مجتبی(ع) برآمد و نقشه مسموم كردن آن حضرت را كشيد تا اولین مانع را برطرف کند!
او برای آنكه اين نقشه حتماً عملی شود و هيچ درصد خطايی نداشته باشد، پيكی به پادشاهی روم ـ كه در همسايگی شام قرار داشت ـ فرستاد و از امپراتور آن سرزمين یک زهر قوی طلبيد. سپس آن زهر را به همراه صد هزار درهم برای «جعدة» دختر اشعث بن قيس (از منافقان كوفه) كه در همسری امام(ع) قرار داشت فرستاد و وعده داد كه اگر امام را مسموم كند و به شهادت برساند، وی را به ازدواج يزيد در خواهد آورد. جعدة فريب آن پول و آن وعدهها را خورد و تصميم به انجام آن خيانت گرفت.
در يكی از روزهاي بسيار گرم كه امام حسن مجتبی(ع) روزه بود و تشنگی بر آن حضرت اثر كرده بود، در وقت افطار، همسرش زهر را با شربتی مخلوط كرد و آن را برای حضرت آورد. چون حضرت آن شربت را آشاميد و احساس مسموميت كرد، فرمود: «إنا لله و إنا إليه راجعون» سپس خداوند را حمد كرد و روی به جعدة نمود و گفت: "ای دشمن خدا! مرا كشتی ولی بدان كه معاويه تو را فريب داد و پس از من جانشينی نخواهی يافت. خداوند تو و او را با عذاب خود خوار فرمايد".
آنگاه امام(ع) در بستر بيماری افتاد.
«جنادة بن ابي اميه» مي گويد: در بيماری امام حسن(ع) خدمت او رفتم. در مقابل حضرت طشتی گذاشته بودند كه گهگاه قی میکرد، و جگر مباركش و لختههای بزرگ خون، پاره پاره در آن طشت میریخت.
گفتم: مولای من چرا خود را معالجه نمیکنید؟ فرمود: "مرگ را به چه چيز میتوان علاج كرد؟" گفتم: إنا لله و إنا إليه راجعون. سپس امام(ع) رو به من كرد و گفت: "رسول خدا به ما خبر داد كه بعد از او دوازده خليفه و امام خواهند بود كه يازده نفر از ايشان از فرزندان علی و فاطمه هستند. همه اين ۱۲ خليفه به تيغ يا به زهر شهيد میشوند".
پس گفتم: ای پسر رسول خدا ! مرا موعظه كن. امام فرمود: "برای سفر آخرت آماده شو و زاد و توشهٔ خويش را مهيا ساز، قبل از آنكه مرگت فرا رسد ... و بدان كه در حلال دنيا حساب است، و در حرام دنيا عقاب، و مرتكب شدن به شبهههای آن، موجب عتاب؛ پس دنيا را همچون مرداری بدان و از آن مگير مگر به اندازهای كه تو را ضرورت و كفايت باشد... و اگر خواهی كه بدون داشتن قوم و قبيله و ياور، عزيز باشی و بدون داشتن سلطنت، هيبت داشته باشی، از ذلت گناه به سوی عزت اطاعت خدا خارج شو".
امام مجتبی(ع) چند روزی را در بستر بيماری بود و زجر فراوان كشيد.
زمانی كه نفَس مباركش به شماره افتاد و رنگ صورتش زرد شد و معلوم گشت كه آخرين ساعات حيات را سپری میکند، برادرش امام حسين(ع) سر حضرت را در آغوش گرفت و پيشانی وی را بوسيد و با يكديگر سخنانی طولانی گفتند.
پس امام(ع) برادر را وصی خود گرداند، اسرار امامت را به او گفت و ودايع خلافت را به او سپرد؛ و روح مقدسش به رياض قدس پرواز كرد.
ادامه در پست بعد 🔻
هدایت شده از اخلاق و اعتدال (کانال علیرضا حسینی عارف)
بقیه از پست بالا 🔺
از جمله وصايايی كه امام حسن(ع) به برادرش كرد اين بود كه: "مرا در كنار جدم رسول الله دفن كن. اما اگر «آن زن» مانع از اين كار شد، تو را به حق قرابت خويش سوگند میدهم كه مانع از درگيری شوی و نگذاری كه قطرهای خون به اين خاطر بر زمين بريزد. در اين صورت، بدن مرا در بقيع دفن كنيد تا اينكه پيامبر(ص) را ملاقات كنم و نزد او مخاصمه نمايم و از آنچه بعد از وی از اين مردم كشيدم شكايت كنم".
چون حضرت به عالم بقا رحلت فرمود، امام حسين(ع) و تعدادی از بنی هاشم بدن مبارکش را غسل دادند و به سوی روضهٔ منورهٔ حضرت رسول(ص) حركت كردند تا بدن را در آنجا دفن نمايند.
«مروان بن حكم» كه از جريان مطلع گرديد بر استر خويش سوار شد و به نزد عايشه رفت و گفت: حسين، برادر خود را آورده است تا كنار پيامبر دفن كند. بيا و مانع شو.
او پاسخ داد: چگونه مانع شوم؟
مروان از استر به زير آمد و او را سوار كرد و به نزد قبر حضرت رسول(ص) آورد.
عدهای از خاندان ابوسفيان نيز جمع شده و فرياد میزدند: عثمان مظلوم، در بدترين مكانها در بقيع دفن شود و حسن در کنار رسول خدا؟ اين اتفاق هرگز نخواهد افتاد مگر آنكه نیزهها و شمشيرها شكسته شوند و جعبهها از تير خالی گردد!
امام حسين(ع) و بنیهاشم نيز پاسخ آنان را میدادند.
«عبدالله بن عباس» میگوید: در همين سخنان بوديم كه ناگاه صدايي شنيديم و عايشه را ديديم كه بر استری سوار است و با همراهان بسيار میآید و آنان را تشويق به جنگ میکند.
چون نگاهش بر من افتاد گفت: ای ابن عباس! شما بر من جرأت را تمام کردهاید و هر روز من را آزار میکنید و میخواهيد كسی را داخل خانهٔ من كنيد كه من او را دوست ندارم!
به او گفتم: ای وای از این بدی! يک روز بر «جمل» سوار میشوی و يک روز بر استر؟! میخواهی نور خدا را خاموش کنی و با دوستان خدا بجنگی و بین رسول الله و حبيب او حائل شوی؟
در اين هنگام عایشه خود را نزد قبر پیامبر(ص) رساند و خويش را از استر بر زمين افكند و فرياد زد: به خدا سوگند كه تا يک تار مو در سرم هست نمیگذارم حسن را در اينجا دفن كنيد!
در روايت ديگر آمده است كه در اين هنگام، جنازهٔ امام حسن(ع) را تيرباران كردند آنگونه كه ۷۰ تير از بدن مطهر بيرون كشيدند.
بنی هاشم كه اينگونه ديدند خواستند شمشير بكشند و بجنگند، اما سيدالشهداء(ع) فرمود: شما را به خدا سوگند میدهم كه وصيت برادرم را ضايع ننماييد و كاری نكنيد كه خونی ريخته شود.
سپس روی به دشمنان كرد و گفت: اگر وصيت برادرم نبود میدیديد كه چگونه دماغ شما را بر خاک میماليدم و بدن او را نزد جدش دفن میکردم.
سپس جنازهٔ مطهر را برداشتند و به جانب بقيع حركت دادند و در آن مكان دفن كردند.
از ابن عباس روايت شده است كه رسول اكرم(ص) فرمود: "چون فرزندم حسن را به زهر شهيد كنند ملائكه هفت آسمان بر او گريه كنند ... و هر كه بر او بگريد، روزي كه دیدهها كور شوند چشمانش نابينا نخواهد شد... و هر كه بر مصيبت او اندوهناک شود روزی كه دلها غمگین شوند محزون نگردد ... و هر كه در بقيع او را زيارت كند روزی كه قدمها لرزان است پایش بر صراط ثابت گردد".
ألا لعنة الله علی الظالمين؛ و سيعلم الذين ظلموا أي منقلب ينقلبون.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✓ منابع اصلی:
۱. محمد بن يعقوب كلينی؛ اصول كافی؛ ترجمه و شرح سيد جواد مصطفوی؛ تهران: انتشارات ولی عصر(عج)، ۱۳۷۷ ش.
۲. شيخ عباس قمی؛ منتهی الآمال؛ با كوشش و تلخيص آيةالله رضا استادی؛ قم: دفتر نشر مصطفی، ۱۳۸۰ ش.
▪️▫️▪️▫️▪️
🍀 اخلاق و اعتدال ؛
کانال سید علیرضا حسینی (عارف)
در پیامرسان ایتا
@alirezahoseiniaref
هدایت شده از بنیاد بینالمللی عاشوراء
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 ویدیو/ محلهای استراحت و پذیرایی به شکل موکبهای اربعینی در بارگاه امام رضا(ع) که از امروز تا جمعه به شکل رایگان در اختیار زائران است
بفرستید برای زائران 📲
#ای_شاه_پناهم_بده
#بنیاد_بینالمللی_عاشوراء
✨✨✨✨✨✨✨
🚩 پورتال امام حسین (علیه السلام)
💠 @imamhusaynportal
هدایت شده از بنیاد بینالمللی عاشوراء
📸 حضور رییس جمهوری در مسیر پیادهروی زائران به مشهد مقدس
حسینینیوز/ سرویس اخبار آستان قدس رضوی:
دکتر «مسعود پزشکیان» رئیس جمهوری اسلامی ایران که در آستانه سالروز شهادت امام رضا(ع) به مشهد مقدس سفر کرده است، در بدو ورود، در مسیر نیشابور به مشهد حضور یافت.
وی صبح امروز سهشنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۳ (۲۹ صفر ۱۴۴۶ ق.) و همراه با زائرانی که با پای پیاده برای حضور در مراسم شهادت امام هشتم عازم این شهر هستند به راهپیمایی پرداخت.
رئیس جمهوری ضمن دیدار و گفتگو با زائران، در بخشی از مسیر با ایشان همراهی نموده و از پذیرایی موکب داران نیز استفاده کرد.
husayninews.com/?p=2095
#ای_شاه_پناهم_بده
#بنیاد_بینالمللی_عاشوراء
✨✨✨✨✨
🕌 حسینینیوز ؛ مرجع اخبار آستانهای مقدس